Επιστροφή στο Forum : αγορα δισκοφρενων
ψαχνω να αγορασω δισκοφρενα 325mm και δεν μπορω να καταληξω καπου!! εχω βρει της brembo σε καλουτσικη τιμη απο εξω!!εχω παρει και τιμες για zimmermann και αυτοι σε καλες τιμες!!οι γνησιοι ειναι πανακριβοι και θα ηθελα να μου πει καποιος αν γνωριζει αν πραγματι αξιζει αυτη η παραπανω τιμη!!!βρηκα και καποιους της ebc αλλα και αυτοι πολυ ακριβοι!!!! εχετε να προτεινετε κατι οικονομικο και καλο???ειτε απο δω ειτε αγορα απο εξω!!!και κατι ακομα ειμαι μεταξυ απλων και τρυπιτων η χαρακτων η τρυπιτων-χαρακτων!!απο γνωμη που ειπε ο ''μαστορας ''οι τρυπιτοι εχουν θορυβο!!! γιααααα να ακουσω γνωμες επι του θεματος!!!!!!
οι τρυπιτοι πραγματι εχουν θορυβο.ειναι ομως πιο ευκολοι στον αερισμο τους.
πολλοι υποστηριζουν οτι οι χαρακτοι δεν ειναι και οτι καλυτερο για ξαθημερινη χρηση,αλλα και φθειρουν πολυ γρηγοροτερα τα τακκακια.
ο συνδιασμος των δυο αποψη μου παντα ειναι μια μεσοβεζικη λυση περισσοτερο εντυπωσιασμου και οχι ουσιας...
προσωπικα παντα προτιμουσα τους τρυπιτους.ειχα κι ολας και ομολογω οτι ο θορυβος δε με ενοχλουσε καθολου.αισθητος αλλα οχι ενοχλητικος
το θεμα ειναι οτι οι απλοι αφοσων ειναι αεριζομενοι και δεν τους δουλευω πιστα κλπ μηπως επαρκει ο αερισμος τους και οι τρυπιτοι πιο πολυ ''ματι '' προσφερουν?
Πανο, η γνώμη μου είναι ότι γιά το αυτοκίνητό σου οι τρυπητοί είναι ακριβή υπερβολή. Ενα σετάκι καλομεταχειρισμένα από 330 δεν βρίσκεις ? Και μόνο μπροστά. :original:
Εγώ έκανα κάτι ανάλογο στο 520 και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Αισθητά περισσότερη δύναμη φρεναρίσματος, λογικό κόστος.
και γω ετσι το σκεφτομαι οτι πιο πολυ 'ματι'' θα εχει παρα αποτελεσμα στο φρεναρισμα!!! τουλαχιστον για το δικο μου αμαξι και την χρηση που του κανω!!!!! για τους brembo τι γνωμη εχετε και για τους zimmermann?
ghost-rider
08-11-10, 13:12
το θεμα ειναι οτι οι απλοι αφοσων ειναι αεριζομενοι και δεν τους δουλευω πιστα κλπ μηπως επαρκει ο αερισμος τους και οι τρυπιτοι πιο πολυ ''ματι '' προσφερουν?
Μαλλον καπως ετσι πρεπει να ειναι. Ασε που προσωπικα ο θορυβος τους με ενοχλει.
Εχω πανω brembo τρυπητους (αναγκαστικά. Εβαλα τετραπιστονο κιτ και πηγαιναν παρεα). Πολυ φασαρια. Τωρα ποσο πιο γρηγορα αποβαλουν θερμοτητα..
Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι αν το παρεις αποφαση, οτι φρενο και να χεις πανω θα το κουρασεις.
Πολυ κακο(και ευρω) και φασαρια.
Τασομαι υπερ των ate(οχι απο αντιπροσωπεια ομως)!!!!!! Αντε το πολυ πολυ κανενα χαρακτο.
Θεωρητικα, αν θυμαμαι καλα, οι τρυπες βοηθουν στην αποβολη θερμοτητας, ενω οι χαραξεις βελτιωνουν την αποδοση.
Παντως οι τρυπητοι συγκεντρωνουν παραμενουσες τάσεις γυρω απο τις τρυπες και σε μια λιγο αποτομη μεταβολη θερμοκρασιας θα στραβωσουν. Για πλακα..
ΑΤΕ δεν βρηκα πουθενα εχει κανεις υποψην του τπτ?
ghost-rider
08-11-10, 13:29
Τι λες τωρα? Σε 325 χιλιοστα? Απο 330 ειναι?
Και τι φοραγε αυτο απο το εργοστασιο?
Δεν μπορει να μην υπάρχουν ρε συ...
https://shop.ebay.de/i.html?_trkparms=65%253A15%257C66%253A2%257C39%253 A1&rt=nc&_nkw=bmw+e46+330+ate&_dmpt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&_fcid=80&_ipg=200&_jgr=1&_localstpos=&_sc=1&_sop=15&_stpos=&_trksid=p3286.c0.m14.l1514&gbr=1
Εδώ είσαι!!!!
οχι εδω δεν βρηκα καπου σε μαγαζι οχι απο εξω!!!!!
ghost-rider
08-11-10, 13:40
οχι εδω δεν βρηκα καπου σε μαγαζι οχι απο εξω!!!!!
Αν πας σε κανενα συνεργειο για bmw, εκτος αντιπροσωπειας και ρωτησεις?
Οι πιο πολλοι ate δουλευουν. Δεν το χω ψαξει ποτε γιατι καπως ετσι τους επαιρνα. Δεν ειναι ακριβοι δισκοι(οι 286 τουλαχιστον) και δεν ειχα μπει στο τρυπακι να ψαχτω για να τους βρω πιο οικονομικα.
Παντως αν δεν το βιαζεσαι το e-bay ειναι καλη λυση.
οι 286 ειναι νορμαλ στην τιμη αλλα οι 325?????εγω ψαχνω για 325mm δισκο!!!!!!!!! μαλλον απ εξω θα καταληξω αλλα ας δουμε και εδω τι παιζει!!!!
υπάρχουν ///Μ3 δίσκοι μαμά με λιγότερο απο 10κ χιλιόμετρα επάνω τους...
για να είσαι και απόλυτα σίγουρος μαζί με καινούρια τακάκια, μπορείς να
τους τραβήξεις και ένα γλύψιμο στον τόρνο και να τα στρώσεις απο την
αρχή...αααααα υπάρχουν και οι δαγκάνες φυσικά...μάντεψε ποιος τα έχει
όλα αυτά πακεταρισμένα στην αποθήκη του...:whistle::whistle::whistle:επίσεις ,
υπάρχουν και οι πισινές δαγκάνες διαθέσιμες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
εφοσον δεν μπαινεισ σε πιστες και δε σε ενδιαφερει και το ματι τοτε προσωρα σε εργοστασιακους δισκουσ που θα βρεισ στην αγορα.ολεσ οι εταιριες βγαζουν σειρες δισκων αμεσης αντικαταστασης.
οι περισσοτεροι ειναι και φθηνοτεροι μαλιστα
georggge46
08-11-10, 14:41
https://www.europerformance.co.uk/pages/products/search_car/product_sub.mhtml?car=bmw3e46;category=frontbraked iscs
Πολλα συνεργεια προτεινουν στου πελατες τους τους BALO αν δε κανω λαθος ειναι Γερμανικοι γιατι ειναι σε καλη τιμη και δεν ειναι κακοι.
Εχω τους εβαλα το 330xi μια χαρα ειναι καμμια διαφορα δεν εχω απο πριν που ηταν οι μαμα.
Δεν εβαλα τρυπητους εβαλα ιδιους με αυτους που ειχα.
Απο ebay.de zimmermann τρυπητους για 330 Ε46, 2 εμπρος & 2 πισω 300 ευρω κομπλε με μεταφορικα Πανο..
Απο αυτον.. https://shop.ebay.co.uk/wimmer-autoteile/m.html?_nkw=bmw+330&_sacat=0&_odkw=&_osacat=0&_trksid=p3911.c0.m270.l1313
m-power_01
08-11-10, 19:07
Απο ebay.de zimmermann τρυπητους για 330 Ε46, 2 εμπρος & 2 πισω 300 ευρω κομπλε με μεταφορικα Πανο..
Απο αυτον.. https://shop.ebay.co.uk/wimmer-autoteile/m.html?_nkw=bmw+330&_sacat=0&_odkw=&_osacat=0&_trksid=p3911.c0.m270.l1313
Υπόψιν ότι ελλάδα πλήρωσα πέρυσι 330¤ μπρος πίσω για 286χιλ και 280χιλ
πολύ καλή τιμή ορμα και παρ΄τα
Christos 330
08-11-10, 19:39
240 ευρω εχουν οι zimmerman εμπρος πισω Πανο απο Ελλαδα . . .
individual
08-11-10, 20:06
για ΑΤΕ που ειπαν τα παιδια πριν....εχω να πω οτι εαν προκειται για τακακια,παντα τα αλλαζω και βαζω ΑΤΕ......
αλλα για δισκους οχι.......
τους εβαζα σε αλλο αυτοκινητο που ειχα παλια και στραβωναν.....
θα σου προτεινα την γερμανικη LEMFÖRDER.....παλια,καλη και δοκιμασμενη συνταγη,με καλες τιμες συνηθως.
https://www.zf.com/brands/content/en/lemfoerder/homepage_lemfoerder/homepage_lemfoerder.jsp
καταλογος εδω https://webcat-services.zf.com/index.asp?SPR=4
240 ευρω εχουν οι zimmerman εμπρος πισω Πανο απο Ελλαδα . . .
Τρυπητοι ή απλοι Χρηστο?
lemforder αντωνη απο που?να οσυ πω πρωτη φορα ακουω οτι εχει δισκους και αυτη η εταιρια
individual
08-11-10, 20:20
αν πας σε μαγαζια που πουλανε after-market αναλωσημα,θα βρεις.....
και αν δεν τα εχουν....τα παραγγελνουν.
εσυ που εισαι και θεσ/νικη εχεις απειρες επιλογες,για μαγαζια.
βρες στον καταλογο,το νουμερο του ανταλλακτικου που θελεις,παρε το τηλεφωνο
''ανα χειρας''και ψαξε τηλεφωνικα.....εγω το τελευταιο διαστημα ετσι κανω.
Christos 330
08-11-10, 20:27
Τρυπητοι ή απλοι Χρηστο?
Aπλοι Ζαχαρια . . .
individual
08-11-10, 20:35
αυτα ειναι......αν δεν κανω λαθος για σενα..
LEMFÖRDER 10394 03
Brake Disc
* Not for increased payload
* Fitting Position: Front Axle
* Brake Disc Type: Internally Vented
* Diameter [mm]: 286,0
* Br. Disc Thickness: 22,0 mm
* Min. thickness: 20,4 mm
LEMFÖRDER 22830 02
Brake Disc
* for increased payload
* Diameter [mm]: 300
* Br. Disc Thickness: 22 mm
* Min. thickness: 19,6 mm
αυτοι ειναι 286 και 300 χιλιοστα....βρες εσυ πιο φοραει 325 μαμα...και κοιτα τον καταλογο
Aπλοι Ζαχαρια . . .
Για παρε τιμη για τον Πανο για τρυπητους αν μπορεις..
Εμενα μου βγηκαν 300 ευρω οι τρυπητοι μεχρι τη πορτα μου..
ευχαριστω Αντωνη αλλα ψαχνω απο 330 δλδ 325 mm 300mm φοραω τωρα!!!
Christos 330
08-11-10, 20:40
Για παρε τιμη για τον Πανο για τρυπητους αν μπορεις..
Εμενα μου βγηκαν 300 ευρω οι τρυπητοι μεχρι τη πορτα μου..
Αντε να εχουν αλλα 40 ευρω η μπορει και ιδια τιμη . . .
Απλα οι τρυπητοι τις zimmerman ειναι ακυροι για μενα . . .
Τους ειχα στο 330 και δεν ημουν ευχαρηστημενος . . .
Μεχρι και οι τρυπες τους ειναι λες και τις εκαναν με καρφιτσα . . .
individual
08-11-10, 20:43
NO PROBLEM....εδω εισαι
σορυ για πριν....νομιζα εψαχνες....το ''μαμα'' νουμερο
LEMFÖRDER 25989 01
Brake Disc
* Diameter [mm]: 325
* Br. Disc Thickness: 25 mm
nikos ///M
08-11-10, 21:17
πανουλη αι γω zimmermanεχω και ειμαι ευχαριστιμενος!
και γω ετσι το σκεφτομαι οτι πιο πολυ 'ματι'' θα εχει παρα αποτελεσμα στο φρεναρισμα!!! τουλαχιστον για το δικο μου αμαξι και την χρηση που του κανω!!!!! για τους brembo τι γνωμη εχετε και για τους zimmermann?
Φίλε μου, για το δικό μου Ε46 318 Μ43ΤU 1.9(Ιουλ 2001) βρήκα στο ebay.de πλήρες σετ (δισκόφρενα μπροστά και πίσω-τακάκια-αισθητήρες φρένων) με 110 ευρώ και τα τοποθέτησα εγώ ο ίδιος,πολύ εύκολα!
Δεν είναι εποχή για έξοδα!!!Έχεις και την ικανοποίηση οτι το έφτιαξες μόνος σου!!!
