PDA

Επιστροφή στο Forum : Ασφαλεια

giannis_compact
15-10-10, 21:56
Παιδια καλησπερα.Εχω μια ερωτηση σχετικη με την ασφαλεια του αυτοκινητου μου.Το αυτοκινητο ειναι στο ονομα της μητερας μου κει μου ειπαν απο την ασφαλιστικη πως για να με καλυψει η ασφαλεια πρεπει να μου βαλουν μεσα την καλυψη οτι ειμαι οδηγος κατω των 23 ετων.Αυτο κοστιζει αρκετα-πολλα χρηματα.Δηλαδη εγω σαν οδηγος και κατοχος διπλωματος εδω και 2μιση χρονια σε περιπτωσ που τρακαρω για παραδειγμα με το αυτοκινητο του πατερα μου δε θα με καλυψει η ασφαλεια?Εγω κανω πολλα ταξιδια και με το αυτοκινητο του πατερα μου.Στην ουσια λεμε ασφαλεια αυτοκινητου και οχι οδηγου.Τι σημαινει δηλαδη αυτο?Αν δεν βαλω και αυτην την καλυψη σε περιπτωση ατυχηματος δε θα με καλυψει η ασφαλιστικη?Περιμενω καποια απαντηση απο καποιον που τυχων γνωριζει.
:thnx::thnx::thnx::thnx:

aris
15-10-10, 22:06
Δυστυχως φιλε μου ειναι αληθεια! Δεν προκειται να σε καλυψει η ασφαλεια σε περιπτωση τρακαρισματος. Θα πρεπει να πληρωσεις τα επιπλεον ασφαλιστρα!!!!!
Βεβαια αν φταιει ο αλλος δεν εχεις προβλημα μονο αν φταις εσυ. Εκτος και αν πεσεις σε καλο τυπακι, κανετε φιλικη δηλωση και γραψεις τα στοιχεια που εχει γραμμενα στο ασφαληστηριο!

PANOS-E60
15-10-10, 22:08
Ισχύει αυτό που σου είπαν, πρέπει να πληρώσετε το λεγόμενο επασφάλιστρο γιά κάλυψη νέου οδηγού, κάτω των 23 ετών. Δεν είμαι βέβαιος αν το ζητάνε όλες οι εταιρείες, αλλά το σωστό είναι αυτό.

DIMITr|S
15-10-10, 22:14
εγω το πληρωνω για καλο και για κακο...στο δικο μου αμαξι....ειναι 30 ευρω παραπανω....λεω δεν μαμιεται.

giannis_compact
15-10-10, 23:21
30 ευρω ειναι????Εμενα μου ειπαν οτι ειναι γυρω στα 150-180...Πληρωνω για το κομπακτ (316) 530 ευρω σαφαλεια το χρονο και εχω πυρος-κλοπης και αυτο το επασφαλιστρο!!Πολλα δεν ειναι???

PANOS-E60
15-10-10, 23:25
Αν δίνεις 530 ε το χρόνο, τότε ναι είναι ακόμα 150 τουλάχιστον το επασφάλιστρο.

giannis_compact
15-10-10, 23:30
530 πληρωνω μαζι με το επασφαλιστρο.Αλλα μου φαινονται πολλα!!Κανεις αλλος με 316 να μας πει ποσο πληρωνω?

DIMITr|S
15-10-10, 23:30
sorry 30 το εξαμηνο ειναι
δεν ξερω αν επειδη ειναικλοπης παιζει τοσο μεγαλο ρολο ετσιωστε να φτασει τα 150 ολο το χρονο......σιγουρα ειναι πολλα αυτα που λες.....
εγω παντως 30 το εξαμηνο

Crab
16-10-10, 00:08
To επ-ασφάλιστρο είναι υποχρεωτικό για οδηγούς με λιγότερο από ένα χρόνο στην κατοχή τους δίπλωμα ή κάτω των 23 ετών(ημερολογιακά ή ακριβής ημερομηνία γέννησης..παίζει ανάλογα με την εταιρία).

Η Ασπίς πχ δεν είχε καμιά επιβάρυνση(ήθελε να μαζέψει κόσμο και μετά να σκάσει...).

Οι περισσότερες εταιρίες σμρ κοστολογούν το επ-ασφάλιστρο από 30% μέχρι και 80% στην αστική ευθύνη του εκάστοτε αυτοκινήτου.H κάθε μια έχει το δικό της Underwriting.

Σε περίπτωση ατυχήματος και ενώ δεν έχουμε τα προβλεπόμενα...(επ-ασφάλιστρο) είμαστε στον αέρα.Οι ασφαλιστικές συνήθως καλύπτουν τον πελάτη...(αν υπάρχουν υλικές ζημιές και αφού πληρώνει την διαφορά στο συμβόλαιο ή την διαφορά x2 ή ακόμα και x3) αλλά κανείς δεν σου εγγυάται πως αν συμβεί κάτι σοβαρό(όπου σοβαρό=μεγάλες υλικές ζημιές ή ακόμα χειρότερα σωματικές βλάβες) θα είναι στο πλευρό σου και θα καθαρίσει για πάρτι σου.

Κοινώς....θυσιάστε μερικά ακόμα ¤ στο συμβόλαιο και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.Έτσι κι αλλιώς είναι παροδικό.

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα ή αν έχω κάποια παράληψη.
Ελπίζω να βοήθησα...έστω και λίγο.:original:

giannis_compact
16-10-10, 01:46
To επ-ασφάλιστρο είναι υποχρεωτικό για οδηγούς με λιγότερο από ένα χρόνο στην κατοχή τους δίπλωμα ή κάτω των 23 ετών(ημερολογιακά ή ακριβής ημερομηνία γέννησης..παίζει ανάλογα με την εταιρία).

Η Ασπίς πχ δεν είχε καμιά επιβάρυνση(ήθελε να μαζέψει κόσμο και μετά να σκάσει...).

Οι περισσότερες εταιρίες σμρ κοστολογούν το επ-ασφάλιστρο από 30% μέχρι και 80% στην αστική ευθύνη του εκάστοτε αυτοκινήτου.H κάθε μια έχει το δικό της Underwriting.

Σε περίπτωση ατυχήματος και ενώ δεν έχουμε τα προβλεπόμενα...(επ-ασφάλιστρο) είμαστε στον αέρα.Οι ασφαλιστικές συνήθως καλύπτουν τον πελάτη...(αν υπάρχουν υλικές ζημιές και αφού πληρώνει την διαφορά στο συμβόλαιο ή την διαφορά x2 ή ακόμα και x3) αλλά κανείς δεν σου εγγυάται πως αν συμβεί κάτι σοβαρό(όπου σοβαρό=μεγάλες υλικές ζημιές ή ακόμα χειρότερα σωματικές βλάβες) θα είναι στο πλευρό σου και θα καθαρίσει για πάρτι σου.

Κοινώς....θυσιάστε μερικά ακόμα ¤ στο συμβόλαιο και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.Έτσι κι αλλιώς είναι παροδικό.

Συγνώμη αν σας μπέρδεψα ή αν έχω κάποια παράληψη.
Ελπίζω να βοήθησα...έστω και λίγο.:original:

Δηλαδη εγω που ειμαι κατοχος διπλωματος πανω απο 2 χρονια και ειμαι κατω των 23 ετων δε χρειαζομαι επασφαλιστρο???

Kostas_1
16-10-10, 11:23
Δηλαδη εγω που ειμαι κατοχος διπλωματος πανω απο 2 χρονια και ειμαι κατω των 23 ετων δε χρειαζομαι επασφαλιστρο???

Χρειαζεσαι. Πρεπει να ισχυουν και τα δυο για να μη χρειαζεσαι (και ανω των 23 και πανω απο 2 χρονια διπλωμα)

gant
16-10-10, 11:28

Χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Ο μικρός γιός μου έβγαλε δίπλωμα στα 19 του και μέχρι να κλείσει τα 23 ημερολογιακά, πληρώναμετο το εξάμηνο
κάπου 35ε επασφάλιστρα.
Είναι βάσει νόμου υποχερωτικό, και αν γίνει κάποια στραβή, η ασφάλεια δεν σε καλύπτει σε τίποτα.

Crab
16-10-10, 13:38
Χρειαζεσαι. Πρεπει να ισχυουν και τα δυο για να μη χρειαζεσαι (και ανω των 23 και πανω απο 2 χρονια διπλωμα)

Σωστός....μονάχα όμως μια διόρθωση,πάνω από 1 χρόνο το δίπλωμα.thumb

Crab
16-10-10, 14:46
Χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Ο μικρός γιός μου έβγαλε δίπλωμα στα 19 του και μέχρι να κλείσει τα 23 ημερολογιακά, πληρώναμετο το εξάμηνο
κάπου 35ε επασφάλιστρα.
Είναι βάσει νόμου υποχερωτικό, και αν γίνει κάποια στραβή, η ασφάλεια δεν σε καλύπτει σε τίποτα.

Σε προηγούμενο ποστ μου αναφέρω τις εκδοχές.

Πχ η Interamerican σε καλύπτει κανονικά και σαν απαίτηση για να συμβεί αυτό,ο πελάτης καταβάλει την διαφορά του συμβολαίου ( με και χωρίς επ-ασφάλιστρο ) x 3 και η κάλυψη ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το πρόβλημα επαναλαμβάνω είναι όταν συμβεί κάτι μεγάλο.Εκεί απλά είσαι ανασφάλιστος.

Τέλος να θυμάστε ότι όταν ασφαλίζουμε ένα όχημα,ασφαλίζεται το όχημα αυτό καθαυτό και ο εκάστοτε οδηγός του εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις για να οδηγεί νόμιμα.

Οι συνεπιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος καλύπτονται από την ασφάλεια του οχήματος.Παραθέτω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε το τελευταίο...

Πχ--> Έγγαμο ζευγάρι κινείται με αυτοκίνητο μάρκας Bmw.Σε κάποια στιγμή το αυτοκίνητο ακινητοποιείται.Η συνοδηγός βγάζει την ζώνη ή δεν την φόραγε από πριν,μικρή σημασία έχει αυτό στο παράδειγμα,και για ανεξήγητο λόγο ανοίγει ο αερόσακος του συνοδηγού.
Αποτέλεσμα 20+- και 80+- % αντίστοιχα μερική τύφλωση και στα 2 μάτια.
Έκανε μήνυση στον άντρα της(συνεπιβάτης η γυναίκα του) καθαρά για θέμα αποζημίωσης,διεκδίκησε και πήρε συνολική αποζημίωση που πλησίασε το 1.000.000¤.Σίγουρα η ασφαλιστική θα στράφηκε απέναντι στην Bmw αλλά ο πελάτης αποζημιώθηκε.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα.Τυχόν άλλες απορίες ευπρόσδεκτες.
That's my job....καλημέρες.

m-power_01
16-10-10, 22:53
Το γραμμα του νομου...λεει αυτα που ηδη γραφτηκαν. Εγω παντως εσφαλμενα(το τονιζω) δεν ειχα κανει ποτε κατι τετοιο... ειχα εμπλακει σε τρακαρισμα σαν φταιχτης και μή. Σε καμια απο τις δυο περιπτωσεις δεν αντιμετωπισα προβλημα

athanasakis nikolas
17-10-10, 12:17
οταν συμβει ενα ατυχημα κ εχουμε νεο οδηγο χωρις να εχει πληρωθει το επασφαλιστρο τοτε συμβαινει το εξης, αποζημιωνει η ασφαλιστικη τον παθοντα και εισπρατει το επασφαλιστρο με προστημο απο τον υπαιτειο.
αν καποιος διαβασει τους ορους του ασφαλιστηριου του θα το διαπιστωσει.

athanasakis nikolas
17-10-10, 12:27
Σε προηγούμενο ποστ μου αναφέρω τις εκδοχές.

Πχ η Interamerican σε καλύπτει κανονικά και σαν απαίτηση για να συμβεί αυτό,ο πελάτης καταβάλει την διαφορά του συμβολαίου ( με και χωρίς επ-ασφάλιστρο ) x 3 και η κάλυψη ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το πρόβλημα επαναλαμβάνω είναι όταν συμβεί κάτι μεγάλο.Εκεί απλά είσαι ανασφάλιστος.

Τέλος να θυμάστε ότι όταν ασφαλίζουμε ένα όχημα,ασφαλίζεται το όχημα αυτό καθαυτό και ο εκάστοτε οδηγός του εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις για να οδηγεί νόμιμα.

Οι συνεπιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος καλύπτονται από την ασφάλεια του οχήματος.Παραθέτω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε το τελευταίο...

