Επιστροφή στο Forum : ΧΑΜΗΛΩΜΑ
Γεια σας συμφορουμητες θα ηθελα να χαμηλωσει λιγο το αμαξι (316i e36 sedan) μου να μην ειναι σαν τρακτερ τι ελατηρια προτεινετε θελουν αλαγη και τα αμορτισερ θα κοπαναει παντου?? Και ποιο κατα την γνωμη σας ειναι το ιδανικοτερο χαμηλωμα για να πας ανθρωπινα και να μην βρισκει παντου απλως θελω να χαμηλωσει λιγο ποιο πολυ απο τα μανησια ελατηρια.
P.S Με τις 16αρες που θελω να βαλω θελω να το χαμηλωσωγιατι τωρα εχω τις 15αρες ακομη.
Τα αμορτισερ που φοραω ειναι sachs μαυρα.
m-power_01
21-10-10, 04:45
Το πιο ήπιο από μεριάς χαμηλωματος είναι το eibach , από άποψη σκληροτητας το hr . Και τα δυο μέχρι 3,5 πόντους παίζουν . Δεν θυμάμαι απέξω για όλα τα μοντέλα . Κοιτά στις σελίδες τους! Αμορτισέρ θα ήταν καλό να αλλάξεις γιατί θα τερματίσουν πιο εύκολα και θα κοπαναει. Απαραίτητο δεν είναι ...
η πιο συμβατικη λυση για οτι γραφεις ονομαζεται ελατηρια m pack....
χαμηλωνει κατα 1,5 ποντο,χωρις να κοπαναει καθολου.
ετσι εχεις και ανεση(χαρακτηριστικη ) και καλυτερο κρατημα
koukos e36 coupe
21-10-10, 08:33
Το πιο ήπιο από μεριάς χαμηλωματος είναι το eibach , από άποψη σκληροτητας το hr . Και τα δυο μέχρι 3,5 πόντους παίζουν . Δεν θυμάμαι απέξω για όλα τα μοντέλα . Κοιτά στις σελίδες τους! Αμορτισέρ θα ήταν καλό να αλλάξεις γιατί θα τερματίσουν πιο εύκολα και θα κοπαναει. Απαραίτητο δεν είναι ...
εχει και ποιο χαμηλα απο 3,5 ποντους.....πχ τα μελιτζανη τα hr ειναι 6 μπροστα 5 πισω....
Σορυ για το οφ τοπικ (αυτες οι ζαντες https://www.car.gr/parts/view/708059/ μπορουν να παρουν 205/55 λαστιχο η μονο 215 και πανω και ειναι και γαμω τις ζαντες!) τωρα για τα μ-πακ που ειπες θα το ψαξω να δω και καμια φωτο να δω ποσο καθεται το αμαξι.
παντως φιλαρι αν καταληξεις σε ελατηρια Μ πακ πες μου να σου δωσω τα δικα μου σε ξευτιλε τιμη.εγω εκανα μετατροπη σε εξακυλινδρο και δνε μπορουσα να τα βαλω
m-power_01
21-10-10, 14:02
εχει και ποιο χαμηλα απο 3,5 ποντους.....πχ τα μελιτζανη τα hr ειναι 6 μπροστα 5 πισω....
Και η eibach βγάζει την sport line 4,5 cm ... Αλλά αν διαβάσεις το παιδί ζητάει λίγο χαμηλωμα ! Να μην βρίσκει παντού
πανω απο 3,5 ποντους υπαρχει προβλημα..θα αφηνεις προφυλακτηρες .....
koukos e36 coupe
21-10-10, 14:34
πανω απο 3,5 ποντους υπαρχει προβλημα..θα αφηνεις προφυλακτηρες .....
εγω παντως το εχω 6 μπροστα 5 πισω......και εχω και τα νυχακια απο το m3-gt και δεν σπαω κανεναν προφυλακτιρα.....το θεμα ειναι πως μπενεις σε γουβες.σαμαρακια.ανεβασματ α κατεβασματα του δρομου....κτλπ.....
δημητρη,εγω ακομα και με τα μ πακ πχ δεν μπορουσα να μοω στο παρκινγ στην ολοκαινουρια οικοδομη της δικιας μου..
μη μπερδευεσαι δεν ειμαστε γερμανια να εχουμε δρομους πιστα...
για να βαλεις τετοια ελατηρια σημαινει οτι πρεπει να βαλεις και τα καταλληλα αμορτισερ.για να βαλεις αυτα τα αμορτισερ σημαινει οτι το αμαξι θα ειναι πετρα.
και οπως και να το παρεις αν προσεχεις σαμρακια γουβες λακουβες σημαινει οτι δεν μπορεις να κανεις ουτε 5 μετρα χωρις τα ματια σου να μην ειναι κατω.
απο οτι καταλαβα το παιδι το χρησιμοποιει καθημερινα και οχι ειδικα οταν θελει να ξεσκασει.οποτε 6 ποντα ελατηρια ...ακυρα.ασε που θελει λιγο χαμηλωμα!!!
αλλωστε με 6 ποντα αδυνατο να κρατησει τα αμορτισερ αυτα...
για τις ζαντες που αναφερεις μπορουν να παρουν λαστιχο 225-50-16.αλλωστε αυτες ειναι οι διαστασεις που εδιναν για τα m pack.
Γεια σας συμφορουμητες θα ηθελα να χαμηλωσει λιγο το αμαξι (316i e36 sedan) μου να μην ειναι σαν τρακτερ τι ελατηρια προτεινετε θελουν αλαγη και τα αμορτισερ θα κοπαναει παντου?? Και ποιο κατα την γνωμη σας ειναι το ιδανικοτερο χαμηλωμα για να πας ανθρωπινα και να μην βρισκει παντου απλως θελω να χαμηλωσει λιγο ποιο πολυ απο τα μανησια ελατηρια.
P.S Με τις 16αρες που θελω να βαλω θελω να το χαμηλωσωγιατι τωρα εχω τις 15αρες ακομη.
Τα αμορτισερ που φοραω ειναι sachs μαυρα.
Η μπορεις να βαλης ελλατηρια κατι ολλανδικα χειροπηοιτα για τον τυπο του αλλα απο αμορτισερ ΜΗ ξεφυγεις απ'τα μανισια του θα χεις προβληματα
ρε γιωργη....τι ολλανδικα χειροποιητα..που θα τα βρει το παιδι?δωσε καμμια διευθυνση να ψαξει!
Σορυ για το οφ τοπικ (αυτες οι ζαντες https://www.car.gr/parts/view/708059/ μπορουν να παρουν 205/55 λαστιχο η μονο 215 και πανω και ειναι και γαμω τις ζαντες!) τωρα για τα μ-πακ που ειπες θα το ψαξω να δω και καμια φωτο να δω ποσο καθεται το αμαξι.
αυτη η ζαντα που βρηκες ειναι ΙΔΑΝΙΚΗ
m-power_01
21-10-10, 15:38
Έχετε υπόψη σας ότι το υπερβολικό χαμηλωμα απαιτεί δυο φορές πιο προσεχτικη ευθυγραμμιση ! Με 6 πόντους μεταβαλεται αρκετά η γεωμετρία του αυτοκινήτου ! Συχνά χρειάζονται ρυθμιζομενες κόντρες , ρυθμιζομενα τοπ μαουντς , καμπεροβιδες κλπ ...
Επίσης ένα αρνητικό επιπλέον είναι η επιπλέον φθορά που προκαλείται στα ημιαξονια.
Δεν σκεφτομαι να το χαμηλωσω πολυ το πολυ μεχρι 2,5 ποντους μπρος πισω και δεν θελω να μουρωνει. Οσο για τις ζαντες που ανεφερα ειναι ιδανικες αλλα νομιζω παιρνουν 215 και ανω φαρδος κατι που δεν θελω γιατι θα γονατισει αλλιως αμα περνανε 205 τις ειχα παρει (in a heartbeat) που λενε.
Moufas E46
21-10-10, 17:12
φιλε εγω εβαλα bilstein sprint με HR ελατηρια 3.5 ποντους στο e46 που εχω. αυτη ειναι η χρυση τομη απο αποψη χαμηλωματος. ουτε χαμηλο πολυ αλλα και ουτε ψηλο. τα αμορτισερ δεν ειναι καθολου σκληρα δεν κοπαναει καθολου το αμαξι και δεν εχω βρει πουθενα ως τωρα και φυσικα το αμαξι το χρησιμοποιω συνεχεια και ειδικα στο κεντρο της αθηνας οπου διαμενω αφου δεν παιζει δευτερο αυτοκινητο για αστικες μετακινησεις. οσο αφορα το παρκιν που ανεφερε ενας φιλος δεν εχει βρει ουτε στο υπογειο της πολυκατοικιας οπου το εχω κατεβασει και πιστεψε με ειναι απο τα χειροτερα παρκιν οσο αφορα την κλιση της ραμπας για να κατεβεις
μουφα,σωστα τα λες...και εγω αυτα εχω τωρα.βεβαια τα πηρα ολα μαζι οταν εκανα τη μετατροπη.
ομως υπαρχουν σημεια που οσο και να μη θελω να ακουμπαω,η οσο προσεκτικα και αν πηγαινω θα βρει.σου ξαναλεω και εγω αυτα που εχεις και εσυ εχω....απλα ετυχε να αναγκαζομαι να χρησιμοποιω αυτους τους δρομους
georggge46
22-10-10, 10:02
φιλε εγω εβαλα bilstein sprint με HR ελατηρια 3.5 ποντους στο e46 που εχω. αυτη ειναι η χρυση τομη απο αποψη χαμηλωματος. ουτε χαμηλο πολυ αλλα και ουτε ψηλο. τα αμορτισερ δεν ειναι καθολου σκληρα δεν κοπαναει καθολου το αμαξι και δεν εχω βρει πουθενα ως τωρα και φυσικα το αμαξι το χρησιμοποιω συνεχεια και ειδικα στο κεντρο της αθηνας οπου διαμενω αφου δεν παιζει δευτερο αυτοκινητο για αστικες μετακινησεις. οσο αφορα το παρκιν που ανεφερε ενας φιλος δεν εχει βρει ουτε στο υπογειο της πολυκατοικιας οπου το εχω κατεβασει και πιστεψε με ειναι απο τα χειροτερα παρκιν οσο αφορα την κλιση της ραμπας για να κατεβεις
Συγνωμη φιλε μου ,αλλα επειδη τυχαινει να εχω κι εγω τα bilstein sprint, προκειτε για ενα απο τα σκληροτερα αμορτισερ της αγορας ... Πολυ καλο κρατημα αλλα απο ανεση :thumbsdown: ...! Τα ειχα κι εγω σε συνδιασμο με ελατηρια 3,5 ποντων χαμηλωματος κι επρεπε να προσεχω την παραμικρη ανωμαλια και κλιση για να μην βρω και να μην σπασω την μεση μου ... Για τα 5ποντα - 6ποντα δεν το συζηταμε ... ειναι σαν να μην εχεις αναρτηση ! Τελικα αλλαξα ελατηρια κι εβαλα το eibach pro kit [2,5cm - 1cm], και ειμαι αρκετα καλυτερα αλλα και παλι απο ανεση ... χαλια ! Ο καλυτερη αναρτηση για τα Ελληνικα δεδομενα ειναι η m-pack [συνδιαζει καλο κρατημα με καλη ανεση] !! Εναλλακτικα μπορει να βαλει το eibach pro kit που δεν χαμηλωνει υπερβολικα το αμαξι σε συνδιασμο με ενα οχι πολυ σκληρο αμορτισερ , π.χ. οπως το koni FSD thumb
παιδια καλησπερα, ειμαι νεος στο σαιτ αλλα αρκετα παλιος στα bmw
ενδιαφερομαι να μαθω τι αμορτισερ να βαλω σε Ε46 316 4πορτο κανω συχνη χρηση εκτος πολης αλλα αναποφευκτα και εντος πολης, το παταω μονο εκτος πολης, θα μου βγει η πλατη εντος πολης, αξιζει να ειμαι σχεδον τελειος εκτος πολης και να θυσιασω τη.....πλατη μου εντος πολης???? bilstein κιτρινα η sucks οπως της μανας του σχεδον????
Moufas E46
27-10-10, 21:55
Συγνωμη φιλε μου ,αλλα επειδη τυχαινει να εχω κι εγω τα bilstein sprint, προκειτε για ενα απο τα σκληροτερα αμορτισερ της αγορας ... Πολυ καλο κρατημα αλλα απο ανεση :thumbsdown: ...! Τα ειχα κι εγω σε συνδιασμο με ελατηρια 3,5 ποντων χαμηλωματος κι επρεπε να προσεχω την παραμικρη ανωμαλια και κλιση για να μην βρω και να μην σπασω την μεση μου ... Για τα 5ποντα - 6ποντα δεν το συζηταμε ... ειναι σαν να μην εχεις αναρτηση ! Τελικα αλλαξα ελατηρια κι εβαλα το eibach pro kit [2,5cm - 1cm], και ειμαι αρκετα καλυτερα αλλα και παλι απο ανεση ... χαλια ! Ο καλυτερη αναρτηση για τα Ελληνικα δεδομενα ειναι η m-pack [συνδιαζει καλο κρατημα με καλη ανεση] !! Εναλλακτικα μπορει να βαλει το eibach pro kit που δεν χαμηλωνει υπερβολικα το αμαξι σε συνδιασμο με ενα οχι πολυ σκληρο αμορτισερ , π.χ. οπως το koni FSD thumb
μηπως ειχες τα χοντρομπουκαλα? εγω τα λεπτοκαλαμα εχω παντως. μου κανει φοβερη εντυπωση αυτο που λες. τα κοκκινα τα ελατηρια hr τα 3.5 φοραω. οχι φιλε μου δεν ειναι τα σκληροτερα ουτε βρισκω πουθενα ουτε κοντευω να σπασω την μεση μου. εγω το οδηγαω οπως πριν που φορουσα τα μαμα και δεν χρειαζετε να προσεχω το δρομο για να μην βρω
ghost-rider
27-10-10, 22:10
Η αληθεια ειναι οτι τα upside-down(χοντρομπουκαλα η ανεστραμμενα αν προτιματε) εχουν πολυ μεγαλη διαφορα απο τα απλα. Και τα δυο ειναι bilstein sprint και τα δυο προοριζονται για Ε46 αλλα ουδεμια σχεση εχουν μεταξυ τους.
Ειχα τα απλα και τα κατεβασα για τα ανεστραμμενα. Τωρα περιμενω μπας και πεσουν για να δουλεψει λιγο η αναρτηση. Ειναι σκετο μπετο.
Να προσθεσω εδω οτι τα ανεστραμμενα για το Ε46 εχουν 1 ποντο κοντυτερο μπρατσο, απο το κατω πιατελο μεχρι το σημειο που πιανει το μουαγιε, με αποτελεσμα να χαμηλώνει το αυτοκινητο κατα 1 ποντο, μπροστά, ανεξαρτητως ελατηριου.
georggge46
27-10-10, 22:17
μηπως ειχες τα χοντρομπουκαλα? εγω τα λεπτοκαλαμα εχω παντως. μου κανει φοβερη εντυπωση αυτο που λες. τα κοκκινα τα ελατηρια hr τα 3.5 φοραω. οχι φιλε μου δεν ειναι τα σκληροτερα ουτε βρισκω πουθενα ουτε κοντευω να σπασω την μεση μου. εγω το οδηγαω οπως πριν που φορουσα τα μαμα και δεν χρειαζετε να προσεχω το δρομο για να μην βρω
Μαλλον πρεπει να εχεις μεγαλες αντοχες για να βγαζεις νορμαλ το αναμφιβολα σκληροτερο αμορτισερ της αγορας ...
ghost-rider
27-10-10, 22:27
Και συνεχιζοντας εδω να προσθεσω οτι οσα κονι εχουν πεσει στα χερια μου δεν εχουν εντονη επαναφορα σε αντιθεση με τα bilstein. Η επαναφορα ειναι εξαιρετικη και απαραιτητη για χρηση πιστας, αλλα στο δρομο ειναι περισσοτερο μειον παρα συν. Και τα bilstein εχουν εντονη επαναφορα(καλα τα ανεστραμμενα τρομαζεις να τα κρατησεις βυθισμενα με το χερι) με αποτελεσμα να κανουν την ανεση ονειρο θερινης νυκτος χωρις ουσιαστικο λογο.
Ο δρομος και κυριως ο ελληνικος, χρειαζεται αποσβεστηρα και οχι περιοριστη ταλαντωσης. Το bilstein περιοριζει και μπαινει δυνατα στα χωραφια του ελατηριου.
Τολμω να πω, χωρις να θελω να προδικαζω οτι η επομενη επιλογη μου θα ειναι koni. Ισως οχι τα εξαιρετικα fsd γιατι ειναι πανακριβα, αλλα καποιο απο τα υπολοιπα αμορτισερ της εταιρειας.
Moufas E46
27-10-10, 22:29
Μαλλον πρεπει να εχεις μεγαλες αντοχες για να βγαζεις νορμαλ το αναμφιβολα σκληροτερο αμορτισερ της αγορας ...
χα χα χα παιζει να ναι και αυτο:th_Laie_67-1: μπορω να σου πω αδερφε πως πριν τα αλλαξω εχοντας τα μαμα πανω κοπανουσε περισσοτερο. μετα αλλαζοντας και σινεμπλοκ ταυτοχρονα το αμαξι εγινε μια χαρα. σημειωτεον φοραω και 18 αρες με 40αρι προφιλ
Ειχα Bilstein τα λεπτοκαλαμα και το αμαξι κοπανουσε και με τα μαμα ελατηρια ετσι αλλαξα αμορτισερ εβαλα τα μαμισια sachs και τωρα ψαχνωμε για ελατηρια και απο οτι εχω ακουσει και διαβασει προς μ πακ μερια θα παω αλλα ειναι δυσεβρετα να βρω με λιγα χιλιομετρα και καινουργια θα κανουνε ακριβα να υποθεσω?
Αυτα τα koni fsd τα εχει δοκιμασει κανενας σε Ε46? Ειχα τις καλυτερες εντυπωσεις απο τα Koni κιτρινα αν και πολυ σφιχτα και τα bilstein δεν τα πολυεμπιστευομαι.Θελω καλυτερο κρατημα αλλα οχι αναγκαστηκα να χασω και τη πετρα απο τα νεφρα..