Επιστροφή στο Forum : bmw e36 βοήθεια σε 2-3 θεματακια
Γειά σας φίλοι συμφορουμήτες έχω ένα 36αρι 316i του 96 με τα 102 άλογα 1) έχω βρει κατι ζάντες bmw μοτοσπορ μεταχειρισμενες 16αρες εγω φοραω 205-60-15 και θελω να βαλω 205-55-16 θα κοψει πολυ το αμαξι? 2)Ενας στενος μου φιλος εχει ενα octavia gt 4αρι και φοραει μαμησιες kw sport με ελατηρια kw 3.5 ποντους έχει αλλη μια τετραδα ελατηρια και δεν τα θελει μηπως ταιριαζουν στο 36 ξερει κανεις? απο αμορτισερ φοραω sachs . 3)Τι θα κανω με τα κολοηχεια είναι πολυ μικρα γινεται καπως να δυναμωσουν και να ακουσω λιγο μπασο θελει πολυ διαδικασια απο 2 να τα κανω 4? Αυτα εκ των προτερων οποιος εχει την διαθεση και την γνωση ας μου δωσει τα φοντα του.
m-power_01
18-08-10, 14:39
Γειά σας φίλοι συμφορουμήτες έχω ένα 36αρι 316i του 96 με τα 102 άλογα 1) έχω βρει κατι ζάντες bmw μοτοσπορ μεταχειρισμενες 16αρες εγω φοραω 205-60-15 και θελω να βαλω 205-55-16 θα κοψει πολυ το αμαξι? 2)Ενας στενος μου φιλος εχει ενα octavia gt 4αρι και φοραει μαμησιες kw sport με ελατηρια kw 3.5 ποντους έχει αλλη μια τετραδα ελατηρια και δεν τα θελει μηπως ταιριαζουν στο 36 ξερει κανεις? απο αμορτισερ φοραω sachs . 3)Τι θα κανω με τα κολοηχεια είναι πολυ μικρα γινεται καπως να δυναμωσουν και να ακουσω λιγο μπασο θελει πολυ διαδικασια απο 2 να τα κανω 4? Αυτα εκ των προτερων οποιος εχει την διαθεση και την γνωση ας μου δωσει τα φοντα του.
καλησπερα και καλως μας ηρθες!
Καταρχην μπορεις να μας συστηθεις στην αναλογη ενοτητα...να ενημερωνεσαι για τις συναντησεις μας και να τα πουμε και απο κοντα.
τωρα στα θεματα σου...
1. bmw motorsport & 16αρες δεν παιζει...ειναι ρεπλικα! Δεν θα κοψει πολυ ,αν το κοστος ειναι μικρο παρτες. Βεβαιωσου ομως οτι κανουν για το αυτοκινητο σου. Πρεπει να εχουν οφσετ 35-47 .
2. αυτο ουτε να το σκεφτεσαι ...αλλα να μην το πεις και πουθενα παραεξω.
3.Το να γινουν τα 2 ...4 δεν ειναι ουτε κοπος ουτε χρημα! Ομως το θεμα ειναι οτι αυτο απο μονο του δεν θα σου δωσει το αποτελεσμα που μαλλον ψαχνεις!
Eυχαριστω για τον χρονο σου που εκατσες και εγραψες οι ζαντες ειναι αυτες https://www.car.gr/parts/view/725698/ μηπως ξερεις και πως θα παρει τα πανω του που δεν τα περνει με τπτ το μοτερ καλο ειναι δεν εχω θεμα αλλα οταν το στριβω λιγακη παραπανω και τελειωνει το στροφομετρο το σκεφτομαι για να την αλαξω γιατι κρεμαει.Το μονο που του εχω βαλει ειναι ελευθερας καζανακι τυπου μ3 ε36 με δυο πλαγιαστους σωληνες τον ενα μικροτερο απο τον αλλον τωρα ψαχνομαι και για χταποδι supersprint αλλα κανει ακριβα 450-550 ευρα
καλησπερα φιλε μου και απο μενα και καλωηρθες.
Ο φιλος m-power (https://www.bmwfans.gr/forum/member.php?u=60) νομιζω σε καλυψε στα 1 και 2.
Οσο για τον ηχο αν ψαχνεις το κατι παραπανω, το μονο που μπορεις να κανεις χωρις πολλα εξοδα εχωντας μια σωστη πηγη(οχι κινεζια) να προσθεσεις στο πισω χωρο των αποσκευων ενα μικρο 4καναλο ενισχυτη.Απο κει να οδηγησεις τα δυο ηχεια της εταζερας αν εχεις κουπε και ισως ενα μικρο 12ρι sub.
Σαφως μη περιμενεις να ακους με τρομερη ποιοτητα, ουτε φυσικα να τριζει το τετραγωνο που περνας.Αν θες πολλα πρεπει να κινηθεις σε κοψιμο(!!!) εταζερας και doorpanel για τις πορτες που φτιαχνωντας τον ηχο αλοιωνεις και καταστρεφεις το αυτοκινητο (και φυσικα τη τσεπη σου).
τις ζαντες θα ελεγα να μην τις βαλεις καν ειναι κακη απομιμιση των γνησιων!!τωρα για χταποδια κλπ θα ελεγα να μην ασχοληθεις μιας και δεν θα δεις διαφορα στον 1600αρι σου περα απο παραπανω θορυβο που θα σε κανει να νομιζεις οτι πας πιο γρηγορα!!!!αντε να κερδισεις 2-3 αλογα αξιζουν τοσα χρηματα????
Eυχαριστω για τον χρονο σου που εκατσες και εγραψες οι ζαντες ειναι αυτες https://www.car.gr/parts/view/725698/ μηπως ξερεις και πως θα παρει τα πανω του που δεν τα περνει με τπτ το μοτερ καλο ειναι δεν εχω θεμα αλλα οταν το στριβω λιγακη παραπανω και τελειωνει το στροφομετρο το σκεφτομαι για να την αλαξω γιατι κρεμαει.Το μονο που του εχω βαλει ειναι ελευθερας καζανακι τυπου μ3 ε36 με δυο πλαγιαστους σωληνες τον ενα μικροτερο απο τον αλλον τωρα ψαχνομαι και για χταποδι supersprint αλλα κανει ακριβα 450-550 ευρα
θα απογοητευτεις γιατι θα δωσεις αδικα λεφτα.
εξατμιση απο χταποδι και πισω, εισαγωγη Κ&Ν, προγραμμα, και το αμαξι σου θα παρει το πολυ 10 αλογα.......
m-power_01
18-08-10, 15:11
οι ζαντες κατα 99% ειναι ρεπλικες! δεν θυμαμαι να εβγαζε 16αρες μοτορσπορτ, αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος. Οπως και να εχειπαντως αν ειναι γνησιες θα πρεπει να αναγραφεται απο πισω αναγλυφα το λογοτυπο bmw.
Το να παρει τα πανω του...ειναι μια κουβεντα!
Το καλυτερο πυ εχεις να κανεις ειναι να αλλαξεις μηχανη!
ακριβως αυτο.
Με τα χρηματα που θα δωσεις για να το κανεις πρωτο σταδιο και να παρεις 10 αλογα και θορυβο μπορεις να βαλεις εναν ις και να παρεις 50 αλογα.
Αλλιως αν θες το μοτερ σου υπαρχει και η λυση του κομπρεσσορα που θελει χρονο και υπομονη.
https://www.car.gr/parts/view/705321/ για ζαντες θελω να ειναι τις bmw εστω και μεταχειρισμενες το σχημα αυτο απο τις προηγουμενες 16 ειναι της μ3 ε36 αλλα μονο που βγενουν 17αρες θελω κατι σε 16 αλλα τις bmw οπως ας πουμε τις 320 e 46 που εβαλα σε φοτο αν εχεται κατι να μου προτηνεται
και αυτες και οι προηγουμενες μονο 17'' βγαινουν
Αν ξερει κανεις να μου προτεινει μαμησιες ζαντες απο διαφορα μοντελα της bmw που βγαζουν 16αρες και να μπαινουν στο αμαξι μου?Και κατι ακομη για τον ηχο έχω ραδιο cd blaupunkt αλλα δεν παιζει mp3 και μαλλον θα βαλω ενα αντοιστοιχο που να παιζει mp3 και σκεφτομουν να βαλω κουτα αλλα 8 αρι γιατι δεν θελω τρελο ηχω απλως να ακουω και το μπασο μου οποτε μονο τα δυο μπροστινα ηχεια μπορω να αναβαθμισω πισω δεν μπορω να βαλω γιατι πρεπει να τρυπησω καπλαμα.Απο τιμες ξερεται τι παιζει>?
μισο λεπτο !!! το αμαξι σου 4θυρο δεν ειναι?πισω στην ταβλα δεν εχει θεσεις για ηχεια???δεν μπορει!!! αν δεν εχεις αναδιπλουμενα καθισματα πισω δυστυχως το 8αρι θα πεσει πολυ μικρο και δεν θα το ακους καθολου λογο της μονοσης του πορτμπαγκαζ και της λαμαρινας που χωριζει τους 2 χωρους!!! βασικα και 10αρι παλι μικρο ειναι γιατι εχεις πολλα λιτρα προτμπαγκαζ!!!για να εχεις λιγο ικανοποιητικο ηχο θες ενα 12ιντσο και σχετικα μεγαλουτσικο ενισχυτη!!! ενα 4καναλο σιγουρα με τα 2 καναλια γεφυρα για το σαμπ και τα 2 για τα μεγαφωνα!! καποιος φιλος εδω μεσα πουλαει ενισχυτη και σαμπ σε καλη τιμη αν και 10αρι το σαμπ ειναι απ τα δυνατα!!θες και 4 ηχειακια μεσα μετα και μια λιγο καλυτερη πηγη και εισαι κουκλος!!!!!!! μην προσπαθησεις να οδηγησεις τα μεγαφωνα με την πηγη και το σαμπ με ενισχυτη,το αποτελεσμα δεν θα ειναι καθολου καλο!!
Κατσε να σου πω δεν εχει αναδιπλουμενα και εχει την κλασικη λαμαρινα αναμεσα και πισω απο τις πισω θεσεις εχει το κλασικο ξυλο πλαστικο δεν ξερω τι ειναι αυτο παντως δεν εχει τρυπες για να βαλω αλλα δυο ηχεια πισω και τα δυο μπροστινα που ακριβως ειναι μετα απο τις πορτες η βαθια μεσα?
να σου πω την αληθεια τα Ε36 δεν τα πολυ κατεχω ας μας πουν τα παιδια που εχουν τι και πως!!εφοσων πισω εχεις λαμαρινα οπως ειπα θες λιγο μεγαλουτσικο σαμπακι!!!
για τα πισω ηχεια που θες,υπαρχουν βασεις ειδικα για τα 36ρια.κουμπωνουν πανω στις εργοστασιακες πισω θεσεις και απο πανω κουμπωνουν οβαλ ηχεια.ενα 10 η ακομα καλυτερα ενα 12 ρι sub,αλλα ταυτοχρονα και μια διαιρουμενη μοναδα για μπροστα.
οικονομικοτερα θα σου βγει να παρεις ενα μονοκαναλο για το sub και τα υπολοιπα ηχεια να οδηγηθουν απο τη πηγη.αργοτερα αν θες παιρνεις και εναν ενισχυτη για τα ηχεια σου.
η ιστορια αυτη θα σου βγει γυρω στα 200 ευρω για τα ηχεια και για το σετ sub-ενισχυτη αναλογα.
παντως θα εχεις μια καλη ολοκληρωμενη λυση.
καταλαβαινω απολυτα το τι εχεις στο μυαλο σου,αλλα πιστεψε με,να βαλεις sub και να αλλαξεις τα δυο μονο ηχεια θα κανεις μια χλιαρη σουπα αφου μολις δυναμωσεις λιγο την ενταση θα φανει πολυ εντονα η ποιοτικη διαφορα αναμεσα στα "καλα" ηχεια που εχεις και στα μανισια!(που οπως και να το παρεις ειναι....15ετιας και....)
Τις Ζαντες 205-55-16 Κοπανατες οπως ειναι δεν εχει διαφορα ΚΑΘΟΛΟΥ στο αμαξι, δε κοβει δεν υπαρχει διαφορα.
Μηπως ξερει κανεις να μου πει αν υπαρχουν ζαντες 16 αρες απο bmw μοντελα γνησιες να τις δω στο ιντερνετ πχ το 318ιs 16 φοραει?
τα 36 ρια φορουσαν ΜΕΧΡΙ 17ρες.ακομα και το Μ3 δινονταν με 17 ρες χωρις την εναλλακτικη της 18 ρας.
το ις φορουσε 15ρες-16ρες-17ρες.
τωρα απο που θα τις παρεις....ειναι δικο σου θεμα.παντως 16ρες εδω βρισκεις αρκετα ευκολα
απο ε46 τα 318 εχουν 16αρες απο ε36 δεν ξερω ποια μοντελα ειχαν 16αρες νομιζω απο 320-328 ειχαν 16αρες
Panos 316T
19-08-10, 12:36
και τα Ε36 316 τα γνήσια look M pACK φορούσαν 16άρες
Αυτες για γνησιες μου φαινονται https://www.car.gr/parts/photos/160616/ και σε καλη τιμη
Αυτές είναι γνήσιες απο Ε46...;)
Για τα μοντέλα ζαντών που φόρεσε το κάθε μοντέλο μπορείς να δεις εδώ...
https://felgenkatalog.auto-treff.com/ (https://felgenkatalog.auto-treff.com/)
απο τον λουπεκιδη????
μαλλον θα αστειευεσαι.....
προσωπικη εμπειρια παντα...
Υπαρχει καποιος που να δινει τετοιες ζαντες 16 μεσα στο φοροθμ η σε καποιο αλλο τοπικ??
'Εχω τις style 30 αν σε ενδιαφέρει σε πολύ καλή κατάσταση