Μπορείς να μας δώσεις το λινκ ή τον πωλητή? Η τιμή ακούγεται πραγματικά super!
Φίλε μου, για το δικό μου Ε46 318 Μ43ΤU 1.9(Ιουλ 2001) βρήκα στο ebay.de πλήρες σετ (δισκόφρενα μπροστά και πίσω-τακάκια-αισθητήρες φρένων) με 110 ευρώ και τα τοποθέτησα εγώ ο ίδιος,πολύ εύκολα!
Δεν είναι εποχή για έξοδα!!!Έχεις και την ικανοποίηση οτι το έφτιαξες μόνος σου!!!
Η τιμη ειναι super...
Τί εταιρεια-μαρκα ομως ειναι..??
Μπορείς να μας δώσεις το λινκ ή τον πωλητή? Η τιμή ακούγεται πραγματικά super!
Τους αγόρασα πριν 6 μήνες και δεν βγαίνουν οι λεπτομέρειες στο λογαριασμό μου στο ebay,αν κάνεις αναζήτηση (BMW E46 Bremsen) στο ebay.de βγάζει πάρα πολλές αγγελίες σε τιμές μέχρι 110-150 ευρώ!
Για μάρκα δεν θυμάμαι,είναι Γερμανικής κατασκευής και έχουν έγκριση TUV,επίσης πλήρωσα 30 Ευρώ μεταφορικά!
Στο You Tube επίσης έχει λεπτομερή videos με οδηγίες τοποθέτησης φρένων για Ε46!
Η συμπεριφορά τους είναι άψογη και πέρασα ΚΤΕΟ πριν δύο μήνες με άριστα αποτελέσματα!
Κυριολεκτικά ανανεώθηκε το αυτοκίνητο και έφυγε η σκουριασμένη όψη των παλιών δίσκων που φαίνονταν άσχημα μέσα απότις ακτίνες των ζαντών!!!
(Συνέχεια)Θα αγοράσω δισκόφρενα-τακάκια και για την Ζ3 2.0 μου από το ebay.de,από ότι βλέπω στο BMWfans.info είναι ίδια με της Ε46 318!
Τους αγόρασα πριν 6 μήνες και δεν βγαίνουν οι λεπτομέρειες στο λογαριασμό μου στο ebay,αν κάνεις αναζήτηση (BMW E46 Bremsen) στο ebay.de βγάζει πάρα πολλές αγγελίες σε τιμές μέχρι 110-150 ευρώ!
Για μάρκα δεν θυμάμαι,είναι Γερμανικής κατασκευής και έχουν έγκριση TUV,επίσης πλήρωσα 30 Ευρώ μεταφορικά!
Στο You Tube επίσης έχει λεπτομερή videos με οδηγίες τοποθέτησης φρένων για Ε46!
Η συμπεριφορά τους είναι άψογη και πέρασα ΚΤΕΟ πριν δύο μήνες με άριστα αποτελέσματα!
Κυριολεκτικά ανανεώθηκε το αυτοκίνητο και έφυγε η σκουριασμένη όψη των παλιών δίσκων που φαίνονταν άσχημα μέσα απότις ακτίνες των ζαντών!!!
αν πας στον λογαριασμο σου στο ebay και πατησεις να δεις τα feedback που σου εχουν στειλει θα βρεις τον πωλητη!!να θελεις μπες στον κοπο και βρες τον!!!
Πανο βαλε αυτους που φοραω εγω....ειναι οι καλυτεροι :p :p :p :p
χαχα Brembo re :)δε τους θυμασαι ?
αν πας στον λογαριασμο σου στο ebay και πατησεις να δεις τα feedback που σου εχουν στειλει θα βρεις τον πωλητη!!να θελεις μπες στον κοπο και βρες τον!!!
Αν δεν σου κάνει κόπο φίλε δες μια πως λέγεται ο πωλητής όπως σου είπε το παιδί thumbthumbthumbthumb
Αν δεν σου κάνει κόπο φίλε δες μια πως λέγεται ο πωλητής όπως σου είπε το παιδί thumbthumbthumbthumb
Λεπτομέρειες δημοπρασιών δίνει μόνο για 90 μέρες πρίν(10 Αυγ 2010),νομίζω με κάποια επιφύλαξη, οτι ο πωλητής είναι ο (auto-kfz-teile) ή ο (autoparts-online).
Σε αναζήτηση που έκανα τώρα στο ebay.de,υπάρχουν 1400 αγγελίες για φρένα Ε46 και οι μισοί τα στέλνουν και στην Ελλάδα!