Επιστροφή στο Forum : Οθόνη στο 90άρι μας….!!!!!!
:hyper::hyper:Σήμερα που καθόμουνα στην δουλειά είπα να δω τι αλλαγές θα μπορούσαμε να κάνουμε στα 90άρια μας….. είχα επηρεαστεί και από του φίλου μας του scania124 και βρήκα το πάρα κάτω βίντεο. Εγώ προσωπικά ξετρελάθηκα με την κατασκευή που έχει κάνει ο τύπος.
Απ ‘ ότι είδα εφαρμόζει τέλεια το πλαίσιο χωρίς να ξέρει καθόλου….. η μόνη αλλαγή είναι ότι τα όργανα πάνε πάνω… αν και εμένα δεν θα με πείραζε καθόλου.
https://www.youtube.com/watch?v=2Gbzbvjuq4w"]https://www.youtube.com/watch?v=2Gbzbvjuq4w
Περιμένω τα σχόλια σας….:thumbsup:
:thnx:
giannis_compact
21-01-11, 03:17
Τα οργανα πανε στη Θεση του εργοστασιακου ραδιο-σιντι?
Πολυεστερικό φίλε μου.... Ο πολυεστέρας κάνει θαύματα thumb
Πολύ ωραία κατασκευή! :original:
θα το προτιμούσα ανάποδα, δηλ. η οθόνη πάνω και το κλιματιστικό κάτω. Κια για να μην είναι τοσο χαμηλα η οθονη και θα ειναι πιο ομορφο νομιζω.
πλεον παιδια εβγαλε η dynavin οθονη που καθεται εντελος εργοστασιακα στα Ε9Χ
πλεον παιδια εβγαλε η dynavin οθονη που καθεται εντελος εργοστασιακα στα Ε9Χ
Έχουμε κάποια φωτογραφία τοποθέτησης? Γιατί στο site έχει μόνο για 46άρι. :thanks:
θα ψαξω Πανο τις εβλεπα προχθες ρε γμτ αλλα δεν θυμαμαι που!!ασε με λιγο να το βρω
Straight six
21-01-11, 11:03
παιδια βρηκα αυτο το λινκ στο youtube με βιντεο απο την dynavin για το 90αρι.φαινεται οτι καθεται στη κονσολα τελεια...
https://www.youtube.com/watch?v=QgUXrRJdEG0
Αυτή η τελευταία είναι γαμάτη!!! Την εισάγουν Ελλάδα? Ποιός?
να και τοποθετημενη
ΥΓ ο ζερβουδακης στην θεσ/νικη τις φρενει gps-com.gr
Straight six
21-01-11, 11:09
https://www.e-techshop.com/dynavin-gps-navigation-multimedia-system-for-bmw-e90-e91-e92-e93-2006-2010-dvd-usb-gps-tv-bluetooth.html
οπως και εδω..
https://www.car.gr/parts/view/1072954/
Ωραίο, λιτό κ δείχνει να κουμπώνει γάντι εμφανισιακά. Ωστόσο το κόλλημα μου με την εργοστασιακή εικόνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αποτελεί τροχοπέδη για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αν το δω όμως σε κάποιον τοποθετημένο ίσως μπω σε σκέψεις.. Τιμή γνωρίσουμε??
Πολυ καλη αναβαθμιση...βεβαια δεν θα ειναι ''μαμα'', αλλα γοα να βαλεις μαμα ναβι πρεπει να ξηλωσεις ολο το ταμπλο με ολα τα επακολουθα....
Οποτε ειναι μια πολυ τιμια κατασταση...με ναβι, τηλεφωνο, κα....
Θα το εκανα εαν ειχα το 92αρι......thumb
Ωστόσο το κόλλημα μου με την εργοστασιακή εικόνα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αποτελεί τροχοπέδη για ένα τέτοιο εγχείρημα.
Μαμα και παλι μαμα.
Και δεν υπαρχει και λογος για μενα να εχει οθονη το αυτοκινητο μου.
Αν σωνει και ντε χρειαζομαι το gps,βγαζω το φορητο απο το ντουλαπακι το βαζω διπλα στο χειροφρενο και απλα το ακουω.
Απλα εκφερω την γνωμη μου στο θεμα οθονες και αυτοκινητο.
