Επιστροφή στο Forum : Πως σας φαινεται αυτο?
Βρηκα αυτο καθως εβλεπα διαφορα στο ιντερνετ και χωρις να με ενδιαφερει να κρυψω τις αντιληψεις μου εχω να πω οτι αυτη η εικονα μου φαινεται ασχημη και δεν μου αρεσει κοαθολου προσωπικα για πολλους λογους πες τους προσωπικους,ιστορικους πες τους οπως θες δεν θα τους αναλυσω εδω...Η αποψη μου να πω οτι ειναι καθαρα προσωπικη και δεν κρινω κανεναν απλα απο περιεργεια το ανεβασα να δω πως τα βλεπουν οι Ελληνες ολων των ηλικιων αυτα..Απλα υπαρχουν ορια για τα παντα και θεωρω οτι αυτο ειναι εκτος
https://www.youtube.com/watch?v=OTzXOnbdmn0
katsaraios
11-09-10, 02:08
καποια στιγμη θα γινοταν και αυτο ετσι που ειναι μαζεμενοι ολοι εδω.
καποια στιγμη θα γινοταν και αυτο ετσι που ειναι μαζεμενοι ολοι εδω.
Μαζεμενοι παρανομα οι περισσοτεροι....
Μια χαρά! :whistle:
Αυτοί δεν είναι ούτε το 1% από αυτούς που είναι εδώ και ..ενισχύουν την οικονομία μας... που τόσο ανάγκη το έχει αυτές τις δύσκολες ώρες..
Είναι κρίμα να μην έχουν κλειστό χώρο να προσευχηθούν, αν πιάσει βροχή τι θα κάνουν? Του χρόνου να τους δώσουν τη βουλή.... ή να τους φτιάξουμε τζαμιά για να εξυπηρετούνται ..και να φτιαξουν κι αυτοί χριστιανικές εκκλησίες σε όλες τις χώρες του Ισλαμ για να πηγαίνουμε κι εμείς να προσευχόμαστε... ποιος ξέρει, όπως το πάμε μπορεί να γίνουμε και υπαλληλοί τους κάποια μέρα... τα παιδιά πολλών από εμάς σίγουρα...
Ελευθερία και Δημοκρατία έχουμε! Να φωνάξουμε κι άλλους να έρθουν να τους υιοθετήσουμε.... Είμαι λίγο ρατσιστής??? Καθόλου! Έχουμε χάσει το μέτρο :thumbsdown:
katsaraios
11-09-10, 02:24
καλα αυτο εννοειται αλλα σε λιγο θα ειναι "Ελληνες" συμφωνα με την προοπτικη καποιων ταγων.
Eλεύθερη χώρα είμαστε, ανεξιθρησκεία έχουμε από το 313 (με το διάταγμα των Μεδιολάνων), σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών θεωρώ πως υπάρχει, οπότε προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κατακριτέο που να ξεπερνά τα όρια.
Το αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι πάλι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα συζήτησης.
καλα αυτο εννοειται αλλα σε λιγο θα ειναι "Ελληνες" συμφωνα με την προοπτικη καποιων ταγων.
Ougagaboum :thumbsup:
https://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=czOmbXr9CH0
Μα καλα υπαρχουν ακομα αποψεις που διαχωριζουν - οριζουν τους ανθρωπους σε τι θεο πιστευουν???
katsaraios
11-09-10, 02:46
Ougagaboum :thumbsup:
https://www.youtube.com/watch?v=FwSEKgR5eL0&feature=related
https://www.youtube.com/watch?v=czOmbXr9CH0
https://www.youtube.com/watch?v=LDOcyEKWjnM&feature=related
μπαμπαμπουμ.....
https://www.youtube.com/watch?v=LDOcyEKWjnM&feature=related
μπαμπαμπουμ.....
που πάμε σύντροφε?????
https://www.youtube.com/watch?v=ANBvesCXGGw&feature=related
Μα καλα υπαρχουν ακομα αποψεις που διαχωριζουν - οριζουν τους ανθρωπους σε τι θεο πιστευουν???
Δεν πα να πιστεύουν ότι θέλουν Μάνο.. Το θέαμα είναι αποκρουστικό μέσα στο κέντρο της Αθήνας thumb
Να πανε να προσευχηθούν στα σπίτια τους ή όπου αλλού, όχι μπροστά στις κάμερες. Επίδειξη κάνουν για τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί στο κέντρο και στις γύρω γειτονιές... (όπου έχουν κάνει κατάληψη) και τους κυνηγάνε για λαθρεμπόριο, πρέζα κλπ
Γιατί δεν το είχαν ξανακάνει άλλη φορά?? Τώρα αισθάνονται την πίεση και καθοδηγούμενοι (όπως είναι όλοι αυτοί...) βρήκαν την κατάλληλη στιγμή να το κάνουν.
Δεν πα να πιστεύουν ότι θέλουν Μάνο.. Το θέαμα είναι αποκρουστικό μέσα στο κέντρο της Αθήνας thumb
Να πανε να προσευχηθούν στα σπίτια τους ή όπου αλλού, όχι μπροστά στις κάμερες. Επίδειξη κάνουν για τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί στο κέντρο και στις γύρω γειτονιές... (όπου έχουν κάνει κατάληψη) και τους κυνηγάνε για λαθρεμπόριο, πρέζα κλπ
Γιατί δεν το είχαν ξανακάνει άλλη φορά?? Τώρα αισθάνονται την πίεση και καθοδηγούμενοι (όπως είναι όλοι αυτοί...) βρήκαν την κατάλληλη στιγμή να το κάνουν.
Επιτελους καποιος τα λεει με το ονομα τους .......αλλο ρατσισμος και αλλο κατανοηση της καταστασης, ολοι καθοδηγουμενοι ειμαστε, απλα καποιοιτην κοπανανε απο το μαντρι και μιλανε με το μυαλο!!!!!
Eλεύθερη χώρα είμαστε, ανεξιθρησκεία έχουμε από το 313 (με το διάταγμα των Μεδιολάνων), σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών θεωρώ πως υπάρχει, οπότε προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κατακριτέο που να ξεπερνά τα όρια.
Το αν είναι νόμιμοι ή παράνομοι πάλι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα συζήτησης.
κατι παρομοιο κανουμε κι εμεις στο ιεροσολημα τις αγιες μερες του πασχα αλλα και σε ολες τις γειτονιες
ανα το κοσμο οπου υπαρχει ορθοδοξη εκκλησια.
