PDA

Επιστροφή στο Forum : Τοποθετηση προφυλακτηρα M3 Look σε E46 Coupe

SoNiC_77Gr
21-03-23, 20:49
Καλησπερα στην ομαδα!

Παρακατω βλεπετε μια τοποθετηση ενος προφυλακτηρα M3 Look (aftermarket) σε E46 Couper Facelift που φοραγε μαμα προφυλακτηρα. Τα προβληματα οπως βλεπετε εμφανη νομιζω και θετω το εξης ερωτημα..
Ετσι καθονται οι προφυλακτηρες αυτοι η ο φανοποιος δεν ηξερε τι του γινεται? Η αληθεια ειναι οτι στον φανοποιο δεν εδειξα απο την πρωτη στιγμη εμπιστοσυνη, μιας κ δεν νομιζω να ειχε ξαναπιασει το δικο μου μοντελο ποτε, συμφωνα με τον τροπο που μου τα ελεγε τουλαχιστον..

Εξουσιοδοτημενο service/φανοποιειο για Alfa Romeo-Fiat-Lancia και μου εκανε συνεχεια τον δυσκολο οτι το αμαξι μου τους ταλαιπωρησε πολυ! Ηταν το καλυτερο που μπορουσαμε να κανουμε.. αυτο ειπε οταν τον ρωτησα γιατι ειναι ετσι σε αυτα τα σημεια!
*(ηταν μεσω ασφαλιστικης για να με καλυψουν για ενα ατυχημα που επεσε πανω μου απορριματοφορο ενω ημουν παρκαρισμενος κ ξηλωσε τον προφυλακτηρα!)

Το προβλημα ειναι κ στις δυο πλευρες στα ιδια σημεια! Έχουν μπει οι διαφορετικες βασεις που χρειαζονται για να σταθεροποιηθει ο συγκερκιμενος προφυλακτηρας. Το ερωτημα ειναι αν οντως ειναι λαθος τοποθετημενος υπαρχει καποιος αξιολογος φανοποιος που να ξερει να το μονταρει σωστα, να το εχει ξανακανει δηλαδη στην Αθηνα?

46036 46037 46038 46039

GiannisRob
21-03-23, 23:17
Η Μ3 δεν έχει άλλα φτερά?

SoNiC_77Gr
22-03-23, 00:17
Η Μ3 ναι εχει αλλα φτερα, αλλα αυτοι οι προφυλακτηρες απο οσο γνωριζω βγηκαν για να ταιριαζουν σε οποιοδηποτε E46 εκτος απο M3, ειναι μονο το look δεν προσθετει φαρδος κανονικα.

Stamatis
22-03-23, 08:25
Ελαχιστες φορες εχω δει αφτερ μαρκετ να καθεται καλα χωρις να τον εχεις διαμορφωσει πρωτα με ζεσταματα και να τον τοποθετησεις με εξτρα βιδες.
Μπορει να τον συνεφερει ο μαστορας αλλα θελει χρονο και τεχνικη.
Δεν εχω να προτεινω καποιον δυστυχως.
Οι δουλειες αυτες επρεπε να γινουν πριν το βαψιμο. Τωρα ειναι πολυ δυσκολο.

Stamatis
22-03-23, 08:28
Ερωτηση, οι βασεις που λες, ειναι οι πλαϊνες? Αν ναι, φτιαξε κοντυτερες να τον τραβηξουν προς τα μεσα. Εχεις φωτογραφια με το αμαξι γυμνο?

Stamatis
22-03-23, 08:31
Λογικα οσο το σκεφτομαι μπορει να τραβηχτει κοντυτερα στην τραβερσα δεξια και αριστερα.

SoNiC_77Gr
22-03-23, 14:07
Ναι ειναι οι πλαινες. Βγαινουν οι εργοστασιακες οι μεγαλες κ μπαινουν αυτες. Καπου εχω μια φωτογραφια χωρις τον προφυλακτηρα που φαινεται εκεινο το σημειο..

Stamatis
22-03-23, 16:01
Αν εχετε τις κοντες βασεις, Ζεσταμα, πατημα, βιδωμα. Θα στρωσει.

SoNiC_77Gr
22-03-23, 17:20
Στην πρωτη φωτογραφια ειναι η εργοστασιακες βασεις. Στην δευτερη ειναι οι κοντες αυτες που εβαλα μετα κ ειναι αυτες που βαζουν ολα τα E46 (εκτος απο τα Μ) οταν θελουν να βαλουν προφυλακτηρες Mpack η M3 Look.

46042

46043

Stamatis
22-03-23, 17:33
Θεωρητικα με ζεσταμα θα πρεπει να ερθει στα ισια του.
Οι βασεις, αυτες ειναι. Καλα, δεν τον δοκιμασαν επανω πριν τον βαψουν;

SoNiC_77Gr
22-03-23, 17:50
Ελα ντε.. την ιδια απορια εχω κ εγω. Αλλα τι να πρωτοαναφερω δεν ξερω. Ανταλλακτικα δεν εβρισκαν κ τα φορτωσαν σε εμενα να τα βρω αν βιαζομαι να βγει το αμαξι απο το συνεργειο.. Γενικα ουτε η ασφαλιστικη ουτε κ μαστορας αξιζαν τα λεφτα που εδινα τοσα χρονια, εγω αυτο ξερω..

Vassilis ///M
01-04-23, 15:36
Οι βάσεις αυτές είναι αλλά νομίζω ρεγουλάρονται ....
Βασικά ήθελε πρόβα πριν βαφεί αλλά δν πειράζει μικρό το κακό...
Απ'ότι βλέπω δεν έχει φωλιάσει καν στη βαση ο προφυλακτηρας... πρεπει να ειναι στον αερα ...
Θα πρέπει να τον ξαναβγάλεις και να ξαναμπει και στην τοποθέτηση θα πρεπει να είναι δυο άτομα ώστε να αλφαδιαστεί σωστά..

SoNiC_77Gr
13-04-23, 00:11
Οι βάσεις αυτές είναι αλλά νομίζω ρεγουλάρονται ....
Βασικά ήθελε πρόβα πριν βαφεί αλλά δν πειράζει μικρό το κακό...
Απ'ότι βλέπω δεν έχει φωλιάσει καν στη βαση ο προφυλακτηρας... πρεπει να ειναι στον αερα ...
Θα πρέπει να τον ξαναβγάλεις και να ξαναμπει και στην τοποθέτηση θα πρεπει να είναι δυο άτομα ώστε να αλφαδιαστεί σωστά..

Πρεπει να κρατιεται λιγο, δηλαδη να εχει μπει στις βασεις περιπου το 70-80% γιατι οταν τον σπρωχνω προς τα μεσα πηγαινει αλλα οταν τον αφηνω επανερχεται εξω. Επισης κρατιεται κ απο την μπροστινη πλευρα με 9 βιδες αν θυμαμαι καλα κ ειναι βιδωμενος πανω στην μπροστινη μπαρα. Οπως κ να΄χει η αληθεια ειναι οτι θελει μαζεμα, αλλα γενικως το αμαξι θελει βαψιμο εχει ταλαιπωρηθει απο καιρο, ηλιο, υγρασιες κτλπ κ εχει αρχισει κ σκαει σε διαφορα σημεια το χρωμα.. αλλα που λεφτα...!

Little John
17-05-23, 22:45
Απ οτι βλεπω το αμαξι σου ειναι facelift. και ο προφυλακτηρας που εχεις παρει δεν καθεται ποτε σε facelift!