Δεν κατηγορω κατι και καποιον.Απλα εγω δεν ειμαι θετικος με την ολη υποθεση.
Τωρα η τελευταια οθονη ειναι πραγματικα πολυ ταιριαστη και δειχνει ομορφη.
Αν και η τιμη της ειναι λογικη....
Και δεν υπαρχει και λογος για μενα να εχει οθονη το αυτοκινητο μου.
Το δικό σου όχι Μήτσο, εγώ όμως που έχω το υπερτούμπανο starship και ξέρω πως είναι το μαμά navi, με πιάνει κατάθλιψη να το βλέπω άδειο με ένα ξερό bussiness radio cd μέσα.
Τι γύφτοι, κοντά 50Κ αμάξι κ δε βάζουν ένα navi, ένα xenon, ένα pdc ρε παιδί μου. Με τρώει ο καημός.
Το δικό σου όχι Μήτσο, εγώ όμως που έχω το υπερτούμπανο starship και ξέρω πως είναι το μαμά navi, με πιάνει κατάθλιψη να το βλέπω άδειο με ένα ξερό bussiness radio cd μέσα.
Τι γύφτοι, κοντά 50Κ αμάξι κ δε βάζουν ένα navi, ένα xenon, ένα pdc ρε παιδί μου. Με τρώει ο καημός.
Εστω οτι το βαζεις εσυ στο δικο σου,που στο κατω κατω οπως λες ταιριαζει στο στυλ του και εχεις και δικιο.
Βαλε ομως κατι τετοιο και οχι κατι αλλα με τελαρα γυρω-γυρω και χαζομαρες.
Αυτη η προσοψη ειναι τουλαχιστον τελεια απ οτι φαινεται στις φωτο.
Αν ειχα Ε9Χ και ηθελα (λεμε τωρα) να βαλω οθονη,μονο κατι τετοιο θα εβαζα.
Οσο για την γυφτια της BMW στο θεμα τιμης-εξοπλισμου-ιπποδυναμης δεν θα πω λεξη,ουτε θα συγκρινω με αλλη prmium brand που μου ερχεται στο μυαλο:whistle:
Μονο σε εμενα φαινεται εντελως αντιεργονομικη η τοποθετηση της οθονη τοσο χαμηλα?Σε αναγκαζει να κατεβαζεις το βλεμμα πολυ χαμηλα για να δεις οτιδηποτε απεικονιζει...
bimmer-corfu
22-01-11, 00:22
έχεις δίκιο
Μονο σε εμενα φαινεται εντελως αντιεργονομικη η τοποθετηση της οθονη τοσο χαμηλα?Σε αναγκαζει να κατεβαζεις το βλεμμα πολυ χαμηλα για να δεις οτιδηποτε απεικονιζει...
Άμα ήταν έτσι φίλε μου την κάτσαμε την βάρκα.........
Οι οθόνες δεν είναι να τις κοιτάμε όταν οδηγούμε.... Είναι να έχεις ένα multimedia πρόγραμμα να παίζεις μουσική, να έχεις το navi σου (οκ ρίχνεις μια ματιά δεν προσυλώνεσαι), το gps σου κλπ....
Όσο για αυτό που λένε οτι απαγορεύεται είναι μούφες, άμα απαγορευόταν δεν θα το έβγαζαν πολλές μάρκες απο το εργοστάσιο..... thumb
Εμένα με βολεύει πολύ η οθόνη, γενικά το carpc.....
Δεν ειναι τυχαιο το οτι οι εργοστασιακες οθονες πλεον ειναι πανω στο
ταμπλω ωστε να ειναι περιπου στο ιδιο επιπεδο με τα ματια...
Leonidas_E39
22-01-11, 11:20
Παιδια ειναι θεμα καθαρα συνηθειας να μην πεφτει το ματι σου επανω στην οθονη εγω που την ειχα στο 36αρι μπροστα απο τις ταχυτητες στο ταμπλω ποτε δεν κοιτουσα μονο ακουγα ιδιως οταν εβαζα την τηλεοραση να παιζει. Οσο για τους πισω βολευει μονο αυτον που καθεται στην μεση οταν ειναι σε αυτο το σημειο τοποθετημενη οι αλλοι που καθονται στις ακρες ξελεμιαζοντε λιγο.