Πχ--> Έγγαμο ζευγάρι κινείται με αυτοκίνητο μάρκας Bmw.Σε κάποια στιγμή το αυτοκίνητο ακινητοποιείται.Η συνοδηγός βγάζει την ζώνη ή δεν την φόραγε από πριν,μικρή σημασία έχει αυτό στο παράδειγμα,και για ανεξήγητο λόγο ανοίγει ο αερόσακος του συνοδηγού.
Αποτέλεσμα 20+- και 80+- % αντίστοιχα μερική τύφλωση και στα 2 μάτια.
Έκανε μήνυση στον άντρα της(συνεπιβάτης η γυναίκα του) καθαρά για θέμα αποζημίωσης,διεκδίκησε και πήρε συνολική αποζημίωση που πλησίασε το 1.000.000¤.Σίγουρα η ασφαλιστική θα στράφηκε απέναντι στην Bmw αλλά ο πελάτης αποζημιώθηκε.

Αυτά τα ολίγα για την ώρα.Τυχόν άλλες απορίες ευπρόσδεκτες.
That's my job....καλημέρες.

ατυχες το παραδειγμα σου... αυτο δεν μπορει να συμβει σε καμια περιπτωση διοτι ολες οι ασφαλιστικες δεν αποζημιωνουν πρωτου βαθμου συγγενεια για σωματικες βλαβες.

Crab
17-10-10, 13:31
οταν συμβει ενα ατυχημα κ εχουμε νεο οδηγο χωρις να εχει πληρωθει το επασφαλιστρο τοτε συμβαινει το εξης, αποζημιωνει η ασφαλιστικη τον παθοντα και εισπρατει το επασφαλιστρο με προστημο απο τον υπαιτειο.
αν καποιος διαβασει τους ορους του ασφαλιστηριου του θα το διαπιστωσει.

Καταρχήν οι όροι χωρίζονται σε γενικούς και ειδικούς.Οι γενικοί αφορούν όλη την ασφαλιστική αγορά και οι ειδικοί αφορούν την εκάστοτε εταιρία οπότε ακούγεται κάπως κουτό να διαβάσω εγώ το Χ ασφαλιστήριο κι εσύ το Ψ και να κάνουμε μετά συζήτηση.

Έχουμε λοιπόν....

Οι συνέπειες της απόκρυψης των παραπάνω στοιχείων (επ-ασφάλιστρο λόγο ηλικίας)κατά την σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης ποικίλουν από εταιρεία σε εταιρεία. Η συνήθης ποινή είναι κάποιο πρόστιμο που επιβάλλεται το οποίο συνήθως ισοδυναμεί με το 60% των ετησίων ασφαλίστρων. Υπάρχουν όμως και σοβαρότερες ποινές με αποκορύφωμα την επανείσπραξη από την ασφαλιστική εταιρεία του 30% του συνόλου της ζημιάς που θα προκληθεί, ανεξαρτήτως ύψους αποζημίωσης, από τον ίδιο τον ασφαλισμένο της .

Επίσης όταν υπάρχει «μικτή ασφάλιση» τότε η ασφαλιστική αποζημιώνει με το 50% της ζημιάς χωρίς την ύπαρξη επ-ασφάλιστρου.

Τέλος,το επ-ασφάλιστρο μπορεί να αναφέρεται σε ηλικία οδηγού(κάτω από 23 και πάνω από 70 συνήθως),ημερομηνία έκδοσης διπλώματος,παλαιότητα οχήματος,sport έκδοση οχημάτων (gti,M),επάγγελμα...κλπ

Και ξαναλέω....όταν συμβεί κάτι μεγάλο οι ειδικοί όροι της εκάστοτε εταιρίες δεν θα υποστηρίξουν έναν πελάτη που ήταν ασυνεπής.

ατυχες το παραδειγμα σου... αυτο δεν μπορει να συμβει σε καμια περιπτωση διοτι ολες οι ασφαλιστικες δεν αποζημιωνουν πρωτου βαθμου συγγενεια για σωματικες βλαβες.

Πάμε τώρα στο δεύτερο ατυχές σχόλιο σου....

Το ερώτημα που τέθηκε ήταν το εξής: Όταν ο σύζυγος τρακάρει τη σύζυγο...

Copy paste λοιπόν μιας και το παράδειγμα είναι αρκούντως κατανοητό και αναλυτικό.

