Επιστροφή στο Forum : turbo timer 320d
γνωριζει κανεις κανενα καλο και (οικονομικο) και διακριτικο turbo timer για το E46 320d. Κατά 99% εχω βρει μοτερ και πιστευω θα ειναι πιο ευκολη η εγκατασταση αν τα κανω ολα μαζι.. επισης να βαλω και μετρητη θερμοκρασιας λαδιου? τι λετε?
Panos 316T
14-10-10, 09:20
κοίταξε της apex i που είναι και διακριτικό(περίπου σαν στυλό) και οικονομικό (από 90 ευρώ αν θυμάμαι καλά).
Επίσης έχει και έξτρα λειτουργίες.
Όσο για το όργανο λαδιού, αν δεν το βάζεις σε πίστα ή δεν το σκίζεις νομίζω ότι δεν σου είναι απαραίτητο εκτός και αν απλά σου αρέσει...
m-power_01
14-10-10, 17:05
κοίταξε της apex i που είναι και διακριτικό(περίπου σαν στυλό) και οικονομικό (από 90 ευρώ αν θυμάμαι καλά).
Επίσης έχει και έξτρα λειτουργίες.
εχει και βολτομετρο και κατι αλλο δεν θυμαμαι τι...
υπαρχει και σε ρεπλικα για πιο φτηνο
εχει και βολτομετρο και κατι αλλο δεν θυμαμαι τι...
υπαρχει και σε ρεπλικα για πιο φτηνο
ναι την ειδα και την ρεπλικα...οχι οτι εχει τρελη διαφορα στην τιμη αλλα αν δουλευει γιατι να τα σκασω για το ονομα? απλα να μην το πεταξω σε κανενα 2 μηνο... το εχει δοκιμασει κανεις?
ενταξει για την θερμοκρασια λαδιου δεν καιγομαι απλα επειδη πολλες φορες δεν εχω χρονο να περιμενω να ζεσταθει θελω να ξερω ποτε εχει θερμοκρασια.. διοτι ως κλασσικος ελληνας 10 δουλευω 10 παρα 5 ξεκιναω και παω τεζα!
m-power_01
14-10-10, 17:35
ναι την ειδα και την ρεπλικα...οχι οτι εχει τρελη διαφορα στην τιμη αλλα αν δουλευει γιατι να τα σκασω για το ονομα? απλα να μην το πεταξω σε κανενα 2 μηνο... το εχει δοκιμασει κανεις?
περιμενε να το δει ο spar@ ή στειλε του ενα πμ ...νομιζω πρεπει να εχει αποψη και για τα δυο
ωραια..θα περιμενω και αν δεν απαντησει θα του χτυπησω την πορτα :)
το πιο διακριτικο turbo timer παραγωγης ειναι το apexi, βγαινει σε μαυρο-ασημι και αν ψαξεις ebay το βρισκεις κατω απο 90 ευρο, μην μπλεξεις με ρεπλικες κλπ, οσο κανει μια ρεπλικα ελλαδα κανει ενα αυθεντικο στο εξωτερικο, και στο κουτι του apexi θα εχεις ακομα και τους "κλεφτες" για τα καλωδια!εχει λειτουργιες βολτομετρου turbo timer και χαλμιτερ (air/fuel-μιγμα)! μην περιμενεις να εχεις ενδειξεις ακριβειας, απλα καλο ειναι!
τωρα για αλλα turbo timer hks greddy κλπ ακριβα χωρις ιδιαιτερο λογο, απλα πληρωνεις ονομα!
oldcarskickass
14-10-10, 21:52
https://cgi.ebay.com/ebaymotors/APEXI-RACING-FULL-AUTO-PEN-TURBO-TIMER-TIMERS-TIM56-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4a9d370e54QQitemZ32046 5210964QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries
Σαν αυτό παράδειγμα;
Πως το βλέπεις;
δεν βρισκεις πιο φθηνο απο αυτο??? ναι αυτο ειναι το apexi!
oldcarskickass
14-10-10, 22:04
δεν βρισκεις πιο φθηνο απο αυτο??? ναι αυτο ειναι το apexi!
Όχι, είναι απλά το πρώτο στη λίστα!!
Εννοείται το φτηνότερο θα αγοραστεί.
Η εγκατάστασή του είναι δύσκολη ξέρεις;
Ε46 ψήνεσαι να το πάρουμε μαζί; (όχι ένα, δύο:hystericalbs1:)
ειναι πολυ ευκολη η τοποθετηση του, εχει πολυ καλο μανουαλ για την καλωδιωση του, για να καταλαβεις η μονη δυσκολια ειναι στα αμαξια σας που δεν ξερω καθολου να λυσεις τα πλαστικα πισω απ το τιμονι για να βρεις την διακοπτη της μιζας μετα βρισκεις το καλωδιο που κοβει το ρευμα οταν κλεινεις διακοπτη ενωνεις το ενα καλωδιο, ενα καλωδιο ρευματος για βολτομετρο, μια γειωση, ενα καλωδιο στον εγκεφαλο αν θες για να παιρνει απ το λαμδα ή αλλιως το βλεπεις και απ το βολτομετρο και ενα καλωδιο στο χειροφρενο! το τελευταιο αν θελετε το βαζετε ειναι η ασφαλεια ετσι ωστε οταν κατεβαινει το χειροφρενο να σβηνει το αμαξι! και μπενει στο καλωδιακι με τον αισθητηρα που δινει σημα στο λαμπακι του χειροφρενου! αυτο μπορειτε να το παρακαμψετε επειδη εχετε την κονσολα δεν ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι!
υ,γ εκει που γινεται πραγματικα δυσκολη η τοποθετηση ειναι στα καινουρια BMW ή στα αυτοκινητα καινουριας τεχνολογιας που εχουν σταρτ μπουτον!
oldcarskickass
14-10-10, 22:34
Κατάλαβα!!!
Θεωρείς ότι ένας σωστός ηλεκτρολόγος θα μπορέσει να το τοποθετήσει σε BMW με Start button;
(γιατί τοπρόβλημα με το start button είναι ότι απελευθερώνει και την κάρτούλα - κλειδί)
m-power_01
14-10-10, 22:59
Κατάλαβα!!!
Θεωρείς ότι ένας σωστός ηλεκτρολόγος θα μπορέσει να το τοποθετήσει σε BMW με Start button;
(γιατί τοπρόβλημα με το start button είναι ότι απελευθερώνει και την κάρτούλα - κλειδί)
Λευτερη σιγουρα...μπορεις να παρεις on-off απο το ηχοσυστημα
oldcarskickass
14-10-10, 23:07
Λευτερη σιγουρα...μπορεις να παρεις on-off απο το ηχοσυστημα
Εννοείς να κλέψεις το σήμα του on - off για το μοτέρ από το ρεύμα που πάει στο ηχοσύστημα;
Θα ήθελα να το παλέψω μόνος αλλά η μ@@@@@ ο άσσος με το παραμικρό κάνει γλινκ γκλονγκ (δεν έχει νερό για υαλοκαθαριστήρες πχ, κάηκε λάμπα, άφησες την πόρτα ανοιχτή, πετρέλαιο στη ρεζέρβα κτλ κτλ) και ανάβουν κάθε λογής γ@@@@@λαμπες στο καντράν, πράγμα που θέλω να αποφύγω.
Αλλά από ότι κατάλαβα το timer απλά κλέβει σήμα και καθυστερεί να δώσει την εντολή του off.
τέσπα, ότι θα το βάλω θα το βάλω, δε νομίζω να είμαι ο πρώτος που βάζει timer σε BMW με start button!
*είχα συνηθίσει από το Ε30 που τα μόνα λαμπάκια στο καντράν ήταν του oil service (και ήταν μονίμως αναμμένα).
ενας σωστος ηλεκτρολογος ηθελε ενα 2ωρο πρωτη φορα π εβαλε...γιατι εμεις δεν τα καταφεραμε...σπυρο δεν ειναι το ρευμα ολη δουλεια δλδ αυτο που λες με το ραδιο σιντι αν το βαλεις εκει οταν σβηνεις το μοτερ θα παιζει μουσικη 5 λεπτα και θα σβηνει το ραδιο cd το θεμα ειναι να μενει η μηχανη ανοιχτη αρα θελουμε διακοπτη μιζας!
m-power_01
14-10-10, 23:12
Εννοείς να κλέψεις το σήμα του on - off για το μοτέρ από το ρεύμα που πάει στο ηχοσύστημα;
Θα ήθελα να το παλέψω μόνος αλλά η μ@@@@@ ο άσσος με το παραμικρό κάνει γλινκ γκλονγκ (δεν έχει νερό για υαλοκαθαριστήρες πχ, κάηκε λάμπα, άφησες την πόρτα ανοιχτή, πετρέλαιο στη ρεζέρβα κτλ κτλ) και ανάβουν κάθε λογής γ@@@@@λαμπες στο καντράν, πράγμα που θέλω να αποφύγω.
Αλλά από ότι κατάλαβα το timer απλά κλέβει σήμα και καθυστερεί να δώσει την εντολή του off.
τέσπα, ότι θα το βάλω θα το βάλω, δε νομίζω να είμαι ο πρώτος που βάζει timer σε BMW με start button!
*είχα συνηθίσει από το Ε30 που τα μόνα λαμπάκια στο καντράν ήταν του oil service (και ήταν μονίμως αναμμένα).
ωχ οχι Λευτερη τα μπερδεψα...απο το ραδιο μπορεις να παρεις on-off σημα γενικα για τα οργανακια να να αναβουν με την μιζα! Αλλα εσυ θες απο την μιζα για να κανει το delay! Δεν ξερω...αν δεν βρεις κατι στο νετ θα πρεπει να πασ σε η λεκτρολογο προκειμενου να μην μαδισεις ολη την πλεξουδα!! :th_Laie_67-1:
*αστα φιλε σαν το Ε30 δεν ειναι τιποτα!! εγω στον ασσο δεν εχω αγγιξει τιποτα!
m-power_01
14-10-10, 23:13
ενας σωστος ηλεκτρολογος ηθελε ενα 2ωρο πρωτη φορα π εβαλε...γιατι εμεις δεν τα καταφεραμε...σπυρο δεν ειναι το ρευμα ολη δουλεια δλδ αυτο που λες με το ραδιο σιντι αν το βαλεις εκει οταν σβηνεις το μοτερ θα παιζει μουσικη 5 λεπτα και θα σβηνει το ραδιο cd το θεμα ειναι να μενει η μηχανη ανοιχτη αρα θελουμε διακοπτη μιζας!
ναι ρε δεν προσεξα...παρασυρθηκα με το χαλμιτερ που λεγαμε
φιλε μου καθε νεα τεχνολογια εχει και τα αρνητικα της...βεβαια εχουμε φτασει σε σημειο να καιγεται μια ασφαλεια και να μενει το αμαξι..λοιπον το θεμα με το σταρτ μπουτον ειναι περιεργο...οπως προβλημα επισης αντιμετωπιζεις και με περιεργους συναγερμους, με το turbo timer!
αν θες να το προσπαθησεις εδω ειμαστε να βοηθησουμε, αν δεν εχεις συναγερμο και δν εχεις χρονο-διαθεση να ασχοληθεις μπορεις να βαλεις εναν συναγερμο με τουρμποταιμερ-εκκινητη!
οτι μπαινει μπαινει παντως apexi σε σταρτ μπουτον...απλα στο αμαξι π εγινε η τοποθετηση αφου επαιρνε μπροστα με την καρτα αν δεν το εσβηνες δουλευε κανονικα και χωρις την καρτα...δλδ αν πηγαινα εγω καπου το αφηνα να δουλευει εβγαινα κλειδωνα και μετα το ξαναεπαιρνα δουλευε κανονικα, την καρτα την ζητουσε κατα την εκκινηση! ετσι γινεται και στα bmw?αν γινεται ετσι απ οτι καταλαβαινετε η καρτα δεν ειναι το προβλημα...
Περιττό είναι το turbo timer στην κυριολεξία. Απλά ρολαρεις σε χαμηλές στροφές και χωρίς φορτίο πριν φτάσεις σπίτι, κάθεσαι και 1-2 λεπτά να μαζέψεις κινητό, τσιγάρα και ότι άλλο έχεις και μετά σβηνεις. Είναι κάτι που δεν χρειάζεται και είναι περιττό έξοδο κιόλας
Sent from my iPhone using Tapatalk
oldcarskickass μολις μαθω ακριβως τιμη για το μοτερ και τι αλλο θα χρειαστω οπως λαδια παραφλου λαδι σαζμαν και δεν ξερω και εγω τι αλλο να δω τι θα περισσεψει και θα πραξω αναλογως. οποτε αν δεν το βιαζεσαι θα σου στειλω πμ να κανουμε group buy :th_Laie_67-1:
Στρατο το θελω γιατι πολλες φορες νομιζω οτι ειμαι ο flash gordon...0-250 τερμα την ευθεια δεξια στροφη με ντριφτ φτανω στο προορισμο κατεβαινω απο το αμαξι και μετα τρεχω με τα ποδια...χαχα κανω κατι χρονους απιστευτους...μιλαμε να μετραω δευτερολεπτα στην κυριολεξια...
η μονη δυσκολια ειναι στα αμαξια σας που δεν ξερω καθολου να λυσεις τα πλαστικα πισω απ το τιμονι για να βρεις την διακοπτη της μιζας !
\
εγω δεν θα εχω προβλημα..ο δικος μου δουλευει με bluetooth..:hystericalbs1::hystericalbs1::th_Laie_ 67-1:
oldcarskickass
15-10-10, 10:10
ωχ οχι Λευτερη τα μπερδεψα...απο το ραδιο μπορεις να παρεις on-off σημα γενικα για τα οργανακια να να αναβουν με την μιζα! Αλλα εσυ θες απο την μιζα για να κανει το delay! Δεν ξερω...αν δεν βρεις κατι στο νετ θα πρεπει να πασ σε η λεκτρολογο προκειμενου να μην μαδισεις ολη την πλεξουδα!! :th_Laie_67-1:
*αστα φιλε σαν το Ε30 δεν ειναι τιποτα!! εγω στον ασσο δεν εχω αγγιξει τιποτα!
Σε ηλεκτρολόγο θα γίνει η δουλειά, απλά να διαβάσουμε και εμείς λίγο πρώτα!
Να λύσω την πλεξούδα... άσε μια φορά το έκανα και όταν το μάζεψα είχα όλο περισσέματα (στο Ε30 πάντα,δούλευαν τα πάντα όμως, οπότε είναι σαν να το ελαφρωσα...)
φιλε μου καθε νεα τεχνολογια εχει και τα αρνητικα της...βεβαια εχουμε φτασει σε σημειο να καιγεται μια ασφαλεια και να μενει το αμαξι..λοιπον το θεμα με το σταρτ μπουτον ειναι περιεργο...οπως προβλημα επισης αντιμετωπιζεις και με περιεργους συναγερμους, με το turbo timer!
αν θες να το προσπαθησεις εδω ειμαστε να βοηθησουμε, αν δεν εχεις συναγερμο και δν εχεις χρονο-διαθεση να ασχοληθεις μπορεις να βαλεις εναν συναγερμο με τουρμποταιμερ-εκκινητη!
Για αλλαγή συναγερμού δεν είμαι ακόμα, ξέρω βγαίνουν κάτι συστηματάκια φοβερά, αλλά πέρισυ που τα κοίταγα, μου φαίνονταν ψιλοακριβά.
Αλήθεια καμιά σοβαρή εταιρεία για συναγερμό με αυτόματη εκκίνηση / delay στο κλείσιμο; Αν θες απάντα με πμ, μη χαλάμε το θέμα του φίλου.
οτι μπαινει μπαινει παντως apexi σε σταρτ μπουτον...απλα στο αμαξι π εγινε η τοποθετηση αφου επαιρνε μπροστα με την καρτα αν δεν το εσβηνες δουλευε κανονικα και χωρις την καρτα...δλδ αν πηγαινα εγω καπου το αφηνα να δουλευει εβγαινα κλειδωνα και μετα το ξαναεπαιρνα δουλευε κανονικα, την καρτα την ζητουσε κατα την εκκινηση! ετσι γινεται και στα bmw?αν γινεται ετσι απ οτι καταλαβαινετε η καρτα δεν ειναι το προβλημα...
Ναι και ΔΕΝ είναι bug.
Δες εδώ.
https://www.youtube.com/watch?v=FjGQ2GmdAKY&feature=related
και εγώ όταν το πρωτοέκανα έπαθα πλάκα, νόμιζα ότι με δουλεύαν.
Περιττό είναι το turbo timer στην κυριολεξία. Απλά ρολαρεις σε χαμηλές στροφές και χωρίς φορτίο πριν φτάσεις σπίτι, κάθεσαι και 1-2 λεπτά να μαζέψεις κινητό, τσιγάρα και ότι άλλο έχεις και μετά σβηνεις. Είναι κάτι που δεν χρειάζεται και είναι περιττό έξοδο κιόλας
Sent from my iPhone using Tapatalk
Γιατί άχρηστο;(ρωτάω, δε το παίζω ξερόλας)
Δλδ μετά από πάτημα γερό, πόση ώρα κάνει να κρυώσει η τουρμπίνα τόσο ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με το σβήσιμο;
oldcarskickass μολις μαθω ακριβως τιμη για το μοτερ και τι αλλο θα χρειαστω οπως λαδια παραφλου λαδι σαζμαν και δεν ξερω και εγω τι αλλο να δω τι θα περισσεψει και θα πραξω αναλογως. οποτε αν δεν το βιαζεσαι θα σου στειλω πμ να κανουμε group buy :th_Laie_67-1:
Στρατο το θελω γιατι πολλες φορες νομιζω οτι ειμαι ο flash gordon...0-250 τερμα την ευθεια δεξια στροφη με ντριφτ φτανω στο προορισμο κατεβαινω απο το αμαξι και μετα τρεχω με τα ποδια...χαχα κανω κατι χρονους απιστευτους...μιλαμε να μετραω δευτερολεπτα στην κυριολεξια...
Ωραία και εγώ δε το πολυβιάζομαι.
αυτο εδω λετε να ειναι ρεπλικα η γνησιο?? λεει οτι δεν εχει σειριακο αριθμο και με προβληματισε!!
https://cgi.ebay.co.uk/APEXI-TURBO-TIMER-NA-TURBO-Black-Control-RED-LED-NEW-/290498570716?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item43a31069dc#ht_2843wt_1139
Η απάντηση για την εκκίνηση το πρωι...
https://www.youtube.com/watch?v=AG_zTIRR3cI
πολυ καλη η εφαρμογη και φυσικα δεν ξερω τι κοστος μπορει να εχει.δηλαδη ισως να αξιζει να βαλεις συναγερμο με εκκινηση.... ομως εμενα αλλου ειναι το θεμα μου και μαλλον αναποδα...να σβηνει οταν σταματαω μετα απο 2-3 λεπτα γιατι οπως προανεφερα κινουμαι με ακριβεια δευτερολεπτων!