Επιστροφή στο Forum : M3 καντράν σε e46 320
Όπως λέει και ο τίτλος έχω τοποθετήσει σε e46 320 6κύλινδρο το κοντέρ από M3 e46. Το ερώτημα που έχω να κάνω είναι το εξής:
1) Ο δείκτης θερμοκρασίας κάποιες φορές υπερβαίνει τη μέση (φυσιολογική θερμοκρασία) και φτάνει ως την μέση προς το ζεστό. Μου είχαν πει ότι δεν θα δείχνει ακριβώς το ίδιο με το μαμάτο αλλά κάποιες φορές θα το υπερβαίνει χωρίς να υπάρχει υπερθέρμανση. Κάποιος που το έχει τοποθετήσει έιχε το ίδιο πρόβλημα? Είναι φυσιολογικό να αναιβένει τόσο πολύ?
2) Επίσης το αυτοκίνητο μου έχει σύστημα για την πίεση των ελαστικών. Όταν έβαλα το καντράν από το M3 μου είπε ο τύπος που το προγραμμάτισε ότι πλέον δεν θα δουλεύει. Ισχύει αυτό ή βαριόταν να το φτιάξει?
Ευχαριστώ
Λογικά θα βαριόταν, χωρίς να παίρνω όρκο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει προγραμματισμό.... Σε Ε36 325 είχα καντράν απο Μ3... Δούλευε κανονικότατα φίλε... Τώρα η θερμοκρασία μου φαίνεται λίγο περίεργο αλλά ας απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα :original:
ΔημήτρηςΜ3
17-01-11, 23:58
απο που εισαι ξαδερφε?
ΔημήτρηςΜ3
18-01-11, 00:41
ειχα καπου να σε στειλω αλλα...
ειναι λιγο μακρια!
giannis_compact
18-01-11, 01:24
Και εγ εκει που σκεφτηκε ο Δηλητρης σκεφτηκα αλλα πεφτει κομματακι μακρια...Να ανηφορισεις σχεδον ολη την Ελλαδα...
Το πρωτο ισχυει οπως σου το ειπε.
το 2ο απλα δεν ισχυει αλλα διευκρινισε λιγο,το καντραν προγραμματιστηκε για το αμαξι σου και εχει επρασμενο τον αριθμο πλαισιου του αυτοκινητου σου η βγαζει κουκιδα στο καντραν????ειναι καινουριο η μεταχειρισμενο το καντραν?
Το καντράν είναι μεταχειρισμένο και όταν το έβαλα στο αυτοκίνητο μου το πήγα και το προγραμμάτισαν. Τώρα όσον αφορά την κουκίδα υπάρχει αλλά έιχα δει όταν το έφτιαχνε πως πέρασε τον αριθμό πλαισίου, το χρώμα και κάτ ακόμα δε θυμάμαι. Λέτε να μην αποθήκευσε τις αλλαγές? Θυμάμαι τότε μου είχε πει πως το σύστημα πίεσης στο M3 δούλευε με διαφορετικο τρόπο από τα απλά e46 και δεν γίνεται να δουλέψει. Επίσης όταν του είπα να μου αλλάξει τα χιλιόμετρα στα κανονικά (διαφορά 1.950km) μου είπε χρειάζεται πολλή ώρα και να πάω άλλη φορά να το φτιάξει.
Atsa linos
18-01-11, 23:48
ερωτημα ,,παιζει να εχει μπει χερακι τον δεικτη και να τον εχει μετακινησει ή να τον κουμπωσε λαθος?
Atsa linos
18-01-11, 23:49
στον δεικτη**
Όπως λέει και ο τίτλος έχω τοποθετήσει σε e46 320 6κύλινδρο το κοντέρ από M3 e46. Το ερώτημα που έχω να κάνω είναι το εξής:
1) Ο δείκτης θερμοκρασίας κάποιες φορές υπερβαίνει τη μέση (φυσιολογική θερμοκρασία) και φτάνει ως την μέση προς το ζεστό. Μου είχαν πει ότι δεν θα δείχνει ακριβώς το ίδιο με το μαμάτο αλλά κάποιες φορές θα το υπερβαίνει χωρίς να υπάρχει υπερθέρμανση. Κάποιος που το έχει τοποθετήσει έιχε το ίδιο πρόβλημα? Είναι φυσιολογικό να αναιβένει τόσο πολύ?