με δεδομενο ομως οτι ειμαστε αναδελφο εθνος νιωθουμε απειλουμενοι εντος των συνορων μας.
Παντως και συμφωνα με το συνταγμα μας δε κανουν κατι παρανομο οι ανθρωποι απο τη στιγμη που δεν επιδιωκουν να προσιλιτισουν κοσμο.
Το ζητουμενο ειναι τις λιγες ελευθερειες που απολαμβανουν αυτοι οι μεταναστες (παρανομοι και νομιμοι)να μπορουν να τις απολαμβανουν ολοι οι ανθρωποι σε ολο το κοσμο
Τελος αυτη η εικονα δε μου αρεσε ισως γιατι δε την εχω συνηθισει.
Κωνσταντίνος
11-09-10, 10:27
Για να τα διαχωρίσουμε πάντως, άλλο οι παράνομη μετανάστευση και άλλο η λατρεία στον Θεό τους.
Το πρώτο με ενοχλεί και με προβληματίζει. Το 2ο με αφήνει αδιάφορο.
Φαντάζομαι θα ενοχλούσε πολλούς ακόμα και αν ήταν όλοι αυτοί νόμιμοι.
Υ.Γ Πάντως τώρα που το σκέφτομαι, οι μουσουλμάνοι είναι απείρως πιο πρακτικοί απο "εμάς". Ενα κενό χώρο θέλουν, τα χαλάκια τους, βγάζουν τα παπούτσια τους και τα λένε με τον δικό τους.
Αντιθέτως απο "εμάς" που χρειαζόμαστε, χρυσαφένεις διακοσμήσεις, αγιογραφίες, καντήλια, κεροστάσια, 2500 χιλιάδες εικόνες τριγύρω, παγκάρια φιλόπτωχου, ειδικός χώρος για τα τάματα, χώρος για λείψανα, χώρος για τίμια ξύλα, επιτάφειο, δεξιούς-αριστερούς ψάλτες, προθάλαμος ιερού, ιερό, 3-4 παππάδες, 2-3 καντηλανάφτες, παπαδοπαίδια, χώρος για τους επιτρόπους, γυναικονίτες, το γραφείο του chief-παππά κ.τ.λ
Και μόνο που τα έγραψα κουράστηκα.....
Εμενα δε με χαλαει αυτη η εικονα.
Με χαλαει που το κρατος εχει καταντησει ξεφραγο αμπελι.
Ας δουμε το πραγματικο προβλημα των μεταναστων και μη μπαινουμε στο τριπακι του ρατσισμου.
Το πιο ευκολο πραγμα σημερα ειναι να εισαι ρατσιστης.
Εχει μιλησει κανεις με αυτους τους ανθρωπους που παρατησαν πατριδες και οικογενειες και εκαναν χιλιαδες χλμ,οχι με τη BMW τους αλλα στο κοντεινερ ενος δουλεμπορου?
ελατε λιγο στη θεση καποιου απο αυτους τους ανθρωπους εστω και για 10 λεπτα και μετα τα ξαναλεμε
.
Ας δουμε το πραγματικο προβλημα των μεταναστων και μη μπαινουμε στο τριπακι του ρατσισμου.
Το πιο ευκολο πραγμα σημερα ειναι να εισαι ρατσιστης.
Εχει μιλησει κανεις με αυτους τους ανθρωπους που παρατησαν πατριδες και οικογενειες και εκαναν χιλιαδες χλμ,οχι με τη BMW τους αλλα στο κοντεινερ ενος δουλεμπορου?
ελατε λιγο στη θεση καποιου απο αυτους τους ανθρωπους εστω και για 10 λεπτα και μετα τα ξαναλεμε
και εμεις πηγαμε μεταναστες και μεναμε 7 νομα σε ενα δωμα.. αλλα ειχαμε τα ματια χαμηλα και τα χερια πιο κοντα!!! και οι περισσοτεροι τιμουσαμε το ψωμι που τρωγαμε...για αυτο στο τελος το δρομο τον γυρισαμε με bmw...
σας λεω μονο να φανταστειτε ως εικονα, ελληνες μεταναστες να ψηνουν ομαδικα αρνια σε κεντρικα παρκα της νεας υορκης, του λονδινου, στην πλατεια με τις μαριονετες ή τα λιονταρια στο μοναχο κλπ...
σε ποσα δευτερολεπτα της ωρας θα τους ειχαν στειλει στον αγυριστο???
καλη η κουλτουρα του καθενος και η θρησκεια του και δικαιωμα του, αλλα δεν γινεται να ειναι ξεφραγο αμπελι η χωρα και ο καθενας να κανει οτι γουσταρει...
και απο πανω να πηγαινει και η τηλεοραση και να προβαλει τα τοσο ωραια αυτα γεγονοτα...
δεν παμε καλααααααα....
και εμεις πηγαμε μεταναστες και μεναμε 7 νομα σε ενα δωμα.. αλλα ειχαμε τα ματια χαμηλα και τα χερια πιο κοντα!!! και οι περισσοτεροι τιμουσαμε το ψωμι που τρωγαμε...για αυτο στο τελος το δρομο τον γυρισαμε με bmw...
Σωστο και αυτο Γιαννη.
Δε συγκρινω ομως τους μεταναστες,σιγουρα υπηρξαν ομως και Ελληνες "λουλουδια" ετσι,απλα λεω οτι δεν πρεπει να γινομαστε ακραιοι ρατσιστες.
Και μενα μου τη σπανε απιστευτα καποιοι "μεταναστες" που πλεον εχουν και υφος,αλλα προσπαθω να μην ειμαι ρατσιστης.
Γνωρισα και συζητησα πολυ με την κοπελα που δουλευει στο συνεργειο που καθαριζουν στη δουλεια μου.
Την λεγαν Ζοριανα που σημαινει αστερι στα ουκρανικα.
Η συντομη ιστορια της παει καπως ετσι...
Παιδοψυχολογος,εργαζομενη σε δημοσιο δημοτικο σχολειο,αλκολικος συζηγος και ξυλο,απιστευτα χαμηλοι μισθοι και τελος απολυση.δεν ειχε λαφτα να φαει στην κυριολεξια.
τωρα καθαριζει περιφανα γραφεια και τουαλετες.