Αυτό ήταν το ερώτημα που απηύθυνε η ασφαλιστική εταιρεία ΕΟΣ, με επιστολή της στις 9/12/2005 στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας να μάθει τι ισχύει στην ελληνική νομοθεσία.
Υπουργείο Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκή Επιτροπή – της οποίας ζητήθηκε η συνδρομή – θεωρούν ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 της 2ης οδηγίας για την ασφάλιση αυτοκινήτων, το οποίο ορίζει ότι η ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτει τόσο τις υλικές ζημιές όσο και τις σωματικές βλάβες, το θύμα – συγγενής πρέπει να αποζημιωθεί για τις υλικές ζημιές που υπέστη.

Η ΕΑΕΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), στην οποία κοινοποιήθηκε η απάντηση, από την άλλη, δια της Νομικής Υπηρεσίας και της επικεφαλής της, κας Εύας Βαρουχάκη, υποστηρίζει ότι «τόσο η διατύπωση των διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας, όσο και η αναφερόμενη σε αυτές νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων δεν δημιουργούν αμφιβολία ως προς την έκταση της κάλυψης της αστικής ευθύνης του οδηγού, κυρίου, κατόχου και του υπεύθυνου του ασφαλισμένου αυτοκινήτου, έναντι των μελλών της οικογένειας αυτών, περιοριζόμενης στην ευθύνη από θάνατο ή σωματικές βλάβες και όχι από ζημιές σε πράγματα». Η νομοθετική αυτή ρύθμιση, όπως αναφέρεται σχετικά, «εξηγείται από το φόβο του νομοθέτη για “συμπαικτικά ατυχήματα” μεταξύ συγγενών, που αφορούν μόνο ζημιές πράγματων, αφού κατά κανόνα τέτοια συμπεριφορά αποκλείεται σε περίπτωση σωματικών κακώσεων και ακόμη περισσότερο σε περίπτωση θανατώσεως».

Ελπίζω να σε κάλυψα.Εδώ δεν είμαστε για να αναιρεί ο ένας την άποψη του άλλου αλλά να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο με όποιο τρόπο μπορεί και θέλει ο καθένας.:original:
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον κόπο να αντικρούσεις τα λόγια μου σε παρακαλώ κάντο με επιχειρήματα.:tease:

Καλημέρα

deepBLUE
17-10-10, 13:43
Ελπίζω να σε κάλυψα.Εδώ δεν είμαστε για να αναιρεί ο ένας την άποψη του άλλου αλλά να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο με όποιο τρόπο μπορεί και θέλει ο καθένας.:original:
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον κόπο να αντικρούσεις τα λόγια μου σε παρακαλώ κάντο με επιχειρήματα.:tease:

Καλημέρα

Πιθανον να περιμενουμε καποια απαντηση για να δουμε τι πραγματικα ισχυει ομως το :tease: αποτελει μερος μια σοβαρης κουβεντας η της σοβαροτητας σου ?
Το θεμα δεν ειναι η αντιπαραθεση με icons αλλα με σοβαρες κουβεντες και επιχειρηματα.
Οποτε θα παρακαλουσα την επομενη φορα που θα επιχειρηματολογησεις να μεινεις σε αυτο ευχαριστω.

Crab
17-10-10, 14:18
Πιθανον να περιμενουμε καποια απαντηση για να δουμε τι πραγματικα ισχυει ομως το :tease: αποτελει μερος μια σοβαρης κουβεντας η της σοβαροτητας σου ?
Το θεμα δεν ειναι η αντιπαραθεση με icons αλλα με σοβαρες κουβεντες και επιχειρηματα.
Οποτε θα παρακαλουσα την επομενη φορα που θα επιχειρηματολογησεις να μεινεις σε αυτο ευχαριστω.

To θέμα είναι ότι παρουσιάζω στοιχεία και ο nikolas τα αναιρεί χωρίς να γνωρίζω την ιδιότητα του(αν την γνώριζα ίσως 1 λέξη ούτε καν πρόταση να αρκούσε) μέσα σε 1 γραμμή.
Νομίζω ότι πας να δώσεις έκταση σε κάτι ασήμαντο...άλλωστε tease = πειράζω.:mpaks:
Γιατί το είδες τόσο κακοπροαίρετα?

deepBLUE
17-10-10, 22:37
To θέμα είναι ότι παρουσιάζω στοιχεία και ο nikolas τα αναιρεί χωρίς να γνωρίζω την ιδιότητα του(αν την γνώριζα ίσως 1 λέξη ούτε καν πρόταση να αρκούσε) μέσα σε 1 γραμμή.
Νομίζω ότι πας να δώσεις έκταση σε κάτι ασήμαντο...άλλωστε tease = πειράζω.:mpaks:
Γιατί το είδες τόσο κακοπροαίρετα?

Την ιδιοτητα του την γραφει κατω απο το nick name του.
Καμμια εκταση δε παω να δωσω ομως αυτο δε σημαινει πως θα πρεπει να το δω οπως εσυ θα ηθελες.
Απλα μου κανει εντυπωση πως ο καθενας θα μπορουσε να το παρει και ετσι οπως εγω μια και δε σε γνωριζω, αλλα ουτε και συ αν ο καθε αγνωστος χρηστης του φορουμ εχει την ιδια αισθηση χιουμορ με σενα.
Αν ηταν ενα μελος που θα μπορουσες να εχεις ανταλλαξει καποια μηνυματα και καποια οικιοτητα υπηρχε τοτε δε θα το σχολιαζα καν, στην περιπτωση μας ομως δε νομιζω να συμβαινει κατι τετοιο.

Crab
18-10-10, 02:20
Την ιδιοτητα του την γραφει κατω απο το nick name του.
Καμμια εκταση δε παω να δωσω ομως αυτο δε σημαινει πως θα πρεπει να το δω οπως εσυ θα ηθελες.
Απλα μου κανει εντυπωση πως ο καθενας θα μπορουσε να το παρει και ετσι οπως εγω μια και δε σε γνωριζω, αλλα ουτε και συ αν ο καθε αγνωστος χρηστης του φορουμ εχει την ιδια αισθηση χιουμορ με σενα.
Αν ηταν ενα μελος που θα μπορουσες να εχεις ανταλλαξει καποια μηνυματα και καποια οικιοτητα υπηρχε τοτε δε θα το σχολιαζα καν, στην περιπτωση μας ομως δε νομιζω να συμβαινει κατι τετοιο.

Η αλήθεια είναι όταν δεν γνώριζα πως να αντλήσω όλες τις πληροφορίες που δίνει το site κι έτσι δεν το παρατήρησα.
Ζητώ συγνώμη λοιπόν από τον Nikola γιατί αν γνώριζα ότι είναι συνάδελφος θα ερχόμουν σε επαφή μαζί του μέσω pm και μόνον εκεί.
Ελπίζω να γίνει δεκτή κυρίως από τον ίδιο μιας και δεν υπήρχε δόλος.

Γενικά ο γραπτός λόγος παρεξηγείται.Προσωπικά όταν δεν γνωρίζω κάποιον σκέφτομαι μονοδιάστατα αναγνωρίζοντας το κάθε τι που λέει καλοπροαίρετα και μόνο.
Λάθος μου λοιπόν και πάλι που θεώρησα κάτι προσωπικό,δεδομένο για όλους.Κακός σκέφτηκα έτσι...Συγνώμη και πάλι.

Τέλος συγνώμη για την αναστάτωση και θα μεριμνήσω να μην επαναληφθεί μένοντας στα περί αυτοκίνησης και μόνον εκεί.

υ.γ Ο nikolas γράφει insurer κι εσύ administrator και όχι advocate.Θα εκτιμούσα αν είχες μείνει στον ρόλο σου γιατί νομίζω και πάλι πως υπερέβαλλες λιγάκι.Εγώ σαν νέος δεν ήξερα που γράφει την ιδιότητα του καθενός αλλά εσύ σαν παλιός θα μπορούσες να στείλεις ένα pm.O λόγος που στα λέω εδώ είναι γιατί εσύ άρχισες δημόσια επίπληξη.

Αυτά από εμένα και συγνώμη και πάλι για την αναστάτωση.

850 CSI
18-10-10, 12:09
30 ευρω ειναι????Εμενα μου ειπαν οτι ειναι γυρω στα 150-180...Πληρωνω για το κομπακτ (316) 530 ευρω σαφαλεια το χρονο και εχω πυρος-κλοπης και αυτο το επασφαλιστρο!!Πολλα δεν ειναι???

