PDA

Επιστροφή στο Forum : ΔΙΣΚΟ ΠΛΑΤΩ ΣΕ Ε36 328

GEORGE316
29-12-10, 08:21
με τρομακτικη λυπη διαπιστωσα σημερα το πρωι ερχομενος στο γραφειο οτι ο δισκος μου πατιναρει....
με 5 και 2000 οταν το δωσω ανεβαζει μεχρι τις 2.500 τραβωντας και μετα ανεβαζει σαν τρελο με το αμαξι να μην επιταχυνει....
πρωτη φορα το παρατηρησα εχθες το βραδυ γυρνωντας σπιτι και με προβληματισε.σημερα επιβεβαιωθηκα....θελω δισκο-πλατω-ρουλεμαν....
ερωτηση ρε παιδια...να παρω τον ΟΕΜ δισκο-πλατω?
μηπως υπαρχει καποια βελτιωτικη λυση που να δινει μεγαλυτερη αντοχη?εστω και με ελαφρως μειωμενη ευχρηστια?εξαφτερα τετραφτερα που λενε τι ακριβως κανουν?
ευχαριστω ρε παιδια και ευχηθειτε μου περαστικα γιατι εκτος απο τον πονο που ενοιωσα στη καρδια τον ενοιωσα και στον ποπο...(θα μου τον σκισουν χρονιαρες μερες)

z3 2.2
29-12-10, 08:27
Γιωργο εγω ειμαι υπερ του ΟΕΜ σε τετοιες περιπτωσεις.
Βεβαια καλο ειναι να μας ενημερωσει καποιος πιο εμπειρος για aftermarket σετ συμπλεκτη.
Mην μπεις στη διαδικασια εξαφτερων και εξαπτερυγων γιατι το αυτοκινητο θα γινει πολυ κουραστικο στο σταματα-ξεκινα και θα καταπονεις και την μεταδωση σου αδικως.
Μεινε στα κλασικα σετ και προχωρα.
Τα εξαφτερα κλπ εχουν πολυ σκληρα πλατω και εχουν βαρυ πενταλ και πολυ ατσαλες εκκινησεις,πραγμα το οποιο θα σε κουρασει.

Μη σκας,θα δωσεις ενα ποσο αλλα θα εχεις καινουριο συμπλεκτακι!!!!

nikos1400
29-12-10, 08:29
τι να κανεις Γιωργο, ετσι ειναι αυτα...
(και εμενα μου κανει τωρα κατι μπουκωματα/σβησιματα :thumbsdown:)

Ευτυχως που αντεχουνε και τοσο που αντεχουνε.
Πιστευω και σε μαμα να πας, που ισως ειναι και πιο οικονομικα, να εισαι μια χαρα. Εαν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις.
Αλλα θα σου πουνε και οι πιο εμπειροι.

ziaba
29-12-10, 08:54
Δες πρώτα άμα ξεκινάει με την 4τη η 5τη σε ίσιο δρόμο αν ναι τότε θες συμπλέκτη σίγουρα γιατί μπορεί απλά να έχει ζεστάθεί κ να μείοθήκε η απόδοση του δε πάρει να πει ότι θέλει άμεσα αλλαγή

GEORGE316
29-12-10, 09:28
αποκλειεται να ζεσταθηκα γιατι το εκανε πρωι με ψοφοκρυο αλλα και σε κοντινη αποσταση απο το σπιτι.δεν προλαβε καν καλα καλα να ζεσταθουν τα λαδια.
αφ ετερου ισως τωρα να εξηγηται γιατι σε ανοιγματα εχανε τοσο πολυ.εγω απο απεδιδα ισως σε σπινιαριμα.
τωρα υποθετω οτι θελει τρελη προσοχη μην με αφησει πουθενα ετσι?

nikos1400
29-12-10, 09:34
μπαα. τοσο ασχημα ειναι ??
απλως οχι γκαζιες. με ρεγουλα, αυτο παει με το ρελαντι ετσι κι'αλλιως, ε?

GEORGE316
29-12-10, 09:41
ειναι η πρωτη φορα που νοιωθω το πατιναρισμα.οποτε δεν ξερω τι μπορει να παιζει.
δεν με δυσκολεψε καθολου ουτε σταματα ξεκινα ουτε να μου σβησει ουτε κατι παραξενο.
ναι νικο παει και με το ρελαντι(αλλα μεταξυ μας μπορεις να το πας μονο με το ρελαντι???)
ωραια,απαλες επιταχυνσεις προσοχη και βαζελινη για την λυπητερη

Stamatis
29-12-10, 10:41
Βαλε το δικο του καη τελειωσες.
Εχω βαλει αφτερμαρκετ και εκτος απο το σκληρο πενταλι δεν ειδα κατι διαφορετικο.
Α κανει και λαγουδακια με πρωτη δευτερα μερικες φορες ετσι οπως συμπλεκει.
Καπου τα εχουμε κουβεντιασει αυτα σε καποιο θρεντ αλλα δεν θυμαμαι που.

Logistakos
29-12-10, 11:02
Ποσο κοστιζει περιπου η επισκευη/αλλαγη αυτη??

bomberman 3.28
29-12-10, 11:09
Σε καποιο παρομοιο ποστ, εχουμε ξαναμιλησει για το θεμα δισκος - πλατο...
Φοραω εξαφτερο και sort και το αυτοκινηυτο χρησιμοποιειται εξι μερες απο την συζυγο [σουπερ μαρκετ, σχολεια, φροντηστηρια....]. Στην αρχη της τοποθετησης, ο συμπλεχτης ηταν μαλακος σαν βούτυρο, ενω με τον καιρο εχει σκληρυνει καπως... Η μεταδοση της κινησης στο οδοστρωμα, εχει γινει ''απολυτη''. Για να ξεκινησει το αυτοκινητο στο φαναρι, ακουγεται ο χαρακτηριστικος ηχος του εξαφτερου, [οπου οι ασχετοι σε περνανε για ασχετο...]και σε καποια παρκινκ ή σε πλυντηρια αυτοκινητων, τους σβηνει την πρωτη φορα...[θεμα συνηθειας]. Επειδη ειναι ο δευτερος εξαφτερος, [ξανακαρφωσα πανω σε ηδη εξαφτερο] η τιμη ηταν 150 γιουρια και το μηχανουργειο, καπου στο Χα'ι'δαρι... Το πρωτο σετ που φοραγε το αυτοκινητο ηταν ΟΕΜ. Μαλακο για αρκετα παραπανω χιλιομετρα απο τον after market, αλλα δεν ημουν τοσο ευχαριστημενος οσο με τον τωρινο...
Για ο,τι κι αν αποφασισεις, καλη πετυχεσια...

GEORGE316
29-12-10, 11:39
νικο η γνωμη σου εχει ιδιαιτερη σημασια για μενα,το ξες.
οταν λες χαρακτηρηριστικος ηχος εξαφτερου εννοεις?????

Logistakos
29-12-10, 11:47
[...] Επειδη ειναι ο δευτερος εξαφτερος, [ξανακαρφωσα πανω σε ηδη εξαφτερο] η τιμη ηταν 150 γιουρια και το μηχανουργειο, καπου στο Χα'ι'δαρι... [...]

Αν λες για ανακατασκευη σε εναν ηληκιωμενο σε ενα μικρο μαγαζακι, κανει γ*μω τις δουλειες και συμφερει απο οικονομικης πλευρας..

bomberman 3.28
29-12-10, 11:54
νικο η γνωμη σου εχει ιδιαιτερη σημασια για μενα,το ξες.
οταν λες χαρακτηρηριστικος ηχος εξαφτερου εννοεις?????

εδω Μπάμπης... αν εννοεις εμενα χαχαχαχαχα
κανει κατι σαν ''χτυπημα'' [...... περιγραφικοΤΑΤΟΣ μπορω να πω...]
φαντασου πως η εμπλοκη γινεται ''σταδιακα'' οπως ακριβως ειναι και ο εξαφτερος, με αποτελεσμα το άκουσμά του να σου θυμιζει αυτοκινητο που παει να σβησει [ο ασχετος που λεγαμε...]. Αυτο βεβαια ειναι καθαρα θεμα συνηθειας στο ποδι. Οδηγώντας το, μετα απο 6 μερες οδηγησης με το χιούντακα της δουλειας, χρειαζομαι μερικα ''πατηματα'' για να εξοικειωθώ... σε αντιθεση με την γυναικα μου [@#$%@*&^(#!$...] που το οδηγει σε καθημερινη βαση...

ziaba
29-12-10, 11:56
αποκλειεται να ζεσταθηκα γιατι το εκανε πρωι με ψοφοκρυο αλλα και σε κοντινη αποσταση απο το σπιτι.δεν προλαβε καν καλα καλα να ζεσταθουν τα λαδια.
αφ ετερου ισως τωρα να εξηγηται γιατι σε ανοιγματα εχανε τοσο πολυ.εγω απο απεδιδα ισως σε σπινιαριμα.
τωρα υποθετω οτι θελει τρελη προσοχη μην με αφησει πουθενα ετσι?
Τότε κάνει τ δοκιμή που σου είπα άμα σου ξεκινάει με 4η σχέση πας για σετ συμπλέκτη εαν έχεις ακόμα αμφιβολίες ότι πατινιαρει
Κ γω σου πρώτηνω οem κ άσε τα 4φτερά κ 6φτερά είναι για πίστα φθηρονται πολύ πιο γρήγορα απο τους απλούς κ εξαιτίας τους μπορεί να την ακούσει απο πάνω κανένα βολαν η μεσαία τριβή η ακόμα χειροτέρο κανένας στροφαλος κτλ

GEORGE316
29-12-10, 11:58
εδω Μπάμπης... αν εννοεις εμενα χαχαχαχαχα
κανει κατι σαν ''χτυπημα'' [...... περιγραφικοΤΑΤΟΣ μπορω να πω...]
φαντασου πως η εμπλοκη γινεται ''σταδιακα'' οπως ακριβως ειναι και ο εξαφτερος, με αποτελεσμα το άκουσμά του να σου θυμιζει αυτοκινητο που παει να σβησει [ο ασχετος που λεγαμε...]. Αυτο βεβαια ειναι καθαρα θεμα συνηθειας στο ποδι. Οδηγώντας το, μετα απο 6 μερες οδηγησης με το χιούντακα της δουλειας, χρειαζομαι μερικα ''πατηματα'' για να εξοικειωθώ... σε αντιθεση με την γυναικα μου [@#$%@*&^(#!$...] που το οδηγει σε καθημερινη βαση...

συγνωμε ρε μπαμπη...κολλησα με τον νικο!!!!!προηγουμενως διαβαζα τα ποστ του και κολλησα..

bomberman 3.28
29-12-10, 11:58
Αν λες για ανακατασκευη σε εναν ηληκιωμενο σε ενα μικρο μαγαζακι, κανει γ*μω τις δουλειες και συμφερει απο οικονομικης πλευρας..

για τον ιδιο μιλαμε .
δουλευει και ο γιος του εκει [Νικος] και ειναι πολυ συννεργασιμος... Εκει πανε και το club των mitsubishi sz2 επειδη οι μαμα δισκοι τους, παραδινουν το πνευμα, σχετικα νωρις...

nikos1400
29-12-10, 12:09
για τον ιδιο μιλαμε .
δουλευει και ο γιος του εκει [Νικος] και ειναι πολυ συννεργασιμος... Εκει πανε και το club των mitsubishi sz2 επειδη οι μαμα δισκοι τους, παραδινουν το πνευμα, σχετικα νωρις...

Μπαμπη, τι δουλεια κανει ακριβως εκει ?? Μπορεις να πεις περιπου τι κανει ?? (με ενδιαφερει για αλλο αμαξι, οχι bmw. με "θεμα" με αδυναμο και ευκολοκουραστο συμπλεκτη)
Προφανως δε φτιαχνει ΜΟΝΟ bmw, αλλα χρειαζεται και το αμαξι εκει ??

bomberman 3.28
29-12-10, 12:27
Μπαμπη, τι δουλεια κανει ακριβως εκει ?? Μπορεις να πεις περιπου τι κανει ?? (με ενδιαφερει για αλλο αμαξι, οχι bmw. με "θεμα" με αδυναμο και ευκολοκουραστο συμπλεκτη)
Προφανως δε φτιαχνει ΜΟΝΟ bmw, αλλα χρειαζεται και το αμαξι εκει ??

οχι, δεν χρειαζεται το αυτοκινητο εκει. ετσι κι αλλιως, ειναι ενα μικρο στενακι που δεν εχει ουτε να παρκαρεις. Σε περιπτωση ανακατασκευης πρεπει να κρατας τον παλιο σου δικο-πλατο... Εχω την εντυπωση πως μπορει να σου μετατρεψει τον παλιο σου απλο δισκο, σε εξαφτερο ή τετραφτερο... [υπερβολη, μην το κανεις...].
Με το νεο ετος θα μπορω να σου δωσω και τηλεφωνο. Ανεβαινοντας την Ιερά Οδό προς Χα'ι'δάρι, μετα την Στρατάρχου Καρα'ι'σκάκη το τριτο στενο δεξια [αν δεν κανω λαθος ειναι το πρωτο στενο μετα την Καρα'ι'σκάκη που επιτρπεται να μπεις δεξια...] και το μαγαζάκι βρισκεται στο αριστερο χερι μετα απο 500 περιπου μετρα. Αν βρισκεσαι καπου εκει, δεν χανεις τιποτα να κανεις μια ερωτηση...

GEORGE316
29-12-10, 12:34
εμενα με αποκλειω γιατι ειμαι θεσσαλονικη....
αρα παω για μαμα δισκο

bill_m3
29-12-10, 17:32
Εδώ είναι και το άλλο θέμα :
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=5586&highlight=%E4%DF%F3%EA%EF%F2

Φίλος έβαλε luk στο 36άρι του και είναι υπερευχαριστημένος :thumbsup: :thumbsup:

ziaba
30-12-10, 11:40
Και γω luk φοράω σε is πολύ καλό και οικονομικό απο πάνω, ο συμπλέκτης έγινε πολύ πιο μαλακός και απο το γκάζι

GEORGE316
05-01-11, 10:50
να σας ρωτησω κατι.....
ομολογω οτι εχω μπερδευτει παρα πολυ....
οσο αφορα τα ανταλλακτικα υπαρχουν λενε διαφορες κατηγοριες..
επειδη εχω διαπιστωσει τεραστιες οικονομικες διαφορες σε σετ δισκο πλατω ρουλεμαν θελω να ρωτησω πως θα καταλαβω οτι ενα ανταλλακτικο ειναι γνησιο?
και μιλαμε για ευρος τιμης απο 185 εως 290....100 ευρω διαφορα!!!

GEORGE316
11-01-11, 08:21
αλλαχτηκε!!!!!!!!!!!!!!!!
ειμαι συγκινημενος!!!!
το σετ τοποθετηθηκε.η διαφορα του ειναι εμφανη.μαλακωσε πολυ ο συμπλεκτης,αλλαχτηκαν και τα λαδιατου σασμαν με την ευκαιρια,αποσυμπλεκει χαμηλα πλεον σε σχεση με το σχεδον τερμα(οχι σχεδον..τερμα)πανω..

ziaba
11-01-11, 14:02
Τι έβαλες τλκ?

ziaba
11-01-11, 14:03
Κ πόσα πήγε το μαλλί?

GEORGE316
11-01-11, 14:16
luc εβαλα.
το πραγμα αγοραστηκε σε τιμη πολυ καλη στα 185 ευρω.
τα περαστικα κοστισαν 60 ευρω απο φιλο.λαδια 25 ευρω (τα μαμα λαδια εβαλα)

ziaba
13-01-11, 07:54
...τα περαστικα κοστισαν 60 ευρω απο φιλο...

Μακάρι να χα κ γω τέτοιο φίλο!

Άντε καλοφορετο κ καλές συμπλεξεις κ αποσυμπλεξεις!:)