PDA

Επιστροφή στο Forum : Συνεργεια BMW

Tsipras1987
08-08-22, 19:57
Καλησπέρα στην ομάδα ώντας νέος κάτοχος μιας bmw x5 e53 έψαξα μέσω γνωστών να βρω ένα καλό συνεργείο...ο εν λόγω δεν θέλω να πω όνομα δεν ξέρω και αν επιτρέπετε κιόλας μου έκανε ένα service θα έλεγα τσουχτερό, βεβαίως του ζήτησα να βάλω καινούργιους καθρέπτες και να λυθεί ένα πρόβλημα που είχα...το πρόβλημα δεν λύθηκε έμεινα δηλαδή με την οικογένεια στην εθνική και ψαχνομουν και επιπλέον ενώ είχαμε πει να βάλουμε καινούριους γνήσιους καθρέπτες ανοίγοντας το καπάκι να το ξανακουμποσω γτ δεν είχε μπει σωστά παρατηρώ ότι είναι imitation...ξέρουμε κάποιον έμπιστο και όχι ακριβό λέγοντας όχι ακριβό εννοώ μην με χρεώσει 500 ευρώ μια επίσκεψη απλά, στην δυτική αττική?μένω Πετρούπολη παρεπιπτόντως

Eleni
10-08-22, 02:11
Είχα κάποια άσχημη εμπειρία από εξουσιοδοτημένο στα βόρεια προαστεια δυο φορές. πήγαινα μερικά χρόνια εκεί , αλλά από τότε που ανέλαβαν τα παιδια του μου έκαναν ζημιές.....μέχρι τα καλώδια (χταπόδι) της μπαταρίας μου έβγαλαν και μου είχαν βάλει κάτι άσχετο που δημιουργούσε πρόβλημα......
Ένα μέλος του φαν μου πρότεινε κάποιο πολύ καλό στην Βουλιαγμένης ( Ηλιουπολη, Άγιος Δημήτριος) όπου έμεινα ευχαριστημένη, μου διόρθωσε ότι βλάβη μου είχαν κάνει, έκανα σέρβις και ότι συμφωνήσαμε έκανε. Μπορώ να σου στείλω μήνυμα με το συνεργείο.

ylivanos
17-08-22, 00:24
Check cartsakis. Πολύ καλός μηχανικός. Βρίσκεται στα Πατησια

dreamer
27-12-22, 11:55
το βαζω εδω για να μην φορτωνω το φορουμ με αλλο θεμα γιατι δεν ξερω αν ειναι θεμα ..οταν κανω εκινηση εν σταση,πριν φυγω το πρωι πρωτη φορα,χρειαζεται δεν χρειαζεται,λεω επειδη ποικιλουν οι αποψεις,εγω το αφηνω 1' να ανεβασει τα λαδια..εκεινη την ωρα ειναι κοντα στις 1000-1100 στροφες..μετα πεφτει συμφωνα με τον μηχανικο μου στις 850..το ανεβασε απο τις 750 λιγο πιο πανω στο τελευταιο σερβις.

εχει κανα 3μηνο τωρα που οταν πεφτει εκει στις 850 κανει το ρελαντι σαν τρακτερ..οχι σε ηχο αλλα σε δονησεις..απο την μηχανη δεν ακουω καποιο διαοφρετικο ηχο,μονο το παραπανω τρεμουλο στο ρελαντι μεσα στο αμαξι,σαν να κουναει παραπανω.δεν εχω καποια ενδειξη λαμπακι,μονο αυτο που ειναι διαφορετικο οπως πριν..δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα αυτο ξεκινησε μετα απο ενα ανοιγμα που του εκανα με μια δευτερα μεσα μεχρι κοντα στις 4.000 στροφες..δεν ειναι κατι που το συνηθιζω ,απλα ημουν αφηρημενος με ενα ωραιο κωλο και μου ξεφυγε.αξιζε..την αλλη μερα αρχισε το συμπτωμα..αξιζει να το ψαξω? η λογικη μου πλεον εχει εκπαιδευτει να μην το ψαχνω το ρημαδι γιατι θυμωνει..απο την αλλη δεν μπορω να μην παρατηρω,ειναι θεμα ενστικτου..

Stamatis
27-12-22, 13:47
Τι μοτερ ειναι θυμησε μου σε παρακαλω

S8N
27-12-22, 14:23
Προσφάτως εμφάνισε κι εμένα λίγες παραπάνω δονήσεις στο ρελαντί.

Βέβαια εγώ του δίνω και καταλαβαίνει, οι 4Κ είναι για πρωινό.

Τελικά ήθελα βάσεις μηχανής και σασμάν. Δες της μηχανής πως είχαν γίνει...

45972

45973

dreamer
27-12-22, 16:14
κλασικο 1600 ειναι σταματη..ξεχασα να αναφερω οτι μετα απο κανα χιλιομετρο οταν πιασω φαναρι νιωθω το ρελαντι πιο νορμαλ,εκτος αν απο την φασαρια δεν καταλαβαινω και πολλα..

ποσα χρονια/χιλιομετρα ηταν οι παλιες και τι βασεις εβαλες sn8 ?

Stamatis
27-12-22, 17:14
Εχω εναν τροπο αλλα ειναι λιγο φακιρικος.
Βαλε μπροστα το μοτερ κρυο και ξεβιδωσε το καπακι του λαδιου.
Το ρελαντι πρεπει να ανεβοκατεβει και κυριως να μην σου «ρουφαει το καπακι απο το χερι» η τρυπα.
Αν αλλαξει ηχο ο κινητηρας, αν παιξει το ρελαντι και αν σου ρουφηξει το καπακι (με δυναμη) ξεκινα απο βαλβιδα ρελαντι και μετα παμε στην σωληνα που περναει κατω απο την εισαγωγη και ενωνει μαφ με καπακι.

KiNG
28-12-22, 13:33
Ειναι τεράστιο πρόβλημα τα συνεργεία και οι μηχανικοί, καθε φορά που πρέπει να πάω συνεργείο πραγματικά σκέφτομαι πρώτα αν μπορώ να το κάνω μόνος μου...
Σε συνεργείο BMW στον άγιο είχα πάει πριν χρόνια και μου βάλανε λάδια χύμα, προσπάθησαν να με κοροϊδέψουν μπροστά στα μάτια μου. Οταν το κατάλαβα βγάλαν αμέσως το λάδι και έβαλαν νέο.Φανταστείτε τι κάνουν όταν αφήνεις το αμάξι εκεί και φευγεις...
Σε αντιπροσωπία στην Κηφισιάς μου αλλάξανε εξαρτήματα χωρις να χρειάζεται, ενώ είχε χαλάσει η μεσαία τριβή μου αλλάξανε τις βάσεις κινητήρα και είπανε οτι πρεπει να αλλάξουν τον όλο άξονα με κόστος 2.000. Οταν βρήκα και ξέχεσα τον προϊστάμενο βάλανε πίσω τις παλιές βάσεις και αλλάξανε την μεσαία τριβή..
Ειναι όπως με τους υδραυλικούς, πρέπει να γνωρίζεις αλλιώς κάνουν ότι νάνε...
Ενα συνεργείο της προκοπής δεν εχω βρει...

dreamer
29-12-22, 12:21
αρχισε να το κανει πιο εντονα και στην πρωτα χιλιομετρα ενω οδηγω,πριν το εκανε μονο στ ρελαντι..επισης το αμαξι δειχνει να εχει χασει δυναμη και ο κινητηρας ακουγεται με αλλο ηχο πιο αδυναμος..μπεκ? πολ/στης? τα γνωστα δλδ..να το αφηω να με αφησει? να το αφηω μηπως βγαλει τσεκ? να το παω απο τωρα,θα βρουν κατι?αν δεν εχει βγαλει τσεκ στην οθονη ,αν θυμαμαι καλα δεν φαινεται κατι στο διαγνωστικο ,ετσι? για μπεκ και πολ/στες ενοω..

ειχα αλλαξει μπεκ το 2016 και πολ/στες χωρις να ειχα προβλημα απλα λογω ανακλησης το 2014.

Stamatis
29-12-22, 15:28
Ζητα διαγνωστικο και να μας δωσουν τα στοιχεια απο τα smooth running values.
Πρεπει να ειναι κατω απο 2.0 για ολους τους κυλινδρους και να ειναι περιπου κοντα ο ενας με τον αλλον.
Και ζητα να κανουν ενα smoke test για διαρροες.
Επιμενω σε αυτο. Αν δεις σε αλλο θρεντ, βγαζει λαγο αυτη η δοκιμη.

dreamer
29-12-22, 23:44
το διαβασα το αλλο θρεντ σταματη προσεκτικα..ας πουμε οτι μας δινει τις τιμες απο το τεστ..και ας πουμε οτι καποιοι κυλινδροι δεν εχουν σωστες τιμες,αυτο μας δειχνει οτι υπαρχει προβλημα..αλλα θα πρεπει να μαθουμε απο που..δεν το δινει το διαγνωστικο μετα το τεστ ετσι? και εκει κολλαει οτι πρεπει να κανουμε το τεστ με τον καπνο..αν εχουν γιατι ετσι οπως ειπε ο φιλος ιλιας αν θυμαμαι,μαλλον δεν το χρησιμοποιουν και πολλοι..

Stamatis
30-12-22, 10:28
Η διαδικασία που λέει η bmw (και όχι εγώ επειδή τη διάβασα στο φλυτζάνι του καφέ), λέει:
μετράς τιμές στους κυλίνδρους με το όργανο και επίσης συμπίεση.
μετράς τιμές στο maf
μετράς τιμές στους πολλαπλασιστές.
Αν είναι διαφορετικές μεταξύ τους κατα 10% και αν ειναι πάνω απο 2.0 κάνεις smoke test.
Αλλάζεις ότι βγάλει καπνούς (βαλβίδες, σωλήνες κτλ) και ξαναμετράς.
αν δεν είσαι ακόμα στις τιμές, αλλάζεις μπουζί στον κύλινδρο με τη μεγαλύτερη απόκλιση με αυτόν με την μικρότερη και ξαναμετράς. Ανάλογα αλλάζεις και τα μπουζί.
το ίδιο για πολλαπλασιστές, (αν είναι ένας για όλους τους κυλίνδρους, αλλάζεις με άλλον).
Μετράς βαλβίδα ρελαντί και βαλβίδα υποπίεσης και αλλάζεις ανάλογα.
τέλος κάνεις το ίδιο που έκανες με τα μπουζί και με τα μπεκ.
Αν και πάλι μετά απο όλα αυτά, δεν έχει αλλάξει κάτι στη λειτουργία του κινητήρα, τότε ανοίγεις ticket στο helpdesk των κεντρικών και περιμένεις οδηγίες.
Αλλά είναι απίθανο να μην έχει λυθεί το πρόβλημα με όλες αυτές τις κινήσεις.
επιπλέον το διαγνωστικό (το επίσημο ή κάποιος κλώνος του) με το που το ανοίγεις βγάζει μια εικόνα του τι μπορεί να φταίει απο την αρχή, οπότε η συμβουλή μου ισχύει, - διάγνωση κάνουμε 1 σε άνθρωπο που ξέρει γράμματα 2 έχει επίσημο διαγνωστικό ή ξέρει να δουλέψει αυτό που έχει και 3 σε κάποιο μαγαζί που έχει ανταλλακτικά για δοκιμές.
Σου βάζω ένα τυπικό παράδειγμα του τι δείχνει το διαγνωστικό και ένα τυπικό παράδειγμα απο freeze frame που δίνει τιμές που ένας σοβαρός μηχανικός (μηχανικός, όχι μάστορας που ακούει με το κατσαβίδι στο αυτί του αν χτυπάνε οι βαλβίδες) μπορεί να διαγνώσει και να διορθώσει τα πάντα σε έναν κινητήρα BMW που διαθέτει obdii.

η κύρια αιτία κακής φήμης και κακής λειτουργίας των μοτέρ μας, είναι κυρίως τα μαστόρια

dreamer
30-12-22, 12:43
α ρε σταματη , τι καθεσαι και γραφεις τοσα? σευχαριστω πολυ ρε φιλε..εγκυκλοπαιδεια εισαι..δεν ξερω τι επαγγελμα κανεις αλλα σιγουρα θα επρεπε να πας στο μοναχο να κανεις σεμιναρια στους μηχανικους εκει..οχι τιποτα αλλο να δικαιολογησεις και το αγαλαμα εκει που σου εστησαν..(και να παρεις πισω τα χρηματα που ξοδεψες τοσα χρονια σε επισκευες)..

και τωρα,καλως τον νομο του μερφυ..αλλα τι μερφυ..αφου το μυαλο μου ειχε καθισει στην γνωστη νοοτροπια του ..περιμενε,καλα να παθω,πρωτοχρονιατικα..θα μας ΜΠΕΙ καλα το νεο ετος..το ρημαδι αποφασισε να δωσει τελος στο διλλημα μου ,να παω η' να μην παω μαστορα και αν περιμενεω να βγαλει λαμπακι..πλεον γυρναει μιζα ,κανει οτι εκεινει ,ξεροβηχωντας αλλα δεν..στο ενα απο τα 2 σετ εκινησης που παιξαμε στο τελος μου εβγαλε και ενα σταρτ-στοπ φωτακι..και ΜΥΡΙΖΕΙ καυσιμο..οποτε το κλειδωσα και περιμενω το νεο ετος γιατι οτι και να κανω τωρα θα μεινει σε καποιο συνεργειο λογω αργιων και δνε θελω τοσες μερες ,δεν εμπιστευομαι κανεναν ΠΙΑ..

τετοιες στιγμες ειναι που ηθελα να ειμαι και εγω υποψηφιος στο κλαμπ μετοικησης διπλα στον σταματη η' στον αρη..μαλλον στον σταματη γιατι εχει και σουβλακια!..

οποτε μεχρι τοτε 3/1/ 23 ,θεωριες και διαγνωσεις πληκτρολογιου μονο..αναγκαστικα..τα σουβλακια και οι μπυρρες θα περιμενουν,ο καθενας σπιτι του..ειδα και αυτο ψαχνοντας..
λετε??

https://www.youtube.com/watch?v=7jvhXyDCz3U

https://www.youtube.com/watch?v=3ZFa460By-0

dreamer
30-12-22, 12:48
να ξερεις οτι μου εγραψες εδω και στο αλλο θρεντ το εχω αντιγραψει ,γιατι η μνημη κουραστηκε με τα πολλα και το εχω στο note μου να το μελετησω και να παω με οδηγο σκεψης ετοιμος στον μαστορα...γιατι καλυτερα να ξερεις, για να ξερεις τι κανουν και να μην σε εκμεταλευονται..

Stamatis
30-12-22, 16:17
αδεν ξερω τι επαγγελμα κανεις
Αρχιτεκτονας Λογισμικου. Εξηγει ισως την ανωμαλια μου;

dreamer
30-12-22, 16:24
Αρχιτεκτονας Λογισμικου. Εξηγει ισως την ανωμαλια μου;

εντελως!! και σνα να μην εφταναν ολα αυτα ,πληροφορηθηκα απο εξειδικευμενο εδω θεσσαλονικη οτι υπαρχει ελλειψη σε μπεκ,αν εχω τετοιο θεμα...το αλλο θεμα ειναι οτι σβηστο ,εφοσον δεν κανει εκινηση ειναι οτι δνε μπορει να ελεγξει αν ειναι μπεκ.