2) Επίσης το αυτοκίνητο μου έχει σύστημα για την πίεση των ελαστικών. Όταν έβαλα το καντράν από το M3 μου είπε ο τύπος που το προγραμμάτισε ότι πλέον δεν θα δουλεύει. Ισχύει αυτό ή βαριόταν να το φτιάξει?
Ευχαριστώ
1) Συνηθησμενο προβλημα χωρις λυση.Μπορεις να επαληθευσεις τις τιμες απο το κρυφο μενου του καντραν
2)Δεν γνωριζω , δεν απαντω
dark knight
04-12-17, 03:54
για να μην ανοιγω νέο θρεντ.....
μολις σημερα τοποθετησα στο 320(Μ54Β22) γνησιο καντραν Μ3. Αμεσως το στροφομετρο,ταχυμετρο, δεικτης καυσιμων , θερμοκρασια νερου ΚΑΙ λαδιου λειτουργησαν. εχω την κλασσικη κουκιδα η οποια οφείλεται στην ελλειψη προγραμματισμου.
ωστοσο, εχω αναμμενη συνεχως την ενδειξη του αντισπιν....οσεσ φορες και αν πατησα το κουμπι του dsc, η ενδειξη παρεμενε αναμμενη. αυριο θα παω στον μηχανικο...
μπορει η ενδειξη αντισπιν να σβησει με προγραμματισμο????
για να μην ανοιγω νέο θρεντ.....
μολις σημερα τοποθετησα στο 320(Μ54Β22) γνησιο καντραν Μ3. Αμεσως το στροφομετρο,ταχυμετρο, δεικτης καυσιμων , θερμοκρασια νερου ΚΑΙ λαδιου λειτουργησαν. εχω την κλασσικη κουκιδα η οποια οφείλεται στην ελλειψη προγραμματισμου.
ωστοσο, εχω αναμμενη συνεχως την ενδειξη του αντισπιν....οσεσ φορες και αν πατησα το κουμπι του dsc, η ενδειξη παρεμενε αναμμενη. αυριο θα παω στον μηχανικο...
μπορει η ενδειξη αντισπιν να σβησει με προγραμματισμο????
Άμα βάλεις το παλιό καντράν πάνω δοκιμαστικά δουλεύει κανονικά το λαμπάκι?
Αν όχι, είσαι μάλλον για αισθητήρα γωνίας τιμονιού ή για αισθητήρα dsc.
dark knight
04-12-17, 12:58
Βασιλη χθες σε ενα καφε με φιλους εγινε η αλλαγη καντραν. Δεν ειχα κανενα προβλημα με το παλιο καντραν. Αλλα μολις εβαλα το καντραν του Μ3 το λαμπακι του αντισπιν εμεινε μονιμα αναμμενο.
dark knight
09-12-17, 16:03
Οποιος γνωριζει καποιον στην Αθηνα που ασχολειται με κωδικοποιησεις. Ας μου στειλει π.μ
θανασης Φιλιππου
09-12-17, 19:55
Μπριζωσετο και λογικα θα σου ζητα να γινει καλιμπραρισμα γωνιας τιμονιου,την κανεις και θα σβησει.
Οποιος γνωριζει καποιον στην Αθηνα που ασχολειται με κωδικοποιησεις. Ας μου στειλει π.μ
έχεις Pm thumb
dark knight
10-12-17, 21:05
Δεν εχει καποιο προβλημα το αυτοκινητο.ειναι συνηθες φαινομενο οταν τποθετειται καντραν Μ3 να μην λειτουργει ειτε το αντισπιν, ειτε η θερμοκρασια λαδιου. Σε εμενα ετυχε το πρωτο. Ολα αυτα συμβαινουν επειδη χρειαζεται επαναπρογραμματισμο το καντραν με το vin του αυτοκινητου. Ο επαναπρογραμματισμος του καντραν δεν γινεται μεσω του απλου διαγνωστικου. Για αυτο ρωταω αν καποιος ξερει να μου στειλει πμ.
dark knight
24-03-18, 22:31
τελικα το καντραν Μ3 προγραμματιστηκε και λειτουργουν όλα αψογα.χωρισ την κουκιδα και μαλιστα με κοστος πολύ χαμηλο. όταν συνεργεια μου ζητουσαν από 150 εως 280 ευρω.
