Επιστροφή στο Forum : Λαστιχα 18 σε 8,5"
Παιδες καλη χρονια σε ολους.Ηθελα την βοηθεια σας.Προσφατα αγορασα ζαντες 18 μπρος 8,πισω 8,5".Ελεω οικονομικησ κρισης σκεφτομαι να βαλω μπροσ πισω 225-40-18.Υπαρχει καποιο προβλημα?ποια η επιβαρυνση αν βαλω πισω 255-35-18?ευχαριστω.
Καλησπέρα και καλή χρονία και σε εσένα!
Oικονομικά δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά με 2 λάστιχα 255/35/18 σε σύγκριση με τα 225/40/18...
Από εκεί και μετά δεν ξέρω και ποιο Ε46 έχεις από πλευράς μοτέρ..
η διαφορα ειναι αρκετη μεταξυ 225 και 255 100αρικο και πανω!!να βαλεις πισω 225 θα μαγουλιαζει το λαστιχο προς τα μεσα και δεν θα παταει σωστα στο δρομο!! δεν ειναι ουτε οπτικα ουτε πρακτικα σωστο αποτελεσμα!!! απλα με το 255 θα κοψεις λιγο περισσοτερο απ τη δυναμη του αυτοκινητου
η διαφορα ειναι αρκετη μεταξυ 225 και 255 100αρικο και πανω!!να βαλεις πισω 225 θα μαγουλιαζει το λαστιχο προς τα μεσα και δεν θα παταει σωστα στο δρομο!! δεν ειναι ουτε οπτικα ουτε πρακτικα σωστο αποτελεσμα!!! απλα με το 255 θα κοψεις λιγο περισσοτερο απ τη δυναμη του αυτοκινητου
Σωστός ο Παναγιώτης και περισσότερο το οπτικό αποτέλεσμα θα σε κάνει να μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που δεν έδωσες τα 100 παραπάνω!
Δεν νομιζω οτι υπαρχει σοβαρη επιβαρυνση αφου δεν αλλαζει το βημα απλα ειναι λιγο πιο βαρια τα πισω.Βαλε 255 πισω θα ειναι αισθητικα ομορφοτερο αλλα δεν ηξερα οτι εχουν 100 ευρω διαφορα σιγουρα τοσο ειναι ?.Παρεπιπτοντως τι τιμες σου εχουν δωσει για αυτες τις διαστασεις.
για 225-40-18 continental sport cont 3 μου ειχαν πει 620.αν θυμαμαι καλα η επιβαρυνση για 2 λαστιχα 255-35-18 πρεπει να ταν κοντα στα 150.μπορει καποιος να μας πει αν πραγματι ξερει την διαφορα τιμης?
Κάνε μιά αναζήτηση σε camskill και elastika-online.
για 225-40-18 continental sport cont 3 μου ειχαν πει 620.αν θυμαμαι καλα η επιβαρυνση για 2 λαστιχα 255-35-18 πρεπει να ταν κοντα στα 150.μπορει καποιος να μας πει αν πραγματι ξερει την διαφορα τιμης?
H τιμή από ελαστικά ονλαινε για 4 225/40/18 csc3 μαζί με μεταφορικά είναι 637¤
και για 2 225/40/18 και 2 255/35/18 είναι 802¤
Στο camskill δεν έχει 255 σε csc..
H διαφορά είναι σεβαστή, αλλά την αξίζει ......
Παιδες καλη χρονια σε ολους.Ηθελα την βοηθεια σας.Προσφατα αγορασα ζαντες 18 μπρος 8,πισω 8,5".Ελεω οικονομικησ κρισης σκεφτομαι να βαλω μπροσ πισω 225-40-18.Υπαρχει καποιο προβλημα?ποια η επιβαρυνση αν βαλω πισω 255-35-18?ευχαριστω.
να μας αναφερεις ομως και τι μοτερ φορας ποσα λιτρα?το 225/40/18 πισω το ξεχνας.το 225 δεν καθεται σε 8,5 ζαντα θα ξεχιλωσει θα γινει σαν παντοφλα θα μαγουλιασει και θα κανει μπαμ απο μακρια και θα φενεται σαν να φορα δανεικα λαστιχα.ιδανικο φορεμα σε αυτη την ζαντα ειναι 225/40/18 εμπρος με 255/35/18 πισω.πριν απο ολα αυτα ομως σιγουρεψου τον αν ειναι σωστη η ζαντα στο offset και στο αν ειναι χαμηλωμενο το αυτοκινητο σου ωστε να μην βρισκεις σε φτερα και θολους.τωρα αν φορας μοτερ μικρο εννοειται πως αυτη η ζαντα θα σου ειναι βαρια που σημαινει πιο βαρυ αυτοκινητο πιο αργο και συνεπως μια μεγαλυτερη καταναλωση καυσιμου.τωρα αν φορας μοτερ σε πιο πολλα κυβικα τοτε κανενα προβλημα.
Τα εβαλα εγω πριν ενα μηνα τα sc3 στα 820 ευρω.Ξεχνα το 225/40/18 πισω με 8,5 πισω ζαντα,θα την παρεις στο χερι απο τα πεζοδρομια και τις λακουβες.Εβαλα οπτικα το 225 πανω απο τη ζαντα και η ζαντα προεξηχε εναμιση ποντο απο καθε μερια προς τα εξω.
Παιδια το οφφσετ ειναι +37mm μπρος πισω.λετε να βρισκει?
Παιδια επειδη βλεπω οτι τα continental πανε πολυ,εχει βαλει κανεις falken,uniroyal,kumho,maxxis σε 18,να μας πει απο προσωπικη εμπειρια αν αξιζει η αγορα τους η να παω κατευθειαν σε κατι πιο ακριβο?
Παιδια επειδη βλεπω οτι τα continental πανε πολυ,εχει βαλει κανεις falken,uniroyal,kumho,maxxis σε 18,να μας πει απο προσωπικη εμπειρια αν αξιζει η αγορα τους η να παω κατευθειαν σε κατι πιο ακριβο?
Falken σε Ε60 18αρια εγώ. 245/40/18 μπροστά, 275/35/18 πίσω. Είναι μιά χαρά τουλάχιστον τώρα που είναι ακόμα καινούργια. 580ε σύνολο με τα μεταφορικά μέσα από camskill. thumb
Λόγω αδυναμίας του μοτέρ φοράω πίσω 225 σε 8,5 χωρίς κανένα πρόβλημα κρατήματος η μαγουλιάσματος.
Η ιδανικότερη διάσταση είναι 18Χ8 αλλά όλοι οι κατασκευαστές ελαστικών και ζαντών δίνουν και την 18Χ8.5
Ένα πρόχειρο παράδειγμα απ το αμερικάνικο TireRack
https://www.tirerack.com/wheels/results.jsp?filterSize=18&filterFinish=All&filterBrand=BBS&filterWeight=All&autoMake=BMW&autoModel=325Ci+Coupe&autoYear=2003&autoModClar=&sort=Brand&filterNew=All&filterSpecial=false
Μου ειπαν και για κατι κινεζικα λαστιχα sunny.Ξερει κανεις αν αξιζουν γιατι τα βρισκω πολυ φθηνα.Επισησ ειδα κατι nokian.Tι λετε?
Μου ειπαν και για κατι κινεζικα λαστιχα sunny.Ξερει κανεις αν αξιζουν γιατι τα βρισκω πολυ φθηνα.Επισησ ειδα κατι nokian.Tι λετε?
Γιά τα sunny πάρε καλύτερα και ένα φυλαχτό μαζί :thumbsup: Τα nokian είναι φινλανδικά και τουλάχιστον σε χειμωνιάτικα θεωρούνται από τα κορυφαία. Στη βόρεια Ελλάδα τα χρησιμοποιούν αρκετοί. Σε συμβατικά δύσκολα θα βρεις εμπειρίες στην Ελλάδα, είναι ακριβά και γι αυτό ασυνήθιστα.
τα nokian ειναι πολύ καλά Νορβηγικά λάστιχα ...και τα καλύτερα χειμερινά
https://www.nokiantyres.com/release?id=19971082
τα sunny δεν τα ξέρω καθόλου
Γιά τα sunny πάρε καλύτερα και ένα φυλαχτό μαζί :thumbsup: Τα nokian είναι φινλανδικά και τουλάχιστον σε χειμωνιάτικα θεωρούνται από τα κορυφαία. Στη βόρεια Ελλάδα τα χρησιμοποιούν αρκετοί. Σε συμβατικά δύσκολα θα βρεις εμπειρίες στην Ελλάδα, είναι ακριβά και γι αυτό ασυνήθιστα.
Φινλανδικά σωστό! thumb
έχει εργοστάσιο και στη Ρωσία..
αρχικα θεωρω πως εχεις κανει 2 βασικα λαθη! 1ον για να σηκωνει το αμαξι σου το 255 πισω σε 18αρα..θα πρεπει να εισαι τουλαχιστον διλιτρος, ειχα 18αρα σε 1,9 και επεστρεψα σε 17αρα, αρα το λαθος σου ειναι η επιλογη της 18αρας! επιπλεον το 225 σε 8,5αρα ζαντα, οπτικα θα το βλεπεις μονο εσυ και αυτοι που σκεκονται απο πισω σου! μια αλλαγη απο 225 σε 255...αναλογει απο προσωπικη εμπειρια (σε 1,9 μοτερ) σε 2-3 καροτσες στα 500μετρα! θεωρω οτι το 255...δεν εχει κατι να προσφερει επιπλεον...συν οτι σε οριακη οδηγηση , οι αντιδρασεις θα ειναι πιο αποτομες και μη ελενχομενες! 2ο λαθος εφοσον επελεξες 18αρα..ειναι η διαφορετικη διασταση μπρος -πισω...θα επρεπε να ηταν ιδιες , ωστε να μπορεις να παιξεις τα μπροστα -πισω , βεβαια στην 8,5αρα...εισαι στο οριο για να φορεσεις και τα 225...
Παντως η ιδια η bmw στην E46 mpack ακομα και στην 316 εβαζε εκτος απο 17,και 18 και μαλιστα πισω 255-35-18.Ετσι και αλλιωσ ξερω οτι το αμαξι δεν ειναι γρηγορο.Μετα απο 6 χρονια με 16αρες το αμαξι χριζει ανανεωσης και οι 18αρες θα κανουν το αμαξι ποιο ομορφο.Το πολυ πολυ να μην το κατεβαζω πλεον για κοντρες .Αρκετα τουσ εσκιζα στα φαναρια,ωρα για ξεκουραση!:th_Laie_67-1:
Αλλα λαστιχα που να μην ξεφραγκιαστουμε?:thumbsup:
Παιδες για πειτε για λαστιχα που να μην με ξεφραγκιασουν για να βαλω πισω 255-35-18?
Παιδες για πειτε για λαστιχα που να μην με ξεφραγκιασουν για να βαλω πισω 255-35-18?
Δες τα falken fk452 και τα avon zz3 στον camskill, τίμια και τα δύο γιά τα λεφτά τους. Κάποιοι εδώ μέσα τα έχουμε δοκιμάσει με επιτυχία. thumb
Παιδια με offset +37 πισω ,αν βαλω 255-35-18 θα εχω καποιο προβλημα,πχ θα βρισκει?
georggge46
15-03-11, 12:37
Παιδια με offset +37 πισω ,αν βαλω 255-35-18 θα εχω καποιο προβλημα,πχ θα βρισκει?
Με τι φαρδος ζαντας ? Εγω με +37 σε 9αρα ζαντα και 245-35-18 δεν εβρισκα, αλλα οριακα ... ,με 255 μπορει να εβρισκα .... [με χαμηλωμα 4 ποντων]
H ζαντα μπροστα ειναι 8,18 ενω πισω 8,5 .18.Θα βρισκει πισω?
georggge46
15-03-11, 12:57
H ζαντα μπροστα ειναι 8,18 ενω πισω 8,5 .18.Θα βρισκει πισω?
Δεν νομιζω ... εκτος αν εισαι πολυ χαμηλωμενος ...
οχι δεν ειμαι χαμηλωμενοσ οποτε μαλλον δεν θαχω προβλημα.Καποια αλλη εμπειρια η γνωμη?
ψαχνεις επι 3μιση μηνες..για λαστιχα και ακομα δεν εχεις καταληξει??
Καταρχην τα λαστιχα που φοραω εχουν αρκετο ψωμι ακομα ,οποτε εχω οσο καιρο θελω για να ψαξω.Αν θελεισ απαντησε αν οχι, τουλαχιστον μην ειρωνευεσαι...Ευχαριστω.
απλως εξεφρασα μια απορια! παντως αποψη μου..μιας και πλησιαζει καλοκαιρι..το αφηνεις οπως ειναι για να μην χαλασουν απο θερμοκρασιες και απο φθινοπωρο...εδω ειμαστε να σου λυσουμε οποιαδηποτε απορια!
περα της πλακας...απο την στιγμη που ρωτας για λαστιχα ειμαι σιγουρος οτι κατι σε πειραζει στα τωρινα σου! οποτε μιας και τα λαστιχα ειναι ζωτικης σημασιας...τα αλλαζουμε αμεσα, δεν το καθυστερουμε τοσο...!
Παιδια θα ηθελα μια εγκυρη απαντηση,αν βρισκει το αυτοκινητο με 255-35-18 πισω με οφσετ +37?