PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με κλειδαρία σε E46 compact

3M_alexandros
22-01-11, 19:31
Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω τι φταίει.. μίλησα με 1002 ανθρώπους, και την Online BMW service, αλλά δεν ξέρει κανείς..
Λειτουργώ το αμάξι με ένα κλειδί που δεν έχει μπαταρία γιατί το καλό εκλάπει πριν μερικούς μήνες..
Χτες το απόγευμα πάρκαρα το αμάξι για 2 λεπτά και όταν γύρισα και έβαλα το κλειδί στην πόρτα, δεν ξεκλείδωνε.. ο αφαλός δεν έχει τίποτα, δεν παραβιάστηκε δλδ, το κλειδί γυρίζει κανονικά αλλά δεν ξεκλειδώνει..
Με συνεργεία μίλησα, με την οδική της ΒΜW, τίποτα..
Ήρθε ένα τζιμάνι κλειδαράς, έβαλε WD40 μέσα και μετά έκανε με το κλειδί κάτι συγκεκριμένα γυρίσματα, πχ 2 αριστερά, 1 δεξία, τράβαγε τη χειρολαβή, 3 αριστερά, 2 δεξία και ξαφνικά ανάβει το φωτάκι μέσα και μετά από κανά 2 ακόμα παιξίματα άνοιξε..
Μετά κατέβασε και τα παράθυρα με το κλειδί, το ξανακλείδωσε αλλά δεν ανοιγε πάλι..
Άρχισε τα δικά του και ανάψαν τα φώτα μέσα και απασφάλισε μόνο το μπαγκαζ, μπήκα από κει και άνοιξα..
Το αμάξι είναι ξεκλείδωτο από χθες βράδυ γιατί ότι BMW συνεργείο πήρα, με προτίμηση στον SITTA στο Γέρακα, ήταν κλειστά..
Τα φώτα σας κύριοι.. τις πταίει;
Για να άνοιξε τελικά αφαλός ή κλειδαριά δεν είναι..
Ο κλειδαράς πήρα τα 80 του και έφυγε αλλά δε μου είπε τι έκανε, μήπως τον ξαναχρειαστώ.. επίσης απέδωσε στην τύχη το κόλπο του, δεν πιάνει πάντα είπε.. @@ λέω!

3M_alexandros
22-01-11, 19:37
Αυτό ήθελα από χτες αλλα δε με φόρτωνε καμία οδική κλειδωμένο και σήμερα ότι μεγάλους της ΒΜW πήρα είχαν κλειστά service, μόνο οι εκθέσεις δουλεύανε. Καμία συμβουλή ή κάνα κόλπο να κάνω γιατί θέλω να το κλειδώσω απόψε και αύριο βλέπω να σκάω πάλι 80άρια, δεν έχω γκαράζ!

Kostas_1
22-01-11, 19:43
Αφου γυριζει ο αφαλος, εσωτερικα μαλλον φταιει. Θα εχει σπασει αυτο που μαγκωνει και ανοιγει μηχανικα τη κλειδαρια. Θελει αλλαγη ο αφαλος...

Για δοκιμασε και το εξης: Γυρνα το κλειδι και κρατα το γυρισμενο- μη το αφησεις να επιστρεψει στη θεση που βγαινει - για πχ 5-10'' και ισως κατεβει το παραθυρο. (δεν θυμαμαι ρε γμτ απο ποια μερια νομιζω αριστερα ανοιγει και δεξια κλεινει τα παραθυρα..). Αν εισαι τυχερος και εχει αυτο το προγραμματισμο θα δουλεψει...

Kostas_1
22-01-11, 19:44
Αν ρωτουσες το πρωι .... ξερω συνεργειο BMW που ειναι ανοικτο το σαββατο. Ασε που ειναι και μελος μας εδω

3M_alexandros
22-01-11, 19:46
Όταν ήρθε ο κλειδαράς το έκανε αυτό, αλλά στην αρχή πριν κάνει τις τζιμανιές του, το αμάξι δεν το έκανε.. με κάποιον συδυασμό κίνησεων σα να ξύπνησε την ηλεκτρομαγνητική.. αφου ρε συ άνοιξε, δεν πρέπει να φταίει ο αφαλός.. κάτι με εγκέφαλο πρέπει να είναι..

Kostas_1
22-01-11, 19:52
Και δεν εχω καταλαβει ποιο κλειδι λες...Ενα μαυρο μικρο που μπαινει στο πορτοφολι?
Τα αλλα 2 εχουν μπαταρια...

HULK
22-01-11, 19:54
Δωστε ενα γκαραζ στον ανθρωπο για σημερα.

3M_alexandros
22-01-11, 20:03
To Κλειδί που κρατάμε ρε φίλος, που το βάζουμε στη μίζα και τέτοια.. αλήθεια, αλλάζει μπαταρία αυτό;

bill_m3
22-01-11, 20:06
To Κλειδί που κρατάμε ρε φίλος, που το βάζουμε στη μίζα και τέτοια.. αλήθεια, αλλάζει μπαταρία αυτό;

Εδώ θα δεις πως γίνεται να αλλάξει η μπαταρία από το κλειδί:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1033&highlight=%EA%EB%E5%E9%E4%DF

strof
22-01-11, 20:50
Αυτο με το "3 αριστερα- 1 δεξια κλπ" το κλειδι στην πορτα, το ειχα κανει καποτε σε ενα rover 214. Είχα χασει το τηλεκοντρολ του συναγερμου (εργοστασιακος) και ψαχνοντας στο manual βρηκα αυτο, το εκανα και δουλεψε! Αφοπλισα το immobilazer δηλαδη γιατι στην δικη μου περιπτωση η πορτα ανοιγε αλλα δεν επαιρνε μπροστα.
Γιατι σου το λεω? Μηπως κατι τρεχει με τον συναγερμο- immobilazer σου? Μηπως να ψαξεις στο manual μηπως λεει κατι σχετικα?

beliris
22-01-11, 21:04
Το έπαθα και εγώ στην Ζ3.Από κάποια στιγμή και μετά δεν κλείδωνε- ξεκλείδωνε γυρνώντας το κλειδί!Άνοιγε το αυτοκίνητο με το remote control,αλλά με το κλειδί δεν άνοιγε παρότι γύριζε ο ομφαλός!
Αποτέλεσμα,αντικαταστάθηκ η κλειδαριά με καινούργια στην αντιπροσωπεία(250 ευρώ) και μείναμε όλοι με την απορία τι μπορεί να έπαθε!
Ίχνη διάρρηξης δεν βρέθηκαν!

Kostas_1
22-01-11, 21:23
Εδώ θα δεις πως γίνεται να αλλάξει η μπαταρία από το κλειδί:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=1033&highlight=%EA%EB%E5%E9%E4%DF

https://i217.photobucket.com/albums/cc195/konas_01/img0278au0kr7.jpg

https://i217.photobucket.com/albums/cc195/konas_01/img0279nm2no3.jpg

Το έπαθα και εγώ στην Ζ3.Από κάποια στιγμή και μετά δεν κλείδωνε- ξεκλείδωνε γυρνώντας το κλειδί!Άνοιγε το αυτοκίνητο με το remote control,αλλά με το κλειδί δεν άνοιγε παρότι γύριζε ο ομφαλός!
Αποτέλεσμα,αντικαταστάθηκ η κλειδαριά με καινούργια στην αντιπροσωπεία(250 ευρώ) και μείναμε όλοι με την απορία τι μπορεί να έπαθε!
Ίχνη διάρρηξης δεν βρέθηκαν!

Ειναι κατι σαν ροδελαμε κοπιλια που σπαει. Οσο ειναι στον ομφαλο διατηρειται στη θεση του. Μολις τον ακοιξεις ομως σκορπαει. Δες:

https://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=205695&d=1256355356

Jimmakos
22-01-11, 21:23
Δες μήπως έχει καμιά ξεχωριστή πλακέτα για το κλείδωμα/ξεκλείδωμα, άμα έχει κάτι τέτοιο ίσως να έχει ξεκουμπώσει thumb

E60_Arkadia
22-01-11, 22:33
Εμενα στο πολακι που εχω οταν κανει πολυ κρυο και δεν κινηθει για κανα εξαωρο, κλειδωνεσαι εξω! Βαζω το κλειδι,γυριζει η κλέιδαρια,σηκωνεται η ασφαλεια αλλα δεν ανοιγει η πορτα με τιποτα!! Μπορει μετα απο πολλες προσπαθειες να ανοιξει αλλα μπορει και οχι.Τις περισσοτερες φορες το κανει και η πορτα του συνοδηγου.Οταν βγαινω τα βραδυα για να μην μεινω εξω και μπαινω απ το πορτ παγκαζ,παιρνω την Ε28.Σταθερη αξια.. Εχω βγει με γκομενα και εχω γινει ρεζιλι με το πολο :ranting2:.Μαλλον φαναρτζη θελει και παααλι εξοδα για το πολο :ranting2:

Nino
23-01-11, 10:16
Εμενα στο πολακι που εχω οταν κανει πολυ κρυο και δεν κινηθει για κανα εξαωρο, κλειδωνεσαι εξω! Βαζω το κλειδι,γυριζει η κλέιδαρια,σηκωνεται η ασφαλεια αλλα δεν ανοιγει η πορτα με τιποτα!! Μπορει μετα απο πολλες προσπαθειες να ανοιξει αλλα μπορει και οχι.Τις περισσοτερες φορες το κανει και η πορτα του συνοδηγου.Οταν βγαινω τα βραδυα για να μην μεινω εξω και μπαινω απ το πορτ παγκαζ,παιρνω την Ε28.Σταθερη αξια.. Εχω βγει με γκομενα και εχω γινει ρεζιλι με το πολο :ranting2:.Μαλλον φαναρτζη θελει και παααλι εξοδα για το πολο :ranting2:

κατι παρομοιο ειχα και εγω στο primera, φταιει η κλειδαρια, αν μολις ξεκλειδωσει σμπρωξεις πρωτα την πορτα προς τα μεσα και μετα προσπαθησεις να την ανοιξεις,ισως και να ανοιξει αν φταιει ενας πυρος που υπαρχει και εχει φαγωθει απο τη χρηση.
σε φαναρτζη το ειχα παει τα βγαλαμε ολα τιποτα δεν εγινε,τελικα αλλαξα κλειδαρια και τελος.

E60_Arkadia
23-01-11, 18:53
Την σμπρωχνω προς τα μεσα με δυναμη συνεχεια αλλα τιποτα.Υπαρχει πιθανοτητα μετα απο πολλες προσπαθειες να ανοιξει.Οταν κινηθει το αμαξι και ζεσταθει λογω καλοριφερ ή οταν εχει ζεστο καιρο δεν το κανει.Λες να θελω κλειδαρια δηλαδη? Πρεπει να αλλαξω και κλειδια? Ισως ειναι και ο πυρος που λες.Συγνωμη για την καταληψη που εκανα στο θρεντ σου φιλε 3Μ Aleksandros:original:

Nino
23-01-11, 19:26
Την σμπρωχνω προς τα μεσα με δυναμη συνεχεια αλλα τιποτα.Υπαρχει πιθανοτητα μετα απο πολλες προσπαθειες να ανοιξει.Οταν κινηθει το αμαξι και ζεσταθει λογω καλοριφερ ή οταν εχει ζεστο καιρο δεν το κανει.Λες να θελω κλειδαρια δηλαδη? Πρεπει να αλλαξω και κλειδια? Ισως ειναι και ο πυρος που λες.Συγνωμη για την καταληψη που εκανα στο θρεντ σου φιλε 3Μ Aleksandros:original:

Εμενα που εκανε περιπου το ιδιο οταν τελικα ανοιγε μετα δεν το ξαναεκανε μεχρι την επομενη φορα που θα εμενε οπως λες καποιες ωρες.
οχι δεν θα χρειαστεις κλειδια ο φαλος δεν θα αλλαξει,μονο η κλειδαρια ο μηχανισμος της.