Πόσο κ που ρε Γιάννη στείλε P.M.
Ερώτηση σχετικά με καντράν.
Μαζί με την μετατροπή μπήκε και το καντράν από 335.
Ζήτησα από μηχανικό να το ρυθμίσει ώστε να φαίνονται τα χιλιόμετρα του κινητήρα και όχι του αμαξώματος.
Δηλαδή 38.000 και όχι 137.000 που έχει διανυσει συνολικά.
Μου απάντησε πως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο διότι μπορεί κάποια στιγμή σε ορισμένες ενδείξεις να δείχνει αλλά ντ αλλων.
Ισχύει;
LEONIDASKAL
25-03-18, 20:57
Δε νομιζω φιλε billys οτι κατι τετοιο ειναι αληθεια αν ηταν ετσι πανω απο τα μισα εισαγωμενα υα ειχαν διαλημενα κοντερια.οχι οτι πολλα δεν ειχαν αλλα αθτο ηταν απο αγνοια.
Ερώτηση σχετικά με καντράν.
Μαζί με την μετατροπή μπήκε και το καντράν από 335.
Ζήτησα από μηχανικό να το ρυθμίσει ώστε να φαίνονται τα χιλιόμετρα του κινητήρα και όχι του αμαξώματος.
Δηλαδή 38.000 και όχι 137.000 που έχει διανυσει συνολικά.
Μου απάντησε πως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο διότι μπορεί κάποια στιγμή σε ορισμένες ενδείξεις να δείχνει αλλά ντ αλλων.
Ισχύει;
Οχι , απλα δεν ξερει
Οχι , απλα δεν ξερειΒασικά ισχύει εν μέρη αυτό που είπε.
Αν δεν πάρουν τα σωστά χλμ ΟΛΕΣ οι μονάδες, ενδέχεται σε πιθανή βλάβη τα χλμ που θα καταγραφουν μαζί με την βλάβη της μονάδας να είναι αλλα τι άλλων.
Ομως δεν είναι Αυτός ο κανόνας, αν γίνει σωστά δεν θα έχεις τεχνικό θέμα, τώρα ΚΤΕΟ κ τα συναφη είναι αλλού μου παπά ευαγγέλιο.
Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850M μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ghost-rider
04-04-18, 22:20
Ρε παιδιά μόλις σήμερα μου έσπασε το μαραφετι που ρυθμίζει την ώρα στο καντράν. Εσπασε το ελάσματακι μέσα όχι το μπουτον. Τι κάνω? Υπάρχει υποστήριξη ανταλλακτικών? Να πάρω ολόκληρο καντράν? Μπορώ να βάλω το μτχ επάνω? Θα δουλέψει χωρίς κωδικοποίηση? Αν μετά το πάω για κωδικοποίηση θα σβήσει η κουκίδα η πρέπει να πάω πριν το κουμπωσω? Τι περιορισμούς έχω σε επιλογές(Μ54 του 02) Αν θελουν οι μοντ το μεταφέρουν σε πιο κατάλληλο θρεντ. Προέκυψε πασχαλινό μπαξιμο...
Υγ1 Αν κάποιος έχει καντράν από Ε46 6c διαπραγματεύομαι αγορά.
Υγ2 πόσο πάει στην αντιπροσωπεία ένα καντράν?
Ρε παιδιά μόλις σήμερα μου έσπασε το μαραφετι που ρυθμίζει την ώρα στο καντράν. Εσπασε το ελάσματακι μέσα όχι το μπουτον. Τι κάνω? Υπάρχει υποστήριξη ανταλλακτικών? Να πάρω ολόκληρο καντράν? Μπορώ να βάλω το μτχ επάνω? Θα δουλέψει χωρίς κωδικοποίηση? Αν μετά το πάω για κωδικοποίηση θα σβήσει η κουκίδα η πρέπει να πάω πριν το κουμπωσω? Τι περιορισμούς έχω σε επιλογές(Μ54 του 02) Αν θελουν οι μοντ το μεταφέρουν σε πιο κατάλληλο θρεντ. Προέκυψε πασχαλινό μπαξιμο...
