PDA

Επιστροφή στο Forum : M3,M5,335,535 απορίες

Σελίδες : 1 [2]

vagmag
02-11-14, 01:27
To iPad δεν έκανε λάθος. :original:
Είναι προφανές, χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο να μπορείς να το δεις και ερωτικά.
Πάρε ένα BMW μεταχειρισμένο !

Έχω ενα ... Κ είμαι αρκετα ερωτευμένος μαζι του !
Του ετοιμάζω καινούργιο σαλονάκι , κ με το καλο του χρόνου βλέπουμε ...

VanVIC
02-11-14, 09:00
Θες ντε και καλά καινούριο?
Έχει εξαιρετικά αυτοκίνητα Ε90 diesel used!

Δώσε κάτι πιο συγκεκριμένο (σε αγγελία) αν έχεις την καλοσύνη.
Επειδή ξέρω οτι τα ψάχνεις και ξεχωρίζεις τα καλά, γι'αυτό στο ζητώ.
:thnx:

stef
02-11-14, 09:34
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/4778371/

και αυτό σε F30 https://www.car.gr/classifieds/cars/view/2834859/

Aυτά μου "φαίνονται" καλά....
Σαφώς και θέλουν ψάξιμο. Εαν θες μπορώ να σου προτείνω και σε χαμηλότερες τιμές παλιότερα μοντέλα
Επίσης δεν ξέρω κατά ποσο συμφέρει εισαγωγ'η από Γερμανία.
Τον Φεβρουάριο που ήμουν Μόνοχο είχα πάθει πλάκα με την πληθώρα των μεταχειρισμένων diesel στο κέντρο μεταχειρισμένων της BMW

VanVIC
02-11-14, 09:57
Θες ντε και καλά καινούριο?
Έχει εξαιρετικά αυτοκίνητα Ε90 diesel used!

Σαφώς και θέλουν ψάξιμο. Εαν θες μπορώ να σου προτείνω και σε χαμηλότερες τιμές παλιότερα μοντέλα
Τον Φεβρουάριο που ήμουν Μόνοχο είχα πάθει πλάκα με την πληθώρα των μεταχειρισμένων diesel στο κέντρο μεταχειρισμένων της BMW

Είχα την αίσθηση οτι αναφερόσουν σε touring κατάσταση. Εγώ κάτι τέτοιο θα κοιτούσα. Ενα F10 520d θα ήταν ιδανικό για την τωρινή μου κατάσταση.

stef
02-11-14, 10:01
Α, δεν το κατάλαβα!
Έχει 2 υπέροχα F31 M pack o Σπανός, 320d , ένα μαύρο και ένα estoril...

VanVIC
02-11-14, 10:04
Α, δεν το κατάλαβα!
Έχει 2 υπέροχα F31 M pack o Σπανός, 320d , ένα μαύρο και ένα estoril...

...και προφανώς θα ζητάει πάνω απο 40Κ.
Δεν είμαστε για τέτοια, τέτοιους καιρούς, μιλώντας για μένα τουλάχιστον.

stef
02-11-14, 10:10
Συγγνώμη δεν ήξερα το budget σου
Άρα ψάχνεις diesel touring? Και Ε91 & F31? Για να ξέρω αν δω ή ακούσω κάτι..

vagmag
02-11-14, 10:30
Γνωρίζει καποιος αυτα που εχει ο Σπανος ποσο τα δινει τελική τιμη ;

mark e92
02-11-14, 10:36

Το 90αρι δεν κυκλοφορεί Αθήνα. , το 30 αρι θα υπάρχει ακόμα; είναι τουλάχιστον 2χρονων η αγγελία...

stef
02-11-14, 10:39
Δυστυχώς όχι
Μόνο ένα αυτό ξέρω....

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5267606/

vagmag
25-11-14, 23:43
Όμορφη νύχτα , μετα απο καιρο πέρασα μια βόλτα απο τους δρόμους του ster cinema , όπου στο κυκλικό ισοπεδώθηκαν τα σαμαράκια πλαγιολισθαίνοντας , βγήκα γλυστροντας μέχρι τον περιφερειακό, έκανα μια γλυκιά παράκαμψη απο τη Νεάπολη , κ έφτασα σπίτι απο την όμορφη διαδρομη μου , γεμάτος .
Μακάρι να ειμαστε καλα κ να χαιρόμαστε τα αυτοκινητα μας , οπως μας αρέσει !

Όνειρα γλυκά .

vagmag
29-11-14, 11:42
Αλλαγή λαδιών- φίλτρων εχθές στον Καζακο .
5000 χιλιόμετρα απο την προηγούμενη αλλαγή , κάψαμε και το λαδακι μας ...
168000 το οδόμετρο.

Κάτι προσπαθούσε να μου πει στο τηλέφωνο ο Καζακος , κ δεν τον άκουγα καλα . Κάτι για κομπρεσέρ άκουσα κ χάρηκα !!
Τελικά απο κοντά μου εξήγησε ότι δεν εννοούσε τον κομπρεσσορα που δίνει άλογα ( κ εγώ χαιρόμουν ) , αλλα τον κομπρεσσορα του κλιματιστικού που σύντομα θα χρήζει αλλαγής χαχαχαχα

pilot
29-11-14, 11:45
ρε συ, είσαι σίγουρος οτι σου τα άλλαξε?? για κανε ένα τσεκ μην κάψεις το μοτέρ! thumb

vagmag
29-11-14, 12:03
ρε συ, είσαι σίγουρος οτι σου τα άλλαξε?? για κανε ένα τσεκ μην κάψεις το μοτέρ! thumb

Σταματά να γράφεις κ έλα στον καφέ .

DaywalkeR
29-11-14, 12:05

Φραπέ μέτριο με γάλα για εμένα
(και λίγη βαλβολίνη να υγρανθούν τα μέσα μας)

vagmag
29-11-14, 12:09

Διαβάζω για την gt3 !

vagmag
29-11-14, 12:12
Φραπέ μέτριο με γάλα για εμένα
(και λίγη βαλβολίνη να υγρανθούν τα μέσα μας)

Εφτασεεεεεε

Vasilis M3
29-11-14, 13:42
Βαγγέλη μεγάλωσα σε Scenic και μόνο καλές αναμνήσεις έχω να θυμάμαι!

Απο τα τραπεζάκια στα καθήσματα,ντουλαπάκια κάτω απο τα πατάκια,διπλή οροφή και σε ορεινές ήρεμες διαδρομές το κεφάλι απ έξω...ότι καλύτερο!!!

Περνάει και βλέπω συνέχεια έξω απο το στρατόπεδο ένα λευκό 535d F11 Μ-pack με γερμανικές πινακίδες και κ@υλα οδηγό και αρρωσταίνω!!!

Ετσι ακριβώς είναι:

27140

Το παίρνεις και μόλις κάνω οικογένεια μου το πουλάς :thumbsup:

VanVIC
29-11-14, 21:31
Βαγγέλη μεγάλωσα σε Scenic και μόνο καλές αναμνήσεις έχω να θυμάμαι!

Απο τα τραπεζάκια στα καθήσματα,ντουλαπάκια κάτω απο τα πατάκια,διπλή οροφή και σε ορεινές ήρεμες διαδρομές το κεφάλι απ έξω...ότι καλύτερο!!!

Περνάει και βλέπω συνέχεια έξω απο το στρατόπεδο ένα λευκό 535d F11 Μ-pack με γερμανικές πινακίδες και κ@υλα οδηγό και αρρωσταίνω!!!

Ετσι ακριβώς είναι:

27140

Αυτό ακριβώς θέλω αλλά σε x-drive.
To ψάχνω στα μτχ σε Αυστρία-Γερμανία με 10-15 Κ Km

Το παίρνεις και μόλις κάνω οικογένεια μου το πουλάς :thumbsup:

Αυτό ακριβώς θέλω αλλά σε x-drive.
To ψάχνω στα μτχ σε Αυστρία-Γερμανία με 10-15 Κ Km

vagmag
29-11-14, 22:29
Πολυ ωραίο ... Σκέφτομαι όμως να μην σπαταλήσω αλλα χρηματα για οικονομική μετακίνηση ...

Σκέφτομαι τη λύση του ess
https://www.esstuning.com/products/E39-M5-VT1%252d560-Supercharger-System.html 3870 euros η πιο οικονομική λύση .
Τι κανει οι ειδικοί ;

Leonidas_E39
29-11-14, 22:32
Πολυ ωραίο ... Σκέφτομαι όμως να μην σπαταλήσω αλλα χρηματα για οικονομική μετακίνηση ...

https://www.esstuning.com/products/E39-M5-VT1%252d560-Supercharger-System.html 3870 euros η πιο οικονομική λύση .
Τι κανει οι ειδικοί ;
Ωχ ωχ ωχ αρρωστησε μας τώρα βραδιατικα!!!!!!!!

VanVIC
29-11-14, 22:33

Τι κανει οι ειδικοί ;

Βαγγέλη προσωπικά αν ήταν να πάρω Μ5 Ε39, το kit στο οποίο αναφέρεσαι, θα είχε έρθει στα χέρια μου πριν παραλάβω το αμάξι...

vagmag
29-11-14, 22:36
Καζακο έχει και για m3
https://www.esstuning.com/products/E46-M3-VT1%252d475-Supercharger-System-%28Gen.3%29.html

Η VF έχει για M3 αλλα οχι για M5 !

vagmag
29-11-14, 22:45
Υπαρχει και αυτή η λύση αλλα πιο ακριβή
https://www.rkautowerks.com/products/

Harisp
30-11-14, 12:49
Βαγγέλη πόσο λάδι καίει το μοτέρ σου; Φυσιολογικό για την χρήση που κάνεις ή θέλει 2 λίτρα κάθε 5000;
Από εκεί ξεκινάς...αν το μοτέρ καίει λάδι στα λογικά πλαίσια για Μ, μέτρα και μια συμπίεση να δεις που είσαι, κάνε μια διάγνωση στο vanos αν είσαι σωστός και δεν θέλει επισκευή και μετά προχώρα το φυσητήρι...

Μίλα με ess για σου πούνε αν μπορείς να βάλει intercooler custom. Γιατί εγώ ελλάδα δεν θα έβαζα χωρίς intercooler.

vagmag
30-11-14, 14:05
Βαγγέλη πόσο λάδι καίει το μοτέρ σου; Φυσιολογικό για την χρήση που κάνεις ή θέλει 2 λίτρα κάθε 5000;
Από εκεί ξεκινάς...αν το μοτέρ καίει λάδι στα λογικά πλαίσια για Μ, μέτρα και μια συμπίεση να δεις που είσαι, κάνε μια διάγνωση στο vanos αν είσαι σωστός και δεν θέλει επισκευή και μετά προχώρα το φυσητήρι...

Μίλα με ess για σου πούνε αν μπορείς να βάλει intercooler custom. Γιατί εγώ ελλάδα δεν θα έβαζα χωρίς intercooler.

Δίκιο εχεις .
Πρώτα πρεπει να κάνω μια μέτρηση . Να δούμε την κατάσταση του μοτέρ .
Το λάδι πρεπει να ήταν 1 λίτρο στα 5000 χιλιόμετρα .

Όσο για το inter cooler , παντού διαβάζω ότι για θερμά κλίματα ειναι απαραίτητο .

menios
30-11-14, 14:40
Άτιμα εκείνα τα σαμαράκια σε ένα τόσο ωραίο κυκλάκι ....

Harisp
30-11-14, 16:01
Ε ναι...γιατί δεν έχει νόημα να ρίξεις ένα κάρο λεφτά σε ένα μοτέρ που σύντομα θα γίνει ρύζια κάτω από πίεση.

Πιστεύω η τοποθέτηση intercooler θα είναι εύκολη υπόθεση πάντως.

vagmag
30-11-14, 16:49
Άτιμα εκείνα τα σαμαράκια σε ένα τόσο ωραίο κυκλάκι ....

Τη νύχτα πριν μπουν τα σαμαράκια , κάναμε την καθιερωμένη μας βόλτα με τα mx5 ... Καταλήξαμε λοιπόν εκει όπου στο συγκεκριμένο κυκλάκι ήμασταν ταυτόχρονα γυρισμένοι 4 αυτοκινητα . Ηταν καταπληκτικά , οπως κ η υπόλοιπη διαδρομη . Αθάνατη Θεσσαλονικη με τους γυαλί δρόμους σου , που γυρνάει κ mx5 για πλάκα ...
Την επόμενη το πρωι έβαλαν σε ολο το κυκλικό σαμαράκια :whistle:
Νιώθω κάπως υπεύθυνος ...

Το e39 βέβαια τα ισοπεδώνει κ συνεχίζει ...

tokiko
30-11-14, 17:03
:+1: τουρμπίνα χωρίς ιντερκουλερ δε λέει!!

pilot
30-11-14, 18:35
Εγώ πάντως σου βρήκα αγοραστη...:whistle:

vagmag
30-11-14, 22:36
Εγώ πάντως σου βρήκα αγοραστη...:whistle:

Τι αγοραστή μου βρήκες;
Τι θα πουλήσω ...;

pilot
30-11-14, 23:36
το Μ5 μωρέ..αφού πήρες πολυμορφικό!

vagmag
30-11-14, 23:59
το Μ5 μωρέ..αφού πήρες πολυμορφικό!

Ποιος θα το πάρει ;;;
Κ μετα εγω ;;; :popcorn:

pilot
01-12-14, 00:11
αααα φίλε, εσύ είπες οτι θες να δοκιμάσεις πολλά...θα βρεις κάτι! :fountwtis:

θα σου πουλησω το Μ3 και θα παρω 911....

vagmag
04-12-14, 12:24
αααα φίλε, εσύ είπες οτι θες να δοκιμάσεις πολλά...θα βρεις κάτι! :fountwtis:

θα σου πουλησω το Μ3 και θα παρω 911....

Τώρα δε το δίνω!!!!
Θα το κάνω γλήγορο... να περνάω Μ3 και 911.... :hystericalbs1:

VanVIC
04-12-14, 16:20
...Θα το κάνω γλήγορο... να περνάω Μ3 και 911...

Με το καλό να γίνει, να το χαρείς κι εμείς (όσοι...) να καμαρώσουμε !

Πάντως να ξέρεις οτι με κάτι τέτοιες δηλώσεις, ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου αλλά και το κουτί της Πανδώρας ενίοτε.
Αχαχαχαχαχα

Ευχομαι τουλάχιστον οι ασκοί του Αιόλου, στην συγκεκριμένη περίπτωση, να ανοίξουν (και να φυσήξουν) μέσα στην εισαγωγή του κινητήρα σου !

vagmag
04-12-14, 16:40
Τώρα δε το δίνω!!!!
Θα το κάνω γλήγορο... να περνάω Μ3 και 911.... :hystericalbs1:

να συμπληρώσω ότι θα τους περνάω με το .... σαπιο....κάραβό μου...

pilot
05-12-14, 02:23
μμμμ σιγα! :th_Laie_67-1:

vagmag
05-12-14, 08:08
μμμμ σιγα! :th_Laie_67-1:

Βοηθάει κ ο καιρός για τσαγακι :hystericalbs1::hystericalbs1:

vagmag
11-12-14, 18:36
Μετά απο αρκετό ψάξιμο στο εξωτερικό σχετικά με το διαφορικό οπως έγραψα κ εδώ https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=20492&highlight=%C4%E9%E1%F6%EF%F1%E9%EA%FC&page=2
Μετά απο αρκετές απόψεις μελών με e39 m5 κατέληξα στις παρακάτω επιλογές

Α) αγοράζω διαφορικό απο m5 e60 , το οποίο για να μπει θέλει καποια μικρή τροποποίηση . Εδώ ειναι ο προβληματισμος για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει κάτι τέτοιο . Στα θετικά η χρήση του m variable diff αλλα και το γεγονός ότι κονταίνει το βήμα και απο 3.15 γίνεται πλέον 3,62 . Κόστος αγοράς όλου του καβουκιου κάτω απο 500 ευρώ .
Β) επισκευάζω το δικό μου , κ γίνεται πιο ενισχυμένο με 45% εμπλοκή και μεγαλύτερη προφορτηση. Η διαδικασία κοστίζει 850 ευρώ . Το διαφορικό ειναι μόνιμα μπλοκε , ξεκινάει πιο εύκολα η υπερστροφή σε σχέση με το m variable, πιο καλό ίσως για drift , οχι τόσο καλό για γρήγορη οδήγηση ( δεν ασχολούμαι πλέον καθόλου ) . Στα αρνητικά ότι κάποιος πρεπει να αναλάβει να ανοίξει το καβούκι και μετά την επισκευή κ βελτίωση να το ξανακλείσει . Δεν αλλάζω βήμα με αυτήν την κίνηση αλλα μπορεί να βρεθεί λύση ακόμα και απο e46 M3 για αυτό .
Γ) αλλάζω μόνο το μπλόκε με διαφορικό απο e60 m5 , χωρίς το καβούκι . Η πιο φθηνή επιλογή , αλλα παλι δεν ξερω αν θα χρειαστεί καποια τροποποίηση κ ποιος μπορεί να αναλάβει τη δουλειά . Κόστος περί τα 200 ευρώ χωρίς αλλαγή βήματος και χωρίς να ξερω αν χρειάζεται οποιοσδήποτε τροποποίηση , το κόστος αυτής .

Η επιλογή κοντού βήματος , με απο απομακρυνει απο την ιδέα του κόμπρεσσορα ...

