Επιστροφή στο Forum : Μετατροπη σε E46 sedan??
γεια σε ολα τα παιδια του bmw fans !
μολις εκανα εγγραφη και πραγματικα εχω διαβασει αρκετα χρησιμα πραγματα κατα καιρους ,μπραβο σε ολους!
ο προβληματισμος μου εμενα ειναι οχι τι μετατροπη να κανω(316 ειναι ..θελει σιγουρα) αλλα αν ειναι βλακεια να ριξεις αρκετουτσικα λεφτα να φτιαξεις ενα γρηγορο sedan μιας και γενικα εχει καθιερωθει οτι ειναι οικογενειακο και οχι τοσο sport ? καποτε δεν το σκεφτομουνα καθολου αλλα με προβληματισαν πολυ γνωμες καποιον φιλων ,
το αμαξι μου εγω παντως γενικοτερα τα αγαπαω πολυ και ας λενε οι αλλοι οτι θελουν!
οι γνωμες σας θα με βοηθουσαν πολυ..
Καλως ηρθες στη παρεα μας. Όνομα???
Ε46, 316 χμμμ μοντελο? τι κινητηρα φοραει ?
Η αληθεια ειναι οτι ειναι πιο ευχρηστο το τετραπορτο, πιο "σπορ" το κουπε.
Τι το ασχημο βλεπεις εδω ?
https://www.felgen-man.de/zuverkaufen/Bauer/Bauer-1.JPG
Το μονο θεμα ειναι οτι στις μερες μας, ισως ειναι πιο εξυπνο να πουλησεις το δικο σου, και να παρεις μετα οτι θελεις ετοιμο. Με τον "κινδυνο" βεβαια του σχετικα αγνωστου, κι ας ειναι ελεγμενο. Γλιτωνεις ομως την ταλαιπωρια και τα εξοδα μετατροπης που μπορει να σου βγει στο τελος πιο πολλα.
Κατα τα αλλα, δεν ξερω το 4-πορτο αμαξωμα αν εχει διαφορες στο θεμα ακαμψιας σε σχεση με το κουπε.
Και καλως ηρθες !!
:viannen_01:
Καλως ηρθες στη παρεα μας. Όνομα???
Ε46, 316 χμμμ μοντελο? τι κινητηρα φοραει ?
Δημητρης χαρηκα και εγω παιδια ! εχει 136.000 και ειναι 8/2000..
Η αληθεια ειναι οτι ειναι πιο ευχρηστο το τετραπορτο, πιο "σπορ" το κουπε.
Τι το ασχημο βλεπεις εδω ?
https://www.felgen-man.de/zuverkaufen/Bauer/Bauer-1.JPG
Το μονο θεμα ειναι οτι στις μερες μας, ισως ειναι πιο εξυπνο να πουλησεις το δικο σου, και να παρεις μετα οτι θελεις ετοιμο. Με τον "κινδυνο" βεβαια του σχετικα αγνωστου, κι ας ειναι ελεγμενο. Γλιτωνεις ομως την ταλαιπωρια και τα εξοδα μετατροπης που μπορει να σου βγει στο τελος πιο πολλα.
Κατα τα αλλα, δεν ξερω το 4-πορτο αμαξωμα αν εχει διαφορες στο θεμα ακαμψιας σε σχεση με το κουπε.
Και καλως ηρθες !!
:viannen_01:
κανενα ειναι ολα πανεμορφα! δεν ηθελα να μπω στην διαδικασια του πουλα -αγορασε , και κατα ποσο ευκολο ειναι να το πουλησω αυτους τους καιρους , ειναι σε πολυ καλη κατασταση αλλα γενικα ειναι δυσκολο να πουλησεις απο οτι ακουω
Γνωμη μου ειναι φιλε να το πουλησεις αυτο και να παρεις ενα αλλο μαμισιο, επειδη ειμαι παθον απο το 36αρι που ειχα γι αυτο στο λεω, απο την στιγμη που το ειχα κανει μετατροπη ηθελα να το πουλησω, περα απ οτι η μετατροπη δεν πετυχε αλλα παλι να ξερεις οτι εχεις μαιμου αυτοκινητο δεν μου καθοταν καλα και να θυμασε καμια μετατροπη δεν ειναι 100% Οκ :thumbsdown:, επαναλαμβανω αποψη μου ειναι...........
edit και οταν φτασεις σε σημειο να το πουλησεις θα ειναι δυσκολα τα πραγματα, μετατροπες ολοι τις αποφευγουν
Akis 330Ci
11-12-10, 20:07
Kαλωσηλθες στη παρεα φιλε....! :viannen_01:
https://www.youtube.com/watch?v=kBlQilFwjlc&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=cgNCJ2M_080&feature=related
Λοιπον Δημητρη, και γω θα συμφωνουσα για αγορα άλλου με μεγαλυτερο μοτερ.
Προσωπικα δεν ειμαι των μετατροπων, αν και σε πολλους εχουν βγει πολυ καλα αποτελεσματα.
Γνωμη μου ειναι φιλε να το πουλησεις αυτο και να παρεις ενα αλλο μαμισιο, επειδη ειμαι παθον απο το 36αρι που ειχα γι αυτο στο λεω, απο την στιγμη που το ειχα κανει μετατροπη ηθελα να το πουλησω, περα απ οτι η μετατροπη δεν πετυχε αλλα παλι να ξερεις οτι εχεις μαιμου αυτοκινητο δεν μου καθοταν καλα και να θυμασε καμια μετατροπη δεν ειναι 100% Οκ :thumbsdown:, επαναλαμβανω αποψη μου ειναι...........
edit και οταν φτασεις σε σημειο να το πουλησεις θα ειναι δυσκολα τα πραγματα, μετατροπες ολοι τις αποφευγουν
και ο πατερας μου ειναι η δευτερη φορα που αλαζει μοτερ σε ενα χρονο (και τις 2 εβαλε στο Ε36 που εχει 1.8is) ειναι ενα θεμα και αυτο οπως πολυ σωστα λες..
Kαλωσηλθες στη παρεα φιλε....! :viannen_01:
https://www.youtube.com/watch?v=kBlQilFwjlc&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=cgNCJ2M_080&feature=related
να αυτα βλεπω και αναστατωνομαι !!!!
Λοιπον Δημητρη, και γω θα συμφωνουσα για αγορα άλλου με μεγαλυτερο μοτερ.
Προσωπικα δεν ειμαι των μετατροπων, αν και σε πολλους εχουν βγει πολυ καλα αποτελεσματα.
ναι αλλα με αυτους τους τυπους που εχουμε μπλεξει (αυτους που κυβερνανε )
εχουν φτασει τα τελη στο θεο για εναν μεσο Ελληνα ...σιγουρα το γνησιο ειναι top !
ναι αλλα με αυτους τους τυπους που εχουμε μπλεξει (αυτους που κυβερνανε )
εχουν φτασει τα τελη στο θεο για εναν μεσο Ελληνα ...σιγουρα το γνησιο ειναι top !
καλυτερα να πληρωσεις φιλε κατι παραπανω στα τελη μια φορα το χρονο παρα να γινει καμια στραβη (χτυπα ξυλο μακρια απο ολους μας) και να τρεχεις μια ζωη, ασε εχουν δει πολλα τα ματια μας :whistle:
Δημήτρη καλωσόρισες !
Το να κάνεις το 316 σου που είναι 4κυλινδρο, είτε 325 είτε 330 που είναι 6κυλινδρα δεν είναι piece of cake καταρχήν. Είναι μεγάλη μετατροπή και χρειάζεσαι πολύ έμπειρο συνεργείο. Το κόστος γιά πλήρη μετατροπή είναι μεγάλο διότι η δουλειά είναι μεγάλη, ελάχιστα πράγματα θα παραμείνουν πάνω στο αυτοκίνητό σου. Οπως είπαν και τα παιδιά, συμφέρει περισσότερο να αλλάξεις αμάξι και να πάρεις ένα 6κυλινδρο "μαμά". Αλλά ακόμα και αν το κάνεις, θα το αφήσεις αδήλωτο ...? Αν το δηλώσεις θα υποστείς τις οικονομικές συνέπειες που αναφέρεις παραπάνω.
Υπάρχουν παιδιά εδώ που το έχουν κάνει το project και πρόσφατα μάλιστα κάποιοι και θα πουν πιό εμπεριστατωμένες γνώμες. Εγώ ανήκω σε αυτούς που ήταν στη θέση σου πριν 10 μήνες και δεν το έκανα τελικά. Πήρα μαμά 6κυλινδρο. thumb
απο οτι καταλαβα σχεδον ολοι ειστε κατα των μετατροπων γενικοτερα , θα κανω μια αποπειρα να το πουλησω και αναλογα το αγοραστικο ενδιαφερον πραττω
ευχαριστω παιδια για τις γνωμες σας!
Εαν πας σε ενα γνωστο συνεργειο και οχι σε κανενα παππατζη δεν νομιζω να εχεις προβλημα στη μετατροπη.Το θετικο στην συγκεκριμενη περιπτωση σε σχεση με την αγορα ενος γνησιου ειναι οτι μπορεις να βαλεις ενα μοτερ μεγαλυτερο απο 2.000 κυβικα και να το δηλωσεις 2.0 γιατι οπτικα ειναι ιδια τα εξακυλινδρα.Εσυ αποφασιζεις.Το μεγαλυτερο μοτερ αξιζει παντως εκτος αν εχεις θεμα με την βενζινη οποτε μεινε στο 316.Υπολογισε ενα 12-13 λιτρα αν πας σε 330 πχ.Εγω κατα των μετατροπων δεν ειμαι παντως.
Εαν πας σε ενα γνωστο συνεργειο και οχι σε κανενα παππατζη δεν νομιζω να εχεις προβλημα στη μετατροπη.Το θετικο στην συγκεκριμενη περιπτωση σε σχεση με την αγορα ενος γνησιου ειναι οτι μπορεις να βαλεις ενα μοτερ μεγαλυτερο απο 2.000 κυβικα και να το δηλωσεις 2.0 γιατι οπτικα ειναι ιδια τα εξακυλινδρα.Εσυ αποφασιζεις.Το μεγαλυτερο μοτερ αξιζει παντως εκτος αν εχεις θεμα με την βενζινη οποτε μεινε στο 316.Υπολογισε ενα 12-13 λιτρα αν πας σε 330 πχ.Εγω κατα των μετατροπων δεν ειμαι παντως.
+1000
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι!!
Καλώς μας ήρθες!
:viannen_01: :viannen_01: :viannen_01:
Christos 330
11-12-10, 21:24
Πριν 3 χρονια ειχα την ειδια σκεψη με εσενα και το εκανα πραξη ολο αυτο που θες να κανεις . . .
Πηρα ενα απλο 46αρι με τα βασικα εξτρα (xenon οροφη κτλ) το εκανα 330 με ολα του
τα καλουδια σε 2 μονο μερες ηταν ετοιμο (ας ειναι καλα ο αδερφος μου) . . .
Το γουσταρα οσο δεν φανταζεσαι . . .
Αλλα......................παντα μα παντα με εκαιγε που δεν ηταν 2πορτο..........
Αλλη καροτσα αλλο στησιμο αλλη ομορφια δεν λεω και το δικο μου ηταν πανεμορφο . . .
Ωσπου το πουλησα ετσι οπως ητα σε καλα λεφτα τοτε (25.500 κ) . . .
Πηρα διπορτο ποιο φθηνο για τροπετ παλι σε καλη κατασταση δεν μου εκατσε . . .
Πηρα δευτερο facelift και αυτο που εχω τωρα μαζεψα πραγματα για τροπετ και ειμαι σε
σκεψεις . . .
Που θελω να καταληξω ; ; ;
Σκεψου καλα τι θες και σκεψου τι κοστος θα ριξεις στο αυτοκινητο σου περιπου 5
χιλιαρικα μηχανικα χωρια αναρτησεις ποιο μεγαλες ζαντες (αν δεν εχεις 17αρες +++
επηδει τα φρενα θα ειναι μεγαλυτερα . . . )
Αν το κανεις πας για παντρεμα και θα ξερεις τι αμαξι εχεις αρκετα γρηγορο καθαρο οπως
λες και θα το ξαναερωτευεις λογου δυναμης . . .
Τωρα αν μπορεσεις να το πουλησεις και να βρεις ενα το ιδιο καθαρο με το δικο σου σε
γνησιο και κουπε θα ηταν προτιμοτερο λογου ομορφιας. . .
υ.γ 2 φωτος με πριν και το μετα του αυτοκινητου μου . . .
Πριν 3 χρονια ειχα την ειδια σκεψη με εσενα και το εκανα πραξη ολο αυτο που θες να κανεις . . .
Πηρα ενα απλο 46αρι με τα βασικα εξτρα (xenon οροφη κτλ) το εκανα 330 με ολα του
τα καλουδια σε 2 μονο μερες ηταν ετοιμο (ας ειναι καλα ο αδερφος μου) . . .
Το γουσταρα οσο δεν φανταζεσαι . . .
Αλλα......................παντα μα παντα με εκαιγε που δεν ηταν 2πορτο..........
Αλλη καροτσα αλλο στησιμο αλλη ομορφια δεν λεω και το δικο μου ηταν πανεμορφο . . .
Ωσπου το πουλησα ετσι οπως ητα σε καλα λεφτα τοτε (25.500 κ) . . .
Πηρα διπορτο ποιο φθηνο για τροπετ παλι σε καλη κατασταση δεν μου εκατσε . . .
Πηρα δευτερο facelift και αυτο που εχω τωρα μαζεψα πραγματα για τροπετ και ειμαι σε
σκεψεις . . .
Που θελω να καταληξω ; ; ;
Σκεψου καλα τι θες και σκεψου τι κοστος θα ριξεις στο αυτοκινητο σου περιπου 5
χιλιαρικα μηχανικα χωρια αναρτησεις ποιο μεγαλες ζαντες (αν δεν εχεις 17αρες +++
επηδει τα φρενα θα ειναι μεγαλυτερα . . . )
Αν το κανεις πας για παντρεμα και θα ξερεις τι αμαξι εχεις αρκετα γρηγορο καθαρο οπως
λες και θα το ξαναερωτευεις λογου δυναμης . . .
Τωρα αν μπορεσεις να το πουλησεις και να βρεις ενα το ιδιο καθαρο με το δικο σου σε
γνησιο και κουπε θα ηταν προτιμοτερο λογου ομορφιας. . .
υ.γ 2 φωτος με πριν και το μετα του αυτοκινητου μου . . .
Aπο οτι βλεπω ολοι εχουμε περασει απο τις ιδιες σκεψεις !
οσο και να θελω να το χωρεσω στο μυαλο μου οτι "ελα μωρε τετραπορτο ειναι και τι εγινε" ξερω οτι καποια στιγμη θα μπω στην διαδικασια να το πουλησω τελικα να παρω ενα coupe .
Απο την αρχη για coupe πηγαινα ειχα ενα e36 coupe m pack και το πουλησα για να παρω ενα ε46 που ηταν η μεγαλη μου αγαπη.. αλλα βρηκα αυτο το sedan σε πολυ καλη κατασταση με μπεζ δερμα και ηλιοροφη σε καλη τιμη και το πηρα , εβαλα κατι 18" ζαντες και μου περασε το κολημα προς στιγμη τοτε... αλλα καταλαβα οτι δεν πηρα αυτο που ηθελα !
χαρτι διχνει το εργαλειο σου στις photo !
ghost-rider
13-12-10, 12:56
Κουπε vs 4πορτο.
Εγω πηρα κουπε.
Παντα μου αρεσαν τα κουπε.
Βλεποντας ομως και το 4πορτο σιγα σιγα αρχισε να καθεται καλα στο ματι μου.
Μετα χρειαστηκε με βροχη να σηκωθω για να μπουν ατομα πισω...
Τωρα αν εκανα αγορα θα επαιρνα 4πορτο..
Μην σκαλώνετε παιδια, δεν χάλασε κ ο κόσμος. Δεν ειναι μαγκια να έχεις 2 πορτες λιγοτερες! Μαγκια ειναι να εχεις 2 περισσοτερες και να μπαινοβγαινουν ολοι ανετα!
Κρατα το αυτοκινητο σου. Και κάνε οτι τραβάει η ψυχη σου!
Κουπε vs 4πορτο.
Εγω πηρα κουπε.
Παντα μου αρεσαν τα κουπε.
Βλεποντας ομως και το 4πορτο σιγα σιγα αρχισε να καθεται καλα στο ματι μου.
Μετα χρειαστηκε με βροχη να σηκωθω για να μπουν ατομα πισω...
Τωρα αν εκανα αγορα θα επαιρνα 4πορτο..
Μην σκαλώνετε παιδια, δεν χάλασε κ ο κόσμος. Δεν ειναι μαγκια να έχεις 2 πορτες λιγοτερες! Μαγκια ειναι να εχεις 2 περισσοτερες και να μπαινοβγαινουν ολοι ανετα!
Κρατα το αυτοκινητο σου. Και κάνε οτι τραβάει η ψυχη σου!
συμφωνω νε τον φιλο και επαυξανω το τετραπορτο πιο ευχριστο απο το 2πορτο. και απο ομορφια δες εδω
https://www.google.gr/imgres?imgurl=https://www.uk-tuning.com/acatalog/3755_Bmw%2520e46%2520Sedan%2520body%2520kit%2520M6 %2520look%2520certified%2520German1%2520Q.JPG&imgrefurl=https://uk-tuning.blogspot.com/2008/07/bmw-e46-sedan-body-kit-m6-look.html&usg=__TdQFHHGiBZa9smvIZisaY1JPSG0=&h=518&w=400&sz=35&hl=el&start=24&zoom=1&tbnid=RdgkHLVp3H8J0M:&tbnh=164&tbnw=125&prev=/images%3Fq%3De46%2Bsedan%2Btuning%26um%3D1%26hl%3D el%26biw%3D1024%26bih%3D572%26tbs%3Disch:10%2C912&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=541&ei=jScGTdrWAYH58AacnqDWCg&oei=hycGTYOTAoT44AbOmKX7CQ&esq=3&page=3&ndsp=16&ved=1t:429,r:0,s:24&tx=55&ty=68&biw=1024&bih=572
ΔημήτρηςΜ3
13-12-10, 16:07
θελεις λιγο να σε φουντωσω??????????????
λιγο.....
δες ολο θεμα εδω και μιλαμε..
https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=578901
Tsakirakos
13-12-10, 16:17
κρατα το...και εγω 46αρι 1.6 σενταν εχω. μια χαρα ειναι. απλα οταν ειναι φορτωμνο ζοριζεται στις ρεπριζ. σχεδον παντα ομως ειμαι μονος ή με ενα ακομα ατομο μεσα. 800χλμ με ενα ντεποζιτο που θα βρεις αλλου...
Christos 330
13-12-10, 17:51
λιγο.....
Καλα αν ειναι να ριξει καμια 40 χιλαιρικα οπως αυτος μπορει να παρει και
Μ5 Ε60 γνησιο . . .
Akis 330Ci
13-12-10, 18:25
λιγο.....
:fountwtis: :fountwtis: :fountwtis: :fountwtis: :fountwtis:
katsaraios
13-12-10, 18:37
αμα εχεις κατι που σκεφτεσαι αν θα αξιζει να το "φτιαξεις" επειδη ειναι 4πορτο τοτε φιλε κρατα τα λεφτα για τις δυσκολες μερες του χειμωνα.
"και εβλεπα τα τρενα να φευγουν" οπως λεει ο ποιητης:whistle:
μην μπαινεις στην διαδικασια αν δεν ξερεις τι σου αρεσει.
Moufas E46
13-12-10, 18:43
εγω φιλε μου σου λεω να το κανεις. ειμαι σε φαση ψαξιματος να κανω και το δικο μου sedan μετατροπη. δεν λεω και γω ηθελα το coupe για τους γνωστους λογους. αλλα απο την μια σκεφτομαι οτι το χω παρει καινουργιο και δεν θελω να πεσω πανω σε κανα ρημαδι ασε που λυπαμαι να το σκοτωσω γιατι περι σκωτοματος προκειτε αν το βαλω για πουλημα. και ο τριτος λογος που σκεφτομαι να κανω μετατροπη ειναι να γλυτωσω τα τελη του τριλιτρου. δεν ειναι και λιγο να χεις τριλιτρο και να πληρωνεις 240 ευρω τελη?
Μπορεί να ναι πιο όμορφο το κουπε αλλά σε αγώνες στις πίστες η bmw βγάζει πιο πολύ τα σενταν κ τρέχουν τυχαίο δε νομίζω
εγω φιλε μου σου λεω να το κανεις. ειμαι σε φαση ψαξιματος να κανω και το δικο μου sedan μετατροπη. δεν λεω και γω ηθελα το coupe για τους γνωστους λογους. αλλα απο την μια σκεφτομαι οτι το χω παρει καινουργιο και δεν θελω να πεσω πανω σε κανα ρημαδι ασε που λυπαμαι να το σκοτωσω γιατι περι σκωτοματος προκειτε αν το βαλω για πουλημα. και ο τριτος λογος που σκεφτομαι να κανω μετατροπη ειναι να γλυτωσω τα τελη του τριλιτρου. δεν ειναι και λιγο να χεις τριλιτρο και να πληρωνεις 240 ευρω τελη?
στη δικη σου περιπτωση, συμφωνω απολυτως οπως τα λες.
μη δωσεις το δικο σου που εχεις απο καινουριο για καποιο αγνωστου ταυτοτητας...
κρατα το...και εγω 46αρι 1.6 σενταν εχω. μια χαρα ειναι. απλα οταν ειναι φορτωμνο ζοριζεται στις ρεπριζ. σχεδον παντα ομως ειμαι μονος ή με ενα ακομα ατομο μεσα. 800χλμ με ενα ντεποζιτο που θα βρεις αλλου...
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
ghost-rider
15-12-10, 18:55
Μπορεί να ναι πιο όμορφο το κουπε αλλά σε αγώνες στις πίστες η bmw βγάζει πιο πολύ τα σενταν κ τρέχουν τυχαίο δε νομίζω
Στα WTCC..
Γιατι σε αλλους τρεχουν και τα coupe..
Laggispower
03-02-13, 23:32
τελικα εκανες καποιο βημα προς μετατροπη η αγορα νεου αυτοκινητου?