PDA

Επιστροφή στο Forum : Εμεινε δυστυχώς από ακινησία...!

zeovani
09-08-10, 22:11
Χαιρετώ παιδιά και πάλι!

Το BMW μου 316i μοντέλο 2007 διαπίστωσα χθες όταν πήγα να πατήσω το κουμπάκι να το ξεκλειδώσω ότι δεν ανοίγει τίποτα...! Φυσικά και φταίω εγώ καθώς λίγο το ότι καίει τα κέρατά του, λίγο η καθημερινότητα είχα πάψει να το οδηγάω και το είχα περίπου 1,5 χρόνο στην αχρηστία... Το περίεργο είναι πως πριν 10 ημέρες το είχα βάλει κανονικά μπροστά...
Του έχω δώσει ήδη 2 φορές το φιλί της ζωής με καλώδια (μαύρο-κόκκινο) αλλά τότε μπορούσα να ανοίξω με το κλειδί... Τώρα πατώντας το βελάκι ούτε καν ανάβει κάτι... Ετσι κι εγώ έβγαλα το πρακτικό κλειδάκι και με το που το έβαλα στην κλειδαριά είδα ότι άνοιξε... Εντωμεταξύ επειδή είμαι και ψιλοάσχετος δεν τολμώ να ανοίξω την πόρτα μην βαρέσει κανένας συναγερμός (αλλά δεν νομίζω)...
Εάν ανοίξω και δεν βαρέσει τίποτα θα προσπαθήσω να ενώσω καλώδια με άλλο αμάξι μήπως πάρει πάλι μπροστά... Διαφορετικά επειδή έχω στην ασφάλειά μου ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ θα τους φωνάξω, είτε μπας και κάνουν κάτι είτε να το πάω κατευθείαν αντιπροσωπεία (ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ-ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)...

Ο προβληματισμός μου είναι πόσο θα μου ζητήσουν εκεί για νέα μπαταρία...
Σόρρυ για τη φλυαρία αλλά είμαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης...

Σε ο,τι μπορείτε απαντήστε παρακαλώ...

Ευχαριστώ θερμά... :thnx::shok:

Stamatis
09-08-10, 22:14
Οδική βοήθεια BMW MOBILE CARE: 210 9118 100

Ερχονται, το βάζουν μπρος, έφυγες.!

BILL007
09-08-10, 22:18
Καλησπέρα φίλε μου.

Βάσει του bmwfans.info μια μπαταρία για το δικό σου στα 70ah μέσα απο την bmw κάνει 127 ευρώ https://bmwfans.info/parts/catalog/E90/Sedan/Europe/316i-N45/LHD/N/2006/october/browse/vehicle_electrical_system/original_bmw_battery_filled/ χωρίς το φπα και την προμήθεια του dealer. 156 χοντρικά χωρίς την προμήθεια (βάλε κανα 20άρικο) πάς άνετα στο 180άρι

Για εμένα δεν συμφέρει να αλλάξεις μπαταρία σε επίσημο εκτός και αν είσαι εντός εγγύησης...

Bosch θα βρεις στα μισά λεφτά να βάλεις...thumb

Η επιλογή δική σου αναλόγως την κατάσταση...Όπως είπε και ο Snoopy, αν το βιάζεσαι και είναι ανάγκη BMW MOBILE CARE

zeovani
09-08-10, 22:19
Χαχαχα σωστός ο moderator... Αφού έχω είπαμε ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ γιατί θα πρέπει να πληρώσω extra αυτούς τους κυρίους? ΟΕΟ?
Κάτσε μήπως το βάλω μπροστά και μόνος μου...
Αλήθεια με αυτούς πόσο πάει το μαλλί??? Αντικαθιστούν επί τόπου μπαταρία ή το βάζουν μπρος και το πας κατευθείαν συνεργείο χωρίς να πληρώσεις οδική βοήθεια???

HULK
09-08-10, 22:20
Εκει απλα θα αποφυγεις την ταλαιπωρια με την οδικη αλλα θα σου στοιχησει πιο πολυ αφου κατι θα δωσεις και στην bmw mobile care + την μπαταρια.Αλλα στο μισαωρο θα εχουν ερθει τσακ μπαμ δλδ.Φιλε Zeovani επειδη τους χρειαστηκα και εγω καποτε αλλα δεν ηταν μπαταρια τα πραγματα εχουν ως εξης.Ερχονται παρολο που δεν εισαι εγγεγραμενος και σε χρεωνουν την εργασια.Εαν δεν μπορουν να το φτιαξουν στο πανε με πλατφορμα σε καποια αντιπροσωπεια bmw οχι στο τοπικο σου συνεργειο και φυσικα σε χρεωνουν και παλι.Οποτε αν δεν μπορεις να το βαλεις μπροστα μονος σου καλεσε την οδικη σου αφου εχεις.

zeovani
09-08-10, 22:21
Εκει απλα θα αποφυγεις την ταλαιπωρια με την οδικη αλλα θα σου στοιχησει πιο πολυ αφου κατι θα δωσεις και στην bmw mobile care + την μπαταρια.Αλλα στο μισαωρο θα εχουν ερθει τσακ μπαμ δλδ.

Πόσο δηλαδή??? Επιδιορθώνουν προσωρινά την μπαταρία? Η μόνιμα?
Δεν θα θέλω ούτως ή άλλως αλλαγή μπαταρίας?

Stamatis
09-08-10, 22:21
Χαχαχα σωστός ο moderator... Αφού έχω είπαμε ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ γιατί θα πρέπει να πληρώσω extra αυτούς τους κυρίους? ΟΕΟ?
Κάτσε μήπως το βάλω μπροστά και μόνος μου...
Αλήθεια με αυτούς πόσο πάει το μαλλί??? Αντικαθιστούν επί τόπου μπαταρία ή το βάζουν μπρος και το πας κατευθείαν συνεργείο χωρίς να πληρώσεις οδική βοήθεια???

Η υπηρεσία BMW Mobile Care διατίθεται δωρεάν σε όλους τους ιδιοκτήτες καινούργιων αυτοκινήτων BMW, τα οποία έχουν πωληθεί από το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων της BMW Hellas, με ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης μετά την 1/7/2005.

BILL007
09-08-10, 22:22
Η υπηρεσία BMW Mobile Care διατίθεται δωρεάν σε όλους τους ιδιοκτήτες καινούργιων αυτοκινήτων BMW, τα οποία έχουν πωληθεί από το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων της BMW Hellas, με ημερομηνία πρώτης ταξινόμησης μετά την 1/7/2005.

H μπαταρία όμως πληρώνεται...Και όχι και τόσο φτηνά...hehhehehe;););)

zeovani
09-08-10, 22:22
Καλησπέρα φίλε μου.

Βάσει του bmwfans.info μια μπαταρία για το δικό σου στα 70ah μέσα απο την bmw κάνει 127 ευρώ https://bmwfans.info/parts/catalog/E90/Sedan/Europe/316i-N45/LHD/N/2006/october/browse/vehicle_electrical_system/original_bmw_battery_filled/ χωρίς το φπα και την προμήθεια του dealer. 156 χοντρικά χωρίς την προμήθεια (βάλε κανα 20άρικο) πάς άνετα στο 180άρι

Για εμένα δεν συμφέρει να αλλάξεις μπαταρία σε επίσημο εκτός και αν είσαι εντός εγγύησης...

Bosch θα βρεις στα μισά λεφτά να βάλεις...thumb

Η επιλογή δική σου αναλόγως την κατάσταση...Όπως είπε και ο Snoopy, αν το βιάζεσαι και είναι ανάγκη BMW MOBILE CARE

Δυστυχώς δεν έχω και τόση εμπειρία από ηλεκτρονικές αγορές (μόνο λίγο e-bay) οπότε πώς θα την παραγγείλω αυτή την μπαταρία? Από το εξωτερικό?
Και μπορώ να την εγκαταστήσω μόνος μου???

Stamatis
09-08-10, 22:25
H μπαταρία όμως πληρώνεται...Και όχι και τόσο φτηνά...hehhehehe;););)

Καλώδια θα του βάλουν ρε Βασίλη, δεν θα του κάνουν αξονική τομογραφία!

Η μπαταρία αλλάζει εύκολα με ένα γαλλικό κλειδί και μια πένσα.
Βγάζεις πρωτα τον έναν πόλο, ύστερα τον άλλο και τέλος.
Δεν είναι τίποτα.

Φυσικά αν σκοπεύεις να το αφήσεις ακίνητο για άλλον 1 χρόνο, άστο έτσι είναι και πιό ασφαλές.

zeovani
09-08-10, 22:27

Το θέμα είναι πόσο θα μου χρεώσουν για να μου βάλουν και την καινούργια μπαταρία... Μήπως κανένα 500αρικο?
Η φάση είναι αλήθεια ότι ψιλοβιάζομαι γιατί έκλεισα άδεια και δεν θέλω να κάνω ταξίδια με το FORD FIESTA η αλήθεια είναι...

BILL007
09-08-10, 22:28

Εγώ κατάλαβα απο το post του φίλου ότι θέλει να αλλάξει μπαταρία Σταμάτη...Όχι ότι απλά θέλει να το βάλει μπροστά.

Mπορεί να μην κατάλαβα καλά...:sweatdrop:
Sorry...:cheers:

Πάντως φίλε όπως τα είπε είναι...Πολύ απλή η αλλαγή!:D

Oσο για το κόστος μπορείς να ρωτήσεις στο τηλέφωνο λογικά,αν και υπολόγιζε ένα 200άρικο όπως σου είπα...

zeovani
09-08-10, 22:29

Η μπαταρία αλλάζει εύκολα με ένα γαλλικό κλειδί και μια πένσα.
Βγάζεις πρωτα τον έναν πόλο, ύστερα τον άλλο και τέλος.
Δεν είναι τίποτα.

Φυσικά αν σκοπεύεις να το αφήσεις ακίνητο για άλλον 1 χρόνο, άστο έτσι είναι και πιό ασφαλές.

Χαχαχαχα, την μπαταρία πόσο θα μου τη χρεώσουν δεν ξέρω....!!!!:thumbsdown:

BILL007
09-08-10, 22:30
Χαχαχαχα, την μπαταρία πόσο θα μου τη χρεώσουν δεν ξέρω....!!!!:thumbsdown:

Για το κόστος μπορείς να ρωτήσεις στο τηλέφωνο λογικά,αν και υπολόγιζε ένα 200άρικο όπως σου είπα (https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=78933&postcount=3)...

Stamatis
09-08-10, 22:31
Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν το βάλει μπροστά και κάνει ένα ταξιδάκι, μια χαρά θα είναι το αυτοκίνητο.
Θα φορτίσει.
Αν πάλι δεν φορτίσει, εντάξει, την αλλάζει όπου τον αφήσει, δεν είναι θέμα, οδική βοήθεια έχει, καλώδια υπάρχουν...

HULK
09-08-10, 22:31
Βαλ' το μπροστα και μετα παρε σβαρνα τα συνεργεια να κανεις ερευνα αγορας :)

zeovani
09-08-10, 22:32
Εγώ κατάλαβα απο το post του φίλου ότι θέλει να αλλάξει μπαταρία Σταμάτη...Όχι ότι απλά θέλει να το βάλει μπροστά.

Mπορεί να μην κατάλαβα καλά...:sweatdrop:
Sorry...:cheers:

Πάντως φίλε όπως τα είπε είναι...Πολύ απλή η αλλαγή!:D

Oσο για το κόστος μπορείς να ρωτήσεις στο τηλέφωνο λογικά,αν και υπολόγιζε ένα 200άρικο όπως σου είπα...

Βασικά πρώτη προτεραιότητα είναι να το βάλω πάλι μπροστά και σίγουρα μετά τις διακοπές και μετά από full χρήση να του αλλάξω και την μπαταρία μιά και καλή και φυσικά από εδώ και στο εξής να μην το ξαναπαραμελήσω και να μου γίνει μάθημα... Να το βάλουμε μπροστά λοιπόν αφού το πήραμε το μάθημά μας και στην πορεία πάμε χωρίς βιασύνη για την καλύτερη τιμή μπαταρίας... Αλλά ποιος μας την βάζει εάν την αγοράσουμε από το link του φίλου παραπάνω, αφού είμαι και άσχετος?

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση...!

zeovani
09-08-10, 22:37
Ειλικρινά παιδιά δεν με ενδιαφέρει καθόλου η απόκλιση μεταξύ 130-200 ευρώ εάν είναι να έρθουν από τη BMW MOBILE CARE και να μου περάσουν την καινούργια μπαταρία και όχι απλά να μου βάλουν μπροστά το αμάξι...
3 απορίες έχω:
1)Εφόσον είναι της BMW MOBILE CARE άρα μου περνάν μπαταρία τιμής αντιπροσωπείας ή τιμής χαμηλότερης από αντιπροσωπείας?
2) Εφόσον εξαντλήσω την πιθανότητα να του βάλω εγώ μπρος με τους πόλους θα τους φωνάξω. Εάν τους πω "απλά βάλτε μου μπρος το αμάξι να κάνω προς το παρόν τη δουλειά μου" αυτοί θα προσπαθήσουν με διαφορετικό τρόπο να μου το βάλουν μπρος?
3)η Οδική βοήθεια που πληρώνω από την ασφάλειά μου μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο με την BMW MOBILE CARE και ακόμη να μου βάλει μπαταρία αντιπροσωπείας?

Stamatis
09-08-10, 22:38
Βασικά πρώτη προτεραιότητα είναι να το βάλω πάλι μπροστά και σίγουρα μετά τις διακοπές και μετά από full χρήση να του αλλάξω και την μπαταρία μιά και καλή και φυσικά από εδώ και στο εξής να μην το ξαναπαραμελήσω και να μου γίνει μάθημα... Να το βάλουμε μπροστά λοιπόν αφού το πήραμε το μάθημά μας και στην πορεία πάμε χωρίς βιασύνη για την καλύτερη τιμή μπαταρίας... Αλλά ποιος μας την βάζει εάν την αγοράσουμε από το link του φίλου παραπάνω, αφού είμαι και άσχετος?

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση...!

μπες στο section με τις προσφορές απο τους Εξειδικευμένους Επαγγελματίες πάρε δυό τρία τηλέφωνα και βγάλε την καλύτερη τιμή.

Σίγουρα θα είναι φτηνότεροι μιας και μας κάνουν έκπτωση.
Μην ξεχάσεις να πεις οτι τηλεφωνείς απο το BMWFans.

https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=62

Stamatis
09-08-10, 22:40
Ειλικρινά παιδιά δεν με ενδιαφέρει καθόλου η απόκλιση μεταξύ 130-200 ευρώ εάν είναι να έρθουν από τη BMW MOBILE CARE και να μου περάσουν την καινούργια μπαταρία και όχι απλά να μου βάλουν μπροστά το αμάξι...
3 απορίες έχω:
1)Εφόσον είναι της BMW MOBILE CARE άρα μου περνάν μπαταρία τιμής αντιπροσωπείας ή τιμής χαμηλότερης από αντιπροσωπείας?
2) Εφόσον εξαντλήσω την πιθανότητα να του βάλω εγώ μπρος με τους πόλους θα τους φωνάξω. Εάν τους πω "απλά βάλτε μου μπρος το αμάξι να κάνω προς το παρόν τη δουλειά μου" αυτοί θα προσπαθήσουν με διαφορετικό τρόπο να μου το βάλουν μπρος? Οχι
3)η Οδική βοήθεια που πληρώνω από την ασφάλειά μου μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο με την BMW MOBILE CARE και ακόμη να μου βάλει μπαταρία αντιπροσωπείας? - όχι δεν βάζει μπαταρίες νομίζω. Απλά σου βάζει μπρος και αυτή.
thumb

BILL007
09-08-10, 22:42
3 απορίες έχω:
2) Εφόσον εξαντλήσω την πιθανότητα να του βάλω εγώ μπρος με τους πόλους θα τους φωνάξω. Εάν τους πω "απλά βάλτε μου μπρος το αμάξι να κάνω προς το παρόν τη δουλειά μου" αυτοί θα προσπαθήσουν με διαφορετικό τρόπο να μου το βάλουν μπρος?
3)η Οδική βοήθεια που πληρώνω από την ασφάλειά μου μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο με την BMW MOBILE CARE και ακόμη να μου βάλει μπαταρία αντιπροσωπείας?

1)Σίγουρα τιμή ίδιας ή και λίγο μεγαλύτερης...Μικρότερης δεν νομίζω...Μπορείς απλά να πάρεις τηλ. και να τους ρωτήσεις
3)Μπορεί να στο βάλει σίγουρα μπροστά με τα καλώδια.Μπαταρία αντιπροσωπίας λίγο χλωμό...

για το 2 δεν γνωρίζω τι άλλες τεχνικές υπάρχουν εκτός απο καλώδια και αντικατάσταση μπαταρίας :D

zeovani
09-08-10, 22:43
Προφανώς αυτές οι προσφορές είναι αφού πάρει το αμάξι και κάνω τις διακοπές μου, γιατί προς το παρόν θέλω να του βάλω μπροστά...
Και ερωτώ: Μπορεί κάποιος από αυτούς τους επαγγελματίες να έρθει σπίτι μου?

zeovani
09-08-10, 22:50
Τελικά παιδιά κανείς δεν μου απάντησε στο ερώτημα που είχα θέσει από την αρχή...
Τελικά έχω ξεκλειδώσει την πόρτα του οδηγού (που έχει και το κλειδί)... Εάν την ανοίξω σίγουρα δεν θα βαράει κανένας συναγερμός βραδιάτικα έτσι?
Αφού δεν ανάβει πλέον το αμάξι με κανένα κουμπί δεν έχω φόβο έτσι?

:)

Και κάτι άλλο, επειδή έχω και ένα άλλο BMW που εδώ και 2 μήνες τα έχει φτήσει από μπαταρία όντας αυτό σε συνεχή χρήση όμως (είναι μοντέλο 89') μπορώ εάν επιθυμώ να καλέσω την ίδια εταιρεία? Με συμφέρει ή θα μοσχοαγοράσω μία μπαταρία τόσο παλιού μοντέλου ενώ μπορώ να την ψάξω στο internet?

thanks

Driver M
09-08-10, 22:55
Nα ρωτήσω κι εγώ κάτι?
Αν το αμάξι πάρει μπρος με τα καλώδια και μετά λειτουργήσει για ώρα ώστε η μπαταρία να φορτίσει καλά και δεν ξαναμείνει σε μεγάλη περίοδο ακινησίας, ώστε να μην ξανααποφορτιστεί, γιατί να αλλαχτεί ?
Άλλωστε και εντελώς καινούρια να είναι, αν το αμάξι κάνει να πάρει μπροστά 1-2 μήνες, τότε πάλι θα αποφορτιστεί.
Τα 3 χρόνια δεν είναι και πολλά να πεις ότι η μπαταρία είναι πολύ παλιά.

Μόνο αν δε φορτίζει ή αποφορτίζεται πολύ γρήγορα χρειάζεται αντικατάσταση, οπότε βάζε μπρος τουλάχιστον 1-2 φορές τη βδομάδα και αν συνεχίσεις να έχεις πρόβλημα, τότε πήγαινε για αλλαγή.

andreas
09-08-10, 23:24
Εγώ πάντως που έμεινα απο μπαταρία πριν μερικούς μήνες και μάλιστα φορτωμένος για ταξίδι ( ο νόμος του Merfy μαλλον ) άνοιξα με το κλειδί , έβαλα μπροστά με καλώδια που βρήκα δανεικά, το πήγα στο πρώτο ηλεκτρολογείο που βρήκα μπροστά μου και άλλαξα τη μπαταρία με συνολικό κόστος 80 Ε και σχετικούς ελέγχους αν φορτίζει ή φταίει τιποτα άλλο , και συνέχισα μια χαρά το ταξίδι μου. Εκείνο πάντως που μου είπε ένας φίλος τεχνικός της BMW που τον πήρα πριν τηλέφωνο είναι να προσέξω να μην έχω το κλειδί πάνω στη μίζα, όταν αποσυνδέσω την παλιά μπαταρία για να μην χάσει τις ρυθμίσεις του (318ι Ε46 valvetronic 2003).

Monsta
09-08-10, 23:31
Πάντως το δικό μου όταν μείνει, θα βάλω μπαταρία από.....ΜΙΝΙ. Ίδιος κωδικός αλλά στα μισά λεφτά. Γνωστό κόλπο από τα φιλαράκια μας εκεί 'απέναντι' ενώ ζυγίζει και 20lbs λιγότερο από τη μαμά μπαταρία του Μ3.

Stamatis
09-08-10, 23:33
voltphreaks χρειεζεσαι Κωστη και τιποτα αλλο.
Για ψαχτο λιγακι.

Monsta
09-08-10, 23:38
Αφού το καίγεσαι αύριο πρωί θα σου στείλω το τηλ/νο ενός καταστήματος στο Χαλάνδρι που ασχολείται ΜΟΝΟ με μπαταρίες .

Οι τιμές του είναι φοβερές - για το VOLVO S40 του πεθερού μου είχε πάρει αν θυμάμαι καλά 60-70 ευρώ με ΦΠΑ και βέβαια γραπτή εγγύηση.

Έρχεται με μηχανάκι στο χώρο σου και στην τοποθετεί χωρίς επιπλέον χρέωση. :)

Monsta
09-08-10, 23:43
Τελικά παιδιά κανείς δεν μου απάντησε στο ερώτημα που είχα θέσει από την αρχή...
Τελικά έχω ξεκλειδώσει την πόρτα του οδηγού (που έχει και το κλειδί)... Εάν την ανοίξω σίγουρα δεν θα βαράει κανένας συναγερμός βραδιάτικα έτσι?

Και κάτι άλλο, επειδή έχω και ένα άλλο BMW που εδώ και 2 μήνες τα έχει φτήσει από μπαταρία όντας αυτό σε συνεχή χρήση όμως (είναι μοντέλο 89') μπορώ εάν επιθυμώ να καλέσω την ίδια εταιρεία? Με συμφέρει ή θα μοσχοαγοράσω μία μπαταρία τόσο παλιού μοντέλου ενώ μπορώ να την ψάξω στο internet?

thanks

Δε νομίζω ότι θα χτυπήσει κανένας συναγερμός, όσο για το δεύτερο στο κόστος που σου λέω και με service at-your-door, δε νομίζω ότι θα βρεις στο Internet καλύτερη προσφορά.

Tsakirakos
10-08-10, 01:41
γιατι να αλλαξεις μπαταρια? 2007 μοντελο και να θελει αλλαγη..? ταξιδακι να φορτισει θελει. και αν το ξαναφησεις για πολυυυυ ακινητο, βγαλε τον ενα πολο.

oldcarskickass
10-08-10, 08:33

thanks

Ρε φίλε εδώ δεν έχει ενέργεια να ξεκλειδώσει θα βαρέσει και ο συναγερμός;

Βάλτο μπροστά με ενίσχυση από άλλο όχημα.

Αν έχεις καύσιμο μέσα στο τεπόζιτο πάνω από ένα μήνα κατά 99% θα σου ανάψει λαμπάκι κινητήρα.

Αν το έχεις 1.5 χρόνια ακινησία καλό θα είναι να του αλλάξεις λάδια, υγρά φρένων και φίλτρα.

Οπότε πάρε ένα μπιτονάκι 100άρα βενζίνη ρίξτη στο τεπόζιτο, και ΜΕΤΑ προσπάθησε να το βάλεις μπροστά με άλλο όχημα.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση μη μαρσάρεις τα 2 -3 πρώτα λεπτά εκκίνησης.

Άστο να δουλέψει ρελαντί λίγο.

Μετά πήγαινε καμιά βόλτα για κανά δυο ώρες και όταν πας βενζινάδικο θα βάλεις μόνο κατοστάρα (την πρώτη φορά).

Καλά και εσύ πήρες αμάξι του 2007 για να το βλέπεις; Πολλές φορές η ακινησία δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα από αυτά που φαινομενικά καλύπτει.

Καταρχάς είσαι εκτός εγγύησης οπότε είναι λίγο μ@λ@κί@ να πληρώσεις μέσα στον Αύγουστο νταβατζιλίκι στην αντιπροσωπεία.

individual
10-08-10, 08:51
2 χρονων μπαταρια,δεν πιστευω να χαλασε......απλα ''ξεφωρτησε''

βρες εναν ηλεκτρολογο αυτοκινητων,να τη βγαλει,να την παει στο μαγαζι του,να την ελεξει,να την φωρτησει και να την ξανατοποθετησει......
σε περιπτωση που θελει αλλαγη......αλλαξε την........σιγουρα θα σου βγει και φθηνοτερα απο την αντιπροσωπεια και σιγουρα θα σου δωσει 2 χρονια εγγηυση.......
αν γινει ετσι,προτημησε VARTA ή DETA......
απλα ειναι τα πραγματα........
μην κανουμε τα ευκολα........δυσκολα!!!

zeovani
10-08-10, 13:34
2 χρονων μπαταρια,δεν πιστευω να χαλασε......απλα ''ξεφωρτησε''

βρες εναν ηλεκτρολογο αυτοκινητων,να τη βγαλει,να την παει στο μαγαζι του,να την ελεξει,να την φωρτησει και να την ξανατοποθετησει......
σε περιπτωση που θελει αλλαγη......αλλαξε την........σιγουρα θα σου βγει και φθηνοτερα απο την αντιπροσωπεια και σιγουρα θα σου δωσει 2 χρονια εγγηυση.......
αν γινει ετσι,προτημησε VARTA ή DETA......
απλα ειναι τα πραγματα........
μην κανουμε τα ευκολα........δυσκολα!!!

To θέμα είναι κατά πόσον ο ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων δεν μου βάλει μία μπαταρία σαβούρα ή μου κάνει σκατά εγκατάσταση και κλαίω το αμάξι μου μετά... ενώ θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με το BMW MOBILE γρήγορα (δεν ξέρω κατά πόσον πιο οικονομικά)!

HULK
10-08-10, 13:45
Παρε μια αποφαση φιλε ερχεται ο Σεπτεμβρης και τα πρωτοβροχια!!

Αφου οπως ανεφερε ο snoopy δεν χρεωνεσαι απο την Mobile και αφου δε σε χαλαει και το κοστος το οποιο κυμαινεται εκει περιπου τι σε χαλαει να στο βαλουν μπροστα και να πας μετα να βαλεις μια μπαταρια σε ενα συνεργειο που μπορει και να θελει απλα λιγη ωρα φορτιση και να μην χρειαστει να την αλλαξεις.Μηπως Βαριεσαι???

pilot
10-08-10, 13:48
To θέμα είναι κατά πόσον ο ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων δεν μου βάλει μία μπαταρία σαβούρα ή μου κάνει σκατά εγκατάσταση και κλαίω το αμάξι μου μετά... ενώ θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με το BMW MOBILE γρήγορα (δεν ξέρω κατά πόσον πιο οικονομικά)!

φίλε μου η αλλαγή μπαταρίας γίνεται και από 10χρονο παιδί και δεν διαρκεί πάνω από 2 λεπτά οπότε δεν καταλαβαίνω τον φόβο σου για ''σκατά εγκατάσταση''..επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος πως απλά η μπαταρία ξεφόρτισε διότι είμαι και πάλι σχεδόν σίγουρος πως την είχες κανονικά συνδεδεμένη στο αυτοκίνητο όλο αυτό το διάστημα..οπότε κανε αυτό που σου λέει ο oldcarkickass και δεν νομιζω να έχεις πρόβλημα.thumb

zeovani
10-08-10, 13:56
Οχι Hulk... Επειδή δεν βαριέμαι να το βάλω μόνος μου μπροστά και δεν θέλω να πληρώνω λέω να δοκιμάσω μόνος μου, γιατί έχω καλώδια... Εσύ λες να τους καλέσω να μου βάλουν τα καλώδια μόνο και να πληρωθούν για αυτό? χαχαχαχα

HULK
10-08-10, 14:02
Εδω το παληκαρι σου ειπε αυτο

παρε ενα τηλεφωνο να το επιβεβαιωσεις αν ειναι αλλα αμα θες εσυ να πληρωσεις πληρωσε δε νομιζω να σου χαλασουν χατηρι.

Monsta
10-08-10, 14:07
Έχεις ΡΜ. Αν είναι Αθήνα ο Πασχάλης, κάντου ένα τηλέφωνο να λυθεί το πρόβλημά σου.

Τέσσερις σελίδες για την αλλαγή / φόρτιση μιας μπαταρίας :hystericalbs1:

zeovani
10-08-10, 14:14
Χίλια ευχαριστώ παιδιά, όταν γυρίσω σπίτι από δουλειά θα ξεκινήσω.... Και φυσικά θα σας πω νέα...

zeovani
10-08-10, 14:15
Έχεις ΡΜ. Αν είναι Αθήνα ο Πασχάλης, κάντου ένα τηλέφωνο να λυθεί το πρόβλημά σου.

Τέσσερις σελίδες για την αλλαγή / φόρτιση μιας μπαταρίας :hystericalbs1:

Οταν λες τέσσερις σελίδες? Υπάρχουν μέσα στο manual του αμαξιού...?
Μήπως έχεις κανένα link?

zeovani
10-08-10, 14:17
Και κάτι τελευταίο όταν η τιμή μίας μπαταρίας από 70-80 πάει στο 200-300 ευρώ τιμή αντιπροσωπείας προφανώς έχει και την μεγαλύτερη εγγύηση?
Με συμφέρει να παίξω μπάλλα καλύτερα με ηλεκτρολογάδικο ή με αντιπροσωπεία?
Οχι κυρίως στο κομμάτι της τιμής αλλά στο ποιοτικό και after sales κομμάτι....

Ptboul
10-08-10, 14:18
Οταν λες τέσσερις σελίδες? Υπάρχουν μέσα στο manual του αμαξιού...?
Μήπως έχεις κανένα link?

4 σελίδες φτάσαμε το θρεντ εννοεί.

Άσχετο: πιστεύω πως ο συναγερμός θα αρχίσει να χτυπάει εφόσον είναι ενεργοποιημένος κ αρχίσει η φόρτιση της μπαταρίας με καλώδια από άλλο δότη.

Ptboul
10-08-10, 14:21
Και κάτι τελευταίο όταν η τιμή μίας μπαταρίας από 70-80 πάει στο 200-300 ευρώ τιμή αντιπροσωπείας προφανώς έχει και την μεγαλύτερη εγγύηση?

Επίσης πιστεύω ότι αν μια (έστω κ καινούρια μπαταρία) αποφορτιστεί κ επαναφορτιστεί κάποιες φορές από ακινησία, τότε αυτή καταστρέφεται κ χάνει τις ιδιότητες της, άσε που μπορεί να κουράσει κ το δυναμό.

Προσωπικά θα πήγαινα σε μία BOSCH (συνεργείο) που υπάρχουν αρκετές στην Αθήνα, θα τους έλεγα να τσεκάρουν την μπαταρία κ αν είχε θέμα θα την άλλαζα με 70-80 ευρώ.

zeovani
10-08-10, 14:24
Επίσης πιστεύω ότι αν μια (έστω κ καινούρια μπαταρία) αποφορτιστεί κ επαναφορτιστεί κάποιες φορές από ακινησία, τότε αυτή καταστρέφεται κ χάνει τις ιδιότητες της, άσε που μπορεί να κουράσει κ το δυναμό.

Προσωπικά θα πήγαινα σε μία BOSCH

Μπορείς φίλε μου να μου δώσεις κάποιο τηλεφωνο αν καταφέρω να το βάλω μπροστά να το πάω εκεί για check?

Driver M
10-08-10, 14:29

Βρε φίλε τι after sales και μεγαλύτερη εγγύηση, για μια μπαταρία μιλάμε. ΟΛΕΣ οι καινούριες μπαταρίες έχουν την ίδια εγγύηση, άσχετα από το αν μπήκαν σε εξουσιοδοτημένο ή όχι.
Επίσης, η τοποθέτηση όπως σου είπαν και τα παιδιά προηγουμένως είναι πανεύκολη, αλλά το πιο πιθανόν είναι να μη χρειαστείς καν αλλαγή μπαταρίας, αφού η δικιά σου είναι αποφορτισμένη και όχι χαλασμένη.

Βάλτο μπροστά με καλώδια, χρησιμοποίησέ το αρκετά να φορτίσει καλά η μπαταρία και λογικά δεν θα χρειαστεί να δώσεις ούτε 100 ούτε 200 ευρώ για μπαταρία, αφού θα λειτουργεί η δικιά σου κανονικά.
Αν πάλι δεν λειτουργεί, κάνε αυτό που λέει ο Πάνος από πάνω ώστε να γλιτώσεις χρήματα από την αντιπροσωπεία.

Ptboul
10-08-10, 14:29
Μπορείς φίλε μου να μου δώσεις κάποιο τηλεφωνο αν καταφέρω να το βάλω μπροστά να το πάω εκεί για check?

https://www.bosch.gr/content/language1/pw/pw_CaSe_972.htm

θα πας στο δεξί μέρος κ θα επιλέξεις μια κοντινή περιοχή σε εσένα, εκεί θα σου βγάλει τηλέφωνο κ διεύθυνση του συνεργείου που σε ενδιαφέρει.

Δεν θα δυσκολευτείς να το βάλεις μπροστά, αρκεί να κρατάς τις στροφές του δότη ψιλά (3500-4000) για 1 λεπτό τουλάχιστον, πριν γυρίσεις τη δική σου μίζα και ταυτόχρονα ''μιζάρεις'' κ εσύ αφού περάσει το 1 λεπτό.

fanisk
10-08-10, 14:31
Ουτε το Lost τοση πλοκη.

Καλωδια θες για να φορτισει η μπαταρια οπως προειπαν αλλοι, τα λεφτα σου κρατα τα για να τα φας σε σουβλακια ή ο,τι αλλο.
Η τοποθετηση ειναι πανευκολη. Βγαζεις τη παλια μπαταρια και συνδεεις τη καινουρια, βαζεις σωστα τους πολους (ειναι λιγο επιστημη αυτο) και φευγεις.

Ακομα και μπαταρια να θες, που ισως δεν θες, δοκιμασε πρωτα με τα καλωδια για να γλυτωσεις τα χρηματα σου, αν δεν ξερεις πως να βαλεις τα καλωδια, καλεσε ενα φιλο/γειτονα/οδικη/bmw.

Konstantinos E60
10-08-10, 14:32
Αδερφέ όταν έρθει η ωρα να αλλάξεις αμάξι μην κάνεις κανα λάθος
και πάρεις κανένα υβριδικό.....που'ναι και γεμάτο μπαταρίες !!!!!
γιατί δεν βλέπω να σηκώνει ο server τόσες σελίδες.........

Monsta
10-08-10, 14:54
Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να λυτρωθεί ο άνθρωπος...

bimmer-corfu
10-08-10, 17:50
ρε παιδιά να βάλω μια φωτιά να γράψουμε άλλες 5 σελίδες?

Αν το αμάξι είναι efficient dynamics και έχει μπαταρία που φορτίζει στο φρενάρισμα κτλ μήπως θα χρειαστεί ειδική μπαταρία πιο ακριβή απο μια απλή εμπορίου?

kplc16
10-08-10, 18:30
καλο.χε.χε.

PANOS-E60
10-08-10, 18:31
ρε παιδιά να βάλω μια φωτιά να γράψουμε άλλες 5 σελίδες?

Αν το αμάξι είναι efficient dynamics και έχει μπαταρία που φορτίζει στο φρενάρισμα κτλ μήπως θα χρειαστεί ειδική μπαταρία πιο ακριβή απο μια απλή εμπορίου?

:electrician2::electrician2::electrician2:

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

zeovani
10-08-10, 18:37
Λοιπόν παιδιά καλά κάνετε και με δουλεύετε γιατί δεν είμαι και κλασσικός άντρας (όχι gay προς θεού, απλά δεν ασχολούμαι με αμάξια καθόλου).

Εν ολίγοις θα σας τα πω:
Στο αμάξι καταρχάς επικρατεί σκοτάδι με τα κουμπιά του κοντρόλ δεν ανοίγει...
Ηρθα από τη δουλειά, σύνδεσα τα καλώδια με άλλο αμάξι, έβαλα το άλλο μπρος και μετά από λίγο είδα που ανάψαν τα φώτα του BMW.
Χαρούμενος κι εγώ πάω να βάλω το κλειδί να βάλω μπροστά. Το βάζω λοιπόν στην θυρίδα και με το που το βάζω βλέπω σήμα κόκκινο στο καντράν και κολώνω... Ενα τιμόνι με ένα κλειδί... Πριν πατήσω το START κουμπί να δοκιμάσω μήπως και πάρει μπρος συμβουλεύομαι το MANUAL του αμαξιού που λέει ότι αυτή η σήμανση σημαίνει:

"Το ηλεκτρικό κλείδωμα του τιμονιού έχει βλάβη"

Πάω λοιπόν να βάλω και μπρος και φυσικά δεν παίρνει μπρος...

Βγάζω λοιπόν απογοητευμένος το κλειδί και περιμένω λίγο ακόμη μπας και φέξει αλλά τίποτα...

Πάω μετά από λίγο σε εξουσιοδοτημένο SERVICE ΒΜW στην περιοχή μου και μου λέει ο άνθρωπος εκεί ότι "αφού έβαλες καλώδια, θα έπρεπε να πάρει μπροστά" μου μίλησε και για κάποιο πρόβλημα που έβγαζε αυτό το μοντέλο στις κολώνες τιμονιού αλλά το θέμα λέω εγώ είναι η μπαταρία και η αχρηστία στην οποία έχει περιπέσει το αμάξι...

Εχετε καμμία λύση???

ΕΝ ολίγοις...

zeovani
10-08-10, 18:46
:electrician2::electrician2::electrician2:

:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Εποικοδομητικό αστείο... 12 points

BILL007
10-08-10, 18:47
Μάλλον μαζί με την μπαταρία σε βρήκε και το κλασσικό πρόβλημα της κολώνας του τιμονιού...

Η σημαντικότερη βλάβη όμως ήρθε λίγο μετά, όταν μου άναψε κόκκινη ένδειξη για το τιμόνι. Η κλασική βλάβη της σειράς 1 και 3 χτύπησε και σε εμένα και δεν ήταν άλλη από την κολώνα του τιμονιού. Κόστος επισκευής, μετά καλύτερης τιμής, 550 ευρώ μαζί με τα εργατικά. Τελευταία μικροζημιά έγινε πριν κανά μήνα, όταν (ανεξήγητα) κάηκε η τελευταία πάνω αντίσταση του πίσω τζαμιού, με αποτέλεσμα να μην ξεθολώνουν στο σημείο εκείνο οι υδρατμοί και όταν ανάβω τις πίσω αντιστάσεις το σήμα του ραδιοφώνου να χειροτερεύει. Υπάρχει στην αγορά κάποιο ειδικό υγρό που επιδιορθώνει απ'ότι λέγεται τη βλάβη αυτή και μόλις βρω χρόνο θα το προμηθευτώ και θα γράψω εντυπώσεις.

Εν ολίγοις, η 3άρα με υποδειγματική χρήση μου έχει βγάλει ουκ ολίγα προβληματάκια, πολλά από τα οποία είναι απαράδεκτα κατά τη γνώμη μου, όπως η κολώνα του τιμονιού που έχει συμβεί σε πολλές BMW και είναι διαπιστωμένο πρόβλημα, αλλά παρόλα αυτά δεν έχει γίνει η παραμικρή ανάκληση. Ελπίζω πάντως στο μέλλον να μη βγουν και άλλα προβλήματα, γιατί πραγματικά θα πιστέψω ότι άλλοι έχουν το όνομα του προβληματικού (Ιταλοί και Γάλλοι) και άλλοι τη χάρη...

Άτυχος πραγματικά...

Οδική και στο συνεργείο...:(

zeovani
10-08-10, 18:51
Μάλλον μαζί με την μπαταρία σε βρήκε και το κλασσικό πρόβλημα της κολώνας του τιμονιού...

Άτυχος πραγματικά...

Οδική και στο συνεργείο...:(

Τι πρόβλημα είναι πάλι αυτό φίλε μου?
Σίγουρα δεν θα πάρει μπρος το αμάξι?
Ούτε με δεύτερη προσπάθεια?
Γιατί δεν ξεμπλοκάρει το τιμόνι?
Πόσα πρέπει να σκάσω τώρα οέο? **** την τεχνολογία μου μέσα...!

BILL007
10-08-10, 18:53
Για το αν θα πάρει μπροστά δεν μπορώ να σου πω με 100% μιας και δεν έχω αυτοκίνητο τέτοιας χρονολογίας αλλά το προηγούμενο μοντέλο.Οπότε δεν ξέρω πως αυτό το πρόβλημα (αν είναι κολώνα τιμονιού) επηρεάζει και τα υπόλοιπα.

Το τιμόνι σίγουρα θα σου μείνει κομπλαρισμένο εφόσον φταίει η κολώνα.Αυτό ειναι το σύμπτωμα.Προσπάθησε κανα δυο φορές μπας και πάρει,αλλά για να έβγαλε και την ένδειξη μάλλον πας γραμμή για επισκευή και δυστηχώς όχι και τόσο φτηνή (αν πρόκειται για την κολώνα τιμονιού το ξαναλέω αν -μιας και διάγνωση μέσω πληκτρολογίου δεν μπορεί ακόμα να γίνει)

Λοιπόν παιδιά καλά κάνετε και με δουλεύετε γιατί δεν είμαι και κλασσικός άντρας (όχι gay προς θεού, απλά δεν ασχολούμαι με αμάξια καθόλου).

Oσο γι'αυτό, εγώ θα πω απλά ότι κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος.Οπότε δεν τίθεται θέμα... ;) H πλάκα αν γίνεται, γίνεται πάντα στα πλαίσια του καλοπροέραιτου, θέλω να ελπίζω.
Αν για οποιοδήποτε λόγο ξεφύγει απο τα πλαίσια,γι'αυτό είναι εδώ η διαχειριστική ομάδα...;)

Driver M
10-08-10, 19:06
Μπήκες στο κλαμπ των κολωνάτων φίλε.
Αν είναι κολώνα, που κατά 99% είναι αφού κλείδωσε και το τιμόνι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φωνάξεις οδική. Δοκίμασε πρώτα να βάλεις 2-3 φορές μπροστά τον κινητήρα μήπως και ξεμπλοκάρει προσωρινά, αν και το κόβω δύσκολο.

Από την άλλη, εσένα δεν παίρνει έτσι κι αλλιώς μπροστά απ'ό,τι είπες (αυτό δεν νομίζω πως έχει σχέση πάντως με την κολώνα, γιατί το δικό μου έπαιρνε κανονικά), οπότε φώναξε απευθείας το bmw assistance.

Όπως γράφει και στο παράθεμα που έβαλε ο Βασίλης, η κολώνα μου στοίχισε με καλή έκπτωση (λόγω γνωστού) 550 ευρώ + εργατικά. Τώρα, με αυξήσεις ΦΠΑ κλπ υπολόγισε σίγουρα κανα 600άρι.

Apostolos
10-08-10, 19:10
Για ποσες μερες θα χρειαστεις το αμαξι στις διακοπες σου? Σε ρωταω, μηπως ειναι προτιμοτερο να νοικιασεις ενα & να κανεις την δουλεια σου γιατι οι μερες περνανε...:) :)(αστειευομαι, γιατι απλα δεν επισκεπτεσαι μια αντιπροσωπεια να γινει διάγνωση & η δουλεια οπως πρεπει ωστε να ξεμπερδευεις μια και καλη βρε παιδακι μου?) :) :)

bimmer-corfu
11-08-10, 00:20
φίλε όπως άκουσες υπάρχει ένα πρόβλημα με τις κολώνες τιμονιού που τσούζει μάλιστα η αντικατάσταση τους ΑΛΛΑ μην τα βάψεις μαύρα ακόμα γιατί πολύ πιθανό να έχει σχέση με τη διακοπή τροφοδοσίας. Το έχω ξανά ακούσει

oldcarskickass
11-08-10, 08:32
Λοιπόν δοκίμασε το εξής.

Πριν δώσεις ρεύμα στο αμάξι!

Το τιμόνι όπως είναι κλειδωμένο έχει κάποια κενά ανάμεσα στα δόντια που πιάνει.

Είμαι κατά 90% σίγουρος ότι είναι παρκαρισμένο με τους τροχούς στριμμένους. Σωστά;

Βρες λοιπόν χειροκίνητα και χωρίς να δώσεις ρεύμα, ΟΥΤΕ να βάλεις την κάρτα μέσα στη σχισμή, να βρεις το σημείο στο οποίο το τιμόνι φαίνεται να ΜΗΝ πιάνει στα δοντάκια της ασφάλειας.

ΚΡΑΤΑ το τιμόνι εκεί.

Δώσε ρεύμα(κάποιος άλλος βασικά). ΚΡΑΤΑ το τιμόνι εκεί.

Βάλε την κάρτα και προσπάθησε να βάλεις μπροστά.

Θα σου έλεγα το τελευταίο που θα κάνεις να είναι να το πας σε αντιπροσωπεία, μέσα αυγούστου, χώρια τα λεφτά που θα δώσεις, κατά 99% θα έχει πάρει άδεια το μισό προσωπικό και θα αργήσουν να το πιάσουν.

Ό,τι δεν κατάλαβες ρώτα, τέτοιο σκάλωμα είχε φάει και ο άσσος ενός φίλου.

zeovani
22-08-10, 12:40
Ok όλα τελικά... Εβαλα καινούργια μπαταρία... Ευτυχώς δεν είχε πρόβλημα κολώνας... Απλά η μπαταρία δεν επαρκούσε να δώσει ρεύμα σε όλο το αμάξι...
Τώρα μου έβαλε ένας τεχνικός από ένα εξουσιοδοτημένο service ΒΜW μπαταρία 40 Α.
Είμαι κομπλέ?

Monsta
22-08-10, 17:14
Ok όλα τελικά....

Είμαι κομπλέ?

Γιατί δεν ανοίγεις ένα νέο θρεντ τώρα που το φτιαξες να σου πουν οι ειδικοί;;;

fanisk
22-08-10, 17:33
Ok όλα τελικά... Εβαλα καινούργια μπαταρία... Ευτυχώς δεν είχε πρόβλημα κολώνας... Απλά η μπαταρία δεν επαρκούσε να δώσει ρεύμα σε όλο το αμάξι...
Τώρα μου έβαλε ένας τεχνικός από ένα εξουσιοδοτημένο service ΒΜW μπαταρία 40 Α.
Είμαι κομπλέ?

Χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω πως οι μπαταριες των BMW ειναι 55Α, 70Α , 80Α.

Monsta
22-08-10, 18:32
Χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω πως οι μπαταριες των BMW ειναι 55Α, 70Α , 80Α.

Εδώ που τα λέμε και μένα το 40 μου ακούγεται «λίγο».

Nino
22-08-10, 18:33
Γιατί δεν ανοίγεις ένα νέο θρεντ τώρα που το φτιαξες να σου πουν οι ειδικοί;;;

:fountwtis:
λυπησου μας....:th_Laie_67-1:

bimmer-corfu
22-08-10, 18:36
:fountwtis:
λυπησου μας....:th_Laie_67-1:

χαχαχχα απίστευτο αλλά αν δεν κάναμε έτσι θα το κλείναμε το forum:thumbsup:

ΦΑΝΗΣ
22-08-10, 21:04
70 αρα έβαλα εγώ στο δικό μου,40 μου ακούγεται και μένα λίγο!!!!

///M Arios
23-08-10, 01:59
40????????????????
75 πρεπει να είχε αυτο πριν. 40 βαζουν σε κατι γιαπωνεζικα 1300σαρια.
Οχι οτι δεν θα δουλεψει, αλλα θα γονατιζει για να το βαλλει μπροστα. Και καπου σε μια διετια θα τη χαιρετησεις....
Την επομενη φορα θυμισου ενα πραγμα μονο, bunner. Αντεχουν σα σκυλια. 75 αμπερορια παντα.