Επιστροφή στο Forum : [E46] τριξιμο τεμπελη
ρε παιδια μηπως καποιος εχει κανει τον τεμπελη να σταματησει πια να τριζει σαν σκουνα???? ρε γμτ μου εχει σπασει τα νευρα ενω δεν τριζει τπτ στο αμαξι(περα παο το σπαστικοτατο κρακ κρακ απ τα παραθυρα) ακους αυτο το σπαστικο τριξιμο απ τον τεμπελη!! δεν τον εχω βγαλει ακομα για να δω τι παιζει απλα λεω μηπως καποιος το εχει κανει ηδη και εχει βρει τι φταιει!!!!
Tsakirakos
16-09-10, 10:41
με τα παραθυρα ρε Πανο τι μπορει να γινει? κατανταει πολυυυυυυ σπαστικο το τριξιμο....
Έχεις εντοπίσει απο που έρχεται ο ήχος?Απο τη βάση του τεμπέλη στο αμάξωμα ή απο πιο πάνω?
Για εμένα W40 και θα είσαι κομπλέ,αρκεί να βρεις που είναι η ρίζα του κακού...;) :original:
με τα παραθυρα ρε Πανο τι μπορει να γινει? κατανταει πολυυυυυυ σπαστικο το τριξιμο....
To κρακ κρακ,πας για αλλαγή γρύλου κάποια στιγμή ή αλλάζεις κάτι πλαστικά αμα πιάνουν τα χέρια σου. Βέβαια μην φαντάζεσαι.Φίλος που τα έφτιαξε,μετά απο 1 χρόνο πάλι τα ίδια...:(
Tsakirakos
16-09-10, 11:04
To κρακ κρακ,πας για αλλαγή γρύλου κάποια στιγμή ή αλλάζεις κάτι πλαστικά αμα πιάνουν τα χέρια σου. Βέβαια μην φαντάζεσαι.Φίλος που τα έφτιαξε,μετά απο 1 χρόνο πάλι τα ίδια...:(
καταλαβα...
τα χερια μου πιανουν αλλα για χοντρες δουλειες(τρακτερ,γεωργικα μηχανηματα)...οχι λεπτοδουλειες!:hystericalbs1:
οσον αφορα τα τριξιματα...δοκιμασε στις ενωσεις του καθε εξαρτηματος-ανταλλακτικου , αυτο που προτεινε ο Μπιλ...WD40...λυνει πολλα προβληματα!thumb
το κακο ειναι οτι αντε να βρεις που ειναι αυτο το βρωμοτριξιμο!!πιο πολυ μου κανει απ το ελατηριο που εχει στον μεντεσε του αλλα κανονικα πρεπει να ξυλωθει η κονσολα για να εχω ακριβη εικονα!!!απλα ελεγα μηπως και καποιος εχει εντοπισει την βλαβη για να μην ξυλωνω αδικα!!!!
υγ Στεφανε θα τελειωσει μονο με αλλαγη γρυλων συνολο 300ε και οι 2 περασμενοι!!!!!!!!
Tsakirakos
16-09-10, 11:32
το κακο ειναι οτι αντε να βρεις που ειναι αυτο το βρωμοτριξιμο!!πιο πολυ μου κανει απ το ελατηριο που εχει στον μεντεσε του αλλα κανονικα πρεπει να ξυλωθει η κονσολα για να εχω ακριβη εικονα!!!απλα ελεγα μηπως και καποιος εχει εντοπισει την βλαβη για να μην ξυλωνω αδικα!!!!
υγ Στεφανε θα τελειωσει μονο με αλλαγη γρυλων συνολο 300ε και οι 2 περασμενοι!!!!!!!!
προτιμω το τριξιμο απο τα παραθυρα τοτε,παρα το τσουξιμο στον κ@λο απο τα 300 ευρω...:shok:
Κωνσταντίνος
16-09-10, 12:46
Eτριζε και σε μένα. Του έριξα wd40 πριν 2 μήνες περίπου και ησύχασε. Τώρα άρχισε να ακούγεται πάλι. Θα του ξαναρίξω και θα ησυχάσω πάλι για κανα δίμηνο. Και πάλι απο την αρχή...
Eτριζε και σε μένα. Του έριξα wd40 πριν 2 μήνες περίπου και ησύχασε. Τώρα άρχισε να ακούγεται πάλι. Θα του ξαναρίξω και θα ησυχάσω πάλι για κανα δίμηνο. Και πάλι απο την αρχή...
Εκανα ακριβως το ιδιο στον ασσο και δεν ξανα ετριξε!!!!thumbthumb
Και στο δικό μου τα ίδια, λίγο wd-40 και τέλος. Επίσης το δέρμα από το πλαϊνό του καθίσματος του συνοδηγού ακουμπάει πάνω στο τεμπέλη, με αποτέλεσμα να τρίζει καμιά φορά. Λίγη κρεμούλα δέρματος στα σημεία επαφής και όλα ΟΚ.
Τους γρύλους τους άλλαξα και τους δύο. Εκεί περίπου στη μέση στο κατάβασμα έκαναν ένα ενοχλητικό 'κρακ'.
Να αναφερω κατι για τα τζαμια που τριζουν στα κουπε.
αν τα κατεβασουμε 2 ποντους και σταματαν να τριζουν, τοτε εχουμε εντοπισει το προβλημα.Ο θορυβος προερχεται απο την επαφη του τζαμιου στο πανω μερος με το ελαστικο. Λιγο σπρει σιλικονις, η βαζελινη αν προτιματε στο λαστιχακι και οχι WD40. Οταν λεω λαστιχακι εννοω την τσιμουχα της πορτας, στο πανω μερος, εκει που μπαινει το τζαμι οταν κληνει η πορτα
katsaraios
16-09-10, 17:11
ριχτε μια ματια φιλοι μου για να γλυτωσετε τα 150ρια και τα τριξιματα
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=3249
για τον τεμπελη Πανο νομιζω πως με τον καιρο και οπως ακουμπαμε πανω τριζουν τα πλαστικα αυτακια στο πλαι της κονσολας στο πισω μερος και οχι τα ελατηρια επαναφορας.
m-power_01
16-09-10, 17:15
Οτι θεμα εχετε με τον τεμπελη ρωτηστε τον spar@ ...o ανθρωπος ξερει τα παντα!!! Ειναι πολυ μπροστα...
μπορω να ερθω εγω.. απλα υπαρχουν δυο προβληματα
1ον ειμαι ασπρος
2ον μπορω μεχρι αρχες σεπτεμβρη γιατι μετα εχω εξεταστικη!!
ειμαι μεγαλος τεμπελης..οποτε μαλλον οπως θα ξαπλωσω θα ποιασω και τα πισω καθισματα οποτε μπορω να τοποθετηθω και σε e92, οποτε μπαινω και στο δικο σου με μικροπατεντες!
Οτι θεμα εχετε με τον τεμπελη ρωτηστε τον spar@ ...o ανθρωπος ξερει τα παντα!!! Ειναι πολυ μπροστα...
:shok::shok::shok::shok::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
ριχτε μια ματια φιλοι μου για να γλυτωσετε τα 150ρια και τα τριξιματα
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=3249
για τον τεμπελη Πανο νομιζω πως με τον καιρο και οπως ακουμπαμε πανω τριζουν τα πλαστικα αυτακια στο πλαι της κονσολας στο πισω μερος και οχι τα ελατηρια επαναφορας.
και γω αυτο πιστευω οτι δεν ειναι το ελατηριο ειναι τα πλαστικα, πλαστικος θορυβος ακουγεται, θα δοκιμασω με το wd που ειπαν τα παιδια και βλεπουμε!!!
ghost-rider
16-09-10, 18:50
Μου τριζει κ μενα ο τεμπελης. Τον ψεκαζω μια στο τοσο, η στην εσχατη του σκαω ενα μπουνιδι και ησυχαζει για λιγο. Για σκληροπυρηνικο ψεκασμα που αντεχει παραπανω απο το wd-40 παντως υπαρχει και το γρασσο σε σπρει. Εχω παρατηρησει και το κρακ οταν το παραθυρο του συνοδηγου περνα απο τα μισα της διαδρομης κατεβαινοντας. Παντως αν δεν το σφηνωσω τερμα πανω(σταματησω την ανοδο οταν το τζαμι ακουμπησει το λαστιχο, και δεν το αφησω να σταματησει μονο του) δεν το κανει στο κατεβασμα. Βεβαια οταν οπλισω το συναγερμο μου το σφηνωνει μοναχο του.
Δυο αλλα πραγματα με ενοχλουν αφανταστα ομως.
1ον: Το κουρτινακι στη πισω εταζερα. Δεν το βουλωνει για κανενα λογο. Ειτε ανοιχτο ειτε κλειστο.
2ον: Οταν ανεβαινουν τα χιλιομετρα ακουγεται φυσημα απο τα μπροστινα παραθυρα. Τι κανουμε γι αυτα?
Υ.Γ. Τσιμουχες καινουριες και καινουρια εταζερα=το αφηνουμε οπως ειναι.
δυστυχως η μονη λυση!!! αα και το πιο ωραιο ειναι οτι εγω αλλαξα λαστιχο πορτας (μονο) και παλι μπαζει!!δλδ θελει και τα 2 λαστιχα αλλαγη και παλι παιζεται!!!!!
λοιπον επειδη ειδα οτι εχετε σοβαρα προβλημα αφησα οτι δουλεια ειχα (καμια δλδ γιατι ειμαι επαγγελματιας τεμπελης) και ηρθα να σας λυσω το προβλημα! το τριξιμο του τεμπελη ειναι συχνο προβλημα ειδικα τετοια εποχη, ο ηχος προερχεται απο τα δοντια του τεμπελη σας, τα οποια τριζουν η σε καποιες φασεις ακουγεται ενα μπρρρρρ, αυτο οφειλεται στην αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας, τροποι αντιμετωπισης η βαλτε του καμια εξτρα επενδυση αλκανταρα ή δερμα να μην χαλαει το εσωτερικο(ζακετα μπουφανακι κλπ) ή βαλτε στην πρωτη σκαλα το καλοριφερ! εκτος βεβαια αν θελετε να σας κρυωσει ο τεμπελης ωστε τον χειμωνα να εχετε θερμαινομενο τεμπελη!
οτι αλλο θελετε πειτε μου!
katsaraios
16-09-10, 20:58
λοιπον επειδη ειδα οτι εχετε σοβαρα προβλημα αφησα οτι δουλεια ειχα (καμια δλδ γιατι ειμαι επαγγελματιας τεμπελης) και ηρθα να σας λυσω το προβλημα! το τριξιμο του τεμπελη ειναι συχνο προβλημα ειδικα τετοια εποχη, ο ηχος προερχεται απο τα δοντια του τεμπελη σας, τα οποια τριζουν η σε καποιες φασεις ακουγεται ενα μπρρρρρ, αυτο οφειλεται στην αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας, τροποι αντιμετωπισης η βαλτε του καμια εξτρα επενδυση αλκανταρα ή δερμα να μην χαλαει το εσωτερικο(ζακετα μπουφανακι κλπ) ή βαλτε στην πρωτη σκαλα το καλοριφερ! εκτος βεβαια αν θελετε να σας κρυωσει ο τεμπελης ωστε τον χειμωνα να εχετε θερμαινομενο τεμπελη!
οτι αλλο θελετε πειτε μου!
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
ολα τα λεφτα !!!!!
Μου τριζει κ μενα ο τεμπελης. Τον ψεκαζω μια στο τοσο, η στην εσχατη του σκαω ενα μπουνιδι και ησυχαζει για λιγο. Για σκληροπυρηνικο ψεκασμα που αντεχει παραπανω απο το wd-40 παντως υπαρχει και το γρασσο σε σπρει. Εχω παρατηρησει και το κρακ οταν το παραθυρο του συνοδηγου περνα απο τα μισα της διαδρομης κατεβαινοντας. Παντως αν δεν το σφηνωσω τερμα πανω(σταματησω την ανοδο οταν το τζαμι ακουμπησει το λαστιχο, και δεν το αφησω να σταματησει μονο του) δεν το κανει στο κατεβασμα. Βεβαια οταν οπλισω το συναγερμο μου το σφηνωνει μοναχο του.
Δυο αλλα πραγματα με ενοχλουν αφανταστα ομως.
1ον: Το κουρτινακι στη πισω εταζερα. Δεν το βουλωνει για κανενα λογο. Ειτε ανοιχτο ειτε κλειστο.
2ον: Οταν ανεβαινουν τα χιλιομετρα ακουγεται φυσημα απο τα μπροστινα παραθυρα. Τι κανουμε γι αυτα?
Ο τεμπέλης και στο δικό μου τρίζει δίνοντας ένα πλαστικό θόρυβο, έχω ρίξει spray σιλικόνης αλλά και wd-40 και δεν πέτυχα τίποτα, ακόμη τρίζει. Έτσι κι αλλιώς το wd-40 προορίζεται για μέταλλα.
Όσοι λέτε πως με το wd-40 δεν τρίζει ο τεμπέλης σε ποιο σημείο τον ψεκάσατε μήπως και κάτι δεν κάνω σωστά....
Οι εταζέρες είναι συνήθες να τρίζουν στα 46άρια κουπέ, σε ξένα φόρουμ έχω διαβάσει πως σε μερικούς τρίζουν και μες την εγγύηση αλλά η αντιπροσωπία δεν καταφέρνει συνήθως να λύσει το πρόβλημα. Μία καλή λύση που την έχω δοκιμάσει και στο δικό μου είναι το diy με τα μπαλάκια του tennis. https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=527727&highlight=Tennis+ball
Τέλος για το φύσημα από τα παράθυρα απλά πρέπει το τζάμι να εφαρμόζει πιο δυνατά πάνω στο λάστιχο της πόρτας. Αρκεί λοιπόν ένα σφύξιμο στο τζάμι ώστε να μην κρατιέται χαλαρά από την πόρτα. Αυτό ρυθμίζεται βγάζοντας το προστατευτικό πλαστικό φιλέτο της πόρτας και σφίγγοντας το τζάμι με torx e7.
katsaraios
17-09-10, 00:14
Ο τεμπέλης και στο δικό μου τρίζει δίνοντας ένα πλαστικό θόρυβο, έχω ρίξει spray σιλικόνης αλλά και wd-40 και δεν πέτυχα τίποτα, ακόμη τρίζει. Έτσι κι αλλιώς το wd-40 προορίζεται για μέταλλα.
Όσοι λέτε πως με το wd-40 δεν τρίζει ο τεμπέλης σε ποιο σημείο τον ψεκάσατε μήπως και κάτι δεν κάνω σωστά....
Οι εταζέρες είναι συνήθες να τρίζουν στα 46άρια κουπέ, σε ξένα φόρουμ έχω διαβάσει πως σε μερικούς τρίζουν και μες την εγγύηση αλλά η αντιπροσωπία δεν καταφέρνει συνήθως να λύσει το πρόβλημα. Μία καλή λύση που την έχω δοκιμάσει και στο δικό μου είναι το diy με τα μπαλάκια του tennis. https://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=527727&highlight=Tennis+ball
Τέλος για το φύσημα από τα παράθυρα απλά πρέπει το τζάμι να εφαρμόζει πιο δυνατά πάνω στο λάστιχο της πόρτας. Αρκεί λοιπόν ένα σφύξιμο στο τζάμι ώστε να μην κρατιέται χαλαρά από την πόρτα. Αυτό ρυθμίζεται βγάζοντας το προστατευτικό πλαστικό φιλέτο της πόρτας και σφίγγοντας το τζάμι με torx e7.
φιλε με το σπρει σιλικονης την πατησες τα τριξιματα θα ειναι μονιμα,ΠΟΤΕ σπρει σιλικονης για τριγμους!!!
ghost-rider
17-09-10, 01:23
Αυτο με τα μπαλακια του τεννις δεν το πιασα. Πως γινεται? Δε σκραμπαζω πολλα απο ξενα.
Εγω εβαλα κατι αποστατες μεταξυ πλατης καθισματος και εταζερας. Μολις κλεισει το καθισμα τη σφηνωνει και βελτιωνεται καπως η κατασταση.
GiannisRob
17-09-10, 01:35
Αυτο με τα μπαλακια του τεννις δεν το πιασα. Πως γινεται? Δε σκραμπαζω πολλα απο ξενα.
Εγω εβαλα κατι αποστατες μεταξυ πλατης καθισματος και εταζερας. Μολις κλεισει το καθισμα τη σφηνωνει και βελτιωνεται καπως η κατασταση.
Ηλια ειναι απλο! Η εταζερα απο κατω εχει καποιες τρυπες. Μεσα απο αυτες θα περασεις μπαλακια του τενις, τα οποια θα σφηνωσουν αναμεσα στην εταζερα και το μεταλλικο τμημα που ειναι απο κατω (αυτο που εχει τις τρυπες απο τις οποιες περασες τα μπαλακια). Αφου σφηνωσουν, θα αποσβενουν τις ταλαντωσεις και τους κραδασμους της εταζερας, οποτε λογικα θα παψει να τριζει.
Για να περασουν ευκολα τα μπαλακια απο τις τρυπες, τους κανεις μια τρυπα για να βγει ο αερας που εχουν μεσα ;)
ghost-rider
17-09-10, 10:17
Ηλια ειναι απλο! Η εταζερα απο κατω εχει καποιες τρυπες. Μεσα απο αυτες θα περασεις μπαλακια του τενις, τα οποια θα σφηνωσουν αναμεσα στην εταζερα και το μεταλλικο τμημα που ειναι απο κατω (αυτο που εχει τις τρυπες απο τις οποιες περασες τα μπαλακια). Αφου σφηνωσουν, θα αποσβενουν τις ταλαντωσεις και τους κραδασμους της εταζερας, οποτε λογικα θα παψει να τριζει.Για να περασουν ευκολα τα μπαλακια απο τις τρυπες, τους κανεις μια τρυπα για να βγει ο αερας που εχουν μεσα ;)Σκιζεις! Πως δεν το χα σκεφτει κ εγω αυτο? Και μου χε περασει απο το μυαλο να το περιλαβω με αφρο πολυουρεθανης..
αχαχαχ οχι πολυουρεθανη με την καμια δεν προκειτε να βγει η εταζερα ποτε των ποτων μετα!!!! τα μπαλακια στην ουσια σπροχνουν την εταζερα προς τα πανω και την ''τεντωνουν'' οποτε δεν κουδουνιζει αλλο!!!!
zgouriazmenos
19-09-10, 11:53
Τα μπαλάκια του τένις κάνουν και γ@μώ τις δουλειές για την εταζιέρα! Σφήνωσα 2 και εξαφανιστήκαν οι τριγμοί εντελώς! Με τα παράθυρα απο το coupe που σφυρίζουν τί κάνουμε...??? Μήπως αν μάζευα λίγο τις πόρτες απο τους ρεγουλατόρους έστρωναν?
τελικα λυθικε το προβλημα του τεμπελη διαλυοντας τον ολοκληρο μεχρι τελευταιας βιδας (δλδ οπως εδω https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY71&mospid=47632&btnr=51_3242&hg=51&fg=35) αλλα ανοιγει κι αλλο ομως δεν το εχει το σχεδιαγραμμα!!! αφου λοιπον εκανα βιδες ολοκληρη την κεντρικη κονσολα μαζι και τον τεμπελη,επλυνα ολα τα εξαρτηματα με σαπουναδα και ενα πινελακι βουρτσισα ολα τα δυσκολα σημεια αρχισα την αντιστροφη συναρμολογιση!!! αφου τοποθετηθηκαν ολα στη θεση τους εβαλα λιγο γρασο εκει που ''δουλευει'' ο μεντεσες του τεμπελη και απισης στα δαχτυλιδια που πατανε τα ελατηρια της επαναφορας του!!!αφου τελειωσα εκανα την δοκιμη και πλεον δεν τριζει τπτ!!!!! αντε γιατι μου ειχε σπασει τα νευρα!!! εμεινε μονο ο κλασικος παραθυροθορυβος και καμια φορα κανενα τυχαιο κρακ απ την εταζερα πισω!!!!
υγ σορυ παιδια ποου δεν ανεβασα diy με φωτογραφιες ενω ειπα οτι θα το κανω οταν το θυμιθηκα ηταν αργα!!!!
halkida116mpack
27-09-10, 21:21
ο δικος μου τεμπελης που ετριζε δεν ηταν απο το σημειο που κανει την κινηση πανω κατω αλλα απο το σημειο επαφης του πανω μερους με το κατω...δηλαδη ανοιξα τον τεμπελη(εκει που ειναι η θηκη)και περασα σπρευ σιλικονης το πανω μερος των τοιχωματων και....τριτριτρι...τελος:thumbsup :