Atsa linos
22-01-11, 12:17
να καταθεσω και εγω την γνωμη μου ,,ειμαι σαφως υπερ της εργοστασιακης οθονης ΑΛΛΑ..μια πολυ οικονομικη λυση ειναι η dynavin και οταν λεμε οικονομικη 1/5 κατω της εργοστασιακης οσο για την Θεσσαλονικη ειναι λιγουλακι τσιμπιτος αυτος εχω διαβασει 1.200 ευρω ανευ τοποθετησεως υπαρχει πιο καλη τιμη στην αθηνα στην ιδια οθονη αυτα,,
δωσε μα ς αν θελεις καποια πληροφορια για την Αθηνα αφου τις δινει φθηνοτερα!!το θεμα ειναι πως γινεται να τις δινει φθηνοτερα απο τον ιδιο τον εισαγωγεα αφου ειναι αναγκαζμενος να τις παιρνει απ αυτον!!! η dynavin δεν δινει σε κανεναν αλλον στην ελλαδα εκτος απ αυτον!!!!!
Και εγώ συμφωνώ σε αυτό.Άλλωστε όσοι έχουν ασχοληθεί με την κατασκευή ενός αυτοκινήτου θα ξέρουν ότι, ότι βρίσκεται στην κονσόλα (τουλάχιστον στις ακριβές κατηγορίες) είναι μελετημένο ειδικά ως προς την εργονομία του.Εγώ αν είχα 92άρι πάντως θα άλλαζα ταμπλό (θα έβαζα αυτό που παίρνει και τη "φωλιά" για την οθόνη την εργοστασιακή) και εκεί θα έβαζα άλλη οθόνη.
Atsa linos
22-01-11, 16:50
δεν υπαρχουν μονωπολια το τελευταιο ηταν τα σπιρτα
για την συγκεκριμενη εταιρεια υπαρχει και το εχει ο μαγκας αυτος!!αν εχεις κατι υποψην σου πες μας και μας αν θελεις να ξερουμε!!αν δεν θελεις να πεις απλα μπορεις να πεις οτι δεν αποκαλυπτω τις πηγες μου και τελειωνει το θεμα!!μην πετας κατι και το αφηνεις ετσι!!εχεις καποιον που τα δινει φθηνοτερα?η πες μας η μην λες κατι το οποιο δεν τεκμηριωνεις μετα!!και γω λεω οτι την εχω βρει την οθονη 300ε αλα δεν σας λεω που ετσι γιατι γουσταρω!!!!
για εμενα αυτη ειναι η καλυτερη πατεντα:
Έχουμε καμιά πληροφορία παραπάνω και καμιά καλύτερη φωτογραφία; Τι οθονίτσα είναι αυτή? Μικρή φαίνεται.
Έχουμε καμιά πληροφορία παραπάνω και καμιά καλύτερη φωτογραφία; Τι οθονίτσα είναι αυτή? Μικρή φαίνεται.
Εψαχνα tv tuner για το δικο μου και την βρηκα τυχαια στο προφιλ ενος πωλητη. Δεν το έψαξα παραπανω.
το link που το βρηκα: https://cgi.ebay.de/BMW-TV-DVD-Freischaltung-Free-3er-E90-91-5er-E60-E61-/190485497133?pt=Navigations_Zubeh%C3%B6r&hash=item2c59d2052d
Καπου στην μεση της σελιδας θα δεις καποιες φωτο που αλλαζουν, μια απο αυτες ειναι και αυτη που ανεβασα.
Ειναι απο ενα Navigation Kit Που παραγει για μερικες σειρες η γνωστη VDO....
Εδω ειναι το κιτ για Ε8χ...Ακομα δεν εχω βρει καποια φωτο απο Ε9χ..
https://cgi.ebay.de/BMW-1Serie-E87-VDO-Navigationslosung-Europa-PC-MS-5200-/190485198800?pt=Technik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einb au_Navigationssysteme&hash=item2c59cd77d0
https://cgi.ebay.de/VDO-dayton-Navigationssystem-Navi-MS5400-BMW-1er-E87-/280508827593?pt=Technik_Auto_Hi_Fi_Navigation_Einb au_Navigationssysteme&hash=item414fa107c9
Αλλα ειναι πολυ μικρη για εχει χρησιμοτητα σαν Navi....