Ξέρετε ποιος έχει γνώση κ διαθεςη να ασχοληθεί με βάλε βγάλε του διαφορικού μου;;;

Harisp
11-12-14, 18:59
O Kαζάκος τι λέει;

alexk
11-12-14, 21:04
Μετά απο αρκετό ψάξιμο στο εξωτερικό σχετικά με το διαφορικό οπως έγραψα κ εδώ https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=20492&highlight=%C4%E9%E1%F6%EF%F1%E9%EA%FC&page=2
Μετά απο αρκετές απόψεις μελών με e39 m5 κατέληξα στις παρακάτω επιλογές

Α) αγοράζω διαφορικό απο m5 e60 , το οποίο για να μπει θέλει καποια μικρή τροποποίηση . Εδώ ειναι ο προβληματισμος για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει κάτι τέτοιο . Στα θετικά η χρήση του m variable diff αλλα και το γεγονός ότι κονταίνει το βήμα και απο 3.15 γίνεται πλέον 3,62 . Κόστος αγοράς όλου του καβουκιου κάτω απο 500 ευρώ .
Β) επισκευάζω το δικό μου , κ γίνεται πιο ενισχυμένο με 45% εμπλοκή και μεγαλύτερη προφορτηση. Η διαδικασία κοστίζει 850 ευρώ . Το διαφορικό ειναι μόνιμα μπλοκε , ξεκινάει πιο εύκολα η υπερστροφή σε σχέση με το m variable, πιο καλό ίσως για drift , οχι τόσο καλό για γρήγορη οδήγηση ( δεν ασχολούμαι πλέον καθόλου ) . Στα αρνητικά ότι κάποιος πρεπει να αναλάβει να ανοίξει το καβούκι και μετά την επισκευή κ βελτίωση να το ξανακλείσει . Δεν αλλάζω βήμα με αυτήν την κίνηση αλλα μπορεί να βρεθεί λύση ακόμα και απο e46 M3 για αυτό .
Γ) αλλάζω μόνο το μπλόκε με διαφορικό απο e60 m5 , χωρίς το καβούκι . Η πιο φθηνή επιλογή , αλλα παλι δεν ξερω αν θα χρειαστεί καποια τροποποίηση κ ποιος μπορεί να αναλάβει τη δουλειά . Κόστος περί τα 200 ευρώ χωρίς αλλαγή βήματος και χωρίς να ξερω αν χρειάζεται οποιοσδήποτε τροποποίηση , το κόστος αυτής .

Η επιλογή κοντού βήματος , με απο απομακρυνει απο την ιδέα του κόμπρεσσορα ...

Ξέρετε ποιος έχει γνώση κ διαθεςη να ασχοληθεί με βάλε βγάλε του διαφορικού μου;;;

Θα επισκεύαζα το δικό σου.
Το διαφορικό του Ε46 Μ3 κτλ είναι καλό αλλά υπάρχουν όρια όταν θέλεις να πας πολύ γρήγορα, οπότε ένα κλασσικό δισκάτο ή ένα τελευταίο που είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υπερτερούν.

vagmag
12-12-14, 00:05
Θα επισκεύαζα το δικό σου.
Το διαφορικό του Ε46 Μ3 κτλ είναι καλό αλλά υπάρχουν όρια όταν θέλεις να πας πολύ γρήγορα, οπότε ένα κλασσικό δισκάτο ή ένα τελευταίο που είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο υπερτερούν.

Απο τα τελευταία που ειναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα , μαλλον δεν υπαρχει επιλογη για χρηση στο e39.
Δισκατο ειναι τα clutch type ?

vagmag
21-12-14, 10:27
Να πω ενα μεγάλο ευχαριστω στον κ. Αλέξη απο την Πάτρα Alexm .
Ο ανθρωπος έκανε τα πάντα για εμένα , καλύτερα κ απο το να ηταν δικό του το αυτοκινητο .
Απο το να βρούμε τα δέρματα, να τα κάνουμε ειδική παραγγελία , να ασχοληθεί με την παραλαβή του αυτοκινητου , να το παει στον Φώτη , να αναλάβει να μου βρει νέα λάστιχα για τις πόρτες ( να τα πληρώσει για να τα βάλουμε γρηγορα ) , να φέρει συνεργείο να κανει εσωτερικό καθαρισμό βιολογικό ακομα κ το πορτ μπαγκάζ , να φέρει άνθρωπο να διορθώσει το εσωτερικό των πορτών που είχαν ανοιχτεί κ στο παρελθόν κ είχε γίνει πολυ κακή δουλεια , να βοηθήσει στο αισθητικό κομμάτι αφού δεν είχαμε καταλήξει τι θα ντύσουμε κ με τι απόχρωση κ ποσα αλλα που δεν ξερω μεν , αλλα ξερω οτι παρέλαβα ενα αυτοκινητο σε τέλεια κατασταση , στην ωρα του , κ που ειναι καλυτερο απο οτι το φανταζόμουν ! Το καλύτερο δώρο Χριστουγέννων !
Αλέξη ευχαριστω πολυ , χρωστάω μεγααααααλη χάρη ! Δεν ξερω πως να ανταποδώσω .

Φωτογραφιες συντομα . Κ. Αλέξη αν εχεις καμια , ανέβασε την σε παρακαλώ μιας κ δεν το εχω με τον υπολογιστή !
Το αυτοκινητο ειναι υπέροχο μεσα , αλλα μου κανει εντύπωση ποσο ομορφο δείχνει κ απο έξω μιας κ τα νέα χρώματα στα δέρματα , τονίζουν το αυτοκινητο κ απο έξω .
Ειναι σαν καινούργιο !
Ειναι φοβερή η αίσθηση .
Πλέον το χαζεύω !

Να συμπληρώσω οτι αν δεν ηταν κ. Αλέξης δε θα το ειχα κανει , ούτε καν στη θεσσαλονικη , μιας κ δε θα ασχολούμουν με το αυτοκινητο ( χρονικά κ ποιοτικά ) , τοςο όσο ασχολήθηκε ο κ. Αλέξης με το δικό μου !
Κ πάλι ευχαριστω .

vagmag
21-12-14, 10:34
Κάθισμα οδηγού

vagmag
21-12-14, 10:37
Πισω καθίσματα

Leonidas_E39
21-12-14, 10:53
Το καλυτερο χρωμα διαλεξατε, με 'γειες!!!!!!!!!

DaywalkeR
21-12-14, 13:41
Βαγγέλη τώρα θα καταδεχτώ να βάλω μέσα τον επιδέξειο πωπό μου για να το κάνω βόλτα!!! :thumbsup: :hystericalbs1:

pilot
21-12-14, 15:27
Φοβερό αποτέλεσμα! Μπράβο και στον κ.Αλέξη! :thumbsup:

Leonidas_E39
21-12-14, 15:39
Με γειες ήθελα να γράψω και το λεξικό έγραψε γριές χαχααχαχχαχαχαχαχχα

vagmag
21-12-14, 19:23
Πισω πόρτα

vagmag
21-12-14, 19:26
Στάση στη Βέροια .
Εδω πρόσεξα οτι το αυτοκινητο φαινεται απο έξω αναβαθμισμένο σε σχέση με πριν !

alexm
21-12-14, 20:07
Πισω πόρτα

ρε... Βαγγελη, παρε αγορι μου ενα κινητο τις προκοπης να φανει η δουλεια... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

vagmag
21-12-14, 20:10
Ο Φώτης έκανε καταπληκτική δουλεια .
Πολυ λεπτομέρεια .
Πολυ καλο παιδί , φιλικό , κ με μεράκι στη δουλεια του .
Μου έδωσε κ ενα ακομα τομάρι ( κομμάτι δέρμα ) για πιθανή επισκευή πχ του καθίσματος του οδηγού στο μέλλον .

m3e36
21-12-14, 21:06
Επειδη ενδιαφερομαι κι εγω για αλλαγη σαλονιου και μαλιστα εχω βαλει στο ματι
το συγκεκριμενο χρωμα ειναι nappa terracotta ? αυτο που εβαλες?
Ποσο σου στοιχισε?στην αθηνα ο ρελλας μου ειπε περιπου στα 1300 σε τηλεφωνικη
επικοινωνια που ειχα μαζι του.(για 36αρι coupe ενδιαφερομαι).

mark e92
21-12-14, 21:52
Ο alexm είναι από τα λίγα σωστά άτομα!
Με Γειά το σαλόνι! Έγινε τέλειο!!!

zaharias
21-12-14, 22:06
Μεγεια φιλε!!

Πολυ ωραια δουλεια, μπραβο!!

Μπραβο και στον Αλεξ..!! Να εισαι καλα φιλε!!!

vagmag
21-12-14, 23:49
Επειδη ενδιαφερομαι κι εγω για αλλαγη σαλονιου και μαλιστα εχω βαλει στο ματι
το συγκεκριμενο χρωμα ειναι nappa terracotta ? αυτο που εβαλες?
Ποσο σου στοιχισε?στην αθηνα ο ρελλας μου ειπε περιπου στα 1300 σε τηλεφωνικη
επικοινωνια που ειχα μαζι του.(για 36αρι coupe ενδιαφερομαι).

Νομιζω οτι πιο ειδικός ειναι ο κ. Αλέξης για να σε διαφωτίσει, μιας κ γνωρίζει απο πρώτο χέρι τοςο τις ποιότητες των δερμάτων πλέον, όσο και το πάχος κ τις αποχρώσεις κ δεν ξερω κ εγω τι άλλο.
Προσωπικά απο τον Φώτη έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος . Πέραν της δουλειάς που ειχε να κανει , ασχολήθηκε κ με αλλα μικροπροβλήματα που ειχε το αυτοκινητο , οπως πχ η πλαφονιέρα , οπως το ύφασμα στην κολώνα του συνοδηγού , οπως το να επιδιορθώσει το κάθισμα του οδηγού , που πλέον δεν το ένιωθες τύπου μπακετ λογω των μαξιλαριών κλπ κλπ

Thomelef
22-12-14, 10:00
πωπω...κούκλα το 39αρι.

καλορίζικο βαγγελάκη!

aristent
22-12-14, 18:56
Στάση στη Βέροια .
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=27509&stc=1&thumb=1&d=1419182724

Εδω πρόσεξα οτι το αυτοκινητο φαινεται απο έξω αναβαθμισμένο σε σχέση με πριν !

Με 'γεια Βαγγελη!!!:thumbsup:

...οντως,ακομη και απ'εξω δειχνει πιο ομορφο μ'αυτο το χρωμα στο σαλονι!!!....να 'χες και μια καλη φωτογραφικη δεν θα λεγαμε οχι να δουμε μερικες ακομη φωτο!!!:original:

πχ.,δες φωτο που βγαζει ο θειος Αλεξης με το αϊφονι του:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/12/100837d1267919131neuinteriorleatherm5e60-1.jpg

στα κομματια τερακοτα,νομιζω οτι εχετε το ιδιο (σχεδον) χρωμα.thumb

vagmag
24-12-14, 17:39
Εχθές το πεντάλ του συμπλέκτη έμεινε σχεδον στο πάτωμα .... Δεν ανέβαινε πισω σε όλη την έκταση . Αφού μου έσβησε 2-3 φορές μέχρι να ξεπάρκαρω , τελικα προσαρμόστηκα κ ξεκίνησα χρησιμοποιώντας μονο τη μικρη διαδρομη που ειχε μείνει .
Μετα απο μερικές αλλαγές σχέσεων τελικα επανήλθε.
Σημερα αλλάξαμε ενα πομπακι συμπλέκτη στον καζακο και έφυγα πιο ήσυχος .
Το πρώτο μέρος της διαδρομής συνεχίζει να ειναι πιο μαλακό , αλλα ελπίζω να στρώσει .

vagmag
18-01-15, 06:26
Βολτα μετα απο αρκετές μέρες ...
Το πεντάλ δεν εχει συνέλθει πλήρως . Δεν μου δημιουργεί πρόβλημα στη μετακίνηση , αλλα πιο πολυ στην αίσθηση ...
Επιτέλους δύναμη ! Μετα απο 10 μέρες μετακίνηση με το citroen κ το prius ... Πηρα τη δόση μου .

Να αναφέρω οτι τα δέρματα έδωσαν νέα ζωη στο αυτοκινητο κ στη σχέση μου μαζι του . Η μυρωδιά τους , η υφή τους , η εικόνα τους ... Με κανει να χαίρομαι καθε φορά που μπαίνω μεσα !

Να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τον κ. Αλέξη για όσα έκανε για να το πάρω τέλειο ! Επιςης παρατήρησα οτι απο την ωρα που το πηρα , λειτουργούν κ ολα τα pixel στην οθόνη στα όργανα . Πριν την αλλαγη των δερμάτων έγραφε αλλα αντι άλλων . Δεν ξερω αν διόρθωσαν κατι στην Πάτρα , αν επιδιορθώθηκε το πρόβλημα με καποιο reset στη διαδικασια σβήσιματος των σφαλμάτων ... Μιας κ είχαν βγει τα καθίσματα , αλλα οπως κ να εχει , ειναι ομορφο που λειτουργούν οι ενδείξεις .

Στα αρνητικά , οτι κόντεψα να μείνω απο βενζίνη , μιας κ κ έφτασα στο βενζινάδικο με το δείκτη να δείχνει πάτο , κ υπολειπόμενα χιλιόμετρα 3 ..... Κ του είπα να το γεμίσει κ πήρε 70 λίτρα κ 100 περίπου ευρω.... Πόνεσε

VanVIC
18-01-15, 09:35
70 lt βενζίνη (για Μ) με 100 ευρώ, πάλι καλά να λές...
Ελπίζω τουλάχιστον η χαρά που πήρες απο την βόλτα να είχε αξία πολλαπλή !
Carpe Diem όσο το έχεις.

vagmag
05-08-15, 21:07
Επιστροφή από τη δουλειά ...
Οι μέρες δύσκολες ....
Η διάθεση χάλια ...
Ψυχολογία στο limit down ...
Το μέλλον αμφίβολο ...
Κάθομαι ψηλά στο κάθισμα του M5 , σχεδόν άβολα σε σχέση με το 320d ...
Επιτάχυνω γλυκά , 1η ,2α , οι αλλαγές γλυκές , βουτηρενιες θα τις χαρακτήριζα... Οι πίσω ρόδες περιστρέφονται περισσότερο από τις εμπρός... Το αυτοκίνητο έτοιμο να χορέψει ...
Ψιλόβροχο , κουμπώνω 3η σχέση στο κιβώτιο , η ροπή κάνει την επιτάχυνση απόλαυση .... Η πρώτη στροφή φτάνει , λίγο παραπάνω το τιμόνι , λίγο βύθισμα στο δεξί πεντάλ , κ το ταξίδι με το πλάι ξεκινάει ... Ανάποδο , λίγο παίξιμο του γκαζιού κ η πλαγιολίσθηση συνεχίζεται ... Ισιωνουμε γλυκά , όμορφα χωρίς απότομες μετακινήσεις της ουράς ... Ακολουθεί δεξιά στροφή ανηφορική ...
Τιμονιά προς τα δεξιά , πάλι γκάζι , ανάποδο κ Άγιος ο Θεος , το μπλόκε συνεργάζεται άψογα με το γκάζι κ το τιμόνι .... Η ροπή τα κάνει όλα εύκολα , το αυτοκίνητο με κάνει μάγκα ...
Το χαμόγελο επιστρέφει στο πρόσωπο μετά από ακόμα μια δύσκολη μέρα .

Η ψυχολογία πλέον ανεβαίνει , το ίδιο κ ο ρυθμός .
Ακολουθεί αριστερή , δεξιά κ ξανά αριστερή με αρκετά παραπάνω χιλιόμετρα , το αυτοκίνητο είναι παιχνίδι στα χέρια μου , γυρνάει , επιταχύνει , διαγραφεί τροχιές drift-αροντας , κ εμπνέει τόση εμπιστοσύνη που νομίζω ότι μπορώ να το κάνω για πάντα !

Υπέροχη εμπειρία . Υπέροχο αυτοκίνητο !
Είναι αγχολυτικό !

Εύχομαι σε όλους ομορφες βόλτες !

PetrosD
05-08-15, 22:03
Μπράβο! Έτσι θέλει για να ξεφύγεις από τα προβλήματα και το άγχος.

vagmag
20-08-15, 22:25
Καλή η χαμηλή καταναλωση του Citroen, αλλα σημερα καταχάρηκα καθε λίτρο βενζίνης που έκαψα με το m5 .

Ο κόσμος καίγεται ( απο ζέστη κ λοιπές βλακείες που δέρνουν τη χώρα ) κ εγω έκανα πλαγιολισθισεις κ σκεφτόμουν βόλτες, κόντρες κ μπάντες με τους συνήθεις υπόπτους .

pilot
21-08-15, 00:12
οι συνήθεις ύποπτοι είναι πάντα εδώ και δεν ''κωλώνουν''..:warriorsmiley::drive:

vagmag
21-08-15, 00:28
οι συνήθεις ύποπτοι είναι πάντα εδώ και δεν ''κωλώνουν''..:warriorsmiley::drive:

Το ξερω ...
Να σας τσιγκλήσω λιγο...

Άντε να οργανωνόμαστε ...

Κανένα ανοίγματακι , κανένα πανόραμα , Νεάπολη

pilot
21-08-15, 00:51
καμιά πιστούλα τον Οκτώβρη..:whistle:

vagmag
21-08-15, 08:29
καμιά πιστούλα τον Οκτώβρη..:whistle:

Μέσα κ για αυτό .... Αλλά για καμία αλητεία έλεγα :whistle:

pilot
21-08-15, 14:15
Χαχαχαχα φιλαράκι δεν ξέρω τι κάνεις, εμείς κάθε μέρα αλητευουμε!

vagmag
21-08-15, 14:22
Χαχαχαχα φιλαράκι δεν ξέρω τι κάνεις, εμείς κάθε μέρα αλητευουμε!

