PDA

Επιστροφή στο Forum : Διόδια: Η μεγάλη κλοπή!

Σελίδες : 1 2 [3] 4

NickE60
27-02-11, 01:34
Στάθη μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις το πρώτο ποστ για να καταλάβεις τι παίζει..

Σε μια άσχημη οικονομικά συγκυρία την οποία προκάλεσαν κάποιοι... έχουμε πολιτικούς που υποστηρίζουν ξεδιάντροπα κάποιους ..και αυτοί οι κάποιοι με τη σειρά τους κάνουν ότι γουστάρουν σε αυτούς που μοναδικός σκοπός ύπαρξης τους είναι να πληρώνουν τη ζημιά. Αυτοί και κανένας άλλος. Ότι λαμογιά και να γίνει ...θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας! Ότι λάθος και να γίνει ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι φαγοπότι και να γίνει.. θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι ελλείμματα δημιουργούνται ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Όταν ο Έλληνας κατάλαβε προς στιγμήν πόσο μ@λάκας είναι και ξεκίνησε να δείχνει την αντίδρασή του ..ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα εναντίον του... τα οποία σύντομα θα βρει τρόπο να τα ξεπεράσει ..ίσως με άλλου είδους αντίδραση και ίσως μεγαλύτερου κόστους για το κράτος του και τους "ηγέτες" του ..που συνεχίζουν επιδεικτικά να ταΐζουν και υποστηρίζουν τους κολλητούς... και που δεν λένε να καταλάβουν πως τους πήραν όλους χαμπάρι και πως δεν έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους..

Φυσικά και δεν είναι τα 2.80 ..είναι η αντίδραση. Είναι η προσπάθεια του Έλληνα να δείξει πως δεν είναι φυτό και πως δεν ζει μόνο για να βλέπει τους άλλους να κλέβουν και τρώνε τους κόπους του μπροστά στα ίδια του τα μάτια...

και ναι, βλέποντάς το ως μονάδα, από τη δική μου οπτική γωνία, που δεν μου περισσεύουν και που μου τη δίνει να με κλέβουν και να μου λένε στα μούτρα πως είμαι φυτό και πως ζω για να πληρώνω, όχι δεν θέλω δρόμους οι οποίοι μου έχουν στοιχίσει 4 φορές ακριβότερα απ' όσο στοίχισαν στον Ισπανό πολίτη, και που μετά από ένα-δυο χρόνια να πρέπει να τους ξαναπληρώσω επειδή ..αστάθμητοι παράγοντες (μετά από χρυσοπληρωμένες μελέτες) συνέβαλλαν στο να μετατραπούν σε πίστα εντούρο ή να σβήσουν από το χάρτη εν μια νυκτί..

Υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας ο οποίος έχει νοοτροπία δημοσίου και τα παίρνει και από τον ιδιώτη φορολογούμενο (έμμεσα) και από το δημόσιο (ευθέως)... φέρτε λεφτά συνεχώς...

Όποιος νομίζει πως κάνει καλό, ή τρέφει φιλανθρωπικά προς τους εργολάβους αισθήματα, ή συμπάθεια, ας τους πληρώσει, ας βρει και τον τραπεζικό τους λογαριασμό να τους καταθέτει μια ενίσχυση κάθε τόσο, εγώ δεν θα το κάνω και πολλοί σαν κι εμένα..
Τα χρήματα των διοδίων πηγαίνουν στα ταμεία των εταιριών. Στο κράτος πηγαίνει μόνον ο φόρος που πάλι εμείς πληρώνουμε. Οι εταιρείες μαζί με τις τράπεζες που δήθεν βάζουν τα κεφάλαια, έχουν φαλιρίσει προ πολλού γιατί μοιράζαν τόσα χρόνια μπόνους στους εαυτούς τους....(αλήθεια πως γίνεται αυτό??) κι όχι επειδή δεν πληρώνει ο κόσμος διόδια, επίσης δεν θέλουν να ρισκάρουν το παραμικρό ποσό από δικά τους κεφάλαια (των μητρικών) για την "επένδυση" που κάνουν και τα έχουν προωθήσει σε ασφαλέστερα κράτη ...να τα έχουν εδώ, που πίνουν το αίμα του κόσμου? είναι ρίσκο ... θέλουν λοιπόν με τα δικά μας χρήματα να λειτουργούν, από αυτά να τρώνε και να μοιράζουν μίζες ..και με ότι περισσεύει να "επενδύουν" σε επενδύσεις του στυλ: Δώσε μου λεφτά να στο φτιάξω και όταν το τελειώσω ..επειδή είσαι φυτό και επειδή όλα σε αυτόν τον τόπο γίνονται για το καλό σου ...για να το χρησιμοποιείς, θα συνεχίσεις να μου δίνεις λεφτά για πάντα.. και όσα θέλω εγώ.. όχι όσα νομίζεις εσύ πως αξίζει να δίνεις....

τα λέει όλα ο Μηλιώκας, πόσο επίκαιρος! Να μας χαιρόμαστε!!

https://www.youtube.com/watch?v=0XgBGzcIDEc&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=rz2ITEcXTkU

https://www.youtube.com/watch?v=Kg_EkKr1c74&feature=related

gnx
27-02-11, 08:28
ε τότε ας την κρατήσουν για καμια 10ρια χρόνια ακόμα ..για να σταματήσουμε να λαϊκίζουμε εμείς..
Προτιμώ να τα παίρνει το κράτος παρά ο ιδιώτης εφημεριδοπώλης καναλάρχης κατασκευαστής που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις

Εγω προτιμώ να τους αναγκάσουν να κάνουν τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού να αποσυμφορηθεί επιτέλους η Αθήνα

Atsa linos
27-02-11, 10:13
Εγω προτιμώ να τους αναγκάσουν να κάνουν τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού να αποσυμφορηθεί επιτέλους η Αθήνα

Αν κανουν επεκτασεις θα βαλουν διοδια και εξω απο τα σπιτια μας,,,

Z4 DCT
27-02-11, 10:26
Για αρχη ας συμφωνησουν επιτελους οι μαλακ$ς να ισχυει το epass της αττικης οδου και στην εθνικη αθηνων -θεσσαλονικης....που το συζητανε τοσα χρονια και δεν τα βρισκουν στο αντιτιμο και στο ποιος θα παρει τα περισοτερα......:ranting2::ranting2::ran ting2:
Μονο εδω γινετε αυτο, να γεμιζεις τα αμαξια μπλιμπλικια για τον καθε δρομο......
Να κανουν τα αυτονοητα.......

Κατα τα αλλα....οκ εμεις πληρωνουμε για ολα ο λαος, και εχουμε απαιτησεις, ΑΛΛΑ χωρις τα ιδιωτικα κεφαλαια δεν θα γινοταν τιποτα.....τωρα αν υπαρχει διαφθορα, αυτο ειναι δουλεια των διωκτικων μηχανισμων να το τακτοποιησουν το θεμα......σε μια αλλη ζωη.....ΑΛΛΑ ξαναλεω.....χωρις ιδιωτικα κεφαλαια σε κανενα μα σε κανενα μερος του κοσμου τιποτα δεν πηγε μπροστα.......

Αλλα στην Ελλαδα ειμστε και ολα τα καταστρεφουμε μονοι μας......

Αυτο ειναι το τελειο για να χαρακτηρισει εναν Ελληνα....

Κατεβηκε ο Θεος στην Γη και παει σε εναν ελληνα και του λεει:
- Πες μου μια ευχη να σου πραγματοποιησω.........
-Αφου σκεφτεται για 10 δευτερολεπτα λεει.....
-θεε μου , βλεπω τον γειτονα μου να προοδευει.....να παει καλα η δουλεια του, να εχει ωραιο σπιτι, αμαξι, οικογενεια, και πολλα λεφτα........
-Ε θες να σου δωσω και σενα το ΙΔΙΑ???, ΡΩΤΗΣΕ Ο θΕΟΣ.....
-ΟΧΙ ΘΕΕ ΜΟΥ.....ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤ# ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ!!!!!!!!

Ετσι....αυτη ειναι η λογικη μας.....παλυ καλα οχι ολων , αλλα πολλων παρα πολλων.........

Nino
27-02-11, 11:57
Για να μπουμε και στην ουσια του θεματος-προβληματος,γιατι πλεον αποτελει προβλημα πρεπει να δωθουν αμεσα λυσεις.
Λυσεις που και τις "ιδιωτικες" επενδυσεις θα διαφυλαξουν (μη χαθει και η εμπιστοσυνη για οποιαδηποτε μελλοντικη επενδυση και οχι απαραιτητα σε αυτον το τομεα)αλλα και το περι δικαιου αισθημα και μιας συγκοινωνιακης λογικης που δεν θα δημιουργει αλλα μεγαλυτερα προβληματα απο αυτα που υποτιθεται οτι προσπαθει να λυσει.
Ως εκ τουτου επιστροφη στη μεχρι προσφατως(κανα δυο τρια χρονια πισω) λειτουργια των σταθμων διοδιων με τον τροπο που λειτουργουσε ,σαφως με ενα αναπροσαρμοσμενο τιμολογιακα κομιστρο και η νεα τοποθετηση σταθμων οπου και αν δημιουργειται νεος δρομος-αξονας συγχρονων προδιαγραφων.
Επανεξεταση ολων των συμβασεων των διαδικασιων και των ορων παραχωρησης. Κατι βεβαια που θα πρεπει να γινει οχι μονο σε αυτο το τομεα και κατι βεβαια το οποιο δεν θα πρεπει να γινει απο επιτροπες του κοινοβουλιου.
Το να πληρωνει ο πολιτης για υπηρεσιες (ποιοτητας και ασφαλειας) και ωφελη που ο ιδιος χρησιμοποιει δεν ειναι παραλογο,παραλογο ειναι οταν το αυτονοητο γινεται στοχος κατακτησης...
Το να υπαρχουν δυο γμ-μενοι οδικοι αξονες μονης κυκλοφοριας ωστε να ταξιδευουν οι ανθρωποι με ασφαλεια(και ταχυτητα) δεν ειναι και ονειρο απατηλο που στο 2011 που ζουμε να το διαπραγματευομαστε...
Οσο για τους παραπλευρους δρομους προς αποφυγη πληρωμης διοδιων... δεν υπαρχουν και ουτε για να παει καποιος απο την Αθηνα στη Θεσσαλονικη θα πρεπει να περασει απο τα Μετεωρα.. αλλα το σημαντικοτερο και το πλεον επικινδυνο ειναι, οτι οι επαρχιακοι αυτοι δρομοι (που μπορει να αποτελουν μια φυσικου καλλους περιηγηση -εκδρομη) δεν εχουν προδιαγραφες να υποδεχτουν αυξημενη κινηση οχηματων.
Ειναι τρομερα επικινδυνοι και οποιος εχει ζησει σε επαρχια το γνωριζει απο πρωτο χερι.
Ολοι θα πρεπει να ριξουμε νερο στο κρασι μας αλλα πρωτοι αυτοι που πινουν τις "βαριες" ετικετες!!

Stathis
27-02-11, 11:59
Στάθη μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις το πρώτο ποστ για να καταλάβεις τι παίζει..

Σε μια άσχημη οικονομικά συγκυρία την οποία προκάλεσαν κάποιοι... έχουμε πολιτικούς που υποστηρίζουν ξεδιάντροπα κάποιους ..και αυτοί οι κάποιοι με τη σειρά τους κάνουν ότι γουστάρουν σε αυτούς που μοναδικός σκοπός ύπαρξης τους είναι να πληρώνουν τη ζημιά. Αυτοί και κανένας άλλος. Ότι λαμογιά και να γίνει ...θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας! Ότι λάθος και να γίνει ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι φαγοπότι και να γίνει.. θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Ότι ελλείμματα δημιουργούνται ..θα πληρώσει ο μ@λάκας ο Έλληνας. Όταν ο Έλληνας κατάλαβε προς στιγμήν πόσο μ@λάκας είναι και ξεκίνησε να δείχνει την αντίδρασή του ..ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα εναντίον του... τα οποία σύντομα θα βρει τρόπο να τα ξεπεράσει ..ίσως με άλλου είδους αντίδραση και ίσως μεγαλύτερου κόστους για το κράτος του και τους "ηγέτες" του ..που συνεχίζουν επιδεικτικά να ταΐζουν και υποστηρίζουν τους κολλητούς... και που δεν λένε να καταλάβουν πως τους πήραν όλους χαμπάρι και πως δεν έχουν πολύ χρόνο μπροστά τους..

Φυσικά και δεν είναι τα 2.80 ..είναι η αντίδραση. Είναι η προσπάθεια του Έλληνα να δείξει πως δεν είναι φυτό και πως δεν ζει μόνο για να βλέπει τους άλλους να κλέβουν και τρώνε τους κόπους του μπροστά στα ίδια του τα μάτια...

και ναι, βλέποντάς το ως μονάδα, από τη δική μου οπτική γωνία, που δεν μου περισσεύουν και που μου τη δίνει να με κλέβουν και να μου λένε στα μούτρα πως είμαι φυτό και πως ζω για να πληρώνω, όχι δεν θέλω δρόμους οι οποίοι μου έχουν στοιχίσει 4 φορές ακριβότερα απ' όσο στοίχισαν στον Ισπανό πολίτη, και που μετά από ένα-δυο χρόνια να πρέπει να τους ξαναπληρώσω επειδή ..αστάθμητοι παράγοντες (μετά από χρυσοπληρωμένες μελέτες) συνέβαλλαν στο να μετατραπούν σε πίστα εντούρο ή να σβήσουν από το χάρτη εν μια νυκτί..

Υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας, υπάρχει κι ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας ο οποίος έχει νοοτροπία δημοσίου και τα παίρνει και από τον ιδιώτη φορολογούμενο (έμμεσα) και από το δημόσιο (ευθέως)... φέρτε λεφτά συνεχώς...

Όποιος νομίζει πως κάνει καλό, ή τρέφει φιλανθρωπικά προς τους εργολάβους αισθήματα, ή συμπάθεια, ας τους πληρώσει, ας βρει και τον τραπεζικό τους λογαριασμό να τους καταθέτει μια ενίσχυση κάθε τόσο, εγώ δεν θα το κάνω και πολλοί σαν κι εμένα..
Τα χρήματα των διοδίων πηγαίνουν στα ταμεία των εταιριών. Στο κράτος πηγαίνει μόνον ο φόρος που πάλι εμείς πληρώνουμε. Οι εταιρείες μαζί με τις τράπεζες που δήθεν βάζουν τα κεφάλαια, έχουν φαλιρίσει προ πολλού γιατί μοιράζαν τόσα χρόνια μπόνους στους εαυτούς τους....(αλήθεια πως γίνεται αυτό??) κι όχι επειδή δεν πληρώνει ο κόσμος διόδια, επίσης δεν θέλουν να ρισκάρουν το παραμικρό ποσό από δικά τους κεφάλαια (των μητρικών) για την "επένδυση" που κάνουν και τα έχουν προωθήσει σε ασφαλέστερα κράτη ...να τα έχουν εδώ, που πίνουν το αίμα του κόσμου? είναι ρίσκο ... θέλουν λοιπόν με τα δικά μας χρήματα να λειτουργούν, από αυτά να τρώνε και να μοιράζουν μίζες ..και με ότι περισσεύει να "επενδύουν" σε επενδύσεις του στυλ: Δώσε μου λεφτά να στο φτιάξω και όταν το τελειώσω ..επειδή είσαι φυτό και επειδή όλα σε αυτόν τον τόπο γίνονται για το καλό σου ...για να το χρησιμοποιείς, θα συνεχίσεις να μου δίνεις λεφτά για πάντα.. και όσα θέλω εγώ.. όχι όσα νομίζεις εσύ πως αξίζει να δίνεις....

τα λέει όλα ο Μηλιώκας, πόσο επίκαιρος! Να μας χαιρόμαστε!!

επιβραβευω το ποστ σου διοτι σεβομαι το χρονο που σπαταλησες ωστε να εκφρασεις την αποψη σου.
με το περιεχομενο δεν συμφωνω ομως διοτι για πολλοστή φορα αναμασωνται τα ιδια πραγματα.
τα οποια δεν προωθουν τη συζητηση για το θεμα των διοδιων ωστε να καταληξει καπου, αλλα την πισωγυριζει στα γνωστα: "ληστες επιχειρηματιες", "λαμογια πολιτικοι", "ο καημενος ο λαος" (που αυτος τους εκλεγει παντως, γιατι αραγε?), "η κακουργα κενωνια" κλπ κλπ...
τα τραγουδακια και τα λοιπα στοιχεια απο το youtube με αφηνουν παγερα αδιαφορο απο τη στιγμη που δεν μπορω (ουτε εχω το χρονο) να ελεγξω την αξιοπιστια τους (για τα στοιχεια).

οσο για το πρωτο ποστ, μαλλον το γνωριζω αφου εγω το εγραψα...thumb
δεν ειμαι ομως και προβατο (θελω να πιστευω), ωστε να μου σερβιρει ο καθενας στο ιντερνετ ή στις εφημεριδες (τηλεοραση δεν βλεπω) οτι θελει κι εγω να το αποδεχομαι και να το αναπαραγω χωρις να το ψαξω να το διασταυρωσω και να το κριτικαρω...:original:

δυστυχως η αληθεια ειναι αυτη που εγραψε ο γιαννης.
και με την κατασταση να δυσκολευει αυτο θα το βλεπουμε και θα το εισπρατουμε ολο και περισσοτερο...:thumbsdown:

Αυτο ειναι το τελειο για να χαρακτηρισει εναν Ελληνα....

Κατεβηκε ο Θεος στην Γη και παει σε εναν ελληνα και του λεει:
- Πες μου μια ευχη να σου πραγματοποιησω.........
-Αφου σκεφτεται για 10 δευτερολεπτα λεει.....
-θεε μου , βλεπω τον γειτονα μου να προοδευει.....να παει καλα η δουλεια του, να εχει ωραιο σπιτι, αμαξι, οικογενεια, και πολλα λεφτα........
-Ε θες να σου δωσω και σενα το ΙΔΙΑ???, ΡΩΤΗΣΕ Ο θΕΟΣ.....
-ΟΧΙ ΘΕΕ ΜΟΥ.....ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΟΥΝ ΟΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤ# ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ!!!!!!!!

Ετσι....αυτη ειναι η λογικη μας.....παλυ καλα οχι ολων , αλλα πολλων παρα πολλων.........

NickE60
27-02-11, 13:32
"ο καημενος ο λαος" (που αυτος τους εκλεγει παντως, γιατι αραγε?), "η κακουργα κενωνια" κλπ κλπ...

Μεγάλη κουβέντα και χιλιοειπωμένη, όμως τελικά, μήπως δεν είναι και τόσο μεγάλη..?

Ο καημένος ο λαός και η κακούργα η κοινωνία (μιας και την ανέφερες) ΔΕΝ τους επιβραβεύει.. το φασιστικό εκλογικό σύστημα που έχει επικρατήσει, που το συντηρούν ..και δεν θέλουν με τίποτα να αλλάξει, τους κρατάει σε θέσεις διαχειριστών των πραγμάτων.. διότι δεν είναι δυνατόν με ποσοστό 17% (σε πραγματικούς αριθμούς ψήφων) του εκλογικού σώματος, (ναι αυτή είναι η αναγωγή του 42% των ψηφισάντων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών του 1ου κόμματος, προς το σύνολο του εκλογικού σώματος) να υπογράφεις την καταδίκη του μεγαλύτερου μέρους του Ελληνικού λαού ...και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποιοι πήγαν μετά μανίας και πολλές φορές με το αζημίωτο να τους ψηφίσουν, ειδικά τους δύο "μεγάλους" ...και αρκετοί δεν μιλούσαν καν τη γλώσσα μας....
Η άρνηση του κόσμου να πάει να ψηφίσει ...λογίζεται από τους "Δημοκράτες" (από τους οποίους έχουμε πήξει) ως ποσοστό της δύναμής τους, (εικονικά/αναλογικά) ενώ γνωρίζουν πάρα πολύ καλά (ακόμα και οι πληρωμένοι δημοσκόποι, αλλά δεν το λένε ανοιχτά και δεν δίνουν έμφαση, γιατί θα χάσουν τη δουλειά τους) πως όταν κάποιος δεν πηγαίνει να ψηφίσει, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, τους απορρίπτει προκαταβολικά γιατί τους γνωρίζει, τους έχει ζήσει, δεν επικροτεί την όποια κυβέρνηση προκύπτει, ούτε της επιτρέπει εν λευκώ να υπογράφει την καταστροφή του...

Αν ήμασταν πραγματικοί δημοκράτες, θα έπρεπε στην περίπτωση που ένα κόμμα λαμβάνει ποσοστό κάτω του 25% των ψήφων του συνόλου του εκλογικού σώματος, (όπου ένας θα κάνει κουμάντο στους υπόλοιπους 3 που προφανώς διαφωνούν με την πολιτική του) ή όταν η αποχή υπερβαίνει το 25% αντίστοιχα, (ή δεν ξέρω πως αλλιώς, με σκοπό όμως να ωθήσουν τον κόσμο στο να πρέπει να ψηφίζει ...κάτι που ουσιαστικά δεν τους είναι απαραίτητο με το υπάρχον σύστημα, εφόσον έτσι ή αλλιώς και με την βοήθεια των "μηχανισμών", τον μεγάλο αριθμό ποσοστού % θα παρουσιάσουν και όχι τον μικρό-πραγματικό ...και ταυτόχρονα η ευθύνη τους για τα πράγματα θεωρείται περιορισμένη ..βλέπε συμπεριφορά Πάγκαλ.. ξεπούλημα στο ΔΝΤ από μη εκλεγμένους υπουργούς χωρίς να δώσουν στοιχεία σε κανέναν, κλπ) ο νικητής να υποχρεώνεται σε συνεργασία με τουλάχιστον ένα από τα υπόλοιπα κόμματα, γλιτώνοντας έξοδα για επαναληπτικές εκλογές και "εξαγορές" ψηφοφόρων... και αν δεν βρίσκει ανταπόκριση, να αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση αναγνωρισμένου κύρους ανώτατοι δικαστικοί και τεχνοκράτες, ώσπου να αναπτυχθούν συμμαχίες οι οποίες θα αποδεικνύουν στον καημένο το λαό πως τους ενδιαφέρει το καλό της κακούργας της κοινωνίας... αλλιώς να εκπίπτει το βουλευτικό τους αξίωμα και να τους κόβεται ο μισθός και κάθε δικαίωμα σύνταξης.. (έχει πολλάκις αποδειχθεί πως αυτοί είναι εκείνοι που συστηματικά δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ..και όχι ο λαός που τους ψηφίζει, ή που δεν τους ψηφίζει ..και θα πρέπει να καταλάβουν πως με κανέναν τρόπο δεν βρέθηκαν εκεί για να εξυπηρετήσουν "πονηρές συνεργασίες") ........αλλά αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός εν μέσω χειμερίας.... δεν γίνονται σε "σωστά ελεγχόμενες δημοκρατικές" χώρες όπως η δική μας...

Αυτά από εμένα περί του "ποιοι τους εκλέγουν"...και τι κάνουν αυτοί μετά, με πρόσχημα το ότι έχουν εντολή από την πλειοψηφία.....
Πλειοψηφία-παραμύθι για μικρά παιδάκια... και λαβή για την εξυπηρέτηση της προπαγάνδας από τα ΜΜΕ...

(άσχετο με το θέμα, αλλά κουβέντα να γίνεται..)

aristent
27-02-11, 16:30
:shok:Mπραβο σας και χαρα στο κουραγιο σας για τα μεγαλα κειμενα που γραφετε!!!thumb

....αληθεια, τοσο πολυ(οσο εσεις και εμεις) αραγε προβληματιζονται οι αρχοντες/διοικητες του τοπου μας, για μας?.....νομιζω πως οχι!!!....άλλα θεματα τους αποσχολουν.....ισως πολυ περισσοτερο το πως θα διασφαλισουν την νικη τους στις επομενες εκλογες???!!!!

ΥΣ.δεν κανω κριτικη γι'αυτα που γραφετε,αλλωστε δεν τα διαβαζω ολα,αλλα παραθετω τον εντυπωσιασμο μου, για τον ενθουσιασμο σας ,με τη γραφη τετοιων θεματων σε ενα αυτοκινητιστικο φορουμ!:original:

katsaraios
27-02-11, 22:36
Διαβαστε και μην ακουτε τα παπαγαλακια
__________________________________________________ ____________________________________

Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε; Νέες οδηγίες!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011, 17:41

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πώς περνάμε τα διόδια, αφού γίνει νόμος η «ντροπολογία» του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε Φ.Ε.Κ., συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες, μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;

Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε», δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.

Αν καθυστερούν, προειδοποιούμε ότι:

α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα, καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.

β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη, διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.

γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν, διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει Τροχαία, ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει Τροχαία, τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού, ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.

Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα, καλούμε την Αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθούν ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.

Τι άλλαξε στον Κ.Ο.Κ.;

Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλει πρόστιμο;

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην Τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;

Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρεία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποια είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. είναι η Τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;

Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου, αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης, η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση, στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;

Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση, μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;

Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους (δηλαδή οι φωτογραφίες και τα βίντεο) αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον, η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;

Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή, ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.

Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;

Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 Φ.Ε.Κ. 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος».

Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;

Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη, διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη Σ.Δ.Ο.Ε. καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό: 1517.

Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε, καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία, γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.

Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».

Αν δεν υπάρχει τροχαία, μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.

Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω, τι μπορεί να μου συμβεί;

Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.

Αν ο τροχονόμος με γράψει, ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες, τι γίνεται;

Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της Τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.

Τι θα συμβεί, αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;

Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή, τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε, τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα, για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των Επιτροπών Αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο, μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.

Πού μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινίσεις ή για βοήθεια;
Ηλεκτρονικά στο e-mail: epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια που είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες: www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

πηγη :www.zougla .gr

katsaraios
28-02-11, 21:10
και η συνεχεια
---------------------------------------------

«Μπορεί να διανύουμε την τελευταία και θεαματικότερη εβδομάδα της Αποκριάς αλλά οι απανταχού μασκαράδες δεν άντεξαν και πέταξαν ήδη τις μάσκες τους. Ο κ. Ρέππας, μόλις πριν λίγες ημέρες, αφού πρώτα χαρακτήρισε το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ως “τζαμπατζήδες”, κατάφερε και πέρασε στη Βουλή την τροπολογία της ντροπής.

Δεν μας είπε όμως τότε, ότι από τις 5 Μαρτίου η εταιρία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, θα αυξήσει όλα τα διόδια που εκμεταλλεύεται κατά 33% ! Δεν μας είπε δηλαδή ότι από τις 5 Μαρτίου τα Ι.Χ. θα πληρώνουν πλέον 4,10 ευρώ από 3,10 που πλήρωναν και τα μεγάλα Φορτηγά 14,20 ευρώ από 10,70 ευρώ που πληρώνουν σήμερα!

Φυσικά δεν μας είπε και ούτε πρόκειται να μας πει ποτέ, πόσο θα πληρώνουμε τον Ιανουάριο του 2012, όταν θα έχουμε νέα αύξηση τιμών, και πόσο τον Οκτώβριο του 2012 όταν, σύμφωνα με τη σύμβαση, θα ολοκληρωθούν τα έργα.

Αποδεικνύεται λοιπόν για ακόμα μια φορά, πόσο δίκιο έχουμε όταν λέμε: “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”. Αποδεικνύεται ότι το κάνουμε όχι γιατί δεν θέλουμε να πληρώσουμε αλλά γιατί δεν αντέχουμε άλλο αυτό το φιάσκο. Το κάνουμε για να κρατήσουμε “ζωντανή” την αξιοπρέπειά μας, (όση μας απέμεινε με όλα αυτά που ζούμε τελευταία), για τον ίδιο μας τον εαυτό, για τα παιδιά μας.

Στο κάτω – κάτω όλοι μας και ο καθένας ατομικά έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης απέναντι στην επόμενη γενιά, την οποία φέραμε στον κόσμο.
Και υποτίθεται ότι όλοι ζούμε και αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.
Αυτοί λοιπόν που ακόμα μας αμφισβητούν και περιορίζονται στην ανώδυνη κριτική του καναπέ ή του καφενείου, απλά ας αναρωτηθούν πώς ενεργούν καθημερινά στις προσωπικές τους υποθέσεις.

Τους ρωτάμε λοιπόν ευθέως: Θα αγόραζαν ποτέ ένα ζευγάρι παπούτσια με 500 ευρώ, εάν ήξεραν ότι η τιμή του είναι 50;

Θα αγόραζαν καναπέ, (για να κάθονται και να μας κάνουν κριτική), με 5.000 ευρώ όταν θα μπορούσαν να πάρουν παρόμοιο με 500 μόλις ευρώ;

Διότι αγαπητοί μου φίλοι, πρέπει να μάθετε ότι με τις συμβάσεις παραχώρησης των διοδίων, το κόστος που τελικά πληρώνετε σαν χρήστες για την κατασκευή και συντήρηση των αυτοκινητοδρόμων είναι δέκα, ίσως και παραπάνω από δέκα φορές παραπάνω, από όσο το κόστος μιας κανονικής εργολαβίας, με ίδια ποιότητα κατασκευής.

Και αυτό διότι ενώ το κόστος κατασκευής των έργων είναι εξαρχής δεδομένο, θα πληρώνετε τελικά για 30 χρόνια, την συντήρηση των σταθμών διοδίων και τα υπερκέρδη των εργολάβων!

Επίσης πρέπει να μάθετε ότι εσείς ουσιαστικά χρηματοδοτείτε - για ακόμα μια φορά - το κόστος κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, αφού βάζετε από την τσέπη σας το 50% του απαιτούμενου κεφαλαίου, ενώ οι μεγαλοεργολάβοι, οι οποίοι είναι προσεκτικοί, (διότι υπάρχει και το ενδεχόμενο τα έργα να μην τελειώσουν), συμμετέχουν με ένα ποσοστό που στην καλύτερη περίπτωση αγγίζει το 10%!
Φυσικά εξακολουθείτε να πληρώνετε κάθε χρόνο «αλμυρά» τέλη κυκλοφορίας, υποτίθεται για να γίνονται και να συντηρούνται οι αυτοκινητόδρομοι!

Και τέλος, αξίζει να πληροφορηθείτε ότι και σε όλη την Εγνατία οδό, ετοιμάζονται να παραχωρήσουν τα διόδια σε ιδιωτικές εταιρίες. Ενώ λοιπόν εσείς, σαν λαός, πληρώσατε και συνεχίζεται να πληρώνετε το έργο της κατασκευής της «Εγνατίας οδού», ιδιωτικές εταιρίες θα εκμεταλλεύονται τα διόδιά της, και οι τιμές φυσικά που θα βάλουν και εκεί, δεν θα είναι καθόλου φιλικές προς εσάς.

Είναι προφανές πλέον ότι η μικρή μας χώρα, γεμίζει απΆ άκρη σΆ άκρη με διόδια, τα οποία όλα ανεξαιρέτως θα εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες, επιβάλλοντας τα σχετικά “χαράτσια” στους πολίτες, κατά την απόλυτη κρίση τους.

Με τα δεδομένα αυτά, είναι υπερβολή να ισχυρισθεί κανείς ότι η εθνική μας περιουσία ξεπουλιέται σε μια ντόπια και ξένη ολιγαρχία κατασκευαστών και τραπεζών;

Υπερβάλλει άραγε και ο έντυπος τύπος, όταν γράφει ότι οι εταιρίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητόδρομους στη χώρα μας, κάνουν ουσιαστικά μνημόσυνο με τα “κόλλυβα του λαού”, μας κλέβουν, και ότι όσο περισσότερα τους δίνουμε τόσο περισσότερα μας ζητάνε, σαν να μας είχαν υπόδουλους;

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ενώ έχουμε τους πιο χαμηλούς μισθούς στην Ευρώπη, (μιλάω για την Ευρώπη της Δύσης και του Βορρά στην οποία πάντοτε ανήκαμε), πληρώνουμε πιο ακριβά τα βασικά καταναλωτικά μας αγαθά και τις υπηρεσίες που μας παρέχονται από οποιοδήποτε άλλο Ευρωπαϊκό κράτος. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει τώρα και με τα διόδια.

Ας αφήσουμε λοιπόν τον καναπέ, τις προφάσεις, τις δικαιολογίες και τα ψευτοδιλήμματα και ας αγωνιστούμε. Για μας τους ίδιους, για τις οικογένειές μας, για την επιβίωσή μας για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Σ΄ αυτό τον αγώνα όμως, μπροστά πρέπει να είναι οι θεσμικοί, όλοι αυτοί που εκλέχθηκαν για να υπηρετούν τα συμφέροντα και τα δίκαια του τόπου που τους ανέδειξε. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς μέχρι τώρα ήταν απόντες από τον αγώνας μας.

Ίσως τώρα ήρθε η ώρα να καταλάβουν ποια πρέπει να είναι η θέση και ο ρόλος τους, ίσως τώρα πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη την οποία έχουν. Όσο για τους κάθε λογής καρνάβαλους, ας χαρούν για λίγο ακόμα, παρελαύνοντας στο άρμα της προσωπικής τους κραιπάλης.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνούν ότι αυτοί που χειροκροτούν τον καρνάβαλο όταν παρελαύνει, είναι οι ίδιοι που μόλις τελειώσει η παρέλαση, τον καίνε…».

Δημήτρης Σιανίδης,
Δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κατά των Διοδίων Πιερίας
πηγη :zougla.gr

stef
02-03-11, 13:56
Καλά κάντε ότι θέλετε!!

https://www.newstrap.gr/m-koinonia/m-kathimerinotita/5729-etoimazoyn-tyri-sti-faka-stin-ypothesi-ton-diodion-to-apolyto-fakeloma-politon-kai-odigon.html

Πάρτε να έχετε από το 2012.....

Kostas_1
02-03-11, 14:20
Καλά κάντε ότι θέλετε!!

https://www.newstrap.gr/m-koinonia/m-kathimerinotita/5729-etoimazoyn-tyri-sti-faka-stin-ypothesi-ton-diodion-to-apolyto-fakeloma-politon-kai-odigon.html

Πάρτε να έχετε από το 2012.....

Γενικα σωστο αλλα υπερβολικο.

Δεν ειναι ετσι οι προδιαγραφες του συστηματος ηλεκτρονικων διοδιων της Εγνατίας, αλλα ουτε και πουθενα αλλου στην Ευρωπη.

Αυτα που γραφει για GPS, προσωπικα δεδομενα κλπ, γινονται μεν, αλλα δεν εχουν σχεση με τα διοδια...

Δες εδω: (https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=5460), :)

stef
02-03-11, 14:22
Γενικα σωστο αλλα υπερβολικο.

Δεν ειναι ετσι οι προδιαγραφες του συστηματος ηλεκτρονικων διοδιων της Εγνατίας, αλλα ουτε και πουθενα αλλου στην Ευρωπη.

Αυτα που γραφει για GPS, προσωπικα δεδομενα κλπ, γινονται μεν, αλλα δεν εχουν σχεση με τα διοδια...

Δες εδω: (https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=5460), :)

Ναι αλλά θα δεις που βάσει "ασφάλειας του πολίτη" κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει γεγονός...

Kostas_1
02-03-11, 14:25
Ναι αλλά θα δεις που βάσει "ασφάλειας του πολίτη" κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει γεγονός...

Ναι σωστα γινεται. αλλα οχι οτι σχετιζονται με τα διοδια ή να τα διαχειριζεται η εταιρεια των διοδιων....

stef
02-03-11, 14:30
Εγώ πιστεύω ότι κάπου έκει μέσα μπορεί να τα "μπλέξουν" για δικό τους και μόνο καθαρά λόγο...

oldcarskickass
07-03-11, 22:59
Βάλτε ΣΚΑΙ τώρα, ΔΕΝ είναι διαφήμιση.

Dimzan
07-03-11, 23:11
Βάλτε ΣΚΑΙ τώρα, ΔΕΝ είναι διαφήμιση.

τι χασαμε?? τωρα το ειδα και εβαλα και εχει ενα ντοκιμαντερ..?

oldcarskickass
08-03-11, 00:09
Είχε μια εκπομπή για το θέμα μη πληρωμής και γενικά για τα οικονομικά τεκταινόμενα.

Είχε και κάποιους και από το κίνημα κατά τον διοδίων αλλά και εκπροσώπους της Νέας Οδού.

Ευτυχώς όμως για εσάς είμαστε στην ελλάδα του 2011 και επειδή τα κανάλια ΕΙΠΑΝ για χιόνια είπε και ο ΟΤΕ να ρίξει το νετ...

Όντως όταν το πόσταρα ήταν στο τέλος.

Stathis
11-03-11, 19:45
λογικα τα ειπε ο εκπροσωπος της νεας οδου.

paganis
13-03-11, 19:15
σημερα ...για πρωτη φορα αρνηθηκα την πληρωμη διοδιων! αρνηθηκα να πληρωσω για ενα δρομο...γεματο ανωμαλιες και ελλειπη φωτισμο! ας μην μου στειλουν τον λογαριασμο στο σπιτι για 2 ευρω...ας περιμενουν λιγακι...να μαζευτουνε και οι υπολοιπες διελευσεις! η κοροιδια τελειωσε... θα παψω να πληρωνω τελη κυκλοφοριας..ή διοδια...ή αν συνεχισουν να με ζοριζουνε με εκτακτες εισφορες και ανυπαρκτες παροχες σαν κρατος...και τα δυο!

nfot
23-03-11, 23:40
Χτες, επιστρεφοντας απο Αθηνα, μετα απο μια καταδρομικη σε γιατρο, για τη Μανα μου, ειχα 2 δωρεαν διελευσεις.
Βγαινοντας απο Αθηνα, στα πρωτα (Αφιδνες ; ), βλεπω πινακιδα για δωρεαν διελευση. Περναω φυσικα.
Στα δευτερα, σταματαω, κοιταω και η μπαρα ειναι ορθια και υπαλληλος δεν υπαρχει στο κουβουκλιο. Περναω και ακουω σειρηνα. ;;;;;
Στα τριτα, ξανασταματαω, η μπαρα ορθια, η υπαλληλος εχει παει να κατεβασει μια αλλη μπαρα (την βλεπω) και εκεινη τη στιγμη περνανε και απο δεξια και απο αριστερα 2 νταλικες χωρις να σταματησουν. Ηχουν οι σειρηνες, "ζηλευω" εγω, η υπαλληλος δεν εχει μπει ακομη μεσα στο κουβουκλιο της, την κανω και γω, γκαζωμενος 1η - 2α. Περναω αναμεσα απο τις νταλικες, κοβω ρυθμο, και βλεπω στον καθρεφτη αναμμενο φαρο. Συνεχιζω χαλαρος, πισω απο αλλη νταλικα, το περιπολικο περναει τις 2 "τζαμπανταν" νταλικες και ερχεται προς το μερος μου, αλλα μετα στριβει μεσα στο πρατηριο που ειναι ακριβως μετα τα διοδια.
Μπερδευτηκε, κατι αλλο εψαχνε; Δεν ξερω. Οψομεθα...

pilot
24-03-11, 17:37
να ξέρετε πάντως πως η νέα τροπολογία του κ.ο.κ ορίζει ρητά πως η παράβαση πρέπει να βεβαιωθεί ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΟΣ από αστυνομικό όργανο! Δεν μπορεί δηλαδή κανείς να σε ''καρφώσει'' ούτε από φωτογραφία(που είναι και παράνομο). Ούτε επίσης υπάρχει νόμος που να λέει πως πρέπει να κρατάμε τις αποδείξεις. Οπότε ΑΝ ΔΕΝ υπάρχει περιπολικό περνάμε αέρα!

Stathis
27-03-11, 13:55
https://i465.photobucket.com/albums/rr20/mobistar3/bmw/IMG_1042.jpg

katsaraios
27-03-11, 22:30
ωραιος ο λιβελογραφος...
τα "χωνει" ειδικα σε οσους δεν πληρωνουν ΔΙΚΑΙΩΣ τα πανακριβα και αδικα διοδια για δρομους που ΘΑ γινουν και παραλληλα στο τελος το "γυριζει" αοριστα στο κρατος δικαιου που κανονικα δεν θα εδινε σε κανενα μεγαλοεργολαβο αδεια να εκμεταλευτει καποιο εργο πριν βαλει κεφαλαια για την ολοκληρωση του.
προσωπικα δεν συμφωνω.

oldcarskickass
27-03-11, 23:05
ωραιος ο λιβελογραφος...
τα "χωνει" ειδικα σε οσους δεν πληρωνουν ΔΙΚΑΙΩΣ τα πανακριβα και αδικα διοδια για δρομους που ΘΑ γινουν και παραλληλα στο τελος το "γυριζει" αοριστα στο κρατος δικαιου που κανονικα δεν θα εδινε σε κανενα μεγαλοεργολαβο αδεια να εκμεταλευτει καποιο εργο πριν βαλει κεφαλαια για την ολοκληρωση του.
προσωπικα δεν συμφωνω.

Μα κοίταξε έχει ένα δίκιο όσον αφορά την ψευτομαγκιά και τον ψευτοτσαμπουκά.

Το θέμα είναι όμως ότι η κρίσιμη μάζα του κινήματος στα διόδια έφτσαε γρήγορα και κυρίως ακομμάτιστα οργανωμένη στο σημείο που έφτασε.

Εκεί που κάθετα δεν συμφωνών είναι στο τέλος, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ακολουθεί μια πιο Politically correct (γαμώ την τεμπελιά μου που βαριέμαι να μεταφράζω αγγλικά στερεότυπα) προσέγγιση, και τα σκ@τώνει σχεδόν όλα.

katsaraios
27-03-11, 23:15
Μα κοίταξε έχει ένα δίκιο όσον αφορά την ψευτομαγκιά και τον ψευτοτσαμπουκά.

Το θέμα είναι όμως ότι η κρίσιμη μάζα του κινήματος στα διόδια έφτσαε γρήγορα και κυρίως ακομμάτιστα οργανωμένη στο σημείο που έφτασε.

Εκεί που κάθετα δεν συμφωνών είναι στο τέλος, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι ακολουθεί μια πιο Politically correct (γαμώ την τεμπελιά μου που βαριέμαι να μεταφράζω αγγλικά στερεότυπα) προσέγγιση, και τα σκ@τώνει σχεδόν όλα.

ναι αυτο λεω και εγω συμφωνω.
πολυ κατευθυνομενο μου φαινεται ολα εχουν το σκοπο τους φυσικα.
και στο κατω κατω το δεν πληρωνω του καθενος θα το λαβουν υπ οψιν τους ,αλλα το δεν ψηφιζω θα το ακουσει κανεις???
εδω διαβαζουμε οτι σταματαει η Ολυμπια Οδος επειδη δεν εχει εσοδα απο τα αλλα κοματια ο κατασκευαστης και ποσο αθλιο ειναι να το δηλωνει ο αρμοδιος υπουργος λες και ειναι η ορντινατσα του καθε εργολαβου.

Stathis
27-03-11, 23:16
κι εγω δεν συμφωνω σε ολα τα σημεια του αρθρου.
σε καθε αποψη μπορει κανεις να βρει σημεια να διαφωνησει.
π.χ. η συγκριση μεταξυ διοδιων και νυχτερινων κεντρων ή σινεμα ειναι ατυχης.
θα μπορουσε να βρει καλυτερα παραδειγματα ο μιχαλης.

ομως στα σημεια οπου λεει οτι ο ελληνας κανει την ψετομαγκια και τον ψευτοτσαμπουκα του εκει που τον παιρνει, ενω εκει που θελει παραγματικο τσαμπουκα και αντιδραση ειναι κοτα (μισθοι, υπερβολικοι φοροι, αδικα μετρα κλπ), συμφωνω 100%.

μερικοι βρηκαν μια τρυπα στο συστημα για να μην πληρωνουν ενα 2ευρω και νομισαν οτι κανουν κατι.

επισης το οτι αυτοι που πανε με το σταυρο στο χερι και πληρωνουν οτι τους ζητανε, και φορους και διοδια και εισφορες και οτι αλλο χαρατσι, χωρις να κρυβουν εισοδηματα, τελικα σηκωνουν το βαρος και για τον ψευτοτσαμπουκα του τζαμπα μαγκα που δεν πληρωνει πουθενα και τιποτα, ειναι επισης γεγονος.

η αποψη του μιχαλη παρουσιαζει ενδιαφερον διοτι λεει καποια πραγματα που ισχυουν, ασχετα αν καποιος διαφωνει ή συμφωνει με το συνολο της ή με επιμερους σημεια.

katsaraios
27-03-11, 23:34
επισης το οτι αυτοι που πανε με το σταυρο στο χερι και πληρωνουν οτι τους ζητανε, και φορους και διοδια και εισφορες και οτι αλλο χαρατσι, χωρις να κρυβουν εισοδηματα, τελικα σηκωνουν το βαρος και για τον ψευτοτσαμπουκα του τζαμπα μαγκα που δεν πληρωνει πουθενα και τιποτα, ειναι επισης γεγονος.

ετσι ηταν ειναι και θα ειναι παντα φιλοι μου στην χωρα μας αφου δεν υπαρχει σωστος και ακριβης ελεγχος στους φοροφυγαδες.
δλδ το κρατος τι χανει απο τα διοδια???τα 2 ευρω που δεν πληρωνει ο αγανακτισμενος πολιτης ??
τοτε στις εφοριες γιατι δεν κηνυγαει το κρατος τα εσοδα του απο την φοροδιαφυγη???
εκει ειναι το θεμα ,στο οτι οι "νταβαντζηδες" των εργων εχουν πλατη και το γυρνανε τωρα στο δηθεν τζαμπατζηλικι και στο φιλοτιμο οσων πληρωνουν.

katsaraios
04-04-11, 23:13
25ευρω

Αθηνα -Καλαματα και επιστροφη ,,πιο πολλα απο την βενζινη

oldcarskickass
05-04-11, 00:19
25ευρω

Μη το βλέπεις αρνητικά.

Είσαι 25¤ κοντινότερα στις απαιτούμενες δαπάνες που πρέπει να δικαιολογήσεις το 2012 για το 2011.

Όλο αρνητικήλα, πω πω:whistle::shok:

katsaraios
05-04-11, 00:47
Μη το βλέπεις αρνητικά.

Είσαι 25¤ κοντινότερα στις απαιτούμενες δαπάνες που πρέπει να δικαιολογήσεις το 2012 για το 2011.

Όλο αρνητικήλα, πω πω:whistle::shok:

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
ετσι ολο απαισοδοξα...δες το θετικα ρε παιδι μου:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Stathis
05-04-11, 10:24
γιωργακη ξηλωσε το στρωμα ρε...
το κρατος εχει αναγκη...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Thomelef
05-04-11, 10:55
γιωργακη ξηλωσε το στρωμα ρε...
το κρατος εχει αναγκη...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

χαχαχαχαχαχα!!!να βγούνε τα μασούρια απ'τις κάλτσες.:th_Laie_67-1:

panos90
05-04-11, 11:27
οτι πληρωνεις παιρνεις...

αμ δε!

Ptboul
05-04-11, 12:14
25ευρω

Δε λες που
α.σε κάναμε άνθρωπο
β.σε φέραμε πιο κοντά στον πολιτισμό μετά από τόσα χρόνια
γ.έχεις ισιάδι - νέο ρινγκ να 200ρίζεις το πενφέ
δ. θα πηγαίνεις στο ναβαρίνο για την φράπα σου κ την σουίτα σου σε χρόνο ντετε

:ranting2:

120ie87
05-04-11, 13:14
Είμαστε αχάριστοι τελικά :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

katsaraios
05-04-11, 16:32
Δε λες που
α.σε κάναμε άνθρωπο
β.σε φέραμε πιο κοντά στον πολιτισμό μετά από τόσα χρόνια
γ.έχεις ισιάδι - νέο ρινγκ να 200ρίζεις το πενφέ
δ. θα πηγαίνεις στο ναβαρίνο για την φράπα σου κ την σουίτα σου σε χρόνο ντετε

και εχουνε και 2 σταθμους ακομα ετοιμους για αφαιμαξη.
ρε την επομενη απο Κολοσουρτη θα ανεβω και μετα θα αραξω στο Σταυρο στη Μεγαλοπολη να θαυμαζω τα φουγαρα της ΔΕΗ ....
οξω ρεεεεεεεεεεεεε

Cobalt
05-04-11, 21:32
Δεν έχω να πω κάτι άλλο...

ΜΠΟΥΡΔΕΛ...Ο απλά!

oldcarskickass
06-04-11, 03:05

ΜΠΟΥΡΔΕΛ...Ο απλά!

Στο μπουρδέλο η συμφωνία γίνεται μεταξύ εσού και κάποιου αρμόδιου, και όποιος δεν τηρήσει το λόγο του φεύγει με ένα μέλος του σώματός του λιγότερο.

Εδώ ποτέ δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ συμφωνία, αλλά μια πλάνη (λεφτά υπάρχουν του ΓΑΠ, και το τάξιμο για την τακτοποίηση των 250.000 συμβασιούχων που είχε πει ο κινητός πατσάς στον Χατζηνικολάου σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το οποίο σχόλιο δεν σχολιάστηκε ΚΑΝ από ΚΑΝΕΝΑ δημοσιογράφο σε ΚΑΝΕΝΑ κανάλι...) και αυτός που περιμένει στο δωμάτιο και κάνει μπάνιο πριν την συνεύρεση είσαι εσύ...

Αλλά 170+ χρόνια με 23 πρωθυπουργούς με πρώτο βαθμό συγγένειας ανά κόμμα είναι πολλά.

Γιαυτό λέω εγώ, πρέπει αυτοί και οι α βαθμού συγγενείς οποιουδήποτε κάθισε στα έδρανα της Βουλής να σταματήσει να καταναλώνει το οξυγόνο μας.

Ptboul
06-04-11, 07:46

ΜΠΟΥΡΔΕΛ...Ο απλά!

Σαν πρωταπριλιάτικο μου φαίνεται!

Αν και όταν το δούμε και αυτό, μηχανάκι & ποδήλατο._ https://freesmileyface.net/smiley/leisures-and-sports/bike-103.gif

Z4 DCT
06-04-11, 08:26
Δεν παιζει κατι τετοιο...πρωταπριλιατικο ειναι...

oldcarskickass
06-04-11, 18:37
Δεν παιζει κατι τετοιο...πρωταπριλιατικο ειναι...

Όλη κατάσταση είναι πρωταπριλιάτικο αστείο.

Και μάλιστα από υπουργό ο οποίος χαρακτήρισε το κίνημα δεν πληρώνω << τσαμπατζήδες >> μάλλον είναι σίγουρο το ότι θα γίνει.

Dimzan
06-04-11, 20:21
ε καλα πριν το πασχα δεν παιζει.. επισης σιγα μη φτιαξουν διοδια εκει! θα βγαινεις πριν τα διοδια και θα μπαινεις μετα αν πχ μπουν στην κιφισιας...

ραδιο αρβυλα 100%

oldcarskickass
02-05-11, 14:10
https://www.koutipandoras.gr/?p=6230

DIMITr|S
02-05-11, 17:52
https://www.youtube.com/watch?v=c8Qg57RbI-I

https://www.youtube.com/watch?v=RtOioX45UmU&feature=player_embedded

αξιζει να τα δειτε...

DIMITr|S
02-05-11, 18:13
https://www.koutipandoras.gr/?p=6230

A8hnaios
21-06-11, 18:36
Σε κατάσταση σοκ και με τραύματα στον αυχένα, το κεφάλι και την κοιλιά μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ εισπράκτορας διοδίων της εταιρείας «Νέας Οδού» που εργαζόταν στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, στην υπάλληλο επιτέθηκαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κατά τη διάρκεια κατάληψης των διοδίων όταν εκείνη εξυπηρετούσε διερχόμενο οδηγό που επιθυμούσε να πληρώσει.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας οι διαδηλωτές εμπόδισαν ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί να παραλάβει την εισπράκτορα με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Από την πλευρά τους μέλη του κινήματος αναφέρουν ότι πρώτη επιτέθηκε η υπάλληλος, η οποία και τραυμάτισε μέλος του κινήματος στο πρόσωπο.

Εκείνοι που επιτέθηκαν στην εισπράκτορα κατέστρεψαν μάλιστα και την καμπίνα ενώ χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά και να επέμβουν 3 αστυνομικοί από την τροχαία Αφιδνών προκειμένου η άτυχη γυναίκα να φυγαδευτεί στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας.

Οι διαδηλωτές εμπόδισαν ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί να παραλάβει την εισπράκτορα, σύμφωνα με την εταιρεία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και χρονικό διάστημα 40 λεπτών έως ότου παραλάβει το ασθενοφόρο τη γυναίκα.

newsbeast.gr

https://img37.imageshack.us/img37/6241/49190b47f06d13be54a2f38.jpg

Thomelef
21-06-11, 18:42
Σε κατάσταση σοκ και με τραύματα στον αυχένα, το κεφάλι και την κοιλιά μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ εισπράκτορας διοδίων της εταιρείας «Νέας Οδού» που εργαζόταν στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, στην υπάλληλο επιτέθηκαν μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κατά τη διάρκεια κατάληψης των διοδίων όταν εκείνη εξυπηρετούσε διερχόμενο οδηγό που επιθυμούσε να πληρώσει.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας οι διαδηλωτές εμπόδισαν ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί να παραλάβει την εισπράκτορα με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων.

Από την πλευρά τους μέλη του κινήματος αναφέρουν ότι πρώτη επιτέθηκε η υπάλληλος, η οποία και τραυμάτισε μέλος του κινήματος στο πρόσωπο.

Εκείνοι που επιτέθηκαν στην εισπράκτορα κατέστρεψαν μάλιστα και την καμπίνα ενώ χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά και να επέμβουν 3 αστυνομικοί από την τροχαία Αφιδνών προκειμένου η άτυχη γυναίκα να φυγαδευτεί στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας.

Οι διαδηλωτές εμπόδισαν ασθενοφόρο που είχε ειδοποιηθεί να παραλάβει την εισπράκτορα, σύμφωνα με την εταιρεία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και χρονικό διάστημα 40 λεπτών έως ότου παραλάβει το ασθενοφόρο τη γυναίκα.

newsbeast.gr

https://img37.imageshack.us/img37/6241/49190b47f06d13be54a2f38.jpg

μόνο ένας γελοίος θα χτυπούσε γυναίκα και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό...το ωραιότερο
απ'όλα είναι πως δεν ήταν μόνο ένας...άνανδροι μ@λ@κες. απο αυτούς που πουλάνε
μαγκιά, κάνουνε τους μάτσο, και μόλις τους κοιτάξεις στραβά χαμηλώνουνε το βλέμα...

sophie
21-06-11, 18:52
Είναι περίεργο το θέμα γιατί εχθές η είδηση πρωτοβγήκε πως μέλος του 'δεν πληρώνω' δέχτηκε επίθεση με χτυπήματα στο πρόσωπο και στα χέρια από γυναίκα υπάλληλο όταν σήκωσαν την μπάρα στη λωρίδα της.
Μετά από λίγες ώρες διάβασα κι εγώ το παραπάνω...
Δεν λέω πως ξέρω τι έγινε στ΄αλήθεια, μην παρεξηγηθώ.
Απλά μου φάνηκε περίεργο, αλλά γι αυτό υπάρχουν και τα δικαστήρια.

S8N
21-06-11, 19:04
Υπάλληλοι που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους διαπληκτίζονται με πολίτες που πιστεύουν πως διεκδικούν το αυτονόητο.

Οι ως άνω πολίτες φτάνουν σε σημείο να χτυπούν φτωχούς και κακά αμοιβόμενους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Άνδρες χτυπούν γυναίκες.

Κάποιοι 'ηλίθιοι' θέλουν να πληρώνουν αλλά κάποιοι 'μάγκες' δεν τους αφήνουν.

Η αστυνομία κάθεται και κοιτάζει, ακόμη κι όταν παρεμποδίζεται ασθενοφόρο.

Κάτι είναι πολύ σάπιο στη δημοκρατία της Ελλάδας. Το 'δ' το έγραψα επίτηδες με μικρό.

Thomelef
21-06-11, 19:12
Υπάλληλοι που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους διαπληκτίζονται με πολίτες που πιστεύουν πως διεκδικούν το αυτονόητο.

Οι ως άνω πολίτες φτάνουν σε σημείο να χτυπούν φτωχούς και κακά αμοιβόμενους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Άνδρες χτυπούν γυναίκες.

Κάποιοι 'ηλίθιοι' θέλουν να πληρώνουν αλλά κάποιοι 'μάγκες' δεν τους αφήνουν.

Η αστυνομία κάθεται και κοιτάζει, ακόμη κι όταν παρεμποδίζεται ασθενοφόρο.

Κάτι είναι πολύ σάπιο στη δημοκρατία της Ελλάδας. Το 'δ' το έγραψα επίτηδες με μικρό.

ελλάδα φίλε άρη...ένα απέραντο μπ@@ρδέλο, που τπτ δεν λειτουργεί όπως πρέπει με λίγα λόγια...

Samaro
07-10-11, 07:39
Σηκώνουν τις μπάρες στο Ρίο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Την πρώτη συντονισμένη αντίσταση κατά των μαζικών απολύσεων στην Ολυμπία Οδό...
που κατασκευάζει την καρμανιόλα της Κορίνθου-Πατρών, οργανώνουν σήμερα και αύριο το σωματείο εργαζομένων της Vinci ανοίγοντας τις μπάρες στα διόδια του Ρίο.

Με σύνθημα «τα ψέματα τελείωσαν, οι υποσχέσεις δεν πείθουν κανένα, η Ολυμπία Οδός είναι παρελθόν» οι απολυμένοι του εθνικού αυτοκινητοδρόμου εναντιώνονται στην πολιτική των τραπεζών και των εργολάβων, προεξοφλώντας την κατάρρευση του μαμούθ οδικού έργου από το οποίο 2800 εργαζόμενοι είναι στο δρόμο.

Οι εργασίες στην Ολυμπία Οδός έχουν παγώσει επισήμως το τελευταίο τρίμηνο εξαιτίας της έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης και του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά για το έργο οι οδηγοί συνεχίζουν να πληρώνουν διόδια, από τα οποία η εταιρεία υπολογίζεται ότι εισπράττει κατά μέσο όρο 5,5-6 εκατ. ευρώ το μήνα, παρά τις γκρίνιες για μείωση κατά 30% της επιβατικής κίνησης.

Μέχρι στιγμής για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου δημόσιο και χρήστες έχουν καταβάλλει 500 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο παραχωρησιούχος έχει δαπανήσει μόλις 84 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες έχουν καταβάλλει 336 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών από τις αρχές της νέας χρονιάς μέχρι και τα τέλη Αυγούστου η Ολυμπία Οδός είχε εισπράξει από τα διόδια περί 50 εκατ. ευρώ.

Έως και το 2010 τα έσοδα από τα διόδια είχαν ανέλθει σε 187 εκατ. ευρώ.

πηγή : 24ωρο: https://24wro.blogspot.com/2011/10/blog-post_3940.html#ixzz1a4UUCYI5

Dimzan
07-10-11, 13:50
Σηκώνουν τις μπάρες στο Ρίο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Την πρώτη συντονισμένη αντίσταση κατά των μαζικών απολύσεων στην Ολυμπία Οδό...
που κατασκευάζει την καρμανιόλα της Κορίνθου-Πατρών, οργανώνουν σήμερα και αύριο το σωματείο εργαζομένων της Vinci ανοίγοντας τις μπάρες στα διόδια του Ρίο.

Με σύνθημα «τα ψέματα τελείωσαν, οι υποσχέσεις δεν πείθουν κανένα, η Ολυμπία Οδός είναι παρελθόν» οι απολυμένοι του εθνικού αυτοκινητοδρόμου εναντιώνονται στην πολιτική των τραπεζών και των εργολάβων, προεξοφλώντας την κατάρρευση του μαμούθ οδικού έργου από το οποίο 2800 εργαζόμενοι είναι στο δρόμο.

Οι εργασίες στην Ολυμπία Οδός έχουν παγώσει επισήμως το τελευταίο τρίμηνο εξαιτίας της έλλειψης τραπεζικής χρηματοδότησης και του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά για το έργο οι οδηγοί συνεχίζουν να πληρώνουν διόδια, από τα οποία η εταιρεία υπολογίζεται ότι εισπράττει κατά μέσο όρο 5,5-6 εκατ. ευρώ το μήνα, παρά τις γκρίνιες για μείωση κατά 30% της επιβατικής κίνησης.

Μέχρι στιγμής για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου δημόσιο και χρήστες έχουν καταβάλλει 500 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή ο παραχωρησιούχος έχει δαπανήσει μόλις 84 εκατ. ευρώ και οι τράπεζες έχουν καταβάλλει 336 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών από τις αρχές της νέας χρονιάς μέχρι και τα τέλη Αυγούστου η Ολυμπία Οδός είχε εισπράξει από τα διόδια περί 50 εκατ. ευρώ.

Έως και το 2010 τα έσοδα από τα διόδια είχαν ανέλθει σε 187 εκατ. ευρώ.

πηγή : 24ωρο: https://24wro.blogspot.com/2011/10/blog-post_3940.html#ixzz1a4UUCYI5

εγω γιατι πιστευω οτι πισω απο αυτο το εργο κρυβονται τεραστιες μιζες προς πολιτικους? δε μου ξεκολλαει απ το μυαλο. Τοσα εσοδα εχουν και τα κρατανε ολα για παρτυ τους.

Μια φορα τον χρησιμοποιησα για να παω πατρα και πραγματικα ειναι πολυ επικυνδυνος. Αυτα με το αμαξι, με τη μηχανη δεν υπαρχει περιπτωση να παω προς τα κει.

Samaro
07-10-11, 15:18
εγω γιατι πιστευω οτι πισω απο αυτο το εργο κρυβονται τεραστιες μιζες προς πολιτικους? δε μου ξεκολλαει απ το μυαλο. Τοσα εσοδα εχουν και τα κρατανε ολα για παρτυ τους.
..................................................
.
Γιατί αυτός είναι ο κανόνας !
Πόσους κύκνους πρέπει να μετρήσει κάποιος, για να καταλάβει οτι όλοι είναι άσπροι ;;;
thumb

Stathis
27-10-11, 20:49
Κατάσχεση ΙΧ επειδή δεν πλήρωνε διόδια

Ένταση επικρατεί από τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στα διόδια των Αφιδνών, καθώς δικαστικός επιμελητής παρουσία αστυνομικής δύναμης, επιχείρησε να κατασχέσει το προσωπικό ΙΧ μέλους του κινήματος "Δεν Πληρώνω" που δεν κατέβαλε το τελευταίο διάστημα το αντίτιμο των διοδίων.
Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη του κινήματος, που αποφάσισαν να σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών και στα δύο ρεύματα, προκειμένου η διέλευση να είναι ελεύθερη.
Η γυναίκα στην πραγματικότητα χρωστά διόδια ύψους 530 ευρώ στην εκμεταλλεύτρια των διοδίων εταιρία "Νέα Οδό".
Ωστόσο, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνοδεία τριών δικαστικών επιμελητών επισκέφτηκαν το σπίτι γυναίκας στα Κιούρκα, διευκρινίζοντάς της ότι το χρέος 530 ευρώ, είχε πλέον 20πλασιαστεί, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στις 10.600 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι οι δικαστικοί επιμελητές έχουν πλέον αποχωρήσει από την προσωπική κατοικία της γυναίκας, ενώ αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.
Αρκετά μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" πάντως, εξακολουθούν να παραμένουν έξω από το σπίτι της ίδιας, σαν ένδειξη συμπαράστασης.

https://news247.gr/ellada/eidiseis/katasxesh_ix_epeidh_den_plhrwne_diodia.1428053.htm l

:judge::busted_cop: :bye:
:popcorn:

Monsta
27-10-11, 21:06
EPIC ownage right there...

Thomelef
27-10-11, 21:07
την ψιλοξέσκισαν???

katsaraios
27-10-11, 22:12
Θα της κλασουν μια μαντρα της οδοντιατρου !!

kplc16
18-11-11, 22:01
προστεθηκαν κι αλλα διοδια στην Εγνατια οδο

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=107214&catid=6

Kostas_1
18-11-11, 22:21
προστεθηκαν κι αλλα διοδια στην Εγνατια οδο

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=107214&catid=6

Και που εισαι ακομη: https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=5460

katsaraios
09-12-11, 16:19
Θα της κλασουν μια μαντρα της οδοντιατρου !!

αποκτα ενδιαφερον η ιστορια

https://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=432014&cid=4

για να δουμε τι θα δουμε ....

pilot
09-12-11, 16:58
δεν είμαστε καλα...:shok:

bmwz3
09-12-11, 19:42
παιδια ενας ειναι ο τροπος...μη προσπαθειτε να ανατρεψετε τα πραγματα με το ετσι θελω
απλα μην πατε με το αυτοκινητο σας απο την εθνικη οδο!ειναι απλο το θεμα
εγω (χαζος ειμαι αλλα βιαζομουν) πηγα αθηνα απο την θεσσαλονικη και πισω το ενα ματι να κοιτα δεξια για καμερες και το αλλο στο δρομο.εδωσα 27 μαζι με αττικη οδο αν μετρησα καλα!!οποιος δε βιαζεται,υπαρχει ολοκληρο σαιτ που εχει παρακαμπτηριες οδους για παρα πολλα διοδια.τι να κανεις,,παρε το τρενο που εχουν βγει πολλες ευκαιριες για φθηνα εισητηρια..
για αυτους που πρεπει να βρεθει λυση ειναι για μονιμους κατοικους περιοχων που σκανε καθε μερα 5 ευρω γιατι απλα πρεπει να πανε στη δουλεια τους.εκει πρεπει να αλλαξει κατι.

z3 2.2
09-12-11, 21:17
παιδια ενας ειναι ο τροπος...μη προσπαθειτε να ανατρεψετε τα πραγματα με το ετσι θελω
εγω (χαζος ειμαι αλλα βιαζομουν) πηγα αθηνα απο την θεσσαλονικη και πισω το ενα ματι να κοιτα δεξια για καμερες και το αλλο στο δρομο.εδωσα 27 μαζι με αττικη οδο αν μετρησα καλα!!οποιος δε βιαζεται,υπαρχει ολοκληρο σαιτ που εχει παρακαμπτηριες οδους για παρα πολλα διοδια.τι να κανεις,,παρε το τρενο που εχουν βγει πολλες ευκαιριες για φθηνα εισητηρια..
για αυτους που πρεπει να βρεθει λυση ειναι για μονιμους κατοικους περιοχων που σκανε καθε μερα 5 ευρω γιατι απλα πρεπει να πανε στη δουλεια τους.εκει πρεπει να αλλαξει κατι.

πολυ σωστη προσεγγιση του θεματος.thumb

katsaraios
09-12-11, 22:37

πολυ σωστη προσεγγιση του θεματος.thumb
κατα βαση συμφωνω αλλα,
οι μονιμοι οι κατοικοι περιοχων κοντινων στην Αθηνα π.χ Ωροπος,Πολυδενδρι,Μαρκοπου λο κλπ εχουν υποχρεωσεις με παιδια φροντιστηρια ,ασθενεις,εργασιες που απαιτουν καθημερινα οχι απλα μια φορα διελευση αλλα και 2 και 3 πηγαινε - ελα απο τα διοδια (στην περιπτωση που λεω του Καπανδριτιου).
Πολλοι απο εμας αν οχι ολοι εχουμε μπει στους παραδρομους οπου εκει η κατασταση ειναι απλα ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ακομα και για επαγγελματιες οδηγους λογω της πολυ βεβαρημενης κινησης και χρησης απο φορτηγα,λογω του κακιστου ασφαλτοταπητα με λακουβες να χασκουν πανω σε στροφες,λογω της σχεδον ανυπαρκτης σημανσης λωριδων και πινακιδων ,και φυσικα λογω απλα πιθανοτητων συγκρουσης οχηματων σε στενο δρομο ..
Η επιβαρυνση λοιπον σε διοδια ειναι ασυμφορη οπως και η παραπλευρη κινηση επικυνδυνη..αυτο λενε κυριως οι "Δεν πληρωνω",δεν πανε να καταλυσουν καποιο νομιμο θεσμο απλα να επελεθει λογικοτερη αντιμετωπιση..

pilot
11-12-11, 00:33
επίσης,θα έπρεπε να υπάρχει στην εθνική οδό, παρακαμπτήρια οδός καλής ποιότητας και απόλυτα ασφαλής για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εθνική, αυτό βάση νομοθεσίας. Φυσικά δεν τηρείτε, μάλιστα πέρυσι είχα δει με τα μάτια μου(μετά τα Τέμπη αν θυμάμαι καλά,με κατεύθυνση προς Θεσ/νικη) να έχουν ''μπλοκάρει'' μια παράκαμψη με μπάζα!

Υ.Γ. θα έχετε προσέξει φυσικά πως, εντέχνως,δεν αναφέρεται πλέον ο δρόμος ως ''Εθνική'' οδός??

kplc16
11-12-11, 07:58
επίσης,θα έπρεπε να υπάρχει στην εθνική οδό, παρακαμπτήρια οδός καλής ποιότητας και απόλυτα ασφαλής για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την εθνική, αυτό βάση νομοθεσίας. Φυσικά δεν τηρείτε, μάλιστα πέρυσι είχα δει με τα μάτια μου(μετά τα Τέμπη αν θυμάμαι καλά,με κατεύθυνση προς Θεσ/νικη) να έχουν ''μπλοκάρει'' μια παράκαμψη με μπάζα!

Υ.Γ. θα έχετε προσέξει φυσικά πως, εντέχνως,δεν αναφέρεται πλέον ο δρόμος ως ''Εθνική'' οδός??

πλακα κανεις.εμαθες μηπως τον κλεισαν γιατι καναν εργασιες σε καποιο σημειο του;
Μου εχει τυχη να θελω να παω Θεσσαλονικη Μουδανια απο το δρομο Αγ. Αντωνιου Πετραλωνων κλπ και καποιοι ειχαν πεταξει μπαζα πανω σε αυτον σε διαφορα σημεια.Δε ξερω ομως ποιος ηταν ο πραγματικος λογος.

Stathis
11-12-11, 10:12
καποιοι ειχαν πεταξει μπαζα πανω σε αυτον σε διαφορα σημεια. Δε ξερω ομως ποιος ηταν ο πραγματικος λογος.

:think: για να τα ξεφορτωθουν? μηπως?

μονο στην ελλαδα ακομα και πισω απο ενα σωρο μπαζα στην ακρη του δρομου, κρυβεται μια συνωμοσια... :original:

pilot
11-12-11, 16:59
στο σημείο που αναφέρομαι εγώ,η είσοδος στον παράδρομο ήταν μπλοκαρισμένη από έναν σωρό μπάζα και σιδερά σε όλο το πλάτος της,δεν περνούσε ούτε μοτοσυκλέτα. νομίζω πως αν έκαναν εργασίες θα υπήρχε κάποια σήμανση..

τώρα για τα μπάζα σε διάφορα σημεία δεν γνωρίζω, αλλά ο παράδρομος θα έπρεπε να διατηρείτε ασφαλής και καθαρός για να μην κινδυνεύουν η ταλαιπωρούνται όσοι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον κύριο δρόμο. Αυτό λέει η νομοθεσία.

katsaraios
31-12-11, 04:43
Πηγα μια "φορτωτικη" στο χωριο Καλαματα και περναγα απο το E-PASS αφου μου δωσανε μια συσκευη με 15 ευρω μεσα ...
Στην καθοδο σε 2 διοδια Σκαραμαγκας,Σπαθοβουνι περασε μαζι με μενα πριν κλειση η μπαρα 1 αμαξι ακομα καθε φορα,στην επιστροφη εξω απο την Μεγαλοπολη μια Μ3 μαυρη κολλητα στον προφυλακτηρα μου:hystericalbs1:
Τωρα βεβαια εγω γελαγα αλλα αυτοι οντως τζαμπε περναγαν η ειχαν συσκευη???

Dimitra Gk
31-12-11, 08:37
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010, 08:47

«Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας).

Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 ευρώ για όλο τον χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ τον χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 ευρώ μόνο για αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ευρώ καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

Αυτό, το τελευταίο, δεν το είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς, βέβαια, τους εξηγήσαμε, πως… απλώς ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”».

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

https://www.zougla.gr/Uploads/iliopulu/DiodiaKostos.jpg

1.τα διοδια μαλγαρων ειναι πηγαινε-ελα 4¤
2.αν δεν το γνωριζετε υπαρχει μηνιαια καρτα που βγαζεις για τα διοδια
3.επειδη στην οικογενεια μου διασχιζουμε τη διαδρομη αυτη κ περνουμε απο τα συγκεκριμενα διοδια,οπως κ τα διοδια του πολυμυλου(ηταν 2,60 η 2,80 δε θυμαμαι καλα τωρα, τα εκαναν κ αυτα 2¤ την τελευταια εβδομαδα)εχουμε καρτα,η οποια κ για τα δυο μηνιαιως στο συνολο βγαινει στα 45¤.
4.δε λεω,ειναι παλι αρκετα χρηματα στο χρονο,αλλα περιοριζεται το συγκεκριμενο νουμερο σχεδον στο 1/3.
5.αυτα τα λιγα.......συγνωμη για το πλουσιο κ κουραστικο περιεχομενο :whistle:

Kostas_1
31-12-11, 11:36
Πηγα μια "φορτωτικη" στο χωριο Καλαματα και περναγα απο το E-PASS αφου μου δωσανε μια συσκευη με 15 ευρω μεσα ...
Στην καθοδο σε 2 διοδια Σκαραμαγκας,Σπαθοβουνι περασε μαζι με μενα πριν κλειση η μπαρα 1 αμαξι ακομα καθε φορα,στην επιστροφη εξω απο την Μεγαλοπολη μια Μ3 μαυρη κολλητα στον προφυλακτηρα μου:hystericalbs1:

Ειχαν συσκευη. Απλα κολλανε πισω γιατι βαριωνται να περιμενουν το πανω-κατω της μπαρας. Η χρεωση γινεται κανονικα.

Αν δεν ειχαν η μπαρα θα εκλεινε μεχρι να ακουμπησει το αυτοκινητο, μετα ξανανοιγει νομιζω οριζοντια

katsaraios
31-12-11, 14:09
Ειχαν συσκευη. Απλα κολλανε πισω γιατι βαριωνται να περιμενουν το πανω-κατω της μπαρας. Η χρεωση γινεται κανονικα.

Αν δεν ειχαν η μπαρα θα εκλεινε μεχρι να ακουμπησει το αυτοκινητο, μετα ξανανοιγει νομιζω οριζοντια

τι να σου πω Κωστα μου εγω νομισα οτι ετσι οπως παταγανε και ηταν κολλημενοι πισω οτι μαλλον η πονηρια του Ελληνα σκαρφιστηκε και αυτο ισως ειναι ετσι οπως τα λες...

Stamatis
31-12-11, 14:12
99% ήταν τσαμπτζήδες.
Εγω όταν πάρω χαμπάρι τέτοιον πάω κότα και ανοίγω απότομα και τρώει τη μπάρα στο καπώ.

katsaraios
31-12-11, 14:18
99% ήταν τσαμπτζήδες.
Εγω όταν πάρω χαμπάρι τέτοιον πάω κότα και ανοίγω απότομα και τρώει τη μπάρα στο καπώ.

το σκεφτηκα για το Μ3 γιατι ο μαγκας ειχε αλαρμ και ηταν δεξια σταματημενος ,οταν εφτανα στα διοδια και επειδη το E-PASS στην Μεγαλοπολη ειναι στο κεντρο των ταμειων και πας με λιγα πεταχτηκε σε δευτερολεπτα πισω μου κολλημενος ,ειπα οτι θα ηταν ο Χαντες αλλα ηταν μαυρο και τον αφησα δεν πατησα φρενο:hystericalbs1::hystericalbs1:

Stamatis
31-12-11, 14:21
το σκεφτηκα για το Μ3 γιατι ο μαγκας ειχε αλαρμ και ηταν δεξια σταματημενος ,οταν εφτανα στα διοδια και επειδη το E-PASS στην Μεγαλοπολη ειναι στο κεντρο των ταμειων και πας με λιγα πεταχτηκε σε δευτερολεπτα πισω μου κολλημενος ,ειπα οτι θα ηταν ο Χαντες αλλα ηταν μαυρο και τον αφησα δεν πατησα φρενο:hystericalbs1::hystericalbs1:

Ο Χαντές ειναι λάρτζουρας ρε δεν κάνει τέτοια.
Αφού να καταλάβεις στην Κόρνιθο, σταματάει το μιτρίο στην άκρη και κερνάει διόδιο όσους περνάνε εκείνη την ώρα.
Τον έχω πετύχει με πεντακοσάρικο στον θάλαμο να λέει:
Ανοιξε να ρέει ο κόσμος κοπελιά.

Lambros46
31-12-11, 14:37
Ο Χαντές ειναι λάρτζουρας ρε δεν κάνει τέτοια.
Αφού να καταλάβεις στην Κόρνιθο, σταματάει το μιτρίο στην άκρη και κερνάει διόδιο όσους περνάνε εκείνη την ώρα.

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1::hyst ericalbs1:

BILL007
31-12-11, 17:11

:shok::shok::shok: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :th_Laie_67-1: :hystericalbs1: :hystericalbs1: :hystericalbs1:

Kostas_1
31-12-11, 17:30

ενα ενα μας τα λες.

Αυτο ναι συμβαινει οταν βλεπουν υποψηφιο θυμα - νεους με ι-πας. Οι παλιοι ξερουν, ειδες ο Σταματης? :th_Laie_67-1:

Monsta
31-12-11, 18:24
και τρώει τη μπάρα στο καπώ.

Να σου δώσω μερικές κάρτες να χεις στ αυτοκίνητο. thumb

Nino
01-01-12, 09:07

Τζάμπα τζαμπανταν πέρασαν , το κόλπο είναι γνωστό και το ξεκίνησαν τα αστυνομικά συνοδευτικά και οι μηχανές.

stef
01-01-12, 09:29
Ναι ρε κολλητά!
Το χουμε κάνει πάμπολες φορές με φίλους που έχουν e-pass και είμαστε συννενοημένοι

gyiama
02-01-12, 14:06
ετσι ειναι παιδια αν ο αλλος περασει κολλητα μαζι σου περναει κανονικα.οι μπαρες για λογους ασφαλειας αλλα και εντολης εχουν 2 φωτοκυτταρα για να μη κλεισει η μπαρα πανω στο αυτοκινητο αν αυτο εχει τρειλορ/τροχοσπιτο κλπ οποτε δινει εντολη να κελεισει αφου δεν δει εμποδιο για καποια δευτερολεπτα.οποτε περνοντας ο αλλος κολλητα μαζι σου η μπαρα παραμενει ανοιχτη

S8N
02-01-12, 15:35
Να σου δώσω μερικές κάρτες να χεις στ αυτοκίνητο. thumb

Αφού εσύ ρε δε βάφεις καπω, δε γίνεται τοπική σε οριζόντιες επιφανειες!

Vasilis
31-01-12, 17:46
https://troktiko.eu/2012/01/analutika-oi-auxiseis-diodion/

Nino
31-01-12, 18:59
ελεγε στο ραδιοφωνο(Ο υπουργος και ο υφυπουργος) σημερα οτι ειναι υποχρεωση βαση της συμβασης αυτη η αυξηση και σιγα πως κανετε ετσι για 2%!!
Ειπε δε οτι παρομοια αυξηση θα υπαρχει καθε χρονο για τα επομενα τριαντα χρονια...
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙς ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ???
Ποσο πρεπει να περιμενουμε να πειστουν οι τραπεζες για να χρηματοδοτησουν τα εργα??

Stamatis
31-01-12, 19:45
3 ευρώ Χ 30 χρόνια Χ 2%
PV*(1+R)^N = κοντά το 100% του αρχικού.
Ενδιαφέρον
Θεωρώ ότι σε 30 χρόνια θα παίρνω και 100% παραπάνω μισθό;

καβλάντισμα

katsaraios
31-01-12, 19:56
να χουμε να .....

https://www.youtube.com/watch?v=Ls6amChvlzU&feature=related

spar@
25-06-12, 16:36
εχετε ακουσει οσοι δεν πληρωναν να ηρθαν μηνυσεις??

m-power_01
25-06-12, 16:40
Δεν έχει πάρει τίποτα το αυτί μου. Αλλά από παρόμοιες περιπτώσεις σου λέω με σιγουριά ότι είναι νωρίς ακόμα.

Stradale
25-06-12, 16:42
Σαφής ποινικοποίηση του αυτοκινήτους στην Ελλάδα. Πρώτα στο κάνουν απαραίτητο και μετά είναι απεναντί σου επειδή το έχεις. Εχθρός του έθνους το κράτος Ελλαδάρα μου.

Stathis
25-06-12, 17:06
εχετε ακουσει οσοι δεν πληρωναν να ηρθαν μηνυσεις??

το ακουσα και πολυ το χαρηκα... :th_Laie_67-1:

spar@
25-06-12, 17:15
ηρθαν μηνυσεις Σταθιε?

Samaro
30-06-12, 08:10
Μειωμένη σχεδόν κατά το ήμισυ η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς

Μείωση μέχρι και 40% σε σύγκριση με το 2009, παρουσιάζει η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς, ενώ η κίνηση στην Αττική Οδό έχει περιοριστεί κατά 1/3 σε σχέση με τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η εφημερίδα Δημοκρατία, φαίνεται να περιορίζεται το κίνημα «Δεν πληρώνω», γεγονός που αποδίδεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν
την τελευταία διετία και κάνουν περισσότερο αποτελεσματική την αντιμετώπιση όσων σηκώνουν τις μπάρες.
Σήμερα, το ποσοστό αυτών που δεν πληρώνουν διόδια εκτιμάται ότι φτάνει το 1,5%.

https://www.newsbeast.gr/financial/arthro/376808/me-hamiles-tahutites-ta-esoda-ton-diodion/

viper
09-07-12, 21:24
Έχουν ξεσηκωθεί οι οδηγοί σε Γιάννινα και Ηγουμενίτσα για την αύξηση, από 2 ευρώ στα 2.40, στα διόδια της Εγνατίας, που θα ισχύσει από...
την Τρίτη 17 Ιουλίου. Και αυτό, γιατί, πολλοί διακινούνται σχεδόν καθημερινά από τα Γιάννινα στην Ηγουμενίτσα και αντίστροφα, και η επιβάρυνσή τους στα διόδια της Τύριας είναι μεγάλη. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, δήλωσε σχετικά: "Εμείς με έγγραφά μας, κάναμε γνωστό ότι σε καμία περίπτωση, σ΄ αυτή τη φάση, δεν δεχόμαστε
να αλλάξει η τιμή στα διόδια Τύριας και Μαλακασίου και παράλληλα ζητάμε εδώ και τώρα να εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάρτα για τους συχνούς χρήστες της Εγνατίας.

Πάντα επιμέναμε ότι ήταν λάθος να υπάρχουν διόδια μέσα στο χώρο της Ηπείρου. Αφού αυτά τοποθετήθηκαν, είχαμε μια συζήτηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ώστε να εφαρμοστεί μια ηλεκτρονική κάρτα για να έχουν ειδική τιμή όσοι κινούνται συχνά από και προς Ηγουμενίτσα. Το ίδιο είχαμε ζητήσει και για τους κατοίκους των περιοχών Μετσόβου και Μαλακασίου Καλαμπάκας. Μας είχε υποσχεθεί γραπτώς η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ότι αυτό θα γίνει. Από τότε πέρασαν 5-6 μήνες και δεν έγινε τίποτε".

https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/07/blog-post_9569.html

Harisp
09-07-12, 22:05
Τι λέτε βρε πατριώτες; Θα μας ''τρελάνετε''; :D

Και εγώ δεν θέλω να πληρώνω διόδια στην Αττική οδό, γιατί χρησιμοποιώ τον δρόμο κάθε μέρα για να πάω στην εργασία μου.

Είπαμε να έχουμε παράπονα από το κράτος, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας.

Όποιος δεν θέλει διόδια, ας πάει από τον παλιό δρόμο...

Υ.Γ: Οι περισσότεροι Γιαννιώτες έχουν πάει εξοχικά στα Σύβοτα και την Πέρδικα και για αυτό παραπονιούνται ιδιαίτερα τώρα που πάνε για μπανακι...Ας μην κοροϊδεύομαστε...

Driver M
09-07-12, 22:15
Τι λέτε βρε πατριώτες; Θα μας ''τρελάνετε''; :D

Και εγώ δεν θέλω να πληρώνω διόδια στην Αττική οδό, γιατί χρησιμοποιώ τον δρόμο κάθε μέρα για να πάω στην εργασία μου.

Είπαμε να έχουμε παράπονα από το κράτος, αλλά να μην τρελαθούμε κιόλας.

Όποιος δεν θέλει διόδια, ας πάει από τον παλιό δρόμο...

Υ.Γ: Οι περισσότεροι Γιαννιώτες έχουν πάει εξοχικά στα Σύβοτα και την Πέρδικα και για αυτό παραπονιούνται ιδιαίτερα τώρα που πάνε για μπανακι...Ας μην κοροϊδεύομαστε...
Aυτό σημαίνει ότι είναι δικαιολογημένη η αύξηση των διοδίων κατα 20% τη στιγμή που οι μισθοί έχουν φτάσει στα πατώματα κι ο κόσμος πεινάει?

Επειδή πληρώνουν κάποιοι την Αττική οδό (πολύ λίγοι πλέον γιατί θες σχεδόν μισό μεροκάματο να μπεις και να βγεις) πρέπει να δέχονται και οι άλλοι αδιαμαρτύρητα τέτοιες αυξήσεις?

Harisp
09-07-12, 22:19
Aυτό σημαίνει ότι είναι δικαιολογημένη η αύξηση των διοδίων κατα 20% τη στιγμή που οι μισθοί έχουν φτάσει στα πατώματα κι ο κόσμος πεινάει?

Επειδή πληρώνουν κάποιοι την Αττική οδό (πολύ λίγοι πλέον γιατί θες σχεδόν μισό μεροκάματο να μπεις και να βγεις) πρέπει να δέχονται και οι άλλοι αδιαμαρτύρητα τέτοιες αυξήσεις?

Δεν μιλάω κυρίως για την αύξηση που είναι σίγουρα ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί...
Μιλάω γιατί κατάγομαι από την περιοχή και γνωρίζω από πρώτο χέρι όλη τη ''διαπραγμάτευση'' σχετικά με το που θα μπούνε τα διόδια κτλπ.

Δεν μπορεί να ζητάς να μην υπάρχουν διόδια μέσα στα όρια του Νομού...
Να ζητάς λογικά πράγματα όπως κάρτα εκπτωτική epass και άλλα τέτοια.

Driver M
09-07-12, 22:30
Δεν μιλάω κυρίως για την αύξηση που είναι σίγουρα ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί...
Μιλάω γιατί κατάγομαι από την περιοχή και γνωρίζω από πρώτο χέρι όλη τη ''διαπραγμάτευση'' σχετικά με το που θα μπούνε τα διόδια κτλπ.

Δεν μπορεί να ζητάς να μην υπάρχουν διόδια μέσα στα όρια του Νομού...
Να ζητάς λογικά πράγματα όπως κάρτα εκπτωτική epass και άλλα τέτοια.
"είχαμε μια συζήτηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ώστε να εφαρμοστεί μια ηλεκτρονική κάρτα για να έχουν ειδική τιμή όσοι κινούνται συχνά από και προς Ηγουμενίτσα. "

Aυτό ζητάνε κυρίως.

Γενικά πάντως είναι έγκλημα να αυξάνεται η τιμή των διοδίων στην περίοδο που διανύουμε.
Κάποιοι δεν έχουν ούτε ίχνος τσίπας.

Harisp
09-07-12, 22:31
"είχαμε μια συζήτηση με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού, ώστε να εφαρμοστεί μια ηλεκτρονική κάρτα για να έχουν ειδική τιμή όσοι κινούνται συχνά από και προς Ηγουμενίτσα. "

Aυτό ζητάνε κυρίως.

Γενικά πάντως είναι έγκλημα να αυξάνεται η τιμή των διοδίων στην περίοδο που διανύουμε.
Κάποιοι δεν έχουν ούτε ίχνος τσίπας.

Ξεχνάς και αυτό που είναι το πάγιο αίτημά τους...

''Πάντα επιμέναμε ότι ήταν λάθος να υπάρχουν διόδια μέσα στο χώρο της Ηπείρου.''

katsaraios
09-07-12, 22:48
Εδω πληρωνουμε διοδια για δρομους που ΘΑ κατασκευαστουν τι λεμε τωρα...
Λεφτα υπαρχουν ξηλωθειτε κανονικα:thumbsdown:

Samaro
09-07-12, 22:54
Οταν πληρώνει κάποιος 3 ευρώ στην καρμανιόλα Κορίνθου - Πατρών η τιμή στην Εγνατίας φαίνεται τσάμπα !

katsaraios
09-07-12, 22:57
Οταν πληρώνει κάποιος 3 ευρώ στην καρμανιόλα Κορίνθου - Πατρών η τιμή στην Εγνατίας φαίνεται τσάμπα !

3.10 σας παρακαλω μεσιε thumb

Vassilis ///M
09-07-12, 23:17
Δεν ξαναπάω Ηγουμενίτσα για μπανάκι....

Ας φάνε τα λεφτά οι Πρεβεζιάνοι....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

scania124
10-07-12, 00:25
ρε πλάκα να κανουν?????10 χρονια φτιαγμένος δρομο και δεν πλήρωναν μια και τωρα τους πηραξε που θα δώσουν 40 λεπτά παραπανω!!!!!
σημερα πηγα Λάρισα και πλήρωσα 7 Ε για να διασχίσω τα Τέμπη.έλεος......

PATSIMINI
10-07-12, 01:07
Εχουμε στοιχεια να δουμε αν μειωθηκε η κινηση μεσα απο αττικη οδο για τα ετη ποθ εφαρμοστηκε το μνημοβιο και μετα..;;;

Samaro
10-07-12, 08:17
Εχουμε στοιχεια να δουμε αν μειωθηκε η κινηση μεσα απο αττικη οδο για τα ετη ποθ εφαρμοστηκε το μνημοβιο και μετα..;;;

Συγκράτηση στην πτώση τζίρου παρουσίασε η Αττική Οδός ΑΕ την χρήση 2011.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η εταιρεία,
το 2011 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 203,4 εκ. ευρώ από 226,66 εκ. ευρώ το 2010, σημειώνοντας μείωση -10,17%.

Το γεγονός αυτό αποτιμάται θετικά καθώς το συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα έλαβε χώρα κάτω από πολύ δυσμενείς για τη λειτουργία
της εταιρείας συνθήκες: οικονομική κρίση και μείωση διελεύσεων στο δίκτυο της Αττικής Οδούς καθώς και φαινόμενα άρνησης πληρωμής διοδίων.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας για το 2011 προσέγγισαν τα 108 εκ. ευρώ από 84 εκ. ευρώ το 2010 ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν 597 εκ. ευρώ.
Τέλος, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας ανέρχονται σε 542 εκ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

https://www.ypodomes.com

Dimzan
10-07-12, 11:20

το 2011 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 203,4 εκ. ευρώ από 226,66 εκ. ευρώ το 2010, σημειώνοντας μείωση -10,17%.

Το γεγονός αυτό αποτιμάται θετικά καθώς το συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα έλαβε χώρα κάτω από πολύ δυσμενείς για τη λειτουργία
της εταιρείας συνθήκες: οικονομική κρίση και μείωση διελεύσεων στο δίκτυο της Αττικής Οδούς καθώς και φαινόμενα άρνησης πληρωμής διοδίων.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας για το 2011 προσέγγισαν τα 108 εκ. ευρώ από 84 εκ. ευρώ το 2010 ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν 597 εκ. ευρώ.

ε βεβαια, κι αφου ειναι κερδοφορο δε θα γιενι ποτε ελληνικο....

Harisp
10-07-12, 11:51

Άποψή μου είναι ότι όσοι δεν χρησιμοποιούν ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ πια δεν το κάνουν επειδή αποφεύγουν τα διόδια, αλλά επειδή δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για να πάνε στην δουλειά τους... thumb

oldcarskickass
10-07-12, 14:09
ε βεβαια, κι αφου ειναι κερδοφορο δε θα γιενι ποτε ελληνικο....

Ναι γιατί όταν γίνει ελληνικό (δλδ δημόσιο) θα γίνει λογιστικά (και κατά 99% πραγματικά) ζημιογόνο.

Stathis
20-02-13, 09:44
Πόσο μας κόστισε το "κίνημα δεν πληρώνω";

Κάποια στιγμή μέσα στο 2013 θα αρχίσουν και πάλι τα μεγάλα οδικά έργα. Εδώ και τρία χρόνια τα εργοτάξια είναι εγκαταλελειμμένα και οι υπό κατασκευή δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Το λαϊκό κίνημα πέτυχε άλλη μία περήφανη νίκη κατά των εργολάβων. Τώρα το κακό κεφάλαιο «αντεπιτίθεται» και αναζητά τρόπους για να τελειώσει ο δρόμος καρμανιόλα «Πατρών – Κορίνθου».

Να πούμε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν. Τα είχαμε πει και τότε, πριν την μεγάλη καταστροφή, αλλά ένα μεγάλο μέρος του κοινού ήταν συνεπαρμένο με το κίνημα «δεν πληρώνω» και τις λαϊκίστικες εξαγγελίες του κ. Μαγκριώτη για την μείωση της τιμής των διοδίων.

Τα έργα σε μεγάλους οδικούς άξονες βρισκόντουσαν το 2008 σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που στο βάθος φαινότανε να έρχεται μία μεγάλη θύελλα. Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού ήταν οι κύριοι χρηματοδότες των έργων (με ποσοστό συμμετοχής άνω του 70% του συνόλου της χρηματοδότησης) και με επιτόκια δανεισμού περί το 1%! Ούτε στα όνειρά μας. Δύο χρόνια αργότερα οι ξένες τράπεζες κατά κύριο λόγο σταματούσαν την χρηματοδότηση και οι μπουλντόζες έσβηναν τις μηχανές τους.

Σήμερα τα έργα θα ξεκινήσουν και πάλι, αφού μειώνεται το αντικείμενο και αναζητείται χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Την πρόταση αυτή την είχαν κάνει οι εργολάβοι πριν από τρία χρόνια. Μόνο που η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθούσε να... μειώσει την τιμή των διοδίων και να ικανοποιήσει έτσι το κίνημα «Δεν πληρώνω». Τρία χρόνια αργότερα η Πολιτεία κάνει το αυτονόητο. Αν αυτό είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια, τα έργα θα είχαν ήδη παραδοθεί προς χρήση στο κοινό, η ύφεση θα ήταν μικρότερη κατά 2,5% και θα είχαν διασωθεί 70.000 θέσεις εργασίας σε αυτό το δύσκολο για όλους χρονικό διάστημα...

Γιατί οι τράπεζες σταμάτησαν την χρηματοδότηση; Βρήκαν πάτημα σε τρεις λόγους: 1) η χώρα είχε περιέλθει σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, 2) το κράτος ήταν ήδη εκτεθειμένο σε σχέση με οποιαδήποτε συμβατική του υποχρέωση σε σχέση με τα έργα (πληρωμές, απαλλοτριώσεις, μεταφορές δικτύων) και 3) το «Κίνημα Δεν Πληρώνω» έκανε πάρτι κάθε Σαββατοκύριακο στα διόδια όλης της χώρας.

Τα πρώτα δύο θα μπορούσε κανείς να τα αντιμετωπίσει. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και στο τέλος με την πρόταση που υιοθετείται τώρα. Το τρίτο, όμως, ήταν καταλυτικό. Ήταν το απόλυτο επιχείρημα από τις ξένες τράπεζες που έψαχναν έναν τρόπο για να καταστήσουν ανενεργές τις συμβάσεις που είχαν υπογράψει και να μην πάρουν το ρίσκο της χώρας.

Γνωρίζουν, άραγε, οι καλοί μας συμπολίτες πόσο είναι το σημερινό κόστος δανεισμού; Υπολογίζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα είναι χαμηλότερο από 5%! Ξέρουν ποιος θα το πληρώσει; Πολύ σωστά μαντεύετε! Όλοι μας...

Κάτι που επίσης δεν είναι σε γνώση του κοινωνικού συνόλου είναι ότι το 85% των διοδίων το εισπράττει το ελληνικό δημόσιο και όχι οι κακοί εργολάβοι. Δηλαδή, το 85% των διοδίων το εισπράττουμε όλοι μας. Ποιο ήταν, λοιπόν, το πρόβλημα; Το 15%; Μα, κάπως θα έπρεπε να πληρωθούν κι εκείνοι που θα έβαζαν τα χρήματά τους. Λεπτομέρειες για τους θεωρητικούς της μπουρδολογίας. Εκτός κι αν έχουν και για αυτή την περίπτωση την ίδια ακριβώς άποψη που είχαν και για το χρέος: Να μην τους πληρώσουμε. Να τους κλέψουμε!

Η πολεμική κατά των διοδίων στηρίχτηκε σε δύο κακά παραδείγματα! Το πρώτο ήταν εκείνο της Αττικής Οδού. Η επανάσταση, όμως, έγινε για τις περιπτώσεις εκείνες που οι συμβάσεις με τους εργολάβους δεν είχαν σχέση με την αντίστοιχη σύμβαση της Αττικής Οδού! Είναι σαν να διαμαρτύρεται κανείς για την παράγκα στο ποδόσφαιρο και την αμέσως επόμενη χρονιά να καίει τα γήπεδα γιατί μία επαρχιακή ομάδα κέρδισε την παράγκα και πήρε το πρωτάθλημα!

Το δεύτερο ήταν εκείνο της ύπαρξης διοδίων στον υπό κατασκευή δρόμο Κορίνθου - Πατρών. Με μία πρώτη ματιά έμοιαζε να είναι εξωφρενικό. Πως είναι δυνατόν να ζητάει κανείς διόδια για έναν χωματόδρομο; Για έναν δρόμο καρμανιόλα; Κι όμως! Αυτό που ξέχασαν να πουν οι «επαναστάτες» ήταν ότι τα διόδια «εφευρέθηκαν» επειδή το δημόσιο δεν είχε άλλα διαθέσιμα χρήματα για να βάλει την δική του προβλεπόμενη συμμετοχή στο έργο. Με άλλα λόγια το κράτος, δηλαδή εμείς, έπρεπε να βάλει λεφτά. Τα λεφτά δεν τα είχε και αποφάσισε την συμμετοχή αυτή να την βάλουν τελικά όσοι χρησιμοποιούν το έργο και περνούν από τα διόδια. Τι δεν κατάλαβαν;

Ας μας πουν τώρα οι κύριοι αυτοί που συμμετείχαν σε εκείνους τους «αγώνες» αν έχουν την παραμικρή ευθύνη για το αυξημένο κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε και μάλιστα σε εποχή κρίσης! Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και ας σκεφτούν αν τελικά χρησιμοποιήθηκαν στην αφέλειά τους ως ένα καλό επιχείρημα από τις ξένες τράπεζες που ήθελαν να αποφύγουν να δώσουν δάνεια με επιτόκιο 1%.

Σε αυτή την χώρα πρώτα φωνάζουμε και μετά σκεφτόμαστε. Αν γινότανε το αντίθετο, θα είχαμε καταφέρει θαύματα.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr

:original:

gant
20-02-13, 09:55
Ναι ρε Μαυρίδη, καταστράφηκαν οι φουκαριάρηδες, νοιώθουμε τύψεις, ας βάλουμε και κανά καπέλο να τους βοηθήσουμε μη και πεινάσουν.
Για υπεραξίες και υπερτιμολογήσεις, για σκάρτες δουλειές δεν κάνει κουβέντα, μόκο. :thumbsdown::thumbsdown::ranting2::ranting2:

Konstantinos E60
20-02-13, 10:01
Συμφωνώ σε όλα αλλά...φτιάξτε πρώτα τους κωλοδρομους και μετά βάλτε νέα και αυξήστε τα ήδη υπάρχοντα. Βαρεθήκαμε να το λέμε !

Nino
20-02-13, 10:13
Ναι ρε Μαυρίδη, καταστράφηκαν οι φουκαριάρηδες, νοιώθουμε τύψεις, ας βάλουμε και κανά καπέλο να τους βοηθήσουμε μη και πεινάσουν.
Για υπεραξίες και υπερτιμολογήσεις, για σκάρτες δουλειές δεν κάνει κουβέντα, μόκο. :thumbsdown::thumbsdown::ranting2::ranting2:

οχι πως δεν θα φταιγαμε και για αυτο εμεις...
το κινημα του δεν πληρωνω που ξεκινησε εντελως δικαια απο πολιτες για τον δρομο καρμανιολα της κορινθου πατρων και αργοτερα απο καποιους κατοικους.ασχετα αν μετα εξελιχθηκε διαφορετικα ( ηταν και μια μορφη αντιδρασης). Η ουσια ομως παραμενει η εξωφρενικη αυξηση στις τιμες των διοδιων.
Τοσο καιρο ομως που αυτοι εισπραττουν και δεν ξοδευουν δεν μας λεει τιποτα...
Αν ομως ο κυριος αυτος εμενε στη Λαρισα και δουλευε στη Κατερινη τοτε να δουμε τι θα ελεγε??

Stathis
20-02-13, 10:26

τα εχει πει σε αλλα αρθρα αυτα.
καθε αρθρο εχει στοχο να αναδειξει ενα προβλημα ή μια πτυχη του.
αυτο γινεται λογω της φυσης του τυπου, περιορισμενος χωρος, χρονος και του αναγνωστη και του αρθρογραφου.

αν επρεπε καθε σημειωμα σε εφημερίδα, περιοδικο, ή ιντερνετ να ειναι πληρης μελετη του συγκεριμενου θεματος και ολων των υποθεματων ή συναφων που σχετιζονται εμμεσα ή αμεσα, ωστε να καθισταται ολοκληρωμενη και αρτια απο ολες τις πλευρες, θα ειχε τετοιο ογκο που δεν θα χωρουσε σε κανενα μεσο και δεν θα τη διαβαζε κανενας αναγνωστης, αν υποθεσουμε οτι θα υπηρχε καποιος να πληρωνει το συντακτη μερικους μηνες για να τη γραψει.

μη λεμε λοιπον οτι ασχετο ή σχετικο κατεβαινει στον καθενα οταν σχολιαζουμε ενα κειμενο που αναφερεται σε ενα συγκεκριμενο προβλημα.

PANOS-E60
20-02-13, 10:58
το νόημα του άρθρου αυτού είναι το bold.

Το δεύτερο ήταν εκείνο της ύπαρξης διοδίων στον υπό κατασκευή δρόμο Κορίνθου - Πατρών. Με μία πρώτη ματιά έμοιαζε να είναι εξωφρενικό. Πως είναι δυνατόν να ζητάει κανείς διόδια για έναν χωματόδρομο; Για έναν δρόμο καρμανιόλα; Κι όμως! Αυτό που ξέχασαν να πουν οι «επαναστάτες» ήταν ότι τα διόδια «εφευρέθηκαν» επειδή το δημόσιο δεν είχε άλλα διαθέσιμα χρήματα για να βάλει την δική του προβλεπόμενη συμμετοχή στο έργο. Με άλλα λόγια το κράτος, δηλαδή εμείς, έπρεπε να βάλει λεφτά. Τα λεφτά δεν τα είχε και αποφάσισε την συμμετοχή αυτή να την βάλουν τελικά όσοι χρησιμοποιούν το έργο και περνούν από τα διόδια. Τι δεν κατάλαβαν;

Πηγή:www.capital.gr

Stathis
20-02-13, 11:03
ειναι και αυτο πανο:

Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού ήταν οι κύριοι χρηματοδότες των έργων (με ποσοστό συμμετοχής άνω του 70% του συνόλου της χρηματοδότησης) και με επιτόκια δανεισμού περί το 1%!

Γνωρίζουν, άραγε, οι καλοί μας συμπολίτες πόσο είναι το σημερινό κόστος δανεισμού; Υπολογίζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων δεν θα είναι χαμηλότερο από 5%! Ξέρουν ποιος θα το πληρώσει; Πολύ σωστά μαντεύετε! Όλοι μας...

Ας μας πουν τώρα οι κύριοι αυτοί που συμμετείχαν σε εκείνους τους «αγώνες» αν έχουν την παραμικρή ευθύνη για το αυξημένο κόστος που θα κληθούμε να πληρώσουμε και μάλιστα σε εποχή κρίσης! Ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και ας σκεφτούν αν τελικά χρησιμοποιήθηκαν στην αφέλειά τους ως ένα καλό επιχείρημα από τις ξένες τράπεζες που ήθελαν να αποφύγουν να δώσουν δάνεια με επιτόκιο 1%.

ας μας πουμε λοιπον και μερικοι απο δω που τοτε πηγαιναν στα διοδια με πλακατ, ανοιγαν τις μπαρες και το παιζαν καουμποϋδες, (εκ του ασφαλους βεβαια, οπως παντα), ποιος θα πληρωσει τη διαφορα του 4%.

gant
20-02-13, 11:09
τα εχει πει σε αλλα αρθρα αυτα.
καθε αρθρο εχει στοχο να αναδειξει ενα προβλημα ή μια πτυχη του.
αυτο γινεται λογω της φυσης του τυπου, περιορισμενος χωρος, χρονος και του αναγνωστη και του αρθρογραφου.

αν επρεπε καθε σημειωμα σε εφημερίδα, περιοδικο, ή ιντερνετ να ειναι πληρης μελετη του συγκεριμενου θεματος και ολων των υποθεματων ή συναφων που σχετιζονται εμμεσα ή αμεσα, ωστε να καθισταται ολοκληρωμενη και αρτια απο ολες τις πλευρες, θα ειχε τετοιο ογκο που δεν θα χωρουσε σε κανενα μεσο και δεν θα τη διαβαζε κανενας αναγνωστης, αν υποθεσουμε οτι θα υπηρχε καποιος να πληρωνει το συντακτη μερικους μηνες για να τη γραψει.

μη λεμε λοιπον οτι ασχετο ή σχετικο κατεβαινει στον καθενα οταν σχολιαζουμε ενα κειμενο που αναφερεται σε ενα συγκεκριμενο προβλημα.

Φίλε Στάθη δεν μου κατεβαίνει κανένα άσχετο η σχετικό, δικιά σου γνώμη και δικιά μου.
Και πάλι το τονίζω ο τύπος παίζει το παιχνίδι του.

Konstantinos E60
20-02-13, 11:13
το νόημα του άρθρου αυτού είναι το bold.

Ρε Πάνο κοροϊδευόμαστε τώρα ? Χρήματα για να πάρουν τα κόμματα υπήρχαν,για ανακαινίσεις γραφείων υπήρχαν , για χίλιες δύο άλλες σπατάλες υπήρχαν αλλά για την καρμανιόλα δεν υπήρχαν. Και αναφέρομαι για την τελευταία τριετία "του νοικοκυρεματος" και της "διαφάνειας" .:thumbsdown:

PANOS-E60
20-02-13, 11:26
Ρε Πάνο κοροϊδευόμαστε τώρα ? Χρήματα για να πάρουν τα κόμματα υπήρχαν,για ανακαινίσεις γραφείων υπήρχαν , για χίλιες δύο άλλες σπατάλες υπήρχαν αλλά για την καρμανιόλα δεν υπήρχαν. Και αναφέρομαι για την τελευταία τριετία "του νοικοκυρεματος" και της "διαφάνειας" .:thumbsdown:

ε τώρα μωρέ Κώστα, μην τα ανακατεύουμε όλα μαζί ... δεν βγαίνει άκρη με τη λογική του ανακέματος. Κανονικά δεν έπρπε να υπάρχουν λεφτά γιά τίποτα από αυτά που λες, άσχετα που υιοθετήθηκαν ανόητες και επιζήμιες προτεραιότητες.

ο Μαυρίδης μιλάει τη γλώσσα της λογικής στο συγκεκριμένο θέμα και δεν κάνει συμψηφισμούς με τη βλακεία των κυβερνώντων σε άλλα θέματα.

Konstantinos E60
20-02-13, 11:40
Ο Μαυρίδης μιλάει την γλώσσα της λογικής σε μια χώρα παράλογη.
Όταν οι προτεραιοτητες μπούνε στην σωστή σειρά και σταματήσει
η νοοτροπία του "στον αγώνα μαζί και στην μάσα χώρια" τότε ΝΑΙ !!!!!!
Θα σταματήσω να νοιώθω μ@λακας και να γκρινιάζω με τέτοια άρθρα.

Stathis
20-02-13, 11:45
Φίλε Στάθη δεν μου κατεβαίνει κανένα άσχετο η σχετικό, δικιά σου γνώμη και δικιά μου.
Και πάλι το τονίζω ο τύπος παίζει το παιχνίδι του.

μιλαμε για το οτι το δημοσιο δεν πληρωσε τη συμμετοχη του ως οφειλε και γι αυτο εβαλε τα διοδια, ενω λογω και των παληκαρισμων λιγων αφελων το επιτοκιο ανεβηκε κατα 4 μοναδες.
οι απατες και τα σκανδαλα ειναι αλλο θεμα. εξισου και περισσοτερο σημαντικο, αλλα αλλο.

ο τυπος μπορει να παιζει το παιχνιδι του, αλλα και εσυ παιζεις το δικο σου, που δεν ειναι αλλο απο το οτι δεν σε συμφερει να σχολιασεις οτι λογω των πρακτικων που υποστηριζεις και επικροτεις το εργο θα πληρωθει ακριβότερα.
ειναι απλο.

ο καθενας φωτιζει την πλευρα που τον συμφερει.
εσυ λες αρνουμαι να πληρωσω διοτι με υπερκοστολογουν και με κλεβουν, και ο αλλος λεει οτι επειδη δεν πληρωσες και το παιζες καουμποης το κοστος χρηματοδοτησης ανεβηκε.

αυτο γινεται οταν ο καθενας λεει τα δικα του και ο ενας δεν ακουει τι λεει ο αλλος.

DaywalkeR
20-02-13, 12:06
Βέβαια την αύξηση του 4% το λαμόγιο ο εργολάβος (και μην μου πείτε ότι δεν είναι όλοι τους λαμόγια και κλέφτες) μπορεί να την καλύψει από τις υπερτιμολογήσεις που έκανε σε αυτά τα έργα και ήταν αρκετά μεγαλύτερες από το 4% που θα έχει χασούρα τώρα

ntinos
20-02-13, 12:08
μιλαμε για το οτι το δημοσιο δεν πληρωσε τη συμμετοχη του ως οφειλε και γι αυτο εβαλε τα διοδια, ενω λογω και των παληκαρισμων λιγων αφελων το επιτοκιο ανεβηκε κατα 4 μοναδες.
οι απατες και τα σκανδαλα ειναι αλλο θεμα. εξισου και περισσοτερο σημαντικο, αλλα αλλο.

ο τυπος μπορει να παιζει το παιχνιδι του, αλλα και εσυ παιζεις το δικο σου, που δεν ειναι αλλο απο το οτι δεν σε συμφερει να σχολιασεις οτι λογω των πρακτικων που υποστηριζεις και επικροτεις το εργο θα πληρωθει ακριβότερα.
ειναι απλο.

εσυ λες αρνουμαι να πληρωσω διοτι με υπερκοστολογουν και με κλεβουν, και ο αλλος λεει οτι επειδη δεν πληρωσες και το παιζες καουμποης το κοστος χρηματοδοτησης ανεβηκε.

αυτο γινεται οταν ο καθενας λεει τα δικα του και ο ενας δεν ακουει τι λεει ο αλλος.

Ειναι σωστα αυτα που αναπτυσσει ο αρθρογραφος στο θεμα σχετικα με τα διοδια.

Μπορει να μην ειχε τον χωρο/χρονο, (εγω πιστευω οτι απλως θελει να φωτισει μονο μια πτυχη του θεματος , μαλλον να την υποστήριξει χωρις να δινει την πληρη εικονα γιατι τοτε δεν θα ειχε νοημα το αρθρο του), αλλα δυστυχως ή ευτυχως Σταθη, το χρημα του φαγωθηκε αντι να γινει δρόμος, φαγωθηκε απο τον ιδιον που ζηταει τα διοδια.

Πληρης εφαρμογη της σοφης παροιμιας:

"Εκει που μας χρωσταγανε, μας πηραν και το βοδι"

σσ. Ουδεποτε δεν περασα απο διοδια τζαμπα

Conclusion, συμφωνω με gant

Panos 316T
20-02-13, 12:13
το θέμα είναι ότι βρήκαν πάτημα τους "δεν πληρώνω" για 4% και όχι ότι η χασούρα από τους "δεν πληρώνω" αντιστοιχεί σε 4%, έχει διαφορά ...

ntinos
20-02-13, 12:16

ε τώρα μωρέ Κώστα, μην τα ανακατεύουμε όλα μαζί ... δεν βγαίνει άκρη με τη λογική του ανακέματος. Κανονικά δεν έπρπε να υπάρχουν λεφτά γιά τίποτα από αυτά που λες, άσχετα που υιοθετήθηκαν ανόητες και επιζήμιες προτεραιότητες.

ο Μαυρίδης μιλάει τη γλώσσα της λογικής στο συγκεκριμένο θέμα και δεν κάνει συμψηφισμούς με τη βλακεία των κυβερνώντων σε άλλα θέματα.

Mα Πανο, το χρημα σε μια λεκανη βρισκεται. Ολο το χρημα.

Φυσικα και εχει νοημα το "ανακατεμα" (οπως το χαρακτηριζεις).

Δεν εχουν ανθρωποι να φανε, αλλα στον πεο μας, τα διοδια πρπει να πληρωνονται.

Δεν εχουμε να πληρωσουμε τελη κυκλοφοριας, ασφαλεια, να αλλαξουμε τα σκισμενα λαστιχα, στον πεο μας, τα διοδια πρεπει να πληρωνουμε.

Πρεπει να υπαρχουν καποιες προτεραιοτητες, αλλα το εχω ξαναγραψει....
Οταν σε ενα κρατος ο πολιτης δεν ειναι προτεραιτητα, τοτε.... βραστα Χαραλαμπε..., οι δρομοι μας μαρανανε...

Stathis
20-02-13, 12:19
πολυ καλη αυτη η λογικη, αφου το κρατος με κλεβει, ας το κλεψω κι εγω δυο φορες ωστε οταν θα με ξανακλεψει να ειμαστε πατσι.
απορω πως δεν την ειχαμε εφαρμοσει ολοι ως τωρα.
που ετσι θα γινει τελικα οπως εχω πει και αλλου.

ειδατε με παρασυρατε να σχολιασω κι εγω αλλο προβλημα απο αυτο της ανοδου του επιτοκιου.
αλλωστε οπως φαινεται εχει λιγη σημασια λιγο παραπανω κοστος σε ενα εργο, αφου ο κατασκευαστης το εχει φαει στο πολλαπλασιο σε αλλα πιο παλια εργα.
ας το πληρωσει (οχι ο κατασκευαστης, αλλα ο αφελης υπηκοος αυτης της χωρας που πληρωνει και για τα υπολοιπα) και ας εκτονωθουμε οι υπολοιποι οι τζαμπα μαγκες ως ιθαγενεις πανω στις μπαρες κραυγαζοντας.

ntinos
20-02-13, 12:25
πολυ καλη αυτη η λογικη, αφου το κρατος με κλεβει, ας το κλεψω κι εγω δυο φορες ωστε οταν θα με ξανακλεψει να ειμαστε πατσι.
απορω πως δεν την ειχαμε εφαρμοσει ολοι ως τωρα.
που ετσι θα γινει τελικα οπως εχω πει και αλλου.

ειδατε με παρασυρατε να σχολιασω κι εγω αλλο προβλημα απο αυτο της ανοδου του επιτοκιου.
αλλωστε οπως φαινεται εχει λιγη σημασια λιγο παραπανω κοστος σε ενα εργο, αφου ο κατασκευαστης το εχει φαει στο πολλαπλασιο σε αλλα πιο παλια εργα.
ας το πληρωσει (οχι ο κατασκευαστης, αλλα ο αφελης υπηκοος αυτης της χωρας που πληρωνει και για τα υπολοιπα) και ας εκτονωθουμε οι υπολοιποι οι τζαμπα μαγκες ως ιθαγενεις πανω στις μπαρες κραυγαζοντας.

no no no no no (αν αναφερεσαι σε εμενα) thumb

Δεν μπορεις να με κλεβεις, να το "ανακαλυπτω", να το ξερεις, και να με ξανακλεβεις.

Υγ. Στο μεταξυ .... Που ειναι ο κατασκευαστης ???

Stathis
20-02-13, 12:27
δεν σωνεται το πραμα ντινο.

DaywalkeR
20-02-13, 12:32
Όχι Στάθη, αλλά όταν αποδεδειγμένα σε έχει κλέψει πολλές φορές στο παρελθόν ο εργολάβος, να τον βάλεις να πληρώσει πρόστιμο, να επιστρέψει τα χρήματα που έκλεψε, να τον κλείσεις φυλακή ίσως, και να μην παίρνεις από εμένα και τον οποιοδήποτε απλό πολίτη ξανά και ξανά λεφτά για δρόμους που θα έπρεπε να μου παρέχεις γιατί έχεις ήδη πάρει πολλές φορές τα χρήματα αυτά (Διόδια-τέλη κυκλοφορίας-δημοτικά τέλη κτλ)

Nino
20-02-13, 13:12
ε καλα επειδη το γραψε ο μαυριδης δεν ειναι και θεσφατο!! ακολουθει συγκεκριμενη τακτικη και πολιτικη και αν σε προηγουμενα αρθρα του τα ειχε επισημανει τοτε τα αρθρα του αλληλοαναιρουνται, ασε που φυσικα ο αναγνωστης δεν ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει τα αρθρα του λες και ειναι σηριαλ.
η ουσια ειναι οτι τα διοδια αυξηθηκαν πανω απο 130%, οτι εισπραττουν χρονια τωρα χωρις να κανουν εργο (εδω το επιτοκιο προθεσμιακων θελουμε να το δουμε?)
Αληθεια στο συνολο των διελευσεων σε βαθος χρονου το ποσοστο των δεν πληρωνω ειναι απειροελαχιστο και η τακτικη του οι πολιτες του δεν πληρωνω φταινε και για το κοστος δανεισμου (χαχαχαχα αν ειναι δυνατον ευκαιρια ο καθενας βρισκει για να μεταβιβασει την ευθυνη) ειναι απλα εξωφρενικη (γνωμη μου δεν χρειαζεται να την ασπαστει κανεις).
Δεν περασα ποτε τζαμπε απο διοδια, δεν πηγα ποτε να σηκωσω μπαρες αλλα δεν εζησα και το προβλημα που ειχαν και συγκεκριμενες ομαδες του πληθυσμου και ισως δικαιως να αγανακτησαν.
και οπως ειναι γνωστο και ο αρθρογραφος και εγω "εξω απο τον χορο πολλες φιγουρες κανουμε"...

ΥΓ1 Αθηνα Θεσσαλονικη και επιστροφη το κοστος ειναι 50 ευρω εχει λογικη αυτο πεστε με το χερι στη καρδια! και αυτο συμβαινει χρονια τωρα.

ΥΓ2 Ασχετο αλλα,αληθεια το κοστος δανεισμου σε επιχειρηματιες φιλους μου το ελαβε ποτε υποψη καποιος, ή μηπως το κοστος δανεισμου που οταν βλεπω την πιστωτικη μου καρτα μου ερχεται να κανω φονο γιατι ξεπερνα το 19,2% ενδιεφερε ποτε κανεναν...

Thomelef
20-02-13, 13:24
ντάξει...απο μια πλευρά έχει κάποιο δίκιο το άρθρο, στο γεγονός ότι θέλουμε δεν θέλουμε οι δρόμοι θα γίνουν. οπότε στο προδικασμένο γεγονός της κατασκευής των δρόμων, είτε τους θέλουμε είτε όχι, θα πληρώσουμε όλοι μας.

οπότε, η λογική λέει, ότι αν οι μισοί δεν πληρώσουν, οι άλλοι μισοί θα πληρώσουν το μάρμαρο. ή λίγο διαφορετικά, σε βάθος χρόνου πάλι το πρόβλημα θα σκάσει στην δική μας την καμπούρα.

εν μέρη συμφωνώ, δεν συμφωνώ όμως με το συγκεκριμένο παράδειγμα των διοδίων.

πρώτον γιατί υπάρχουν παράνομα στημένα διόδια σε πολλά μέρη, υπάρχουν διόδια σε παραδρόμους ακόμα και γι'αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν χρήση το καινούριου δρόμου, και γενικά όλα αυτό το σκηνικό με τα διόδια και τους οδηγούς θυμίζει την γάτα με το ποντίκι, όπου γάτα = κράτος, ποντίκι = μλκς έλληνας οδηγός.

δεν στέκουν μερικά πράγματα όπως τα παραπάνω, όπως και η χρέωση για κάποιον που θέλει να περνάει την ημέρα 2 φορές για να πάει στην δουλειά του...

πολύ καλός μου φίλος έχει εργοστάσιο στην μαλακάσα, ενώ μένει στην ανθούσα. πληρώνει αττική, ξαναπληρώνει έξω απο την αθήνα, και εδώ και 2 χρόνια πληρώνει επιπλέον τα διόδια που έχουν βάλει στις εξόδους της μαλακάσας.

συγνώμη, αλλά αυτό είναι τρέλα. στην κυριολεξία είναι τρέλα και κάτι πρέπει να γίνει γι'αυτούς τους ανθρώπους.

gant
20-02-13, 14:17

ειναι απλο.

Πως το νομίζεις ότι επικροτώ αυτές τις πρακτικές. Το αντίθετο μάλιστα, θέλω το σωστό, το δίκαιο και την ευταξία στην χώρα μου. Το μπάχαλο στα διόδια ποτέ δεν μου άρεσε.
Αλλά το να καταστραφήκαμε απ το κίνημα δεν πληρώνω και γι αυτό γίνονται οι αυξήσεις, το θεωρώ υπερβολή και αστείο.
Γνώμη μου πάντα.

Dimpas
20-02-13, 15:32
Έλεγα να κάνω μια παρουσίασή μου πρώτα. Να συστηθώ !
Αλλά αυτό το τόπικ δεν μπορώ να το αγνοήσω !
(θα το κάνω και αυτό σύντομα )

ΘΕΛΩ να πληρώνω για τον δρόμο που χρησιμοποιώ !

Αυτή η παραπάνω πρότασή μου είναι η ΘΕΣΗ μου !

ΔΕΝ θέλω να είμαι Ο Μ@λακας της υπόθεσης να πληρώνω συνέχεια και μόνο εγώ τους δρόμους που ΚΑΙ ΔΕΝ υπάρχουν ΚΑΙ είναι επικίνδυνοι ΚΑΙ είναι γεμάτοι κακοτεχνίες !

Τα διόδια στην χώρα μας ΔΕΝ τα αναγνωρίζω και ΔΕΝ τα πληρώνω όταν οδηγάω το όχημά μου ! Και αυτό γιατί ΔΕΝ είναι ούτε ανταποδοτικά ούτε δίκαια ούτε λογικά και ηθικά !

Ταξίδεψα αρκετά στην Ευρώπη με το αυτοκίνητο και έχω ( όπως και εσείς) εικόνα για το "Τι συμβαίνει στον κόσμο" .

Μπορούμε να κάνουμε χιλιάδες ποστ για το θέμα αυτό , όμως όποιος δεν θέλει να παραδεχθεί την ΑΛΗΘΕΙΑ είναι δυστυχώς θύμα του ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΥ και της κακής μόνο Ελληνικής νοοτροπίας (σκύψε το κεφάλι, δεν θα βγάλεις εσύ το φίδι από την τρύπα ).

Παραδείγματα αμέτρητα !

Το μόνο που αξίζει είναι να μπει μια ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ και να ξηλώσει ΟΛΟΥΣ τους μετωπικούς σταθμούς διοδίων.
Δεν είναι παράνομοι ! Φρόντισαν Σουλφιάς , Βορίδης με νόμους-Εκτρώματα να τα κάνουν νόμιμα ! Είναι όμως Ανήθικο και υποκριτικό να μας επιβάλλουν διόδια.

Α και για όσους πληρώνουν με ευχαρίστηση , ή δυσανασχετούν και ΔΕΝ αντιδρούν καλό θα ήταν να μην γκρινιάζουν, με την κατάσταση στην χώρα, την κρίση, τους πολιτικούς γιατί η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ τους και ο ραγιαδισμός τους δίνει πάτημα να γίνονται ΟΛΑ αυτά...

Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα...

Thomelef
20-02-13, 15:53
πρίν 5 χρόνια που η οικονομική σου κατάσταση λογικά ήταν καλύτερη απ'ότι τώρα είχες την ίδια αντίληψη, ή τότε τα πλήρωνες κανονικά?

ρωτάω, γιατί ωχαδερφιστές είμασταν όλοι χωρίς εξαιρέσεις, επειδή τα πράγματα κυλούσαν. τώρα που η ρόδα έχει φρενάρει, είναι αργά για δάκρυα νομίζω.

όσων αφορά για τα διόδια γενικότερα, ναι, συμφωνώ και βρίσκω απαράδεκτο όλο αυτό το κυνηγητό που γίνεται με το πως να τα τσεπώσουν απο τους οδηγούς.

πιο πολύ ακόμα μου την σπάει το γεγονός ότι δεν γίνεται πλέον για την κατασκευή των δρόμων όλη αυτή η είσπραξη, αλλά για έσοδα γενικότερα έτσι ώστε να μπορούν και απο εκεί να συντηρούν όλο αυτό το ξευτιλίκι του δημοσίου με τους τεμπελχανάδες που είναι μπαστακωμένοι και καβατζωμένοι τόσο καλά, έτσι ώστε να μένουν στην θέση τους και ταυτόχρονα να απολύωνται συνάδελφοι τους οι οποίοι προσλήφθηκαν με αξιοκρατικά κρητήρια.

στην βουλγαρία λέει, μετά απο μια διαμαρτυρία παραιτήθηκε η κυβέρνηση, με κύριο υπαίτιο τον υπουργό οικονομικών και την στάση του απέναντι στον λαό με τις αυξήσεις στο ρεύμα, και το γενικότερο κλίμα λιτότητας.

και εμείς εδώ ακόμα έχουμε πολιτικούς να παίρνουν τα χιλιαρικάκια μας, για να μαλώνουν για το πιο είναι το δικό μας καλό.

Dimpas
20-02-13, 16:10
Δεν πληρώνω Διόδια στον Ελληνικό χώρο που εκμεταλλεύονται ΙΔΙΩΤΕΣ από το 2008 .

Στην Ιταλία που τα διόδια είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ Θ Ε Λ Ω να πληρώσω γιατί, και υπάρχει άλλος δρόμος , και η άσφαλτος είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ , η διαγράμμιση και η σήμανση είναι ΤΕΛΕΙΑ , και το κυριώτερο είναι ΔΙΚΑΙΑ. Το μόνο αρνητικό είναι τα ακριβά προιόντα στα Autogrill!
(Να μην μιλήσουμε για Αυστρία Τσεχία Γερμανία κτλ .... )

Θα μπορούσαν να κάνουν την Εγνατία (και ΚΑΘΕ ΟΔΟ ) να έχει διόδια ΔΙΚΑΙΑ και ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ?
Η απάντηση είναι προφανής ! ΝΑΙ θα μπορούσαν !
Υπάρχει η τεχνολογία-τεχνογνωσία, θα έριχνε ΠΟΛΥ το κόστος χρήσης κτλ κτλ...

Γιατί όμως δεν το έκαναν ???
Η απάντηση προφανής !

Οι Ιδιώτες κάνουν ότι θέλουν με τους δρόμους και όταν κάτι θέλουν να αλλάξουν, ή όταν κάποιος τους ενοχλεί, τα λαμόγια Υπουργοί( που μόνο ένα σχοινί τους αξίζει γύρω από το λαιμό ) τους φτιάχνουν έναν νόμο Εξπρές να είναι και νόμιμοι !

Κονομάνε , μαζέυουν ΜΕΤΡΗΤΑ και τα δάνειά τους είναι με την εγγύηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ( τις συμβασεις τις ξέρετε ήδη .. )

Όσοι λοιπόν πληρώνουν και ΞΕΡΟΥΝ γιατί και πώς πληρώνουν και δεν κάνουν ή λένε κάτι ναι είναι Ωχαδελφιστές.

Σε μερικά χρόνια ,θα έχουμε κάθε 50 χιλιόμετρα ΜΕΤΩΠΙΚΟ σταθμό διοδίων.
ΠΑΝΤΑ με τον ΝΟΜΟ ( και όποιος δεν είναι με τον νόμο είναι κατά τις Δημοκρατίας και της ανάπτυξης, τους ανέργους , τις γιαγιάδες που δεν έχουν να φάνε , την χελώνα καρέτα καρέτα και τον πελεκάνο της Μυκόνου ).

Με τις υγείες μας.

ntinos
20-02-13, 16:18
Εχει κανεις αποψη να μας πει ποσα χρηματα μαζευονται απο τα ολα τα διοδια σε ολη την Ελλαδα?

Επισης, μηπως εχει αποψη που πηγαινουν αυτα τα χρηματα. Εννοω που πηγαινουν επισημως.

Thomelef
20-02-13, 16:24
επισήμως πηγαίνουν για την κατασκευή των δρόμων οι οποίοι είναι σταματημένοι.

ανεπισήμως, μόνο τα έρμα τα λεφτά ξέρουν σε ποιανών τις τσέπες μπαίνουν, παρέα με τις ίδιες τις τσέπες.

Dimpas
20-02-13, 16:30
Με ένα γρήγορο βρήκα αυτό :
https://www.ramnousia.com/2012/06/blog-post_2618.html#.USTrtfJZomA

και αυτό
https://www.pelop.gr/?page=article&DocID=73878&srv=9

ntinos
20-02-13, 16:33
Εδιτ: Θενκς Dimpas

περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ !!!!!!!!!!!

Stathis
20-02-13, 16:36
Τα διόδια στην χώρα μας ΔΕΝ τα αναγνωρίζω και ΔΕΝ τα πληρώνω όταν οδηγάω το όχημά μου ! Και αυτό γιατί ΔΕΝ είναι ούτε ανταποδοτικά ούτε δίκαια ούτε λογικά και ηθικά !

μπραβο φιλε μου εισαι ωραιος, αφου μπορεις να μην πληρωνεις οτι ΕΣΥ δεν αναγνωριζεις και δεν αποδεχεσαι.
αυριο μπορεις να μην αναγνωριζεις και τη βενζινη και τα τελη κυκλοφοριας και την ασφαλεια και αφου κανεις δεν σε ενοχλει (και εσενα και αλλους), δεν υφιστασαι καμια κυρωση και, να πηγαινεις παντου τζαμπα.
καλα να ειναι οι "ραγιαδες" που σκυβουν το κεφαλι και πληρωνουν, ωστε να υπαρχει ακομα ο δρομος, οπως υπαρχει, οσο υπαρχει, για να "οδηγας" εσυ ελευθερα.

φυσικα δεν εισαι τζαμπατζης και τρακαδορος, οχι βεβαια, πληρωνεις και με το παραπανω οπου ΕΣΥ θεωρεις σωστο.

ενδιαφερουσα λογικη, δεν ξερω βεβαια κατα ποσο θα μπορουσε να εφαρμοστει απο ολους.
π.χ. εγω ή καποιος αλλος πιο ανισόρροπος απο μενα, μπορει να θεωρουσε σωστο και ηθικο να περιμενει στα διοδια και οποιος περναει τζαμπα να του φυτευει μια σφαιρα στο κεφαλι, επειδη κατα τη δικη του -παντα- θεωρια δεν αξιζει να ζει οποιος κανει παρασιτικη χρηση πραγματων που πληρωνουν αλλοι.
θα μπορουσε να το κανει αφου κανεις (οπως και εσενα) δεν θα τον ενοχλουσε.

δυστυχως στην ελλαδα φερνουμε ολοι παραδειγματα πως ειναι αλλου, τι ωραια, τι καλα, τι προοδος κλπ αλλα οπως λες κι εσυ -και συμφωνω- σχεδον κανενας δεν θελει να δουλεψει και να βοηθησει για να φτασει καποτε η χωρα οπως η ιταλια, ή η ελβετια που συζητηθηκε πιο πριν.
θελουμε καποιος αλλος να τρεξει, κουραστει, εργαστει και να φτιαξει το δρομο ή οποιο αλλο εργο θα ειναι ανταξιο των προσδοκιων μας.
τοτε φυσικα δεν θα εχουμε καμια αντιρρηση να πληρωσουμε, ή μηπως οχι?

δεν μενει λοιπον παρα οποιος συμφωνει να ακολουθησει τη συμβουλη σου και να περιμενουμε να φτιαχτουν δρομοι, σχολεια, πανεπιστημια, νοσοκομεια κλπ αντιστοιχα των καλυτερων του εξωτερικου.
εως τοτε, ο καθενας θα πληρωνει οπου και οπως θελει αναλογα με την κριση του! :thumbsup:
θα ειχε ενδιαφερον να δουμε που θα κατεληγε ολο αυτο, αν και δεν θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει κανεις. thumb

Dimpas
20-02-13, 16:43
Ότι να ναι !

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ και ΠΛΗΡΩΝΩ !

Πώς τα λένε , πώς τα λένε , πώς τα λένε .... νά μωρέ , ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ τα λένε !
Και θα πληρώσω και διόδια όταν αυτά δεν είναι για να μου πάρουν λεφτά αλλά για έναν δρόμο που έφτιαξαν , σωστό και χωρίς να κινδυνεύω να σκοτωθώ !

Τρόποι ΥΠΗΡΧΑΝ και Υπάρχουν ακόμα και σήμερα ΠΟΛΛΟΙ να φτιαχτούν σωστά οι δρόμοι και να μπουν διόδια όπως στην Ιταλία και να τα πληρώνει ο κόσμος !

Θέλουν ?
Όχι δεν θέλουν ( οι πολιτικοί ).
Αν εσύ στηρίζεις τις επιλογές τους, να μας πηδ@νε όλους για να πλουτίζουν οι εργολάβοι τότε ή είσαι με το μέρος τους είτε κάτι λείπει , κάτι δεν έχεις ( ακόμα ) καταλάβει !

Ψίτ μην ξεχάσεις να δείς το Τούρκικο !

Stathis
20-02-13, 16:47
μην ξεχασεις κι εσυ να μαθεις τροπους συμπεριφορας.
οταν γινει αυτο ελα να τα ξαναπουμε...

katsaraios
20-02-13, 18:28
Σταθη το εχω πει πολλες φορες σαν προσωπικη αποψη..
Το χειροτερο ειναι οτι προπληρωνονται για εργο που θα κανουν οταν το κανουν και οπως το κανουν και φυσικα δεν εχουν καμια σχεση οι συμβασεις αυτες οπως με της Α.Ο π.χ που πρωτα τελειωσε το εργο σωτηρια της Αττικης και μετα μπηκαν τα διοδια ..
Αυτο ειναι που δεν σχολιαζει κανεις αξιοτιμος αρθρογραφος η λαμογιο "κορακας"...

spar@
20-02-13, 19:01
εγω εχω μια απορια... τα εσοδα των διοδιων πηγαινουν στο κρατος???
γιατι νομιζω οτι οι δρομοι ειναι ιδιωτικοι, νοικιασμενοι/πουλημενοι με ψιχουλα???
δυστυχως ειμαι απ τους βλακες που πληρωνω, και αν δεν πληρωνω πηγαινω απ τα κατσαβραχα για να τα αποφυγω....
η επανασταση μου θα γινει μια και καλη!!

Andri
20-02-13, 20:02
Νομίζω πως αρκετοί δρόμοι είναι με παραχώρηση σε εταιρίες που ανέλαβαν την δημιουργία τους και τη συντήρηση τους για Χ χρόνια μέχρι να πάει στο κράτος και να αναλάβει εκείνο εξ ολοκλήρου τα έξοδα του.
Τώρα τα διόδια πάνε με ποσοστό στην εταιρία και στο κράτος.
Έτσι είναι και η Αττική Οδός αν δεν κάνω λάθος.

spar@
20-02-13, 20:52
Νομίζω πως αρκετοί δρόμοι είναι με παραχώρηση σε εταιρίες που ανέλαβαν την δημιουργία τους και τη συντήρηση τους για Χ χρόνια μέχρι να πάει στο κράτος και να αναλάβει εκείνο εξ ολοκλήρου τα έξοδα του.
Τώρα τα διόδια πάνε με ποσοστό στην εταιρία και στο κράτος.
Έτσι είναι και η Αττική Οδός αν δεν κάνω λάθος.

τους δρομους τους εφτιαξε το Κρατος με δανεια απο την Ευρωπαικη ενωση... μετα τους παραχωρησε με ψιχουλα σε ιδιωτικες εταιριες δικες του...
αρα το κρατος δεν πληρωσε τους δρομους, τους παραχωρησε σε ιδιωτικες εταιριες και τωρα παιρνει ποσοστα απ τα διοδια...
κανω καπου λαθος?
και τους παραχωρησε για να γλιτωσει την συντηρηση...

Andri
20-02-13, 21:02
Δεν ξέρω να σου απαντήσω 100% το τι ακριβώς παίζει καθώς πέρασε καιρός από όταν είχα μία σχετική ενημέρωση από άτομο που ασχολούνταν με τέτοια θέματα και είχα ρωτήσει να μάθω τι περίπου γίνεται.

ntinos
20-02-13, 22:19
Συγγνωμη, αλλα η διαφορετικη αποψη, με το οποιο τροπο ειναι εμπεριστατωμενη πρεπει να ακουγεται.

scripta manent, και ετσι πρεπει.

Stathis
20-02-13, 22:41
σχολια που αναφερονται στο θεμα ακουστηκαν, ακουγονται και θα ακουγονται.
οτιδηποτε αλλο σβηνεται.

E46 POWER
21-02-13, 13:42
https://news247.gr/eidiseis/koinonia/ste_nomimo_to_prostimo_200_eyrw_gia_osoys_den_plhr wnoyn_diodia.2136483.html

200 ΕΥΡΩ νομιμα...

bimmerm
21-02-13, 14:29
αδικα μαλωνετε και οι 2 το ιδιο θελετε απλα τα διοδια,οι επενδυσεις ,οι φοροι ,τα δημοτικα τελη κ.λπ. ειναι ολα θεματα ελληνικης νοοτροπιας.στο εξωτερικο ειναι διαφορετικα γιατι υπαρχει αλλη νοοτροπια.
εχουν μαθει να κανουν το σωστο και ατομικα και σαν κοινωνια.εξαιρεσεις υπαρχουν παντου αλλα στην ελλαδα ειναι κανονας.

ειναι γενικοτερο το θεμα.οτι γινεται στα διοδια γινεται σε ολους τους τομεις της κοινωνιας για τους οποιους εχουμε γραψει εδω.

η διαφωνια ομως που υπαρχει στην κοινωνια αυτην την στιγμη ειναι πως θα λυθει αυτο το προβλημα.με δυναμικες αντιδρασεις η' με διαμορφωση νοοτροπιας μεσα απο πιο ηπιες στασεις?
να δωσουμε ευκαιρια στους υπευθυνους να αλλαξουν τα πραγματα με τον νομιμο και πολιτισμενο τροπο η' να αρχισουμε τις μυνησεις?

οι μυνησεις θα φερουν αποτελεσμα η' θα εχουμε αποφασεις σαν αυτες που παρεθεσε ο μονστα στο τελευταιο του ποστ που ουσιαστικα μιλαει για ''ματαιοτης,ματαιοτητων ,τα παντα ματαιοτης?''

μηπως χρειαζεται μια συμπεριφορα σαν αυτην του θωμα που πηγε και μαλωσε για να βρει το δικιο του στον οτε?(το ιδιο κανω και εγω).

γιατι οτι γινεται στην ελλαδα ειναι κακοφτιαγμενο και χωρις προγραματισμο?γιατι γινονται συνεχεια αδικιες εις βαρος των πολιτων και πως διεκδικεις το δικιο σου?

το ζητημα ειναι οτι σαυτην την χωρα υπαρχει μια αδικη και στημενη νοοτροπια που πρεπει να αλλαξει.το πως ,ειναι το θεμα...

katsaraios
21-02-13, 14:48
αδικα μαλωνετε και οι 2 το ιδιο θελετε απλα τα διοδια,οι επενδυσεις ,οι φοροι ,τα δημοτικα τελη κ.λπ. ειναι ολα θεματα ελληνικης νοοτροπιας.στο εξωτερικο ειναι διαφορετικα γιατι υπαρχει αλλη νοοτροπια.
εχουν μαθει να κανουν το σωστο και ατομικα και σαν κοινωνια.εξαιρεσεις υπαρχουν παντου αλλα στην ελλαδα ειναι κανονας.

ειναι γενικοτερο το θεμα.οτι γινεται στα διοδια γινεται σε ολους τους τομεις της κοινωνιας για τους οποιους εχουμε γραψει εδω.

η διαφωνια ομως που υπαρχει στην κοινωνια αυτην την στιγμη ειναι πως θα λυθει αυτο το προβλημα.με δυναμικες αντιδρασεις η' με διαμορφωση νοοτροπιας μεσα απο πιο ηπιες στασεις?
να δωσουμε ευκαιρια στους υπευθυνους να αλλαξουν τα πραγματα με τον νομιμο και πολιτισμενο τροπο η' να αρχισουμε τις μυνησεις?

οι μυνησεις θα φερουν αποτελεσμα η' θα εχουμε αποφασεις σαν αυτες που παρεθεσε ο μονστα στο τελευταιο του ποστ που ουσιαστικα μιλαει για ''ματαιοτης,ματαιοτητων ,τα παντα ματαιοτης?''

μηπως χρειαζεται μια συμπεριφορα σαν αυτην του θωμα που πηγε και μαλωσε για να βρει το δικιο του στον οτε?(το ιδιο κανω και εγω).

γιατι οτι γινεται στην ελλαδα ειναι κακοφτιαγμενο και χωρις προγραματισμο?γιατι γινονται συνεχεια αδικιες εις βαρος των πολιτων και πως διεκδικεις το δικιο σου?

το ζητημα ειναι οτι σαυτην την χωρα υπαρχει μια αδικη και στημενη νοοτροπια που πρεπει να αλλαξει.το πως ,ειναι το θεμα...
Απλο παραδειγμα....
H νοοτροπια του Γερμανου ειναι ετσι γιατι εχει τον φοβο της εφαρμογης του νομου καθετως και οριζοντιως ...
Εκει που περναει ο μεγαλυτερος οδικος ογκος μεταφορων στην Ευρωπη δεν κουνηθηκε φυλλο οταν μπηκε το ηλεκτρονικο "διοδιο" στα φορτηγα μονο ,αν ηθελαν ας εκαναν αλλιως...και φυσικα το κοστος μεταβαλεται αναλογα τους ρυπους του καθε οχηματος και τα χιλιομετρα χρησης των δρομων..

Ετσι εμαθαν να ειναι σωστοι ,πολλα τα παραδειγματα και οι πρακτικες τους..
Εμεις ομως θελουμε να ειμαστε ΓΤΠ...

nikos1400
21-02-13, 15:12
ετσι.
ο φοβος φυλα τα ερμα.
εδω δε φοβαται κανεις τιποτα.
υπαρχει ανομια.

Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Harisp
21-02-13, 15:44
Να δω που θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι των κινημάτων δεν πληρώνω, τώρα που θα τρώει ο κόσμος τα πρόστιμα βροχή και θα τους τρέχουν στα δικαστήρια...

Thomelef
21-02-13, 15:58
όπου και αυτοί του ΠΑΜΕ που βοήθησαν στο να κλείσουν όλες αυτές οι κακές επιχειρήσεις, με μοναδικό σκοπό ύπαρξης τους το να πίνουν το αίμα του εργαζόμενου με το μπουρί της σόμπας.

αλλά καλά να πάθουν όσοι πάθουν ότι πάθουν, για να μάθουν επιτέλους σε αυτή την χώρα ότι δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει. και αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν παραβάσεις, αλλά και όσοι απεργούσαν με αποτέλεσμα να κλείσουν εταιρείες και να μείνουν τελείως άνεργοι οι ίδιοι.

πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ότι όπου υπάρχει δραση, υπάρχει και αντίδραση...πρώτοι πρώτοι οι πολιτικοί βεβαίως βεβαίως παρέα με τα συνεταιράκια τους, που ακόμα αμοίβωνται αδρά για να κάθονται, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τους γίνεται ο πάτος ΝΑ, για να μην χάνουν την βόλη τους οι πρώτοι.

Nino
21-02-13, 16:11
ελπιζω οτι απο το διοδια η μεγαλη κλοπη ( και τους λογους που ανοιχτηκε το νημα) να μην φτασουμε στο ατιμοι τζαμπατζηδες πολιτες που καταστρεψατε τους εργολαβους και τις τραπεζες
λεω τωρα εγω...

katsaraios
21-02-13, 16:23
ελπιζω οτι απο το διοδια η μεγαλη κλοπη ( και τους λογους που ανοιχτηκε το νημα) να μην φτασουμε στο ατιμοι τζαμπατζηδες πολιτες που καταστρεψατε τους εργολαβους και τις τραπεζες
λεω τωρα εγω...

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Ειμαστε εδω για ολα αδελφε :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

bimmerm
21-02-13, 16:47
Απλο παραδειγμα....
H νοοτροπια του Γερμανου ειναι ετσι γιατι εχει τον φοβο της εφαρμογης του νομου καθετως και οριζοντιως ...
Εκει που περναει ο μεγαλυτερος οδικος ογκος μεταφορων στην Ευρωπη δεν κουνηθηκε φυλλο οταν μπηκε το ηλεκτρονικο "διοδιο" στα φορτηγα μονο ,αν ηθελαν ας εκαναν αλλιως...και φυσικα το κοστος μεταβαλεται αναλογα τους ρυπους του καθε οχηματος και τα χιλιομετρα χρησης των δρομων..

Ετσι εμαθαν να ειναι σωστοι ,πολλα τα παραδειγματα και οι πρακτικες τους..
Εμεις ομως θελουμε να ειμαστε ΓΤΠ...

σωστο,αλλα γραφεις για την μια πλευρα του νομισματος...
πρεπει ο πολιτης να εφαρμοζει τους νομους,αλλα και το κρατος να προσφερει στον πολιτη...
αν δλδ ο γερμανος εβλεπε οτι το κρατος δεν ηταν ενταξει μαζι τους,στην προκειμενη περισταση ,τους δρομους) θα αντιδρουσε...και στην γερμανια η ομαδικη αντιδραση οταν γινεται ειναι μεγαλη και οργανωμενη και το κρατος την φοβαται και την λαμαβανει υποψη του...ασε που δεν χρειαζεται γιατι εκει ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ δλδ.ενα μερος των πολιτων που εχουν θεση ευθυνης εχουν νοοτροπια να κανουν το σωστο και οχι να λαμογιαζουν...

με λιγα λογια δεν νομιζω οτι ο ελληνας δεν θελει να εφαρμοσει τους νομους.αλλα βλεπει οτι πρωτον οι νομοι τις περισοτερες φορες ειναι προχειρα φτιαγμενοι συγκριμενα στο θεμα μας δεν υπαρχει μια ρυθμιση για τους πολιτες που αδικουνται οι οποιοι χρησιμοποιουν τα διοδια στην περιοχη τους λογω εργασιας και για να πανε στα σπιιτια τους καθημερινα οπως αναφερατε μερικοι η' οπως στην γερμανια αναλογα με τους ρυπους....
οποτε ο πολιτης αισθανεται αδικημενος την πρωτη φορα και μια δευτερη γιατι βλεπει οτι οι φοροι,τελη ,διοδια κ.λπ. που πληρωνει δεν εχουν αναταποδωση,δεν επιστρεφουν στον προορισμο που υποτιθεται οτι εισπρατονται δλδ. σε εργα δρομων..αλλα αντε ας πουμε οτι λογω αναγκων πρεπει να εισπραχθουν και να πανε αλλου για αλλες τρυπες..μα ουτε και εκει πανε ..και τελικα πανε στις τσεπες καποιων,αποδεδειγμενα..και αυτο γινεται χρονια τωρα και για τα διοδια αλλα και για αλλα μεγαλα εργα η' φορους...

κατι που δεν γινεται στο εξεωτερικο..οποτε γιαυτο ο ελληνας αντιδρα ενω ο γερμανος ειναι ησυχος γιατι ειναι ολα ενταξει απο το κρατος οποτε και αυτος συμφωνει και υπακουει...

αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να πληρωνουμε αλλα οτι πρεπει να διεκδικησουμε να πανε τα χρηματα μας στον προοσρισμο για τον οποιο μαζευονται .το πως ειναι το θεμα...αν το κανουμε με την ελληνικη δικαιοσυνη,αστα να πανε...αν το πας ευρωπαικα,δικαιωνεσαι εξω και εδω αγνοουν την αποφαση..και τρελαινεσαι εσυ τωρα και λες οτι δεν μπορω να βρω το δικιο μου και αρχιζεις τις δρασεις και φτανεις εκει που φτασαμε και εκει κολλανε οπως παντα και οι γνωστοι εκμεταλευτες των καταστασεων που ενα πολιτικο-κοινωνικο θεμα ,το κανουν κομματικο και αντιπολιτευτικο και εκει χανεται και μπερδευεται το ολο θεμα...και απο την αλλη βλεπεις οτι τα χρηματα αυτα οχι μονο δεν πανε εκει που πρεπει αλλα τα τρωνε...και ετσι εχουμε τα γνωστα αποτελεσματα.

αν στην ελλαδα μας βαζανε φορους και μας εφτιαχναν με αυτους παιδικους σταθμους για τα παιδια μας,δρομους με σωστη σημανση,με λογικες χρεωσεις στα διοδια για τους επαγγελματιες ,με απαλλαγη για τους ντοπιους που ζουν και μετακινουνται τριγυρω τους,η' σωστη υγεια,παιδεια κ.λπ. τοτε και εμεις θα υπακουγαμε σαν τον γερμανο και τον οποιοδηποτε ευρωπαιο.αλλα δεν το βλεπουμε..και δωσαμε εδω και 40 χρονια στο κρατος την ευκαιρια και περιμεναμε...και δεν βλεπουμε τιποτα ακομα..
γιαυτο σταματησαμε να περιμενουμε,μαζι με την κριση μαζευτηκαν κιαλλα και ποσα να αντεξει πια και για ποσο να εισαι ευγενικος και πειθαρχημενος και να το παιξεις πολιτισμενος γερμανος?????

αρα αυτος που πρεπει πρωτα να αλλαξει ειναι το κρατος ,να προγραματισει σωστα οποιο εργο,να το αξιοποιησει σωστα,να το τιμολογησει σωστα και δικαια και μετα οτι εισπρατει να το ανταποδωσει ΣΩΣΤΑ...οπως κανει το γερμανικο και οποιδηποτε ευρωπαικο κρατος...

και αν και τοτε συνεχιζουμε να φωναζουμε θα εχουμε αδικο...

σημειωτεον εγω πληρωνω τα παντα αλλα διεκδικω και το δικιο μου οταν με αδικουν..αυτο δεν σημαινει οτι ειμαι ευχαριστημενος ....απλα προσπαθω να αντιδρασω πολιτισμενα και μεσα στα νομιμα ορια οσο και αν ξερω οτι μπορει να μην γινει τιποτα...

gant
21-02-13, 16:51
https://news247.gr/eidiseis/koinonia/ste_nomimo_to_prostimo_200_eyrw_gia_osoys_den_plhr wnoyn_diodia.2136483.html

200 ΕΥΡΩ νομιμα...

Χα χα χα, λες και περιμέναμε κάτι το διαφορετικό.

gant
21-02-13, 16:53
λεω τωρα εγω...

Δεν το λες εσύ, το λέει ο λεβέντης με το άρθρο του.

Stathis
21-02-13, 17:04
λεω τωρα εγω...

εγραψα ενα σεντονι μια σελιδα κοντα και τωρα που κανω preview post καταλαβαινω οτι δεν εχει νοημα να πατησω submit.
θα αλλαξει κατι? οχι.
τζαμπα χρονος.

Κωνσταντίνος
21-02-13, 17:13
Όσο αφορά την Πατρών - Κορίνθου (γιατί για αυτή την περίπτωση γίνεται περισσότερος λόγος) να θυμίσω ότι τα διόδια υπήρχαν εκεί απο ανέκαθεν. Δεν φτιάχτηκαν τώρα για να εκταμιευτούν χρηματα ώστε να γίνει ο νέος δρόμος.
Ήταν πάντα η ΝΕΟ Αθηνών - Πατρών. Και υπήρχαν διόδια απο την αρχή της κυκλοφορίας της. Παράλληλα δε υπάρχει και η ΠΕΟ Αθηνών - Πατρών η οποία δεν έχει διόδια.
Άρα το επιχείρημα που χρησιμοποιούν κάποιοι τζαμπατζήδες ότι δεν πληρώνουν διόδια για δρόμο που ΘΑ γίνει απλά δεν ισχύει.
Προσωπικά επειδή λόγω της δουλειάς η απόσταση που διανύω είναι έως την Ακράτα το πολύ, χρησιμοποιώ την παλιά. Λόγω των έργων που γίνονται δεν μου προσφέρει οικονομία χρόνου η νέα εθνική.
Οι πονηρίδιδες που επέλεγαν την νέα εθνική χωρίς να πληρώνουν, οι περισσότεροι βέβαια το έκαναν με το σκεπτικό "έλα μωρέ το κάνουν και άλλοι, ας γλυτώσουμε μερικά ευρώ", ας πληρώσουν τώρα τα πρόστιμα. Χορτάσαμε πια ντεμέκ ΔονΚιχώτες που μας πουλάνε επαναστατικότητα προστατευμένη απο της αυθαιρεσίες του κάθε "παμε".

Θα έβρισκα πολύ λογικό και θα συμμετείχα σε μια συμβολική κίνηση στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Π.χ κλείσιμο μιας λωρίδας κυκλοφορίας (όχι όλη την γέφυρα φυσικά.)
Γιατί τα 13.20 ¤ για να χρησιμοποιήσεις την γέφυρα δεν είναι απλά πολύ μεγάλο αντίτιμο αλλά απλώς εξωφρενικό.
Αλλά βλέπεις αλλού είμαστε Che Guevara και αλλού πρόβατα !

DIMITr|S
21-02-13, 18:38
καλα δηλαδη συμφωνειτε να πληρωνετε 300 ευρω στην καλυτερη τελη κυκλοφοριας εχετε ενα ταπεινο 1800ρι πχ ε30....που η αξια του δεν υπερβαινει τα 500....και να πληρωνετε και διοδια;που αλλου γινεται αυτο;τοτε γιατι τα πληρωνουμε;δεν ειναι ή η μια ή η αλλη...και δ λεω...τα διοδια κορινθος τριπολη καλαματα ειναι δρομαρα κ δεν με ενοχλει να τα πληρωνω...γιατι βλεπω οτι ο δρομος αξιζει...στην κορινθου πατρων;τι παει να πει επειδη ειναι απο παλια;τοτε που ειχε ξεσπασει το κινημα θυμαμαι ειχα διαβασει οτι για να ειναι ενας δρομος εθνικη οδος κ να υποκειται σε διοδια πρεπει να τηρει καποιος κανονες πραγμα που δεν συμβαινει με αυτη την καρμανιολα.αμα ειναι να μπουν διοδια κ στην αλλη καρμανιολα πατρα πυργος...αμφιβαλει κανεις οτι ολα αυτα ειναι δωρα στους μεγαλοεργολαβους;δεν εχω περασει ποτε χωρις να πληρωσω αλλα δεν μπορω να μην βλεπω τις αδικιες...αν ειναι ετσι να μην πληρωνουμε τελη...συγνωμη εσεις το βρισκεται λογικο και τελη και διοδια;στις αλλες χωρες που επικαλεισθε ετσι εγιναν οι δρομοι;

Κωνσταντίνος
21-02-13, 18:46
καλα δηλαδη συμφωνειτε να πληρωνετε 300 ευρω στην καλυτερη τελη κυκλοφοριας εχετε ενα ταπεινο 1800ρι πχ ε30....που η αξια του δεν υπερβαινει τα 500....και να πληρωνετε και διοδια;

Τι σχέση έχει τώρα τι οδηγείς με τα διόδια ;;; :think:

DIMITr|S
21-02-13, 18:53
αυτα π πληρωνουμε καθε χρονο.τα τελη κυκλοφοριας δεν υποτιθεται οτι μερος αυτων πανε για τη συντηρηση των δρομων;αναλογα με τα κυβικα δεν πανε και αν ειναι μετα του 10 ή οχι;

Andri
21-02-13, 22:57
Νομίζω πως δεν ανήκει όλη η συντήρηση των δρόμων στο κράτος καθώς τα δικαιώματα τους και υπεύθυνοι για την συντήρηση τους είναι παραχωρισιούχοι ... Άρα ναι μεν τα σήματα πάνε στο κράτος αλλά ένα ποσοστό των διοδίων πάνε σε αυτούς που τον συντηρούν και άλλο ένα στο κράτος...
Όρκο δεν παίρνω.

katsaraios
21-02-13, 23:02
Απο τα μεσα των 50's τα εσοδα πανε στο ΤΕΟ για την συντηρηση και ανακατασκευη των Δ.Ε.Ο...
Επισης κατι αλλο που δεν εχουν πει οι "εξυπνοι" ειναι και αυτο σημαντικο...
Οσοι κυκλοφορατε ειδικα στην ΑΘ-ΘΕΣΣ.. θα βλεπετε αραια και που κολωνακια με χλμ αποστασεις τα οποια πολλες φορες ειναι πολυ πιο ακρη του δρομου...
Εκει λοιπον για οσους φιλους δεν γνωριζουν η εκταση ειναι ΑΠΑΛΟΤΡΕΙΩΜΕΝΗ και ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ για μελλοντικη διαπλατυνση...εξυπνοι ειστε σκεφτειτε ποσες φορες εχουν ξαναχρεωθει ολα αυτα...

6ylinder
22-02-13, 01:20
μπραβο φιλε μου εισαι ωραιος, αφου μπορεις να μην πληρωνεις οτι ΕΣΥ δεν αναγνωριζεις και δεν αποδεχεσαι.

Ναι φίλε Στάθη, ωραίος είναι ο Dimpas που ΔΕΝ πληρώνει ό,τι ΔΕΝ θέλει...γιατί οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ:

1) Μου κόβουν το μισθό και ΔΕΝ κόβουν το δικό τους γιατί ΔΕΝ θέλουν

2) Με εκβιάζουν να πληρώσω το χαράτσι γιατί αλλιώς θα είμαι στο σκοτάδι ενώ το δικό τους ΔΕΝ το πληρώνουν γιατί ΔΕΝ θέλουν

(δεν εξοργίζεσαι απλά και μόνο με αυτά τα 2;;; )
.
.
.
.
.
και πολλά πολλά άλλα, και όσο ο κάθε Στάθης και ο κάθε 6ylinder συνεχίζουν να αντέχουν στο άρμεγμα, στον εξευτελισμό, στην αδικία και να πληρώνουν ό,τι τους επιβάλλουν ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ μέχρι στο τέλος να πιάνουν μόνο πλέον τη φόδρα από την τσέπη τους και δεν συνειδητοποιούν ότι κάθε μέρα ζουν όλο και λιγότερο για τους εαυτούς τους και δουλεύουν για κάτι που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, τόσο οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ θα τους μπήγουν το μαχαίρι πιο βαθειά.

Είμαστε ο πλέον αποβλακωμένος λαός (πρώτος εγώ), γιατί πλέον όλοι έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τι μας κάνουν, αλλά εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να μην τους κάνουμε τίποτα και να τα σκάμε. Και όταν σίγουρα θα κάνουμε, ίσως είναι αργά.

Stathis
22-02-13, 11:00
Ναι φίλε Στάθη, ωραίος είναι ο Dimpas που ΔΕΝ πληρώνει ό,τι ΔΕΝ θέλει...γιατί οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ:

1) Μου κόβουν το μισθό και ΔΕΝ κόβουν το δικό τους γιατί ΔΕΝ θέλουν

2) Με εκβιάζουν να πληρώσω το χαράτσι γιατί αλλιώς θα είμαι στο σκοτάδι ενώ το δικό τους ΔΕΝ το πληρώνουν γιατί ΔΕΝ θέλουν

(δεν εξοργίζεσαι απλά και μόνο με αυτά τα 2;;; )
.
.
.
.
.
και πολλά πολλά άλλα, και όσο ο κάθε Στάθης και ο κάθε 6ylinder συνεχίζουν να αντέχουν στο άρμεγμα, στον εξευτελισμό, στην αδικία και να πληρώνουν ό,τι τους επιβάλλουν ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ μέχρι στο τέλος να πιάνουν μόνο πλέον τη φόδρα από την τσέπη τους και δεν συνειδητοποιούν ότι κάθε μέρα ζουν όλο και λιγότερο για τους εαυτούς τους και δουλεύουν για κάτι που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, τόσο οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ θα τους μπήγουν το μαχαίρι πιο βαθειά.

Είμαστε ο πλέον αποβλακωμένος λαός (πρώτος εγώ), γιατί πλέον όλοι έχουμε αρχίσει να καταλαβαίνουμε τι μας κάνουν, αλλά εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να μην τους κάνουμε τίποτα και να τα σκάμε. Και όταν σίγουρα θα κάνουμε, ίσως είναι αργά.

φιλε μου κατανοω την απογνωση και τη μαχη για την επιβιωση, αλλα δυστυχως αυτο ειναι το αποτελεσμα της λογικης και της νοοτροπιας των dimpasαδων και ολων των υπολοιπων που σκεφτονται και ενεργουν ετσι.
οπως ο σκυλος που κυνηγαει την ουρα του και πεφτει λιποθυμος, αλλα ακομα δεν καταλαβαινει οτι δεν φταιει η ουρα που δεν την πιανει, αλλα ο ιδιος που προσπαθει κατι που δεν εχει νοημα.
γιατι ποιος ανεδειξε, εδραιωσε και εδωσε δυναμη στους "προδοτες" να κανουν οτι κανουν?
φυσικα ουτε οι ντιμπασαδες, ουτε οι σιξσυλιντερς, ουτε οι σταθηδες, οχι βεβαια, ολοι αυτοι -εμεις- ειμαστε οι σωστοι, οι αλλοι, αυτοι που τα λεγαμε και δεν μας ακουγανε, αυτοι που παντα ψηφιζαμε τους τιμιους τους καλους και δεν ειχαμε ακουσει τιποτα για το φονο.
τι λες βρε παιδι μου, γινονται τετοια πραγματα?

βλεπεις φιλε μου, παντα οι αλλοι φταινε, ωστε εγω, εσυ, ο ντιμπας να παιρνει το νομο και το δικιο στα χερια του και να κανει οτι γουσταρει.
κι επειδη δεν βρεθηκε κανενας να μας κοψει τον τσαμπουκα, ή μαλλον βρεθηκε και του τον κοψαμε εμεις στελνοντας τον εκτος πολιτικης με αστεια ποσοστα, τωρα αγανακτουμε κι ολας οτι μας προδωσαν!!!
χεχεχεχε οπως στρωσει ο καθενας κοιμαται φιλε μου, να το θυμασαι αυτο, ειναι νομος, οχι των "προδοτων", της φυσεως... thumb

spar@
22-02-13, 11:03
φιλε μου κατανοω την απογνωση και τη μαχη για την επιβιωση, αλλα δυστυχως αυτο ειναι το αποτελεσμα της λογικης και της νοοτροπιας των dimpasαδων και ολων των υπολοιπων που σκεφτονται και ενεργουν ετσι.
οπως ο σκυλος που κυνηγαει την ουρα του και πεφτει λιποθυμος, αλλα ακομα δεν καταλαβαινει οτι δεν φταιει η ουρα που δεν την πιανει, αλλα ο ιδιος που προσπαθει κατι που δεν εχει νοημα.
γιατι ποιος ανεδειξε, εδραιωσε και εδωσε δυναμη στους "προδοτες" να κανουν οτι κανουν?
φυσικα ουτε οι ντιμπασαδες, ουτε οι σιξσυλιντερς, ουτε οι σταθηδες, οχι βεβαια, ολοι αυτοι -εμεις- ειμαστε οι σωστοι, οι αλλοι, αυτοι που τα λεγαμε και δεν μας ακουγανε, αυτοι που παντα ψηφιζαμε τους τιμιους τους καλους και δεν ειχαμε ακουσει τιποτα για το φονο.
τι λες βρε παιδι μου, γινονται τετοια πραγματα?

βλεπεις φιλε μου, παντα οι αλλοι φταινε, ωστε εγω, εσυ, ο ντιμπας να παιρνει το νομο και το δικιο στα χερια του και να κανει οτι γουσταρει.
κι επειδη δεν βρεθηκε κανενας να μας κοψει τον τσαμπουκα, ή μαλλον βρεθηκε και του τον κοψαμε εμεις στελνοντας τον εκτος πολιτικης με αστεια ποσοστα, τωρα αγανακτουμε κι ολας οτι μας προδωσαν!!!
χεχεχεχε οπως στρωσει ο καθενας κοιμαται φιλε μου, να το θυμασαι αυτο, ειναι νομος, οχι των "προδοτων", της φυσεως... thumb
Στάθη για τον Καρατζαφερη λες;

Stathis
22-02-13, 11:34
Οχι...

spar@
22-02-13, 11:41
Οχι...

Για τον Λεβεντη τοτεΣ!

Stathis
22-02-13, 12:01
Δεν ειναι ενας μωρε σπυρο, μπηκαν και σωστοι ανθρωποι σε ολα τα κομματα, αλλα δεν σταθηκαν.

spar@
22-02-13, 12:06
Δεν ειναι ενας μωρε σπυρο, μπηκαν και σωστοι ανθρωποι σε ολα τα κομματα, αλλα δεν σταθηκαν.

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: Στάθη απαντας σοβαρα και κατάλαβα οτι εννοουσες τον Βεργη. Συγνώμη που δεν τον ανέφερα!

Stathis
22-02-13, 12:10
Αντε γεια σου, το καταλαβες επιτελους...χαχαχα

6ylinder
22-02-13, 12:17

Απόλυτα σωστός...ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΣΤΡΩΣΑ, άλλη γενιά έστρωσε και κοιμάμαι στα σεντόνια της...

Αυτός που έφαγε,έφαγε,έφαγε και ξυνόταν, αυτός να μην τολμήσει να πει αυτά που είπα εγώ παραπάνω.

Αλλά δεν θα πληρώσω εγώ το δικό του ξύσιμο...

Όσο κι αν κάποιοι φταίνε γιατί κορόιδευαν τον εαυτό τους κάνοντας ότι δεν έβλεπαν τι ψήφιζαν λέγοντας "ωχ αδελφέ", περισσότεροι φταίνε αυτοί που εν τέλει τους κορόιδεψαν. Γιατί οι μεν πρώτοι κορόιδεψαν (άλλοι συνειδητά και άλλοι όχι) τον εαυτό τους, αλλά οι δε δεύτεροι δεν κορόιδεψαν τον εαυτό τους αλλά τους πρώτους (απόλυτα συνειδητά).

gant
22-02-13, 13:25
Εγώ στρώνοντας τόσα χρόνια, ήξερα πως θα κοιμηθώ και πάντοτε άπλωνα τα πόδια μου μέχρις εκεί που μου έπαιρνε.
Ξαφνικά όμως ήρθαν και μου πήραν το πάπλωμα, αλλά βλέπω πως θα χάσω και το κρεβάτι. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

bimmerm
22-02-13, 15:17
Απόλυτα σωστός...ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΣΤΡΩΣΑ, άλλη γενιά έστρωσε και κοιμάμαι στα σεντόνια της...

Αυτός που έφαγε,έφαγε,έφαγε και ξυνόταν, αυτός να μην τολμήσει να πει αυτά που είπα εγώ παραπάνω.

Αλλά δεν θα πληρώσω εγώ το δικό του ξύσιμο...

Όσο κι αν κάποιοι φταίνε γιατί κορόιδευαν τον εαυτό τους κάνοντας ότι δεν έβλεπαν τι ψήφιζαν λέγοντας "ωχ αδελφέ", περισσότεροι φταίνε αυτοί που εν τέλει τους κορόιδεψαν. Γιατί οι μεν πρώτοι κορόιδεψαν (άλλοι συνειδητά και άλλοι όχι) τον εαυτό τους, αλλά οι δε δεύτεροι δεν κορόιδεψαν τον εαυτό τους αλλά τους πρώτους (απόλυτα συνειδητά).

αν και γενικα συμφωνω μαζι σου εδω εισαι λαθος.δεν ειχαμε ξερεις καποιες αλλες επιλογες στο σκατοδημοκρατικο μας πολιτευμα.οπως δεν εχουμε και τωρα.
η' ψηφιζεις καποιους και το λυνεις ετσι,η' δεν ψηφιζεις και παιρνεις τα οπλα.ξερεις εσυ καμμια αλλη τακτικη -δρομο?και δεν ειρωνευομαι,ειλικρινα αν εχεις πες το μας για να δουμε φως,γιατι κανεις δεν γουσταρει αυτην την κατασταση.αν εχεις καποια εναλλακτικη πες την.εγω δεν ειμαι απο αυτους που υποτιμουν τους μικροτερους.παντα πιστευα στα φρεσκα μυαλα των νεοτερων,αν και το φρεσκο δεν ειναι παντα συνωνυμο του νεου σε ηλικια.
αλλα αν ειναι να κανεις το ιδιο που καναμε και εμεις και ελπιζαμε τοτε μην μας κατακρινεις.
αν ψηφιζεις καποιον που θελει να αλλαξει κατι και μετα ξανακανει τα ιδια και δεν υπαρχει κατι αλλο να βγαλεις στην κυβερνηση τοτε δεν φταιμε εμεις.φταιμε για πολλα αλλα.ισως φταιμε που δεν καναμε μια επανασταση,αλλα και παλι ποιος θα επικρατησει μετα?
καταλαβαινεις,ειναι πολυπλοκο και δυσκολο το προβλημα και δεν μπορεις να κατακρινεις ολους τους ανθρωπους-πολιτες της γεννιας αυτης ,οχι τουλαχιστον αυτους που γραφουν εδω και αφιερωνουν χρονο για σκεψεις και ενδιαφερονται με τον τροπο τους να μεταδωσουν κατι που θεωρουν σωστο ωστε στις επομενες εκλογες να ειμαστε πιο συνηδητοποιημενοι.:original:

DIMITr|S
22-02-13, 15:31
αφου θελουμε να γινεται η συγκριση με το εξωτερικο ξαναρωταω...ετσι εγιναν οι δρομοι εκει;οι πολιτες πληρωναν απο πριν διοδια και τελη κυκλοφοριας μαζι;εκει που λεγαμε για τα παραλογα τωρα μας βαζουν να τσακωνομαστε και να αλληλολεγομαστε τζαμπατζηδες.οπως περσυ που οι ελευθεροι επαγγελματιες τα εβαζαν με τους "κρατικοδιαιτους" και οι δημοσιοι υπαλληλοι με τους "φοροφυγαδες".ετσι σε λιγο θα βρισκουμε λογικα και τα χαρατσια και παει λεγοντας...ενταξει υπαρχουν βεβαια και μερικοι που τις καλες εποχες επωφεληθηκαν και εχουν κανει κατασταση καλη αλλοι με θεμιτα και αλλοι με αθεμιτα μεσα.και εχουν να πληρωνουν τωρα οσα κ να ζητηθουν...και αποκαλουν τους αλλους που και δεν εχουν και δικαιως δεν θελουν να πληρωσουν φορους απο το πουθενα...(ασχετως αν ολοι πρεπει πλεον να πληρωσουμε αναγκαστηκα εκει που εχουνε φτασει)και τους λενε τζαμπατζηδες...και επειδη εχουν να πληρωσουν το παιζουν και εθνοσωτηρες και χαρη μας κανουν...βοηθανε το κρατος μια δυσκολη στιγμη και προσπαθουν να νουθετισουν τον γιαυτους "μη σοφο λαουτζικο"...

6ylinder
22-02-13, 16:02
αν και γενικα συμφωνω μαζι σου εδω εισαι λαθος.δεν ειχαμε ξερεις καποιες αλλες επιλογες στο σκατοδημοκρατικο μας πολιτευμα.οπως δεν εχουμε και τωρα....αν ψηφιζεις καποιον που θελει να αλλαξει κατι και μετα ξανακανει τα ιδια και δεν υπαρχει κατι αλλο να βγαλεις στην κυβερνηση τοτε δεν φταιμε εμεις.

Δεν θέλει..απλά λέει ότι θέλει...όλοι οι πολιτικοί είναι γάτοι με πέταλα..άμα θέλουν μπορούν._

Επιλογές κομμάτων, πάντα είχες και πάντα θα έχεις. Πολύ πιθανόν κανένα κόμμα να μην σε αντιπροσωπεύει απολύτως. Αν εσύ όμως θες να αντιδράσεις, ψήφισε κάτι άλλο που έστω και σε λίγο σε ικανοποιεί, χωρίς φυσικά να παραβιάζει βασικά πιστεύω σου. Ποτέ δεν είναι αργά. Να σου πω κάτι...όταν ακούω τη γενιά των γονιών μας να μένει προσκολλημένη σε ό,τι ψήφιζε από τη μεταπολίτευση και μετά, ό,τι κ αν τους κάνουν, ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΩ. Είναι αρρώστια φίλε μου.

Ακούω από τον ένα: "ε, αν δεν κάνει και τώρα κάτι ο Σαμαράς, πότε θα κάνει; Θα τον ψηφίσω!"

Τον ίδιο τον ρωτάς σήμερα τί έχει να πει και σου λέει: "ε, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, αλλά είδες, πήρε τα χρήματα της δόσης, τα 50δις ντε (ναι ντε, αυτά των τραπεζιτών που τα φόρτωσαν σκανδαλωδώς στις πλάτες τις δικές μας του εξηγείς...αλλά δεν το άκουσε στην TV...")

Ακούω την άλλη: "τι να κάνουμε ρε παιδιά, ας βοηθήσουμε και εμείς το κράτος όπως είπε ο Γιωργάκης, ας σφιχτούμε για λίγο..."

ΑΡΡΩΣΤΙΑ, ΜΙΚΡΟΒΙΟ.

Ψήφισε ρε αδερφέ μου κάτι άλλο. Ψήφισε Μάνο, ψήφισε Λεβέντη, ψήφισε Καμμένο κ αν δεις ότι δεν...ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ. Γιατί αυτούς στο πρώτο λάθος τους θα έρθεις και θα μου πεις είδες τί σου έλεγα, ενώ στον εαυτό σου τόσα χρόνια δεν το λες ποτέ;;;Διάβασες το πρόγραμμά τους; Άκουσες τις απόψεις τους; "μα είναι δυνατόν να ψηφίσεις αυτούς;; αυτοί δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ".
Εντάξει ρε αδερφέ μου, ψήφισε τα ίδια σκ@τά, αφού το ΞΕΡΕΙΣ ότι λένε ψέμματα. Το πολύ πολύ να σου πουν και οι άλλοι τα ίδια. Ξανάλλαξέ τους. Αλλά μα το Θεό. ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ;;; ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ.

Αν δεν φύγει αυτή η γεννιά από τη μέση δεν αλλάζει τίποτα...

Ξέρεις τι; ΟΚ, τις δεκαετίες του 80,90 αλλά και πιο μετά, όλα ήταν καλά για τους πολλούς και ψήφιζες τους ίδιους...ΟΚ. Μα ακόμα και τώρα; Έστω και μη έχοντας τότε πλήρη γνώση του τί κάναν οι πράσινοι και οι μπλε, τώρα ξέρουν όλοι...και θα έπρεπε πρώτα να λυπούνται τα παιδιά τους. Αλλά ακόμα και τώρα, ο Σαμαράς παίζει για πρώτο κόμμα......

Κάποια στιγμή, με μαθηματικές πιθανότητες, θα γίνει το μπαμ...αλλά θα είναι αργά. Ήδη είναι αργά, αλλά ο τρόπος ζωής, η τηλεόραση, το μυαλό μας, δεν μας αφήνουν να το δούμε.

καταλαβαινεις,ειναι πολυπλοκο και δυσκολο το προβλημα και δεν μπορεις να κατακρινεις ολους τους ανθρωπους-πολιτες της γεννιας αυτης ,οχι τουλαχιστον αυτους που γραφουν εδω και αφιερωνουν χρονο για σκεψεις και ενδιαφερονται με τον τροπο τους να μεταδωσουν κατι που θεωρουν σωστο ωστε στις επομενες εκλογες να ειμαστε πιο συνηδητοποιημενοι.

Ναι ΟΚ, έχεις δίκιο, δεν τους κατακρίνω όλους, απλά έτσι φάνηκε από τα λεγόμενά μου.

Stathis
22-02-13, 16:19
Εγώ στρώνοντας τόσα χρόνια, ήξερα πως θα κοιμηθώ και πάντοτε άπλωνα τα πόδια μου μέχρις εκεί που μου έπαιρνε.
Ξαφνικά όμως ήρθαν και μου πήραν το πάπλωμα, αλλά βλέπω πως θα χάσω και το κρεβάτι. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Κλαινε τα ημιυπογια, μην κλαινε και τα ρετιρε... :th_Laie_67-1:

gant
22-02-13, 16:31
Κλαινε τα ημιυπογια, μην κλαινε και τα ρετιρε... :th_Laie_67-1:

Καλύτερα να σου βγεί το μάτι παρα το όνομα. :th_Laie_67-1:
Φτάσαμε στο μεσοπάτωμα τώρα Στάθη μου.

bimmerm
22-02-13, 17:00
Ψήφισε ρε αδερφέ μου κάτι άλλο. Ψήφισε Μάνο, ψήφισε Λεβέντη, ψήφισε Καμμένο κ αν δεις ότι δεν...ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ. Γιατί αυτούς στο πρώτο λάθος τους θα έρθεις και θα μου πεις είδες τί σου έλεγα, ενώ στον εαυτό σου τόσα χρόνια δεν το λες ποτέ;;;Διάβασες το πρόγραμμά τους; Άκουσες τις απόψεις τους; "μα είναι δυνατόν να ψηφίσεις αυτούς;; αυτοί δεν έχουν κυβερνήσει ποτέ".
Εντάξει ρε αδερφέ μου, ψήφισε τα ίδια σκ@τά, αφού το ΞΕΡΕΙΣ ότι λένε ψέμματα. Το πολύ πολύ να σου πουν και οι άλλοι τα ίδια. Ξανάλλαξέ τους. Αλλά μα το Θεό. ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΩ;;; ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ.

Αν δεν φύγει αυτή η γεννιά από τη μέση δεν αλλάζει τίποτα...

Ξέρεις τι; ΟΚ, τις δεκαετίες του 80,90 αλλά και πιο μετά, όλα ήταν καλά για τους πολλούς και ψήφιζες τους ίδιους...ΟΚ. Μα ακόμα και τώρα; Έστω και μη έχοντας τότε πλήρη γνώση του τί κάναν οι πράσινοι και οι μπλε, τώρα ξέρουν όλοι...και θα έπρεπε πρώτα να λυπούνται τα παιδιά τους. Αλλά ακόμα και τώρα, ο Σαμαράς παίζει για πρώτο κόμμα......

Κάποια στιγμή, με μαθηματικές πιθανότητες, θα γίνει το μπαμ...αλλά θα είναι αργά. Ήδη είναι αργά, αλλά ο τρόπος ζωής, η τηλεόραση, το μυαλό μας, δεν μας αφήνουν να το δούμε.

αν συνεχισουν ετσι,ειναι σιγουρο.ομως καλο δεν θα ειναι ,να ξερεις.με την βια δεν λυνεται τιποτα.και μετα,καποιος παλι θα αναλαβει,παλι τα ιδια δεν θα εχουμε?η ιστορια αυτο δειχνει.
ουσιαστικα απαντας ο ιδιος στις αποριες σου και συμφωνεις με την αποψη μας γιατι δεν προτεινεις τιποτα.το να ψηφισουμε αυτους που ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι ειναι χειροτερο γιατι ειναι πρωην μελη του ιδιου συστηματος και αποδειχθηκε οτι ηταν και φαλτσοι,με μασκες ειναι χειροτερο.απλα φυγαν απο το κομμα τους για να ικανοποιησουν την φιλοδοξια τους και να την πουν στους αλλους που τους εδιωξαν.ποδοσφαιρο δλδ.ομαδες και φανατισμος.
γιατι απο ουσια παλι οτι εκαναν οι αλλοι θα εκαναν γιατι βγηκαν απο αυτους.το βλεπεις πως κινουνται τωρα που εκλεχθηκαν στην βουλη.καμμια φορα ειναι επικινδυνο να δοκιμαζεις χειροτερα πραγματα.

ναι τωρα υπηρχαν κομματα νεα να ψηφισεις.εγω ψηφισα πειρατες.
πιο παλια ομως οπως λες δεν υπηρχαν.εκτος απο τους 2 μεγαλους υπηρχαν τα αριστερα,εσωτερικου και εξωτερικου.και ο κοσμος δεν ηθελε κομμουνισμο.οποτε η' δεν ψηφιζες, που δεν ειχε νοημα η' ψηφιζες τους ιδιους.

ειναι δυσκολο φιλε.να σου πω πως σκεφτομαι την λυση.
η' ψηφιζουμε ενα νεο ,αφθαρτο κομμα που να μην εχει δλδ πολιτικους απο γνωστα κομματα,οπως αυτο που ψηφισα εγω ' καποιο αλλο που μπορει να μου διαφευγει τωρα η' πρεπει εφοσον πεπρωμενο φυγειν αδυνατο, να πιεσουμε με αντιδρασεις να αλλαξουν σταση οι ιδιοι.να τους δωσουμε εμεις την κατευθυνση που θελουμε για την ελλαδα και οχι για τους ευατους τους.δυσκολα και τα 2 αλλα δεν βλεπω αλλη λυση.
α ,και το θεμα γεννιας δεν εχει σχεση να ξερεις...υπαρχουν νεοι που ειναι πιο επικινδυνοι απο αυτην την γεννια και υπαρχουν μεσα σε ολα τα κομματα..και υπαρχουν μεγαλυτεροι που εχουν πιο καθαρη σκεψη αλλα δεν ακουγονται γιατι ειναι εξω απο την πολιτικη...

Stathis
22-02-13, 17:23
Παιδια η συζητηση ειναι για τα διοδια.

6ylinder
22-02-13, 17:38
Έχεις δίκιο Στάθη, το σκίσαμε λίγο το θέμα. Τελευταίο μου off topic ποστ.

ουσιαστικα απαντας ο ιδιος στις αποριες σου και συμφωνεις με την αποψη μας γιατι δεν προτεινεις τιποτα.το να ψηφισουμε αυτους που ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι ειναι χειροτερο γιατι ειναι πρωην μελη του ιδιου συστηματος και αποδειχθηκε οτι ηταν και φαλτσοι,με μασκες ειναι χειροτερο.απλα φυγαν απο το κομμα τους για να ικανοποιησουν την φιλοδοξια τους και να την πουν στους αλλους που τους εδιωξαν.ποδοσφαιρο δλδ.ομαδες και φανατισμος.

Με συγχωρείς αλλά πρότεινα. Ψήφισε άλλον. Ακόμα κι αυτός που λες ότι φοράει μάσκα, υπάρχει θες δεν θες πιθανότητα να μην τη φοράει πια. Κι αυτό θα κυνηγήσω. Εάν αποδειχθεί λάθος, δεν τον ξαναψηφίζω. Πέφτεις κ εσύ στην ίδια παγίδα. ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΣ το μέλλον μιας επιλογής και επιλέγεις κάτι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ψεύτικο.

Ο Αϊνστάιν είπε (φιλικά στο λέω έτσι; :original:)

"Είναι με απόλυτη βεβαιότητα εντελώς ανόητος, αυτός που περιμένει ή ελπίζει να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πείραμα"........

bimmerm
22-02-13, 18:41
Έχεις δίκιο Στάθη, το σκίσαμε λίγο το θέμα. Τελευταίο μου off topic ποστ.

Με συγχωρείς αλλά πρότεινα. Ψήφισε άλλον. Ακόμα κι αυτός που λες ότι φοράει μάσκα, υπάρχει θες δεν θες πιθανότητα να μην τη φοράει πια. Κι αυτό θα κυνηγήσω. Εάν αποδειχθεί λάθος, δεν τον ξαναψηφίζω. Πέφτεις κ εσύ στην ίδια παγίδα. ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΣ το μέλλον μιας επιλογής και επιλέγεις κάτι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ψεύτικο.

Ο Αϊνστάιν είπε (φιλικά στο λέω έτσι; :original:)

"Είναι με απόλυτη βεβαιότητα εντελώς ανόητος, αυτός που περιμένει ή ελπίζει να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας το ίδιο πείραμα"........

σταθη αν θες μετεφερε το στην επικαιροτητα.κλεινω εδω...

το ξαναβαζω γιατι το απομονωσες και δεν ειναι δικαιο...

το να ψηφισουμε αυτους που ειναι μαθηματικα σιγουρο οτι ειναι χειροτερο γιατι ειναι πρωην μελη του ιδιου συστηματος και αποδειχθηκε οτι ηταν και φαλτσοι,με μασκες ειναι χειροτερο.απλα φυγαν απο το κομμα τους για να ικανοποιησουν την φιλοδοξια τους και να την πουν στους αλλους που τους εδιωξαν.ποδοσφαιρο δλδ.ομαδες και φανατισμος.
γιατι απο ουσια παλι οτι εκαναν οι αλλοι θα εκαναν γιατι βγηκαν απο αυτους.το βλεπεις πως κινουνται τωρα που εκλεχθηκαν στην βουλη.καμμια φορα ειναι επικινδυνο να δοκιμαζεις χειροτερα πραγματα.

ειδες οτι χρησιμοιποιησα και εγω την λεξη μαθηματικαthumb

δεν υπαρχει αλλος γιατι ειναι ο.. ιδιος.ο ανεξαρτητος ελληνας εδωσε δειγματα τι θα εκανε μετα την εκλογη του ,το ιδιο και οι αλλοι που δεν ειναι αλλοι... ειναι αυτοι που μας εφεραν εδω συμμετεχοντας στις κυβερνησεις η' αντιπολιτευσεις.ξερω πολλα ατομα που μου ελεγαν οτι τους ψηφισαν και τους προειδοποιησα οτι δεν προκειται να πουν μετα κατι διαφορετικο.τωρα μου δινουν δικιο γιατι καταλαβαν οτι μετα την εκλογη τους οτι αλλαξε τα ρουχα τους ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα τους αλλιως.
και εγω οπως και ακποιοι αλλοι της γεννιας μου το ηξεραν αυτο γιατι γνωριζουμετην ιστορια που επαναλαμβανεται.
δες τις κωλοτουμπες που εκαναν ολα τα κομματα που εκλεχθηκαν.

αρα πιο ανοητος ειναι αυτος που θα ψηφιζε καποιους αλλους που θα αποδεικνυονταν ιδιοι με τους προηγουμενους, αφου σε ειχαν ηδη ξεγελασει.:original:

αν εννοεις τριτα κομματα εξω απο την βουλη απο γνωστα ,οπως ψηφισα εγω τοτε ναι ..αλλα και εκει θελει προσοχη γιατι υπαρχυν κλωνοι των μεγαλων..τεσπα αν θες παρε απο την αρχη το θρεντ επικαιροτητα και διαβασε το να καταλαβεις τι εννοουμε...

katsaraios
29-11-13, 15:47
Παρε κοσμε...:ranting2::ranting2:

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254463&catid=3

- 60% η αύξηση των διοδίων στην Αττική
- Τρεις νέοι σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Αγιο Στέφανο και στο Βαθύ
- Μεγάλες αυξήσεις και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, στην Ολυμπία Οδό
- Το ανακοίνωσε στην Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Αλμυρή γεύση θα έχουν οι τιμές των διοδίων και θα πληρώσουμε ακριβά τις αναθεωρημένες συμβάσεις έργων που θα κυρωθούν από την Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν κυρωθούν από τη Βουλή οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, θα αλλάξει και η τιμολογιακή πολιτική των διοδίων. Με άλλα λόγια θα ακριβύνουν σχεδόν όλα τα διόδια!

- Στα διόδια Αφιδνών, για παράδειγμα, το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα.

- Στο τμήμα Μεταμόρφωση - Μαλιακός, θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.
Στους συχνούς χρήστες που πραγματοποιούν διελεύσεις ηλεκτρονικά, στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων θα παρέχονται εκπτώσεις έως και 50%, ανάλογα με τη συχνότητα των διελεύσεων
Μεγάλες αυξήσεις, όμως, θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων, όταν αναθεωρηθούν οι συμβάσεις.

Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, για παράδειγμα, το αντίτιμο στον σταθμό της Πελασγίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αυξηθεί κατά 26,3% για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν ηλεκτρονικά, καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν 2,4 ευρώ από 1,9 ευρώ που είναι σήμερα.

Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, το ύψος των διοδίων στον σταθμό Μοσχοχωρίου θα αυξηθεί κατά περίπου 30%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 4 ευρώ από 3,1 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για τους οδηγούς που πληρώνουν ηλεκτρονικά, η τιμή θα παραμείνει αμετάβλητη. Εκπτώσεις, ωστόσο, έως και 80% θα προβλέπονται για τους συχνούς χρήστες μετωπικών σταθμών.

Στην Ολυμπία Οδό, θα αυξηθεί κατά 30% το αντίτιμο των διοδίων στον σταθμό της Ελευσίνας. Ωστόσο, τα διόδια θα μειωθούν στους μετωπικούς σταθμούς στο Ζευγολατιό, το Ρίο και τη Νέα Πέραμο, από 20% έως και 50%.

Οι αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης και, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν καθυστερήσει να εφαρμοστούν λόγω της διακοπής των έργων.

Δημόσιο και παραχωρησιούχοι, πάντως, έχουν συμφωνήσει να χρεώνονται, στο μέλλον, οι οδηγοί ανάλογα με τις αποστάσεις που καλύπτουν.

Eντός της ημέρας, κατατίθενται στη Βουλή, προκειμένου να κυρωθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι αναθεωρημένες συμβάσεις για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, τα οποία έχουν παγώσει από το 2010, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή έως τις 10 Δεκεμβρίου, το αργότερο.

A8hnaios
29-11-13, 15:49
μλκ μου πως θα πηγενεις σαλονικα? :whistle:

Αερόπλανο ειναι η Λυσηηη.... :hystericalbs1:

katsaraios
29-11-13, 16:05
μλκ μου πως θα πηγενεις σαλονικα? :whistle:

Αερόπλανο ειναι η Λυσηηη.... :hystericalbs1:
Φιλε αλλη ειναι η λυση:whistle::whistle:

Nino
29-11-13, 16:06
Παρε κοσμε...:ranting2::ranting2:

https://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=254463&catid=3

- 60% η αύξηση των διοδίων στην Αττική
- Τρεις νέοι σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Αγιο Στέφανο και στο Βαθύ
- Μεγάλες αυξήσεις και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, στην Ολυμπία Οδό
- Το ανακοίνωσε στην Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Αλμυρή γεύση θα έχουν οι τιμές των διοδίων και θα πληρώσουμε ακριβά τις αναθεωρημένες συμβάσεις έργων που θα κυρωθούν από την Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όταν κυρωθούν από τη Βουλή οι αναθεωρημένες συμβάσεις των έργων, θα αλλάξει και η τιμολογιακή πολιτική των διοδίων. Με άλλα λόγια θα ακριβύνουν σχεδόν όλα τα διόδια!

- Στα διόδια Αφιδνών, για παράδειγμα, το αντίτιμο θα αυξηθεί για τα επιβατικά οχήματα κατά 60%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 3,35 ευρώ από 2,10 ευρώ που είναι σήμερα.

- Στο τμήμα Μεταμόρφωση - Μαλιακός, θα λειτουργήσουν και τρεις νέοι πλευρικοί σταθμοί σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν τη Θήβα, από την πρώτη Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015.
Στους συχνούς χρήστες που πραγματοποιούν διελεύσεις ηλεκτρονικά, στους σταθμούς Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων θα παρέχονται εκπτώσεις έως και 50%, ανάλογα με τη συχνότητα των διελεύσεων
Μεγάλες αυξήσεις, όμως, θα ισχύσουν και στους σταθμούς διοδίων των υπόλοιπων οδικών αξόνων, όταν αναθεωρηθούν οι συμβάσεις.

Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, για παράδειγμα, το αντίτιμο στον σταθμό της Πελασγίας, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα αυξηθεί κατά 26,3% για τους οδηγούς που δεν πληρώνουν ηλεκτρονικά, καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν 2,4 ευρώ από 1,9 ευρώ που είναι σήμερα.

Στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, το ύψος των διοδίων στον σταθμό Μοσχοχωρίου θα αυξηθεί κατά περίπου 30%, καθώς θα διαμορφωθεί στα 4 ευρώ από 3,1 ευρώ που ισχύει σήμερα. Για τους οδηγούς που πληρώνουν ηλεκτρονικά, η τιμή θα παραμείνει αμετάβλητη. Εκπτώσεις, ωστόσο, έως και 80% θα προβλέπονται για τους συχνούς χρήστες μετωπικών σταθμών.

Στην Ολυμπία Οδό, θα αυξηθεί κατά 30% το αντίτιμο των διοδίων στον σταθμό της Ελευσίνας. Ωστόσο, τα διόδια θα μειωθούν στους μετωπικούς σταθμούς στο Ζευγολατιό, το Ρίο και τη Νέα Πέραμο, από 20% έως και 50%.

Οι αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων προβλέπονται από τις συμβάσεις παραχώρησης και, σε αρκετές περιπτώσεις, είχαν καθυστερήσει να εφαρμοστούν λόγω της διακοπής των έργων.

Δημόσιο και παραχωρησιούχοι, πάντως, έχουν συμφωνήσει να χρεώνονται, στο μέλλον, οι οδηγοί ανάλογα με τις αποστάσεις που καλύπτουν.

.

Δεν εχει μεινει και πολυς χωρος... το ποτηρι ζητημα αν χωραει αλλες σταγονες...
θα ανοιξει ο ασκος του Αιολου

Eντός της ημέρας, κατατίθενται στη Βουλή, προκειμένου να κυρωθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι αναθεωρημένες συμβάσεις για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

τα λεφτα απο τα διοδια τοσα χρονια τα μασανε ομως....

υγ.
Αρε Νινο λαικιστη!!!:whistle:

A8hnaios
29-11-13, 17:19
Φιλε αλλη ειναι η λυση:whistle::whistle:

Λες ρε... :whistle: :whistle:

https://www.youtube.com/watch?v=JrM1rrQATaI

HLIAS - E36
29-11-13, 20:56
ετσι ειναι ρε Σταθη αλλα ρε γμτ εγω προσωπικα αν παω στα διοδια κολωνω να μην πληρωσω πραγματικα και πιστευω ειναι πολλες χιλιαδες - εκατμμυρια που κανουν το ιδιο!!τι να κανουμε δλδ να πεις ανοιξε την μπαρα να περασω?

Συμφωνώ απόλυτα! Κι εγώ έχω σκεφτεί αρκετές φορές να το κάνω αλλά συνεχώς δεν βρίσκω το θάρρος όταν έρθει εκείνη η ώρα...:thumbsdown: Και μου τη σπάει άγρια γιατί έχω ακούμπήσει αρκετά ευρουλάκια για τα γ*****διόδια ειδικά τους τελευταίους μήνες...!!!:ranting2:

A8hnaios
30-11-13, 22:55
60% η αύξηση των διοδίων!

https://www.youtube.com/watch?v=z2qnhu6DhCo

:hystericalbs1: :hystericalbs1:

michaelp900
01-12-13, 00:01
ΕΛΛΑΔΑ 28% ανεργία=>Διόδια Αθήνα-Λαμία μετΆ επιστροφής θα φτάσει τα 26 ευρώ. Μέχρι την Θεσσαλονίκη υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 55 ευρώ
ΕΛΒΕΤΙΑ: 3,5% ανεργία=>Διόδια πληρώνεις 35ευρώ, μια φορά, για όλο τον χρόνο, για όλες τις διαδρομές παντού στην χώρα.

Λογική και κοινωνική ευαισθησία...

Diogo
01-12-13, 12:06
Τα άλογα πληρώνουν;

Aν έχει αριθμό κυκλοφορίας σιγουρα!!!Αν και στο βιντεάκι σου το άμοιρο είχε καταθέσει πινακίδες για το '13!!!
:whistle:

friendgr
06-12-13, 15:53
Μα συγνώμη ρε παιδιά. Είπε κανένας ότι τα τέλη, τα διόδια, τα τεκμήρια, οι φόροι πολυτελείας , αντικατοπτρίζουν κάτι, είναι ανταποδοτικά;

Ηταν, είναι και θα είναι ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥ χαρακτήρα.

Ούτε συγκρινόμασταν ποτέ, ούτε και θα συγκριθούμε ποτέ με αναπτυγμένες χώρες. Οποιαδήποτε σύγκριση είναι ατυχής.

Οσο θα λείπουν λεφτά από τα ταμεία (και θα λείπουν) όχι μόνο θα ανεβαίνουν, αλλά και θα μπαίνουν και καινούργια. Οποιος μπορεί τα πληρώνει. Οποιος δεν μπορεί, το πουλάει, το σκοτώνει, το χαρίζει και εις άλλα με υγεία.

Οι άνθρωποι πόσο πιό νιανιά να μας το κάνουν; Το λένε και το πράτουν με χίλιους δυό τρόπους: ότι κινείται και δεν κινείται θα υπερφορολογείται. Οποιος δεν αντέχει τα "κουβαδάκια" του και σε άλλη παραλία (χώρα) .

Αυτά τα ολίγα έχω καταλάβει. Τα υπόλοιπα είναι για να κουράζουμε τα πληκτρολόγια....

A8hnaios
07-02-14, 18:58
https://www.youtube.com/watch?v=s6LjfTNyqfc

:ranting2: :ranting2:

scania124
07-02-14, 19:17
Ενας θα σας πω......

Σημερα πόνεσε. .....4 ευρώ διοδιο δεν εχω πληρωσει ΠΟΤΕ!!!!!

konstantinaM3
07-02-14, 19:39
αφου δεν μαζευομαστε σαν λαος να παμε να τους βγαλουμε απο την βουλη εξω με τις κλοτσιες θα πληρωνουμε οτι π@παρια βαζουν....θα μου πεις η βια δεν ειναι λυση αμα ομως ειναι θρασιτατοι κ βγαζουν με το ετσι θελω οικογενεις εξω απο τα σπιτια τους γιατι δεν εχουν να πληρωσουν γιατι εχασαν τις δουλειες τους εξαιτιας τους δικια μου γνωμη δεν υπαρχει αλλη λυση...κ τα διοδια χωρις να ειναι ενταξει οι δρομοι κ τοσα πολλα διοδια το θεωρω μεγαλη κλοπη!

850CSI
07-02-14, 19:57
ας τα οσο τα σκαλιζης μ'αυτους τοσο το χειροτερο τα διοδια ειναι το κινητο χαρατσι

wheelman
07-02-14, 23:05
Μπορεί να αυξήθηκαν τα διόδια γεγονός που προκάλεσε πονοκέφαλο σε πολλούς οδηγούς αλλά υπάρχει τρόπος να τα αποφύγετε, χωρίς να σηκώσετε τις μπάρες.

Για να κάνετε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα σας κοστίσει σε χρόνο αλλά δεν θα πληρώσετε καθόλου διόδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dimtris-kypriotis.blogspot.gr, η συνολική απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια είναι 475χλμ (από Άγιο Στέφανο μέχρι Λευκό Πύργο) και ο συνολικός χρόνος είναι έξι ώρες.

Μέση ταχύτητα: 79,2 χλμ/ώρα
Μέση κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ.(diesel).
Κόστος καυσίμου: 39,7 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο diesel)
Κόστος διοδίων:0

Δείτε εδώ (https://www.tsekouratoi.gr/2014/02/blog-post_8474.html)την συνέχεια του άρθρου στο tsekouratoi.gr

konstantinaM3
08-02-14, 08:46
κ εγω αυτο κανω εδω κ πολυ καιρο οπου κ να θελω να παω παω απο τον παλιο τον δρομο που δεν εχει διοδια παραπανω στροφες μεν κ βενζινα αλλα προτιμω να τα χαλασω στην βενζινα παρα να τους τα δωσω!κ λαρισα που πηγαινοερχομαι συχνα παω απο τον παλιο...κ βλεπεις κ τις ομορφιες της φυσης!!!!!

Nino
08-02-14, 08:49
Μπορεί να αυξήθηκαν τα διόδια γεγονός που προκάλεσε πονοκέφαλο σε πολλούς οδηγούς αλλά υπάρχει τρόπος να τα αποφύγετε, χωρίς να σηκώσετε τις μπάρες.

Για να κάνετε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα σας κοστίσει σε χρόνο αλλά δεν θα πληρώσετε καθόλου διόδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dimtris-kypriotis.blogspot.gr, η συνολική απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη χωρίς διόδια είναι 475χλμ (από Άγιο Στέφανο μέχρι Λευκό Πύργο) και ο συνολικός χρόνος είναι έξι ώρες.