Παρομοια οθονη χρησιμοποιει και η BMW στο Retrofit καμερας παρκαρισματος για αυτοκινητα χωρις iDrive...
Εψαχνα tv tuner για το δικο μου και την βρηκα τυχαια στο προφιλ ενος πωλητη. Δεν το έψαξα παραπανω.
το link που το βρηκα: https://cgi.ebay.de/BMW-TV-DVD-Freischaltung-Free-3er-E90-91-5er-E60-E61-/190485497133?pt=Navigations_Zubeh%C3%B6r&hash=item2c59d2052d
Καπου στην μεση της σελιδας θα δεις καποιες φωτο που αλλαζουν, μια απο αυτες ειναι και αυτη που ανεβασα.
Το παράξενο είναι ότι αναφέρει ότι κάνει για Ε90 και Ε91...Η Ε92 τους ίδιους αεραγωγούς δεν έχει στο ταμπλό ρε παιδιά;
Eγω παντος για τον ασσο προσανατολιζομαι εδω......https://www.vdodayton.com/default2_and_fz_menu=product_documents_and_dataid= 528073.aspx
Πραγμα το οποιο κανει σε ολα τα μοντελα, αρκει να μην εχουν λογικα μαμα συναγερμο (λογο του οτι το κικκινιο λαμπακι ειναι στον καθρεπτη, αν και αυτο θα αλλαζει λογικα)
Ουτε παρεμβαινεις στο εσωτερικο και να αλλαξεις την μαμα εικονα, και ναβι με ολα τα κομφορ εχεις.....thumb
Αξιζει να κατεβασετε το pdf για να δειτε ποσο καλο ειναι.....
https://www.vdodayton.com/sycomax/uis/media/files/509636_DS-VDODayton-PC5700_5600-10082005-UK.pdf
Eγω παντος για τον ασσο προσανατολιζομαι εδω......https://www.vdodayton.com/default2_and_fz_menu=product_documents_and_dataid= 528073.aspx
Πραγμα το οποιο κανει σε ολα τα μοντελα, αρκει να μην εχουν λογικα μαμα συναγερμο (λογο του οτι το κικκινιο λαμπακι ειναι στον καθρεπτη, αν και αυτο θα αλλαζει λογικα)
Ουτε παρεμβαινεις στο εσωτερικο και να αλλαξεις την μαμα εικονα, και ναβι με ολα τα κομφορ εχεις.....thumb
Αξιζει να κατεβασετε το pdf για να δειτε ποσο καλο ειναι.....
https://www.vdodayton.com/sycomax/uis/media/files/509636_DS-VDODayton-PC5700_5600-10082005-UK.pdf
https://www.navigadget.com/?s=vdo+dayton
The MS5700 is a rear view mirror navigation system that features a 4 inch screen on the left hand side of the rear view mirror directing you to your destination while keeping your eyes firmly on the road.
The MS5700 is actually a combination of two products from VDO Dayton that brings together their flagship product PC5700 (box looking thing in the picture) and the MM2100 mirror. Just to clarify this will not fit onto your existing rear mirror since it requires a high tech monitor embedded behind the mirror which connects with a single cable that is hidden inside the mirrorΆs arm and runs up through the roof and down to the navigation systemΆs computer.
The mirror displays the map in a 4:3 ratio and integrates a speaker as well as an infrared eye to control with a remote control. Manually you can change the display brightness as well as the volume with the buttons on the front too.
The navigation system powered by the PC5700 stores the info on a 8.5GB DVD which can store all of EuropeΆs roads. More features after the jump…
C-IQ Intelligent Content on Demand
Once C-IQ is activated, you benefit from a wide range of products including up to date road maps, travel guides and special country products. Along with wide coverage, road maps come with free traffic information (TMC) and up to 1.500.000 Points of Interest (POI). The C-IQ update service automatically sends you the latest road maps free of charge. Activation takes just a few minutes anytime, anywhere. Navigation content can be chosen on a daily or monthly basis with time based payment.