μερα με τη μερα αυτα ανεβαινουν

athanasakis nikolas
18-10-10, 15:43
Δυστηχως δεν μπορω να γνωριζω τα ερωτηματα που κατα καιρους θετουν υπαλληλοι ασφαλιστικων εταιριων για να τους διευκρινησουν τους νομους που ισχυουν για τις ασφαλισεις των οχηματων, γνωριζω ομως τους νομους αυτους και οι απαντησεις μου ειναι πανω στους νομους αυτους, τους ορους των συμβολαιων με τις καλυψεις και τις εξαιρεσεις που μπορούν να έχουν τα συμβολαια.

με εκτιμηση προς ολα τα μελη

Νικολας Αθανασακης

Skyline_IS
17-10-13, 12:15
Kαλημερα,

Επαναφέρω το θέμα από το σκοτάδι για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα

Πήρα σήμερα τηλ τον ασφαλιστή για να ασφαλίσω το 36αρι. Το κουφό της υπόθεσης είναι οτι η μινέττα δεν το ασφαλίζει για κλοπή,το ίδιο και η ευρωπαική πίστη,η ιντερσαλονικά ναι αλλα πρέπει να το κοστολογήσει πρώτα.. :shok:

Δηλαδή όσοι εχουν Ε30,Ε36 δεν μπορούν να το ασφαλίσουν για κλοπή??

Κάποιος μάλλον δεν τα λέει σωστα..

wheelman
17-10-13, 13:07
Kαλημερα,

Επαναφέρω το θέμα από το σκοτάδι για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα

Πήρα σήμερα τηλ τον ασφαλιστή για να ασφαλίσω το 36αρι. Το κουφό της υπόθεσης είναι οτι η μινέττα δεν το ασφαλίζει για κλοπή,το ίδιο και η ευρωπαική πίστη,η ιντερσαλονικά ναι αλλα πρέπει να το κοστολογήσει πρώτα.. :shok:

Δηλαδή όσοι εχουν Ε30,Ε36 δεν μπορούν να το ασφαλίσουν για κλοπή??

Κάποιος μάλλον δεν τα λέει σωστα..

Τουλάχιστον για Ε30 που ξέρω τα ασφαλίζουν , αλλά με αστεία ποσά :thumbdown:

Sent from my M9 pro using Tapatalk 4

nikos1400
17-10-13, 14:58
αστεια δηλαδη πόσο;;

Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

DaywalkeR
17-10-13, 15:23
Υπάρχει ένα σύστημα (όπως μου είχε πει ο πρώην ασφαλιστής μου) το οποίο έχει καταγεγραμμένα όλα τα μοντέλα και τις αξίες τους από το 1995 και μετά, βάσει αυτού ασφαλίζουν τα αυτοκίνητα και δίνουν τις αποζημιώσεις σε κάθε περίπτωση.
Κάποιες εταιρίες μάλιστα δεν ασφαλίζουν καθόλου αυτοκίνητα πριν του 1995 για τον ίδιο λόγο, ότι δεν υπάρχουν δηλαδή σε αυτή την βάση δεδομένων που έχουν οι ασφαλιστικές.

wheelman
17-10-13, 15:56
αστεια δηλαδη πόσο;;

Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Κάτω από χιλιάρικο

mark e92
17-10-13, 16:47
Τουλάχιστον για Ε30 που ξέρω τα ασφαλίζουν , αλλά με αστεία ποσά :thumbdown:

Ένα Ε30 μτχ πόσο στοιχίζει;;;
Περιπου τα ίδια θα σου το ασφαλίσουν.

Nino
17-10-13, 16:50
Υπαρχει ασφαλιση κλοπης για κατω απο χιλιαρικο σε αυτοκινητο?

wheelman
17-10-13, 17:13
Υπαρχει ασφαλιση κλοπης για κατω απο χιλιαρικο σε αυτοκινητο?
Συγκεκριμενα η προσφορα που μου ειχε κανει ο ασφαλιστής μου ήταν τον 10/11 κ ηταν για 950¤.

Και δέν το ασφαλιζαν κ ολες, μια που μου ειχε βρεί έδινε αυτα τα λ7.

greed21
18-10-13, 23:46
Καλησπερα, και σε εμνα το Ε36 1200Ε μου το εχει ασφαλισει για κλοπη η Anytime.