PDA

Επιστροφή στο Forum : Ηelp με θορυβο

dblade
08-01-11, 18:27
Εδω και 1 μηνα αρχιζω και ακουω ενα θορυβο πισω δεξια σε λακουβες σε σαμαρακια σαν ένα τριξιμο πως να το περιγραψω λες και γ@@ας σε ξυλινο κρεβατι. Και υποψιαζομαι να προερχεται απο το ελατηριο αμορτισερ δεν ξερω ακριβως ακομη το εντοπιζω υπαρχει περιπτωση να είναι απο αμορτισερ η κατι αλλο που μπορει να προκαλεσει τετοιο θορυβο ??
(ασχετο αλλα καποιος μα@@@@ας προσπαθησε να μου βγαλει το μπροστινο σημα και μου εβγαλε το μισο χρωμα και φενεται ο μισος ελικας ξερεται πως βγαινει αυτο και που μπορω να προμηθευτω τετοιο η σε κατι σε στυλ καρμπον που εχω δει μονο απο e-bay???)

Kostas_1
08-01-11, 18:40
Νομιζω το σημα βγαινει με πετονια...
σε στυλ καρμπον, ναι και γω μονο σε ebay εχω δει, αλλα γιατι δεν το παιρνεις απο ebay?

Για το τριξιμο, δεν μου ερχεται κατι. Ισως ο μηχανισμος του χειροφρενου, ειχα ακουσει...

Για ελεγχο αμορτισερ, μπορεις να το πας σε ΙΚΤΕΟ και να ζητησεις ελεγχο να το δουν..

dblade
08-01-11, 19:02

To ψαρευω δηλαδη?? :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :thumbsup: (Ειναι καποιου ειδους εργαλιο??)

Kostas_1
08-01-11, 20:44
Λοπιον εψαξα λιγο στο ιντερνετ και βρηκα τα εξης:

αφου το ζεστανεις λιγο με πιστολακι

α) με μια παλια, αχρηστη πιστωτικη καρτα και κατσαβιδακι κοιτα τις φωτογραφιες https://www.pelicanparts.com/bmw/techarticles/E30-Roundel/E30-Roundel.htm

β) με πετονια ή οδοντικο νημα, το περιβαλεις και αφου μπει το νημα αναμεσα στο σημα και στο καπω το τραβας προσεκτικα.

Μετα βγαζεις τις κολες με ελαφρυ διαλυτικο, ή νεφτι, ή οινοπνευμα

Δεν το εχω δοκιμασει να στα εγγυηθω παντως. Περιμεν λιγο να το δει και κανεις αλλος, ολο και καποιος θα το εχει κανει

dblade
08-01-11, 21:04
σε στυλ καρμπον, ναι και γω μονο σε ebay εχω δει, αλλα γιατι δεν το παιρνεις απο ebay?

Για το τριξιμο, δεν μου ερχεται κατι. Ισως ο μηχανισμος του χειροφρενου, ειχα ακουσει...

Για ελεγχο αμορτισερ, μπορεις να το πας σε ΙΚΤΕΟ και να ζητησεις ελεγχο να το δουν..

Ενταξει μωρε θα το παλεψω το πολυ πολυ θα μεινω χωρις σημα :shok: :shok:

dblade
08-01-11, 21:08
Aμα πεσει το διαλυτικο στο χρωμα χαλαει η ξεβαφει ??

dblade
08-01-11, 21:24
Ξερει κανεις τι διαμετρο εχει για ε36 μπρος και πισω εχω ψαξει καποια στο ebay αλλα δεν εβγαζα ακρη.

ziaba
10-01-11, 08:09
Στο car.gr ψάξε για σήματα έχει κ σε καρμπον με 10ευρώ εαν δε κάνω λάθος

Για το τρίξιμο που έχεις ελέγξε πρώτα τις βάσεις των πίσω αμορτισέρ αυτό είναι συχνό φαινόμενο στ 36αρι

dblade
10-01-11, 13:26
Οκι θα τις ελενξω απο σημα δεν βρηκα κατι αλλα απο ψαξιμο ειδα οτι το μπροστα ειναι 82μμ και το πισω 74μμ.
( P.S Ειδα και ενα μπακ συστημα που εχει ο ζεφκας κομπλε και ψηθηκα!!! https://www.car.gr/parts/view/1158793/ )

Kostas Maras
10-01-11, 13:58
Ψάξε φιλε και τους θόλους σου.....εκεί που πιάνουν τα τοπ μάουντ γιατι συνηθως κάνουν μικρορωγμές και στη συνέχεια αν δεν το προλάβεις θα έχεις σοβαρό πρόβλημα. Να ψάξεις προσεκτικά όμως γιατί δεν φαίνονται αν είναι σε αρχικό στάδιο. Αν είναι αυτό που δεν στο εύχομαι σου έχω λύση στο πρόβλημα!

dblade
01-03-11, 18:30
Tελικα το προβλημα λυθηκε και οι αιτια τα 2 πισω τοπ mount δεν ειχε μεινει λαστιχο αναμεσα τους ειχε ξεσκιστει κυριολεκτικα τα αλλαξα και τα 2 κοστος 30 ευρω + 20 περαστικα.

ziaba
02-03-11, 07:56
με το σήμα τι έκανες?

mixalis
02-03-11, 08:08
Οκι θα τις ελενξω απο σημα δεν βρηκα κατι αλλα απο ψαξιμο ειδα οτι το μπροστα ειναι 82μμ και το πισω 74μμ.
( P.S Ειδα και ενα μπακ συστημα που εχει ο ζεφκας κομπλε και ψηθηκα!!! https://www.car.gr/parts/view/1158793/ )

Καλημέρα, ρώτα στον Ζέφκα στη καλλιθέα έχει τα πάντα και carbon και θα σου πει πως μπαίνει......όταν τα βάλεις πες μας και εμάςthumbthumb

oasisa
29-03-11, 22:16
κοίτα να δεις και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα αλλά μπροστά ιδιαίτερα όταν πέφτω με χαμηλή ταχύτητα σε λακούβες.Πραγματικά μου έχει ζαλίσει .......Άλλαξα αμορτισέρ και πάλι συνεχίζει ο θόρυβος. άυριο πάω για τοπ μαουντ.πάλι κάλα που χρειαζόμουν και αμορτισέρ για τι τώρα πραγματικά θα τσαντιζομουν.

nikos1400
29-03-11, 22:57
Εδω και 1 μηνα αρχιζω και ακουω ενα θορυβο πισω δεξια σε λακουβες σε σαμαρακια σαν ένα τριξιμο πως να το περιγραψω λες και γ@@ας σε ξυλινο κρεβατι. Και υποψιαζομαι να προερχεται απο το ελατηριο αμορτισερ δεν ξερω ακριβως ακομη το εντοπιζω υπαρχει περιπτωση να είναι απο αμορτισερ η κατι αλλο που μπορει να προκαλεσει τετοιο θορυβο ??
(ασχετο αλλα καποιος μα@@@@ας προσπαθησε να μου βγαλει το μπροστινο σημα και μου εβγαλε το μισο χρωμα και φενεται ο μισος ελικας ξερεται πως βγαινει αυτο και που μπορω να προμηθευτω τετοιο η σε κατι σε στυλ καρμπον που εχω δει μονο απο e-bay???)

:hystericalbs1:
και εγω σε ξυλινο κρεβατι κανω τη δουλεια μου, αλλα δεν εχω ακουσει τετοιο θορυβο !!

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

χωρις πλακα, για το σημα νομιζω πρεπει να πας απο την πισω πλευρα πρεπει να'ναι σαν "περτσινωμενα", αν θυμαμαι καλα.

dblade
03-04-11, 17:39
To σημα ακομη εκρεμει αλλα θα κοιταχτει μεσα στο πασχα
καλα τι ξυλινο κρεβατι εχεις απο πλατανο μασιφ?? :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1:
πλεον σιδερενιο το λαδωνεις μια φορα στο τοσο αλλιως κοβω στροφες να μην γινομαστε και αδιακριτοι thumb

PANOS-E60
03-04-11, 17:44
κοίτα να δεις και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα αλλά μπροστά ιδιαίτερα όταν πέφτω με χαμηλή ταχύτητα σε λακούβες.Πραγματικά μου έχει ζαλίσει .......Άλλαξα αμορτισέρ και πάλι συνεχίζει ο θόρυβος. άυριο πάω για τοπ μαουντ.πάλι κάλα που χρειαζόμουν και αμορτισέρ για τι τώρα πραγματικά θα τσαντιζομουν.