Το μονο που λεω λοιπον ειναι να μην ειμαστε πολυ σκληροι χωρις λογο.
Για τους εγκληματιες μεταναστες η αποψη μου ειναι "πακετο στην πατριδα τους" (τωρα το "πακετο" παρτε το οπως θελετε)
Για να τα διαχωρίσουμε πάντως, άλλο οι παράνομη μετανάστευση και άλλο η λατρεία στον Θεό τους.
Το πρώτο με ενοχλεί και με προβληματίζει. Το 2ο με αφήνει αδιάφορο.
Φαντάζομαι θα ενοχλούσε πολλούς ακόμα και αν ήταν όλοι αυτοί νόμιμοι.
Υ.Γ Πάντως τώρα που το σκέφτομαι, οι μουσουλμάνοι είναι απείρως πιο πρακτικοί απο "εμάς". Ενα κενό χώρο θέλουν, τα χαλάκια τους, βγάζουν τα παπούτσια τους και τα λένε με τον δικό τους.
Αντιθέτως απο "εμάς" που χρειαζόμαστε, χρυσαφένεις διακοσμήσεις, αγιογραφίες, καντήλια, κεροστάσια, 2500 χιλιάδες εικόνες τριγύρω, παγκάρια φιλόπτωχου, ειδικός χώρος για τα τάματα, χώρος για λείψανα, χώρος για τίμια ξύλα, επιτάφειο, δεξιούς-αριστερούς ψάλτες, προθάλαμος ιερού, ιερό, 3-4 παππάδες, 2-3 καντηλανάφτες, παπαδοπαίδια, χώρος για τους επιτρόπους, γυναικονίτες, το γραφείο του chief-παππά κ.τ.λ
Και μόνο που τα έγραψα κουράστηκα.....
Εξηγούμαι και πάλι γιατί είναι λεπτό το θέμα. Να μείνουν όσοι είναι νόμιμοι. Ούτε 1 παράνομος. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Δεν με απασχολεί τι πιστεύουν ούτε τι ψηφίζουν (όσοι είναι νόμιμοι). Οι μόστρες με ενοχλούν στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν αλάνες γύρω από την πόλη όπου θα μπορούσαν γνήσια να προσευχηθούν και χωρίς έτοιμη συνέντευξη από τα ΜΜΕ..... είναι ξεκάθαρο ότι ζητάνε κάτι. Νομιμοποίηση και δικαίωμα ψήφου? Ειδικούς χώρους προσευχής? Δημοσιότητα ταυτόχρονα με την ιδέα να γίνει τζαμί το σημείο "0" στο Μανχάτταν?? Αντίδραση στην αντίδραση του καψίματος του κορανιού στη Νεα Υόρκη λόγω της ιδέας του τζαμιού? Το σίγουρο είναι ότι δεν τους αντέχουμε. Είναι αναγκαστική υιοθεσία. Σόρρυ, αλλά δεν μπορώ να τη δεχτώ, δεν έχω τη δυνατότητα, εδώ έχω δυσκολία να μεγαλώσω όπως εγώ θα ήθελα τα παιδιά μου και πιστεύω πως δεν την αντέχουν πάρα πολλοί από εμάς. Ας αφήσουμε κατά μέρους τις ιδεολογίες (που μας έφεραν εδώ) και ας δούμε κάποια στιγμή, έστω και μερικά χιλιοστά πριν το γκρεμό την πραγματικότητα. Το Μπαγκλαντές και η Ρουάντα και άλλες τριτοκοσμικές χώρες είναι σε καλύτερη μοίρα από εμάς σήμερα οικονομικά... αυτοί έχουν ανοδική τάση, εμείς καθοδική.
Θα μου πείτε ότι και οι Έλληνες υπήρξαν μετανάστες; Υπήρξαν και απέδιδαν και αποδίδουν τους φόρους που τους αναλογούν στο ακέραιο όπου κι αν έχουν εγκατασταθεί. Βοηθούν την οικονομία της χώρας όπου βρίσκονται, δεν την υποσκάπτουν, ούτε προκαλούν, ούτε σκοτώνουν, ούτε κλέβουν, ούτε ζητιανεύουν στους δρόμους. Σε κάθε περίπτωση, ότι θέλει η μειοψηφία θα γίνει, όπως γίνεται πάντα σε αυτή τη δημοκρατική χώρα, αρκεί να έχεις την βοήθεια των μέσων για να περνάει η προπαγάνδα....
Ο ένας εκ των δύο παρουσιαστών έχει δηλώσει άθεος. Οκ, δεν θα τον κατηγορήσω καθόλου για αυτό. Τη στιγμή που δηλώνεις άθεος όμως και πιστεύεις ότι οι θρησκείες είναι εκμετάλλευση της ψυχής και υποβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μην υποστηρίζεις ότι κάποιοι άλλοι έχουν δικαίωμα να προσεύχονται στο Θεό τους μπροστά στις κάμερες στο κέντρο της πόλης...
Όσο για τα Ιεροσόλυμα που ειπώθηκε, αυτό είναι τύχη, τους έχουμε κάνει πλούσιους εκεί, ειδικά οι Έλληνες που πηγαίνουν εκεί και προσεύχονται... τι σχέση έχει με τους παραπάνω αυτό?? Δεν βρίσκω τίποτα κοινό..
Κωνσταντίνος
11-09-10, 12:51
Το χερότερο ξέρετε ποιό είναι. Οτι θα πάρουν αυτές τις εικόνες οι εξ ανατολής γείτονες μας και θα το παρουσιάζουν εν είδει μουσουλμανικής "απόβασης" και επίδειξης ισχύος μέσα στην Ελληνική πρωτεύουσα.
Ασχέτως των προθέσεων της οργάνωσης αυτής της ομαδικής προσευχής.
Δεν νομίζω πως είχαν "πονηρές" προθέσεις οι μουσουλμάνοι που μαζεύτηκαν, και θα πέσουν και οι ίδιοι θύματα εκμετάλευσης των γειτόνων μας, αφού θα το παρουσιάζουν όπως τους βολεύει.
Aυτο το κειμενο το βρηκα στο ιντερνετ ψαχνωντας για τα διακιωματα των μεταναστων κτλ....Κατεληξα σε αυτο το κειμενο στο οποιο σκαλωσα και το γραφει μια γυναικα...Ας ειναι μια κουβεντα απο αυτο ψεμα...Η πρωτη γραμμη και μονο δινει απειρες απαντησεις..
Ἡ ἀνεξηθρησκεία δέν ἐφαρμόζεται ἐπί εἰσβολέων ἐποίκων.
Ποῦ τό εἴδατε αὐτό στήν Ἱστορία;
Δέν ἔχετε ἐμπεδώσει ἀκόμη ὅτι μᾶς ἀντικαθιστοῦν σάν ἔθνος μέ στίφη βαρβάρων,ἀργά ἀλλά σταθερά;
Πότε θά ξυπνήσετε γιά νά μή μιλᾶτε γιά ἐλευθερία λατρείας καί ἄλλα χαζά;
Θά ξυπνήσετε μόνο ὅταν θά μαζεύετε τά ὑπάρχοντά σας καί μέ τήν οἱκογένειά σας θά τραβήξετε γιά ἄλλες πατρίδες; Ἐάν βεβαίως εἶστε τυχεροί καί ζῆτε ἀκόμη.
Οἱ Ἕλληνες μουσουλμάνοι καί ἐλευθερία ἔχουν καί εἶναι ἄνθρωποι δικοί μας·ἐννοῶ τούς Πομάκους καί ὄχι τούς πράκτορες τῆς Τουρκίας.
Ἐάν θελήσουμε νά ἐφαρμόσουμε τήν ἀρχή τῆς ἀνταποδοτικότητος θά πρέπη νά μείνουν στήν Θράκη τόσοι μουσουλμάνοι(οχι Πομάκοι)οσοι Ελληνες εμειναν στήν Πόλι.θά πρέπη νά μείνουν στήν Θράκη τόσοι μουσουλμάνοι(οχι Πομάκοι)οσοι Ελληνες εμειναν στήν Πόλι.Ἀκοῦστε,ἤ μᾶλλον διαβᾶστε,τό θέμα εἶναι πιό σοβαρό ἀπό τό ΔΝΤ,καί μείνετε ἀνένδοτοι ὥς πρός τό θέμα λάθρο,τέμενος καί συναφεῖς συζητήσεις,γιατί ἄν δείξουμε τήν παραμικρή ἀδυναμία καί ἐλαστικότητα,στό μέλλον τά βιβλία τῆς παγκοσμίου Ἱστορίας θά ἀναφέρωνται σέ μᾶς ὅπως τώρα ᾶναφέρονται στούς Ἴνκας,Ἀζτέκους καί ἄλλους χαμένους λαούς.
Ὁποιος δέν τό καταλάβη θά τήν ζήση τήν τραγωδία.
Καταρχην να εξηγηθω και εγω... ξερετε πια οι παραμικρες λεξεις-αποψεις, εχει διαστρεβλωθει το νοημα τους και μολις ακουστουν αμεσως επιφερουν ταμπελες του τυπου ρατσιστης,εθνικιστης κλπ
Ενας λαος οπως εμεις που γνωρισαμε στο πετσι μας την μεταναστευση που φαγαμε ψωμι αλλα και συμβαλαμε στη δημιουργια αυτων των οικονομικων μεγαθηριων που ειναι σημερα.
Η διαφορα μας ομως ειναι οτι εμεις αφομοιωθηκαμε και παρα των ολων προβληματων που αντιμετωπισαμε ο στοχος ηταν να δουλεψουμε για να ζησουν και οι υπολοιποι που εμειναν πισω.
Ουτε φυλακες ανοιξαμε και τους αμολησαμε,εδω υπηρχαν ανθρωποι που δεν καταφερναν να περασουν τα συνορα γιατι τοτε μεχρι και αν ειχαν χαλασμενα δοντια ελεγχαν...
Το σιγουρο ειναι ενα οτι η χωρα δεν μπορει να "αντεξει" αυτη την ασυδοτη λαθρομεταναστευση και οσο για τα δικαιωματα τους και ειναι υπεραρκετα και πολλες φορες περισσοτερα και απο των Ελληνων.
Απλο παραδειγμα ας παει καποιος να καταφερει Ελληνας να βγαλει βιβλιαριο αποριας για ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη... εκει να δεις!!
Ενω ο μεταναστης χρειαζεται μονο μια βεβαιωση απο την ενορια του.. και ας αυτοι σε μια οικογενεια δουλευουν ολοι και εχουν πια αξιολογα εισοδηματα.
Εισοδηματα ομως που δεν ανακυκλωνονται στην Ελληνικη αγορα... πηγαινουν σε αλλες χωρες...και εφτασε η στιγμη που η Ελλαδα στη προοπτικη αναπτυξης ειναι κατω απο τις τριτοκοσμικες!
Αυτο που θελω να πω ειναι αυτο που λεει ο Νικος νομιμοι με ισα εργασιακα δικαιωματα αλλα και υποχρεωσεις,με σεβασμο στη Χωρα που τους φιλοξενει!
Μια βολτα πρωι (γιατι βραδυ ξεχαστε το!) στο κεντρο της Αθηνας θα σας δημιουργησει πρωτογνωρα και διαφορετικα συναισθηματα...και πολλα συμπερασματα!!
Πανε που πανε καταδιαολου ολα αν γινουμε και στην ιδια μας τη χωρα μεταναστες...
Ο ένας εκ των δύο παρουσιαστών έχει δηλώσει άθεος. Οκ, δεν θα τον κατηγορήσω καθόλου για αυτό. Τη στιγμή που δηλώνεις άθεος όμως και πιστεύεις ότι οι θρησκείες είναι εκμετάλλευση της ψυχής και υποβάθμιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μην υποστηρίζεις ότι κάποιοι άλλοι έχουν δικαίωμα να προσεύχονται στο Θεό τους μπροστά στις κάμερες στο κέντρο της πόλης...
Τι σχέση έχει το αν πιστεύεις στο Θεό ή όχι, με το να θεωρείς αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πιστού να προσεύχεται ελεύθερα με τους κανόνες που υπαγορεύει η θρησκεία του?
Νομίζω ότι εδώ ακριβώς κολλάει η περίφημη φράση του Βολταίρου, "μπορεί να διαφωνώ με αυτό που λες (και κάνεις στην προκειμένη περίπτωση), αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες (και να το κάνεις)".
Κανείς δε χαίρεται να υπάρχουν πολλαπλάσιοι μετανάστες από αυτούς που μπορεί να απορροφήσει μια χώρα, πάνω απ'όλα για πρακτικούς λόγους αλλά και κοινωνικούς λόγους.
Και 10.000 να ήταν όμως οι μουσουλμάνοι και όλοι νόμιμοι, το κράτος οφείλει να τους παρέχει πράγματα (όπως τα τζαμιά) που δεν τα παρέχει ούτε σήμερα που είναι 100άδες χιλιάδες (και προφανώς, πολλοί από αυτούς νόμιμοι).
Το ότι έχουμε γίνει οικονομικοπολιτικά Ουγκάντα, δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε επίπεδα Ουγκάντας. Γιατί είναι κάποια πράγματα που δε χρειάζονται χρήματα (τουλάχιστον πολλά), αλλά πάνω απ'όλα αρχές, αξίες και πολιτισμό.
Ελπίζω η κρίση να μην μας έχει κάνει να χάσουμε ακόμα κι αυτά.
Αυτο που θα πω θα ακουστει πολυ ρατσιστικο αλλα θα το πω. Χιλιαδες παιδια πεθαινουν καθε μερα στην ινδια, την αιγυπτο, ουγκαντα και ενα καρο ακομα τριτοκοσμικες χωρες. Δηλαδη να ερθουν ολοι αυτοι στην ελλαδα και να σωθουν? Καλα για το πακισταν δεν το συζητω εκει οντως τους λυπαμαι. Και παλι ομως δε μπορουμε να τους σωσουμε. Εδω δε μπορουμε να βρουμε λυση να σωθουμε οι ιδιοι θα σωσουμε και τους αλλους??
Εγω εκνευριζομαι διοτι εχουν γινει τοσοι πολλοι και αναγκαστικα παρασιτουν. Ακομα και δουλεια να πιασουν , οσοι πιασουν απο αυτους, τα χρηματα τους οπως καλως ειπατε δε θα ανακυκλωθουν εδω. Εμεις πληρωνουμε κανονικα φορους και αυτοι τα εχουν ολα τσαμπα. Ειπαμε ειμαστε φιλοξενη χωρα αλλα οχι και να μας γ***σουν.
Απελαση δε μπορουμε να κανουμε προφανως. Ομως ας γινονται πλεον ελεγχοι και οσοι πιανονται παρανομα ας εχουν κυρωσεις. Εγω δηλαδη αν παω στην αμερικη και δεν εχω αδεια παραμονης και αλλα εγγραφα θα με αφησουν ετσι να περιπλανιεμαι? Στην αμερικη τους γυρνουσαν πισω αν θυμαστε, αλλα οσους εβαζαν τους κατεγραφαν. Στη γερμανια τα ξερετε επισης. Αιντε να τους αρχισουμε κι εμεις εδω στους ελεγχους και σους περιορισμους να δειτε αν θα κυκλοφορουν. Κατω στο κεντρο επικρατει το χαος. Η αναλογια ελληνων-αλλοδαπων ειναι 20-80.
περαστικα μας.
το μονο ευχαριστο στην υποθεση ειναι πως πλεον βλεπουν και οι ιδιοι οι αλλοδαποι οτι δεν εχουν στον ηλιο μοιρα εδω περα. Μεχρι και οι αλβανοι πλεον δεν κατεβαινουν μαζικα οπως παλια. Τωρα οι υπολοιποι θα ξεπεσουν παλι παρασιτοντας με καθε τροπο.
Εγω θελω να δω ποτε θα ξεσπασει ανθρωποκυνηγητο. Αυτοι εχουν αρχισει και πεινανε... Συντομα θα αρχισουμε να πειναμε κι εμεις...
GiannisRob
11-09-10, 15:06
Εγω θελω να δω ποτε θα ξεσπασει ανθρωποκυνηγητο. Αυτοι εχουν αρχισει και πεινανε... Συντομα θα αρχισουμε να πειναμε κι εμεις...
Ανθρωποκυνηγητο δεν εχει ξεσπασει ακομα στην Αθηνα. Εδω στην Πατρα ομως, γινεται πανικος εδω και παρα πολυ καιρο, τον οποιο ομως δεν προβαλουν τα μεσα μαζικης ενημερωσης.
Υπαρχουν αρκετες χιλιαδες (ο αριθμος ειναι τεραστιος, για το μεγεθος της εκτασης που τους εχουν "περιορισει") λαθρομεταναστων οι οποιοι προσπαθουν με χιλια ζορια να κρυφτουν στις νταλικες που πανε Ιταλια. Στην εισοδο της πολης, επι της εθνικης οδου (νεος δρομος) καθονται καθημερινα γυρω στα 80 ατομα που προσπαθουν να σκαρφαλωσουν στις νταλικες που σταματουν στο φαναρι. Το ξυλο με τους νταλικιεριδες ειναι καθημερινο φαινομενο, και τα περιπολικα που καθονται διπλα στους λαθρομεταναστες, απλα κοιτανε, και ποτε δεν επεμβαινουν. Απλα τους κρατανε περιορισμενους.
Σε ολη τη διαδρομη μεχρι την εισοδο του λιμανιου γινεται το ιδιο, σε καθε φαναρι. Ομαδες 60-80 ατομων κυνηγουν τις νταλικες.
Για θεμα ασφαλειας ουτε λογος. Προσωπικα μου ετυχε περιστατικο, οπου δυο πακιστανοι ηταν σκαρφαλωμενοι σε μια νταλικα και προσπαθουσαν να σπασουν τα λουκετα. Η νταλικα πηγαινε με 50. Σε καποια στιγμη αυτοι επεσαν, ενω εγω ημουν δυο αυτοκινητα πισω. Ο μπροστινος μου το κοκαλλωσε για να μην τους πατησει, ενω εγω αναγκαστηκα να βγω στο αντιθετο (ευτυχως αδειο) ρευμα για να μην τους πατησω. Για κακη μου τυχη, το ιδιο εκανε και ο μπροστινος μου και καταληξαμε με ξυλομενους προφυλακτηρες. Ευτυχως οι δυο πακιστανοι δεν επαθαν τιποτα αν και εφαγαν το ξυλο της ζωης τους απο κατι λιμενικους που τους πηραν χαμπαρι.
Το θεμα ειναι παντως, οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι πεινανε. Οι ληστειες εχουν αυξηθει κατακορυφα στην περιοχη γυρω απο το λιμανι, ενω εχουν σημειωθει και αρκετοι βιασμοι (και γυναικων και ανδρων). Για να μην αναφερθω στο εμποριο ναρκωτικων που κανουν ορισμενοι. Το εχω δει να γινεται κατω απο το μπαλκονι μου, και μιλαμε για μια απο τις καλυτερες περιοχες της πολης.
Οταν οι ανθρωποι πεινανε, τοτε τα ορια της ανθρωπιας και της αξιοπρεπειας χανονται, στο βωμο της επιβιωσης. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να κανει ενας ανθρωπος που πειναει...
Φιλικα,
Γιαννης
Νομίζω ότι εδώ ακριβώς κολλάει η περίφημη φράση του Βολταίρου, "μπορεί να διαφωνώ με αυτό που λες (και κάνεις στην προκειμένη περίπτωση), αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες (και να το κάνεις)".
Κανείς δε χαίρεται να υπάρχουν πολλαπλάσιοι μετανάστες από αυτούς που μπορεί να απορροφήσει μια χώρα, πάνω απ'όλα για πρακτικούς λόγους αλλά και κοινωνικούς λόγους.
Και 10.000 να ήταν όμως οι μουσουλμάνοι και όλοι νόμιμοι, το κράτος οφείλει να τους παρέχει πράγματα (όπως τα τζαμιά) που δεν τα παρέχει ούτε σήμερα που είναι 100άδες χιλιάδες (και προφανώς, πολλοί από αυτούς νόμιμοι).
Το ότι έχουμε γίνει οικονομικοπολιτικά Ουγκάντα, δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε επίπεδα Ουγκάντας. Γιατί είναι κάποια πράγματα που δε χρειάζονται χρήματα (τουλάχιστον πολλά), αλλά πάνω απ'όλα αρχές, αξίες και πολιτισμό.
Ἐάν θελήσουμε νά ἐφαρμόσουμε τήν ἀρχή τῆς ἀνταποδοτικότητος θά πρέπη νά μείνουν στήν Θράκη τόσοι μουσουλμάνοι(οχι Πομάκοι)οσοι Ελληνες εμειναν στήν Πόλi
Νομιζω αυτες οι 4 γραμμες τα λενε ολα...
Κωνσταντίνος
11-09-10, 15:23
Το θεμα ειναι παντως, οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι πεινανε. Οι ληστειες εχουν αυξηθει κατακορυφα στην περιοχη γυρω απο το λιμανι, ενω εχουν σημειωθει και αρκετοι βιασμοι (και γυναικων και ανδρων). Για να μην αναφερθω στο εμποριο ναρκωτικων που κανουν ορισμενοι. Το εχω δει να γινεται κατω απο το μπαλκονι μου, και μιλαμε για μια απο τις καλυτερες περιοχες της πολης.
Φιλικα,
Γιαννης
Γιάννη το εμπόριο πρέζας που γίνεται απο Αφγανούς έχει τεράστιες διαστάσεις. Ο παλιός καταυλισμός που είχαν ήταν το Νο.1 σημείο εμπορίας ηρωίνης.
Είναι πολλοί απο αυτούς πρεζέμποροι.
Κωνσταντίνος
11-09-10, 15:27
Ἐάν θελήσουμε νά ἐφαρμόσουμε τήν ἀρχή τῆς ἀνταποδοτικότητος θά πρέπη νά μείνουν στήν Θράκη τόσοι μουσουλμάνοι(οχι Πομάκοι)οσοι Ελληνες εμειναν στήν Πόλi
Καλά δεν είναι σοβαρές προτάσεις αυτές. Και δεν εννοώ εσένα, αλλά τη συντάκτρια του κειμένου που χρησιμοποιεί περισπωμένες, οξείες και δασείες.
Τι πάει να πει "αρχή της ανταποδοτικότητας" ; Ο κόσμος έχει προχωρήσει καμμιά 500αριά χρόνια απο τότε που ίσχυαν αυτές οι "αρχές".
GiannisRob
11-09-10, 15:29
Γιάννη το εμπόριο πρέζας που γίνεται απο Αφγανούς έχει τεράστιες διαστάσεις. Ο παλιός καταυλισμός που είχαν ήταν το Νο.1 σημείο εμπορίας ηρωίνης.
Είναι πολλοί απο αυτούς πρεζέμποροι.
Οχι απλα τεραστιες. Υπερτεραστιες. Το θεμα ειναι οτι πλεον γινεται και μεσα στη γειτονια μας. Εγω μενω κοντα στη μαρινα, πανω απο το Λαγιο.
Ημουν στο ενος συμφορουμιτη που μενει διπλα μου, και βλεπαμε δυο πακιστανους που ανεβαιναν προσεκτικα το δρομο, κοιτουσαν απο δω και απο κει, και αφησαν, στο τελος, ενα πακετακι στο παρτερι ενος δεντρου. Μετα απο δυο λεπτα εμφανιστηκαν δυο μαυροι που πηγαν να το παρουν. Οσο βλεπανε εμας στο μπαλκονι καθονταν μερικα μετρα πισω απο το πακετο και μας κοιταζαν. Με το που καναμε οτι μπαινουμε στο σπιτι, ριξανε ενα τρεξιμο, το πηρανε και φυγανε.
Στην περιοχη αυτη αστυνομευση πλεον δεν υπαρχει. Παλια ηταν ενα περιπολικο ανα 2-3 τετραγωνα, τωρα ομως τιποτα, γι'αυτο και κανουν οτι θελουν πλεον.
Για να μην αναφερθω στο ποσα αυτοκινητα εχουν σπασει στη γειτονια...
Και εσυ τι κανεις για ολα αυτα?(οχι εσυ προσωπικα,εγω εσυ ο κωσταντινος ο τακης ο μητσος ο Ελληνας)..Τιποτα δεν κανουμε μονο να γκρινιαζουμε ξερουμε γι αυτο μας τα παιρνουν ολα..
Εγώ ξέρεις τι λέω? Επειδή οι Τούρκοι έσφαξαν το 1955 χιλιάδες Έλληνες της Πόλης, για να τους ξεπεράσουμε και να εφαρμόσουμε την αρχη της ανταποδοτικότητας που λέει το άρθρο που παραθέτεις, να σφάξουμε εμείς ακόμα περισσότερους, ώστε να είμαστε πιο "μάγκες" και σωστοί από τους γείτονες.
Αυτά τα άρθρα όμως, ποτέ δεν μας είπανε πως θα γίνουμε καλύτεροι από λαούς που κάνουν εγκλήματα πολέμου, εθνοκαθάρσεις, καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. Μας φέρνουν πάντα ως παράδειγμα τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις, καλώντας μας να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.
Γι'αυτό και τα θεωρώ, τόσο προβοκατόρικα όσο και επικίνδυνα.
Και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εφαρμόζονται προς ΟΛΟΥΣ, αν θες να λες ότι έχεις μια προηγμένη πολιτισμικά αλλά και θεσμικά χώρα.
Τώρα τα εισβολές κλπ τα θεωρώ, μετά συγχωρήσεως, αρλούμπες.
Ούτε με τανκς μπήκε κανείς, ούτε με απάτσι. Εισβολή έκαναν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Εισβολή έκαναν οι Αμερικάνοι στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν κλπ.
Εισβολή ΔΕΝ κάνει ο Πακιστανός με το σαπιοκάραβο. Αν το κράτος έχει οργάνωση, νόμους και μηχανισμό, να απελάσει τους παράνομους. Δεν φταίει αυτός που ήρθε, αφού αναζητά κάτι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του, φταίει το κράτος που απ'τη στιγμή που δε μπορεί να τον απορροφήσει, δεν τον στέλνει πίσω και την πληρώνουμε τόσο εμείς, όσο και πολλές φορές οι ίδιοι οι μετανάστες.
Απλά πράγματα θεωρώ.
Δε γράφω κάτι άλλο στο παρόν τόπικ, αφού έχει αρχίσει να αλλάζει θέμα και να συγχέει την ανεξιθρησκεία (την προστασία της ελεύθερης έκφρασης αλλά και πίστης στο Θεό για την ακρίβεια) με τη μετανάστευση, αλλά και γιατί η άποψή μου νομίζω πως έγινε κατανοητή.
Πρωτον κανεις δεν θα μπει με τανκς πλεον να σε πολεμησει..Θα το κανει στις ριζες τις πολιτισμικες,κοινωνικες,οι κονομικες και θρησκευτικες...Και το καταφερνουν πολυ καλα αυτο...Και αν εμεις δεν ξυπνησουμε να το καταλαβουμε και παιζουμε τους προστατες των ανθρωπινων δικαιωματων,πανω σε αυτο θα πατησουν και θα μας κανουν ξενο σωμα στην ιδια μας την χωρα.Και οσο για τα ανθρωπινα δικαιωματα συμφωνω απολυτα..Αλλα οταν ζεις σε ενα κρατος και θελεις να εχεις δικαιωματα παψε να ζεις παρασιτικα και μαθε οτι θα εχεις και υποχρεωσεις....Μαθε να σεβεσαι και να εκτιμας...Το 80% ειναι παρανομοι,ζουν παρασιτικα και αποτελουν τεραστιο μερος της εγκληματικοτητας της χωρας μας και αυτοι λοιπον απαιτουν και απο πανω...Εμενα με ενοχλει αυτο αν "εσυ"(οποιοσδηποτε ελληνας οχι εσυ συγκεκριμενα) μπορεις να κοιμασαι ησυχος εγω δεν μπορω
Υ.Γ:Για να μην παρεξηγηθω εννοειται οτι δεν τσακωνομαι μαζι σου η οτιδηποτε,απλα εκφραζουμε διαφορετικες αποψεις..
Τι σχέση έχει το αν πιστεύεις στο Θεό ή όχι, με το να θεωρείς αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πιστού να προσεύχεται ελεύθερα με τους κανόνες που υπαγορεύει η θρησκεία του?
νομιζω οτι το κρατος ειναι υποχρεωμενο να τους δινει τη δυνατοτητα να χτισουν τεμενη με δικα τους εξοδα σε οικοπαιδο το οποιο θα αγορασουν και οχι να τους παραχωρηθει δωρεαν.Ολα αυτα βεβαια εφ'οσον η κοινοτητα τους συγκροτειται απο νομοταγη ατομα(οχι καταδικες χρεη στο ελληνικο δημοσιο κτλ)
Και οι δικοι μας ναοι ειναι χτισμενοι με εξοδα της ελληνικης εκκλησιας και ισως με χορηγιες του ελληνικου κρατους.
Βεβαια αν υπαρχει συνταγματολογος στο φορουμ ασ μσας το ξεκαθαρισει λιγο...
Aυτο το κειμενο το βρηκα στο ιντερνετ ψαχνωντας για τα διακιωματα των μεταναστων κτλ....Κατεληξα σε αυτο το κειμενο στο οποιο σκαλωσα και το γραφει μια γυναικα...Ας ειναι μια κουβεντα απο αυτο ψεμα...Η πρωτη γραμμη και μονο δινει απειρες απαντησεις..
Ποῦ τό εἴδατε αὐτό στήν Ἱστορία;
Δέν ἔχετε ἐμπεδώσει ἀκόμη ὅτι μᾶς ἀντικαθιστοῦν σάν ἔθνος μέ στίφη βαρβάρων,ἀργά ἀλλά σταθερά;
Πότε θά ξυπνήσετε γιά νά μή μιλᾶτε γιά ἐλευθερία λατρείας καί ἄλλα χαζά;
Θά ξυπνήσετε μόνο ὅταν θά μαζεύετε τά ὑπάρχοντά σας καί μέ τήν οἱκογένειά σας θά τραβήξετε γιά ἄλλες πατρίδες; Ἐάν βεβαίως εἶστε τυχεροί καί ζῆτε ἀκόμη.
Οἱ Ἕλληνες μουσουλμάνοι καί ἐλευθερία ἔχουν καί εἶναι ἄνθρωποι δικοί μας·ἐννοῶ τούς Πομάκους καί ὄχι τούς πράκτορες τῆς Τουρκίας.
Ἐάν θελήσουμε νά ἐφαρμόσουμε τήν ἀρχή τῆς ἀνταποδοτικότητος θά πρέπη νά μείνουν στήν Θράκη τόσοι μουσουλμάνοι(οχι Πομάκοι)οσοι Ελληνες εμειναν στήν Πόλι.θά πρέπη νά μείνουν στήν Θράκη τόσοι μουσουλμάνοι(οχι Πομάκοι)οσοι Ελληνες εμειναν στήν Πόλι.Ἀκοῦστε,ἤ μᾶλλον διαβᾶστε,τό θέμα εἶναι πιό σοβαρό ἀπό τό ΔΝΤ,καί μείνετε ἀνένδοτοι ὥς πρός τό θέμα λάθρο,τέμενος καί συναφεῖς συζητήσεις,γιατί ἄν δείξουμε τήν παραμικρή ἀδυναμία καί ἐλαστικότητα,στό μέλλον τά βιβλία τῆς παγκοσμίου Ἱστορίας θά ἀναφέρωνται σέ μᾶς ὅπως τώρα ᾶναφέρονται στούς Ἴνκας,Ἀζτέκους καί ἄλλους χαμένους λαούς.
Ὁποιος δέν τό καταλάβη θά τήν ζήση τήν τραγωδία.
η Γιαννοπουλου το εχει γραψει;
Οχι μια τυχαια το εγραψε μια κορινα
το να θεωρείς αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πιστού να προσεύχεται ελεύθερα με τους κανόνες που υπαγορεύει η θρησκεία του
θα μπορουσα να συμφωνησω σε ολα.
στο παραπανω ομως οχι.
αναφαιρετο ειναι το δικαιωμα του καθε ενος να κανει οτι θελει μεσα στο σπιτι του.
αν οι συνηθειες του δεν συμφωνουν με τις συνηθειες, τα ηθη, τα εθιμα της χωρας που τον φιλοξενει, οχι, δεν εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει.
στην ρωμη, να φερεσαι οπως οι ρωμαιοι, ελεγαν πριν χιλιαδες χρονια...
και πραγματικα δεν γινεται σε αυτο το θεμα η πλειοψηφια να βαδιζει συμφωνα με τις επιθυμιες της μειοψηφιας...
αλλο πραγμα να ειμαστε πολιτισμενοι και αλλο να κατεβαζουμε συνεχως τα παντελονια και να δεχομαστε τα παντα...
στα περισσοτερα κρατη που δεχθηκαν μεταναστευση, οι ξενοι αφομοιωθηκαν με τον υπολοιπο πληθυσμο. στην αμερικη υπαρχουν ελληνοαμερικανοι 3ης ή 4ης γενιας που δεν ξερουν λεξη ελληνικα. εγιναν πληρως αμερικανοι. και καλα εκαναν αφου αυτο επελεξαν.
παρομοιο προβλημα εχει και η γερμανια με τους τουρκους. ενω οι ελληνες εχουν προσαρμοστει πληρως και μαλιστα κατεχουν υψηλοτατα ποσοστα εισαγωγης σε πανεπιστημια, οι μουσουλμανοι τουρκοι παραμενουν σε ποσοστο 80% αναλφαβητοι!!! μαλιστα, μετα απο δυο και τρεις γενιες στη γερμανια οι γυναικες κυκλοφορουν με μαντηλα και δεν ξερουν γρι γερμανικα. 12 εκατομμυρια κοσμος...
ισως λοιπον ειναι η συγκεκριμενη θρησκεια που κανει δυσκολη την προσαρμογη, ισως ειναι η μηδενικη μορφωση, οι αθλιες συνθηκες στις χωρες τους, δεν ξερω, αλλα ολη αυτην την αθλιοτητα (την οποια φυσικα λυπαμαι οταν βλεπω) δεν γινεται να τη μεταφερουν εδω. και οταν λεω "δεν γινεται" ειναι ρητορικη η προσεγγιση μου, αφου εχει ηδη γινει...
οχι λοιπον, δεν υποχρεουται η ελληνικη κυβερνηση να τους διαθεσει εκτασεις και λεφτα για να κανουν τζαμια.
να αγορασουν ενα οικοπεδο σε μια οικονομικη περιοχη και να κανουν με δικα τους χρηματα, ή ας τους βοηθησουν οι πρεσβειες τους, και τζαμια και χαμαμ (να κανουν και κανενα μπανιο) και οτι θελουνε.
γιατι ομως να τα πληρωσει ο ελληνας? ουτε στη σουηδια δεν γινονται αυτα...
επισης το θεμα αυτο δεν ξερω που πραγματικα θα οδηγησει. συνεχως ερχονται στρατιες αθλιοδεστατων ανθρωπων (που δεν φταινε βεβαια μονο οι ιδιοι για την κατασταση τους), αλλα που δεν εχουμε τη δυνατοτητα να τους βοηθησουμε ολους.
ετσι εχουμε πλεον το φαινομενο οπου γυρισεις να κοιταξεις, βλεπεις ρακενδυτους, βρωμικους, ανθρωπους σχεδον καθε εθνικοτητας να ζητιανευουν για την επιβιωση.
ειναι θεμα χρονου να γινουν αυτα που περιγραψατε πιο πανω.
οσοι ταξιδευουν προς ιταλια βλεπουν τι γινεται στην πατρα...
οσοι οδηγουν βλεπουν οτι δεν υπαρχει πλεον φαναρι, απο τα σεπολια μεχρι την πολιτεια που να μην στην πεφτουν 3-4 πακιστάνοι.
οσοι πηγαν για μπανιο φετος θα ειδαν οτι δεν υπαρχει παραλια που να μην ειναι τιγκα στους μαυρους που πουλανε οτι μπορεις να φανταστεις...
αυτα δεν ειναι παραοικονομια? κοβουν αποδειξη? τα αφεντικα τους κανουν δηλωση? τα χρηματα παραμενουν εδω?
οποιος δημοκρατης ολα αυτα τα θεωρει "ρατσιστικα", γιατι δεν παιρνει κατω απο το σπιτι του, ή και μεσα ακομα, καμια 30αρια απο αυτους να τους φροντιζει?
εγω παντως δεν τους θελω.
και οπως ειπε ο νικος πρωτυτερα, μαλλον τα νεα μας αφεντικα (αφου πλεον η ελλαδα δεν ανηκει στους ελληνες, αλλα στα διεθνη funds και χρηματοπιστωτικα ιδρυματα) θελουν να μας διωξουν απο εδω...
τα εχουμε δει αυτα, σε μικροτερη κλιμακα βεβαια... ψυρη, βοτανικος, λαδαδικα...
υποβαθμιζουμε εντελως μια περιοχη, την παιρνουμε για ενα κομματι ψωμι και ακολουθως την αναβαθμιζουμε και την πουλαμε με πολλαπλασιο κερδος...
δεν ξερω τι σκεφτεστε, αλλα εγω ετσι τα βλεπω...
Δεν μπορουσες να τα πεις καλυτερα...