Πάρε τηλ , να μου μάθετε τα στέκια !

vagmag
05-09-15, 18:48
Επιστροφή από άλλο ένα ταξίδι από Αθήνα .
Η διαδρομή έγινε πάλι με το 320d f31 , το οποίο έχει αντικαταστήσει ουσιαστικά το Prius από το Πάσχα .
Το αυτοκίνητο αγοράστηκε με 22000 περίπου χιλιόμετρα , κ πλέον έχει 40000 !
Μέση κατανάλωση τόσο με κίνηση σε πόλη αλλά κ σε ταξίδι είναι 6,4 λίτρα/ 100 χλμ .
Στο τελευταίο ταξίδι είχα 5,7 μέχρι την Αθήνα , ταξιδεύοντας μέχρι 150 χλμ/ ώρα , αλλά με την κίνηση στην πόλη , κ την επιστροφή όπου επιασα κ 160-170 μερικές φορές ήρθε κ έκατσε κ αυτή η ένδειξη του ταξιδιού στο 6,4 .
Το αυτοκίνητο έχει 8αρι κιβωτιο αυτόματο .
Είμαι ικανοποιημένος από την κατανάλωση , μιας κ στο νούμερο αυτό περιλαμβάνονται και κάποιες δόσεις πλαγιολίσθησης .

Η πλαγιολίσθηση είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με το M5. Το αυτοκίνητο δεν έχει μπλοκέ διαφορικό , αλλά μάλλον έχει αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα που προσωμειωνει το μπλοκέ , φρενάροντας όμως τον ένα τροχό ...
Χωρίς σύστημα ευσταθιας λοιπόν , και με 2η σχέση μέσα μπορείς να ξεκινήσεις σε διασταύρωση κ να γλιστρήσει όμορφα . Το μικρό εύρος λειτουργίας του μοτέρ σταματάει γρήγορα σχετικά το παιχνίδι .
Λόγω πολλών σχέσεων είναι εύκολο σε κάποιες στροφές να πλαγιολισθαινεις με 3ή κ με 4η σχέση ακομα . Με αυτες τις σχέσεις θέλει λίγο παραπάνω τιμόνι , για να ξεκινήσει η διαδικασία υπέρ στροφής , αλλά είναι πολύ πιο γλυκές οι αντιδράσεις . ( τόσο στην Νεάπολη αλλά κ στο δρόμο από Ωραιόκαστρο για Μελισσοχωρι χρησιμοποιώ κυρίως 3ή κ 4η σχέση )
Συνδιάζει αρκετά καλά την οικονομία με την σχετική διασκέδαση .
Μέχρι στιγμής δεν έχει/ είχε βγάλει κάποιο πρόβλημα . Δευτέρα πάει για αλλάγη λαδιών κ έλεγχο . Από τη μέρα που το πήραμε λέει ότι θέλει αλλαγή σε 2200 χιλιόμετρα τακάκια ..... Μετά από 18000 χιλιόμετρα το ίδιο λέει χαχαχαχα
Σήμερα κατα την επιστροφή είχα το πρώτο πρόβλημα .
Κάποια στιγμη παρατήρησα ότι η θερμοκρασία δεν ήταν η επιθυμητή . Χαμήλωσα κ άλλο την ένδειξη της θερμοκρασίας , ανέβασα κ την ένταση αλλά δεν άλλαξε τίποτα !!!!
Άλλαξα προγράμμα από το διακόπτη, σκεπτόμενος ότι στο Eco , μπορεί να χαμηλώνει την απόδοση του κλιματισμού , αλλά ήμουν στο comfort . Έβαλα την επιλογή στο sport , πάτησα ξανά το κουμπι του ac , του full, έβαλα ανακύκλωση .... Τίποτα . Για αρκετα χιλιόμετρα ( Λαμία - Λάρισα ) φυσούσε σα να είναι στην πρώτη σκάλα , σα να μην λειτουργούσε ο ανεμιστήρας , αλλά κ σαν να μην είχε τοσο κρύο αέρα . Το δούλεμα από το συνοδηγό και το τρολλαριςμα , έδινε κ έπαιρνε , για τον γερμανικό ματρακα μου χαχαχαχα
Δυστυχώς το πρόβλημα μετά της στάση στα goodys της Λάρισας , λύθηκε κ το αυτοκίνητο έγινε ψυγείο άμεσα . Λέω δυστυχώς γιατί άντε να βγάλει άκρη ο Μάστορας , αφού λειτουργεί το ρημάδι .

vagmag
05-09-15, 19:13
Η καμπίνα είναι αρκετά όμορφη , τα καθίσματα σπορ με καλή πλευρική στήριξη ( ρυθμίζονται ο τα πλαϊνά ), το 8αρι αυτόματο έχει πολύ καλή λειτουργία , κ μάλιστα στη sport ρύθμιση είναι αρκετά γρήγορο στις αλλαγές κ πολιτισμένο .
Έχει gps , το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις με μπερδεύει κατα την αναζήτησή .
Επίσης όταν αλλάζεις ρύθμιση ( πχ από comfort σε sport ) , εμφανίζει στην κεντρική οθόνη την αλλαγή της ρύθμισης , κ χάνεις την επαφή με το χάρτη . Το ιδιο κ χειρότερο όταν υπαρχει κλήση τηλεφωνική ( παρεπιπτόντως οι συνομιλίες με το Bluetooth είναι άψογες ) , χάνεται ο χάρτης , κ πρέπει να πατήσεις nav , επιλογή χάρτης κλπ κλπ .
Έχω και για αλλά να γκρινιάξω όπως ότι τα Λαστιχα κάνουν θόρυβο σε κακό οδόστρωμα κ ότι η ανάρτηση δεν είναι πολύ μαλακή για λακούβες , αλλά ελέγχει καλά τελικά το αμάξωμα τόσο σε υψηλές ταχύτητες όσο και σε παιχνίδια .
Δεν έχει πολλές θήκες για μικροαντικείμενα .
Αααααα ... Κάποια πλαστικά έχουν πολύ μάπα ποιότητα . Το χειρότερο από όλα για έμενα είναι , στο κεντρικό τούνελ εκεί που είναι ο λεβιες ταχυτήτων , κατεβαινει ένα πλαστικό από η μια κ την άλλη πλευρά προς τα καθίσματα μέχρι που μετά είναι η μοκέτα . Αυτό το πλαστικό είναι κούφιο , αν το ακουμπάς καταλαβαίνεις ότι είναι κακής ποιότητας , αλλά αν ακούς μουσική κ κάνεις το λάθος κ το χτυπήσεις στο ρυθμό της μουσικής , νομίζεις ότι χτυπάς κάτι ανάμεσα σε άδειο πλαστικό μπουκάλι κοκακολας και πλαστικού παιχνιδιού από τα jumbo . Μέχρι που σκέφτομαι κ να το ντυσω με κάτι !
Θα βελτιωνα επίσης τον ήχο , μιας κ η ποιότητα του δεν είναι σπουδαία .
Τον ήχο του ηχοσυστήματος εννοώ , γιατί ο ήχος του μοτερ δε νομίζω ότι βελτιώνεται .... Κάνει σαν taxi , προηγούμενης δεκαετίας . Το Picasso τόσο σε αυτόν τον τομέα , όσο κ στο start/stop ειναι αιώνες πιο ραφιναρισμενο!
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ εξωτερικά . Έχει Ομορφο μπλε χρωμα . Ίσως να μου άρεσε περισσότερο αν είχε δυο εξατμίσεις πίσω αντί για μιας .
Το πορτμπαγκάζ ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά .
Το I drive , ακομα το συνηθίζω .
Ενώ έχει καλούτσικο εξοπλισμό , ΔΕΝ έχει cruise control ! Έχει limit που δε βρίσκω καμία χρησιμότητα . Δεν έχει επίσης χειριστήρια στο τιμόνι για αλλαγή ταχυτήτων . Πήρα λοιπόν είναι άλλο τιμόνι με αυτακια κ πλήκτρο cruise κ περιμένω τον Κώστα για retrofit !

Γενικά θεωρώ ότι έκανα πολύ καλή επιλογή . Αν θα επέλεγα κάτι άλλο που να συνδιάζει αυτά που θέλω στα ταξίδια ;;;; Ίσως να ήταν 330d αλλά δεν έπαιζε τέτοιο σενάριο με τους φόρους πολυτελείας ! Τουλάχιστο τώρα μετακινούμαι οικονομικά ( ισως σε ευρώ κ πιο οικονομικά από το Prius ) , αλλά το ευχαριστιέμαι κιόλας παίζοντας .
Λογω mpack , μάλλον τα Λαστιχα θα μου κοστίζουν περισσότερο από του Prius , αλλά αν αυτή είναι η μόνη οικονομικη υποχώρηση θα τη δεχτώ .... Ας ελπίσω να αντέξει στα χιλιόμετρα , με λίγες σχετικά ζημιές .

vagmag
06-09-15, 23:52
Ξερω οτι η μετατροπη που θελω να κάνω ειναι απλώς οπτική ... Αλλα μου αρέσει.
Λοιπόν το αυτοκινητο ειναι f31 μπλε , με mpack κ μόνη εξάτμιση .

Αν αγοράσω αυτο
https://www.ebay.de/itm/BMW-F30-F31-3-Series-Saloon-Touring-Estate-Sport-Diffuser-M-Sport-Models-/400961298388?hash=item5d5b27dfd4 (https://www.ebay.de/itm/BMW-F30-F31-3-Series-Saloon-Touring-Estate-Sport-Diffuser-M-Sport-Models-/400961298388?hash=item5d5b27dfd4)

Και πάω σε κάποιον με εξατμίσεις θα μπορέσω να πετύχω αυτο το αποτέλεσμα που ειναι ομορφο μεν αλλα το χρεώνει 750 ευρω...
https://www.ebay.co.uk/itm/BMW-F30-F31-QUAD-EXHAUST-SYSTEM-330D-2014-3-SERIES-STAINLESS-STEEL-EXHAUST-SYS-/311014702542

vagmag
06-09-15, 23:56
https://www.ebay.de/itm/BMW-F30-F31-3-Series-Saloon-Touring-Estate-Sport-Diffuser-M-Sport-Models- (https://www.ebay.de/itm/BMW-F30-F31-3-Series-Saloon-Touring-Estate-Sport-Diffuser-M-Sport-Models-/400961298388?hash=item5d5b27dfd4)

vagmag
07-09-15, 00:00
Αυτό να αγοράσω με 135 ευρω

vagmag
07-09-15, 00:03
Κ να φτιάξω μια εξάτμιση να μοιάζει ετσι.
Η παρακάτω φωτογραφία ειναι απο το eBay , κ η εταιρια ζητάει 750 ευρω ...
Έλεγα μήπως σε τοπικό εξάτμιση κ σε συνδιασμο με το επάνω diffuser ούτε κόστισε αρκετα λιγότερα .

vagmag
07-09-15, 12:33
Double post

vagmag
07-09-15, 12:37
Αυτό είναι το δικό μου . ( λίγο βρώμικο , μιας κ μόλις επέστρεψα από το ταξίδι ) .
Με μια μονή απόληξη .
Τι λέτε ; Να την κάνω την κίνηση ; Θα το καταφέρω με μάστορα - εξατμισά εδώ πέρα ;

pilot
07-09-15, 12:38
εγω λεω να κατσεις στα αυγα σου..

vagmag
07-09-15, 12:38
Κ μια Προφιλ ...

vagmag
07-09-15, 12:40
εγω λεω να κατσεις στα αυγα σου..

Ρε φίλε μια εξάτμιση look , ένα μπλοκέ , ένα προγράμμα br-performance , κ το τιμονακι με τα paddles θα ήθελα ..... Χαχαχαχα ( το ντύσιμο της κονσόλας , κ το ηχοσύστημα τα αφήνω .... ) .

Ας πάω τώρα για service ...

mormon
07-09-15, 13:05
Βαγγελη αν παρεις το defuser κ πας στον Γιαλατζη σιγουρα μπορει να σου φτιαξει οτι θελεις. Εχει συγχρονα μηχανηματα, κουρμπαδορους.

pilot
07-09-15, 13:12
Ναι σωστα..Βαγγο αν σε ρωτησει γιατι θελεις να το κανεις, να του πεις ''ετσι για το γουστο!''

:th_Laie_67-1:

giannis_compact
07-09-15, 14:40
Και μετά μόλις σου πει την τιμή και πεις ''μα καλά για δύο μπούκες'', θα σου πει ''εμ φιλαράκι, τα γούστα πληρώνονται'' :th_Laie_67-1:

vagmag
07-09-15, 14:45
Ναι σωστα..Βαγγο αν σε ρωτησει γιατι θελεις να το κανεις, να του πεις ''ετσι για το γουστο!''

Και μετά μόλις σου πει την τιμή και πεις ''μα καλά για δύο μπούκες'', θα σου πει ''εμ φιλαράκι, τα γούστα πληρώνονται'' :th_Laie_67-1:

Μη με κοροϊδεύετε .... ρεμάλια.... :th_Laie_67-1:

giannis_compact
07-09-15, 15:01

Κάποιος είναι παθών και τα λόγια αυτά είναι αληθινά και δε σε κοροϊδεύουμε Βαγγέλη :th_Laie_67-1:

zizu
07-09-15, 16:05
Κ μια Προφιλ ...

Να και μία φωτο όταν είχε πρωτοέλθει στο στόλο της BMW Hellas τον Μάρτιο του '13....

(μεγειά την κούκλα)

vagmag
07-09-15, 16:10
Να και μία φωτο όταν είχε πρωτοέλθει στο στόλο της BMW Hellas τον Μάρτιο του '13....

(μεγειά την κούκλα)

ΑΑΑΑΑ το αυτοκίνητό μου !!!!!
thanks, δεν είχα φώτο από εμπρός !!!

alexm
07-09-15, 16:17

Αστους να λενε, σε ζηλευουνε... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Αυτα δεν τα ρωτανε αγορι μου, πας το βαζεις και το ανεβαζεις στο γνωστο θρεντ... με τον τιτλο " εμπαξα αυτο "
Τι περιμενεις να σου πει ο Γιαννης, που εαν μετρησεις με το πασετο εχει ακριβως το μισο αυτοκινητο... :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

mark e92
07-09-15, 19:49
Αυτό είναι το δικό μου . ( λίγο βρώμικο , μιας κ μόλις επέστρεψα από το ταξίδι ) .
Με μια μονή απόληξη .
Τι λέτε ; Να την κάνω την κίνηση ; Θα το καταφέρω με μάστορα - εξατμισά εδώ πέρα ;

Αν έχεις σκοπό να κάνεις remap φτιάξε από το dpf και πίσω με 2 μπουκες και εισαι οκ.
Θα έχεις και look 335.
Μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις τα γράμματα...

doctore
07-09-15, 21:29
Με μια μονή απόληξη .

Μια χαρά είναι το αυτοκίνητό όπως είναι.
Μη βάλεις εξάτμιση και προπαντός μη βάλεις εξάτμιση σε εξατμισά.

Καλύτερα νομίζω θα είναι να ασχοληθείς με retrofits αν θέλεις να του
κάνεις κάποια πράγματα.

vagmag
11-09-15, 14:36
Αλλάξαμε λαδάκια, φίλτρο αέρος, φίλτρο λαδιού, φίλτρο πετρελαίου κ φίλτρο καμπίνας.

Τα τακάκια ακόμα καλά κρατούν...
Το πρόβλημα με το aircon, δεν έδειξε βλάβη, αλλά διακοπή κάποια στιγμή είτε γιατί υπερφορτώθηκε είτε γιατί αποδυναμώθηκε η μπαταρία. Μ@λ@κία το θεωρώ ... είχα βάλει στον αναπτήρα ένα φορτιστή κινητών με 2 usb, το ένα γράφει 1.0Α και το άλλο 2.1Α και φόρτιζα 2 κινητά (iPhone και Samsung) . Θεωρώ χαζό να προκλήθηκε από το φορτιστή κάποια ανωμαλία και να έκανε διακοπή του aircon για προστασία, ή να έριξε την απόδοση γιατί δεν έφτανε το ρεύμα..... Έχετε καμία ιδέα ;;;;
Όλα λειτουργούν καλά αυτή τη στιγμή ...

Γενικά όλα καλά !

Από εβδομάδα βλέπουμε για την ενεργοποίηση του cruise control και των paddles.

steliosm46
11-09-15, 22:06
Αλλάξαμε λαδάκια, φίλτρο αέρος, φίλτρο λαδιού, φίλτρο πετρελαίου κ φίλτρο καμπίνας.
.

Ωραίο το αμάξι φίλε βαγγέλη.. Τυχαινε να είμαι μπροστά στο ΄σερβις πηγα να δω το δικό μου.thumb

steliosm46
11-09-15, 22:12
Εγώ πάλι σήμερα πήγα να πάρω το δικό μου μετά απο 2 βδομάδες και αρκετό καιρο καθόταν στο σπίτι

κάναμε φλάντζα κεφαλης έγινε αστέρι με τις βίδες του (ARP) με τα όλα του καινούργια απο πάνω..

και στα 100 μέτρα φεύγοντας τα κλασε η αντλία SMG ολοκληρωτικά!

Μιλάμε έχω μια τσατίλα σήμερα που δεν περιγράφεται! :ranting2:

Είπε να μου βγάλει οτι βλάβες βγάζει το Μ3 Ε46 μέσα σε μια βδομάδα ρε πο@στη μου!

Ξαναέμεινε το αμάξι στον Καζάκο και ψάχνουμε για αντλία!!

Δεν υπάρχει αντλία πουθενά σε στόκ ρε παιδιά στην Ελλάδα!!

Μόνο Γερμανία υπάρχει και θα αργήσει!!