Τα σινεμπλόκ των ψαλιδιών σου είναι η πιθανότερη αιτία, παρά τα τοπ μάουντ. thumb

oasisa
03-04-11, 18:40
Πιθανότατα έχεις δίκαιο.Άλλαξα και τοπ μαουντ και τα ίδια κάνει.Αμορτισέρ και τοπ μαουντ τα άλλαξα παρέα με ένα φιλαρακί και πιγαιναμε με πιθανολογία.Έπειτα πέρασα απο ένα καλό μαστόρι που γνωρίζω και μου είπε και αυτός οτι και εσύ.Ξέρεις πόσο κοστίζουν΄Εειδή δεν έχω ιδέα έχουν αυτά λάστικα και να παίζει να θέλουν μόνο γρασάρισμα καθώς και τα ζαμφορ αν τα λεω σωστα ήταν ολοκαινουργια και κάναν μόνο γρασαρισμα στην εταιρείακαθώς το αυτοκίνητοα ήταν σε ακινησία απο το 2006 και όλα τα ελαστικά είναι με το μάτι είναι αφθαρτα

PANOS-E60
03-04-11, 18:48
Πιθανότατα έχεις δίκαιο.Άλλαξα και τοπ μαουντ και τα ίδια κάνει.Αμορτισέρ και τοπ μαουντ τα άλλαξα παρέα με ένα φιλαρακί και πιγαιναμε με πιθανολογία.Έπειτα πέρασα απο ένα καλό μαστόρι που γνωρίζω και μου είπε και αυτός οτι και εσύ.Ξέρεις πόσο κοστίζουν΄Εειδή δεν έχω ιδέα έχουν αυτά λάστικα και να παίζει να θέλουν μόνο γρασάρισμα καθώς και τα ζαμφορ αν τα λεω σωστα ήταν ολοκαινουργια και κάναν μόνο γρασαρισμα στην εταιρείακαθώς το αυτοκίνητοα ήταν σε ακινησία απο το 2006 και όλα τα ελαστικά είναι με το μάτι είναι αφθαρτα

Αν θυμαάμαι καλά στο ε46 τα μαμά πάνε κανένα 100αρικο συν τοποθέτηση. Δεν επισκευάζονται, μόνο αλλαγή μπορεί να γίνει. Υπάρχουν και aftermarket όπως mayle και άλλα. προσωπικά δεν τα συνιστώ γιά οικογενειακή χρήση στο αυτοκίνητο. Η ακινησία σίγουρα επηρεάζει την ελαστικότητά τους, το ίδιο και η σκόνη και τα νερά που στεγνώνουν πάνω τους ... Αλλαξέ τα και θα εντυπωσιαστείς με το πόσο αθόρυβο θα γίνει το αμάξι μπροστά. thumb

leo328
11-06-12, 12:28
εχω προβλημα παιδια! (φαινεται αλλωστε :th_Laie_67-1::hystericalbs1:).
σε ε36 αλλαχθηκαν αμορτισερ καινουργια (sachs perfomance) και επι της ευκαιριας αλλαξα και καινουργια top mounts (ενισχυμενα τα πισω απο e46 m3-μπροστα τα μαμα γνησια ολα).
λοιπον εκανα το πρωτο ταξιδι μου με τα καινουργια αμορτισερ μου (ελατηρια αφησα τα σνιτζερ τα τριποντα που τα φοραγα με χοντρομπουκαλα πριν) απο αθηνα-πυργο.
στο πηγαινε και ενω ειχε καροδρομο (μετα την κορινθο) εμεινα εκπληκτος πως αποροφουσε σε λακουβες και ανωμαλιες.ητανε σαν να περπαταγα σε βελουδο αντι για καροδρομο που ηταν.ολα αυτα δικαβαλος χωρις πραματα.
στο γυρνα ξεκιναω τρικαβαλος και τιγκα σχεδον το πορτμπαγαζ (λαικη αγορα απο το χωριο δωρα....:hystericalbs1:).
με το που περασα απο την πρωτη γουβα με 80χλμ ακουστηκε εναν διπλο ισχυρο χτυπημα (μεταλλικο) απο πισω!το ιδιο συνεχιζε να κανει σε ολο το δρομο σε αποτομες ανωμαλιες!(το εκανε 15 φορες μεχρι αθηνα αλλα σε αποτομες γουβες με πανω απο 70χλμ κ.λ.π.).εν τελει πηγαινα σαν κοτα γιατι δεν ηθελα να το μαγαρισω.
μου το εκανε και 2-3 φορες γυρω απο την γειτονια μου αλλα πιο απαλα (οχι σαν κροτο που εκανε στην εθνικη) μαλλον λογω χαμηλης ταχυτητας 40-50χλμ.
μετα την κορινθο που μπηκα στον αυτοκινητοδρο (καλη ποιοτητα ασφαλτου) πηγαινα μεχρι 120χλμ και δεν ακουγοτανε τιποτα!χαρτι το αμαξι!
γιατι κανει ετσι στις εντονες λακουβες?καμια ιδεα?εκανε καμια λαλακια ο αναρτησας?(δεν τα βαζα στον μηχανικο μου ο παπαρας καλυτερα?εχει τυχει σε κανεναν αλλον?
οπως ειπα τα top mount ειναι γνησια καινουργια!
υ.γ. εδω πριν εβαζα μπαγαζιερα φορτωμενος και δεν ακουγοτανε κιχ και τωρα πισω κανει λες και το βαρας με βαριοπουλα!σιγα το φορτωμα που του κανα....
συγνωμη αν κουρασα και ευχαριστω προκαταβολικα για τις τυχον απαντησεις.(θα το τσεκαρω στο μηχανικο ετσι και αλλιως...).

ziaba
11-06-12, 13:06
μάλλον τα νέα αμορτισερ έχουν μεγαλύτερη διαδρομή από τι τα παλια καλά μπλισταιν κ δε συνεργάζονται με τ ελατήρια

leo328
11-06-12, 14:08
μάλλον τα νέα αμορτισερ έχουν μεγαλύτερη διαδρομή από τι τα παλια καλά μπλισταιν κ δε συνεργάζονται με τ ελατήρια

τα αμορτισερ αυτα τα δινει η sachs σε κιτ μαζι με ελατηρια δικα 3ποντα!(οπως τα σνιτζερ που φοραω...) και ειναι χαμηλωματος ετσι και αλλιως.(απλα ειναι λιγο πιο ανετα απο τα bilstain και στο κρατημα το ιδιο...).δεν μου φαινεται λογικο...να εβαζα απλα αμορτισερ sachs η' sachs σπορ απλα (για 1,5 ποντο χαμηλωμα) εκει οκ...αλλα εδω μιλαμε οτι ειναι χαμηλωματος αμορτισερ αγωνιστικο το perfomance και το σνιτζερ το ελατηριο δεν ειναι θεοσκληρο απλα ειναι λιγο πιο σκληρο απο τα μαμα.(απο τα πιο ****** aftermarket ελατηρια θεωρουνται....).πιαστο αβγο και κουρευτο......

leo328
11-06-12, 14:10
απο το πιο χαλαρο aftermarket ελατηριο εννουσα αλλα το συστημα το πηρε αλλιως...το μ....:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

ziaba
11-06-12, 15:11
ελέγξε κ τ τροχούς ίσως βρίσκουν στους θολόυς το χω πάθει φορτωμένος καργα στ δικό μου. Σίγουρα θες μάστορα να το σηκώσει κ να το δει τι φταίει.

leo328
11-06-12, 21:18
αμα σου πω πως με 18αρες 8,5 φαρδος (τωρα εχω 17χ8) που ειχα πριν 2καβαλος,το πισω καθισμα τιγκα μεχρι τον ουρανο πραματα και πισω μπαγκαζιερα γουρουνα χωρις να χω προβλημα τι λες?thumb
σιγα το φορτωμα που του κανα ρε παιδια....εδω αλλη περιπτωση 4καβαλος και με το τρειλερ που μπαινει και γιδα μεσα ναουμε....:hystericalbs1: και δεν ειχα προβλημα και τωρα 3καβαλος και επειδη τιγκαρα το πορτμπαγαζ ζοριστηκε χωρις το τρειλερ?....δεν πιστευω..κατι αλλο παιζει.θα το βρω.ευχαριστω παντως τασο....thumb

drbiloukos
12-06-12, 21:05
Ζαμφόρ;

nikos325
12-06-12, 21:31
Ζαμφόρ;

Με προλαβες μεχρι να διαβασω ολο το thread!! thumb
Το ιδιο εχω να πω και εγω.... Ελεγξε τα κεντρικα συνεμπλοκ της αντιστρεπτικης και τα δυο ζαμφορακια που πιανουν στο ψαλιδι...

leo328
12-06-12, 21:44
λυθηκε προωρα το προβλημα το οποιο τυχαινει μου ειπε ο μηχανικος μια στο τοσο.
ειχε φυγει απο τη θεση του το πισω δεξι ελατηριο της αναρτησης.αντι για καθετα ειχε κατσει πλαγια με αποτελεσμα να βρισκει ελαφρως στο ψαλιδι.τελος καλο.τωρα δεν ακουγεται κιχ.
το θεμα ειναι πως εγινε αυτο?ετσι ξεκαρφωτα?:ranting2:

NS-conv
12-06-12, 21:53
λυθηκε προωρα το προβλημα το οποιο τυχαινει μου ειπε ο μηχανικος μια στο τοσο.
ειχε φυγει απο τη θεση του το πισω δεξι ελατηριο της αναρτησης.αντι για καθετα ειχε κατσει πλαγια με αποτελεσμα να βρισκει ελαφρως στο ψαλιδι.τελος καλο.τωρα δεν ακουγεται κιχ.
το θεμα ειναι πως εγινε αυτο?ετσι ξεκαρφωτα?:ranting2:

Αυτο το επαθες με το που αλλαξες τα αμορτισερ???Η μετα απο καιρο...??

leo328
12-06-12, 22:00

300 χιλ.χλμ. περιπου μετα απο την αλλαγη αμορτισερ.αλλα απο την αρχη καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε καλα....εκανε απο την αρχη εναν μικροθορυβο πισω (καμια σχεση με τους κροτους που εκανε το σ/κ στην εθνικη) με την πρωτη βολτα και η απαντηση του αναρτησα (ο θεος να τον κανει) ηταν κανε λιγα χλμ πρωτα να δουλεψει η αναρτηση...(μαλλον δεν το χε βαλει καλα απο την αρχη ο ηλιθιος και μετα αρχισε να το πεταει πιο πολυ μαλλον).
δεν μου ειχε ξανασυμβει ποτε παντως με τα ιδια ελατηρια παντα αλλα και γενικα.....
αρα το ποιο λογικο ειναι λαθος τοποθετηση....καλα γινεται να βαλει λαθος το ελατηριο και να μην το δει?:ranting2:

NS-conv
12-06-12, 22:06
300 χιλ.χλμ. περιπου μετα απο την αλλαγη αμορτισερ.αλλα απο την αρχη καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε καλα....εκανε απο την αρχη εναν μικροθορυβο πισω (καμια σχεση με τους κροτους που εκανε το σ/κ στην εθνικη) με την πρωτη βολτα και η απαντηση του αναρτησα (ο θεος να τον κανει) ηταν κανε λιγα χλμ πρωτα να δουλεψει η αναρτηση...(μαλλον δεν το χε βαλει καλα απο την αρχη ο ηλιθιος και μετα αρχισε να το πεταει πιο πολυ μαλλον).
δεν μου ειχε ξανασυμβει ποτε παντως με τα ιδια ελατηρια παντα αλλα και γενικα.....
αρα το ποιο λογικο ειναι λαθος τοποθετηση....καλα γινεται να βαλει λαθος το ελατηριο και να μην το δει?:ranting2:

300 χλμ εννοεις...?Πως μπορεις να τοποθετησεις λαθος ενα ελαττηριο και να μην το δεις...Το αμαξι καθοταν καλα?Περιεργο μου φαινεται...

nikos325
12-06-12, 22:10
Τα αντικραδασμικα υπηρχαν πανω και κατω απο το ελατηριο???

leo328
12-06-12, 22:10
εβγαλα και φωτο πριν το επαναφερουμε στην θεση του.
1η φωτο το αριστερο ελατηριο που ειναι σωστα στην θεση του και 2η φωτο το δεξι που εχει φυγει και εχει κατσει πλαγια ελαφρως....:ranting2:

Andri
12-06-12, 22:12

300 χιλ.χλμ. περιπου μετα απο την αλλαγη αμορτισερ.αλλα απο την αρχη καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε καλα....

300 χιλ χλμ ?:shok: :shok:

leo328
12-06-12, 22:14
300 χλμ εννοεις...?Πως μπορεις να τοποθετησεις λαθος ενα ελαττηριο και να μην το δεις...Το αμαξι καθοταν καλα?Περιεργο μου φαινεται...

300 χλμ σωστα.γραψε λαθος.το αμαξι οπτικα οταν ακουσα τον πρωτο κροτο φαινονταν οκ οπτικα παντα.....

Τα αντικραδασμικα υπηρχαν πανω και κατω απο το ελατηριο???

αν εννοεις τα λαστιχενια στηριγματα ναι.σημερα που το πηγα ηταν στην θεση τους.φαινεται το πανω στις φωτο...

NS-conv
12-06-12, 22:14
εβγαλα και φωτο πριν το επαναφερουμε στην θεση του.
1η φωτο το αριστερο ελατηριο που ειναι σωστα στην θεση του και 2η φωτο το δεξι που εχει φυγει και εχει κατσει πλαγια ελαφρως....:ranting2:

Απο χλωμο ως καταλευκο να εγινε στην πορεια...Προφανως εγινε απο τη τοποθετηση.... :thumbsdown: