PDA

Επιστροφή στο Forum : Αμορτισερ- ελατηρια

vs316ti
03-02-11, 10:11
καλημέρα παιδιά .! ήρθε η ώρα να αλλάξω όλο το σετ (αμορτισέρ- ελατήρια). Θέλω να το χαμηλώσω 2-3 πόντους αλλά δεν θέλω να χάσω κ πολύ σε άνεση αφού οι δρόμοι μας δεν είναι κ οι καλύτεροι.μου πρότειναν να βάλω bilstein κίτρινα με ΗR ελατήρια.το αυτοκίνητο μου είναι compact e46 316ti.
εσείς τι μου προτείνετε?

m-power_01
03-02-11, 10:22
καλημέρα παιδιά .! ήρθε η ώρα να αλλάξω όλο το σετ (αμορτισέρ- ελατήρια). Θέλω να το χαμηλώσω 2-3 πόντους αλλά δεν θέλω να χάσω κ πολύ σε άνεση αφού οι δρόμοι μας δεν είναι κ οι καλύτεροι.μου πρότειναν να βάλω bilstein κίτρινα με ΗR ελατήρια.το αυτοκίνητο μου είναι compact e46 316ti.
εσείς τι μου προτείνετε?

Χαμηλωμα και να μην χασεις σε ανεση...δεν παιζει!
Οποτε σκεψου το καλα πριν το κανεις...Οχι οτι το αμαξι γινεται κουτσουρο, αλλα οπως και να το κανεις κατι χανεις.
Η επιλογη το Hr ειναι προτιμοτερη απο το eibach. Επισης ενα παρεξηγημενο ελατηριο αλλα σχετικα μαλακο ειναι το vogtland

Samaro
03-02-11, 12:03
Αν εχεις ζαντολάστιχα με 16" δεν θα χάσεις πολλά σε άνεση.
Αν ομως εχεις 17" η περισσότερο, τότε η κατάσταση γίνεται πράγματι σκληρή για τους Ελληνικούς δρόμους.
:original:

vs316ti
03-02-11, 13:59
ωραία , λοιπόν θα κοιτάξω κ για τα ελατήρια vogtland. οι ζάντες μου είναι 16'. επίσης η τιμή που μου έδωσαν για αγορά bistein k hr einai sta 570 χωρίς τοποθέτηση (είναι καλή?).Aν μπορεί η έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι άλλο θα το εκτιμούσα , έστω κ να μου το στείλει με πμ

HULK
03-02-11, 14:33
Πηγαινε δες και τα Koni Που ρυθμιζονται σε σκληροτητα γιατι πιστευω οτι τα bilstein χτυπανε αρκετα.

vs316ti
03-02-11, 20:28
τα KONI εννοείς τα sport (kitrina), ta fsd είναι πάρα πολύ ακριβά?

m-power_01
03-02-11, 23:59
η κονι βγαζει κιτρινα, κοκκινα σε ρυθμιζομενα...
τα fsd δεν ειναι ρυθμιζομενα

giannis_compact
04-02-11, 03:03
Εγω σε ακριβως ιδιο αμαξι εχω sachs performance με eibach μαυρα,χαμηλωμα γυρω στους 3μισι ποντους.Εχω και ανεση και πολυ καλο κρατημα! Εχω 16αρες ζαντες!

vs316ti
04-02-11, 15:42
Εγω σε ακριβως ιδιο αμαξι εχω sachs performance με eibach μαυρα,χαμηλωμα γυρω στους 3μισι ποντους.Εχω και ανεση και πολυ καλο κρατημα! Εχω 16αρες ζαντες!

ωραίο είναι πόσο σου στοίχισε το πακέτο αλλά εγώ θέλω 1 'κλιλ' πιο χαμηλό μπροστά απ ότι πίσω. άσχετο αλλά είσαι από Κομοτηνή? επειδή ΄ ήμουν φοιτητής κ είδα τις πινακίδες..

TAZ118!
04-02-11, 16:38
Στον Ασσο φοραω αμορτισερ Μ-pack με ελατηρια H&R 50/30 σε συνδυασμο με RunFlat....Εχω δει αισθητη βελτιωση σε ανεση συγκριτικα με το προηγουμενο εργοστασιακο setup....

vs316ti
08-04-11, 19:26
[QUOTE=giannis_compact;133666]Εγω σε ακριβως ιδιο αμαξι εχω sachs performance με eibach μαυρα,χαμηλωμα γυρω στους 3μισι ποντους.Εχω και ανεση και πολυ καλο κρατημα! Εχω 16αρες ζαντες!
επειδη μεχρι το Πασχα λεω να εχω κανει την αλλαγη ποσο σου πηγε ?

vs316ti
08-04-11, 19:28
Στον Ασσο φοραω αμορτισερ Μ-pack με ελατηρια H&R 50/30 σε συνδυασμο με RunFlat....Εχω δει αισθητη βελτιωση σε ανεση συγκριτικα με το προηγουμενο εργοστασιακο setup....