Αν ξέρει κανείς ή έχει κάτι ή καποιον που μπορεί να ξέρει ή να έχει κρατήσει κάτι στοκ ας με ειδιποιήσει!

pilot
12-09-15, 00:29
γκαντεμια ρε Στελακο..και λεγαμε πως θα ηταν απο τα υγρα που λειπανε αλλα τελικα...δεν πειραζει, θα βγει τουμπανο μια και καλη! χαχαχαχ

pilot
12-09-15, 00:32
και εγω με τον Καζακο παραγγειλαμε χθες φλατζες σαν του Κωστα, Cometic ενισχυμενες, μαμα συμπιεση εννοειται, βιδες ARP, μεταλλα και τις ενισχυσεις στο πατωμα..μεσα στον Οκτωβρη θα μπουνε μεσα να μπει και η κομπρεσα του καζακου να τελειωνουμε με τους βαγκιτες! χαχαχαχα

Παντως ημουν μπροστα οταν ελυσε την κεφαλη ο Χρηστος και τα μαμα τα μπουζονια ''λυσανε'' πανευκολα φιλε! Θεωρω πως ειναι η σημαντικοτερη δουλεια τα μπουζονια στο S54!

steliosm46
12-09-15, 01:06
Γκαντεμιά δεν λές τιποτα ρε Γιώργο!!

Εγινε δουλειά αστέρι με βίδες-φλατζές φλαντζούλες ρεκτιφιέ κροτίδα !

έβαλα και fan clutch καινούργιο γιατι δεν μάρεσε ! Έγινε οπως πρέπει και τελικά μου την έδωσε άσχημα! Στράβωσα εκείνη την ώρα!

Και ο Χρήστος το ίδιο! Και πιστέψαμε οτι εντάξει με την εξαέρωση θα ήταν αλλα..

Και πηγα με μια χαρά να το πάρω, είχα και ραντεβού μετά με τον προγραμματιστή για καφεδάκι κλπ! αλλα...:ranting2:

Δλδ ρε π@στη μου ολα μαζί πρέπει να τα βγάλει! Πρίν 2 χρόνια άλλαξα και το βάνος με καινούργιο!! στις 105 χιλιάδες περίπου!

Και γενικά μιλάμε για συντήρηση ολα καινούργια τα εχω πάνω.!!

Φέτος έκανα και το πάτωμα προληπτικά!!

Δεν μπορώ να δεχτώ τώρα αμάξι 90 + χιλιάδων να βγάζει στις 135 χιλιάδες αντλία!!! να πω οτι έχει καμια 200+ να πω εντάξει έχει φθαρεί!

Και του θωμά που είχε βγάλει τουλάχοστον έιχε 200 και πάνω!

Τι να πω ξενέρωσα αρκετά σήμερα!! Απο βδομάδα να δούμε τι θα κάνουμε!

Θέλω να το έχω και ετοιμο στο track day του οκτωβρη!! Θα του σκισω τον πάτο αμα το έχω ετοιμο και πανε ολα καλα!!

υ.γ Καλά έκανες και τα παταγγείλατε κάντα όλα μαζί να τελειώνεις! Εγώ ήθελα να παραγγείλω και ένα σετ μέταλλα αν και μάλλον είναι αλλαγμένα έτσι οπως το είδαμε!! Αλλα μου την εσπασε τωρα! Θα το αφήσω για αργοτερα!

Και το καλύτερο δεν στο πα.. Εμεινε το αμαξι 1-2 μέρες στον ήλιο και τα κλασε και ο καθρέπτης μέσα το υγρο!!!!!

Αμα σε πάει σβάρνα έτσι ειναι!!

pilot
12-09-15, 04:17
α καλα, δεν υπαρχει περιπτωση να μην χαλασει ο καθρεπτης! :thumbsdown:

vagmag
12-09-15, 08:37
α καλα, δεν υπαρχει περιπτωση να μην χαλασει ο καθρεπτης! :thumbsdown:

Το ίδιο κ στο M5...
Άντε ας αναλάβει καποιος group buy ή κάπου να τους φτιάξουμε .

Άντε άλλο κακό να μη σε βρει .... Κάνε κ ένα αγιασμό ..

m_power_lunatic
12-09-15, 11:29
Αμα ξεκινησει να χαλαει βγαζει τα παντα.Ασχημη εξελιξη παντως και σε εποχες περιεργες.Ισως εχεις ριξει και πολλα χρηματα στις επιμερους βελτιωσεις και τωρα φαινεται βουνο ενω αν ητανε μονα τους θα λεγαμε οτι ητανε αναμενομενα.

Παντως η αξιοπιστια του S54 δεν ειναι το φορτε του.
Ψυχραιμια Στελιο,μην το ρημαξεις στην πιστα εγω θα εκανα μεταλλα παλι στην θεση σου αν και πρεπει να ειναι αλλαγμενα οπως λες.

alexm
12-09-15, 12:31
Παντως η αξιοπιστια του S54 δεν ειναι το φορτε του.

Μονο τα S54 η γενικά τα ///Μ μοτέρ έχουν θέματα αξιοπιστίας;
Όλα τα μοτέρ της bmw απο τα Ν και μετά ειναι για τον μπεο..., ξεκινάς να πας ένα ταξίδι και ειναι σίγουρο ότι κάτι θα βγάλει!!!
Ασε που οι πιθανότητες να μην γυρίσεις φορτωμένος... δεν ειναι με το μερος σου!!!

Thomelef
12-09-15, 12:58
Παντρεμένοι με τον συμβιβασμό γενικότερα θα το έλεγα εγώ.

Έχεις ένα πολύ καλό αμάξι με ακριβά κουσούρια που είναι πλέον γνωστά.

Εγώ γενικά το μοτέρ σα μοτέρ το θεωρώ αξιόπιστο. Απλά κάποιες βλάβες του τις θεωρώ εντελώς σπαστικές και παράλογη τη στάση του εργοστασίου.

Δε μπορεί για δύο μαρκουτσια να σε αναγκάζουν να αγοράσεις καινούρια αντλία που κοστίζει κοντά δύο χιλιάρικα. Και εδώ που τα λέμε κιόλα, η τιμή της αντλίας είναι κλεψιά εντελώς. Το κόστος της δεν ξεπερνάει τα 200¤.

chief
12-09-15, 13:04
Εγω εκανα αυτό πριν 2 χρονια και ησύχασα (τουλαχιστον σε οτι είχε να κανει με θερμοκρασια αντλιας και βλαβες SMG)

Μια αντισταση στο ασπρο καλώδιο (απο τα 18) που πηγαινει απ την αντλία στην ecu του κιβωτιου

Κοστος περιπου 10-15 λεπτα του Ευρω.
:original:

vagmag
12-09-15, 15:30
Λάθος μοτέρ θα αγορασατε !!!!

Να δω όταν σπάσει το M5 , τι θα λέω ... Χαχαχαχα

Πάντως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι χαλάνε πράγματα , μας εκνευρίζει που όλα είναι ακριβά τα ανταλλακτικά αλλά κ οι εργασίες.

chief
12-09-15, 15:33
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=372262

EVERGET
12-09-15, 21:29
Χριστοφορε απ οτι καταλαβαινω βαζεις μια αντισταση και αλλαζεις το σημα του θερμοστοιχειου της αντλιας, ετσι ωστε να μην παρουσιαζει τις οποιες δυσλειτουργιες η αντλια σε ζεστες μερες ή σε οδηγηση στην πολη οπου λογω ανεπαρκους ροης αερα προς την αντλια η θερμοκρασια ειναι υψηλη. Καλο mod για οποιον εχει θεματα κατα την οδηγηση με θερμοκρασια, απλα ομως κοροιδευεις ενα input προς την ecu, δεν ειναι τροπος για να προστατεψεις την αντλια σου απο τον κινδυνο να τα παιξει.....??

Εγω εκανα αυτό πριν 2 χρονια και ησύχασα (τουλαχιστον σε οτι είχε να κανει με θερμοκρασια αντλιας και βλαβες SMG)

Μια αντισταση στο ασπρο καλώδιο (απο τα 18) που πηγαινει απ την αντλία στην ecu του κιβωτιου

Κοστος περιπου 10-15 λεπτα του Ευρω.
:original:

turbodog
13-09-15, 01:07
Η τρομπα αμα ειναι να κλασει θα κλασει, δεν εχει να κανει με την αντισταση που ουσιαστικα ειναι για να ξεγελαει το σημα.
Ο μη επαρκης αερισμος σε ζεστες μερες (πχ συνεχης κινηση στην πολη κατακαλοκαιρο) πιστευω οτι επηρεαζουν δραματικα την μακροζωια της τρομπας. Γενικοτερα οι υψηλες θερμοκρασιες με χαμηλη ταχυτητα κινησης αυξανουν την θερμοκρασια λειτουργιας της, που απο οτι φαινεται ειναι ενας απο τους παραγοντες που την κανουν να αστοχησει.

Φαινεται οτι to M division τρομπαρε κανονικα οταν σχεδιαζε την τρομπα.

vagmag
13-09-15, 08:01
Η τρομπα αμα ειναι να κλασει θα κλασει, δεν εχει να κανει με την αντισταση που ουσιαστικα ειναι για να ξεγελαει το σημα.
Ο μη επαρκης αερισμος σε ζεστες μερες (πχ συνεχης κινηση στην πολη κατακαλοκαιρο) πιστευω οτι επηρεαζουν δραματικα την μακροζωια της τρομπας. Γενικοτερα οι υψηλες θερμοκρασιες με χαμηλη ταχυτητα κινησης αυξανουν την θερμοκρασια λειτουργιας της, που απο οτι φαινεται ειναι ενας απο τους παραγοντες που την κανουν να αστοχησει.

Φαινεται οτι to M division τρομπαρε κανονικα οταν σχεδιαζε την τρομπα.

Δεν έχει βγει κάποια βελτιωμένη τρόμπα στα χρόνια αυτά ;

chief
13-09-15, 09:23
Χριστοφορε απ οτι καταλαβαινω βαζεις μια αντισταση και αλλαζεις το σημα του θερμοστοιχειου της αντλιας, ετσι ωστε να μην παρουσιαζει τις οποιες δυσλειτουργιες η αντλια σε ζεστες μερες ή σε οδηγηση στην πολη οπου λογω ανεπαρκους ροης αερα προς την αντλια η θερμοκρασια ειναι υψηλη. Καλο mod για οποιον εχει θεματα κατα την οδηγηση με θερμοκρασια, απλα ομως κοροιδευεις ενα input προς την ecu, δεν ειναι τροπος για να προστατεψεις την αντλια σου απο τον κινδυνο να τα παιξει.....??

Σωστα καταλαβες Νασο.

Εγω πριν δυο καλοκαίρια ειχα θεμα και όλα τα συμπτωματα για αντλία (λαμπακι, εβγαζε τις ταχυτητες κλπ). Ακομα και το διαγνωστικο εβγαζε βλαβη "hydraulic pump pressure"

Αν και εκανα οτι ηταν δυνατόν (ελεγξα και αλλαξα τα πάντα) μπας και δεν ειχα θεμα με την αντλια, το προβλημα συνεχιζόταν.
Ομως, σε ζωντανη μέτρηση το διαγνωστικό εδειχνε ότι η αντλια μου είχε τη σωστη πίεση. Ετσι καταλαβα ότι μαλλον ο αισθητηρας θερμοκρασιας της αντλίας είχε προβλημα.
Εβαλα την αντισταση, και απο τότε δεν έχω κανενα θεμα. Προτήμησα να κοροιδευω έγω την αντλια, παρα να με κοροιδευει αυτή. :original:

Ακομη και τον περασμενο Ιουλιο που έκανα σε 42 βαθμους track day για να δοκιμασω ελατηρια δεν είχα θεμα.
Ειχα σε καποια φαση λαμπάκι smg - ενδειξη ότι ζεσταθηκε- όμως δεν μου εβγαζε ταχυτητες και να κανει τα δικά του.

Απο τότε δεν πιστευω οτι η αντλια των SMG είναι το πρόβλημα. Δεν έχω ακουσει ποτε μια αντλια να χανει για παραδειγμα λάδια και να μην κρατάει πίεση.
Εγω νομίζω ότι καποιος απο τους 18 αισθητηρες που φευγουν απ την αντλια και καταλήγουν στην ecu του smg συνήθως πρεπει να είναι το πρόβλημα.
Ομως κανενα διαγνωστικό δεν τα βρισκει αυτά, και για αυτό το λόγο όλα βγαζουν το κλασικό "hydraulic pump pressure" και όλοι πάμε για αντλια.

Εαν στο αμαξι του Στελιου, μια μετρηση δείχει ότι η αντλια εχει πανω απο 57 bar πιεσης (νομιζω) θα του ελεγα να δοκίμαζε να εβρισκε μια εστω δανεική καλωδίωση απο αντλία σε μονάδα smg απο αλλο αμαξι και να την εβαζε στο δικό του να δούμε τι αποτέλεσμα θα είχε.

m_power_lunatic
13-09-15, 12:10
Μονο τα S54 η γενικά τα ///Μ μοτέρ έχουν θέματα αξιοπιστίας;
Όλα τα μοτέρ της bmw απο τα Ν και μετά ειναι για τον μπεο..., ξεκινάς να πας ένα ταξίδι και ειναι σίγουρο ότι κάτι θα βγάλει!!!
Ασε που οι πιθανότητες να μην γυρίσεις φορτωμένος... δεν ειναι με το μερος σου!!!

Αλεξη οπως εχουμε ξαναπει και το γνωριζεις και εσυ, τα ///Μ εχουνε θεματα αξιοπιστιας.

Εμενα το γεγονος οτι ειναι πιεσμενα μοτερ και ειδικα μοτερ δεν μου λενε απολυτως.

Εγω κοιταω τα μοτερ των HONDA για να μην πω για αλλη μαρκα και φανω υπερβολικος και η αξιποιστια τους ειναι στον θεο για να συγκρινουμε και αντιστοιχο στροφαρισμα κινητηρων.

EVERGET
13-09-15, 15:41
Εξαιρετικα χρησιμες πληροφοριες Χριστοφορε! Ευτυχως μεχρι στιγμης τι δικο μου δεν εχει κανει καποια δυσλειτουργια σε ζεστη ωστε να ψαχτω πανω στο ζητημα. Το μονο που μου ειχε βγαλει ειναι ο αισθητηρας αναγνωρισης ταχυτητας...

Σωστα καταλαβες Νασο.

Εγω πριν δυο καλοκαίρια ειχα θεμα και όλα τα συμπτωματα γιααντλία (λαμπακι, εβγαζε τις ταχυτητες κλπ). Ακομα και το διαγνωστικο εβγαζε βλαβη "hydraulic pump pressure"

Αν και εκανα οτι ηταν δυνατόν (ελεγξα και αλλαξα τα πάντα) μπας και δεν ειχα θεμα με την αντλια, το προβλημα συνεχιζόταν.
Ομως, σε ζωντανη μέτρηση το διαγνωστικό εδειχνε ότι η αντλια μου είχε τη σωστη πίεση. Ετσι καταλαβα ότι μαλλον ο αισθητηρας θερμοκρασιας της αντλίας είχε προβλημα.
Εβαλα την αντισταση, και απο τότε δεν έχω κανενα θεμα. Προτήμησα να κοροιδευω έγω την αντλια, παρα να με κοροιδευει αυτή. :original:

Ακομη και τον περασμενο Ιουλιο που έκανα σε 42 βαθμους track day για να δοκιμασω ελατηρια δεν είχα θεμα.
Ειχα σε καποια φαση λαμπάκι smg - ενδειξη ότι ζεσταθηκε- όμως δεν μου εβγαζε ταχυτητες και να κανει τα δικά του.

Απο τότε δεν πιστευω οτι η αντλια των SMG είναι το πρόβλημα. Δεν έχω ακουσει ποτε μια αντλια να χανει για παραδειγμα λάδια και να μην κρατάει πίεση.
Εγω νομίζω ότι καποιος απο τους 18 αισθητηρες που φευγουν απ την αντλια και καταλήγουν στην ecu του smg συνήθως πρεπει να είναι το πρόβλημα.
Ομως κανενα διαγνωστικό δεν τα βρισκει αυτά, και για αυτό το λόγο όλα βγαζουν το κλασικό "hydraulic pump pressure" και όλοι πάμε για αντλια.

Εαν στο αμαξι του Στελιου, μια μετρηση δείχει ότι η αντλια εχει πανω απο 57 bar πιεσης (νομιζω) θα του ελεγα να δοκίμαζε να εβρισκε μια εστω δανεική καλωδίωση απο αντλία σε μονάδα smg απο αλλο αμαξι και να την εβαζε στο δικό του να δούμε τι αποτέλεσμα θα είχε.

steliosm46
13-09-15, 23:53
Xristofore αδερφε μου ναι να το κανω αυτο που λες.

Εχω μια απορία..

Οταν βγαζει την βλαβη κλπ, γιατι μετα οταν βαζει καποιος καινουργια αντλία διορθώνεται το πρόβλημα?

Δεν θα επρεπε να συνεχίζει να υπάρχει? εφόσον είναι προβλημα αισθητήρα θερμοκρασίας και λύνεται με μια αντίσταση γιατι οταν μπαινει η καινουργι αντλία στρώνει? :think:

Βy the way βρήκα ήδη και πήρα μια αντλία χθές κιόλας σε μια μέρα απο αυτοκινητο πάνω! και εξακριβωμένα δλδ με λιγα χμλ..

την αγόρασα δλδ ήδη!

δεν ξέρω καλός η κακός φίλε..

δεν μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω καινούργια...

steliosm46
14-09-15, 00:08
και κατι ακόμη που θυμηθηκα τωρα..

που βρισκεται αυτος ο αισθητηρας θερμοκρασίας της αντλίας Τσιφ? σε ποιο σημείο?

δλδ αν φταιει αυτο οσο αναφορα τις θερμοκρασιες και σαν πιεση ειναι ενταξει η αντλια, δεν μπορει να αλλαχθει απλα ο αισθητητρας και να τελειωσει εκει το θεμα?

εκτος και αν ειναι καπου φιξ και δεν αλλαζει...

δλδ μεχρι στιγμης ας πουμε ο αισθητητρας δουλευει κανονικα με τον καιρο χαλαει και σε το καλοκαιρι με υψηλες θερμοκρασιες τα παιζει και βγαζει σφαλμα..

αρα μηπως βρισκεται μεσα στην αντλια και εφοσον καποιος αλλαξει αντλια αρα και αισθητηρα ετσι λοιπον λυνεται το προβλημα στην ουσια?

pilot
14-09-15, 01:52
γιατι νομιζεις οτι χαλαει η αντλια καθεαυτη? χλωμο το κοβω..κανα ρελε η κανας αισθητηρας πιεσης θα κλανει αλλα σου πουλανε ολο το assy πακετο..

chief
14-09-15, 07:17
Στελιο, λογικά μεσα στην αντλια θα υπαρχουν αισθητηρες.
Γι αυτό μια δέσμη απο καλώδια φευγει απο εκεί και πάει στη μοναδα του SMG.

Στη περιπτωση τη δική μου, χάλασε ο αισθητηρας θερμοκρασίας που βρισκετε μεσα στην αντλια. Εβαλα την αντίσταση στο καλωδιο του αισθητηρα θερμοκρασιας και το προβλημα λυθηκε.
Το εψαξα λίγο, εμαθα οτι το ασπρο καλωδιο ειναι αυτό της θερμοκρασίας και βαλαμε την ανατισταση. Αν δεν το εκανα θα ελεγα οτι χαλασε η αντλια και θα την αλλαζα.
Τωρα, υπαρχουν αλλα 17 καλωδια στην ιδια δέσμη που και αυτά κατι εξυπηρετουν και το πιο πιθανόν να ειναι ενωμένα με καποιους αισθητηρες.
Το θεμα ειναι οτι δεν ξερουμε τιποτα .

Thomelef
14-09-15, 08:43
όπως λέει και ο γιωρίκας, δεν κλάνει η αντλία αλλά κάποιο εξάρτημα της. απλά η έξυπμη η πεμβε δεν έχει βγάλει κάποιο πρωτόκολλο για το συγκεκριμένο εξάρτημα και πουλάει ολόκληρο το σύστημα.

δλδ, έκλασε ένας αισθητήρας, αλλάζεις όλη την αντλία. έκλασε ένα μαρκούτσι, αλλάζεις όλη την αντλία κοκ.

στην δική σου περίπτωση στέλιο, άκουσα ότι τα υγρά σου ήταν κατεβασμένα. αυτό σημαίνει οτι η αντλία ζοριζόταν στο να κρατήσει την πίεση που χρειάζεται, πράγμα που σημαίνει και τη μείωση της ζωής της.

αυτό που λέει ο συμπέ μου ακούγεται πολύ λογικό, μιας και όλα είναι προγραμματισμένα να δουλεύουν ρολόι στην γερμανία όπου οι θερμοκρασίες μας και ειδικότερα το καλοκαίρι δεν έχουν καμμία επαφή.

γενικά παντως, αν υπάρχει η ελλατωματική αντλία φέρτην σε μένα. έχουμε γνωστό που ασχολείται γενικά με απισκευές αντλιών και σε μια συζήτηση που είχαμε, έδειξε ενδιαφέρον στο να δεί απο πρώτο χέρι γιατί η συγκεκριμένη αντλία πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρη και δεν μπορεί να επισκευαστεί.

τα ηλεκτρονικά είναι ηλεκτρονικά λέει, αλλά το σύστημα υδραυλικής πίεσης δεν είναι πυρηνική επιστήμη. αν το πρόβλημα είναι σε μηχανικό μέρος, τότε 100% διορθώνεται.

Thomelef
14-09-15, 14:57
ένα πράγμα που δεν κατάλαβα πάντως στέλιο, είναι τον λόγο που τα υγρά σου ήταν κατεβασμένα. είχες διαρροή και χάθηκαν? ρωτάω, γιατί στο δικό μου όσες φορές είχα τσεκάρει, ακόμα και όταν τα έφτυσε, τα υγρά ήταν σωστά ποσοτικά απλά είχε φτάσει η ώρα της αντλίας.

λογικά το δικό σου πρόβλημα αφού έλειπαν υγρά, οφείλεται σε διαρροή την οποία θα πρέπει να βρείς αν δεν είναι απο την αντλία, αλλά απο το δοχείο που είναι στη μηχανή και την διαδρομή που κάνει μέχρι το σύστημα της αντλίας.

θα είναι μεγάλη νίλα να βάλεις καινούρια αντλία και σε λίγο καιρό να τα ξαναπαίξει επειδή υπάρχει κάποια διαρροή. τσεκάρησε καλού κακού όλο το σύστημα και μην δίνεις σημασία στην πίεση που θα δηλώσει η αντλία στη διάγνωση. η αντλία θα προσπαθήσει να κρατήσει την πίεση που χρειάζεται το σύστημα για να δουλέψει σωστά, χωρίς όμως εσύ να ξέρεις αν δουλεύει όπως πρέπει για να κρατήσει αυτή την πίεση.

S54POWER
21-09-15, 11:04
Απο οσα γνωριζω το κυριο προβλημα ειναι το μαυρο ηλεκτρικο μοτερακι που δινει κινηση στα γραναζια για να πρεσαρουν. Το να χρειαστει καρβουνακια ενα τετοιο μοτερ δεν ειναι ασυνηθιστο, ακριβως οπως η μιζα η το δυναμο. Στην Αγγλια και Αμερικη εχουν βρει ανταλλακτικα και την επισκευαζουν με μικρο κοστος...

steliosm46
21-09-15, 17:36
Ηδη απο εκείνη την μέρα αγόρασα αντλία στα μισά σχεδόν χρήματα και

την έβαλα πάνω..Καινουργιο λάδι, εξαέρωση με GT1 και τελος..

Ειναι εντάξει..

η χαμηλή στάθμη ίσως οφείλεται και στο οτι όταν είχα βάλει την εισαγωγή αλλάχθηκε και το παγούρι με αυτο του csl

και μάλλον εκει στο βαλε βγαλε το παγουρι δεν είχα συμπληρώσει αρκετά λαδι..

vagmag
22-09-15, 18:31
Η καμπίνα είναι αρκετά όμορφη , τα καθίσματα σπορ με καλή πλευρική στήριξη ( ρυθμίζονται ο τα πλαϊνά ), το 8αρι αυτόματο έχει πολύ καλή λειτουργία , κ μάλιστα στη sport ρύθμιση είναι αρκετά γρήγορο στις αλλαγές κ πολιτισμένο .
Έχει gps , το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις με μπερδεύει κατα την αναζήτησή .
Επίσης όταν αλλάζεις ρύθμιση ( πχ από comfort σε sport ) , εμφανίζει στην κεντρική οθόνη την αλλαγή της ρύθμισης , κ χάνεις την επαφή με το χάρτη . Το ιδιο κ χειρότερο όταν υπαρχει κλήση τηλεφωνική ( παρεπιπτόντως οι συνομιλίες με το Bluetooth είναι άψογες ) , χάνεται ο χάρτης , κ πρέπει να πατήσεις nav , επιλογή χάρτης κλπ κλπ .
Έχω και για αλλά να γκρινιάξω όπως ότι τα Λαστιχα κάνουν θόρυβο σε κακό οδόστρωμα κ ότι η ανάρτηση δεν είναι πολύ μαλακή για λακούβες , αλλά ελέγχει καλά τελικά το αμάξωμα τόσο σε υψηλές ταχύτητες όσο και σε παιχνίδια .
Δεν έχει πολλές θήκες για μικροαντικείμενα .
Αααααα ... Κάποια πλαστικά έχουν πολύ μάπα ποιότητα . Το χειρότερο από όλα για έμενα είναι , στο κεντρικό τούνελ εκεί που είναι ο λεβιες ταχυτήτων , κατεβαινει ένα πλαστικό από η μια κ την άλλη πλευρά προς τα καθίσματα μέχρι που μετά είναι η μοκέτα . Αυτό το πλαστικό είναι κούφιο , αν το ακουμπάς καταλαβαίνεις ότι είναι κακής ποιότητας , αλλά αν ακούς μουσική κ κάνεις το λάθος κ το χτυπήσεις στο ρυθμό της μουσικής , νομίζεις ότι χτυπάς κάτι ανάμεσα σε άδειο πλαστικό μπουκάλι κοκακολας και πλαστικού παιχνιδιού από τα jumbo . Μέχρι που σκέφτομαι κ να το ντυσω με κάτι !
Θα βελτιωνα επίσης τον ήχο , μιας κ η ποιότητα του δεν είναι σπουδαία .
Τον ήχο του ηχοσυστήματος εννοώ , γιατί ο ήχος του μοτερ δε νομίζω ότι βελτιώνεται .... Κάνει σαν taxi , προηγούμενης δεκαετίας . Το Picasso τόσο σε αυτόν τον τομέα , όσο κ στο start/stop ειναι αιώνες πιο ραφιναρισμενο!
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ εξωτερικά . Έχει Ομορφο μπλε χρωμα . Ίσως να μου άρεσε περισσότερο αν είχε δυο εξατμίσεις πίσω αντί για μιας .
Το πορτμπαγκάζ ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά .
Το I drive , ακομα το συνηθίζω .
Ενώ έχει καλούτσικο εξοπλισμό , ΔΕΝ έχει cruise control ! Έχει limit που δε βρίσκω καμία χρησιμότητα . Δεν έχει επίσης χειριστήρια στο τιμόνι για αλλαγή ταχυτήτων . Πήρα λοιπόν είναι άλλο τιμόνι με αυτακια κ πλήκτρο cruise κ περιμένω τον Κώστα για retrofit !

Γενικά θεωρώ ότι έκανα πολύ καλή επιλογή . Αν θα επέλεγα κάτι άλλο που να συνδιάζει αυτά που θέλω στα ταξίδια ;;;; Ίσως να ήταν 330d αλλά δεν έπαιζε τέτοιο σενάριο με τους φόρους πολυτελείας ! Τουλάχιστο τώρα μετακινούμαι οικονομικά ( ισως σε ευρώ κ πιο οικονομικά από το Prius ) , αλλά το ευχαριστιέμαι κιόλας παίζοντας .
Λογω mpack , μάλλον τα Λαστιχα θα μου κοστίζουν περισσότερο από του Prius , αλλά αν αυτή είναι η μόνη οικονομικη υποχώρηση θα τη δεχτώ .... Ας ελπίσω να αντέξει στα χιλιόμετρα , με λίγες σχετικά ζημιές .

Σε συνέχεια από εδώ .... Μήπως να κάνω άλλο θέμα ή να τα μεταφέρετε μιας κ υπάρχουν κ εδώ πληροφορίες σχετικά με την αντλία του m3 e46;

Λοιπόν μετά από επίσκεψη στον kostase46 , πλέον
- εχω cruise control ! Μεγάλη βοήθεια στα ταξίδια .
- έχω αλλαγές ταχυτήτων από τα paddles στο τιμόνι !!! Δεν ξέρω ποσο θα το χρησιμοποιώ αλλά μου δίνει την αίσθηση ότι έχω καλύτερο έλεγχο .
- ρυθμίστηκε το κιβώτιο ταχυτήτων σαν να είχε παραγγελθεί με το sport αυτόματο κιβώτιο !!! Το είχα διαβάσει αλλά δεν το πίστευα ! Οι αλλαγές είναι πολύ πιο ομαλές κ πολύ πιο γρήγορες ακομα και στο eco . Κάποια μικροκομπιασματα που μπορεί να είχε όταν έπρεπε πχ να κατεβάσει σε πρώτη σχέση έχουν εξαφανιστεί . Έχει επιλεγμένη τη σωστή σχέση καλύτερα από ότι πριν . Η καλύτερη ίσως αναβάθμιση !!!
- έχω νέους χάρτες
- πλέον γράφει κ ηλεκτρονικά την ταχύτητα / ώρα
- εχει ένδειξη για πίεση ελαστικών καθώς κ θερμοκρασία ... Πριν έλεγε μόνο αν είναι οκ !
- παίζει video in motion ( βέβαια ακομα δεν έχω βάλει video standing χαχαχαχα )
Κ καποια ακομα που μένει να μάθω !

Ευχαριστώ πολύ τον Κώστα !!! Η βοήθεια του πολύτιμη !
Άψογος κ γρήγορος !

A8hnaios
22-09-15, 20:16
Μπραβο ρε Βαγγελη χαιρομαι που το χερεσαι... και το ''σεταρεις'' οπως γουσταρεις... thumb

vagmag
02-10-15, 14:17
γνωρίζει κανείς αυτή την εξάτμιση ;

Είναι από αυτήν την αγγελία αυτοκινήτου....
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6935638/

Ζητάει 700 ευρώ!!!!! Μου φαίνονται πολλά και δε θα προχωρήσω.
Ρωτάω μήπως κάποιος ξέρει και είναι πραγματικά κάτι το τόσο ιδιαίτερο !!!!

vagmag
02-10-15, 14:30
Η supersprint βγαίνει γύρω στα 1200 ευρώ μαζί με ΦΠΑ, καινούργια και εδώ στην Ελλάδα.

Σε εξατμισά που ρώτησα μου ζήτησε 450 ευρώ.... για να φτιάξει δύο καζανάκια.

Και εχθές επισκέφθηκα, ένα παλληκάρι στο Κιλκίς που πουλάει ένα Μ5, και φοράει εξάτμιση χειροποίητη !!!!

Ο ήχος φοβερός !!! Στο κρύο ξεκίνημα κουνήθηκε όλη η πολυκατοικία:th_Laie_67-1:!!! Όταν ζεστάθηκε, ήταν πολύ ήρεμο, υποφερτό. Κάναμε και βόλτα.... Από μέσα , με κλειστά τα διπλά τζάμια, ήταν πολύ καλό ακόμα και στην επιτάχυνση... Με ανοιχτά τζάμια μου φάνηκε αρκετά πιο έντονο το γουργουρητό . Με 140 cruising.... χωρίς φορτίο δλδ, σχεδόν μαμά...
Με βύθισμα το γκαζιού, χαμηλές ταχύτητες και μεγάλη σχέση στο κιβώτιο.... έβγαζε ωραίο και δυνατό ήχο !!!!
Κάποια στιγμή, ζήτησα να είμαι εκτός αυτοκινήτου και να περάσει από μπροστά μου για να το ακούσω από έξω εν κινήσει..... .
:drive: Εξωπραγματικός ήχος, σαν να έριξε ο Δίας την οργή του ,,,, τρελός θόρυβος.... Πολύ θα τον ήθελα.... αλλά....
Μάλλον θα ξυπνάει όλο το χωριό το πρωί και θα με βρίζουν όλοι.... :hystericalbs1:

Το αυτοκίνητο φορούσε αγωνιστικούς καταλύτες και εξάτμιση μέχρι πίσω τα τελικά.... Φυσικά θέλει και πρόγραμμα μιας και άναβε check engine...
Ζητούσε 500 ευρώ για όλα.....

Σας πρήζω.... ίσως θέλω λίγο ήχο πλέον...
Και αυτός ο μπάσος ήχος του παιδιού από το Κιλκίς ... ανάσταινε νεκρούς... (τύφλα να έχουν τα subaru:whistle:)

mark e92
02-10-15, 16:11
Δεν την πήρες ακόμα;

vagmag
02-10-15, 16:51
Δεν την πήρες ακόμα;

ποια ;

A8hnaios
02-10-15, 17:05
Δεν την πήρες ακόμα;

ποια ;

την εξατμιση..... :whistle:

Thomelef
02-10-15, 18:41
Μπαξε.

Με μαμά καταλυτες δεν θα είναι τόσο hard core όσο περιγράφεις, θα είσαι ένα κλικ πιο civilised

zaharias
02-10-15, 19:02
Μπαξε Βαγγο, αλλιως θα παμε παρεα για group buy :th_Laie_67-1::hystericalbs1:

vagmag
02-10-15, 19:50
Μπαξε Βαγγο, αλλιως θα παμε παρεα για group buy :th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Εσένα περιμένω

vagmag
05-10-15, 10:53
Λοιπόν .... Καλημέρα...

Πρέπει να σουλουπώσω-βελτιώσω κάπως το έπιπλο....

πράγματα που πρέπει να γίνουν !
α) service (λάδια-φίλτρα κλπ που θα δει ο Καζάκος)
β) το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται κάπως περίεργα. Στην υπερστροφή ισχύος, ο κώλος φεύγει με διαφορετικό τρόπο προς τα δεξιά από ότι προς τα αριστερά. Μπορεί να είναι απλά θέμα ευθυγράμμισης (μπορεί να επηρεάστηκε μετά την πίστα ), αλλά μπορεί να είναι και θέμα κάποιων συνεμπλόκ νομίζω. Διαβάζω ότι γενικά υπάρχει πρόωρη φθορά στα thrust control arms... και πολλοί τα αλλάζουν με άλλα βελτιωμένα ή τα αντίστοιχα από X5.... θα βάλω φωτογραφίες παρακάτω. Πολλοί λένεν ότι αυτός είναι λόγος που βγαίνει κάποιο τρέμουλο κατά την κίνηση του αυτοκινήτου ή κατά το φρενάρισμα. Το έχω και αυτό το φαινόμενο !!!!
γ) το διαφορικό . Υπάρχουν αρκετές επιλογές, αλλά μάλλον έχω καταλήξει... θα σας ενημερώσω σε ξεχωριστό Post επίσης, μιας και θέλω και τη γνώμη των ειδικών !
δ) όταν στρίβω το τιμόνι δεξιά και είμαι σταματημένος, είναι πααααρα πολύ δύσκολο να γυρίσει. Αν μαρσάρω λίγο και ανέβουν οι στροφές, τότε στρίβει κανονικά το τιμόνι. Όταν είμαι σε κίνηση δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα, παρά μόνο όταν πέσουν οι στροφές, μανούβρες ή παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα , και μόνο προς τα δεξιά. Μάλλον κάποια αντλία ;;;
ε) υαλοκαθαρηστήρες !!!!
στ) δίσκους -τακάκια

Και αυτά που θέλω να βελτιώσω :
α) κάποια στιγμή θα χρειαστώ ανάρτηση. Δεν έχω ιδέα πόσα χιλιόμετρα έχει αυτή που φοράω.... χαχαχαχα
β) αντιστρεπτική ... μάλλον πίσω ...
γ) τελικό εξάτμισης

vagmag
05-10-15, 12:13
Αυτό το εξάρτημα φθείρεται πρόωρα

vagmag
05-10-15, 12:15
Μια άλλη φωτό

vagmag
05-10-15, 12:20
Εδώ υπάρχει το oem κ βελτιωμένο από ecs

vagmag
05-10-15, 14:04
Και το μεγάλο θέμα επίσης είναι το διαφορικό....

Εδώ υπάρχει ένα πολύ ωραίο θέμα από κάποιον που δοκιμάζει διάφορων τύπων και εταιριών διαφορικά, αλλά τα επισκευάζει κιόλας και τα βελτιώνει.
Δεν μπορώ να πω ότι οι γνώσεις μου είναι τέτοιες που μπορώ να κατανοήσω όλο το thread.

https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=788992

Ο συγκεκριμένος έχει ένα Μ3 Ε92, το οποίο έχει το ίδιο διαφορικό με το Μ3 Ε46.

Σαν μία καλή βάση θεωρεί το διαφορικό του δικού μου Μ5 Ε39, το οποίο εννοείτε ότι θεωρεί ότι έχει μικρό ποσοστό εμπλοκής (μόλις 25%).
Προτείνει τη βελτίωση λοιπόν του συγκεκριμένου διαφορικού με 4 δισκάκια αντί για 2 που έχει τώρα και με μεγαλύτερο ποσοστό εμπλοκής 45% τόσο στο "πάτα" όσο και στο "άσε".
όσο περισσότερο ποσοστό προφόρτισης έχει το διαφορικό , τόσο μεγαλύτερη αρχική ΥΠΟστροφή δημιουργεί.
Επειδή υπάρχουν λίγα δισκάκια (μόλις 2 ) στο μαμά του E39, χρειάζεται αρκετή προφόρτιση.
Αν βάλουμε περισσότερα δισκάκια , μπορούμε και να μειώσουμε το ποσοστό της προφόρτισης , οπότε και το φαινόμενο της υποστροφής.

Στο συγκριτικό των διαφορικών , έχει τα παρακάτω:
- gkn viscolok (the stock unit for M3 E46 and M3 E92)
- os giken superlock spec-s (and custom spec... see below)
- drexler gt4 light
- titan traction master
- bacci romano
- zf (which i modified and tuned to my own spec) M5 E39

Όσον αφορά, το διαφορικό του Μ3, το θεωρεί καλό για χρήση δρόμου, αλλά αργό στο να κάνει την εμπλοκή . Είναι όμως πολύ ομαλό , χωρίς φθορές. Για περισσότερα καλύτερα κάποιος να διαβάσει το αντίστοιχο θέμα.

PetrosD
05-10-15, 14:09
δ) όταν στρίβω το τιμόνι δεξιά και είμαι σταματημένος, είναι πααααρα πολύ δύσκολο να γυρίσει. Αν μαρσάρω λίγο και ανέβουν οι στροφές, τότε στρίβει κανονικά το τιμόνι. Όταν είμαι σε κίνηση δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα, παρά μόνο όταν πέσουν οι στροφές, μανούβρες ή παρκάρισμα-ξεπαρκάρισμα , και μόνο προς τα δεξιά. Μάλλον κάποια αντλία ;;;

Μήπως θέλει συμπλήρωση το υγρό;

vagmag
05-10-15, 14:50
Μήπως θέλει συμπλήρωση το υγρό;

Μάλλον δεν φταίει το υγρό, αν και θα το ξανατσεκάρουμε. μιας και έτσι ήταν από την ημέρα που το πήρα.... Κάποια αντλία μάλλον...

vagmag
06-10-15, 09:29
αντιγράφω από το πιο πάνω θέμα σχετικά με τα διαφορικά , κάποια πράγματα που φάνηκαν ενδιαφέροντα.

Σχετικά με το διαφορικό από Μ3 Ε46/Ε92after driving (and drifting) some thousand miles with my stock gkn viscolok unit i was sure to need a proper torque sensing clutch-type lsd which will react and lock/unlock way quicker and with direct connection to gas pedal movements. the viscolok is a really slow performer who locks and unlocks slowly and smoothly.
quite ok for non-performance street driving and slippery, snowy road conditions. but annoying when driving on the track or drifting the car where you need direct control and quick response of your rear axle behaviour.

the stock diff is a speed-sensing unit. it has no accel/decel values as it has no ramps where the diffaxles run up and down generating pressure depending on the torque applied, as in a torque-sensing clutch-type lsd design.
with the stock unit you necesserily need different wheel speeds over a certain amount of time (meaning: one spinning wheel) to activate the sheerpump which generates the pressure on the clutches. the engagement is smooth... as is the disengagement.
so one wheel spins for a short while, diff starts locking smoothly (and can lock up to 100% which means no matter how big the torque difference left/right will get, it remains locked), then after locking a while there is of course no more difference in wheel speeds and the sheer pump will disengage and releasing the pressure on the piston. so the diff opens up smoothly. if there is still a huge difference in traction l/r it will again start from the beginning... on and on...

so with this unit you will have no corner entry and mid understeer at all (except the amount of preload it is set to.... this is what you feel when turning in low speeds and a lot of customers are complaining about... also here in this forum).
but on corner exit, when hitting the gas quite hard, this unit will not lock immediately but let the inner wheel spin for a while

Σχετικά με το διαφορικό από Μ5 Ε39and last but not least i have an old friend of mine here as well. an "old" zf lsd unit from a M5 E39 which also fits into the E92 rear axle. but as this unit locks quite weak in stock configuration, i am massively modifying this unit to fit more clutchpacks and/or use different ramp angles. this unit is performing well if modified correctly

any clutch-type lsd with preload does the same... and you can change the amount of preload by changing the cupsprings.
the downside of preload is understeering! the more preload, the more understeer!

yes i have some m5 e39 units here. they come with only 2 clutchpacks and a 2-way setup which does 25% lockup on both, accel and decel.
and it has pretty much preload.

i developed a rebuild kit that fits plug and play with the double amount of clutches. so it locks 45% in both directions. clutches are higher quality than standard, too. if you want preload and/or even more lockup you need some exchange parts like different pressure rings, modified topcaps...
so the basic unit itself is a great basis but it comes as standard with a pretty low locking setup and wears out quickly.

too much lockup on decel means it has some turn-in understeer. but bevor turning in there normally is a certain need to brake hard. and if you do that (especially in a quick corner, where you cannot brake on a straight line) the rear end gets nervous and wants to spin the car. therefore you have the decel lockup that helps keep the car straight and stable under hard braking. if you have dsc switched on or dont brake hard anyway you don't need decel lockup. if you drive and brake hard on quick racetracks, you definitely do need it to be quick!

turn in understeer then has to be reduced via other setup parameters (coilovers, swaybars, camber, square tire setup, ...).

Ερώτηση σχετικά με street drifting
A) at least 45% with medium preload or even a higher lockup like 65% would be quite good!

B) in general the best would be as much clutchpacks and as steep ramps as possible.
the maximum you can get with the zf is 6 clutchpacks and according to the locking value you want to have you (or i) need to choose the ramp angles required. i have super steep ramps here from 85°, 80°, 75°, 70°, 65°... and down to 30°.

C) it always depends on your focus and budget. most people want a well working lsd that locks well, has not to be rebuilt too quickly and (mostly) is still cost effective.

depends on the basis. a setup with 4 clutchpacks can be built very easily in a E39 M5 stock lsd core. if you want 6 clutchpacks, the lsd core needs to be removed (ringgear, bearings) and cnc machined. then everything needs to be installed again.

yes, you can possibly say "more lockup = more sideways fun" although it is a little more complex of course.

ερώτηση σχετικά με ποσοστό εμπλοκής στο άφημα του γκαζιού... no! more lockup always means more understeer! if the locking value is higher this means the axle is locked more/longer and if two wheels are connected together and rotate at the same speed this means understeering! no matter of we speak about acceleration or deceleration. pretty easy...

and, to answer your next question in advance already: "more lockup = more sideways fun" is also true, because if you hit the gas (too) hard midway a corner both wheels spin and the car will slide sideways.

ερώτηση σχετικά με την προφόρτιση ή preload

preload is static lock!
lock = understeering!

dynamic lock (generated via the ramps and applying a force on them) can be reduced or stopped anytime via applying less force or hitting the clutch pedal. the static lockup generated via the preload will always stay there!
but preload helps smoothing the load changes (while hitting and lifting the gas pedal). the lsd reacts more predictable. and the cupspring used to generate this preload can balance the wear of the clutches that are getting thinner after time.
i also build lsd setups without preload for some of my racing customers. if you know how to drive these setups and don't mind the short rebuild intervals this is a pretty perfect setup for experienced race drivers.
i currently also drive a setup without preload in my street-driven e92 because i like the extreme load change behaviours ;-)[/I]

vagmag
06-10-15, 09:41
Προσανατολίζομαι λοιπόν στο να φτιάξω ένα διαφορικό, με δισκάκια, 45% στην επιτάχυνση και 45% στην επιβράδυνση , με μικρό ποσοστό προφόρτισης.

Αν υπάρχουν φίλοι από εδώ μέσα , που έχουν κάποια εμπειρία ή γνώσεις , θα εκτιμούσα τη γνώμη τους, όπως και από όποιον καταλαβαίνει περισσότερα.

Να διευκρινίσω, ότι δε θεωρώ κακό το διαφορικό του Μ3, ούτε ότι μπορώ να το φτάσω στα όριά του. Έχω καταλάβει πως συμπεριφέρεται στο δρόμο και μου είναι αρκετά διασκεδαστικό, αν και νομίζω ότι καταλαβαίνω αυτήν ην ανεπαίσθητη καθυστέρηση στο απότομο βύθισμα του γκαζιού. Επίσης μάλλον σε επιθετική οδήγηση σε δρόμο και όχι πίστα μάλλον είναι πιο εύκολο να πας γρήγορα.
Από την άλλη μάλλον θέλω να δοκιμάσω κάτι "καλύτερο" , πιο άμεσο για υπερστροφή ισχύος.

Thomelef
06-10-15, 10:01
κάνε μια εγγραφή στο driftclub και θα τα μάθεις όλα. οι άνθρωποι έχουν κάνει διατριβή επί του θέματος.

επίσης τα παληκάρια nik200 και stunt mike όπως και ο τρελο γιαμαστούρα ίσως έχουν ψαχτεί με το θέμα.

vagmag
06-10-15, 11:18
επίσης τα παληκάρια nik200 και stunt mike όπως και ο τρελο γιαμαστούρα ίσως έχουν ψαχτεί με το θέμα.

Τη δική τους γνώμη περιμένω !!

Stunt Mike
09-10-15, 23:00
Προσανατολίζομαι λοιπόν στο να φτιάξω ένα διαφορικό, με δισκάκια, 45% στην επιτάχυνση και 45% στην επιβράδυνση , με μικρό ποσοστό προφόρτισης.

Αν υπάρχουν φίλοι από εδώ μέσα , που έχουν κάποια εμπειρία ή γνώσεις , θα εκτιμούσα τη γνώμη τους, όπως και από όποιον καταλαβαίνει περισσότερα.

Να διευκρινίσω, ότι δε θεωρώ κακό το διαφορικό του Μ3, ούτε ότι μπορώ να το φτάσω στα όριά του. Έχω καταλάβει πως συμπεριφέρεται στο δρόμο και μου είναι αρκετά διασκεδαστικό, αν και νομίζω ότι καταλαβαίνω αυτήν ην ανεπαίσθητη καθυστέρηση στο απότομο βύθισμα του γκαζιού. Επίσης μάλλον σε επιθετική οδήγηση σε δρόμο και όχι πίστα μάλλον είναι πιο εύκολο να πας γρήγορα.
Από την άλλη μάλλον θέλω να δοκιμάσω κάτι "καλύτερο" , πιο άμεσο για υπερστροφή ισχύος.

Για ποιο αυτοκινητο μιλαμε να φτιαξεις το διαφορικο???Μ3 Ε46,Μ3 Ε36 ή Μ5 Ε39??Μπερδευτηκα λιγο :p

vagmag
09-10-15, 23:10
Για ποιο αυτοκινητο μιλαμε να φτιαξεις το διαφορικο???Μ3 Ε46,Μ3 Ε36 ή Μ5 Ε39??Μπερδευτηκα λιγο :p

M5 E39 ...
Οι σκέψεις μου είναι λίγο πιο κοντό βήμα ( 3,62 ) για ακομα καλύτερο άρπαγα ( της 3ης σχέσης ) ..... , κ να γίνει το διαφορικό 45% ή 65% .
Το 65% κοστίζει περισσότερο .

Η χρήση είναι κυρίως στο δρόμο , όπου προσπαθώ να υπερστρεφω παντού ακομα και τώρα με το μαμά βήμα αλλά κ το μαμά διαφορικό .

Stunt Mike
09-10-15, 23:54
Ωραια....Παμε λοιπον...Το Μ5 Ε39 φοραει το κλασικο δισκατο μπλοκε της εταιρειας,με πολυ μικρη γωνια ραμπας(εξου και η ''χαλαρη'' εμπλοκη του),μηδενικο ποσοστο προφορτισης και 25% εμπλοκη....Στο αφημα δε, θεωρειται 1.5 δρομων οπως ολα τα κλασικα δισκατα διαφορικα....Εφοσον λοιπον σκοπευεις να το ανοιξεις για επισκευη,μπορεις οντως να το ενισχυσεις,ν'αλλαξεις την δυναμικη εμπλοκης του,αλλα οχι και το decellerate του,καθοτι απαιτει δουλεια σε τορνο με αμφιβολα αποτελεσματα(γινεται,αλλα ποιον εμπιστευεσαι??)

1ον) βαζοντας περισσοτερα δισκακια αυξανεις και το ποσοστο εμπλοκης....45% ειναι υπερικανοποιητικη εμπλοκη,σημαινει οτι σε καθε πατημα του γκαζιου,το 45% της δυναμης θα πηγαινει στον τροχο με την λιγοτερη προσφυση....Βολικο στο παντιλικι,πολυ φιλικο στο αφημα του γκαζιου,καθοτι αφηνει παντα ενα 55% στον τροχο που εχει προσφυση(η ταση του θα ειναι παντα να σε μαζεψει δλδ)...

2ον) δεν θα ρισκαρα ωστοσο να πειραξω την βαση εδρασης του αξονα του,για να επηρρεασω τον χαρακτηρα του,εκτος αν ηξερα καποιον που το κανει για πρωινο,πχ σε αγωνιστικα αυτοκινητα...Αρα παρολο το υψηλοτερο ποσοστο εμπλοκης που θα εχεις,θα παραμενει ενα ''αργο'' σε αντιδρασεις διαφορικο και παντα με 1.5 way αντιδραση(αν παρεπιπτοντως το πειραξεις,επελεξε μια γωνια ραμπας περιπου στο 60-70 μοιρες και παντα 1,5way)....

3ον)Οντως μια καλη λυση σε κορωνοπηνιο ειναι ενα 3.62 απο Μ3 Ε46,γιατι το 6αρι ειναι ηδη μακρυ αρκετα και σιγουρα ξυπναει πολυ την βαρια καροτσα του Μ5 σου..Αυταααα

vagmag
10-10-15, 00:04
Ωραια....Παμε λοιπον...Το Μ5 Ε39 φοραει το κλασικο δισκατο μπλοκε της εταιρειας,με πολυ μικρη γωνια ραμπας(εξου και η ''χαλαρη'' εμπλοκη του),μηδενικο ποσοστο προφορτισης και 25% εμπλοκη....Στο αφημα δε, θεωρειται 1.5 δρομων οπως ολα τα κλασικα δισκατα διαφορικα....Εφοσον λοιπον σκοπευεις να το ανοιξεις για επισκευη,μπορεις οντως να το ενισχυσεις,ν'αλλαξεις την δυναμικη εμπλοκης του,αλλα οχι και το decellerate του,καθοτι απαιτει δουλεια σε τορνο με αμφιβολα αποτελεσματα(γινεται,αλλα ποιον εμπιστευεσαι??)

1ον) βαζοντας περισσοτερα δισκακια αυξανεις και το ποσοστο εμπλοκης....45% ειναι υπερικανοποιητικη εμπλοκη,σημαινει οτι σε καθε πατημα του γκαζιου,το 45% της δυναμης θα πηγαινει στον τροχο με την λιγοτερη προσφυση....Βολικο στο παντιλικι,πολυ φιλικο στο αφημα του γκαζιου,καθοτι αφηνει παντα ενα 55% στον τροχο που εχει προσφυση(η ταση του θα ειναι παντα να σε μαζεψει δλδ)...

2ον) δεν θα ρισκαρα ωστοσο να πειραξω την βαση εδρασης του αξονα του,για να επηρρεασω τον χαρακτηρα του,εκτος αν ηξερα καποιον που το κανει για πρωινο,πχ σε αγωνιστικα αυτοκινητα...Αρα παρολο το υψηλοτερο ποσοστο εμπλοκης που θα εχεις,θα παραμενει ενα ''αργο'' σε αντιδρασεις διαφορικο και παντα με 1.5 way αντιδραση(αν παρεπιπτοντως το πειραξεις,επελεξε μια γωνια ραμπας περιπου στο 60-70 μοιρες και παντα 1,5way)....

3ον)Οντως μια καλη λυση σε κορωνοπηνιο ειναι ενα 3.62 απο Μ3 Ε46,γιατι το 6αρι ειναι ηδη μακρυ αρκετα και σιγουρα ξυπναει πολυ την βαρια καροτσα του Μ5 σου..Αυταααα

Ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση !
Διαβάζοντας το 1 κ το 3 επιλέγω λοιπόν το 3,62 βήμα κ το 45% κ είμαι με το χαμόγελο στα χείλη !!!!
Το 2 με μπερδεύει ... Τι θα έπρεπε να επιλέξω για να μην είναι ένα "αργό " σε αντιδράσεις διαφορικό ;

vagmag
10-10-15, 00:11
Το θέμα που διαβάζω είναι το παρακάτω κ προσπαθώ να καταλάβω .

https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=788992&page=9

Γράφει λοιπόν :

B) in general the best would be as much clutchpacks and as steep ramps as possible.
the maximum you can get with the zf is 6 clutchpacks and according to the locking value you want to have you (or i) need to choose the ramp angles required. i have super steep ramps here from 85°, 80°, 75°, 70°, 65°... and down to 30°.

Έχει σχεσει αυτό με το 2 που γράφεις κ εσυ ;

Μιας κ δεν έχω βρει κάποιον άλλον να απευθυνθώ , κατέληξα σε αυτόν ... Να μου φτιάξει .
Τώρα μένει να του εξηγήσω αυτό που θέλω .... Ή αν έχεις κ κάποιον άλλον να προτείνεις θα βοηθούσε κ αυτό !

Stunt Mike
10-10-15, 00:12
Επεξεργασια της γωνιας της ραμπας εμπλοκης στον τορνο......Προσωπικα δεν θα το εκανα,γιατι αδυνατιζεις μια εδραση και την ''βαφη'' της και κυριως γιατι φοβαμαι τον αθανατο Ελληνα μαστορα!!Σφιξτο λοιπον και ενα κοντο βημα και θα δεις αλλο αμαξι....Παραπανω ποσοστο εμπλοκης απο το 45%,κανει ενα αμαξι δυστροπο στο γλυστερο.με ταση για υποστροφη αν δεν ''επιτιθεσαι'' στη στροφη,ενω και στο αφημα γινεται εξαιρετικα υπερστροφικο.....το ιδιο κι ενα 2 δρομων...θα σου θυμιζει λιγο ενα ARGON lsd!!! :p

Stunt Mike
10-10-15, 00:17
Το θέμα που διαβάζω είναι το παρακάτω κ προσπαθώ να καταλάβω .

https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=788992&page=9

Γράφει λοιπόν :

Έχει σχεσει αυτό με το 2 που γράφεις κ εσυ ;

Μιας κ δεν έχω βρει κάποιον άλλον να απευθυνθώ , κατέληξα σε αυτόν ... Να μου φτιάξει .
Τώρα μένει να του εξηγήσω αυτό που θέλω .... Ή αν έχεις κ κάποιον άλλον να προτείνεις θα βοηθούσε κ αυτό !

Ακριβως αυτο...Οσο πιο αποτομη η ραμπα που κινειται ο αξονας,τοσο πιο επιθετικο το διαφορικο στην εμπλοκη του.....Δυστυχως δεν μπορω να βρω καποιο βιντεακι να στο δειξω....Δυστυχως δεν εχω να προτεινω κανεναν....Μονοι μας συνηθως τα κανουμε,αλλα και μονοι μας τα σπαμε!!! :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

vagmag
10-10-15, 08:11
Ακριβως αυτο...Οσο πιο αποτομη η ραμπα που κινειται ο αξονας,τοσο πιο επιθετικο το διαφορικο στην εμπλοκη του.....Δυστυχως δεν μπορω να βρω καποιο βιντεακι να στο δειξω....Δυστυχως δεν εχω να προτεινω κανεναν....Μονοι μας συνηθως τα κανουμε,αλλα και μονοι μας τα σπαμε!!! :hystericalbs1: :th_Laie_67-1:

Διαβάζοντας αυτά που έγραψες κ βλέποντας το παρακάτω βιντεάκι ...

https://www.youtube.com/watch?v=PEdnH7_7_yc

Καταλαβαίνω οτι :
Α) το διαφορικο που εχω τωρα ειναι 1.5way , πράγμα που με καλύπτει για τη χρηση που θελω ( υπερστροφικη οδήγηση κ οχι αγωνιστική ) ,
Β) με τα νέα δισκάκια κάνω πιο σφιχτό το διαφορικο ( 45% ειναι αρκετό )
Γ) η προ φόρτιση ειναι καποιο εσωτερικό "ελατήριο " , κ δεν ειναι απαραίτητα κακή
Δ) για να γινει πιο επιθετικό , πιο άμεσο το διαφορικο , πρέπει να αλλαξουν΄ οι γωνιές της ράμπας . Τι μοίρες εχει τωρα κ σε τι μοίρες θα πρότεινες να παει ;

Αν θελεις διόρθωσε με στα παραπάνω που έγραψα .

vagmag
10-10-15, 08:16
Επεξεργασια της γωνιας της ραμπας εμπλοκης στον τορνο......Προσωπικα δεν θα το εκανα,γιατι αδυνατιζεις μια εδραση και την ''βαφη'' της και κυριως γιατι φοβαμαι τον αθανατο Ελληνα μαστορα!!Σφιξτο λοιπον και ενα κοντο βημα και θα δεις αλλο αμαξι....Παραπανω ποσοστο εμπλοκης απο το 45%,κανει ενα αμαξι δυστροπο στο γλυστερο.με ταση για υποστροφη αν δεν ''επιτιθεσαι'' στη στροφη,ενω και στο αφημα γινεται εξαιρετικα υπερστροφικο.....το ιδιο κι ενα 2 δρομων...θα σου θυμιζει λιγο ενα ARGON lsd!!! :p

Αυτόν που θα εμπιστευθώ , ειναι ο driftflo (florian λέγεται ) , που άνοιξε αυτο το θέμα . https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=788992&page=9
Δεν ξερω αν θα πετύχει η διαδικασια , αλλα θα το δοκιμάσω .

Αλλαζει κ ράμπες , αλλα δεν ξερω τι γωνία ράμπας να προτείνω / ζητήσω .
Άσε που μπερδεύτηκα , αλλιώς μετράνε καποιες εταιρίες την γωνία κ αλλιώς καποιες αλλες χαχαχα

vagmag
10-10-15, 11:12
Σε αυτό το video δείχνει τις γωνίες ράμπας και εξηγεί το 2way, 1way και 1.5 way...

https://www.youtube.com/watch?v=6DmItXixE30

Όπότε θέλω 1.5 way.... αλλά με τι γωνίες ράμπας για την επιτάχυνση και τι γωνίες ράμπας για την επιβράδυνση....

Ξέρω ότι Δε θα πετύχω το τέλεια επιθυμητό αποτέλεσμα για εμένα εξαρχής , αλλά προσπαθώ να ξεκινήσω με ότι κοντινότερο στο σωστό για τα γούστα μου... (με το δίκιο του κάποιος να πει ... τι θέλεις και μπλέκεις... εδώ τις βασικές έννοιες δεν καταλαβαίνεις... :th_Laie_67-1:) , αλλά από θεωρία κάτι άρχισα να πιάνω... από εμπειρία... θα δείξει...

nik200
10-10-15, 11:51
Όπότε θέλω 1.5 way.... αλλά με τι γωνίες ράμπας για την επιτάχυνση και τι γωνίες ράμπας για την επιβράδυνση....

Ξέρω ότι Δε θα πετύχω το τέλεια επιθυμητό αποτέλεσμα για εμένα εξαρχής , αλλά προσπαθώ να ξεκινήσω με ότι κοντινότερο στο σωστό για τα γούστα μου... (με το δίκιο του κάποιος να πει ... τι θέλεις και μπλέκεις... εδώ τις βασικές έννοιες δεν καταλαβαίνεις... :th_Laie_67-1:) , αλλά από θεωρία κάτι άρχισα να πιάνω... από εμπειρία... θα δείξει...

με 1.5 way και κοντο βημα το αμαξι θα ειναι απλα υπεροχο...εμενα προσωπικα και μαμα το αμαξι το βρισκω υπεροχο...εχει και το βαρος μην ξεχναμε που οσο κακο ειναι για να σταματησεις αλλο τοσο καλο ειναι για να ξεκινησεις...!!!

το drift ειναι φορα, υπερβολη και στην περιπτωση την δικια σου, θες και απλα-χωρο...λογω μεγαλης καροτσας..θεωρω οτι εχεις το τελειο παιχνιδι....

υγ...για τα ματια εκεινου του λευκου παραλιγο να δωσω το ε30 καποτε...τοσο ωραιο το θεωρω το αμαξι!!!

Stunt Mike
10-10-15, 16:58
Βαγγελη δεν θα σου συνιστουσα να του πεις εσυ τι γωνια ραμπας θες....Αρκει να του πεις να στο κανει a little bit more agressive και θα καταλαβει.....Δεν νομιζω οτι θες κατι εξειδικευμενο σ'ενα αμαξι που κυκλοφορει στο δρομο και σε ολες τις καιρικες συνθηκες....Για τον ιδιο λογο δεν θα'βαζα ελατηριο προφορτισης...Περα απο την μεγαλυτερη φθορα στα δισκακια,στο πολυ γλυστερο οδοστρωμα της Θεσσαλονικης,ενδεχεται να σου γινει γυριστρουλα το Μ5 και να μην σ'αρεσει....

vagmag
10-10-15, 17:15
με 1.5 way και κοντο βημα το αμαξι θα ειναι απλα υπεροχο...εμενα προσωπικα και μαμα το αμαξι το βρισκω υπεροχο...εχει και το βαρος μην ξεχναμε που οσο κακο ειναι για να σταματησεις αλλο τοσο καλο ειναι για να ξεκινησεις...!!!

το drift ειναι φορα, υπερβολη και στην περιπτωση την δικια σου, θες και απλα-χωρο...λογω μεγαλης καροτσας..θεωρω οτι εχεις το τελειο παιχνιδι....

υγ...για τα ματια εκεινου του λευκου παραλιγο να δωσω το ε30 καποτε...τοσο ωραιο το θεωρω το αμαξι!!!

Κ εγώ έτσι θεωρώ ! Ότι είναι το τέλειο παιχνίδι !

Έκανα test drive με το συνεταιρικό , και κατέληξα ότι μπορώ να παίζω όλη μέρα !!!

Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγάλη φαίνεται η καρότσα του αυτοκίνητου, όταν το στρίβω κ το γυρνάω συρρικνώνεται !!! Γυρνάει σε σημεία που δεν δοκίμαζα με το M3 .

Ακομα και σε κατηφορικά κομμάτια , με σχεδόν ρελαντί , λίγο πάτημα του γκαζιού κ λίγο τιμόνι το κάνουν να γυριζει όμορφα κ γλυκά .
Εννοείτε ότι το βάρος φαίνεται από ένα σημείο κ μετά ....

Γενικότερα πάντως :cheers:

vagmag
10-10-15, 17:17
Βαγγελη δεν θα σου συνιστουσα να του πεις εσυ τι γωνια ραμπας θες....Αρκει να του πεις να στο κανει a little bit more agressive και θα καταλαβει.....Δεν νομιζω οτι θες κατι εξειδικευμενο σ'ενα αμαξι που κυκλοφορει στο δρομο και σε ολες τις καιρικες συνθηκες....Για τον ιδιο λογο δεν θα'βαζα ελατηριο προφορτισης...Περα απο την μεγαλυτερη φθορα στα δισκακια,στο πολυ γλυστερο οδοστρωμα της Θεσσαλονικης,ενδεχεται να σου γινει γυριστρουλα το Μ5 και να μην σ'αρεσει....

Οκ λοιπόν !
Ευχαριστώ πάρα πολύ !

Παραμένουμε 1.5way , γίνεται 45% , κ λίγο πιο aggressive με 3,62 βήμα !
Ας μην το κουράσω παραπάνω ....

nik200
11-10-15, 12:06
Κ εγώ έτσι θεωρώ ! Ότι είναι το τέλειο παιχνίδι !

Έκανα test drive με το συνεταιρικό , και κατέληξα ότι μπορώ να παίζω όλη μέρα !!!

Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγάλη φαίνεται η καρότσα του αυτοκίνητου, όταν το στρίβω κ το γυρνάω συρρικνώνεται !!! Γυρνάει σε σημεία που δεν δοκίμαζα με το M3 .

Ακομα και σε κατηφορικά κομμάτια , με σχεδόν ρελαντί , λίγο πάτημα του γκαζιού κ λίγο τιμόνι το κάνουν να γυριζει όμορφα κ γλυκά .
Εννοείτε ότι το βάρος φαίνεται από ένα σημείο κ μετά ....

Γενικότερα πάντως :cheers:

θα συμφωνησω..οτι δεν εχει σχεση με το m3...το m3 σαν στησιμο..δεν αρεσκεται σε παρατεταμενες παντες...γινεται νευρικο..σαν να εχει φτιαχτει μονο για χαλαρες παντες και απο κει και περα για τοποθετηση του αυτοκινητου στο στριψιμο...αντιθετα και το ε39 και το ε34 m5...ειναι φτιαγμενα για να πηγαινουν ολη την πιστα με το πλαι...και να μην τρομαζουν ποτε!πολυ φιλικα αυτοκινητα..που δεν σε πουλανε...

vagmag
03-11-15, 16:08
Νεότερα από το μέτωπο:

Μ5

Το διαφορικό είναι έτοιμο. Έχει και κοντύτερο βήμα 3.62 !!!!

33521

33522

33523
Σε κανένα 15ήμερο θα το βάλουμε κιόλας!!! Ε, αγαπητέ Καζάκο ;;;

Στην πρόσφατη εκδρομή το αυτοκίνητο με έβγαλε ασπροπρόσωπο!!!!

Μία χαρά ακολούθησε τα Μ3 !!!! Φίλε Κώστα, θα προσπαθώ να είμαι κοντά στο Μ3, για να μην έχω τύψεις ότι μου πήρες το καλό αυτοκίνητο !!! :th_Laie_67-1:

Το διαφορικό χάζεψε κάποιες φορές σε φουρκέτες, και ο Λεο , είδε άσπρους καπνούς να βγαίνουν από το Μ5, αλλά ήταν το λάστιχο που καιγόταν, όταν γυρνούσε μόνο του !!!! :whistle:

Τα φρένα μετά τα 110-120 έτρεμαν... πολύ, μάλλον πάμε για δίσκους... κλαψ. Κάποια στιγμή μύρισαν πολύ, αλλά δεν ήταν τα δικά μου, ήταν του προπορευόμενου πιλότου !!!

Τις τελευταίες μέρες το αυτοκίνητο μου φαίνεται αρκετά δυνατό !!! Που μπορεί να οφείλεται αυτό ;;;;
α) στο ότι οδηγούσα επί μία εβδομάδα το i20 1.1 diesel, και το Prius??
β) στο ότι μετά την βόλτα στο βουνό ξεμπούκωσε ;;; (Ντροπή μου... :oops:)
γ) συνήθως λίγο πριν το γκράου ... πηγαίνουν καλύτερα... χαχαχαχαχα

Τώρα που φαίνεται δυνατό, μου φαίνεται επίσης ότι ίσως το μετανοιώσω που το έκανα κοντό το βήμα. Θα δείξει !!!!

VanVIC
03-11-15, 16:32
^^^
Αν επιτρέπεται, πόσο κόστισε η "επέμβαση" στο διαφορικό σου;
Αναφέρομαι σε κόστος μετατροπής + μεταφορικά + ενδιάμεσα έξοδα (αν υπήρξαν)
Η τοποθέτηση είναι άλλο κόστος, δεν ρωτώ γι αυτό.

vagmag
03-11-15, 16:54
^^^
Αν επιτρέπεται, πόσο κόστισε η "επέμβαση" στο διαφορικό σου;
Αναφέρομαι σε κόστος μετατροπής + μεταφορικά + ενδιάμεσα έξοδα (αν υπήρξαν)
Η τοποθέτηση είναι άλλο κόστος, δεν ρωτώ γι αυτό.

θα σου στείλω pm, με όλες τις λεπτομέρειες, μόλις βρω λίγο χρόνο.

gnx
04-11-15, 14:38

Mike, ή anybody else, ξέρεις ποιά είναι η ανιστοιχία γωνιών ράμπας με ποσοστά εμπλοκής του διαφορικού;

Thomelef
04-11-15, 15:22
Mike, ή anybody else, ξέρεις ποιά είναι η ανιστοιχία γωνιών ράμπας με ποσοστά εμπλοκής του διαφορικού;

:th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

ασε μας ρε πούλεν...τι δουλειά έχεις εσύ με τέτοια πράγματα? εσύ αντιστοιχία γωνίας βραχίονα κουκούλας πρέπει να ψάχνεις!!!

Stunt Mike
04-11-15, 22:56

Η γωνια της ραμπας του αξονα δεν εχει καμια σχεση με το ποσοστο εμπλοκης του διαφορικου......Απλως καθοριζει το ποσο γρηγορα θα εμπλεκεται απο κατασταση ελευθερου ή προφορτισης μεχρι να δωσει το φουλ ποσοστο εμπλοκης του,ειτε στο ''πατα'',ειτε στο ''ασε''.....
:)

gnx
05-11-15, 10:10
Αυτο που αντιλαμβάνομαι σωστά ή λάθος είναι ότι όσο πιό μεγάλη είναι η γωνία, τόσο περισσότερο αργεί η εμπλοκή. Αυτό που λές δηλαδή είναι ότι το timing της εμπλοκής δεν έχει αντίκτυπο στο ποσοστό εμπλοκής;

Ρωτώ γιατί έβαλα ένα drexler στο ε89 το οποίο ήρθε με specs που ανέφεραν γωνίες ράμπας και Nm προφόρτισης μόνο. Όταν τους ζήτησα να μου αναφέρουν ποσοστό εμπλοκής μου απάντησαν σε άψογα αγγλο-γερμανικά απο το google translate ότι ο υπολογισμός ποσοστού εμπλοκής είναι τόσο πολύπλοκος που δεν μπορούν να τον κάνουν (δεν κανω πλάκα)...

Stunt Mike
05-11-15, 11:49
Ισχυει αυτο που σου λενε,ειδικα στα δισκατα μπλοκε...Καποια στιγμη σε μια συναντηση θα σου εξηγησω το γιατι και το πως...Ειναι λιγο εικονικα τα ποσοστα εμπλοκης των δισκατων διαφορικων...

vagmag
07-11-15, 22:25
Μετά από προτροπή αρκετών , χρησιμοποιώ πλέον πιο συχνά το m5 , με την οικογένεια .
Σήμερα λοιπόν βάλαμε τα καθίσματα ( τα παιδικά ντε) στο έπιπλο κ ξεκινήσαμε για την έκθεση - γιορτή αεροπλάνων αεροπορίας.

Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο άρχισε ο μεγάλος να φωνάζει :
- μπαμπά μπάντα κάνε !!!

Αφού χαμογέλασα , κοίταξα κ την μικρή στο άλλο πίσω καθισματάκι , κ ξεκινήσαμε .
Πρώτη δεξιά κ άνοιξε γλυκά η ουρά !!!
- κ άλλη μπάντα φώναξε ο μεγάλος , γελούσε η μικρή .... Πήρα θάρρος

Επόμενες δυο αριστερές πιο γρήγορα αλλά πάλι πολύ ομαλά . Δεν είναι Νεάπολη , πάλι γλιστράει αλλά δεν δεν ήθελα να έχω απότομη επαναφορά σε πρόσφυση για να μην ταρακουνηθούν τα παιδιά κ το κεφάλι τους !!
- κ άλλη μπάντα, μπαμπά ξανά ακούστηκε από πίσω .

Επόμενη δεξιά γυρνάει μόνο του κ επόμενη αριστερή με ακομα περισσότερα χιλιόμετρα για να γυρίσει με τριτη σχέση αλλά λίγο περισσότερη πρόσφυση .

Το χαρήκαμε όλοι ! Και μόλις είχαμε ξεκινήσει !!!

Αποφασίσαμε να περάσουμε από Νεάπολη ! Γλυκά , ομαλά γυρίσαμε , σε όλες τις στροφές , χωρίς να προσπαθήσω να κάνω μεταφορά βάρους από την πρώτη αριστερή στην επόμενη δεξιά !

Κάναμε τη βόλτα μας , ήπιαμε τον καφέ μας με το υπόλοιπο Bmwfans team , στο shell , χάρηκα που γνωριςα Κ το Θανο , πλυναμε το αυτοκίνητο κ συνεχίσαμε για φαγητό πάλι με μπάντες !!! Χαχαχαχα

Στην επιστροφή για το σπιτι κ ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν πίσω , μας κολλησε μια Bmw μηχανή με δυο βαλίτσες ....... Πάτησα λιγο εκεί στο Παπαγεωργιου το νοσοκομείο , απομακρύνθηκα κ ηθελα να μπω κάπου δεξιά , για να τον αφήσω να περάσει .
Μπροστά είχε παλι αυτοκίνητο ... Στο πρώτο κενό που βρήκα να κάνω δεξιά κ ενώ έχω ήδη αναμμένο φλας , έρχεται κ χώνεται κ περνάει από δεξιά ../ Ε δεν ήθελα πολύ .
Κατεβάζω κ μια σχέση κ κολλάω πίσω του .
Εννοείτε ότι κρατούσα απόσταση ασφαλείας, γιατί έβλεπα ότι στην κατηφορική στροφή λίγο πριν την έξοδο της Καβάλας , πατούσε δεν πατουσε το πίσω λάστιχο της μηχανής . . Μόλις την ίσιωσε , έκανε κ λίγο δεξιά ... Τον περασα . .
Βγήκαμε για Καβάλα , προσπερασα ένα δυο αυτοκίνητα στην έξοδο κ προσπάθησε να ακολουθήσει .
Με το που βγήκαμε Δερβένι , ανοίξαμε κ οι δυο ... Αποκακρυνθηκα ... Χαμογέλασα !!!:original: , όταν έκοψα κ ήρθε δίπλα άναψα αλάρμ κ πάτησα κόρνα ... Δεν άκουσα να ανταποκρίθηκε ...

Γύρισα σπιτι γεμάτος !

Πριν λίγο βγήκα για ένα ποτό κ επι ευκαιρίας ξαναπέρασα Νεάπολη ! Πρώτος στο φανάρι , πρώτη , δευτερα κ ξεκινάει το πάρτυ στη πρώτη στροφή ... Βλέπω ότι πατάει πολύ ωραία κ σκέφτομαι να το δοκιμάσω .... :drive:
Συνεχιζω μέχρι την επόμενη στροφή γυρισμένος , αφήνω ...γυρνάει γλυκά από την άλλη με μεταφορά βάρους κ όπως ειμαι γυρισμένος , βάζω κ τριτη σχέση , κ συνεχιζω μέχρι επάνω ! Τέλεια , τέλεια ήταν ! Συνήθως το άφηνα να ισιώσει κ , έβαζα τριτη ταχύτητα κ ξαναξεκινουσα την μπάντα .
Αισθάνθηκα πολύ όμορφα ! Το ραντεβού μου ήταν στο Φιλίππειο , κ ανέβηκα όλη τη διαδρομή με το πλάι . Είχα ξεχάσει ποσο όμορφη διαδρομή είναι!

Να σας ευχαριστήσω όλους που με προτρέψατε να το χρησιμοποιώ πιο συχνά !!!

Καλό βράδυ .

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ , αλλά νιώθω πολύ όμορφα κ ήθελα να το μοιράσω μοιραστώ με φίλους που με καταλαβαίνουν κ χαίρονται μαζί μου .

pilot
07-11-15, 23:37
καλά κάτσε να σε πετύχω με το ninja και θα δεις ποιος θα κάνει στην άκρη!! :warriorsmiley:

vagmag
08-11-15, 00:28
καλά κάτσε να σε πετύχω με το ninja και θα δεις ποιος θα κάνει στην άκρη!! :warriorsmiley:

Όχι ρε φίλε , δεν κάνω τέτοια .

Τρέχω μόνο ως εκεί που με παίρνει ... Κανένα Bmw μηχανάκι , κανένα ....,M3 :th_Laie_67-1: τέτοια χαχαχαχαχαχα :hystericalbs1:

pilot
08-11-15, 06:18
Μ3 ε? οκ..20 και σήμερα είναι φίλε! :whistle::th_Laie_67-1:

vagmag
16-12-15, 21:36
Λοιπόν ψάχνω επισημα για ανάρτηση κ αντιστρεπτικές !

Μάλλον δεν κοιτάω για coil over .
Αρχική επιλογή ήταν η μαμά ανάρτηση , αλλά μάλλον δεν βρίσκουμε . Έχει κανεις ιδέα ; Καπου είχα διαβάσει οτι η μαμά ήταν Sachs , αλλά δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να επιβιώσει κ να δώσει πληροφορίες απο που μπορεί να παρθεί προσφορά .
Επόμενη λύση ....bilstein απλά ( μάλλον χοντρό μπουκάλα ) , σε συνδυασμό με τα μαμά ελατήρια ! Γνώμες ;

Κ πάμε σε αντιστρεπτικές για να μειώσουμε τις κλίσεις !

Επιλογές :
https://preisliste.ac-schnitzer.de/acs_kpl/kd_kpl/70216/index_engl_70216.html
Και
https://store.vacmotorsports.com/mobile/vac--eibach---e39-m5-anti-roll--sway-bar-kit-p1797.aspx

Ειναι η ίδια !!! Έχει κανεις ιδέα ποιος ειναι εδώ αντιπρόσωπος κ αν υπάρχει καλύτερη τιμή σε σχέση με τον τιμοκατάλογο τον γερμανικό που ειναι φαρμάκι ;

zaharias
16-12-15, 22:12
Λοιπόν ψάχνω επισημα για ανάρτηση κ αντιστρεπτικές !

Μάλλον δεν κοιτάω για coil over .
Αρχική επιλογή ήταν η μαμά ανάρτηση , αλλά μάλλον δεν βρίσκουμε . Έχει κανεις ιδέα ; Καπου είχα διαβάσει οτι η μαμά ήταν Sachs , αλλά δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να επιβιώσει κ να δώσει πληροφορίες απο που μπορεί να παρθεί προσφορά .
Επόμενη λύση ....bilstein απλά ( μάλλον χοντρό μπουκάλα ) , σε συνδυασμό με τα μαμά ελατήρια ! Γνώμες ;

Κ πάμε σε αντιστρεπτικές για να μειώσουμε τις κλίσεις !

Επιλογές :
https://preisliste.ac-schnitzer.de/acs_kpl/kd_kpl/70216/index_engl_70216.html
Και
https://store.vacmotorsports.com/mobile/vac--eibach---e39-m5-anti-roll--sway-bar-kit-p1797.aspx

Ειναι η ίδια !!! Έχει κανεις ιδέα ποιος ειναι εδώ αντιπρόσωπος κ αν υπάρχει καλύτερη τιμή σε σχέση με τον τιμοκατάλογο τον γερμανικό που ειναι φαρμάκι ;

Η μαμα ειναι Sachs.
Αν θελεις κατι καλυτερο και μείνεις με τα μαμα ελατήρια θα ειναι ενα κλικ πιο σφιχτό με μαύρα bilstein B4 αν βγαίνουν για το Μ5. Μετα πας σε bilstein B6 κίτρινα που λογικά θα ειναι λιγο πιο σκληρά απο τα Β4. (Εγω τωρα φοράω Β6 με μαμα ελατήρια).
Μια πιο μαλακή εκδοχή θα ειναι ΚΟΝΙ κίτρινα (βγαζει για το Μ5;).
Αυτα ισχύουν για το Μ3 Ε46 πιστευω ότι θα ισχύον και για το Μ5 αλλα δεν το λέω με σιγουριά.
Δεν ξερω για τα Sachs.. Αν του εμπορίου ειναι ίδια φάση με τα οεμ (νομίζω πως οχι)..
Αντιστρεπτικές H&R ειδες απο Γερμανία;
Θα σε παρω τηλ να μου πεις για το διαφορικο :D.

vagmag
19-12-15, 22:03
Λοιπόν μετά από επίσκεψη στον kostase46 , πλέον
- εχω cruise control ! Μεγάλη βοήθεια στα ταξίδια .
- έχω αλλαγές ταχυτήτων από τα paddles στο τιμόνι !!! Δεν ξέρω ποσο θα το χρησιμοποιώ αλλά μου δίνει την αίσθηση ότι έχω καλύτερο έλεγχο .
- ρυθμίστηκε το κιβώτιο ταχυτήτων σαν να είχε παραγγελθεί με το sport αυτόματο κιβώτιο !!! Το είχα διαβάσει αλλά δεν το πίστευα ! Οι αλλαγές είναι πολύ πιο ομαλές κ πολύ πιο γρήγορες ακομα και στο eco . Κάποια μικροκομπιασματα που μπορεί να είχε όταν έπρεπε πχ να κατεβάσει σε πρώτη σχέση έχουν εξαφανιστεί . Έχει επιλεγμένη τη σωστή σχέση καλύτερα από ότι πριν . Η καλύτερη ίσως αναβάθμιση !!!
- έχω νέους χάρτες
- πλέον γράφει κ ηλεκτρονικά την ταχύτητα / ώρα
- εχει ένδειξη για πίεση ελαστικών καθώς κ θερμοκρασία ... Πριν έλεγε μόνο αν είναι οκ !
- παίζει video in motion ( βέβαια ακομα δεν έχω βάλει video standing χαχαχαχα )
Κ καποια ακομα που μένει να μάθω !

Ευχαριστώ πολύ τον Κώστα !!! Η βοήθεια του πολύτιμη !
Άψογος κ γρήγορος !

Έχω μπερδευτεί με τους χάρτες !!!
Έχουν τόνους οι οδοί , οι πόλεις κλπ με αποτέλεσμα να ψάχνεις πολύ περισσότερο απο ότι πριν !

Επίσης ΔΕΝ μπορώ να επιλέξω το Ίλιον πχ !
Στην αρχική αναζήτησή αν ψάξω με "Ι" δεν το βγάζει γιατί τονίζεται .
Πάω στους έξτρα χαρακτηρες κάτω αλλά ενώ έχει "Ά" τονισμένο , κλπ φωνήεντα δεν έχει " Ί " τονισμένο .
Μια μαλάκια κ μισή .
Ας ήταν χωρίς τόνους
Ας ήταν στα αγγλικά

Φυσικά δεν βρίσκω κ άλλες περιοχές , αλλά δεν θυμάμαι τώρα !
Καμία πρόταση ;

Harisp
21-12-15, 01:17
vagmag πήγαινε κυρλαγκιτζή αφού μένεις βόρεια. Εγγύηση...

steliosm46
21-12-15, 16:26
Μια προταση για το προβλημα της αντλιας SMG ωστε να μην θερμαίνεται.

https://www.youtube.com/watch?v=5c_bWAcwMuM

ΔημήτρηςΜ3
21-12-15, 17:19
Μάλλον Έλληνας θα του ειπε για την πατεντα !

JiMk86
21-12-15, 21:41
Να λάβουμε υπόψην ότι αλλάζει η διαδρομή του κυκλώματος με ότι συνεπάγεται αυτό...

Κάποιος υδραυλικός ίσως να μπορούσε να μας πει απαντήσει τεκμηριωμένα...

Sent from my iPhone using Tapatalk

steliosm46
21-12-15, 23:57
με τοσα bar που σηκωνει η SMG αντλια, πολυ δυσκολο να υπαρχει τετοιας φυσης προβλημα.

μεγαλωνει μεν η διαδρομη απ τα μαρκουτσια αλλα δεν οι πιεσεις ειναι μεγαλες ωστε να δημιουργησει τετοια προβληματα.

η αντλια του smg κανει και προσαρμογη παντα με διαδικασια εξαερωματος μεσω διαγνωστικου. δεν εχει καποιο προβλημα μεχρι στιγμης ο φιλος που εκανε το συγκεκριμενο εγχειρημα.

Στο μονο που εχω εναν ενδιασμο ειναι η ταχυτητα με την οποια γινεται η αλλαγη αν μειωνεται καποια δεκατα του δευτεροπελπτου και αυτο γιατι εχει να πρεσαρει περισσοτερο υγρο.

Κερδιζει σε θερμοκρασια λειτουργιας καπως με οτι αυτο συναπεγεται.

Καλη θερμοκρασια λειτουργιας και ψυξη ενος μηχανηματος= Καλυτερη αποδοση ή λιγοτερα προβληματα.

steliosm46
22-12-15, 00:03
Εχω σκεφτεί τρόπο τον οποιο τον εχω κατα νου να κανω για την ψυξη της αντλιας, πολυ ποιο απλο και οικονομικό

και χωρις να κουνηθει η αντλια απ την θεση της

S54POWER
22-12-15, 22:59
Αν δεν κανω λαθος η θερμοκρασια δεν ειναι το κυριως προβλημα της αντλιας smg.Οσο αφορα την θερμοκρασια συνηθως ο αισθητηρας εδινε λανθασμενες ενδηξεις και η αντικατασταση με νεο αισθητηρα ελυνε το προβλημα.

turbodog
22-12-15, 23:23
Μπλεξιμο. Αντι να μπαινετε σε αυτην την διαδικασια παρτε εναν ευκαμπτο σωληνα Φ 60-100, προσαρμοστε ενα ανεμιστηρακι πανω του και οδηγηστε το απο καπου μπροστα στην μετωπη πανω στο μοτερ του smg.
Ετοιμη η ψυξη

steliosm46
23-12-15, 01:33
Αυτο λεω και εγω Δημτρη

υπαρχει και αλλος τροπος χωρις ανεμιστηρακι.

απ το φαν του αυτοκινητου. με χωνι σε σωληνα φ60 και θα εχει και ενα ταφ φ100σε φ60 παλι και θα εχει και αλλη μια διοδο η οποια θα παιρνει οταν το αυτοκινητο κινειται και μπαινει εισερχομενος αερας.

το ανεμηστιρακι πρεπει να δινει εντολη οταν κινειται με χαμηλη ταχυτητα το αυτοκινητο να αναβει. αλλα ειναι μπλεξιμο απο που θα παρει την εντολη κλπ.

εμπλεκονται αισθητηρες μετα και τρεχα γυρευε.

pilot
23-12-15, 11:33
Μάγκες υπάρχει και ποιο απλή λύση! Πουλάμε τα μπ@ρδελα και παίρνουμε 911 turbo! Χαχαχαχαχα

vagmag
23-12-15, 11:46
Μάγκες υπάρχει και ποιο απλή λύση! Πουλάμε τα μπ@ρδελα και παίρνουμε 911 turbo! Χαχαχαχαχα

Γιατί ρε φίλε αφού είναι τοοοοοοοοοοσο αξιόπιστα !!!! χαχαχαχαχα

pilot
23-12-15, 13:10
Χαχαχαχα τι να πω ρε φίλε το δικό μου είναι! Ψέμματα να πω!