Μέση ταχύτητα: 79,2 χλμ/ώρα
Μέση κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ.(diesel).
Κόστος καυσίμου: 39,7 ευρώ (1,348 ευρώ/λίτρο diesel)
Κόστος διοδίων:0

Δείτε εδώ (https://www.tsekouratoi.gr/2014/02/blog-post_8474.html)την συνέχεια του άρθρου στο tsekouratoi.gr

βρε Λιακο αυτη η διαδρομη θελει συνοδηγο εμπειρο με road book!!

οσο για τα διοδια ας μη μιλησω γιατι θα χαρακτηρισθω λαικιστης...:ranting2:

wheelman
08-02-14, 09:33
βρε Λιακο αυτη η διαδρομη θελει συνοδηγο εμπειρο με road book!!

οσο για τα διοδια ας μη μιλησω γιατι θα χαρακτηρισθω λαικιστης...:ranting2:
Ρε Γιάννη ο τύπος περνάει μέχρι και απο χωματόδρομο,
εγω θα είχα χαθεί 50 φορές και θα είχα κάνει αλλα 300 χλμ
:th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Alex_
08-02-14, 16:35
Εντάξει ωραίος ο τύπος γλιτώνει τα διόδια αλλα 6 ώρες Αθήνα - θεσσαλονικη παρα ειναι πολυ!!

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

oldcarskickass
09-02-14, 01:38
Εντάξει ωραίος ο τύπος είναι τραγικός

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

Fixed!

Thomelef
09-02-14, 19:43
Το Θεσσαλονίκη αθηνα αν δεν υπάρχει λόγος να γίνεται οδικώς. Είναι μεγάλη βλακεια, το κατάλαβα ακόμα μια φορά από την τελευταία μου επίσκεψη τον οκτωμβρη.

Με κόστος 100κατι ευρώ κλείνεις αεροπορικώς πάνε έλα. Αν θες, νοικιάζεις για 30 ευρα ένα 1000ρι οπελ και τελείωσες. Ξεκούραστα και πολύ πιο οικονομικα.

Από Απρίλη Μάη που ανοίγει και η Ryanair τα δρομολόγια για το Βενιζέλος, ας πάρουν τα διόδια να τα βάλουν στον κωλο τους, μαζί με τους δρόμους τους.

stefm5
09-02-14, 20:14
προς το παρόν φωτιά στα διόδια

Thomelef
09-02-14, 21:48
Ας τα κάψουν πέρα από τους υπαλλήλους και τους ιδιοκτήτες, δε νομίζω να στεναχωρεί κανεις...

paganis
09-02-14, 22:46
εγινε η αρχη...αντε και στα υπολοιπα.
https://www.enikos.gr/society/213054,BINTEO-Ekayan_ta_diodia_sth_Malakasa.html

Bazil Van Sinner
09-02-14, 23:43
εγινε η αρχη...αντε και στα υπολοιπα.
https://www.enikos.gr/society/213054,BINTEO-Ekayan_ta_diodia_sth_Malakasa.html

https://www.youtube.com/watch?v=OALHc8WoOp8&feature=share

A8hnaios
10-02-14, 15:35
ΣΥΜΒΑΣΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΤΡΩΝ - ΠΥΡΓΟΥ - ΤΣΑΚΩΝΟΣ ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ:
α) VINCI S.A.
β) HOCHTIEF PPP SOLUTIONS GmbH
γ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
δ) ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
ε) ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε.

Οποιος θελει του στελνω μαι Μαιλ το Φ.Ε.Κ

aggelosmk2
10-02-14, 22:20
Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας συνελήφθησαν ο δήμαρχος Ωρωπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι συλλόγων της περιοχής
- Την Τρίτη θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα
- Κλειστό το δημαρχείο Ωρωπού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις.

Για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια και τον εμπρησμό σε κουβούκλιο των διοδίων της Μαλακάσας συνελήφθησαν ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος και οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Τσεκρεζής και Ευάγγελος Λεμπούσης και ακόμα δυο δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Συναιτερισμού Αυλώνος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού καθώς και ο κοινοτάρχης Μαρκοπούλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και θα διανυκτερεύσουν και αύριο θα μεταβούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι: Παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας.

Κάτοικοι του Ωρωπού συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες ενώ την ίδια ώρα κλειστές είναι όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ωρωπού.

Το άρθρο εδώ : https://elas-lyste.blogspot.gr/2014/02/blog-post_4717.html

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
12-02-14, 09:40
Ryanair: Αθήνα-Θεσσαλονίκη από 9,99 ευρώ
1

Ακόμη μεγαλύτερη μείωση στις τιμές των εισιτηρίων της, για πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Απρίλιο - Μάιο, προσφέρει η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair.

Ειδικότερα, ο ιρλανδικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι εφόσον η κράτηση για τον προορισμό Αθήνα -Θεσσαλονίκη γίνει έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου, η τιμή των εισιτηρίων θα είναι από 9,99 ευρώ.

Η πτήση που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Απριλίου με πέντε πτήσεις την ημέρα.

Σημειώνεται ότι, στην Αθήνα από 1η Απριλίου θα σταθμεύουν μόνιμα δύο αεροσκάφη, τα οποία θα εξυπηρετούν 6 νέους προορισμούς προς: Χανιά, Λονδίνο (Στάνστεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη, με πάνω από 150 πτήσεις εβδομαδιαίως. Αντίστοιχα, στην Θεσσαλονίκη θα σταθμεύει ένα αεροπλάνο που θα εξυπηρετεί συνολικά 16 προορισμούς εσωτερικού και εξωτερικού με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

stefm5
12-02-14, 10:47
μπήκα πριν λίγο για εισητήριο 2 απριλίου προς θεσσαλονίκη με Ryanair, 11,74 ευρώ.
ποιά διόδια;;;;;

A8hnaios
18-02-14, 17:17
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/02/diodia-1.jpg

Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ, δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.

Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

Τα τμήματα του εθνικού μας δικτύου που μπορούν να ενώσουν ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια είναι:

1. ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ = 220km (εισπράξεις 10.000Χ6Χ366 = 110.000.000 ευρώ)
2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ = 250km (εισπράξεις 20.000Χ8Χ366 = 58.000.000 ευρώ)
3. ΠΑΤΡΑ-ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ = 150km (εισπράξεις 20.000Χ4Χ366 = 30.000.000 ευρώ )
4. ΡΙΟ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 225km (εισπράξεις 40.000Χ18Χ366 = 263.000.000 ευρώ)
5. ΕΓΝΑΝΤΙΑ( ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΛΕΞ/ΛΗ) = 566km (εισπράξεις 100.000Χ6Χ366 = 219.000.000 ευρώ)
6. ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ = 502km (εισπράξεις 150.000Χ23Χ366 = 1.262.000.000 ευρώ)
7. ΛΑΡΙΣΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ = 189km
8. ΛΑΜΙΑ-ΑΝΤΙΡΙΟ = 170km
9. ΧΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ = 202km
10. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ = 45km (εισπράξεις 200.000Χ4Χ366 = 235.000.000 ευρώ)

Το συνολικό μήκος του παραπάνω δικτύου είναι 2.519km

Αν δεχθούμε ότι στη χώρα μας τα ΙΧ επιβατηγά και φορτηγά που κυκλοφορούν είναι περίπου 8.000.000 με ένα μέσο όρο 200 ευρώ το χρόνο που πληρώνουν για τέλη κυκλοφορίας, το κράτος εισπράττει 8.000.000Χ200 = 1.600.000.000 δίς ευρώ.

Με τους παραπάνω υπολογισμούς συγκεντρώνονται περίπου 3,77 δίς ευρώ το χρόνο για την «συντήρηση» των δρόμων.

Αν δεχθούμε ότι δαπανάται ένα ποσόν περίπου 20% για την συντήρηση και την λειτουργία των δρόμων, δηλαδή 770.000.000 ευρώ περισσεύουν 3δίς ευρώ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
1. Για την κατασκευή ολοκλήρου του εθνικού δικτύου εκ του μηδενός απαιτούνται 2.519Χ8.000.000 = 20.152.000.000 δίς ευρώ.

2. Με τις παραπάνω εισπράξεις σε 7 χρόνια έχει ανακατασκευαστεί το εθνικό δίκτυο εξ, ολοκλήρου.

3. Γιατί σταμάτησαν οι εργασίες συνέχισης των δρόμων και ανακοινώνουν προγράμματα ΕΣΠΑ για την συνέχιση τους;

4. Γιατί αυξήθηκαν οι εισφορές στα διόδια;

5. Γιατί με την κατάργηση διοδίων η χώρα μας πλήρωσε πρόστιμο σε εργολάβους 7.000.000 ευρώ, και πως υπολογίστηκε η ανταποδοτικότητα;

6. Πόσα χρήματα έβαλαν οι εργολάβοι για την κατασκευή των οδών που ελέγχουν;

7. Γιατί το κόστος κατασκευής στην Ελλάδα είναι τριπλάσιο από αυτό των Ευρωπαϊκών χωρών;

8. Ποιος θα πληρώσει την ζημιά για την κακοτεχνία στο τμήμα ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ που δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια και ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ σαν κόστος και άλλα 100 εκατομ. περίπου από στέρηση εσόδων από τα διόδια, δηλαδή συνολικά 300.000.000 ευρώ.;

9. Πού πήγαν οι εισπράξεις περίπου 15 δίς ευρώ την τελευταία πενταετία που δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα μέτρο δρόμου ενώ αυτές γίνονται κανονικά;

10. Πόσα χρήματα πρέπει να προσθέσουμε στα παραπάνω που έχουν εισπραχθεί από την Ευρώπη από εθνικά προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ κλπ;

11. Πόσο μήκος δρόμου έχει κατασκευαστεί τα τελευταία 5 χρόνια και με ποιό κόστος;

Του Τ. Παναγιωτόπουλου (πολ. μηχανικού)

A8hnaios
28-02-14, 17:20
https://www.youtube.com/watch?v=wOS3GGwEGwg

paganis
28-02-14, 18:30
κατεβηκα μια βολτα προς λουτρακι..
φτανω στα διοδια ελευσινας, κρατωντας τα 3,20 που ληστρικα ειχαν επιβαλει..
πρωτη εκπληξη...τα διοδια εχουν μειωθει στα 2,10. Δεν μπορει λεω...κατι παιζει, αυτα δεν γινονται στην Ελλαδα...κοιταω στο απεναντι ρευμα...και βλεπω, αντι της ελευθερας ροης..κοσμοσυρροη και μπαρες...αλλα 2.10 στην επιστροφη...! ωραια λεω...καναν τα 3,20 , 4.20...καλα παμε..
φευγω...φτανω ισθμια, και εκει νεα διοδια και αλλα 1.8 κανουν αερα απο την τσεπη...ενω αλλα 1,8 αναζητουνται για τον γυρισμο.
δηλαδη τα 3.2 που ηταν για πηγαινε ελα κορινθο...εχουν γινει με το ετσι θελω ..7,8.
αναλογη αυξηση δηλαδη με τα διοδια αφιδνων που τα 2,10 πηγαινελα για ωρωπο πχ...γιναν 6,7..
και εμεις ακομα αταραχοι...και στην κοσμαρα μας..

konstantinaM3
28-02-14, 19:22
οσο δεν κανουμε τιποτα θα βαζουν θα βαζουν θα βαζουν..................

katsaraios
16-07-14, 14:32
Αναλογικα εως το τελος του 2015

https://caranddriver.e-go.gr/article.asp?catid=33045&subid=2&pubid=7358318

A8hnaios
16-07-14, 14:42
Μακαρι να γινει ετσι....! Italian job..

katsaraios
16-07-14, 14:46
Μακαρι να γινει ετσι....! Italian job..

Αρκει τα λαμογια μην υπρχρεωσουν το χλμ και μας βγαινει Π.χ η διαδρομη Ελευσινα-Ελ.Βενιζελος πολυ παραπανω απο τωραthumb

A8hnaios
16-07-14, 14:49
Xα! Παιζει κ αυτο.....

fanisk
16-07-14, 14:50
Βγαλτε e-pass οσοι δεν εχετε. Εβγαλα τη περασμενη βδομαδα (επιτελους). Θελει αδεια, αφμ και ταυτοτητα, σε 5' εχετε ξεμπερδεψει. Το ελαχιστο ποσο ειναι 30¤ και χανεται αν σε 2 χρονια δεν γινει ουτε μια διελευση. Γεμιζει απο ΑΟ, ΕΚΟ, Καρφουρ, τηλεφωνο κ.α
Η διαφορα στη τιμη δεν ειναι μεγαλη (0.30¤) αλλα αν προσθεσω το οτι δεν μποτιλιαρω σαν ******ς σε ωρες αιχμης και δεν με γεμιζουν με μονολεπτα και διλεπτα, αξιζει !

wheelman
16-07-14, 15:06
Δεν μόνο η μανούρα που γλυτώνεις στην ουρά.
Εγώ πχ που την χρησιμοποιώ καθημερινά ειμαι σε ένα πρόγραμμα που πληρώνω κανονικά 30 διελεύσεις και έχω δωρεάν τις επόμενες 15 οπότε πχ για αυτό τον μήνα θα γλυτωσω 42¤

fanisk
16-07-14, 15:13
Καλα για καθημερινη χρηση εννοειται πως επρεπε να το εχετε βγαλει ολοι ΧΘΕΣ! Επισης, το νεο μηχανακι ειναι σουπερ, ελεγα να μη το κολλησω γιατι ηταν τεραστιο, αυτο ειναι σαν σπιρτοκουτο.

Samaro
16-07-14, 15:16
Αρκει τα λαμογια μην υπρχρεωσουν το χλμ και μας βγαινει Π.χ η διαδρομη Ελευσινα-Ελ.Βενιζελος πολυ παραπανω απο τωραthumb

Είναι σίγουρο Γιώργο, πως η τελική αξία θα ανέβει !
Και έτσι όμως , είναι προτιμότερο από το να πληρώνεις το μέγιστο ποσό για διαδρομές που αφορούν δύο ή τρεις εξόδους.

friendgr
16-07-14, 15:30
Α ρε τι 2.5άρια (έχω e-pass) κοροϊδίστικα έχω δώσει τόσα χρόνια για ΜΙΑ μόνο εξοδο.......

Κι εγώ το πιστέυω πάντως, θα μείνει το 2.80 σαν ελάχιστο και βλέπω να πηγαίνει κανά 10ρικο το Ελευσίνα-Βενιζέλος.....
και μην πείτε ότι αποκλείεται είναι πολύ, σας θυμίζω πόσο έχει η γέφυρα το Ρίο-Αντίριο..... όλα χωνεύονται με τον καιρό....

doctore
16-07-14, 17:27
Καλα για καθημερινη χρηση εννοειται πως επρεπε να το εχετε βγαλει ολοι ΧΘΕΣ! Επισης, το νεο μηχανακι ειναι σουπερ, ελεγα να μη το κολλησω γιατι ηταν τεραστιο, αυτο ειναι σαν σπιρτοκουτο.

Ούτε το καινούργιο βλέπεται !!!

Μέχρι να βγάλουνε μαύρο, στο τεμπέλη θα τόχω.
Άκου ανοιχτό γκρί !!!
Αυτό μόνο σε Citroen Picasso μπορείς να το κολήσεις, και αν...:th_Laie_67-1:

wheelman
16-07-14, 19:02
Ούτε το καινούργιο βλέπεται !!!

Μέχρι να βγάλουνε μαύρο, στο τεμπέλη θα τόχω.
Άκου ανοιχτό γκρί !!!
Αυτό μόνο σε Citroen Picasso μπορείς να το κολήσεις, και αν...:th_Laie_67-1:

Αν το θέλεις μαύρο μπορούμε να το περάσουμε plastidip :drive:

Δεν νομίζω να έχει θέμα, rfid είναι...

doctore
16-07-14, 20:25
^

Πολύ καλή ιδέα Ηλία !

Πως θα αφήσουμε απείραχτο το bar code όμως ?

wheelman
16-07-14, 20:37
^

Πολύ καλή ιδέα Ηλία !

Πως θα αφήσουμε απείραχτο το bar code όμως ?
Το plasti αφαιρειτε εύκολα, ακομα κ με το χερι...
Απλα θα το "μασκαρουμε" με χαρτοταινια, βαφουμε
Και αφαιρουμε την ταινια μετα.

Ασχετο, τι θυμηθηκα τωρα.
Στον Ε.Σ. τα σημεια που δεν θελαμε να βαφτουν τα περνάγαμε με γρασο η βαζελινη και βαφαμε απο πάνω....

A8hnaios
10-12-14, 08:44
Τη διάθεση στον Μορέα ακόμα 75,9 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τα μειωμένα έσοδά του από τα διόδια, καθώς και 330 εκατ. ευρώ σε βάθος 30ετίας με τη μορφή επιδότησης λειτουργίας, εφόσον τα έσοδα δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δανείων του ιδιώτη – πλέον των 199 εκατ. ευρώ της επιδότησης λειτουργίας που όριζε η αρχική σύμβαση παραχώρησης – είναι οι βασικές παραχωρήσεις του Δημοσίου, στο πλαίσιο της ανασύστασης της σύμβασης παραχώρησης του άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης.
Πηγή:

Η Καθημερινή

Αυτές ειναι μπιζνες.

Γιαννης Ε39
10-12-14, 18:20
Αν είναι ετσι για την Αττική Οδό,θα μας δώσουν και ρέστα;;;

Moufas E46
10-12-14, 18:27
https://www.protothema.gr/greece/article/433580/korinthou-patron-se-50-lepta-me-tria-diodia-/

3 σταθμους διοδιων θα εχει το κορινθος πατρα. :thumbsdown: 6 σταθμους για οσους ξεκινανε απο αθηνα μαζι με αττικη οδο. και ολα αυτα για μια αποσταση 200 χλμ. περαστικα μας

Bitz
10-12-14, 20:14
Ενα 1400αρι diesel θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα για καύσιμα από οτι σε διόδια.

katsaraios
10-12-14, 20:18
Τη διάθεση στον Μορέα ακόμα 75,9 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για τα μειωμένα έσοδά του από τα διόδια, καθώς και 330 εκατ. ευρώ σε βάθος 30ετίας με τη μορφή επιδότησης λειτουργίας, εφόσον τα έσοδα δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δανείων του ιδιώτη – πλέον των 199 εκατ. ευρώ της επιδότησης λειτουργίας που όριζε η αρχική σύμβαση παραχώρησης – είναι οι βασικές παραχωρήσεις του Δημοσίου, στο πλαίσιο της ανασύστασης της σύμβασης παραχώρησης του άξονα Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης.
Πηγή:

Η Καθημερινή

Αυτές ειναι μπιζνες.

Πως το ειπαμε αυτο????????
Γεια σας ρε μαγκες ιδιωτες τα φαγατε τα τρωκτικα:thumbsup::thumbsup:

Bitz
10-12-14, 20:36
Πως το ειπαμε αυτο????????
Γεια σας ρε μαγκες ιδιωτες τα φαγατε τα τρωκτικα:thumbsup::thumbsup:

Για να μπορέσει να γίνει αυτο κάποια αρχιτρωκτικα τα πηραν χοντρά, ο ιδιώτης δεν υπογράφει μονος του.

katsaraios
10-12-14, 22:31
Για να μπορέσει να γίνει αυτο κάποια αρχιτρωκτικα τα πηραν χοντρά, ο ιδιώτης δεν υπογράφει μονος του.

Σαφως !!!!!

katsaraios
10-12-14, 22:37
Επειδη ψιλοβαριεμαι και μαλλον αρχιζω να ξεχναω ομως,καποιοι πολυ νομοταγεις νουθετουσαν και "βομβαρδιζαν" με υποδειξεις και "επιχειρηματα" την νομιμοτητα των επιχειρηματιων-σαρκοβορων-επενδυτων-αεριτζηδων οταν ξεσηκωθηκαν κατα καιρους πολιτες εναντιον τους για την αισχροκερδεια και την προκαταβολικη ειπσραξη ανευ εργων ...
Σαφως τωρα δικαιωμενοι χασκογελανε με τις συμβασεις ,οπου βολευει ο καθενας να ριξει λασπη και να φαινεται "κυριος"....ανωτερα ταξη ρε παιδι μου ....

katsaraios
10-12-14, 23:28
Εγω τα μετεφερα γιωργο,
Τι σχεση εχουν οι διαπλοκες με τα διοδια ?

Στάλθηκε από το M82 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν φταιω φιλε αν δεν ασχολεισαι με πολιτικη αλλα ειλικρινα αυτα τα χρονια διαπιστωσες οτι δεν υπαρχει διαπλοκη στις αναθεσεις-υπογραφες-αναληψεις των δημοσιων δρομων ???
Πρεπει να το ακουω πρωτη φορα αποψε ,ακομα και απο εκεινους που με βδεγλυμια απευθυνονταν σε οποιον εγραφε η ελεγε κατι δεν αμφισβητηθηκε η διαπλοκη...
Μπορουν να γραφτουν ονοματα και εταιρειες να ενημερωθει οποιος θελει..

https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=516838&postcount=735
Εδω δλδ για την συμβαση της Αττικης οδου δεν ξερεις τιποτα περι διαπλοκης???

katsaraios
10-12-14, 23:35
https://www.parakato.gr/2010/03/blog-post_27.html

Ενα μονο αρθρακι...
Για τις Ε.Ο ακολουθουν χειροτερα....

"Η σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφηκε το 1996 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, προβλέπει ότι η εκμετάλλευση από τους μεγαλοεργολάβους μπορεί να διαρκέσει από 18 έως 23 χρόνια (δηλαδή από το 2019 έως το 2024). Ωστόσο, υπάρχει ρήτρα με βάση την οποία μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα στο Δημόσιο, εφόσον έχει γίνει η αποπληρωμή των δανείων και η επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων (των κεφαλαίων δηλαδή που υποτίθεται έβαλαν οι ίδιοι στο έργο) με μια ελάχιστη απόδοση 11,6%.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το έργο κόστισε 1,3 δισ. ευρώ, από τα οποία το 32% (420 εκατ. ευρώ) κατέβαλε το Δημόσιο, μαζί με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ. Γύρω στα 675 εκατ. ευρώ ήταν τα δάνεια που σύναψαν οι εργολάβοι με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Περίπου 175 εκατ. ευρώ ήταν η ίδια συμμετοχή των εργολάβων στο έργο και για να το εγκαταλείψουν θα έπρεπε να τους επιστραφούν με μια απόδοση 11,6%, δηλαδή να πάρουν 20,30 εκατ. ευρώ παραπάνω.

Τα τρελά κέρδη...
Τα συνολικά έσοδα μέχρι τώρα στα 8 χρόνια λειτουργίας της Αττικής Οδού υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει όχι μόνο το ύψος των δανείων και των ιδίων κεφαλαίων, αλλά και το συνολικό κόστος του έργου!

katsaraios
11-12-14, 07:27
Δεν φταιω φιλε αν δεν ασχολεισαι με πολιτικη αλλα ειλικρινα αυτα τα χρονια διαπιστωσες οτι δεν υπαρχει διαπλοκη στις αναθεσεις-υπογραφες-αναληψεις των δημοσιων δρομων ???
Πρεπει να το ακουω πρωτη φορα αποψε ,ακομα και απο εκεινους που με βδεγλυμια απευθυνονταν σε οποιον εγραφε η ελεγε κατι δεν αμφισβητηθηκε η διαπλοκη...
Μπορουν να γραφτουν ονοματα και εταιρειες να ενημερωθει οποιος θελει..

https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=516838&postcount=735
Εδω δλδ για την συμβαση της Αττικης οδου δεν ξερεις τιποτα περι διαπλοκης???
Διορθωνω καθως βιαστηκα στην γραφη....
*βδελυγμια
πρόκληση ζωηρής αποστροφής από κάτι που βλέπω, ακουμπάω, ακούω κτλ.

A8hnaios
11-12-14, 12:45
Μπορουν να γραφτουν ονοματα και εταιρειες να ενημερωθει οποιος θελει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μορέας έχει λάβει στο παρελθόν ως αποζημίωση 68,4 εκατ. ευρώ για καθυστέρηση της έναρξης παραχώρησης και 5,7 εκατ. ευρώ για καθυστερημένη καταβολή δύο δόσεων της χρηματοδοτικής συμβολής. Και μέσω διαιτησίας 9,7 εκατ. ευρώ για απώλεια εσόδων από διόδια (συνολικά 83,8 εκατ. ευρώ). Ο Μορέας ανήκει κατά 72% στον ΑΚΤΩΡ, 15% στην J&R ABAΞ και 13% στην Intracom. Με τις υγειες μας!

A8hnaios
11-12-14, 17:21
https://www.filathlos.gr/media/k2/items/cache/89d234043d62ccfaa4e2eb5d49a5434b_L.jpg

Υπομονή για ένα ακόμη χρόνο θα πρέπει να κάνουν οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την Δυτική Ελλάδα, καθώς στο τέλος του 2015 θα αρχίσει να παραδίδεται στην κυκλοφορία ο βασικός άξονας της Ολυμπίας Οδού που περιλαμβάνει το τμήμα Κόρινθος- Πάτρα.

Η ολοκλήρωση του δρόμου, ο οποίος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους στην Ελλάδα, αναμένεται να συντομεύσει την διαδρομή Κόρινθος -Πάτρα κατά μισή ώρα περίπου (θα διαρκεί μιάμιση ώρα).

Ήδη οι κατασκευαστικές εργασίες στον οδικό άξονα έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 60%.

Σήμερα στο έργο απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι.

Με τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πάτρας οι οδηγοί θα προστεθούν και νέα διόδια στο Ζευγολατιό, στα Νικολαίικα και στο Ρίο, ενώ πλευρικούς σταθμούς θα έχουν οι κόμβοι εισόδου/εξόδου σε Ζευγολατιό, Κιάτο, Ακράτα, Καλάβρυτα και Αραχωβίτικα, εκτινάσσοντας το κόστος του ταξιδιού.

Οι υπέυθυνοι της Ολυμπίας Οδός πάντωες απέφυγαν να αναφερθούν σε τιμές που θα ισχύσουν για τα νέα διόδια.

Να σημειωθεί ότι η εθνική οδός Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας - Πύργου - Τσακώνας ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2008, ωστόσο τα έργα σταμάτησαν το 2011 λόγω έλλειψης κονδυλίων. Τα έργα ξεκίνησαν και πάλι στα τέλη του 2013, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ τραπεζών και κατασκευαστικών και δημοσίου.

Το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 1,48 δισ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 38% από ιδιωτικά κεφάλαια (29% τραπεζικά δάνεια και 9% ίδια κεφάλαια των εταιρειών), 33% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 23% από τη συμβολή των χρηστών (έσοδα διοδίων) και 6% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στην Ολυμπία Οδό, που είναι η εταιρία παραχώρησης του έργου, συμμετέχουν οι Vinci Concessions (29,9%), η Hochtief PPP Solutions (17%), η J&P ΑΒΑΞ (17%), η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (17%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (17%) και η ΑΘΗΝΑ (που ανήκει στον όμιλο J&P ΑΒΑΞ) με 2,1%.

Fpress

sierra
12-12-14, 00:58
Ξέρη κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ενώ έχεις μπει στον αυτοκινητόδρομο και πληρώνεις διόδια σε ορισμένες εξόδους που βγαίνεις έχουν διόδια που πληρώνεις για να βγεις; Και εξηγώ. Από Καλαμάτα για Αθήνα όταν μπαίνεις πληρώνεις και άν θέλεις να βγεις για Μεγαλόπολη στα Παραδείσια (ένα χωριό πριν που έχει την έξοδο) πληρώνεις διόδια. Ξέρει κάποιος;

katsaraios
12-12-14, 02:59
Ξέρη κάποιος να μου εξηγήσει γιατί ενώ έχεις μπει στον αυτοκινητόδρομο και πληρώνεις διόδια σε ορισμένες εξόδους που βγαίνεις έχουν διόδια που πληρώνεις για να βγεις; Και εξηγώ. Από Καλαμάτα για Αθήνα όταν μπαίνεις πληρώνεις και άν θέλεις να βγεις για Μεγαλόπολη στα Παραδείσια (ένα χωριό πριν που έχει την έξοδο) πληρώνεις διόδια. Ξέρει κάποιος;

Mεχρι τα Παραδεισια εχει νομιζω ενα σταθμο διοδιων,προφανως οι "γυπες" δεν ικανοποιουνται με το ποσο και θελουν εξτραδακι...
Αλλα πληρωνεις υποτιθεται μονο για την εισοδο και την χρηση του αυτοκινητοδρομου οχι και για την εξοδο απο αυτον..
Εισαι σιγουρος Πανο ??

doctore
12-12-14, 13:50
Κόρινθος-Πάτρα σε 1,5 ώρα!
...

Ψηλέ για μία ώρα λένε...
120 χλμ είναι Κόρινθος Πάτρα.
Εκτός αν εννοούσες Αθήνα - Πάτρα :original:

A8hnaios
12-12-14, 21:41
Εκτός αν εννοούσες Αθήνα - Πάτρα :original:

Αυτο εννοουσα Μπιλ! thumb