Integrated RDS-TMC Receiver
Traffic information is available through the integration of a TMC receiver. The resulting combination of functions is not only better value for money but simplifies the installation. It only requires a connection to the FMAntenna.
2D/3D Map View
Through the special software, the precise and smooth map is viewable in the classic 2D or new 3D view. In the 3D view, additional Information, for example street numbers, sight seeing possibilities and traffic information, is blended into the horizon and removed from the foreground. You are able to chose up to 5 POI categories youΆd like to see.
Dynamic Navigation via TMC
The system is able to process traffic information, which is provided through an integrated RDS-TMC receiver (Radio Data System – Traffic Message Channel). This traffic information is evaluated and included in the route calculation. The delta (travel time, distance) for the current route is shown and the driver can decide whether he wants to drive the alternative route or not. It is possible to customize the systemΆs behaviour for dynamic route planning.
Extensive Destination Input Possibilities
With the great number of input possibilities, virtually every destination can be found. The destination input is supported by the ΅Intelligent TypewriterΆ. Only the alphabetic characters that are necessary will be presented automatically, making destination selection considerably simpler.
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!
διακριτικο και απλο!!
αυτα γουσταρω εγω!
ρε παλικαρια να ρωτησω κατι?αν αυτο που λετε εχει 4 ιντσες οθονη και ειναι στον καθρεπτη,ο καθρεπτησ πρεπει να ειναι σαν αυτον που εχουμε στο μπανιο στο σπιτι!!!θα ειναι τεραστιος και μονο ομορφο δεν θα τον λες!!!!!
ρε παλικαρια να ρωτησω κατι?αν αυτο που λετε εχει 4 ιντσες οθονη και ειναι στον καθρεπτη,ο καθρεπτησ πρεπει να ειναι σαν αυτον που εχουμε στο μπανιο στο σπιτι!!!θα ειναι τεραστιος και μονο ομορφο δεν θα τον λες!!!!!
χμμμμ αυτο δε το σκεφτηκα????:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
λοιπον τωρα που μπηκα λιγο στο site ειδα οτι εχει 2 καθρεπτες
1)με 2,2'' οθονη δλδ βγαζεις τα ματια σου για να δεις τι δειχνει το gps
2)με 4.3'' οθονη που ειναι δλδ 2 τετραγωνικα καθρεπτης αυτο το πραμα και μονο αυτο θα βλεπεις δλδ γιατι θα κλεινει ολο το μπρμπριζ το τερας!!
Ρε παιδιά τα φιλέτα με τους αεραγωγούς δεν είναι τα ίδια στα Ε90 και Ε92?
Ρε παιδιά τα φιλέτα με τους αεραγωγούς δεν είναι τα ίδια στα Ε90 και Ε92?
Οχι...του 92αριου ειναι ομορφοτερα!!!!:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
Ιδια ειναι νομιζω....
Atsa linos
25-01-11, 21:10
για την συγκεκριμενη εταιρεια υπαρχει και το εχει ο μαγκας αυτος!!αν εχεις κατι υποψην σου πες μας και μας αν θελεις να ξερουμε!!αν δεν θελεις να πεις απλα μπορεις να πεις οτι δεν αποκαλυπτω τις πηγες μου και τελειωνει το θεμα!!μην πετας κατι και το αφηνεις ετσι!!εχεις καποιον που τα δινει φθηνοτερα?η πες μας η μην λες κατι το οποιο δεν τεκμηριωνεις μετα!!και γω λεω οτι την εχω βρει την οθονη 300ε αλα δεν σας λεω που ετσι γιατι γουσταρω!!!!
Για να το λεω κατι θα ξερω και εγω και dynavin και τα παντα ολα τα κινεζακια ιδια μουρη εχουν και πουλουνται παντου:whistle:
ναι φιλε μου ατσαλινε και γω την εχω βρει 284ε!!!! και γω για να το λεω κατι θα ξερω .........!!πολυ ωραια συζητηση κανουμε μ αρεσει ειναι πολυ διαφωτιστικη!!!
drbiloukos
25-04-11, 15:50
Πολυ καλη αναβαθμιση...βεβαια δεν θα ειναι ''μαμα'', αλλα γοα να βαλεις μαμα ναβι πρεπει να ξηλωσεις ολο το ταμπλο με ολα τα επακολουθα....
