Επιστροφή στο Forum : Κοντυτερο βημα για 328 Ε36
Stunt Mike
22-10-10, 22:05
Στο δικο μου φοραω βημα 3.15(41:13) και βρηκα στο realoem οτι μου ταιριαζει το βημα απο 520 Ε34 ,3.46(45:13) δλδ 10% κοντυτερο.Οταν εβαλα το Quaife ειχε σαν επιλογη να κανω το βημα 3.64 αλλα το θεωρησα υπερβολικα κοντο.Το 3.46 ειναι σχεδον το ιδιο με τα 318is οποτε τ'αμαξι δεν γινεται υπερβολικα κοντο για δρομο(220+τελικη).Ποια η γνωμη σας γι'αυτη την αλλαγη,λαμβανοντας υποψη σας οτι το 28αρι μου χρησιμοποιειται κυριως για ντριφταρισμα σε δρομους και πιστες αλλα ενιοτε μπορει να βγει και για κανα ταξιδι(σπανια πλεον εν αναμονη του καινουριου,παλιοτερα ταξιδευα πολυ ακομη και εξωτερικο γι'αυτο και το ειχα κοντυνει λιγο(απο 3.07 σε 3.15).Τωρα ομως μου κρεμαει η 3η σε πολλες στροφες και μεχρι να δυναμωσει(πολυ) ελεγα να προβω σ'αυτη τη κινηση.Η μονη μου ενσταση ειναι στο αν αυτη η κινηση κανει τ'αμαξι δυστροπο και αποτομο στα αφηματα του γκαζιου,ή αν κουραζεται πολυ η μεταδοση και το μοτερ.Εχει κανεις εμπειρια σ'αυτο??:thanks:
Εμπειρια απο τετοιο κοντυμα δεν εχω, αλλα εχω εμπειρια απο ελλειψη δυναμης, και επιθυμια κοντυματος !
Εγω θα σου ελεγα προχωρα, αφου και εσυ ξερεις οτι ειναι πλεον το πιο ευκολο "δυναμωμα" για σενα τωρα. Δεν ειναι ?
Εφοσον δεν ειναι τοσο σημαντικο πλεον το "κουλαριστο" ρολλαρισμα σε μεγαλες ταχυτητες...
:warriorsmiley:
Εχω φορεσει τετοιο βημα σε 46αρι.
Τελικη περιπου 220 οπως λες και κερδος στις ρεπριζ συγκριτικα με το 15αρι.
Τα αυτοματα 36αρια τι διαφορικο φοραγανε;
Λογικα πρεπει να ειναι κοντο και αυτο και να μπαινει κουτι.
Τωρα για ντριφτ που λες, στη δευτερα σου θα δινει καλυτερα τη δυναμη, αλλα θα σε κοβει περιπου 500/600 στροφες νωριτερα απο οτι πριν.
Αν δεν ειναι σημαντικο για σενα, βαλτο.
Stunt Mike
23-10-10, 17:32
Εχω φορεσει τετοιο βημα σε 46αρι.
Τελικη περιπου 220 οπως λες και κερδος στις ρεπριζ συγκριτικα με το 15αρι.
Τα αυτοματα 36αρια τι διαφορικο φοραγανε;
Λογικα πρεπει να ειναι κοντο και αυτο και να μπαινει κουτι.
Τωρα για ντριφτ που λες, στη δευτερα σου θα δινει καλυτερα τη δυναμη, αλλα θα σε κοβει περιπου 500/600 στροφες νωριτερα απο οτι πριν.
Αν δεν ειναι σημαντικο για σενα, βαλτο.
Σταματη οταν εννοεις θα με ''κοβει'' 500-600 σαλ πιο πριν τι εννοεις?Δηλαδη αντι να τραβαει μεχρι 6800 θα κοβει στις 6200-6300??Για ποιο λογο?Μηπως παραζοριζεται το μοτερ λογω του κοντου βηματος?(Ηταν γεγονος αυτο σε 325 Ε30 με 4.27 βημα ηταν σαν το ''βαραινε'' στο στροφαρισμα το κοντο του διαφορικο,εβαλε 3.91 και συνηλθε)...........Τα αυτοματα 4κυλινδρα Ε36 φοραγανε 4.44(δεν μπαινει σε μενα)Τα αυτοματα 328(το δικο μου τετοιο ηταν) φοραγαν 3.07 αντι για 2.93 των χειροκινητων.Εγω φοραω διαφορικο 3.15 απο 325 Ε36.
Θελω να πω οτι εκει οπου τωρα εχεις πχ 120 χλμ και 4.500 στροφες με 4η μετα θα εχεις 120 χλμ και 5.000 στροφες με την ιδια σχεση, εξ αιτιας του βηματος.
https://www.bokchoys.com/differential/e46_gear_ratio_calculator.htm
Κανε τους υπολογισμους σου με αυτο το προγραμματακι και δες τι σε συμφερει.
Ένα διαφορικό με βήμα 3,23 το χετε σκεφτεί;
Στο δικο μου φοραω βημα 3.15(41:13) και βρηκα στο realoem οτι μου ταιριαζει το βημα απο 520 Ε34 ,3.46(45:13) δλδ 10% κοντυτερο.Οταν εβαλα το Quaife ειχε σαν επιλογη να κανω το βημα 3.64 αλλα το θεωρησα υπερβολικα κοντο.Το 3.46 ειναι σχεδον το ιδιο με τα 318is οποτε τ'αμαξι δεν γινεται υπερβολικα κοντο για δρομο(220+τελικη).Ποια η γνωμη σας γι'αυτη την αλλαγη,λαμβανοντας υποψη σας οτι το 28αρι μου χρησιμοποιειται κυριως για ντριφταρισμα σε δρομους και πιστες αλλα ενιοτε μπορει να βγει και για κανα ταξιδι(σπανια πλεον εν αναμονη του καινουριου,παλιοτερα ταξιδευα πολυ ακομη και εξωτερικο γι'αυτο και το ειχα κοντυνει λιγο(απο 3.07 σε 3.15).Τωρα ομως μου κρεμαει η 3η σε πολλες στροφες και μεχρι να δυναμωσει(πολυ) ελεγα να προβω σ'αυτη τη κινηση.Η μονη μου ενσταση ειναι στο αν αυτη η κινηση κανει τ'αμαξι δυστροπο και αποτομο στα αφηματα του γκαζιου,ή αν κουραζεται πολυ η μεταδοση και το μοτερ.Εχει κανεις εμπειρια σ'αυτο??:thanks:
σε ταξιδι θα ειναι πολυ κοντο και σε ανοιγμα ειναι σιγουρο οτι θα χασεις τουλαχιστον 2 αμαξια μεχρι τα 200...αν ωστοσο εχεις προταιρεοτητα το ντριφτ τοτε σιγουρα θα γυρναει πιο ευκολα αλλα θα κοφτιαζει και πιο γρηγορα οποτε δε θα εχεις μεγαλο φασμα...το καλυτερο θεωρω οτι ειναι το 3,23
Stunt Mike
23-10-10, 22:39
Σε κοντρα ξερω οτι το καλυτερο μαλλον ειναι το 3.15 και 3.23.Σε ταξιδι θα πηγαινει οπως ενα 316-318ις με 200+ αλογα.Κοντο μεν,ανεκτο δε.Εκει που πηγαινα 180 αθορυβος,τωρα θα'ναι 162 στις ιδιες στροφες και καθε αφημα του γκαζιου θα επιβραδυνει τ'αμαξι περισσοτερο.Το θεμα μου ειναι να ξεκολλαει πιο ευκολα με 3η σε ορεινη διαδρομη η πιστα,ειδικα οταν του βαζω και τις 16αρες με 205/55...Παντως στις συνηθισμενες κοντρες ''πολης'' δλδ φαναρι-φαναρι μεχρι τα 140 το 28αρι μου με εισαγωγη-εξατμιση-προγραμμα και με 3.46 διαφορικο ισως κονταροχτυπιεται με κανα Μ3 286 και πιστευω σιγουρα με S2000...αν και δεν με νοιαζουν οι κοντρες...
Stunt Mike
23-10-10, 22:43
Ένα διαφορικό με βήμα 3,23 το χετε σκεφτεί;
Κι αυτο μπαινει απο 525 Ε34....αλλα μικρη διαφορα απ'το δικο μου 3.15.Οπως κι οταν πηγα απο 3.07 σε 3.15.Ροπιαζε μεν καλυτερα αλλα δεν αλλαξε η συμπεριφορα του στο ντριφταρισμα με 3η.παλι μακρυ ηταν...
aggelosmk2
23-10-10, 23:06
To θεμα με το 3,46 ειναι οτι στον κοφτη στη 2α θα εχεις αντι για 100 ,90 χλμ περιπου...θα σε βολευει στο ντριφταρισμα ? Γιατι μπορει να μενεις συξιλος στο εβγα της στροφης....
Απο την αλλη επειδη η 3η σου θα κοντυνει θα σου ειναι κ πιο "παιχνιδιαρα" που σημαινει οτι θα μπορεις να παιξεις καλυτερα με αυτη τη σχεση στο κιβωτιο.. thumb
Στη 3η λοιπον κ στις 4000 σ.α.λ που θελεις κατ'ελαχιστο για να σαι μες στη ροπη με το 3,46 θα εχεις τη δυνατοτητα λιγοτερα χλμ για μπασιμο κ πιο προθυμο στροφαρισμα για διορθωση ,ισορροπηση, κ.λ.π κ.λ.π ....
Stunt Mike
23-10-10, 23:20
Αγγελε οπου τραβαω τη 2α μεχρι τα 100,θα μπορουσα ανετα να μπω και με 3η εξ αρχης αν ειχα κοντυτερο βημα και να το τραβηξω μεχρι τα 120 αν χρειαστει.Το'δες κι εσυ,σε καποιες στροφες εξαντλουνταν η 2α και κρεμαγε η 3η.Στο κατω κομματι του ''βουνου'' επρεπε να μπω πολυ γρηγορα για να ντριφταρει η 3η και παλι περαν των κινδυνων,δεν την κραταγε ευκολα τη γωνια πλαγιολισθησης αν επεφτα κατω απ'τις 4000 σαλ.Εμπαινε με τη φορα του τ'αμαξι και δεν ανταποκρινοταν στο πατα-ασε του γκαζιου.Με το 3.46 ελπιζω να ξεκολλαει στις 3000+ ειτε με τα ιδια χλμ θα'ναι στις 4000+ εξ'αρχης οποτε θα'ναι ηδη μεσα στη ροπη του και θα'χω οπως λες κι εσυ προθυμια απ'το μοτερ για ισορροπηση.Το ιδιο ακριβως μου συμβαινει στην πλειονοτητα των ορεινων διαδρομων 2ας-3ης.(ετσι κι αλλιως η ιπποδυναμη μου δεν μου επιτρεπει να ντριφταρω σε ανοικτα κομματια)
aggelosmk2
23-10-10, 23:43
Ακριβως αυτο λεω... Θα χεις ενα πιο "ζωντανο" και προθυμο μοτερ thumb για να υποστηριξει το ντριφτ....
Ουτως η αλλως εχεις δηλωσει για πιο σκοπο εχεις το αμαξι πλεον κ τα πολλα χλμ τελικης ειναι περιττα....
Αλλα οχι πιο κοντο απο το 3,46 γιατι θα ειναι εκνευριστικα κοντο μετα κ θα σαι συνεχεια με ενα λεβιε στο χερι ,πραγμα το οποιο δεν θελουμε....
Stunt Mike
23-10-10, 23:46
Αμα κανει καλο καιρο μες τη βδομαδα,παμε και τη βολτα που λεγαμε...και μετα θα σε παω μια Kapandriti Super Special ;)
aggelosmk2
23-10-10, 23:55
Μεσα.... thumb ...
Μην ξεχασω να παρω κ τα απαραιτητα μαζι μου....
https://3.bp.blogspot.com/_HSPlNsJmwS0/S8iOiVPL9lI/AAAAAAAABl0/duraiHJ2Hn4/s1600/beesuit3.jpg
..... :th_Laie_67-1:
Stunt Mike
24-10-10, 00:00
Μεσα.... thumb ...
Μην ξεχασω να παρω κ τα απαραιτητα μαζι μου....
https://3.bp.blogspot.com/_HSPlNsJmwS0/S8iOiVPL9lI/AAAAAAAABl0/duraiHJ2Hn4/s1600/beesuit3.jpg
..... :th_Laie_67-1:
:hystericalbs1::hystericalbs1::th_Laie_67-1: Εχω λιωσει λεμε!!!!Θα γουσταρεις τρελα φιλε,δεν παιζει και κινηση εκει καθολου.
Stunt Mike
03-11-10, 00:46
Tελικα αγορασα κορωνα-πινιον 3.46 απο 520 Ε34!!Αναμενετε νεοτερα μετα την τοποθετηση και δοκιμη!
ρε παιδια υπαρχει καποιος τροπος να βρουμε το βημα του αυτοκινητου μας??Καποιο site με πληροφοριες αναλογα το μοντελο, χρονολογια κτλ ??
ρε παιδια υπαρχει καποιος τροπος να βρουμε το βημα του αυτοκινητου μας??Καποιο site με πληροφοριες αναλογα το μοντελο, χρονολογια κτλ ??
Λογικα, οπως τα Ε36, πρεπει να εχει το διαφορικο πανω ενα μεταλλικο "ταμπελακι" που γραφει.
"Σκυψε 'βλογημενε" !!:th_Laie_67-1:
Stunt Mike
03-11-10, 11:37
Βαλε τα τελευταια 7ψηφια του αρ.πλαισιου σου(VIN) στο realoem.com πηγαινε στο ''πισω αξονας'' --> ''διαφορικο'' και βλεπεις τι βημα φορας
Εαν έχεις φτάσει σε τέτοιο επίπεδο κ το εργαλείο σου έχει δυνατότητες κ τα μέρη που πηγαίνεις σου επιτρέπουν ώστε να ντριφταρείς με τ 3τη στ κιβώτιο βάλε πιο κοντό βήμα χωρίς συζήτηση
Stunt Mike
03-11-10, 11:48
Οταν εχεις πανω απο 300 αλογα δεν σε νοιαζει ιδιαιτερα αν εχεις μακρυ βημα γιατι ντριφταρει με 3η ευκολα σχεδον παντου,οταν εισαι σαν εμενα ομως με 200-220 ντριφταρει μεν,με προσπαθεια και καννιβαλισμους δε.Χτες βραδυ παλι που γυρναγα απο βολτα μεσω Καπανδριτη super special :) μου'λειπε η κοντυτερη 3η και ρισκαριζα να μπω με 3500-4500 σαλ ενω με το κοντο θα'παιζα 4000-5000 που ειμαι μεσα στη μεγιστη ροπη και τ'αμαξι ακουει αμεσα στο γκαζι.Τα χλμ εισοδου-εξοδου στη στροφη ειναι τα ιδια.Οι νομοι της φυσικης δεν καταρριπτονται.Το θεμα ειναι η ρυθμισιμοτητα της ουρας με το γκαζι....
Αφού η 2α σου είναι κοντή κ η 3η σου είναι λίγο μακριά για τις απαιτήσεις σου έχεις 2 λύσεις η μια η που λες να κοντυνείς το βήμα κ η δεύτερη να βελτιώσεις το μοτέρ σου η να βάλεις κανένα αλλο πιο δυνατό εαν υπάρχει χρήμα βέβαια αλλιώς το κοντό βήμα είναι μονόδρομος
Stunt Mike
03-11-10, 23:51
Τη 2α μου δεν θα την ελεγα κοντη καθως φτανει τα 105 χλμ στον κοφτη!Και η 3η μου τα 158...Το καλυτερο για ντριφτ ειναι 2α μεχρι 90 και 3η μεχρι 130.Τωρα με το 3.46 βημα πετυχαινω το πρωτο αλλα η 3η μου παλι θα'ναι μακρια(144χλμ) οποτε επρεπε να παιξει και καποια αλλαγη στα γραναζια για να την κοντυνω κι αλλο χωρις να κοντυνει και η 2α(που ειναι ιδανικη για κλειστες πιστες).Συντομα θα βελτιωσω και το μοτερ αρκετα....αλλα προς το παρον το κοντυμα ηταν μονοδρομος για να χαιρομαι τ'αμαξακι μου