φιλε μου τα ελατηρια ειναι 5 ποντοι μπροστα κ 3 πισω? απο ανεση στου δρομους της αθηνας πως τα βρισκεις? κ ποσο σου πηγε περιπου?

kallis
25-08-11, 01:05
Πάντος αν ακομα δεν εχεις διαλεξει ελατηρια, θα προτεινα τα vogtland που τα εχω στο e36 μου εδω και 3 χρονια (90000χλμ). Ειναι πιο σφικτα απο τη μαμα σπορ αναρτηση και ταυτοχρονα δεν επηρρεαζεται η ανεση σημαντικα. Για την ακριβεια μαλλον πεφτει σε λακουβες πιο ομαλα απο την σπορ μαμα.

vasilis e46
09-09-11, 18:01
Παιδια μια ερωτηση μιας και ηρθε η ωρα να αλλαξω την αναρτηση μαζι με τα ελατηρια στο αμαξι μου.Η μαμα αναρτηση σε 316i Ε46 Facelift τι μαρκα ειναι;Εαν και ειμαι σχετικα ευχαριστημενος με το τροπο λειτουργειας τους σκεφτομαι μηπως στραφω σε καποια αλλη λυση, διχως να χασω πολυ σε ανεση και σκεφτομαι για αυτα που φοραει το Μ Pack εαν μπαινουν βεβαια.Ευχαριστω εκ τω προτερων :original:

gant
09-09-11, 19:37
Παιδια μια ερωτηση μιας και ηρθε η ωρα να αλλαξω την αναρτηση μαζι με τα ελατηρια στο αμαξι μου.Η μαμα αναρτηση σε 316i Ε46 Facelift τι μαρκα ειναι;Εαν και ειμαι σχετικα ευχαριστημενος με το τροπο λειτουργειας τους σκεφτομαι μηπως στραφω σε καποια αλλη λυση, διχως να χασω πολυ σε ανεση και σκεφτομαι για αυτα που φοραει το Μ Pack εαν μπαινουν βεβαια.Ευχαριστω εκ τω προτερων :original:

Κουπέ η τετράθυρο?
Τα facelift κουπέ φοράνε απ το εργοστάσιο τα m-pack ελατήρια (1,5cm χαμηλότερα) και σκληρότερα ελατήρια απ τα τετράθυρα, διαφορετικά όμως απ τα m-pack. Τα τετράθυρα φορούν τα νορμαλ ελατήρια.

vasilis e46
09-09-11, 20:44
Τετραθυρο ειναι το αμάξωμα και θέλω να μάθω εάν μπαίνουν αυτά του M Pack όπως επίσης και εάν γνωρίζεται τη μαρκα των αμορτισέρ που φοράει τώρα το αμάξι (σενταν).

Tsakirakos
09-09-11, 20:46
εμενα φοραει ΚΥΒ που ειναι σαν το δικο σου.

gant
09-09-11, 20:52
Τετραθυρο ειναι το αμάξωμα και θέλω να μάθω εάν μπαίνουν αυτά του M Pack όπως επίσης και εάν γνωρίζεται τη μαρκα των αμορτισέρ που φοράει τώρα το αμάξι (σενταν).

Κανένα πρόβλημα να μπουν τα m pack.
Τώρα όσο το τι φοράει το αυτοκίνητο σου, αν είναι καθαρό το αμορτισέρ και σκύψεις, ψηλά στην μπουκάλα έχει το καρτελάκι. Συνήθως εργοστασικά φοράνε sachs η boge που είναι της ίδιας εταιρίας της της ZF.

Vassilis ///M
09-09-11, 20:56
ωραία , λοιπόν θα κοιτάξω κ για τα ελατήρια vogtland. οι ζάντες μου είναι 16'. επίσης η τιμή που μου έδωσαν για αγορά bistein k hr einai sta 570 χωρίς τοποθέτηση (είναι καλή?).Aν μπορεί η έχει κάποιος να μου προτείνει κάτι άλλο θα το εκτιμούσα , έστω κ να μου το στείλει με πμ

Ανάρτηση Βilstein με Η&R 3,5 φοράω κι εγώ στο 46αρι Cabrio,άψογο σε εμφάνιση αλλά και σε ''στήσιμο'' του αυτοκινήτου,βέβαια έχασα λίγο σε άνεση αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα....Όταν με το καλό φορέσεις την ανάρτηση μπάξε και μία μπάρα να έρθει να δέσει το γλυκό...thumb.Κάπου στα 550€ πήγε και σε μένα χωρίς την εργασία βέβαια...Συνιστώ ανεπιφύλακτα....

vasilis e46
09-09-11, 21:00
Θα το κοιτάξω τότε..Σας ευχαριστω πολυ παιδιά για τις απαντήσεις σας.Μάλλον θα καταλήξω σε αυτά τα ελατηρια και όσον αφορά τα αμορτισέρ θα μιλήσω και με αντιπροσωπεία να δω τι θα μου προτείνουν.