PDA

Επιστροφή στο Forum : απορια κλιματιστικο!

takis1983
02-02-11, 12:43
ρε παιδια επειδη εχω μπερδευτει με το κλιματιστικο μου, μπορει κανεις να μου πει τι κανει το κουμπακι με τα 2 κυκλακια (ανακυκλωσης) οταν αναβει το δεξια λαμπακι κ οταν αναβει το αριστερα που εχει κ το γραμα Α μεσα?
κ αλλη μια τελευταια ερωτηση, το κληματιστικο σε σχεση με το air contition οσον αναφορα στην καταναλωση ισχυς απ τον κινητηρα, πιο εχει την λιγοτερη καταναλωση?

PANOS-E60
02-02-11, 12:55
Εχει 3 δυνατές επιλογές. Στο Α ενεργοποιεί τον αισθήτήρα αυτόματης ανίχνευσης ρύπων τους οποίους μπλοκάρει με το σχετικό φίλτρο. Στο άλλο αναμένο λαμπάκι (δεν θυμάμαι αν είναι δεξιά ή αριστερα όπως κοιτάμε) ενεργοποιεί την ανακύκλωση εσωτερικού αέρα, κόβει την παροχή εξωτερικού δηλαδή. Οταν είναι και τα δύο λαμπάκια σβηστά, έχεις ελεύθερη ροή εξωτερικού αέρα.

Θεωρητικά το ψηφιακό κλίμα πλεονεκτεί σε κατανάλωση επειδή κάνει καλύτερη διαχείρηση των λειτουργιών του κλιματισμού, ενεργοποιώντας τον συμπιεστή όσο το δυνατόν λιγότερο. Θεωρητικά ...

sophie
02-02-11, 12:57
Το πρώτο το ξέρω! Το κυκλάκι είναι η κλασική ανακύκλωση αέρα και το άλλο με το Α είναι αυτόματη ανακύκλωση, δηλαδή αρχίζει να ανακυκλώνει μόνο του τον αέρα όταν ο εξωτερικός αέρας του φανεί μολυσμένος. Μη με ρωτήσεις όμως πώς το καταλαβαίνει...:)

takis1983
02-02-11, 13:03
εγω εχω προσεξει οτι κανει καλυτερη ψυξη οταν ειναι στο κυκλακι χωρις το Α, εσεις τπου εχετε δει την καλυτερη αποδοση σε σχεση με αυτο το κουμπακι παντα!

sophie
02-02-11, 13:08
Συμφωνώ, με την κλασική ανακύκλωση ψύχεται πιο γρήγορα ο χώρος.
Είναι και λογικό αφού στο αυτόματο το αφήνεις να κρίνει αν θα ανακυκλωσει ή όχι τον αέρα. Πάντως αν θέλεις σούπερ γρηγόρη ψύξη ή θέρμανση πατάς το max νομίζω και λειτουργεί στο φουλ.

takis1983
02-02-11, 13:10
Συμφωνώ, με την κλασική ανακύκλωση ψύχεται πιο γρήγορα ο χώρος.
Είναι και λογικό αφού στο αυτόματο το αφήνεις να κρίνει αν θα ανακυκλωσει ή όχι τον αέρα. Πάντως αν θέλεις σούπερ γρηγόρη ψύξη ή θέρμανση πατάς το max νομίζω και λειτουργεί στο φουλ.

εμενα δε γραφει πουθενα max εκτος αν ενοεις τα βαλεις τερμα χαμηλα την θερμοκρασια κ τερμα γρηγορα τον ανεμιστηρα! αληεια το φιλτρο γυρης καθε 50000 το αλλαζουμε?

sophie
02-02-11, 13:19
Ίσως να είναι διαφορετικά Τάκη. Το δικό μου εχει το max πάνω στο κουμπί πού γυρίζεις για να ρυθμίσεις την θερμοκρασία στη θέση του οδηγού.
Πάντως αυτή την δουλειά κάνει. Αν το πατήσεις πχ στην ψύξη πάει να πιάσει τους 18 βαθμούς, με ανακύκλωση, και φουλ ανεμιστήρες.

takis1983
02-02-11, 13:23
τελικα για το φιλτρο γυρης ξερει κανεις ποτε λεει η bmw οτι το αλλαζουμε?

PANOS-E60
02-02-11, 13:24
τελικα για το φιλτρο γυρης ξερει κανεις ποτε λεει η bmw οτι το αλλαζουμε?

Στο ιnspection 1.

m-power_01
02-02-11, 17:09
Όχι και κάθε 50.000 χλμ το παρακανες !!! Όπως είπε και ο Πάνος κάθε 20.000 -25.000 περίπου ή στον χρόνο !
Τέλος πάντων επειδή είναι σχετικό αυτό , δηλαδή αν μένεις σε χωματόδρομο ή αν διασχιζεις συχνά χωματοδρομους είναι φυσιολογικό ότι θα εγκαταλείψει γρήγορα ...
Το εμφανές αποτέλεσμα θα είναι οσμές στην καμπίνα όταν η ανακύκλωση θα είναι κλειστή . Αυτό όμως που δεν φαίνεται είναι ο κίνδυνος για λοιμώξεις στο αναπνευστικού και για καταρακτη στα ματιά σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες .
Άρα αφού εχεις 46αρι και τα χέρια σου πιάνουν , κοίταζε το ανα διαστήματα .