Δηλαδή για να γίνει έτσι:
https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/NAVI.jpg
τι πρέπει να γίνει;
Δηλαδή για να γίνει έτσι:
https://dl.dropbox.com/u/451227/Beemer/NAVI.jpg
τι πρέπει να γίνει;
Αλλαγή ταμπλό!
drbiloukos
25-04-11, 18:16
Αλλαγή ταμπλό!
Προφανώς !!!
Εκτός αυτού ?
Προφανώς !!!
Εκτός αυτού ?
και αλλαγη ταμπλο να γινει παλι τιποτα δεν κανεις......μονο αν βρεθουν ολα τα κομματια εργοστασιακα.....οθονη,dvd,πλα στικα.....και ενας καλος ηλεκτρολογος!!!
το ειχα ψαξει το θεμα αλλα η τιμη ειναι ακρως απαγορευτικη.....οπως βεβαια και οτι αλλαγη θες να κανεις πανω σε ενα Ε90.....
ωραια λυση το dynavin αλλα δεν μου αρεσει οπτικα το μηχανημα.....σαν πολυ κινεζικο μου ερχετε.....κατα τα αλλα διχνει οτι εχει πολυ καλη εφαμοργη.
αν και υπαρχει δεν θα το εβαζα και τωρα .....θα προτιμουσα την λυση που εχω κανει .
michaelp900
01-05-11, 17:46
Παιδες ολοι οσοι εχετε PDC μαμα να ξερετε οτι αργοτερα δεν θα δουλευει γιατι το PDC ειναι συνδεδεμενο με το μαμα bmw cd player οπως επισης θα χαθει κ ο ηχος της ζωνης.Μονο με ενα μπιπερ θα δουλευει το πισω και οχι παλι τοσο καλα κ δυνατα οπως πριν.για το μπροστα ουτε λογος.
Σας το λεω γιατι ειχα βαλει την Pioneer avh-5200bt (απο τις καλυτερες) και ξενερωσα και ετσι την εβγαλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον....
Παιδες ολοι οσοι εχετε PDC μαμα να ξερετε οτι αργοτερα δεν θα δουλευει γιατι το PDC ειναι συνδεδεμενο με το μαμα bmw cd player οπως επισης θα χαθει κ ο ηχος της ζωνης.Μονο με ενα μπιπερ θα δουλευει το πισω και οχι παλι τοσο καλα κ δυνατα οπως πριν.για το μπροστα ουτε λογος.
Σας το λεω γιατι ειχα βαλει την Pioneer avh-5200bt (απο τις καλυτερες) και ξενερωσα και ετσι την εβγαλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπον....
μιχαλη υπαρχουν πλεον ανταπτορες που δουλευουν ολα κανονικα......εχουν ξεπεραστει οι παιδικες ασθενειες!!!
michaelp900
01-05-11, 21:29
Ρε συ ψαχνω να βρω και για το δικο μου και αυτος που το τοποθετησε λεει οτι ακομα δεν υπαρχει τιποτα.ξες εσυ κατι παραπανω??
Εδωσα τοσα λεφτα για οθονη και να εχω και ψηφιακη τηλεοραση και μονο στο κουτι του σαλονιου μου τα χαιρομαι..............
Λοιπον παιδες εδω στην Αθηνα τις βαζουν Πειραια,Καλλιθεα και Ρεντη. Τιμη περιπου με ψηφιακο δεκτη, navi, Ipod κλπ γυρω στα 1000ε τοποθετημενα..ΑΠο οτι ξερω ομως υπαρχει προβλημα μονο με την ζωνη που παι δν ακουγεται αν δν την φορεσεις!!!
μαζευτειτε πολοι βρειτε την οθονη που σας ταιριαζει και να πατε σε καποιον με cnc να φτιαξει το καταλληλο πανελ σε πολυ καλη τιμή. Εγω στο 46αρι μου έτσι έκανα , έφτιαξα ένα πάνελ με laminate το έβαψα μαύρο και έλυσα το πρόβλημα μου..!!!
Αυτό είναι στο 46αρι Ξεσήκωσα το σχέδιο και να το αποτέλεσμα..!!