Επιστροφή στο Forum : επιλογη ελαστικου για 16 αρα ζαντα σε Ε 46
Θα ηθελα τη βοηθεια σας για τη σωστη επιλογη ελαστικου που θα αντικαταστησει τα michelin primacy HP(225/50/16 styling 42) που φοραει τωρα..
πιθανες επιλογες:
1) τα ιδια, αφου σε γενικες γραμμες ειμαι ευχαριστημενος
2) michelin exalto, αλλα σε διαστασεις 205/55/16. Τα βρηκα αρκετα φθηνοτερα (-150 Ε) απο τα primacy, τα θεωρω μαλλον καλυτερα τους, αλλα δεν πολυθελω να αλλαξω διασταση και μετα απο πολλα χρονια με τη μαρκα αυτη, θελω να δοκιμασω καποια αλλα ελαστικα
3) continental sc 2, καλο στο βρεγμενο, αλλα οχι τοσο στο στεγνο, συν οτι τρωγονται ευκολα
4) brigestone ER 300 και RE 050..ειναι πολυ σκληρα? αργουν να ζεσταθουν?
5) pirelli p zero rosso..θορυβος κυλησης?
6) goodyear eagle f1 asymmetric..απο ο,τι εχω διαβασει, ισως η κορυφαια επιλογη, αλλα δεν βγαινει μαλλον σε 16 αρα...
:thanks:
m-power_01
04-01-11, 02:04
Τα f1 δεν βγαίνουν ξεχνά το .
Τα rosso είναι παρά πολύ καλά ίσως όχι τόσο αθόρυβα .έχουν παρουσιαστεί κρούσματα στραβωματος αλλά έχουν 1,5 χρόνο εγγύησης πλέον.είναι ιδανικά για άγρια οδήγηση .
Τα sc 2 για μένα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ... Βέβαια έχουν ωραία ποιότητα κυλισης.
Για τα υπόλοιπα δεν έχω αποψη σε 16αρα σε BMW .
Πάντως γνώμη μου είναι να πας σε 205
GiannisRob
04-01-11, 02:14
Μόνο από το Exalto έχω εμπειρία, και αυτή σε Volvo και όχι BMW, αλλα σε σύγκριση με το Pirelli P6000 που είχα πριν, είναι μέρα με τη νύχτα.
Είναι μαλακό λάστιχο, με αρκετά μαλακό μάγουλο, το οποίο στη διάσταση που το θες ίσως το νιώσεις να στρεβλώνει λίγο κοντά στο όριο, αλλά έχει ακόμα αρκετά περιθώρια πρόσφυσης. Φοβερή άνεση και αντοχή στο χρόνο.
Εγώ το έχω στο αυτοκίνητο περίπου 15.000χλμ σε διάσταση 205/55R16
Οτι λεει ο Γιαννης.
205 η καλυτερη διασταση και το μισλεν πολυ καλο γενικα!
Έχω ένα χρόνο τώρα τα Michelin Pilot Exalto σε 205/55/16 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Βέβαια στο δικό μου Ε46 έχω λίγο πιό σκληρή ανάρτηση.
Περισσότερα το μεσημέρι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Konstantinos E60
04-01-11, 09:53
Dunlop Sp Sport Fast Response !!!! Δεν έχω δοκιμάσει καλύτερο ελαστικό.
(Σε διασταση 225/55/16 για την ακρίβεια)
https://www.dunlop-tires.com/dunlop_grel/tyre_range/car_tyres/information/testresults/summer/spsportfastresponse_adac
τι διασταση ειναι αυτη ρε Κωστα?225-55-16? σε τι αμαξι στο Ε46?
Konstantinos E60
04-01-11, 10:22
τι διασταση ειναι αυτη ρε Κωστα?225-55-16? σε τι αμαξι στο Ε46?
Νο Νο Νο...είναι η "μαμά" διάσταση της 5άρας !!!thumb
αααα οκ σε Ε60 ναι αλλα σε Ε46 ειναι 205/55/16 και πιστευω οτι ειναι η πιο καλη διασταση για 16αρα ζαντα οπως ειπαν και πιιο πανω τα παιδια!!!!
ghost-rider
04-01-11, 11:03
Μόνο από το Exalto έχω εμπειρία, και αυτή σε Volvo και όχι BMW, αλλα σε σύγκριση με το Pirelli P6000 που είχα πριν, είναι μέρα με τη νύχτα.
Είναι μαλακό λάστιχο, με αρκετά μαλακό μάγουλο, το οποίο στη διάσταση που το θες ίσως το νιώσεις να στρεβλώνει λίγο κοντά στο όριο, αλλά έχει ακόμα αρκετά περιθώρια πρόσφυσης. Φοβερή άνεση και αντοχή στο χρόνο.
Εγώ το έχω στο αυτοκίνητο περίπου 15.000χλμ σε διάσταση 205/55R16
Κυριε Γιαννη...
Δε θα μας πειτε κ οτι μολις πατησατε μια δυνατη λακουβα σκιστηκε αυτο το αρκετα μαλακο μαγουλο?
:th_Laie_67-1:
Γενικα τα michelin ειναι εξαιρετικα.
Για μενα το βασικοτερο συν τους οτι δεν πεφτει η αποδοση τους παρεα με το πελμα.
Εχω καποιες ενστασεις για το ποσο γρηγορα πεφτει το πελμα αν το κυνηγας λιγο, ομως...
Οπως υποσχέθηκα παραπάνω επιστρέφω ........δημήτριος και παραπέμπω για λεπτομέρειες στο θρεντάκι που είχα ανοίξει για την αλλαγή των ελαστικών μου
(και της διάστασης) σε 205/55/16 ( 91V) αλλα και τις εντυπώσεις μου απο αυτή την τοποθέτηση.
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=784
GiannisRob
04-01-11, 18:13
Κυριε Γιαννη...
Δε θα μας πειτε κ οτι μολις πατησατε μια δυνατη λακουβα σκιστηκε αυτο το αρκετα μαλακο μαγουλο?
:th_Laie_67-1:
Γενικα τα michelin ειναι εξαιρετικα.
Για μενα το βασικοτερο συν τους οτι δεν πεφτει η αποδοση τους παρεα με το πελμα.
Εχω καποιες ενστασεις για το ποσο γρηγορα πεφτει το πελμα αν το κυνηγας λιγο, ομως...
Έγραψα ότι έχει μαλακό μάγουλο... Το λάστιχο σκίστηκε γιατί κατάφερα και πέτυχα την ακμή της σπασμένης ασφάλτου στην άκρη της λακούβας... Δεν είδες ρε πως έκανε τη ζάντα? Το λάστιχο θα την γλίτωνε? :D :D :D
Πάντως γενικά έχουν φάει πολλές λακούβες άγριες και δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Πάντως το μάγουλο είναι πιο μαλακό από αυτό των Ρ6000.
ghost-rider
04-01-11, 18:37
Εχουν πολυ δυνατα μαγουλα τα pirelli γενικα.
Τωρα το πιο θα αντεχε και ποιο οχι...
Αν δεν πεσει στην ιδια λακουβα με τον ιδιο τροπο, δεν μπορουμε να ξερουμε.
Αυτο δεν μπορει να γινει, αρα τζιφος.
Παντως πλεον το pilot sport 3 βγαινει σε διασταση 205-55-16.
Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο μιας και δεν εχει, οικονομικα, διαφορα απο το pilot exalto.
m-power_01
04-01-11, 19:03
Θάνατος στην μιτσέλιν και στα ελαστικά της ! Να ρίξει τις τιμές τις !
Μην δίνετε σημασία στα γραφόμενα του giannisRob ... Είναι κασκαντερ ! Απευθύνεται στην συνομοταξια του !
ghost-rider
04-01-11, 19:13
Θάνατος στην μιτσέλιν και στα ελαστικά της ! Να ρίξει τις τιμές τις !
Μην δίνετε σημασία στα γραφόμενα του giannisRob ... Είναι κασκαντερ ! Απευθύνεται στην συνομοταξια του !
Τι αναλαμπη ηταν αυτη Ωρε Σπυρο?
αααα οκ σε Ε60 ναι αλλα σε Ε46 ειναι 205/55/16 και πιστευω οτι ειναι η πιο καλη διασταση για 16αρα ζαντα οπως ειπαν και πιιο πανω τα παιδια!!!!
ναι, αλλα στο BMW-TREK τη ζαντα τη βγαζει με μαμα ελαστικο στις διαστασεις 225/50/16, και βασικα με τετοιο ελαστικο το πηρα το αμαξι...
Εχουν πολυ δυνατα μαγουλα τα pirelli γενικα.
Τωρα το πιο θα αντεχε και ποιο οχι...
Αν δεν πεσει στην ιδια λακουβα με τον ιδιο τροπο, δεν μπορουμε να ξερουμε.
Αυτο δεν μπορει να γινει, αρα τζιφος.
Παντως πλεον το pilot sport 3 βγαινει σε διασταση 205-55-16.
Νομιζω οτι αξιζει τον κοπο μιας και δεν εχει, οικονομικα, διαφορα απο το pilot exalto.
εχει δοκιμασει κανεις το pilot sport 3???
γνωμες?
α, και αν μπορει να μας γραψει καποιος σε τι τιμες βρηκε και εβαλε τα ελαστικα του(αν το επιθυμει φυσικα..)
τωρα ειδα οτι την συγκεκριμενη ζαντα την δινει ετσι οποτε αν θες συνεχιζεις αυτο το νουμερο και συ
m-power_01
05-01-11, 05:52
Το ps 3 ξεφεύγει στα 500 ευρώ κάπου ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι εκεί στα 400
και γω τα εξαλτο(205/55/16) τα βρηκα 400, τα πριμασυ και csc 2 στα 550, και ολα τα αλλα σε διαστασεις 225/50/16 απο 650 και πανω..εννοειται οτι τους κουνησα μαντηλι..
giannis_compact
08-01-11, 00:19
και γω τα εξαλτο(205/55/16) τα βρηκα 400, τα πριμασυ και csc 2 στα 550, και ολα τα αλλα σε διαστασεις 225/50/16 απο 650 και πανω..εννοειται οτι τους κουνησα μαντηλι..
Φιλε μου εχω την ιδια ζαντα με σενα και οταν τις πηρα ειχαν πανω 225/50/16.Στις προηγουμενες 16αρες που ειχα,ειχα κανει την αλλαγη απο 205/55/16 σε 225/5016!Διαφορα?Μονο στα λευτα.Αρκετα φθηνοτερα τα 205/55/16 και ετσι και τωρα εβαλα 205/55/16 στις ιδιες ζαντες με τις δικες σου (styling 42) και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!Εβαλα τα sport contact 2 και κατα την αποψη μου ειναι κορυφαια!Αυτα απο μενα...
Φιλε μου εχω την ιδια ζαντα με σενα και οταν τις πηρα ειχαν πανω 225/50/16.Στις προηγουμενες 16αρες που ειχα,ειχα κανει την αλλαγη απο 205/55/16 σε 225/5016!Διαφορα?Μονο στα λευτα.Αρκετα φθηνοτερα τα 205/55/16 και ετσι και τωρα εβαλα 205/55/16 στις ιδιες ζαντες με τις δικες σου (styling 42) και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος!Εβαλα τα sport contact 2 και κατα την αποψη μου ειναι κορυφαια!Αυτα απο μενα...
πρωτα απ ολα χρονια πολλα και να εισαι γερός! Ευχαριστω για την πληροφορια! ειμαι μαλλον αναμεσα σε exalto και sc 2...απλα μου εχουν πει οτι τα κοντινενταλ ειναι πολυ καλα σε βρεγμενο, αλλα σε στεγνο μαλλον γριστρανε λιγο..και για να εξηγουμαστε, μην παρεξηγηθω.. μου αρεσει να πηγαινω γρηγορα για τις δικες μου ικανοτητες, αλλα δεν κυνηγιεμαι κιολας..
για τα καινουργια τα conti Eco contact, καποιος να μας πει κατι...
και Χρονια πολλα και στους λοιπους Γιαννηδες και Φωτηδες του Φορουμ!!!!
giannis_compact
08-01-11, 03:48
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου!Και συ οτι ποθεις σου ευχομαι!Αν εισαι απο Θεσσαλονικη ή εστω καπου τριγυρω μπορεις να ερθεις μια βολτα ή να ερθω και να κανεις μια βολτα το αμαξι μου για να παρεις μια γνωμη για τα λαστιχα!!
σε ευχαριστω πολυ, ειμαι ομως Γιαννενα..λιγο μακρια. Ο καλος σου λογος ομως ειναι σαν να το οδηγησα ηδη..και παλι ευχαριστω!
giannis_compact
09-01-11, 02:07
Δε χρειαζεται να ευχαριστω Δημητρη(?) να βοηθησω θελω!!Στο θεμα μας τωρα,τι σκεφτεσαι να κανεις τελικα???
225/50/16= αυξημενη καταναλωση, χαμηλοτερες επιδοσεις, χειροτερο κρατημα στο βρεγμενο και +150 με 250 ευρω ακριβοτερα..Νομιζω Γιαννη πως τα λαστιχα που τελικα θα μπουν (σε διαστασεις 205/55/16 παντα) θα ειναι τελικα ή τα Exalto ή τα csc 2 .Ειναι μαλλον μονοδρομος, εκτος και αν στην πορεια προκυψει καμια μτχ 17αρα ζαντα σε καλη τιμη και αλλαξω ροτα..
giannis_compact
09-01-11, 04:05
Δημητρη εγω ειχα 17αρες αμε 225/45/17 μπροστα και 245/40/17 πισω και γυρισα σε 16αρες.Θα στο πω απλα και φιλικα...Το χειροτερο πραγμα που μπορεις να κανεις...Κοπαναει(ειναι χαμηλωμενο εμενα)εχασε πολυ σε επιταχυνσεις-τελικη-ρεπριζ.Το μονο θετικο το καπως καλυτερο κρατημα...Για μενα δεν αξιζει...Μια χαρα ομορφες ειναι οι 16αρες που εχεις-εχουμε!!
φοραω την παραπανω διασταση σε 17αρες (με αηδιαστικο χαμηλωμα) και τα πραγματα ειναι ακριβως ετσι.
Κοπανημα, -θορυβος- και κοστος.
Για καταναλωση και τελικη δεν εχω αποψη, μαλλον στα ιδια ειμαι.
προσφατα αγορασα 1 ζευγαρι αλυσιδες, και τα χερια μου ισα που περνουσαν για να τις βαλω..αρα το υπαρχον χαμηλωμα(μαμα) ειναι μαλλον αρκετο για μενα.Αν καταλαβα καλα, περα απο την ομορφια, μαλλον μπελαδες βαζω στο κεφαλι μου με αυξηση διαμετρου ζαντας..οποτε η 16αρα αγγιζει την τελειοτητα, που λεει κι ο Τοκος!! χα χα
giannis_compact
10-01-11, 01:16
Δημητρη ετσι ακριβως ειναι!Εγω να σου πω την αληθεια πιο ομορφο βλεπω το αυτοκινητο μου με τις συγκεκριμενες 16αρες!Πιο πολυ μου αρεσει! :)
m-power_01
10-01-11, 03:04
Ωχ μου φαίνεται θα ανοίξω γκρουπακι για μας τους φανατικούς της 16αρας !
Αυτό που λες για τις αλυσίδες είναι αλήθεια φίλε μου . Εγώ χαμηλωμενος ελάχιστα ,ζοριστικα αρκετά μια φορά που χρειαστικα . Εσυ που μένεις και πιο Βόρεια θα πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου. Αν και για μένα η πιο ολοκληρωμένη λύση είναι μια τετράδα 15αρες με χειμερινά .
ghost-rider
10-01-11, 10:22
Ωχ μου φαίνεται θα ανοίξω γκρουπακι για μας τους φανατικούς της 16αρας !
Αυτό που λες για τις αλυσίδες είναι αλήθεια φίλε μου . Εγώ χαμηλωμενος ελάχιστα ,ζοριστικα αρκετά μια φορά που χρειαστικα . Εσυ που μένεις και πιο Βόρεια θα πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου. Αν και για μένα η πιο ολοκληρωμένη λύση είναι μια τετράδα 15αρες με χειμερινά .
Καθηστε λιγο ωρε παιδια γιατι μαλλον την περιγραφετε τραγικα την κατασταση.
Ειχα 205 σε 16. Και το γυρισα σε 225 σε 17αρα.
320 το οχημα.
Οτι κοπαναει... Κοπαναει. Και πριν κοπαναγε ομως. Θα ελεγα οτι αλλαξε στην αγρια ασφαλτο η ποιοτητα κυλισης του. Και αυτα τα κοψιματα στην ασφαλτο, η οι γραμμες του τρενου που δεν ειναι καλα στη θεση τους, ισως ειναι ενα κλικ πιο ενοχλητικα.
Οι μεγαλες λακουβες εχουν τις ιδιες επιπτωσεις με πριν.
Απο τελικη δεν ειδα την παραμικρη διαφορα μιας και πριν κοφτιαζα την 5η μου σχετικα ευκολα και τωρα κοφτιαζω την 5η μου σχετικα γρηγορα.
Στο δρομο οτι παταγα πριν το παταω και τωρα απ οσο εχω δει.
Δεν εχω κατσει να μετρησω δεκατα του χιλιοστου αλλα δεν εντοπιζω κατι αισθητο.
Το βασικοτερο για μενα ειναι οτι απο 17 και πανω οι περισσοτερες εταιρειες σου δινουν το κορυφαιο ελαστικο τους εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων(rosso, τωρα κ pilot sport 3).
Ακου... Γκρουπ 16αρας...
m-power_01
10-01-11, 15:35
Θα το ανοίξω ρε !
Λεμε Ναι στο group 16αρας. Ακομη και για τα Ζ!!!
giannis_compact
10-01-11, 16:47
320 το οχημα.
Οτι κοπαναει... Κοπαναει. Και πριν κοπαναγε ομως. Θα ελεγα οτι αλλαξε στην αγρια ασφαλτο η ποιοτητα κυλισης του. Και αυτα τα κοψιματα στην ασφαλτο, η οι γραμμες του τρενου που δεν ειναι καλα στη θεση τους, ισως ειναι ενα κλικ πιο ενοχλητικα.
Απο τελικη δεν ειδα την παραμικρη διαφορα μιας και πριν κοφτιαζα την 5η μου σχετικα ευκολα και τωρα κοφτιαζω την 5η μου σχετικα γρηγορα.
Το βασικοτερο για μενα ειναι οτι απο 17 και πανω οι περισσοτερες εταιρειες σου δινουν το κορυφαιο ελαστικο τους εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων(rosso, τωρα κ pilot sport 3).
Ακου... Γκρουπ 16αρας...
Φιλε εχεις 320 ομως 6κυλινδρο!Εγω εχω 316 και δε μου προσεφερε κατι παραπανω περα απο καταναλωση και μειωμενες επιδοσεις και τελικη!Μη συγκρινεις το δικο σου με το δικο μου στις ζαντες,για μενα το 245/40/17 πισω ηταν υπερβολη!
ghost-rider
10-01-11, 18:03
Δεν ξερω τι να πω ρε παιδια.
Νομιζω οτι αν φτανει σε σημειο να γονατιζει το 316, θα την ακουσει και το 320. Σιγα το κτηνος...
Τελος παντων. Η αληθεια ειναι οτι επαιξα μπρος πισω στο ιδιο πλατος(225). Ισως αν ειχα το 245 να ειχα θεμα, δεν ξερω.
Με το καλο το γκρουπ!
Αν και ψιλιαζομαι οτι ο Σπυρος θα το ανοιξει και μετα απο λιγο καιρο θα βαλει 17αρες:th_Laie_67-1:
Λεμε Ναι στο group 16αρας. Ακομη και για τα Ζ!!!
Και εγώ το ίδιο γκρούπ ανήκα σαν πρώην κάτοχος ε46 κουπέ (318). thumb
Christos 330
10-01-11, 18:44
Δηλαδη εγω που δεν θελω να βλεπω αμαξι με 16αρα εχω σοβαλρο προβλημα ε ; ; ;
Αντε 17 ρε παιδια ειναι light . . .
Στο θεμα για ελαστικα προτιμω τα conti . . .
παιδια, ας ξεκαθαρισουμε κατι: πρωτα πρωτα η εμφανιση. Ειναι καθαρα υποκειμενικο το κριτηριο της ομορφιας μιας ζαντας, ενω απο οσο ξερω δεν υπαρχει κανονας που να λεει οτι η 18 αρα ή 19 αρα ζαντα ειναι παντα πιο ομορφη εφανισιακα απο μια 15 ή 16 ιντσων. Με την ιδια λογικη που καποιος λεει οτι μια "μικρων" διαστασεων ζαντα, δεν χαριζει στο αμαξι, με την ιδια καποιος αλλος θα χαρακτηριζε τρακτερ ενα οχημα με υπερβολικα "μεγαλη" ζαντα. Για μενα η καλυτερη ζαντα ειναι αυτη, με τη οποια το αυτοκινητο πλησιαζει στα στανταρ οδηγικης συμπεριφορας της εταιριας που το βγαζει. Ειναι αδυνατον, με τα τεχνολογικα μεσα που διαθετουν οι συγχονες αυτοκινητοβιομηχανιες, και τις εκατονταδες ωρες εξελιξης των οχηματων τους (που ευελπιστουν να κερδισουν αδρα απο αυτα) να μην εχουν καταληξει στις σωστες διαστασεις ζαντας και ελαστικου. Τωρα να ερθω εγω ο εξυπνος και να αλλαξω τη ζαντα μου απο 16 σε 19 ή 20 ( αφου 16 την εβαλαν οι κουτοφραγκοι) και να περιμενω το αμαξι μου να δειχνει ομορφοτερο αλλα και να "παει" και καλυτερα, μαλλον κατι δεν μου κολαει..
Σε γενικες γραμμες, αυξηση της διαμετρου της ζαντας ( προσοχη! οχι αλλαγη της με αλλη ιδιας διαμετρου πιο ομορφης ή πιο ασχημης) για μενα σημαινει (λιγο ή πολυ) αυξηση καταναλωσης, μειωση της ανεσης, μειωση των επιδοσεων, αυξηση του κοστους ελαστικου, πιθανον χειροτερη συμπεριφορα στο βρεγμενο με αντιτιμο την πιθανον καλυτερη εμφανιση. Αυτα κατα τη γνωμη μου ισχυουν περισσοτερο για δραματικες αλλαγες οπως π.χ. απο 16 σε 18..
Για οσους εχουν κατω απο 200 αλογα μια χαρα μου ακουγονται οι 16αρες, για τους υπολοιπους απλα, ας μη τις κοιτανε...
σχετικα με τα ελαστικα (δηλαδη 4 ζευγη, 2 θερινα και 2 χειμερινα), ισως αυτο που ειπωθηκε να ειναι το πιο σωστο απο θεμα ασφαλειας, αλλα με αυξημενο συνολικα κοστος,αφου σε 3-4 χρονια ολα τα ελαστικα σκληραινουν και πετιουνται, οποτε ειναι σαν να τα πληρωνεις επι 2...
320 το οχημα.
Ακου... Γκρουπ 16αρας...
κοιτα, το 318 ci, φοραει 225/50/16 απο τη μανα του. Αν αλλαξω ζαντα π.χ. 17 αρα οπως εσυ, το ιδιο πελμα θα εχω οποτε δεν περιμενω ,να σου πω, να δω και πολυ μεγαλη διαφορα σε επιδοσεις( εννοω προς τα κατω). Σε ανεση, καταναλωση, κτλ μαλλον θα τα περιμενα λιγο χειροτερα τα πραγματα, αλλα οπως ειπες δεν ειναι και δραματικη η κατασταση.Σχετικα με τα ελαστικα και τις εταιριες, εχεις δικιο.Παντως πολυ χρησιμη η γνωμη σου μια και εχεις εμπειρια και απο τις 2 διαστασεις..Ευχαριστω
Θα το ανοίξω ρε !
καν το και μετα εγω θα ανοιξω θρεντ για 15αρες ζαντες! χα χα:thumbsup: