PDA

Επιστροφή στο Forum : Πολλαπλή εισαγωγής Ν55 σε Μ54Β30

S8N
12-11-22, 18:47
Το project:

Αντικατάσταση της πολλαπλής εισαγωγής του Μ54Β30 με εκείνη του Ν55Β30

Γιατί;:

Γιατί όχι;

Τι κερδίζει κανείς;

Πιο κοντοί αυλοί ---> αύξηση ιπποδύναμης ψηλά. Αισθητή κιόλας.
Μεγαλύτερης διατομής αυλοί
Απλούστερη και πιο compact
Καταργείς την pcv και το ηλίθιο κύκλωμά της
Αποκτάς εύκολη και γρήγορη εποπτεία των σωλήνων υποπίεσης. No more vacuum leaks.
Γλυτώνεις από το βάσανο που λέγεται DISA
Έχεις επιτέλους χώρο να δουλέψεις κάτω από την εισαγωγή, η οποία αφαιρείται πανεύκολα
Ευκολότερη υλοποίηση υπερτροφοδότησης
Πεταλούδα από Ν62 (84mm εσωτερική διάμετρος) και σωληνώσεις Φ90 καθ΄ όλο το μήκος μέχρι την πεταλούδα
Αμέτρητα βρισίδια και μπινελίκια στους Γερμανούς
Την υπέροχη γεύση του Dolca

Τι χάνεις;

Χρήματα. Πολλά χρήματα.
Τρία με τέσσερα δάχτυλα σε κάθε χέρι.
Πολλά καρυδάκια, τα οποία πέφτοντας στην ποδιά διακτινίζονται στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης παρέα με τις κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο ρούχων.
Τη γυναίκα σου, τα παιδιά σου και τους φίλους σου
Την ψυχική σου ηρεμία, μέχρι να το συναρμολογήσεις
Ροπή χαμηλές και μεσαίες
Μέχρι να βάλεις πρόγραμμα, η κρύα εκκίνηση μοιάζει με εκείνη των Spitfire.

Από που αγοράζεις το κιτ;

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για ολοκληρωμένο κιτ. Τίποτα δεν είναι plug and play, χρειάζεται αυτοσχεδιασμός και πολύ trial and error. Επίσης, απουσιάζουν αρκετά εξαρτήματα όπως ο αντάπτορας των υποπιέσεων και της προσαγωγής της icv μετά το MAF, όλα τα κολλάρα, το φίλτρο κλπ. Κάποια εξαρτήματα όπως icv, λάστιχα στεγανοποίησης κλπ τα παίρνεις από την παλιά εισαγωγή.

Πληροφορίες για τον αντάπτορα και την εισαγωγή εδώ: https://www.facebook.com/racemode.info/

Πόσο κόστισε;

Τον τελευταίο καιρό αναγκάστηκα να φτιάξω ψεύτικα accounts σε sites γνωριμιών και στέλνω dick pics με λουλούδια σε εύπορες 80άχρονες που είχαν δοκιμάσει μέχρι και vabbing για να βρουν σύντροφο, σκαρφιζόμενος ιστορίες όπως ο tinder swindler για να τις αφαιμάξω οικονομικά.

Πόσο χρόνο πήρε;

Η ηδονή το έκανε να φαίνεται σύντομο, αλλά πήρε δυο πλήρη Σ/Κ και αρκετά απογεύματα εντός της εβδομάδος. Αν είσαι νέος και με υπομονή, θα σου φανεί γρήγορο. Αν είσαι 46άρης και το τηλέφωνό σου χτυπάει συνέχεια, θα σου φανεί μια αιωνιότητα. Εγώ ανήκω στη 2η περίπτωση.

Πώς το έκανες;

Μετά το project νοσηλεύτηκα σε ψυχιατρικό ίδρυμα όπου με ηλεκτροσοκ και υπνωτισμό διέγραψα τις οδυνηρές αυτές στιγμές σε μια προσπάθεια επίτευξης αρμονικής συνύπαρξης Εγώ και Υπερεγώ προκειμένου να δίνω την εντύπωση αρμονικού και ολοκληρωμένου ατόμου.

Θα το πρότεινες;

Αν φοράς γυναικείο σκαλπ, βάφεσαι μπροστά στον καθρέπτη σα γυναίκα ψυθυρίζοντας "Would you fυck me? I'd fυck me. Ι'd fυck me so hard" και χορεύεις γυμνός με μια εσάρπα και το πουλί κρυμμένο ανάμεσα στα μπούτια ακούγοντας Goodbye Horses, τότε το project αυτό είναι φτιαγμένο για σένα.

Φωτογραφίες ενός εγκλήματος

Ο αντάπτορας της racemode, ο οποίος είναι 3D printed. Εδώ κουμπώνει η μπεκιέρα, αφού ο Ν55 είναι άμεσου ψεκασμού και η πολλαπλή του δεν έχει υποδοχή για μπεκ.

45921

Η πολλαπλή του Ν55, όπου το άνοιγμα για την ψύξη της DME σφραγίστηκε με φλάντζα αλουμινίου επί της οποίας μπήκαν υποδοχές για την ICV καθώς και την υποπίεση της αντλίας φρένων

45907
45908

Ενωμένα τα δυο τμήματα (πολλαπλή Ν55 και αντάπτορας Racemode)

Η παλιά πεταλούδα (τροποποιημένη, με αυξημένη διάμετρο από τα 68mm στα 72mm) και η παλιά εισαγωγή με εμφανή τα υπολείμματα λαδιού από την pcv

45909
45910
45911

Έχοντας αφαιρέσει την πολλαπλή του Μ54

45912

Έχοντας τοποθετήσει την εισαγωγή του Ν55 στον Μ54

45914

Δοκιμάζοντας σωληνώσεις για την ιδανική όδευση στην πεταλούδα του Ν62. Εδώ φαίνεται και ο ανοξείδωτος αντάπτορας πάνω στον οποίο καταλήγουν η είσοδος της icv, η επιστροφή του δοχείου αναθυμιάσεων και οι σωληνώσεις υποπίεσης για το φίλτρο βενζίνης με τον ενσωματωμένο ρυθμιστή πίεσης και για το fuel tank breather valve

45915

Εδώ το ολοκληρωμένο project. Το φιλτροκούτι δυστυχώς δε χωράει πλέον, οπότε τη θέση του πήρε το StgIII Airbox της κορυφαίας -για μηχανές- DNA.

45916
45917

Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλους, σύντομα ακολουθεί part II του project Jerkoff39.

https://www.bmwfans.gr/4images/data/media/10/PXL_20221007_154223116.jpg

Stamatis
12-11-22, 19:35
Γ@μιεσαι. Αλλα αυτο το ξερεις ηδη.
Κατ αρχην ευγε.
Κατα δευτερον, γ@μιεσαι.

Ζηλεψα…. Πολυ. Θελω ενα προτζεκτ. ΤΩΡΑ.

S8N
12-11-22, 19:57
Νόμιζα ότι γαμιέμαι γιατί φαίνεται μια παντόφλα Crocks σε κάποια από τις φωτογραφίες

GiannisRob
12-11-22, 20:28
Νόμιζα ότι γαμιέμαι γιατί φαίνεται μια παντόφλα Crocks σε κάποια από τις φωτογραφίες

Υπάρχουν ιδρύματα και θεραπείες που μπορούν να σε επαναφέρουν στον σωστό δρόμο, τη σωστή παντόφλα, την μονοκοτυλήδονη 4-1.

PetrosD
12-11-22, 23:59
Μπράβο Άρη! Μεγειά!!
Καλωσήρθες κι εσύ στο club των ιδιοκτητών BMW που έχουμε βγάλει πολλαπλή εισαγωγής στο σπίτι μας. Achievement earned!

BILL007
13-11-22, 20:25
Mπράβο Άρη για το μεράκι!!! thumb

nikos valvetronic
13-11-22, 23:17
Που ξετρύπωσες αυτή την μοντίφα ρε Άρη ? Πόσοι παλαβοί την έχουν υλοποιήσει ??!!
Μπράβο που το έκανες μόνος εννοείται, δεν θα ρωτήσω για την διαφορά που είδες ψηλά
σε σχέση με τον κόπο και χρήμα που αφιέρωσες γιατί αυτά μας τα έχεις εξηγήσει ήδη σε
άλλα προτζεκτ και εγώ είμαι μαζί σου. Βάλε μας σε παρακαλώ όταν μπορέσεις ένα βιντεάκι
να στροφάρει να το ακούσουμε γιατί πρέπει να κάνει πολύ χαμό φαντάζομαι!

dreamer
14-11-22, 09:11
ηθελα να πω οτι δεν πας καλα,οχι οτι δεν το ξεραμε,αλλα με προλαβες με τα λεγομενα σου..νομιζω οτι ο φροιντ σιγουρα θα ειναι δικαιωμενος με την περιπτωση σου..... ελειψη σμαιλυ οπου θα εδειχνα οτι εχω πεσει κατω απο τα γελια,με γλιτωσες απο ενα πακετο μισου βασικου σε ψυχαναλυση!

δωσε μας ηχο να ολοκληρωθει η παρουσιαση!

S8N
14-11-22, 12:24
Θα ανεβάσω βίντεο, αλλά κάντε υπομονή γιατί το project Jerkoff39 έχει μπει στη 2η φάση κατά την οποία ήδη τοποθετήθηκε ενισχυμένη αντλία λαδιού από Βαλκανική χώρα:

45926

Επίσης να πω ότι ο Μ54 μπορεί άνετα να λειτουργήσει 1+ ολόκληρο λεπτό ρελαντί από κρύα εκκίνηση χωρίς πίεση λαδιού. Μη ρωτήσετε πως το ξέρω.

Μέχρι αρχές Δεκεμβρίου πιστεύω πως θα έχει ολοκληρωθεί η 2η φάση, η οποία φέρει το κωδικό όνομα 'Space XXX', αφού σκοπός μου είναι να στείλω τις βαλβίδες σε τροχιά.

45927

Υπομονή, τα χειρότερα έρχονται.

dark knight
14-11-22, 15:24
Εχουμε αρρωστησει. Σε λιγο θα ολοκληρωσεις…. μην παει το μυαλο σου στο πονηρο, το βαρβατο ατμοσφαιρικο σταδιο. Τετοιες επεμβασεις ουτε στο Αμερικανικο φανατικς.

Ατμοσφαιρα, ακριβη μεν αλλα ισχυς παντου και παντα. Με το καλο να μπουν και τα υπολοιπα. Εχουμε βαλει στοιχημα για τα αλογα που θα βγαλει. Εισαι απαισιοδοξος, ετοιμασου να κερασεις!!!

Kostas_1
17-11-22, 15:58
Ειχα καιρο να μπω, μπαινω κ βλεπω αυτό! Ρε, δεν χρειαζεται να μας επιβεβαιώνεις τη τρέλλα που σε δέρνει συνέχεια. (σκεφτομαι να δωσω τους κωδικους μου στη γυναικα σου, μπας και σε ξαναφερει στην ευθεια )

Stamatis
17-11-22, 17:08
Θα τον σκοτωσει.
Μεχρι τωρα πιστευει πως οταν εξαφανιζεται για ωρες, απλα ειναι με καποια γκομενα.
Αν μαθει πως πασπατευει το αμαξι, θα τον βρουμε νεκρο στον Ταϋγετο

dreamer
18-11-22, 09:54
ειδα οτι το εγραψες πριν κανεις το δικο σου νεο αμαρτημα.

τωρα μαλον θα πρεπει να σου επιστρεψει το σχολιο!

S8N
25-11-22, 11:59
Ορίστε κι ένα άθλιο βίντεο από χθεσινό ταξίδι.

Περνάω τα διόδια Βελιγοστής με κατεύθυνση προς Μεγαλόπολη. Στο αριστερό χέρι κρατώ έξω από το παράθυρο το e-pass, γιατί το γαμωπαρμπριζ στο 39 είναι αθερμικό με επίστρωση και δεν περνάει το γαμωσήμα. Στο δεξί χέρι έχω το κινητό και το τιμόνι ως αυθεντικός ελληνάρας.

Είμαι με 2α κρεμασμένη, περνάω επιταχύνοντας ελαφρά μέχρι να αφήσω το e-pass στην κονσόλα για τα επόμενα διόδια, κλείνω το παράθυρο και εν τέλει σανιδώνω κάπου στις 4Κ με 2α.

Αυτό που ακούτε είναι με κλειστά διπλά ηχομονωτικά τζάμια και ο λόγος που τα παιδιά μου με παρακαλούν να τα αφήνω το πρωί δυο τετράγωνα μακριά από το σχολείο για να μη τα δουν οι φίλοι τους.

Αυτό που βλέπετε είναι σε ελαφρά ανηφόρα από 4Κ 2ας μέχρι αλλαγή 4ης. Το έκοψα γιατί είχα ένα θέμα με το πίσω δεξί λάστιχο, το οποίο έχανε αέρα από καρφί που μόλις είχα πατήσει στο εργοτάξιο, και αν γινόταν κάτι δε θα έβρισκαν ούτε δόντι για αναγνώριση. Φαίνεται και η ένδειξη στο καντράν. Περιττό να πω ότι σταμάτησα σε όλα τα ΣΕΑ από Καλαμάτα μέχρι Αθήνα για να συμπληρώσω αέρα.

Γι' αυτά τα 600κμ έκαψε ένα πλήρες ρεζερβουάρ και έφτασα σπίτι με αναθυμιάσεις. Προτού βάλω την εισαγωγή, επέστρεφα με λαμπάκι για 80κμ ακόμη.

Πάει σαφώς πολύ καλύτερα αλλά το μίγμα είναι τόσο πλούσιο που καλό θα ήταν φέτος να μη φάτε ελιές Καλαμών.

Πρόγραμμα δεν έχω φτιάξει ακόμη γιατί περιμένω τον μηχανικό μου να βρει χρόνο για τους εκκεντροφόρους. Σπύρο, αν το διαβάζεις αυτό, γ@μι3σαι!

Επίσης να πω πως έκαψα 800ml λάδι. Με την προηγούμενη εισαγωγή δεν έκαιγε ούτε τα μισά από αυτά, αλλά τότε είχε pcv και επιστροφή στο κάρτερ ενώ τώρα έχει oil catch can.

Ως εκ τούτου, φέτος καλό θα ήταν να αγοράσετε και ελαιόλαδο από Μάνη ή Κρήτη και όχι από Μεσσηνία.

ΜΦΧ,

Άρης

https://www.dropbox.com/s/m91s3i4j80wqpha/PXL_20221124_153336925.mp4?dl=0

S8N
25-11-22, 12:13
Υ.Γ.1: Το βίντεο κόπηκε ένα κλικ πριν τα 160 km/h

Υ.Γ.2: Σπύρο, δεν ξέρω αν το είπα αλλά γ@μι3σαι!

GiannisRob
25-11-22, 12:14
Άρη, 800 ml λάδι σε 600 χλμ? Διάβασα σωστά;

S8N
25-11-22, 12:57
Ναι, αλλά σκέψου ότι:

1. Τώρα που θα μπουν εκκεντροφόροι, ελατήρια βαλβίδων και υδραυλικά ωστήρια θα αλλάξω και τσιμουχάκια βαλβίδων, τα οποία μετά από 300Κ κμ πρέπει να είναι πιο ξεραμένα κι από το αιδοίο της Ζωζώς Σαπουντζάκη. Οπότε μετά θα καίει μόνο 700ml στα 600κμ.

2. Ό,τι καίει λάδι δεν χαλάει. Έχει χαλάσει ποτέ η φριτέζα σας; Ε;

3. Ο Σπύρος γ@μι3ται ρε φίλε.

4. Το 39 μου είναι υβριδικό. Καίει ΚΑΙ βενζίνη ΚΑΙ λάδι.

5. Εμένα τουλάχιστον δεν έχουν κρεμάσει ο ουρανός και τα κολωνάκια όπως σε κάποια άλλα (γκουχ γκουχ)

6. Ψέματα, μόλις θυμήθηκα ότι τα κολωνάκια τα έχω επισκευάσει μια φορά. Επίσης, είναι το 2ο σετ M Pack, το πρώτο το πέταξα και δεν το έπαιρναν ούτε οι γύφτοι. Κι έχω κι ένα τρίτο κρυμμένο στο μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα πίσω από την αντλία της KLEEMANN.

7. Όταν θα οδηγούμε ηλεκτρικές συσκευές, αυτά τα μικροπταίσματα θα τα αναπολούμε.

8. Ξέρεις τι ωραία είναι ο άλλος να βάζει 20 ευρώ βενζίνη κι εσύ να αγοράζεις 1lt λάδι με 25 ευρώ; Πόσο πιο άρχοντας πχιά;

9. Το να έχεις μαυρισμένες μπούκες σαν κάνες από μπερέτα σε κάνει να ξεχωρίζεις από τα σύγχρονα εμετικά αυτοκίνητα με τις ψεύτικες απολήξεις.

10. Σπύρο, ξέρεις εσύ...

GiannisRob
25-11-22, 13:37
Εγώ απ' όλα αυτά καταλαβαίνω ότι έφυγες να πας ταξίδι, χωρίς να πάρεις μαζί σου λάδι. Γυμνός στον πόλεμο χωρίς όπλο...

dark knight
25-11-22, 16:41
Φωτο οδηγου αγροτικου αυτοκινητου, μετα απο προσπερασμα του Αρη στην Μεσσηνια!

nikos valvetronic
25-11-22, 18:26
Ο ήχος ψηλά είναι αντε γειά, ειδικά 6 με 7 πλησιάζει S54. Γουστάρω ατμόσφαιρα. Στο BC γράφει για τον αέρα στο λάστιχο? Δεν
βλέπω λαμπάκι αναμένο σαν το 46. Είναι αξιόπιστο? Γιατί μπαίνει σχετικά εύκολα απ'ότι ξέρω. Λάδι φέτος από Αιτωλοακαρνανία
πήρα. Είμαι safe ?

GiannisRob
25-11-22, 18:59
Είναι αξιόπιστο?

Το Ε39; Αχαχαχαχαχαχαχαχα
Το λαμπάκι; Αχαχαχαχαχαχαχαχα

Λάδι φέτος από Αιτωλοακαρνανία πήρα. Είμαι safe ?

Φιλαράκι την πάτησες. Εκεί καίω λάδι εγώ με το Volvo.

S8N
25-11-22, 18:59
Ναι, είσαι safe. Δεν πήγα ακόμη εκεί.

Το BC γράφει TYRE DEFECT. Δεν αναφέρει όμως σε ποιο λάστιχο είναι το θέμα, γιατί όταν βγήκε το σύστημα αυτό ανησυχούσαμε για το Y2K bug και το αν με την αλλαγή χιλιετίας θα επιστρέφαμε στην εποχή των σπηλαίων ή αν θα έπαιρνε τα ηνία ο Skynet.

Βασικά μόνο το Μ5 είχε αυτό το σύστημα. Τα υπόλοιπα 39 δεν είχαν τίποτα. Εκείνη την εποχή τα E38 και τα E53 είχαν το RDC, ενώ τα Ε39 Μ5 είχαν το RPA. Το πρώτο έχει κεραίες στους θόλους και βαλβίδες με μπαταρία, το δεύτερο λειτουργεί μέσω αισθητήρων ABS.

Όπως καταλαβαίνεις, επειδή εμένα δεν είναι Μ5 το συγκεκριμένο το έκανα retrofit. Το εγκεφαλάκι ήταν σπάνιο και πανάκριβο, όπως άλλωστε κάθε τι από παλιό //Μ μοντέλο. Μετά από εκτεταμένη έρευνα ανακάλυψα πως είναι ίδιο με εκείνα των πρώτων ΜΙΝΙ, τα DWS της Dunlop, οπότε δε χρειάστηκε να δώσω κάποιο από τα νεφρά μου και την έβγαλα με ένα 80άρι από ebay.

Η καλωδίωση ήταν τρελό γaμήσι, ειδικά το ένα καλώδιο που πηγαίνει στη DME. Όχι πως τα υπόλοιπα ήταν εύκολα, αλλά κάτι έγινε. Οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο με τη συνδεσμολογία ήταν ασαφείς, αλλά με επιμονή και τύχη τα κατάφερα.

Βασικά ακολούθησα αυτές τις βασικές οδηγίες:

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/179456

Καλώδια πήρα από μια πλεξούδα ενός 39 που είχε την ατυχία να αγκαλιάσει μια μπαριέρα. Μαζί πήρα και την ασφαλειοθήκη για ανταλλακτικά.

Με δυσκολία από 0 έως 10 θα έβαζα ένα 5, όταν το retrofit του ηλεκτρικού θερμαινόμενου σαλονιού με μνήμες της Μ5 ήταν ένα χαλαρό 8, το retrofit του DSP επιεικώς ένα 9 και το retrofit της ηλεκτρικής κολώνας τιμονιού ένα 15.

Όπως βλέπεις, την εποχή του lockdown είχα σοβαρές ασχολίες και όχι σκόιλ ελικίκου και μέτζη ττου νέουκτη.

nikos valvetronic
25-11-22, 21:10
Μας γ@μ@ει λίγο το μυαλό η BMW γιατί στο 46 που είναι ίδιας λογικής και γενιάς τα ηλεκτρικά τους το ονομάζει RDC και
παίζει με τους αισθητήρες του ABS όπως είπες στην δεύτερη περίπτωση. Δουλεύει αρκετά καλά όπως μου λέει φίλος που
έκανε retrofit το οποίο ήταν εύκολο. Μόνη προυπόθεση η μονάδα του ABS γιατί κάποιοι κωδικοί δεν συνεργαζόντουσαν,
οπότε αν το ξεκινούσες το πολύ πολύ να θέλει και μονάδα ABS εκτός το κουμπί στην κονσόλα ένα καλώδιο από κουμπί
στον εγκέφαλο και προγραμματισμό φυσικά. Διορθώστε με αν λέω μ@λ@κίες.

nikos valvetronic
25-11-22, 21:16
Γιάννη στο λαμπάκι αναφερόμουν, το 39 ξέρουμε ότι είναι αξιόπιστο από τις εκτενείς αναφορές σου.
Νταξ.. εσύ μπορεί να μας πεις ότι η λαδίλα του Volvo είναι έξτρα παρθένα με θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.

S8N
25-11-22, 23:02
Όλα τα 39 με DSC είχαν την ίδια μονάδα ABS, οπότε δεν με απασχόλησε. Τώρα που το αναπολώ, δύο ήταν οι λόγοι που το έκανα:

1. Όταν είχα το εμετικό Clio, σε ένα ταξίδι στο Πόρτο Χέλι δεν πήρα χαμπάρι πως το μπροστινό δεξί λάστιχο είχε χάσει όλον τον αέρα από πρόκα και ξαφνικά αποκόπηκε από τα πλαϊνα με 120km/h πάνω στη στροφή πριν την έξοδο για Λουτράκι. Τότε συνειδητοποίησα πόσο χρήσιμο είναι αυτό το σύστημα.

2. Όταν πήρα το σαλόνι της Μ5, πήρα μαζί και επενδύσεις πορτών με όλα τα φιλέτα, συμπ. εκείνων του ταμπλω και της κονσόλας. Το δεξί φιλέτο κάτω από τον πίνακα οργάνων είχε μια τρύπα όπου μπαίνει το κουμπί για το reset του TPMS. Φυσικά το κουμπί δεν υπηρχε και από το να βλέπω μια gloryhole αποφάσισα να το αγοράσω. Επειδή ήταν από Μ5, κόστισε όσο μια ανακαίνιση γκαρσονιέρας. Μετά μου την έσπαγε που δεν ήταν φωτιζόμενο, αφού δεν ήταν συνδεδεμένο με κάτι. Έτσι, αποφάσισα να κάνω ρετροφιτ για να τελειώνω μια και καλή.

Stamatis
25-11-22, 23:20
Νταξει. Εχει δολοφονηθει η λογικη με αλυσοπριονο εδω μεσα.
Και μετα εχουμε κανει μπουκακε κατουρηματος στο αψυχο κορμι της.

Δηλαδη αν ειχες μια βαλβιδα ζαντας απο Μ5 θα σου την εσπαγε και γυρω της θα εχτιζες ενα αμαξι.
Βρηκα ενα ζαντολαστιχο και επειδη μου την εσπαγε που το εβλεπα στο γκαραζ, του εκανα ρετροφιτ ενα σασι, εναν v8, σαλονι, τζαμια και ηρεμησα.

Ποτε θα μας μαζεψουν ολους παρεα να μας κλεισουν στου Συνουρη….

GiannisRob
26-11-22, 00:09
Λογική? Ποια λογική?

Μιλάς με ανθρώπους που κυκλοφορούν κάθε μέρα με Ε39. Λογική...

E60_Arkadia
26-11-22, 13:49
Ρε ηρεμηστε,υπαρχουν και χειροτερα....προχθες ετυχε να πεταχτει μια αλεπου και να μου σπασει το κεντρικο κομματι και αεραγωγο του επιπλου.Ηδη ερχεται απο γνωστο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ στην Θηβων φουλ κιτ Μ πακ μεταχειρησμενο.Θελω επιπλεον ζαντες Μ135 οπωσδηποτε φωτα ομιχλης γτ αυτα που θα εχει θα εινα κ@λος και βαψιματα τοποθετηση.Ειδατε τι εξοδα εχει μια αλεπουδιτσα??

PetrosD
26-11-22, 14:54
Ωραίο βίντεο, Άρη. Πρέπει να βγάλεις κάνα δύο καλά, με σταθερό το κινητό, από στάση σε ίσιωμα.
Κρίμα τα λάστιχα, πριν λίγους μήνες τα έβαλες. Πήγες και έβαλες το Ε39 στο εργοτάξιο;;; Προσοχή με τις πρόκες.
Και ανταλλακτικό από MINI στο αμάξι; Χμ, ενδιαφέρον.

S8N
04-03-23, 20:18
Μετά από κάποιους μήνες απουσίας, επανέρχομαι δημήτριος (βλ. δριμύτερος) με νεότερα από το project Jerkoff39.

Ήρθαν τα κρύα, έπεσε η επιχορήγηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, ανέβηκε ο πληθωρισμός, έφριξε το σκυλί και γ@μήθηκε ο Δίας με την κρύα εκκίνηση του Β30 αφού τα μίγματα ήταν άλλα αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα.

Περίμενα ήδη μήνες για να μπουν οι εκκεντροφόροι ώστε να πάω μια και καλή για πρόγραμμα, ο κόμπος όμως είχε φτάσει πια στο χτένι και ο μηχανικός μου ο Σπύρος αποφάσισε να αλλάξει μαγαζί, βάζοντάς με σε μεγαλύτερη αναμονή.

Το αυτοκίνητο ήταν μεν πιο δυνατό ψηλά και χωρίς προβλήματα διαρροών από σωληνάκια κλπ, αλλά είχε προβλήματα με την απόκριση στο γκάζι, έβγαζε ντουμάνια σποραδικά, μπέρδευε συχνά-πυκνά και σε κρύα εκκίνηση έστρωνε μόνο μετά από 10+ λεπτά συνεχών επανεκκινήσεων.

Σημειώστε, επίσης, πως εντός δυο μηνών ο τοίχος πίσω από την εξάτμιση είχε γίνει σαν έργο του Jackson Pollock.

Δεδομένων των νέων καθυστερήσεων, αποφάσισα να προχωρήσω σε πρόγραμμα ώστε να λυθούν αυτά τα θέματα, να πάψω να είμαι θέαμα στη γειτονιά, να βάλω τέλος στην οικολογική καταστροφή και την οικονομική αιμορραγία και να μπω όμορφα-ωραία στην επόμενη φάση.

Στις αρκετά σύνθετες αναζητήσεις μου αναφορικά με τον προγραμματισμό του 39, ήδη από το 2018 που ήρθε στα χέρια μου, έπεφτα σε θέματα ξένων φόρα όπου τις απαντήσεις τις έδινε -μεταξύ άλλων- και ο δικός μας StefM5. Ο Στέφανος έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες αλλά σίγουρα αδικείται, αφού θα μπορούσε να είχε γίνει ένας εξαίρετος μηχανολόγος. Οι γνώσεις του πάνω στον προγραμματισμό των MS43 και MS45 είναι εξωπραγματικές. Άρχισα να τον ακολουθώ στο fb σε ομάδες αφιερωμένες στην υπερπλήρωση του Μ54 και κατάλαβα πως αν δεν μπορεί εκείνος να λύσει τα προβλήματά μου, τότε μάλλον δε θα μπορέσει κανένας.

Δε θέλω να μακρηγορώ για να μη γίνω κουραστικός. Θα πω μόνο πως ο άνθρωπος αυτός βάζει τα γυαλιά σε επαγγελματίες βελτιωτές, οι οποίοι ανακυκλώνουν κονσέρβες παριστάνοντας τους σπουδαίους. Δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί εξ’ αυτών του έχουν κάνει επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Εν πάση περιπτώσει, του παρέδωσα ένα αυτοκίνητο που δεν μπορούσε να οδηγηθεί κρύο και παρέλαβα κάτι πέρα για πέρα διαφορετικό. Το 39 παίρνει μπροστά αμέσως, δουλεύει στρωτά, δεν καπνίζει, δε μυρίζει και πηγαίνει like a bat out of hell.

Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα γιατί δεν του έχει ξανατύχει Μ54 με Ν55 εισαγωγή και πεταλούδα από Ν62. Ο άνθρωπος ταλαιπωρήθηκε με διάφορα μηχανικά θέματα, βρήκε και διόρθωσε προβλήματα, δοκίμασε λύσεις, έκανε διάγνωση και τα κατάφερε. Μόνο κάποια κοψίματα της ανάφλεξης -σε χαμηλό φορτίο- ήταν αδύνατον να αντιμετωπιστούν, παρότι δοκίμασε νέα μπουζί, νέους πολλαπλασιαστές έως και νέο εγκέφαλο μήπως ευθύνονταν τα MOSFETs. Εν τέλει σήμερα εμφανίστηκε δειλά δειλά ένα shadow DTC και αποδείχθηκε πως υπαίτιος ήταν ο παλμοδότης στροφάλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε.

Σε συστήνω συχνά ανθρώπους, αλλά τον Στέφανο εμπιστευθείτε τον με κλειστά τα μάτια.

Το project συνεχίζεται και το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει αντικατάσταση στα τσιμουχάκια βαλβίδων και τοποθέτηση των Schrick 272/256 με τα πιο ελατήρια βαλβίδων και ενισχυμένα υδραυλικά ωστήρια.

Εν τω μεταξύ παρουσιάστηκε και μια ευκαιρία, οπότε εδώ και μια εβδομάδα έχω ένα Rotrex C38 με το ψυγείο του και το δοχείο λαδιού του, τις βάσεις για Μ54 και ενισχυμένα ρουλεμάν ιμάντα να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Βρήκα και μια βάση φίλτρου λαδιού από S54 που έχει έξοδο για ψυγείο λαδιού καθώς και το ίδιο το ψυγείο, απλώς πρέπει να τα καθαρίσω γιατί βγήκαν από την Μ3 του Μπομπ του Σφουγγαράκη πριν την κάνει τροπέτο στο βυθό του Μπικίνι. Παρήγγειλα έναν αντάπτορα από Γερμανία ώστε να κουμπώσει το banjo bolt του vanos του Μ54 που είναι μεγαλύτερο και να υποδεχθεί και τον αισθητήρα πίεσης λαδιού, ενώ χθες ήρθαν και τα νέα μπεκ της Bosch από 997 Turbo (590cc).

Η αναζήτηση συνεχίζεται για κατάλληλο intercooler, καθώς η πρόσοψη του 39 πρέπει να φιλοξενήσει 3 επιπλέον ψυγεία, για μεγαλύτερη αντλία βενζίνης, για αισθητήρα MAP που θα αντικαταστήσει τον MAF και για εύπορη ηλικιωμένη που θα χρηματοδοτήσει το project, την ίδια ώρα που ο Kiyosaki μιλάει για την επερχόμενη μητέρα των οικονομικών κρίσεων και ο Ρουμπινί προειδοποιεί για τέλεια καταιγίδα στις οικονομίες.

Πάμε κι όπου βγει?

nikos valvetronic
04-03-23, 21:11
Ευχάριστη η εξέλιξη έστω και αργοπορημένα γιατί παιδεύτηκες πολύ για την εγκατάσταση της εισαγωγής και θα ήταν κρίμα να μην δουλέψει όπως πρέπει.
Καλή ευκολία και με τον Rotrex τώρα. Θα γίνει κροτίδα το 39. Που το βλέπεις να φτάνει 320-340 λέω εγώ..?

S8N
04-03-23, 21:26
Νίκο, ο κομπρεσσορας αυτός είχε βγάλει σε Μ54Β30 350-360 με 0.6 bar πίεση. Σε εκείνο τερμάτισαν τα μπεκ της Μ3 στις 6500 με 5μπαρο ρυθμιστή πίεσης. Επίσης, φορουσε 6πεταλουδο (!) που δε βοηθά στην υπερπλήρωση.

Θεωρώ πως θα φτάσω τα 350-360 κι εγώ, με τη νορμάλ τροχαλία.

nikos valvetronic
04-03-23, 22:00
Εξαιρετικά!

PetrosD
07-03-23, 16:28
Εγώ όπως σου είπα θεωρώ ότι θα ξεπεράσεις τα 360 που λες. Θεωρώ θα περάσεις τα 380, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει αν είμαι ακριβής.

VanVIC
11-03-23, 12:50
...Το project συνεχίζεται και το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει αντικατάσταση στα τσιμουχάκια βαλβίδων και τοποθέτηση των Schrick 272/256 με τα πιο ελατήρια βαλβίδων και ενισχυμένα υδραυλικά ωστήρια.

Εν τω μεταξύ παρουσιάστηκε και μια ευκαιρία, οπότε εδώ και μια εβδομάδα έχω ένα Rotrex C38 με το ψυγείο του και το δοχείο λαδιού του, τις βάσεις για Μ54 και ενισχυμένα ρουλεμάν ιμάντα να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους.

Βρήκα και μια βάση φίλτρου λαδιού από S54 που έχει έξοδο για ψυγείο λαδιού καθώς και το ίδιο το ψυγείο, απλώς πρέπει να τα καθαρίσω γιατί βγήκαν από την Μ3 του Μπομπ του Σφουγγαράκη πριν την κάνει τροπέτο στο βυθό του Μπικίνι. Παρήγγειλα έναν αντάπτορα από Γερμανία ώστε να κουμπώσει το banjo bolt του vanos του Μ54 που είναι μεγαλύτερο και να υποδεχθεί και τον αισθητήρα πίεσης λαδιού, ενώ χθες ήρθαν και τα νέα μπεκ της Bosch από 997 Turbo (590cc).
...

Πολύ ωραία πράγματα διαβάζω !
Σχετικά με τα "...Schrick 272/256 με τα πιο ελατήρια βαλβίδων και ενισχυμένα υδραυλικά ωστήρια..." αν επιτρέπεται, σε τί max στροφάρισμα στοχευετε;
Για να αναβαθμίζεις και τα μπέκ, αντιλαμβάνομαι οτι τα 300KW* είναι στα πλάνα σας οπότε με τέτοιο set-up μιλάμε για μετατόπιση του κόφτη κοντά στις 7
Καλή Επιτυχία thumb

*με καλές βενζίνες

S8N
11-03-23, 18:47
Βαγγέλη, στις 7200 είναι τώρα ο κόφτης. Με την εισαγωγή του Ν55 έχει μετατοπιστεί ψηλά η μέγιστη απόδοση, λόγω κοντών αυλών εισαγωγής. Επειδή καταργήθηκε η DISA, έχασε ροπή και δύναμη στις μεσαίες αλλά ο Στέφανος το έφτιαξε ρυθμιζοντας το vanos.

Θα δούμε πως θα πάει. Τώρα έχω ενισχυμένη αντλία λαδιού με ισχυρότερο άξονα και 3 βίδες για το γρανάζι, αλλά βλέπω πως σε κάποιους οι αρμονικές χτυπάνε άλλα τμήματα του κινητήρα...

If it dies, it dies.

VanVIC
12-03-23, 18:40
Βαγγέλη, στις 7200 είναι τώρα ο κόφτης...

Είστε ήδη ψηλά !
Αν μου επιτρέπεις, θα χρειαστεί να χαμηλώσετε συμπίεση και να ενισχύσετε τα "εντόσθια"
Είμαι σίγουρος οτι ο Στέφανος τό'χει ψάξει πολύ το θέμα αλλά σε κάθε περίπτωση μιλάμε για κινητήρα Μ54 και όχι S
Οτι τραβάει διαολεμένα εκεί ψηλά, τραβάει, το ξέρω και θέλει κι άλλο αλλά εσύ δεν θέλεις να δείς το καπάκι να ταξιδευει στη στρατόσφαιρα ή καμιά μπιέλα να τραβαέι δικό της δρόμο, εκτός του Ε39.

Με την ευκαιρία, μια αναβάθμιση την οποία θα ευχαριστηθείς : ελαφρύτερο βολάν
Στο δικό μου έχω βάλει απο Μ5 Ε34 μονής μάζας. Άαααλλη φάση thumb

VanVIC
12-03-23, 20:18
... να ενισχύσετε τα "εντόσθια"...

Have a look: https://www.eraceparts.com/item0e9e-2.html?UCIDs=1227742|1322475&PRID=1564743

VanVIC
12-03-23, 21:25
επειδή όπως λέει κι ο Πρόεδρος... https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=29783&d=1427621133

(https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=29783&d=1427621133)

S8N
13-03-23, 18:38
Βαγγέλη, ο Στέφανος το είχε τουρμπισμένο στα 500+ χωρίς να το λύσει. Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς άλλους στο εξωτερικό. Μιλάμε για τύπους που το τρέχουν σε track days ή σε drift events γιατί εκεί με 400-500 δολάρια βρίσκεις καινούργιο μοτέρ και φτου κι απ' την αρχή.

Πραγματικά στα 350-360 άλογα δεν πρόκειται να ενισχύσω τίποτα μέσα παρά μόνο να φροντίσω για θερμοκρασίες λαδιού, ψυκτικού και εισαγωγής. if it dies, it dies. Άντε το πολύ πολύ να αλλάξω και μέταλλα στροφάλου. Το μοτεράκι έχει πάνω από 300Κ κμ στην πλάτη του, οι κύλινδροι πρέπει να είναι οβάλ πλέον. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με ανακατασκευή, honing, oversized pistons, μπιέλες και με το ποιος μηχανικός έχει torque plate για Μ54 για να μετρήσει σωστά.

Τόσα χρόνια μου δίδαξαν πως και οι ελάχιστοι καλοί μηχανικοί που είχαν κάποτε όρεξη για προτζεκτς και ανακατασκευές βαρέθηκαν, κουράστηκαν και το γύρισαν στο "πέτα το και πάρε καινούργιο" ή στο "άλλαξε τα πάντα γιατί ο χρόνος που θα ξοδέψω δεν πληρώνεται". Εάν θες κάτι πέρα από τα συνηθισμένα τότε ΚΑΙ θα το πληρώσεις χρυσό ΚΑΙ θα περιμένεις μήνες ολόκληρους ΚΑΙ θα γίνει μ@λακία.

Δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα. Κι εγώ το αυτοκίνητο το έχω για να το οδηγώ, όχι για να το βλέπω σε δικόλωνο με τα εξαρτήματα πεταμένα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα πάνω σε βρώμικα μωσαϊκά ούτε για να κάνω διαφήμιση στον καθένα στο εξώφυλλο του Power.

Έχω ενισχυμένη αντλία λαδιού με πιο χοντρό άξονα και τρεις αλενόβιδες στο γρανάζι. Το μοτέρ αυτό έχει θέμα με τις ταλαντώσεις και όταν ενισχύεις κάτι, την πληρώνει κάτι άλλο. Βολάν μονής μάζας είναι μεγάλο ρίσκο, ακόμα και με ATI damper. Υπάρχουν ντοκουμέντα με ραγισμένα μπλοκ στα οποία έχουν ανοίξει ολόκληρες θυρίδες στο πλάι, εντούτοις εξακολουθούν να δουλεύουν καλύτερα από άλλα με διαρροή στις υποπιέσεις...

Πιστεύω πως το χειρότερο στην περίπτωσή μου θα είναι να σηκώσει καπάκι. Αλλά και τότε, θα ανοίξω βόλτες για Μ12, θα βάλω ARP βίδες από S54 και θα το ξανακλείσω μέχρι να φτύσει το γάλα της μάνας του. Αν γίνει μπόξερ και βγουν τα πιστόνια από το πλάι, νέο μοτέρ με καλή συμπίεση, μετάγγιση στα πάντα και πάμε πάλι. Και αν ξαναγίνει, το κάνω παϊδάκια, πουλάω τα πάντα στο marketplace, διαγράφω το κουφάρι και αρχίζω νέο φθηνιάρικο project. Τόσο πολύ έχω σιχαθεί τα συνεργεία.

dreamer
14-03-23, 09:16
Τόσο πολύ έχω σιχαθεί τα συνεργεία.

yep!!!!

stefm5
18-03-23, 09:32
παιδιά μου, το ότι ο Μ54 χρειάζεται άνοιγμα για να αντέξει συνηθισμένες πιέσεις, είναι αντίληψη της περασμένης 15ετίας. καπάκι σήκωναν/έσπαγαν όλα τα μ50/μ52/μ54 γιατί δεν ήξερε κανείς να κάνει σωστή χαρτογράφηση. έχω ξαναπεί ότι ακόμα και τα ess είναι θαύμα που δεν έχουν σπάσει με το αβανς που έχουν στη χαρτογράφηση.
πλέον για 500 άλογα δεν πηράζουμε το μοτέρ. ούτε μπλοκ ραγίζει ούτε καπάκι σηκώνει ούτε τίποτα. το πρόβλημα με την ταλάντωση στις ψηλές στροφές αφορά αυτούς που μπαίνουν πίστα/ντριφτ και αυτούς που έχουν ξεχειλωμένη αλυσίδα και φθαρμένο γρανάζι της τρόμπας λαδιού.
αν πάλι κάποιος θέλει να σηκώσει πίεση πάνω από 1,2-1,3 τότε βάζει φλάντζα με δακτυλίδια και βίδες M10 arp από S65Β40. οι βίδες από μαντεμένιο μπλοκ όπως του Μ50 ή S54 καταστρέφουν το αλουμινένιο μπλοκ.

VanVIC
19-03-23, 13:09
τί πιέσεις εννοείς "συνηθισμένες" Στέφανε ;

S8N
28-03-23, 11:34
Δράττομαι της ευκαιρίας να εκφράσω άλλη μια φορά τον θαυμασμό μου για το πόσο έχει βοηθήσει το πρόγραμμα τις αλλαγές ταχυτήτων.

Προηγουμένως ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις αλλαγή χωρίς να ψιλοκρεμάσει, ακόμα και γρήγορη. Στην καλύτερη κατάφερνες να πατινάρεις τον συμπλέκτη, στην προσπάθειά σου να το κρατήσεις στο καλό φάσμα.

Πλέον στις αλλαγές οι στροφές δεν πέφτουν αμέσως με αποτέλεσμα να είσαι πάντα μέσα στη ροπή.

Δε φαντάζεστε πόσο βοηθάει αυτό τις επιδόσεις σε ένα τόσο βαρύ αυτοκίνητο όπου και τα 230 άλογα τα βρίσκουν σκούρα.

Ptboul
28-03-23, 12:47
https://youtu.be/clnJYFOLSnc?t=4

PetrosD
28-03-23, 16:31
όπου και τα 230 άλογα τα βρίσκουν σκούρα.

230; Last year!

gnx
01-04-23, 13:26
MpούΛη, ησουν πάντα μερακλής, φοβερό το μανούΛι!

S8N
10-05-23, 19:46
Για όσους έσπευσαν να μου βάλουν απουσία, Bueller's back.

Έχετε δει κυλινδροκεφαλή από Μ54 με 300Κ km?

46081

Not great, not terrible.

Είχα κάνει επισκευή στο vanos (συμπεριλαμβανομένου του anti rattle κιτ) πέρυσι την άνοιξη, με το κιτάκι του Beisan. Τα ίδια χάλια μέσα, απλώς μετά έκανα και ένα engine flush το οποίο κάτι φαίνεται να καθάρισε.

Τώρα, μιας και βγήκαν οι εργοστασιακοί εκκεντροφόροι για να μπουν οι Schrick, άλλαξα ελατήρια βαλβίδων, τσιμουχάκια βαλβίδων και υδραυλικά ωστήρια.

Η Schrick μου έγραψε πως δε χρειάζονται πιο σκληρά ελατήρια, οπότε αρκέστηκα στα εργοστασιακά. Από την ίδια τη Schrick πήρα και τα ωστήρια, ωστόσο αν και ήρθαν σε σακκουλάκια με το λογότυπο της εταιρείας πρέπει να είναι τα εργοστασιακά της ΙΝΑ.

Τα τσιμουχάκια, δυστυχώς, δεν τα φωτογράφησα για να δείτε σε τι κακά χάλια βρίσκονταν. Πέρα από πετρωμένα ήταν και παραμορφωμένα, σαν χωνιά, οπότε όλο το λάδι κατέληγε στους κυλίνδρους. Γενικά, είχαν γίνει σαν τον κώλο της Αλεξανδράτου μετά τη σαμπάνια. Το ίδιο και ο δικός μου κώλος, αφού πρόσθετα 1 λίτρο Motul 8100 στα 1000 km.

Ιδού με τους νέους εκκεντροφόρους, πριν τη συναρμολόγηση:

46082

Οι εργοστασιακοί είναι 240/226. Αυτοί που τοποθέτησα είναι 272/256. Θα συνιστούσα σε όποιον σκέφτεται να κάνει τέτοια αναβάθμιση, να προτιμήσει τους 264/248 καθώς οι άλλοι είναι εκτός μηχανικών ορίων vanos και η ρύθμιση δεν θα είναι η βέλτιστη. Όταν τους παρήγγειλα οι 264/248 δεν ήταν ετοιμοπαράδοτοι και δεν ήθελα να περιμένω. Αν ήξερα ότι ο Σπύρος θα έκανε 8 μήνες να με βάλει στο πρόγραμμα, θα τους είχα προτιμήσει.

Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρω άμεσα χρόνο να φτιάξει ο εξατμισάς μου δυο αντάπτορες για wideband λ ώστε ο StefM5 να καταφέρει να το ρυθμίσει σωστά. Εδώ και μια εβδομάδα που το κυκλοφορώ φαίνεται ξεκάθαρα μια περαιτέρω ζωντάνια στις μεσαίες και υψηλές καθώς και μια ελάχιστη νωθρότητα στις χαμηλές. Ο ήχος του έχει αλλάξει πολύ. Θα προσπαθήσω να τραβήξω κάποιο βιντεάκι με action camera και όχι με κινητό, ώστε να ακούσετε.

Όσο είναι αρρύθμιστο, η κρύα εκκίνηση είναι λίγο προβληματική. Επίσης, καμιά φορά σβήνει ρολλάροντας προς το φανάρι. Στις αλλαγές ακούγονται μπουμπουνητά πίσω. Προφανώς εκτός από το μίγμα φταίει και το μεγάλο overlap, αλλά θα τα φτιάξει όλα ο γκουρού (Στέφανος).

Πάντως, όλα στρώνουν όσο το πιέζεις. Γουστάρει το στροφάρισμα όπως οι σαδομαζοχιστές γουστάρουν το μαστίγωμα. Τα διάκενα είναι οριακά, η βύθιση πήγε στα 10.9 χιλιοστά από τα 9.5, ελπίζω να μη φτιάξω κοπανιστή με τα σωθικά του μοτέρ.

Μετά τη ρύθμιση θα ακολουθήσει δυναμομέτρηση, όχι για να δούμε πόσο έδωσαν χταπόδια, εισαγωγές, πολλαπλές και εκκεντροφόροι σε ένα γηρασμένο μοτέρ που εκλιπαρούσε να πεθάνει για να αναγεννηθεί ως κουτάκια Monster ή ως τα θερμοδιακοπτόμενα αλουμίνια της κυρίας Καλλιόπης στο Αιγάλεω που χρηματοδοτήθηκαν κατά 70% από το Εξοικονομώ, αλλά για να δούμε πόσα θα δώσει το επόμενο μπάξιμο που περιμένει υπομονετικά στο γκαράζ τη σειρά του και γράφει πάνω ROTREX.

Πουτ@ν@ όλα. Sorry κυρία Καλλιόπη.

dark knight
10-05-23, 22:06
Το εχω ακουσει το μοτερ απο βιντεο. Ειναι αρκετα αγριεμενο και θυμιζει ηχο αγωνιστικου μοτερ. Και οταν λεω αγωνιστικου εννοω στακατο καθαροαιμο ηχο και οχι δυναμιτακια στην Ανασταση. Παντως στα γραφεια της Αττικης οδου εχει τοποθετηθει σε περιοπτη θεση ολοσωμη φωτο σου, με χαμογελο εφηβου μετα την πρωτη επισκεψη στην κα.Καιτη. Καθως φημες μαρτυρουν οτι ψιλοζορισες ενα 235 με πολλα χιλιομετρα. Τεντυμποιι

S8N
10-05-23, 22:10
Δεν ξέρω αν ήταν 235, αλλά σίγουρα έχει στον μπροστινό προφυλακτήρα τα γρανάζια της 5ης μου.

PetrosD
11-05-23, 13:09
Τα διάκενα είναι οριακά, η βύθιση πήγε στα 10.9 χιλιοστά από τα 9.5, ελπίζω να μη φτιάξω κοπανιστή με τα σωθικά του μοτέρ.

Αν ήταν να ακουμπήσουν, θα είχαν ακουμπήσει με την πρώτη μιζιά. Αν θες επίσης, υπάρχει φωτογραφική που βγάζει καλά βίντεο, αλλά και καλά μετρητικά μικρόφωνα για τον ήχο.

VanVIC
13-05-23, 12:14
... Θα συνιστούσα σε όποιον σκέφτεται να κάνει τέτοια αναβάθμιση, να προτιμήσει τους 264/248 καθώς οι άλλοι είναι εκτός μηχανικών ορίων vanos και η ρύθμιση δεν θα είναι η βέλτιστη.

thumb

nikos valvetronic
13-05-23, 20:26
Μεγεια τα έκκεντρα Άρη καλά στροφαρίσματα. Πάντως και το αρύθμιστο έχει την χάρη του, π.χ. τα μπουμπουνητά που λες πρέπει
να ακούγονται πολύ δρακουλιασμένα όχι σαν τα fake που φτιάχνουν επίτηδις οι tuners και μάλιστα μερικοί το τερματίζουν μέχρι βλακείας.
Δες τα τσιμουχάκια τα δικά μου στα 350k Μοιάζουν με τα δικά σου ?? Σώβρακα ε?? Τα κόκκινα είναι τα νέα βεβαίως βεβαίως

46083

Stamatis
13-05-23, 21:49
Σας παρακαλω, ειμεθα σοβαρο φορουμ. Τι τσιμουχα και τσιμουμουχακια λετε…
Παρεμβυσματα παρακαλω. Παρεμβυσματα.

Τα Reinz παντως που ειχα βαλει εγω κλασανε σε 30.000 χλμ. Πληροφοριακα το αφηνω εδω.

nikos valvetronic
13-05-23, 23:18
Καλά κάνεις και μας το λες Σταμάτη. Εμένα είναι GOETZE αν θυμάμαι καλά και έκανα ως τώρα 35k χωρίς πρόβλημα.
Δηλαδή κάτσε...λες θα σου σκισω το παρεμβυσμα?

stefm5
20-06-23, 12:54
Θα συνιστούσα σε όποιον σκέφτεται να κάνει τέτοια αναβάθμιση, να προτιμήσει τους 264/248 καθώς οι άλλοι είναι εκτός μηχανικών ορίων vanos και η ρύθμιση δεν θα είναι η βέλτιστη.

αυτό από πού προκύπτει;
τα μηχανικά όρια του vanos είναι αυτά που καθορίζουν πόσο retard/advance μπορεί να έχει ένας εκκεντροφόρος. δεν υπάρχει συσχέτιση των ιδιοτήτων του εκκεντροφόρου με το vanos. οπότε εντός των μηχανικών ορίων μπορεί να γίνει βέλτιστη ρύθμιση (έγινε).
αν είχα τώρα επιλογή θα αντάλλαζα τους 264/248 με τους 272/256.

VanVIC
07-07-23, 11:59
Άρη βρήκα το κάτωθι account στο Instagram όπου έχει αρκετές πληροφορίες για turbo σε E39 με Μ54B30
https://instagram.com/turbo_e39?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

S8N
14-07-23, 23:44
Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ!

Βέβαια, έχω πάρει ήδη έναν Rotrex C38 και χτίζω το κιτ. Έχω ιντερκουλερ, μπουζί, βάση φίλτρου λαδιού από S54, ψυγείο λαδιού, ηλεκτρικό βεντιλατερ, αποστάτες για την αντλία υδραυλικού, βάση, ρουλεμαν, τροχαλίες, εισαγωγή, αγελάδα και διάφορα άλλα. Βασικά σωληνώσεις μου λείπουν και ένας map sensor.

PetrosD
15-07-23, 00:53
Τί είναι η αγελάδα πάλι;
Αγελάδα ο ένας, φακίρης ο άλλος, κιθάρα ο παράλλος... Δεν έχουν κανονικές ονομασίες τα εξαρτήματα;

dark knight
17-07-23, 18:30
Με το καλο η τοποθετηση Β30 master!!!!

stefm5
18-09-23, 10:22
θα μπω κι εγώ στο ίνσταγκραμ να μάθω πως γίνεται. αφού η εικόνα δίνει όλες τις πληροφορίες τελικά :shok: