PDA

Επιστροφή στο Forum : [E46] Κοτσαδορος

merbeind
22-07-10, 19:51
θελω να βαλω στο e46 της αδερφης μου.Το θεμα ειναι οτι εχει ηδη ενας φιλος στο δικο του e46 που δεν τον χρειαζεται αλλα δεν ξερω πως να τον βγαλω και αν γινεται να μπει στο δικο μου και κατα ποσο δυσκολο ειναι αυτο.Κανενας να με βοηθησει?

BILL007
22-07-10, 21:06
Είναι για coupe ή sedan?

Kostas_1
22-07-10, 21:08
Βασιλη το www.bmwfans.info μηπως βοηθαει το φιλο μας?

gyiama
22-07-10, 21:28
ο κοτσαδορος για να βγει περεπει να βγει πισω προφυλακτηρας και εχει βασεις που πιανουν και εσωτερικα κατω στο πατωμα του πορτμπαγκαζ!!!το μανικι ειναι η πλεξουδα που περναει μεσα στο αυτοκινητο και θελει το μισο αυτοκινητο ξυλωμα για να βγει το ιδιο και για να μπει φυσικα!!επισης θελεις αλλον προφυλακτηρα πισω που να ειναι κομμενος και να εχει καπακι κοτσαδορου μιας και ο κοτσαδορος κουμπωνει απο κατω προς τα πανω μεσα στον προφυλακτηρα!!!!αν διαθετεις τα χρηματα αξιζει τον κοπο μιας και καινουργιος εχει 1400ε μονο ο κοτσαδορος!!κομπλε προφυλακτηρας πισω κοντα 500ε!!(μονο το καπακι εχει 50ε!!!!!!!!!!)

merbeind
22-07-10, 23:11
Κριμα....Νομιζα απλα βιδωνες απο κατω και τελος...:thumbsdown:
Τι να πω ρε παιδια πατεντες της bmw να μας τα παιρνουν μου φαινεται.Καταλαβα στο περιπου τι γινεται.

trifonas
04-12-13, 23:45
Παιδες φοραει καποιος κοτσαδορο σε Ε46 coupe;
Θελω να τραβαω το σκαφος μεχρι να δω τι θα κανω με το αυτοκινητο.
Το αυτοκινητο ειναι m-pack πισω προφυλακτυρα και θελω να αποκτησω το μικροτερο κοψιμο.Υπαρχει και το φιλετακι απο κατω για MPACK που κουμπωνει αλλα κανει 170 ευρω.
Οποιος φοραει κοτσαδορο και μπορει να δωσει μερικες πληροφοριες θα ημουν ευγνομων.

Dermatis
04-12-13, 23:49
Τσεκαρε ισω βοηθησει thumb
https://www.m3forum.net/m3forum/showthread.php?t=349258

trifonas
05-12-13, 00:05
Ευχαριστω για το thread δεν ειναι ιδιοι κοτσαδοροι απλα και Μ3.

Vasilis
05-12-13, 08:48
τοποθετησα aftermarket κοτσαδορο ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ στο Ε90

Τιμη αν θυμαμαι καλα κανα 350αρι.

ΧΩΡΙΣ τρυπες ΧΩΡΙΣ καμμια ζημια !!!

Κουμπωνει-κλειδωνει

Ξεκλειδωνει - ξεκουμπωνει....καλυτερος απο εργοστασιακο!

αφαιρουμενος σε δευτερολεπτα

δεν φαινεται ΤΙΠΟΤΑ απο πισω...ακομη κ να πεσεις απο κατω.

Σου συνιστω ανεπιφυλακτα αν υπαρχει παρομοια λυση για 46αρι να το κοιταξεις

εγω τον αγορασα - τοποθετησα απο εδω (https://www.kotsadoros.gr/)

τοποθετησα (οχι αποσπωμενο φυσικα) κ στο αυτοκινητο της γυναικας με 100 ευρω - αν θυμαμαι καλα...

Παρε τηλ. τον Γιωργο,αν με θυμηθει πες του ο Βασιλης με το ασπρο το Ε90 κ το ασπρο το PEUGEOT 107 !

trifonas
05-12-13, 12:40
Μιλησα εχθες με το γιωργο γιατι ειχα παρει αλλο ρνα κοτσαδορο απο κει για το asrta της γυναικας μου. Δεν εχει κατι που δεν χρειαζεται κοψιμο τουλαχιστον λιγο το χειλακι. Μου προτεινε με 250 αποσπωμενο σαν εργοστασιακο και μαλλον εκει θα καταληξω. Απλα αν καποιος απο δω με κουπε εχει κοτσαδορο ας ενημερωσει σχετικα.

mark e92
05-12-13, 12:47
ο κοτσαδορος για να βγει περεπει να βγει πισω προφυλακτηρας και εχει βασεις που πιανουν και εσωτερικα κατω στο πατωμα του πορτμπαγκαζ!!!το μανικι ειναι η πλεξουδα που περναει μεσα στο αυτοκινητο και θελει το μισο αυτοκινητο ξυλωμα για να βγει το ιδιο και για να μπει φυσικα!!επισης θελεις αλλον προφυλακτηρα πισω που να ειναι κομμενος και να εχει καπακι κοτσαδορου μιας και ο κοτσαδορος κουμπωνει απο κατω προς τα πανω μεσα στον προφυλακτηρα!!!!αν διαθετεις τα χρηματα αξιζει τον κοπο μιας και καινουργιος εχει 1400ε μονο ο κοτσαδορος!!κομπλε προφυλακτηρας πισω κοντα 500ε!!(μονο το καπακι εχει 50ε!!!!!!!!!!)

Γιατι να πάρει BMW??? Τον προφυλακτήρα δεν μπορει να τον κόψει?

Κάτι τέτοιο δεν σου κάνει
https://www.4x4eshop.gr/eshop.html?page=shop.product_details&flypage=ilvm_fly_easy_shopping_grey.tpl&category_id=3&product_id=53

kplc16
05-12-13, 18:37
εχω δει Ε46 coupe με κοτσαδωρο κι απειραχτο προφυλακτηρα αλλα δε προλαβα να ρωτησω τον οδηγο.

trifonas
10-12-13, 12:29
Τραβαει καποιος κατι με 320; Και αν ναι τι;

Vasilis
10-12-13, 12:42
και με 316 τραβαμε .... 5 μετρο πλαστικο κιολας οχι φουσκωτο.thumb

γιατι αναρωτιεσαι ομως?

εχεις δοκιμασει κ δεν...?:whistle:

Ptboul
10-12-13, 13:20
Βασίλη αυτός ο κοτσαδόρος που έβαλες μπαίνει άραγε και σε M pack προφυλακτήρα;

Τρίφωνα με 320 τραβάς σχεδόν τα πάντα (εκτός από γλύστρες φυσικά), σκάφος, τροχόσπιτο, μπαγκαζιέρα, τι σε ενδιαφέρει;

Vasilis
10-12-13, 13:22

λογω του οτι ημουν παρων κατα την τοποθετηση,

θεωρω οτι μπαινει ανετα...(διατηρω μια επιφυλαξη για τις διπλες εξατμισεις)

με ενα τηλεφωνημα στον kotsadoros.gr ομως θα χεις αμεση κ σιγουρη απαντηση!:warriorsmiley:

Ptboul
10-12-13, 13:50
Διπλές δεν έχω, οβάλ είναι, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει εκεί το πρόβλημα αλλά στο ντιφιούζερ χαμηλά.

Ok, θα το τσεκάρω (κάτσε να δω αν θα κρατήσω το αμάξι)

trifonas
10-12-13, 20:50
και με 316 τραβαμε .... 5 μετρο πλαστικο κιολας οχι φουσκωτο.thumb

γιατι αναρωτιεσαι ομως?

εχεις δοκιμασει κ δεν...?:whistle:

Τρίφωνα με 320 τραβάς σχεδόν τα πάντα (εκτός από γλύστρες φυσικά), σκάφος, τροχόσπιτο, μπαγκαζιέρα, τι σε ενδιαφέρει;
Θελω να ξερω αν μπορει να τραβηξει 620 σχετικα βαρυ φουσκωτο σε καλη γλυστρα με ηπια κατηφορα.

trifonas
10-12-13, 20:58
Θελω να ξερω αν μπορει να τραβηξει 620 σχετικα βαρυ φουσκωτο σε καλη γλυστρα με ηπια κατηφορα.
Δεν εχω τραβηξει κατι γι αυτο ρωταω.
Μην παρω το κοτσαδορο και μετα θελω και συμπλεκτη...

trifonas
12-12-13, 18:12

Δεν εχω τραβηξει κατι γι αυτο ρωταω.
Μην παρω το κοτσαδορο και μετα θελω και συμπλεκτη...

Eλατε βρε παιδια κανεις δεν ρυμουλκει με 320;
Δωστε τα φωτα σας!!!!:thnx::thnx::thnx:

Ptboul
13-12-13, 09:33
Από θέμα ιπποδύναμης δεν υπάρχει κανένα θέμα και επειδή είναι πισωκούνα βοηθάει καλύτερα σε τέτοια κατάσταση.

Καλύτερα να μιλήσεις με ανθρώπους εκεί που ξέρουν την φάση. Πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας η γλύστρα και πολύ ήπια για να μην έχεις θέμα να σε τραβήξει πίσω!

Είναι δηλ. καθαρά θέμα γλύστρας και μόνο. Το αμάξι από μόνο του είναι πολύ άνετο για τέτοιο βάρος.

Vasilis
13-12-13, 12:23
Ανετα θα τα καταφερεις με το 320 ...μη σε ανυσηχει καθολου.

Να προσεξεις να μην ''παιξεις'' πολυ με το αμπραγιαζ...μην το φοβηθεις...μαλακά με σταθερες κινησεις ...μην αμπραγιαρεις χωρις λογο

ξεκινωντας αφησε αμπραγιαζ κανονικα,οπως θα ξεκινουσες χωρις το ρυμουλκομενο.

οι περισσοτεροι την πατανε στο ανεβασμα της γλυστρας γιατι πιστευουν οτι δεν θα τα καταφερει το αυτοκινητο ...κ δωστου αμπραγιαρισμα ωσπου παιρνουν το δισκο στο χερι.

ανεβαζω απο ηπια γλυστρα το 5μετρο OLYMPIC συνολικου βαρους 750+ κιλων (ολα μαζι...σκαφος-μοτερ-τρειλερ κ μπαγαζια) με το 1000αρακι της συζυγου κ δεν εχει ματωσει ρουθουνι. Ολα αυτα απο ηπια γλυστρα!

σε αποτομη γλυστρα με χει βγαλει το 316 ασπροπροσωπο χωρις να φοβηθω καθολου!

θα σε βοηθουσαν οι τακοι στις ροδες πισω...θα νοιωθες μια ασφαλεια αλλα χρειαζεσαι κ αλλον εναν να σου τραβηξει την στιγμη που ξεκινας!

συγκεκριμενα εγω βαζω εναν τακο κ ολα καλα...:cheers:

kplc16
13-12-13, 12:25
στη γλυστρα θα χρησιμοποιεις και σχοινι. δενεις το τρειλερ και το κοτσαδωρο. δε χρειαζεται να κατεβασεις το αμαξι στη γλιστρα.αφου τραβηξεις εξω το σκαφος το κοτσαρεις.
το 1600 στις ανηφορες θα το ξεκινας με χειροφρενο αν θες να μη ζοριζεις το συμπλεκτη.

Επισης οποιος κανει δουλεια σε κουπε 46αρι να μας βαλει και καμια φωτογραφια

Vasilis
13-12-13, 12:31
στη γλυστρα θα χρησιμοποιεις και σχοινι. δενεις το τρειλερ και το κοτσαδωρο. δε χρειαζεται να κατεβασεις το αμαξι στη γλιστρα.αφου τραβηξεις εξω το σκαφος το κοτσαρεις.
το 1600 στις ανηφορες θα το ξεκινας με χειροφρενο αν θες να μη ζοριζεις το συμπλεκτη.

το σχοινι με εχει βοηθησει αρκετα...αλλα σε περιπτωσεις που η γλυστρα ειναι διπλα σε δρομο δεν γινεται να χρησιμοποιηθει...δυστυχως!

κατα τα αλλα ειναι μια πολυ καλη λυση

εγω εχω παρει κ μακρυ ιμαντα για την ιδια χρηση που εχει αγκιστρα στις ακρες κ δεν χρειαζεται να δεσεις τιποτα...αγκιστρωνεις κ εφυγες!!!:thnx:

kplc16
13-12-13, 12:43
το σχοινι με εχει βοηθησει αρκετα...αλλα σε περιπτωσεις που η γλυστρα ειναι διπλα σε δρομο δεν γινεται να χρησιμοποιηθει...δυστυχως!

κατα τα αλλα ειναι μια πολυ καλη λυση

εγω εχω παρει κ μακρυ ιμαντα για την ιδια χρηση που εχει αγκιστρα στις ακρες κ δεν χρειαζεται να δεσεις τιποτα...αγκιστρωνεις κ εφυγες!!!:thnx:

Στη Παργα και στη Μηχανιωνα το σχοινι δουλευει εξαιρετικα.

trifonas
13-12-13, 13:38
Από θέμα ιπποδύναμης δεν υπάρχει κανένα θέμα και επειδή είναι πισωκούνα βοηθάει καλύτερα σε τέτοια κατάσταση.

Καλύτερα να μιλήσεις με ανθρώπους εκεί που ξέρουν την φάση. Πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας η γλύστρα και πολύ ήπια για να μην έχεις θέμα να σε τραβήξει πίσω!

Είναι δηλ. καθαρά θέμα γλύστρας και μόνο. Το αμάξι από μόνο του είναι πολύ άνετο για τέτοιο βάρος.

Ανετα θα τα καταφερεις με το 320 ...μη σε ανυσηχει καθολου.

Να προσεξεις να μην ''παιξεις'' πολυ με το αμπραγιαζ...μην το φοβηθεις...μαλακά με σταθερες κινησεις ...μην αμπραγιαρεις χωρις λογο

ξεκινωντας αφησε αμπραγιαζ κανονικα,οπως θα ξεκινουσες χωρις το ρυμουλκομενο.

οι περισσοτεροι την πατανε στο ανεβασμα της γλυστρας γιατι πιστευουν οτι δεν θα τα καταφερει το αυτοκινητο ...κ δωστου αμπραγιαρισμα ωσπου παιρνουν το δισκο στο χερι.

ανεβαζω απο ηπια γλυστρα το 5μετρο OLYMPIC συνολικου βαρους 750+ κιλων (ολα μαζι...σκαφος-μοτερ-τρειλερ κ μπαγαζια) με το 1000αρακι της συζυγου κ δεν εχει ματωσει ρουθουνι. Ολα αυτα απο ηπια γλυστρα!

σε αποτομη γλυστρα με χει βγαλει το 316 ασπροπροσωπο χωρις να φοβηθω καθολου!

θα σε βοηθουσαν οι τακοι στις ροδες πισω...θα νοιωθες μια ασφαλεια αλλα χρειαζεσαι κ αλλον εναν να σου τραβηξει την στιγμη που ξεκινας!

συγκεκριμενα εγω βαζω εναν τακο κ ολα καλα...:cheers:

Ευχαριστω πολυ για τα φωτα σας παλικαρια...
Οποτε μαλλον προχωραω για αγορα κοτσαδορου..
Κατα τη τοποθετηση και μετα θα εχετε φωτο.:thanks::thanks:

trifonas
27-12-13, 19:59
Λοιπον οπως υποσχεθηκα σημερα τοποθετησα το κοτσαδορο που αγορασα προσφατα.
Ειναι μαρκας bosal αποσπωμενος με μοχλακι.Μαζι με τα ηλεκτρικα του αγορα ηταν 250 ευρω.
Τελικα κοπηκε προφυλακτηρα απο κατω και πιο συγκεκριμενα το φιλετακι του M pack.Πηρα στη BMW σημερα για να ρωτησω ποσο κοστιζει το φιλετακι Μ pack και μου ειπαν 175 οποτε δεν συμφερει η αγορα αφου το πτικο αποτελεσμα ειναι το ιδιο.
Θα αλλαζε κατι αν ηταν ο χωνευτος απο κατω που θα τον εκρυβε πιθανον ολο..:shok:
Κοπηκε μια επιφανεια 10χ10 κατω απο το φιλετακι και οχι μεχρι πισω.
Ο κοτσαδορος ειναι ορατος και μετα την αφαιρεση του αλλα το αποτελεσμα δεν ειναι ασχημο.
Θα το ηθελα βεβαια να ηταν '' αορατος'' αλλα .......
Παραθετω φωτο κατα τη διαρκεια της τοποθετησεις και μετα το τελικο αποτελεσμα.τ ο μοναδικο ερωτημα που μενει ειναι να δουμε αν μπορει τωρα το αυτοκινητο να τραβηξει το σκαφος!!thumb

Vasilis
27-12-13, 23:42
καλα ...τραβηγματα!!!:thumbsup:

μια χαρα ειναι κ μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου!!!

Ptboul
30-12-13, 13:58
Τέλεια η κοτσαδούρα, διακριτική και μπάνικη χωρίς ζημιά.

Καλά τραβήγματα και μην αγχώνεσαι, το εργαΛίδη δε μασεί

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2013/12/BoatLaunchFail-1.jpg