Υγ1 Αν κάποιος έχει καντράν από Ε46 6c διαπραγματεύομαι αγορά.
Υγ2 πόσο πάει στην αντιπροσωπεία ένα καντράν?
Δυστυχώς πάει όλη η λευκή πλάκα μαζί...
Συνήθως σπάει από την μια πλευρά οπότε μπορείς να ρυθμίσεις την ώρα γυρνώντας από την άλλη φορά.
Θα έλεγα περίμενε μπας και βρεις κάνα φτηνό καντράν κάτω από 50€ να το έχεις και για τα υπόλοιπα ανταλλακτικά.
Αν πάρεις άλλο καντράν μπορείς να το βάλεις πανω και θα δουλέψει, απλά θα δείχνει την κουκίδα.
Το προγραμματίζεις και όλα καλά :-)
Φίλε εδώ κ λίγο καιρό σε 6κύλινδρο, έχω το ίδιο πρόβλημα.Μου έσπασε κ μένα!Απλά δεν έχω κάνει κατι ώς τώρα.Έχω ψιλοξενερώσει που δε δείχνει την ώρα...Σκέφτομουν όταν έβρισκα λίγο χρόνο να τ ανοίξω μπάς κ φτιάξω το κουμπί..Μπορεί να φτιάχνει.Σκέφτομαι τώρα να προχωρήσω στην επέμβαση!
Φίλε εδώ κ λίγο καιρό σε 6κύλινδρο, έχω το ίδιο πρόβλημα.Μου έσπασε κ μένα!Απλά δεν έχω κάνει κατι ώς τώρα.Έχω ψιλοξενερώσει που δε δείχνει την ώρα...Σκέφτομουν όταν έβρισκα λίγο χρόνο να τ ανοίξω μπάς κ φτιάξω το κουμπί..Μπορεί να φτιάχνει.Σκέφτομαι τώρα να προχωρήσω στην επέμβαση!Δύσκολο Αντώνη, ειναι πλαστικό έλασμα.
Μπορείς να το ξανακολησεις αλλά.με αμφίβολα αποτέλεσματα.
Εσύ δεν άλλαξες καντράν αν θυμάμαι καλά?
Γιατί δεν αντικαθίστας το λευκό faceplate με αυτό τον παλιού καντράν?
Απλά πρόσεξε όπως θα βγάλεις τις βελόνες μην σου μείνει στα χέρια κάνα αξονακι από τα μοτέρ που κουμπωνουν οι βελόνες
Send from my Redmi Note 4 using Tapatalk
ghost-rider
05-04-18, 20:16
Eμένα μου έσπασαν διαδοχικά. Πέρσι έσπασε το πρώτο ελασματάκι. Εκείνη την ώρα δε θέλησα να αλλάξω καντράν. Έκατσα, το έλυσα, βρήκα τη μλκια που παίχτηκε και έκατσα και έφτιαξα ένα λαστιχένιο αποστάτη που τοποθετήθηκε σφηνωτά στη θέση του που ήταν το έλασμα.
Δουλεύει απλά πρέπει να περιστρέψεις και να πατήσεις.
Από τότε όποτε βλέπω το καντράν σκέφτομαι ότι τη βγάζει με πατέντα και δε μ αρέσει.
Βασικά είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός με το 46άρι. Δε θέλω να έχει χουσούρια.
Τώρα έσπασε και το άλλο οπότε έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
Τώρα αυτό που θα μπει επάνω θα το ρυθμίσω μια φορά και δεν το ξαναπειράζω. Ακόμα κ όταν αλλάζω μπαταρία θα το κρατάω στο ρεύμα με καλώδια από τους μπροστινούς πόλους. Ελπίζω να κάνουν και το νέο νόμο που θα έχουμε μόνο μία ώρα χειμώνα καλοκαίρι να γλιτώσουμε κανένα καντράν.
Eμένα μου έσπασαν διαδοχικά. Πέρσι έσπασε το πρώτο ελασματάκι. Εκείνη την ώρα δε θέλησα να αλλάξω καντράν. Έκατσα, το έλυσα, βρήκα τη μλκια που παίχτηκε και έκατσα και έφτιαξα ένα λαστιχένιο αποστάτη που τοποθετήθηκε σφηνωτά στη θέση του που ήταν το έλασμα.
Δουλεύει απλά πρέπει να περιστρέψεις και να πατήσεις.
Από τότε όποτε βλέπω το καντράν σκέφτομαι ότι τη βγάζει με πατέντα και δε μ αρέσει.
Βασικά είμαι λίγο ψυχαναγκαστικός με το 46άρι. Δε θέλω να έχει χουσούρια.
Τώρα έσπασε και το άλλο οπότε έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
Τώρα αυτό που θα μπει επάνω θα το ρυθμίσω μια φορά και δεν το ξαναπειράζω. Ακόμα κ όταν αλλάζω μπαταρία θα το κρατάω στο ρεύμα με καλώδια από τους μπροστινούς πόλους. Ελπίζω να κάνουν και το νέο νόμο που θα έχουμε μόνο μία ώρα χειμώνα καλοκαίρι να γλιτώσουμε κανένα καντράν.Εγώ τ έκανα ακόμα καλύτερα από εσένα.
Έσπασα την φορά του ρολογιού και λέω οκ το ανοίγουμε και βλέπουμε τι κάνουμε, έλα μου όμως που βγαζοντας την βελόνα του ταχύμετρου μου έμεινε στο χέρι και ο άξονας της...
Εκεί να δεις κλάμα, τελικά βρήκα faceplate από καντράν που είχε ηλεκτρονικά θέματα, οπότε το πήρα φτηνα,παρήγγειλα και μοτεράκι από ebay και όλα καλά πλέον.
Απλά μέχρι να έρθουν τα πραγματα, το κοντέρ έδειχνε 90km στο ρελαντί και δούλευε από εκεί και πανω.
Πήγαινα με 120 και έδειχνε 200φευγα..
[emoji16][emoji23][emoji23][emoji573][emoji936]
ghost-rider
05-04-18, 21:12
Εγώ τ έκανα ακόμα καλύτερα από εσένα.
Έσπασα την φορά του ρολογιού και λέω οκ το ανοίγουμε και βλέπουμε τι κάνουμε, έλα μου όμως που βγαζοντας την βελόνα του ταχύμετρου μου έμεινε στο χέρι και ο άξονας της...
Εκεί να δεις κλάμα, τελικά βρήκα faceplate από καντράν που είχε ηλεκτρονικά θέματα, οπότε το πήρα φτηνα,παρήγγειλα και μοτεράκι από ebay και όλα καλά πλέον.
Απλά μέχρι να έρθουν τα πραγματα, το κοντέρ έδειχνε 90km στο ρελαντί και δούλευε από εκεί και πανω.
Πήγαινα με 120 και έδειχνε 200φευγα..
[emoji16][emoji23][emoji23][emoji573][emoji936]
:th_Laie_67-1:
Εγώ το πρώτο έλασμα το έσπασα γιατί είχα καθυστερήσει σε ραντεβού 10 λεπτά. Φτάνω και τη βλέπω να περιμένει αγριεμένη στο πεζοδρόμιο. Επί τόπου και ενώ δεν είχα σταματήσει ακόμα, κάνω κίνηση να γυρίσω το ρολόι λίγα λεπτά πίσω να δικαιολογηθώ. Ε και το ξήλωσα.
Τότε το απέδωσα σε ατσούμπαλη κίνηση τέλος πάντων. Το λες και λίγο θεία δίκη..
Τώρα όμως ρε γμτ δεν είχε γίνει τπτ. Ήταν σε ένα απλό ρεγουλάρισμα του ρολογιού. Τι να πω..
10 λεπτά δεν είναι καθυστέρηση, έπρεπε να δείξει κατανόηση.
m_power_lunatic
06-04-18, 20:05
Αψογος ο Πετρος συμφωνω,τσαμπα αγχωθηκες.
Το λαμπάκι αναμμενο...αλλά το αντισπίν λειτουργούσε ή ήταν τουλάχιστον οφ
savvas bmwdakias
08-04-18, 22:13
Για την ωρα φιλε υπαρχει λυση βγαζεις τον πολο της μπαταρις στις 12:00 και εισαι κομπλε.
Ηλία δεν έχω παλιό καντράν...
Αυτό το λευκό faceplate μπορούμε να το βρούμε κάπου;κανα λίνκ;