PDA

Επιστροφή στο Forum : τα...ξενον μου μεσα!!!

jimdros
16-01-11, 16:47
Παιδες, εχω μεγαλο προβλημα με τα φωτα..Στη μεσαια σκαλα οπου εχω βαλει (προσφατα) ξενον Η7, μου αναβει συνεχως στο αριστερο φαναρι (Vision τα xenon) ενδειξη καμενης λαμπας. Το φαναρι, αφου τρεμοπαιξει μερικες φορες, σβηνει. Αν τα ανοιγοκλεισω μερικες φορες, η ενδειξη σβηνει και το φαναρι λειτουργει κανονικα για μερικα λεπτα, οταν και ξαναπαρουσιαζεται το ιδιο φαινομενο..πηγα στο μαγαζι που τα τοποθετησα οπου το παιδι που τα εβαλε, πηγε να αλλαξει αρχικα το μπλαστερ, το οποιο οταν ακουμπουσε στην εσωτερικη πλευρα του φτερου πετουσε σπινθηρα!!!! Το φαναρι τρεμοπαιζε και εσβηνε! Αλλαξαμε 2-3 μπλαστερ, αλλα και στο τελος και τη λαμπα (δηλ. ολο ουσιαστικα το αριστερο ξενον) οταν ως εκ θαυματος αρχισε να δουλευει χωρις κανενα προβλημα μεχρι την επομενη μερα που ξεκινησε να κανει παλι τα ιδια νουμερα..Το φαινομενο εχει τυχει να το παρακολουθησω μονο εν κινησει, ενω και το μπλαστερ εχει σταθεροποιηθει στο εσω αριστερο φτερο, πανω απο τη ροδα..
Το ολο στορυ εχει και συνεχεια, αφου φαινεται οτι ζηλεψε και το δεξι φαναρι αυτη τη φορα αλλα οχι το ξενον (το οποιο δε μου εκανε ποτε προβλημα), αλλα η απλη Η7 λευκου χρωματος που εχω βαλει στους προβολεις (η ομορφια μας μαρανε..). Μαζι ή χωρια λοιπον με την ενδειξη απο το αριστερο φαναρι (που εσβηνε στη μεσαια σκαλα), οταν εβαζα προβολεις, αναβε ενειξη καμενης λαμπας προβολεα στο δεξι φαναρι, χωρις να εχει καει...Η ενδειξη διαρκουσε 1-2 δευτερα, και μετα εσβηνε κανονικα για μερικα δευτερα (20-30) και παλι τα ιδια..Help please! Ειναι μαπα ολη η παρτιδα με τα ξενον? :ranting2:Φταιει το cαnbus? :ranting2:φταιει κανα ματι, να φωναξω κανα παπα??
:thanks:

Jimmakos
16-01-11, 16:54
Τσέκαρε το canbus αρχικά, δεύτερον τα μπλάστερ ΔΕΝ πρέπει να πετάνε σπινθήρα άρα είναι βραχυκυκλωμένα ή ο τεχνικός σου βαριόταν.....

3ον βάλε λίγο αγιασμό σε ένα μπουκαλάκι κακό δεν κάνει thumb

Atsa linos
16-01-11, 17:58
μαπα το καρπουζι βαλε μια φωτο απο τα μπαλαστ να δουμε

jimdros
16-01-11, 21:50
Τσέκαρε το canbus αρχικά, δεύτερον τα μπλάστερ ΔΕΝ πρέπει να πετάνε σπινθήρα άρα είναι βραχυκυκλωμένα ή ο τεχνικός σου βαριόταν.....

3ον βάλε λίγο αγιασμό σε ένα μπουκαλάκι κακό δεν κάνει thumb

ξεκιναω απο το τελευταιο.. καλος ο αγιασμος, αλλα ως τελευταια λυση. Πιο πριν, και με δεδομενο οτι ο μηχανικος δε βαριοταν, δεν μπορω να καταλαβω πως εννοεις το τσεκαρισμα του canbus..help please!

jimdros
16-01-11, 21:54
μαπα το καρπουζι βαλε μια φωτο απο τα μπαλαστ να δουμε

θα προσπαθησω να βαλω, αλλα τι να λεει, ενα μεταλλικο κουτι ειναι που γραφει vision πανω και κατι καλωδια που πανε στο φαναρι...

Atsa linos
16-01-11, 22:21
για εσενα μπορει να μην λεει για εμενα λεει ομως μηπως τρεμοπαιζουν οι λαμπες διαρκως?

Vasilis
16-01-11, 22:33
για εσενα μπορει να μην λεει για εμενα λεει ομως μηπως τρεμοπαιζουν οι λαμπες διαρκως?

αν τρεμοπαιζουν παντως

καταργεις το πανω κατω στα φωτα σου

ενημερωνεις τον εγκεφαλο οτι φορας ξενον

κ ξεπερνιεται το θεμα

το ιδιο ειχε το δικο μου

απλα εχασα το πανω κατω των φωτων!:ranting2:

m-power_01
16-01-11, 22:56
καλησπερα Δημητρη. Μην τρελενεσαι φιλε. Λογικα ειναι το canbus και ειναι φυσιολογικο.
Το canbus να στο πω απλα δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα συστημα που τσεκαρει αν ολα λειτουργουν σωστα.
Στην προκειμενη περιπτωση βλεπει το λαθος και κοβει παροχη ρευματος.Το λαθος που ειναι θα μου πεις....
Το λαθος ειναι οτι οι συμβατικες λαμπες αλογονου καταναλωνουν 55w ενω οι ''ξενες'' 35w.
Λυσεις τωρα...1η λυση πας σε ενα εξειδικευμενος συνεργειο ή αντιπροσωπεια και τους ζητας να σου προγραμματισουν το αμαξι σου ''οτι εχει ξενον''. Παρα πολυ απλη διαδικασια. Το μονο αρνητικο ειναι οτι θα χασεις την ρυθμιση δεσμης πανω κατω. Καθως τα μαμα το κανουν αυτοματα απο αισθητηρα που εχουν στο ψαλιδι.
2η λυση παιρνεις δυο canselers .Δεν ειναι τιποτα αλλο απο κατι πυκνωτακια που παρεμβαλονται ,με βυσματακια ιδια κομπλε οχι κοψε ραψε, και ξεγελανε τον μπουφο canbus και ολα μελι γαλα.Το κοστος ειναι μικρο

m-power_01
16-01-11, 23:00
σορυ ξεχασα να σου πω... κανε μου μια χαρη. Πηγαινε στο αμαξι, αναψε πρωτα τα φωτα και μετα βαλε μπρος την μηχανη...και δες τι κανει

jimdros
17-01-11, 00:09

μονο η αριστερη μεσαια..μετα σβηνει. διαβασε ακριβως στο αρχικο μηνυμα τι παθαινω...

giannis_compact
17-01-11, 00:15
Για μενα Δημητρη βγαλτα οπως τα εβαλες και βαλε συμβατικα φωτα...Και γω αυτο εκανα μεχρι που βρηκα 2 γνησια ξενον με πλυστικα-αισθητηρες στα ψαλιδια-μοναδα και τα εβαλα πανω!Αυτα δεν κανουν...Φοβομουν να ταξιδεψω τη νυχτα πραγματικα με αυτα τα κινεζικα...

jimdros
17-01-11, 00:15
σορυ ξεχασα να σου πω... κανε μου μια χαρη. Πηγαινε στο αμαξι, αναψε πρωτα τα φωτα και μετα βαλε μπρος την μηχανη...και δες τι κανει

δεν μπορω να το κανω αυτο γιατι ειμαι εκτος πολης με το αυτοκινητο της γυναικας και θα λειψουμε λιγες μερες..γιατι να το κανω αυτο?
με τα πυκνωτακια, υπαρχει φοβος πυρκαγιας? το ρωταω, κι ας ειναι χαζο γιατι καπου στο φορουμ πριν καιρο διαβασα για ενα φιλο πυροσβεστη που μαλλον εκανε κατι παρομοιο με angel eyes και στο τσακ τη γλυτωσε τη φωτια..
να ειμαι ειληκρινης, δεν θελω να μλεξω τον εγκεφαλο, οποτε ή στα πυκνωτακια με βλεπω ή σε αλλογονου εκ νεου:thumbsdown:

giannis_compact
17-01-11, 00:17
δεν μπορω να το κανω αυτο γιατι ειμαι εκτος πολης με το αυτοκινητο της γυναικας και θα λειψουμε λιγες μερες..γιατι να το κανω αυτο?
με τα πυκνωτακια, υπαρχει φοβος πυρκαγιας? το ρωταω, κι ας ειναι χαζο γιατι καπου στο φορουμ πριν καιρο διαβασα για ενα φιλο πυροσβεστη που μαλλον εκανε κατι παρομοιο με angel eyes και στο τσακ τη γλυτωσε τη φωτια..
να ειμαι ειληκρινης, δεν θελω να μλεξω τον εγκεφαλο, οποτε ή στα πυκνωτακια με βλεπω ή σε αλλογονου εκ νεου:thumbsdown:

Γιαυτο σου λεω βγαλτα και βαλε συμβατικα...Θα φοβασαι να ταξιδεψεις νυχτα και να μην παρεις καμια φωτια...

jimdros
17-01-11, 00:22
το '' θα '' δεν υπαρχει, φοβαμαι ηδη...

jimdros
17-01-11, 00:26
Γιαυτο σου λεω βγαλτα και βαλε συμβατικα...Θα φοβασαι να ταξιδεψεις νυχτα και να μην παρεις καμια φωτια...

παντως πανω απο το αισθητικο αποτελεσμα που δε με ενδιαφερει και τοσο, πραγματικα προχωρησα στην τοποθετηση ξενον γιατι με τις μαμα αλλογονου δεν βλεπω καλα ρε παιδια...ισως λογω ξενων στο προηγουμενο οχημα ισως γιατι η δεσμη στην ανωτερη σκαλα ειναι παλι πολυ κοντα..
και μην ακουσω κανα αστειο για την οραση μου!!! αητος ειμαι με τα...γυαλια!!!
χα χα

Tsakirakos
17-01-11, 00:26
βαλε cancelers και μαλλον θα λυθει το προβλημα

giannis_compact
17-01-11, 00:27
Οποτε...Με 200 ευρω βρηκα στη Γερμανια(προχθες γυρισα) 2 φαναρια ξενον γνησια για 46αρι κουπε φεις-λιφτ!Πιστευω οτι ειναι καλη τιμη και τα φαναρια ηταν ακομη πανω στο αυτοκινητα και λειτουργουσαν τελεια...

jimdros
17-01-11, 00:28
εσενα σε ηθελα να μου πεις..εβαλες το ιδιο?

jimdros
17-01-11, 00:29
Οποτε...Με 200 ευρω βρηκα στη Γερμανια(προχθες γυρισα) 2 φαναρια ξενον γνησια για 46αρι κουπε φεις-λιφτ!Πιστευω οτι ειναι καλη τιμη και τα φαναρια ηταν ακομη πανω στο αυτοκινητα και λειτουργουσαν τελεια...

well done!

Tsakirakos
17-01-11, 00:32

που τα βρηκες ρε Γιαννη τοσο φτηνα?

jimdros
17-01-11, 00:34

εβαλες τους πυκνωτες?

giannis_compact
17-01-11, 00:41

Στη Νυρεμβεργη...Απο ιδιωτη...Δουλευαν κανονικα στο ανοιξε-κλεισε δε νομιζω να ειχαν προβλημα μετα απο ωρα...Αλλα ποτε δεν ξερεις...Και εγω τα δικα μου (γνησια) 230 ευρω τα 2 τα πηρα οταν εδω για μεταχειρισμενα μου ζητουσαν 350 ευρω το ενα...

jimdros
17-01-11, 09:57
πολυ καλη τιμη.., εξαιρετικη!

jimdros
22-01-11, 01:12
παιδια, εβαλα τελικα τα πυκνωτακια και μεχρι τωρα ολα οκ... μαλλον το κανμπας ηταν, οποτε το παρακολουθω και βλεπουμε..

giannis_compact
22-01-11, 02:34
Μακαρι Δημητρη να βρεις λυση...Αλλα με αυτα τα κινεζικα ποτε δε ξερεις...

Atsa linos
22-01-11, 12:26
τα cunbas ειναι για να μην βγαζει ενδειξη στα οργανα αλλο θεμα εχει ο φιλος απο τα Γιαννενα

jimdros
24-01-11, 23:19
μεχρι στιγμης κανενα προβλημα με τα φωτα..φτου φτου!
μαλλον το cabus ηταν τελικα..
ευχαριστω ολα τα παιδια για τη βοηθεια τους!

jimdros
24-01-11, 23:21
Μακαρι Δημητρη να βρεις λυση...Αλλα με αυτα τα κινεζικα ποτε δε ξερεις...

Γιαννη, πραγματικα το ελπιζω, γιατι ειχα ξενερωσει ασχημα...
ευχαριστω παντως ρε συ..

m-power_01
24-01-11, 23:31
Δεν θα έχεις πρόβλημα ... Άντε και για να σε κάνω να νιώσεις καλύτερα , όταν θα σου καεί η λάμπα θα καθαρίσεις με 15 ευρώ ... Ενώ ένας με ΟΕΜ ;

Άντε μεγειες