μου εδωσε και ενα τηλεφωνο καποιου στην τουμπα,αν ξερει καποιος απο εδω,που καθαριζει μπεκ..δυστυχως δνε τον προλαβα ανοιχτο ,παει απο βδομαδα κιαυτος..του ειχα τηλεφωνησει προπερσυ και τον ρωτησα και μου ειπε οτι τα δικα μου δεν καθαριζονται,μονο αλλαζονται ,οπως ηξερα και εγω οταν τα αλλαξα μεσω γκουντ γουιλ..αν τελικα τα αλλαξαν γιατι παντα υπαρχει δυσπιστια..τωρα μου ειπε ο μαστορας οτι αυτος που τα καθαριζει εφερε ενα νεο μηχανημα και οτι μπορει να τα καθαρισει τα δικα μου..ομως δνε τον προλαβα...οποτε αν οντως το κανει σε μια λογικη τιμη ,τους πεταω ενα καθαρισμο να δουμε αν ειναι απο αυτο..

επισης αποτι ξερω πολ/στες και μπεκ αλλαζονται ολα..ο μαστορας που ρωτησα λεει οτι αλλαζουν μονο αυτα που δνε δουλευουν και δνε ειχαν καποιο παραπονο..μαλλον το κανουν λογω κοστους..

Stamatis
30-12-22, 16:53
Εχεις διαθεση να τα λυσεις και να μου τα στειλεις;

Stamatis
30-12-22, 17:05
Εχω κανει μια πατεντουλα δικη μου και τα καθαριζει μια χαρουλα.
Δες αυτο πως ξεκιναει και τι ωραια ομπρελα κανει στο τελος!
Με μια μπαταρια 9 βολτ δινω ρευμα στο μπεκ και στον πισινο του πρεσαρω καθαριστικο καρμπυρατερ.
Ξεβουλωνει τα παντα. Αρκει να ειναι απλα βουλωμενο και οχι χαλασμενο.
Εκει δεν συμφερει να κανεις τιποτα.

https://youtube.com/shorts/CBO3eVhNNNs?feature=share

dreamer
01-01-23, 22:56
μακαρι να ηξερα να το κανω σταματη,τωρα θα ηταν εκει...να σου πω την αληθεια την αλλη φορα που θα δω κατι υποπτο,το καβαλαω και ερχομαι εκει ,ειμαι τετοιος..

καλη χρονια σε ολους με υγεια σε εσας και τις οικογενειες σας!

dreamer
03-01-23, 18:07
με το κλειδι στο χερι και το ρημαδι στο παρκινγκ να μην λεει να σηκωθει να παμε βολτα ,χαλκιδικη, που ειχα προγραματισει...πηρα πολλα τηλεφωνα σε εξειδικευμενα και μη και οι καλυτεροι μαστορες που μιλησα μου ειπαν οτι : δεδομενου οτι δεν παιρνει μπρος για να το παω εξω σε μηχανικο να κανει διαγνωση ,αν παει εκει με οδικη και βρει οτι τελικα ειναι μπεκ,πρωτον εχει ελλειψη σε μπεκ αρα δεν θα βρει να βαλει και δευτερον στα εξειδικευμενα δεν εχει τεραστιο παρκινκ οποτε δεν εχει που να το αφησω,αν λαβουμε υποψην αυτο που λεει η μαμα και ο στρατουδακης οτι πιο ευκολο ειναι να κανεις σεξ με την ζιζελ παρα να βρεις μπεκ..γιατι τα μπεκ ερχονται με το σταγονομετρο και τηρειται σειρα προτεραιοτητας εως 3 μηνες..

οποτε καλυτερα ειναι να παω στην αντιπροσωπεια με την οδικη ,να μην κανω διπλη διαδρομη απο εξειδικευμενο σε αντιπροσωπεια και την πληρωσω κιολας δεδομενου οτι στην αντιπροσωπεια που θα γινει η διαγνωση αν ειναι μπεκ τοτε μπορουν να αιτηθουν γκουντ γουιλ και να πληρωεθι μονο η εργασια..υποψιν εμαθα οτι τα μπεκ ανεβοκατεβαινει η τιμη τους σαν το χρηματιστηριο..απο 300 το ενα που παει ειχα βαλει πριν 6 χρονια δωρεαν με γκουντ γουιλ σημερα εχει παει 485 ευρω το ενα..επειδη αυτοι τα αλλαζουν ολα σαν οδηγια μιλαμε για 2000ευρα..συνηθως τα εγκρινουν αν εχεις καποια παρουσια τον χρονο για εργασια σε αντιπροσωπεια και εχεις ταλαιπωρηθει αρκετα ,με 2-3 και πανω αλλαγες ατο διαστημα που εχεις το αυτοκινητο..εχω ακουσει τετοιες περιπτωσεις ,συνηθως αυτοι που το κινουν κυριως σε κοντινες διαδρομες και κεντρο πολης..εγω το εσκιζα καθε /σκ οποτε αργησα..ομως σιγουρα θα συνεβαινε γιατι ειναι προβληματικο ολο το συστημα τροφοδοσιας και αρχιτεκτονικης της μηχανης εκει μεσα.

το γκουντ γουιλ αν μετα εγκριθει ,ολα καλα..σημερα το πηγα αλλα διαγνωση δνε εγινε λογω πολλων περιστατικων,πισω ηρθαν αλλα 2 με ρεταρισματα με οδικη βοηθεια,επιδημια κανονικα,και επειδη εχει λιγο προσωπικο λογω αδειων και δνε προλαβαινουν..μαλλον αυριο θα μαθω αν ειναι απο μπεκ..

αν ειναι μπεκ επισης και δεν εγκριθει το γκουντ γουιλ μπορεις ,επειδη αργουν να ερθουν να νοικιασεις ενα αυτοκινητο απο την αντιπροσωπεια να εξυπηρετηθεις και οταν ερθουν να στα βαλει δωρεαν..αφου τα εχεις χωσει κανονικα για το νοικιασμενο βεβαια.

υπαρχουν και μερικα εξειδικευμενα στην αττικη που εμαθα οτι μπορει να εχουν καποιο στοκ και τα βαζουν σε πελατες τους με το αναλογο αντιτιμο για οποιον δνε θελει να περιμενει..εκει βεβαια αλλαζουν μονο οσα εχουν προβλημα και οχι ολα οπως στην μαμα.σε εμενα για να μην παιρνει μπρος μου ειπαν οτι πρεπει να εχουν χαλασει τα 3 απο τα τεσσερα γιατι με 2 μπορει να εκκινησει.

μακαρι να μην ειναι μπεκ ..απο τους 5-6 εξειδικευμενους που πηρα τηλεφωνο αττικη-θεσσαλονικη ,μονο ενας που δεν ειναι εξειδικευμενος μου ειπε οτι πρεπει να ειναι μπεκ και να παω σε αντιπροσωπεια στην οποια στελνει και πελατες του με το ιδιο προβλημα λογω γκουντ γουιλ..να δω αν θα επιβεβαιωθει..μου ειπε και το αλλο οτι αυτοι που πανε σβηστοι εκει εχουν προτεραιοτητα..λες και οι αλλοι που εχουν προβλημα μπεκ και κυκλοφορουν δεν θα σβησει γρηγορα..τελοςπαντων μακαρι να επιβεβαιωθει κιαυτο. ..εγω σβηστος πηγα..ολοι οι αλλοι μαστορες-εξειδικευμενοι και μη ,δεν ηταν σιγουροι και θελανε να το παω στο μαγαζι τους για διαγνωση...

περιμενοντας την διαγνωση βλεπουμε και ενημερωνω αυριο λογικα.

dark knight
03-01-23, 18:13
διασυρμος κανονικος για την Μπεμβε, να σκανε οι οδικες με φορτωμενα οχηματα. η Αλφα ρομεο της Γερμανιας γιναμε( οπως λεει και ο Αρης)

Stamatis
03-01-23, 19:13
dreamer βαλε μου τα τελευταια εφτα το πλαισιου σου εδω να κοιταξω κατι… αν δεν το κανουν good will νομιζω υπαρχει λυση.

dreamer
03-01-23, 20:09
εχεις μειλ..
εγω παντως εχοντας στο παρελθον και αλφα και φιατακι 200.000 χιλ. εκαστο δεν πηγα ποτε με οδικη σε συνεργειο εκτος αντλιας βενζινης μια φορα στο φιατ που με αφησε ξαφνικα ..μπορει να αλλαξα ολο το πλαισιο να σκουριαζε και τα ηλεκτρολογικα να θελανε 3μηνη καταθεση αλλα μηχανη παρεδωσα αθικτη.

Stamatis
03-01-23, 22:37
Τσεκαρε μαιλ σου

dreamer
04-01-23, 15:29
οκ,απαντησα σταματη..

σημερα επιβεβαιωθηκε η διαγνωση οτι ειναι μπεκ..2ος,3ος,4ος..παμε για τετραδα και γκουντ γουιλ αιτηση,λογικα δευτερα τριτη θα εχουμε απαντηση..ο τεχνικος μου ειπε ,οτι επειδη εχω παρουσια στην αντιπροσωπεια καθε χρονο και κανω καποιες δουλιτσες,μπαταρια,εναν τεντωτηρα κ.λ.π κιαλλες μαλακιουλες , κατα 99% θα εγκριθει η αιτηση γκουντ γουιλ..μετα οτι πει το εργοστασιο,απο 1 μηνα εως 3 μηνες..ρωτησα για την μπαταρια που ειναι καινουρια και θα μεινει τοσο καιρο εκει πανω στο αυτοκινητο και μου απαντησε οτι θα συντηρειται..αυτα προς το παρον..απο εβδομαδα τα νεοτερα...

Stamatis
04-01-23, 16:37
Οκ. Αφου πας για τσαμπα, δεν το ψαχνω παρακατω.
Παντως υπαρχουν τα μπεκ με 120 ευρω εκαστο καινουργια.

dreamer
04-01-23, 18:07
ok, πολυ καλη τιμη σταματη,ευχαριστω..θα την εχω υποψιν μου ..να δω τι θα πουν για την εγκριση,αν θα μου πουν ποτε θα ερθουν και βλεπουμε..εδω ειμαστε.

dreamer
04-01-23, 20:13
https://bimmerprofs.com/injector-deficit-what-to-do/

On September/October 2021, all stocks of new injectors for N43/N53 series engines were sold out. In December 2021, the backorder was around 16’000 units. At the end of the year, the injectors for N54/N63 series engines were sold out.

The situation in the middle of January 2022 (BMW dealer network):
a. the backorder for N43/N53 series engines – around 22’000 units;
b. the backorder for N54/N63 series engines – around 12’000 units.
Deliveries confirmed for around 600 injectors (middle/end of February). This amount can be taken seriously. In addition, these injectors will be received by the customers, which are “closer” (it means customers of Greman dealers) and are at the beginning of the line.

τελεια απο χριστουγεννα,παω για πασχα τελικα..μπουρδελα!

αυτο παλι το παρακατω το εχω χιλιοακουσει απο μαστορια: να ριχνουμε καθαριστικο,που το προτεινει και η επισημη μεσω των τεχνικων της για να γλυτωσει και την δυσφημηση κακοχρονο να εχει,η' οχι? επισης το λενε πολλοι,οτι κανει κακο γιατι οταν φτασει στον θαλαμο τα καταλοιπα δεν καιγονται,αλλοι λενε οτι με τετοια θερμοκρασια γινονται σταχτη..εσεις που ασχολειστε τι λετε?

What NOT to do:
a. add any “cleaning” additives to the fuel. These additives will soften the oxide and other dirt from the fuel tank; they will get stuck in the nozzles or the injectors and be damaged entirely. In the case of Piezo injectors, these additives can NOT be used!
b. do not give your injectors for “cleaning”! After cleaning, the situation will only get worse! The reason – as the cleaning fluid in the cleaning stands is not replaced after cleaning each injector (it is expensive) – this widely used cleaning can not be used for Piezo injectors (due to microscopic openings of the nozzles)!

dreamer
05-01-23, 09:34
Οκ. Αφου πας για τσαμπα, δεν το ψαχνω παρακατω.
Παντως υπαρχουν τα μπεκ με 120 ευρω εκαστο καινουργια.

οχι ψαξτο παρακατω..σταματη για πες σε παρακαλω ..ετσι να το εχω ετοιμο σε περιπτωση που μου δωσουν καμμια τρελλη ημερομηνια και δεν μπορω να περιμενω..τι βρηκες και απο που? ειτε απο εδω ειτε μυνημα οπως θες.

Stamatis
05-01-23, 16:02
+30 210 98 56 110
Παρε τους τηλεφωνο. Πες τους, ποιος εχει μηχανημα δικο σας στην περιοχη μου η που μπορω να στειλω τα μπεκ μου.
Μου ειπαν ειναι χαλασμενα, θελω μετρηση και καθαρισμο.
Οσο παραξενο και μα σου φανει ειναι Ελληνικη εταιρεια με παγκοσμιο βεληνεκες.

Stamatis
05-01-23, 17:55
Και αν δεν βγαλεις ακρη, θα σου στειλω mail να «καβατζωσεις» σειρα στον Λιθουανο που εχει μπεκ (σειρα 11/12).

dreamer
05-01-23, 22:02
+30 210 98 56 110
Παρε τους τηλεφωνο. Πες τους, ποιος εχει μηχανημα δικο σας στην περιοχη μου η που μπορω να στειλω τα μπεκ μου.
Μου ειπαν ειναι χαλασμενα, θελω μετρηση και καθαρισμο.
Οσο παραξενο και μα σου φανει ειναι Ελληνικη εταιρεια με παγκοσμιο βεληνεκες.

γιατι να μου φανει παραξενο,εχω διαβασει για πολλες τετοιες ελληνικες εταιρειες,ειμαι πολυ ψαχτηρι στο ιντερνετ..μετα λοιπον απο ψαξιμο,ιντερνετικα βρηκα εναν δικο τους..αυτον:

https://www.car.gr/parts/view/25319695-katharismos-kinitira-ammesoy-psekasmoy-diesel-me-mixanima-tis-carbon-zapp-auto-apergis-sport-

αλλα ηθελα την εμπειρη γνωμη σου ,εγω δεν σκαμπαζω απο την μηχανικη των μπεκ..εχω διαβασει πολυ για εμμεσο και αμμεσο ψεκασμο και γενικα πως δουλευουν..ομως οι γνωμες για το αν μπορουν να καθαριστουν τα μπεκ αμμεσου ψεκασμου και να εχουν μετα αποδοση ικανοποιητικη και προσδοκιμο ζωης σε σχεη με το κοστος που καθαριζονται ,ειναι αμφιλεγομενες οπως παντα..ο καθενας απο προσωπικη εμπειρια εχει την αντιθετη γνωμη..σε πολλα φορα λενε οτι καλυτερα ειναι αν φτασει να κατουραει να θελει αλλαγη,θα τα φτυσει ξανα γρηγορα.

βασικα πρωτα επρεπε να σε ρωτησω..οταν η αντιπροσωπεια τα βγαζει για αλλαγη,ειναι χαλασμενα,δλδ. εχουν χασει σωμα η΄απλα μπουκωμενα?

Stamatis
06-01-23, 01:04
Η αντιπροσωπεια απλα κανει διαγνωση πως δεν δουλευουν οπως πρεπει. Και κανει αλλαγη. Ποτε δεν χανεις κατι να δοκιμασεις αν θα καθαρισουν η απλα εχουν τερματισει. Απο το να μην εχεις αυτοκινητο, και δυο χιλιαδες χιλιομετρα να αντεξουν ακομα, κερδισμενος εισαι.
Ο συγκεκριμενος που εβαλες δεν ξερω τι καθαριζει, κανονικα στο μεγαλο μηχανημα πρεπει να βγουν τα μπεκ και να πρεσαριστουν με πολυ υψηλη πιεση, δεν νομιζω πως ενας απλος καθαρισμος των 65€ που ειναι για συντηρηση θα τα σωσει.
Αλλα μπροστα στα 1.5κ που εχουν φτασει τα μπεκ, ψαξε για το μηχανημα αυτο:

https://youtu.be/bLZLBXMJcf0

Ρωτησε τους ποιος το εχει και μιλησε μαζι τους. Θα σε βοηθησουν. Εμενα στο παρελθον για καθαρισμο μπεκ σε μοτερ θαλασσης με ειχαν στειλει στο Λαυριο και ειδα τη διαδικασια που κρατησε 2 ωρες. Τα μπεκ κρατησαν για μια σεζον και τελικα τα αλλαξαμε προληπτικα, επειδη με τη θαλασσα δεν παιζεις, αν μεινεις στη μεση του Αιγαιου, δεν εχει ΕΛΠΑ να σε μαζεψει.

dreamer
06-01-23, 11:15
τo τηλεφωνο που ποσταρες σταματη ειναι της εταιρειας CARBON ZAPP..επειδη ειναι κλειστα εψαξα στο ιντερνετ και βρηκα μονο αυτον που να εχει δικοτους μηχανημα στην αττικη..δουλευει με το μηχανημα τους,δες ξανα απο πανω στην αγγελια τον τιτλο:
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΑΜΜΕΣΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ & DIESEL ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΗΣ CARBON ZAPP -AUTO APERGIS SPORT-

δευτερα θα τους καλεσω να μου πουν κιαλλους.

τον λιθουανο οταν εψαχνα και εγω για μπεκ πιο οικονομικα ,καπου τιν ειχα πετυχει..απλα δεν εδωσα σημασια πολυ γιατι θυμαμαι οτι για να ερθουν απο εκει κανουν 1 μηνα,απο μαρτυριες αλλων πελατων ελλαδα..οποτε ενα μηνα αυτος πληρωμενα,ενα μηνα απο συνεργειο δωρεαν.

αμα μου πουν ομως κανα τριμηνο τοτε να του κανουμε μια παραγγελια.ειναι εμπιστος αυτος οτι δινει καλα ανταλλακτικα? εχεις την σελιδα του?

Stamatis
06-01-23, 17:29
Για αυτο σου εβαλα την εταιρεια, για να σου πουν που να μιλησεις και να μην ψαχνεις.
Τον λιθουανο θα στον στειλω με mail.
Ακομα και αυτος εχει θεματα με τις παραδοσεις, ειναι καλος και πουλαει δολιμασμενα αλλα περιμενε να δουμε τι θα σου πει η bmw.

Vassilis ///M
07-01-23, 15:59
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλα προσωπκά γνωρίζω ότι τα συγκεκριμένα μπεκ των Ν43 - Ν53 δεν καθαρίζονται με κανέναν τρόπο παρα μόνο αλλάζονται με καινουρια...
το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι η ωμική αντίσταση τους φισωνοντας τα...

Stamatis
07-01-23, 18:40
Αν εχει χαλασει ο μηχανισμος, δεν γινεται τιποτα. Αν ομως το ακροφυσιο εχει στομωσει η το μεταλλικο σωληνακι εχει μαζεψει μακα γιατι να μην καθαρίζονται;
Κοινως αν κατουρανε δεν φτιαχνουν, αν δεν ψεκαζουν σωστα (που θα του πουν στο μηχανημα) γιατι να μην καθαρισουν;

Stamatis
07-01-23, 19:32
Η τουλαχιστον θα ξερει τι δουλευει και τι οχι και θα παρει ενα ανταλλακτικο αντι για 4 μεχρι να του τα φερουν

dreamer
08-01-23, 11:04
αποτι καταλαβα ,ρωτωντας και εναν αλλο μηχανικο που εμπιστευομαι ,μου ειπε οτι αυτα δουλεουν με 2 μπεκ κανονικα και στο τριτο ψοφαει η μηχανη..εμενα μου ειπαν οτι τα 3 ειναι εκτος..τωρα οπως λες εσυ ,τι σημαινει εκτος? η μαμα λεει οτι και να φυσανε απλως χαλια, ,θεωρουνται και εκεινα χαλασμενα και τα αλλαζει..εσυ και αλλοι που ξερουν οχι..

τωρα το θεμα ειναι αυριο που θα παω και θα μου πουν για γκουντ γουιλ και ποτε θα ερθουν αν την παρω:
αν τους ζητησω εγω τα μπεκ ,θα μου τα δωσουν? δλδ. απο την στιγμη που υπαρχει εντολη εργασιας για να αλαχθει ενα εξαρτημα ,μπορουν να δωσουν το εξαρτημα να φυγει εκτος αφου για αυτο ειναι η εντολη?
δευτερο ερωτημα: που ξερω εγω αν μου δωσουν τα δικα μου μπεκ και οχι αλλα..επισης δικαιουμαι να παρω πισω το ενα που δουλευει?

ο μηχανικος αυτος ποιυ ειναι σε εξειδικευμενο ,με εστειλε εκει και γιατι δεν εχει μπεκ αλλα κυριως γιατι οταν κατλαβε οτι ειναι μπεκ μεσω τηλεφωνου,συπτωματων και επειδη εστειλε και αλλους τον τελευταιο μηνα,μου ειπε οτι εκανε το εξης:
επειδη ενας πελατης που ειχε τα ιδια συπτωματα πηγε με οδικη στο συνεργειο του και βρηκε οτι ειχαν χαλασει τα μπεκ,και μετα ηθελε να παρει γκουντ γουιλ,επρεπε να παει αντιπροσωπεια..και λεει ο μηχανικος..μην πληρωνεις οδικη να σε παει,θα σου βαλω ενα μπεκ να πας ως εκει και μετα το ζητας και μου το φερνεις..και μετα η αντιπροσωπεια δεν του το εδινε πισω και εχασε το ενα μπεκ..ο λογος ειναι αυτος που ανεφερα..κρατανε το ελλατωματικο ανταλλακτικο μεσα.

παντως ρε παιδια ειναι δυνατον η μαμα να ξερει το προβλημα και να μην το εχει αντιμετωπισει πριν δημιουργηθει? ολοκληρη πριμιουμ εταιρεια να ταλαιπωρει χιλιαδες αυτοκινητα και να μην παραγει μπεκ..ενας απο εκει μεσα μου ειπε οτι εκλεισε ενα εργοστασιο λογω ουκρανικου,ειχε ενα εκε η μαμαι..δεν μπορουσε να καλυψει απο ενα αλλο? ξεφτιλα λες και μιλαμε για γιουγκο μαρκα.

dreamer
08-01-23, 11:07
Συγνώμη που επεμβαίνω αλλα προσωπκά γνωρίζω ότι τα συγκεκριμένα μπεκ των Ν43 - Ν53 δεν καθαρίζονται με κανέναν τρόπο παρα μόνο αλλάζονται με καινουρια...
το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι η ωμική αντίσταση τους φισωνοντας τα...

οταν καλεσα στην θεσσαλονικη εναν στην τουμπα που καθαριζει αμμεσου ψεκασμου ..με ρωτησε τι μαρκα και τι μοντελλο..μετα με ρωτησε χρονολογια και καταλαβε τον κινητηρα,οποτε μου ειπε το διο,ειναι τα μονα που δεν αναλαμβανει ,δεν καθαριζονται..

Stamatis
08-01-23, 12:26
οταν καλεσα στην θεσσαλονικη εναν στην τουμπα που καθαριζει αμμεσου ψεκασμου ..με ρωτησε τι μαρκα και τι μοντελλο..μετα με ρωτησε χρονολογια και καταλαβε τον κινητηρα,οποτε μου ειπε το διο,ειναι τα μονα που δεν αναλαμβανει ,δεν καθαριζονται..

Και δυστυχως και απο Λιθουανια τα νεα ειναι ασχημα.

Δεν το χωραει η λογικη μου πως αφηνει τοσο μεγαλο προβλημα ετσι μια εταιρεια.

Τι παθαινουν αραγε αυτα τα μπεκ… αραγε αλλαζουν με διαφορετικα?

dreamer
08-01-23, 12:38
α αυτος ειναι? ναι τον πετυχα και εγω την σελιδα του και το ειδα..αν ηξερα οτι ενοουσες αυτον θα σου το ελεγα απο την πρωτη στιγμη

DIM27
08-01-23, 14:29
Υπαρχουν αλλα ειναι πανακριβα.Διπλασια τιμη απο αλλα.
https://www.hubauer-shop.de/en/advanced_search_result.php?keywords=13537589048

https://www.hubauer-shop.de/en/rp-injector-13647597870.html

dreamer
08-01-23, 15:07
Υπαρχουν αλλα ειναι πανακριβα.Διπλασια τιμη απο αλλα.
https://www.hubauer-shop.de/en/advanced_search_result.php?keywords=13537589048

https://www.hubauer-shop.de/en/rp-injector-13647597870.html

σευχαριστω φιλε,αλλα το ξερω ,ειναι το πρωτο σαιτ που κοιτω,το γνωριζω ...παντως αυτη ειναι η κανονικη τιμη τους απο την εταιρεια και στην ελλαδα.και αυτο το σαιτ εχει παντα την τιμη της επισημης.και ο στρατουδακης τοσο τα εχει περιπου.μου ειπε μαλιστα οτι ειχε ελαχιστες παραλαβες αυτην την χρονια και μερικα που εδωσε στην μαμα βγηκαν ελλατωματικα..μπουρδελα κανονικα

DIM27
08-01-23, 15:22
Ευχομαι να ξεμπλεξεις γρηγορα και οικονομικα.Μας βλεπω προσεχως με φθηνα κινεζικα ηλεκτρικα.

Stamatis
08-01-23, 17:01
Επειδη η ελπιδα πεθαινει τελευταια, εγω θα εκανα ενα τηλεφωνο και στην Zap την ιδια. Ετσι για μια προσπαθεια.

dreamer
08-01-23, 21:31
θα ρωτησω αυριο σταματη..να δω αν θα μου δωσουν και τα μπεκ χωρις να παρω το αυτοκινητο απο εκει..

βασικα εγω κανενα μαστορα και συνεργειο δνε εμπιστευομαι να μεινει εκει μηνα-μηνες..μπορει να γλυτωσω τα 2000ρικα για μπεκ αλλα δεν ξερω τι θα βρω μετα στα υπολοιπα μεσα..μην τα πληρωσω σε αλλα ανταλλακτικα μετα..ο νοων νοειτω..

dreamer
09-01-23, 16:11

https://www.injectionservice.gr

τελικα αυτος περσυ που μου ειπε οτι δεν καθαριζονται φετος απο τον οκτωμβριο πιο συγκεκριμενα ,ειναι κατοχος του ενλογω μηχανηματος της zap. μου ειπε οτι πλεον καθαριζονται αν ψεκαζουν χαλια..αν κατουρανε τοτε θελουν αλλαγη..αυτο που λεει και ο σταματης δλδ...το θεμα ειναι οτι θελει τα μπεκ για να τα βαλει πανω και δεν ξερω αν θα μου τα δωσουν τωρα που πηγε εκει το αμαξι..αυτο θα το μαθω αυριο ,σημερα δεν επικοινωνησα γιατι ειχα αλλες δουλειες και αποτι καταλαβα δεν υπηρξε και απαντηση απο αυτους για το γκουντ γουιλ γιατι ουτε αυτοι απαντησαν σε εμενα..

ομως ..ο καθαρισμος δεν εχει εγγυηση,μπορει μου ειπε να κρατησει καιρο μπορει οχι..και η αμοιβη για τον καθαρισμο ειναι αναλογως της ζημιας..δεν κανουν μαζι μονο καθαρισμο αλλα και ανακατασκευη.κριτικες για το συγκεκριμενο προβλημα δεν εχι..

τωρα σε εναν αλλο αντιπροσωπο εδω βορεια ελλαδα που καλεσα μηπως εχει στοκ,μου ειπε και η φορντ-οπελ που φορανε το ιδιο μπεκ εχουν προβλημα και περιμενουν οχι μονο η bmw..και μου ειπε οτι το προβλημα στην ελλειψη ειναι το τσιπακι που ερχεται μαλλον απο ασια..

dreamer
10-01-23, 12:28
τελικα δνε θα χρειαστει..σημερα εμαθα οτι καλυπτονται τα μπεκ και θα αντικατασταθουν δωρεαν και θα πληρωθουν μονο τα εργατικα τους..ποτε ?δεν μου ειπαν αλλα εχω μια πληροφορια οτι δεν θα αργησει πολυ ,ελπιζω να ειναι σωστη..περιμενουμε λοιπον.

Stamatis
10-01-23, 14:07
Αυτα τα μπουρδελα απο ποια χρονια ειχε τη φαεινη ιδεα η πεμβε να τα φορεσει;
Γιατι βλεπω εχουν δωδεκα αναβαθμισεις μεσα στα χρονια.

dreamer
11-01-23, 10:45
μου φαινεται απο το '06 και μετα ..

dreamer
12-01-23, 21:19
το πηρα σημερα//παω σπιτι με τα νεα μπεκ και σβηνω..το μεσημερι αυτο..το απογευμα-βραδακι παω να φυγω,ανεβαζει ρελαντι ξαφνικα στο ζεσταμα κοντα στις 1300 στροφες και πεφτει αποτομα ...παω περιπουν 500 μετρα και αναβει λαμπακι μηχανης κιτρινο..μενει αναμενο πανω στην οθονη..επειδη ηταν στον δρομο μου και περνουσα προσπαθησα να βρω τεχνικο αλλα ειχαν φυγει..λεω τωρα να το αφησω η' να παω σπιτι? επειδη ηταν κοντα πηγα σπιτι..αυριο αντε ξανα εκει....υποψιαζομαι οτι ειναι για νοξ,το ιδιο εγινε και την αλλη φορα..υποθετω απο την μικρη εμπειρια που ειχα ,οτι οταν δυσλειτουργουν τα μπεκ καταγραφη βλαβη στα καυσαερια και την βγαζει μετα οταν βαζουν τα νεα..λογικα να ειναι αυτο το σβηνουν μετα..θα δουμε αυριο....θελω γνωμες

Stamatis
12-01-23, 22:18
Λογικα εγραψε βλαβη ειτε ο Λ ειτε ο Nox.

dreamer
12-01-23, 22:59
σταματη τυχερος ημουν..αλλοι περιμενουν 2 μηνες για μπεκ,εμενα χαλασε 10 μερες πριν ερθουν..τουλαχιστον βγαλαμε ειδηση με αφορμη το προβλημα μου για το μηχανημα καθαρισμου ,να το ξερουν και αλλοι φιλοι εδω που εχουν θεμα..παντως μου ειπε ο τεχνικ οτι το θεμα μπεκ για αυτην την μηχανη οτι και να κανω προληπτικα θα συνεχιστει ξανα,οποτε σε 50-60.000 τα ξαναλεμε παλι..η μονη οδηγια ηταν να το ξεκαπνιζω με 4-5η μεσα και πανω απο 3.5000 στροφες για καμια ωρα 1 φορα την εβδομαδα αλλα και παλι παραταση θα δωσω..συναντησα παντως μερικους ε 87αρηδες που μετα τα 100.000 και δνε ειχαν ποτε θεμα,αυτο πως γινεται ρε παιδια? πως την γλυτωσαν? και εκαναν χαλια χρηση,δεν προσεχαν,δλδ κοντες διαδρομες,κεντρο πολης,μικρες ταχυτητες,αραια σερβις και λαδια καθε 25.000 οτι χιεροτερο..δεν καταλαβαινω! και εμεις προσεχουμε και τρωμε πορτα μπεκοπορτα!

GiannisRob
12-01-23, 23:31
Πόσα χιλιόμετρα έχει το δικό σου dreamer?

dreamer
12-01-23, 23:36
135.000..τα πρωτα μπεκ πριν 70.000 αλαξα

dreamer
13-01-23, 18:14
λοιπον ξαναπηγα σημερα.. να πω οτι με χρεωσαν τα εργατικα και τις βασεις..στο γκουντ γουιλ γινεται εξειδικευση στην πιστοτητα του πελατη στην αντιπροσωπεια και αναλογα τις ζημιες απο μπεκ και προβληματα κρινουν το ποσο της επιδιορθωσης που θα καλυψουν..σε εμενα ετσι εκριναν,ενω την προηγουμενη φορα πληρωσαν και τις βασεις μαζι με τα μπεκ και εγω μονο τα εργατικα..
σημερα πηγα με αναμενο λαμπακι και επιβεβαιωθηκε αυτο που λεγαμε οτι δηλαδη ειναι νοξ και λ..την αλλη φορα την πρωτη που αλλαξα αναψε παλι μετα την βλαβη αλλα του ειπα να το σβησει και εσβησε..τωρα δεν μπορεσαν να το σβησουν λενε..οτι θελει αλλαγη γιατι απο τοτε που πρωτοαναψε εδειξε οτι αρχισε να αρπαζει και τωρα αρπαξε και εχει χαλασει..και του λεω γιατι μερχι να βγαλει μπεκ δεν αναβε..λεει οτι με την δυσλειτουργια των μπεκ βγαινει το προβλημα..τον ρωτησα δλδ. καθε φορα που εχω θεμα με μπεκ θα μου δημιουργει προβλημα στους αισθητηρες και θα θελω αλλαγη? λεει μπορει..δλδ. ρε παιδια γλυτωσαμε το 2000 και θα χωσουμε ενα χιλιαρικο για νοξ και λ? και αυτο θα γινεται καθε φορα που χαλανε τα μπεκ επειδη τα επηρεαζουν? να σημειωσω οτι αισθητηρα νοξ αλλα μεσα στην εγγυηση πολυ πριν την πρωτη βλαβη μπεκ..
εχω αλλαξει μπεκ ενα χρονο μετα την αγορα του..μεσα στην εγγυηση..4 χρονια μετα και 40.000 αλλαζω μπεκ και χαλαει ξανα ο νοξ..σβηνω την βλαβη ..και 6 χρονια μετα και 60.000 χιλ χαλαει τελειως ο νοξ και τα μπεκ και ο λ..
αι σιχτιρ το συστημα σου κωλοσχεδιαση μηχανης..αυτο ειναι παζλ,δεν ειναι τροφοδοσια,ποιο σαινι το σχεδιασε ετσι?

τωρα θα ειναι αναμμενο..σιγουρα αφου χαλαε αυτο αν το αφησω ανμενο κατι αλλο θα χαλασει ,στην προβληματικη αλυσιδα ,καταλυτης ,ξερω εγω?

θυμαμαι ειχαμε ενα τοπικ για νοξ αλλα συμπερασμα δεν βγαλαμε..

dreamer
13-01-23, 18:20
λοιπον ξαναπηγα σημερα.. να πω οτι με χρεωσαν τα εργατικα και τις βασεις..στο γκουντ γουιλ γινεται εξειδικευση στην πιστοτητα του πελατη στην αντιπροσωπεια και αναλογα τις ζημιες απο μπεκ και προβληματα κρινουν το ποσο της επιδιορθωσης που θα καλυψουν..σε εμενα ετσι εκριναν,ενω την προηγουμενη φορα πληρωσαν και τις βασεις μαζι με τα μπεκ και εγω μονο τα εργατικα..

σημερα πηγα με αναμενο λαμπακι και επιβεβαιωθηκε αυτο που λεγαμε οτι δηλαδη ειναι νοξ και λ..την αλλη φορα την πρωτη που αλλαξα αναψε παλι μετα την βλαβη αλλα του ειπα να το σβησει και εσβησε..τωρα δεν μπορεσαν να το σβησουν λενε..οτι θελει αλλαγη γιατι απο τοτε που πρωτοαναψε εδειξε οτι αρχισε να αρπαζει και τωρα αρπαξε και εχει χαλασει..και του λεω γιατι μεχρι να βγαλει μπεκ δεν αναβε..λεει οτι με την δυσλειτουργια των μπεκ βγαινει το προβλημα..τον ρωτησα δλδ. καθε φορα που εχω θεμα με μπεκ θα μου δημιουργει προβλημα στους αισθητηρες και θα θελω αλλαγη? λεει μπορει..δλδ. ρε παιδια γλυτωσαμε το 2000 και θα χωσουμε ενα χιλιαρικο για νοξ και λ? και αυτο θα γινεται καθε φορα που χαλανε τα μπεκ επειδη τα επηρεαζουν? να σημειωσω οτι αισθητηρα νοξ αλλα μεσα στην εγγυηση πολυ πριν την πρωτη βλαβη μπεκ..
εχω αλλαξει μπεκ ενα χρονο μετα την αγορα του..μεσα στην εγγυηση..4 χρονια μετα και 40.000 αλλαζω μπεκ και χαλαει ξανα ο νοξ..σβηνω την βλαβη ..και 6 χρονια μετα και 60.000 χιλ χαλαει τελειως ο νοξ και τα μπεκ και ο λ..
αι σιχτιρ το συστημα σου κωλοσχεδιαση μηχανης..αυτο ειναι παζλ,δεν ειναι τροφοδοσια,ποιο σαινι το σχεδιασε ετσι?

τωρα θα ειναι αναμμενο..σιγουρα αφου χαλαε αυτο αν το αφησω ανμενο κατι αλλο θα χαλασει ,στην προβληματικη αλυσιδα ,καταλυτης ,ξερω εγω?

θυμαμαι ειχαμε ενα τοπικ για νοξ αλλα συμπερασμα δεν βγαλαμε..

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=28368

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=28264&page=3

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=19294

dreamer
13-01-23, 19:04
εγω θα παρω τηελφωνο στην bmw hellasη' ενα μειλ να διαμαρτυρηθω για αυτο το γαιτανακι βλαβων που δεν ευθυνομαι εγω..δνε ξερω τι θα βγει αλλα δεν ειναι δυνατον καθε τοσο..ξερω δνε θα πετυχω τιποτα,μου αλλαξανε μπεκ δωρεαν σιγα μην αλλαξουν και τα αλλα μετα απο τοσα χιλιομετρα..αλλα θα το παλεψω..

dreamer
13-01-23, 19:37
υπαρχει περιπτωση μου ειπε αν το πατησω και το ανοιξω λιγο να καψει και να φευγει η μακα που επιασε λογω βλαβης ,να καθαρισει και να σβησει το φωτακι..αν και δεν το πιστευω θα παω μια γερη βολτα με 5η μεσα και πολλες στροφες..αν και καπου στα 140 νιωθω τρεμουλο στο τιμονι..αλλο αυτο

Stamatis
13-01-23, 20:24
Τι να σβησει γμτκρτμου… τι να σβησει? Εχει μενου δικο του
Δεν σβηνει ο nox με clear codes. Clear adaptations θελει απο το κoμπιουτερ και μετα πορεια με σταθερη ταχυτητα για κανα 30αρι χιλιμετρα. Αν αναψει ξανα, ειναι φρυγανια. Αν δεν αναψει, τη γλυτωσες.

dreamer
13-01-23, 22:10
αυτοι στις αντιπροσωπειες τι κανουν? clear codes η' Clear adaptations ? μου ειπε οτι το σβηνουν και ξαναβει..φυσικα δνε τους εχω εμπιστοστυνη επειδη το 1000 το θελουν.

Stamatis
14-01-23, 00:15
Αυτο.

dreamer
14-01-23, 15:52
Αυτο.

το μελος που λεει οτι οταν αλλαζουν το ελλατωματικο ανταλλακτικο νοξ με μη ελλατωματικο οταν χαλασει,αυτο σημαινει οτι δεν ξαναχαλαει ποτε ομως? υπαρχει οντως μη ελλατωματικο? εγω αλλαξα τον πρωτο χρονο,δεν ξερω τι μου εβαλαν,δεν υπηρχε τετοια πληροφορια τοτε..

λοιπον..συνολικα εκανα χθες και σημερα κοντα στα 50 χιλ. οπως ειπες ..οχι ομως με σταθερη ταχυτητα,με ξεχειλωμα,προαστια και μετριες ταχυτητες..πριν λιγη ωρα εσβησε το λαμπακι πριν φτασω σπιτι..ρε ατιμε λες να επιβεβαιωθεις? λες εκαναν αυτο που λες αυτοι? εξαλου μου το ειπε και ο τεχνικ οτι μπορει να σβησει μονο του..αλλα πεταξε και την προσφορα για νοξ και λ να με τρελανει..

δευτερα τριτη θα παω το ταξιδι που δεν εκανα πρωτοχρονια ..αν οντως μεινει σβηστο μετα και δεν εχω τραμπαλα ξανα θα σου στεισω εδω μεσα μια προτομη ανταξια ενος προεδρου :original:

dreamer
14-01-23, 19:41
μαλλον κρατησε λιγο η χαρα μου..ενω εχει σβησει το λαμπακι κινητηρα,ολα καλα τα ρελαντι και η αποδοση μηχανης,μαλλον η βλαβη εχει καταγραφει??? γιατι εχει νεο συμπτωμα που δεν μου το εκανε χθες και προχθες..παιρνει μπρος δυσκολα με ρεταρισμα..δεν εσβησε μεχρι τωρα αλλα θελει λιγο μιζαρισμα παραπανω και πριν παρει μπρος ρεταρει λιγο..εβαλα και 100αρα

Stamatis
14-01-23, 21:28
Θελεις διαγνωστικο και μια σοβαρη διαγνωση. Να μετρηθει το αμαξι και να συγκρινουν με τις νορμαλ τιμες. Δεν βλεπω αλλη λυση. Οτι και να ψαξεις, τυφλα θα πας.

dreamer
15-01-23, 12:24
Θελεις διαγνωστικο και μια σοβαρη διαγνωση. Να μετρηθει το αμαξι και να συγκρινουν με τις νορμαλ τιμες. Δεν βλεπω αλλη λυση. Οτι και να ψαξεις, τυφλα θα πας.

βρε κανονικα θελει φουντο απο κανα βραχο αλλα τελος παντων εχει χαρη που μου αρεσει! ειμαι ανωμαλος σαν εσας και παιρνω θαρρος!

Vassilis ///M
15-01-23, 14:57
εγω θα παρω τηελφωνο στην bmw hellasη' ενα μειλ να διαμαρτυρηθω για αυτο το γαιτανακι βλαβων που δεν ευθυνομαι εγω..δνε ξερω τι θα βγει αλλα δεν ειναι δυνατον καθε τοσο..ξερω δνε θα πετυχω τιποτα,μου αλλαξανε μπεκ δωρεαν σιγα μην αλλαξουν και τα αλλα μετα απο τοσα χιλιομετρα..αλλα θα το παλεψω..

Καλώς ήρθες στο club των Ν43 κινητήρων ....
Απέκτησα κι εγώ τον εν λόγο κινητήρα φορεμένο πάνω σε ένα Ε90 320 lci πρόσφατα λόγο οικογένειας πλέον μετά από 7 χρόνια συμβίωσης με τον S54B32 !!!!
Τις ίδιες εργασίες έκανα κι εγώ συνιδητοποιημένος τι ακριβώς αγόρασα από την αρχή ...

Η διαδικασία έχει ως εξής:
Εφόσον αλλαχτούν τα μπεκ με καινούρια όπως έγινε δλδ σε σένα θα έπρεπε να κάνουν clear ή reset adaptations
ώστε ο εγκέφαλος να ξεκινήσει να μετράει καινούριες τιμές και παραμέτρους ... ( το έκανα κι εγώ αλλάζοντας 4 μπεκ με καινούρια παρτίδας index 11 )

Αν σου έβγαλε σφάλμα ο Νοξ καλό θα ήταν να τον καταργήσεις από τον εγκέφαλο με τη βοήθεια κάποιου προγραμματιστή ...
Είναι χαζο αισθητήρας που δεν βοηθάει σε κάτι παρά μόνο να δημιουργεί προβλήματα...
Στην ουσία συλλέγει στον καταλύτη του ( ναι έχει και καταλύτη Νοξ) όλα τα βλαβερά καυσαέρια που αντιλαμβάνεται ότι θα μολύνουν το περιβάλλον, τα συγκρατεί και τα ξανά στέλνει πίσω στον κινητήρα για να τα ξανά καύση με σκοπό τη μείωση των ρύπων και την εξοικονόμηση βενζίνης . . .
Η επιστροφή των δηλητηριασμένων καυσαερίων είναι ο βασικός παράγοντας που καταστρέφονται οι Λάμδα αισθητήρες... άρα εν ολίγοις είναι ένας χαζό αισθητήρας όπως είπα στην αρχή ...
Αν καταργήσεις τον Νοξ καλό θα είναι να κόψεις και τον παλιό καταλύτη που έχει από κάτω γιατί προφανώς θα είναι κι αυτός καρβουνιασμένος και μπουκωμένος...
Μην φοβηθείς για παραπάνω θόρυβο στον ήχο της εξάτμισης γιατί παραπίσω έχεις ακόμη έναν σιγαστήρα και το τελικό καζανάκι σου ...

Τώρα αν χάλασε (καρβούνιασε ) κάποιος λάμδα καλό θα ήταν να τον αλλάξεις με καινούριο... σε bosch γύρω στο 80αρι έχουν αν θυμάμαι καλά...

Ότι κινήσεις κάνεις από αυτές παραπάνω καλό θα είναι να ξανακάνεις reset adaptatios για να μετρά καινούριες τιμές ....

Και πάντα βενζίνη 100αρα ή 98αρα καλή ποιότητας ...

Stamatis
15-01-23, 16:17
Και να υποθεσουμε πως εχουν «δηλωσει» τα μπεκ με κωδικοποιηση, και πως δεν τα εβαλαν επανω ετσι απλα και οτι γινει.

dreamer
16-01-23, 00:08
Και να υποθεσουμε πως εχουν «δηλωσει» τα μπεκ με κωδικοποιηση, και πως δεν τα εβαλαν επανω ετσι απλα και οτι γινει.

σταματη..αποτι θυμαμαι πας και εσυ για τον ασσο σου καμμια φορα εκει..αντιπροσωπεια..με τοσα μπεκ που εχουν να φτιαξουν και αλλαζουν τωρα,πιστευεις οτι δεν τα δηλωνουν και δεν κανουν τις προσαρμογες που λες? και αν το πιστευεις αυτο,το πιστευεις οτι εγινε με δολο η' απο ασχετοσυνη? και ειναι δυνατον να ειναι απο ασχετοσυνη οταν αλλαζουν αυτην την εποχη τοσα μπεκ? και αντε και το εκαναν απο ασχετοσυνη,την δευτερη φορα που πηγα δεν το εκαναν ξανα? ρωταω με απορια οχι επικριτκα να ξερεις.

εγω αυριο θα παω και τριτη φορα με το σχεδιο που μου εδωσες..και θα ξαναρωτησω αν εκαναν προσαρμογες η' απλως εσβησαν..απλα δεν εχω τις γνωσεις για κατι παραπανω αν με ρωτησουν οπως εσυ.

εγω απλα του ειπα..σου φαινεται λογικο τοσα χρονια 6, να μην δινει βλαβη ο νοξ και ο λαμδα και να θελει αλλαγμα αμεσως μετα τα μπεκ? οπως εγινε και την προηγουμενη φορα και μετα εξαφανιστηκε το λαμπακια και ολα καλα? και μου λεει οτι τα μπεκ δημιουργησαν την ζημια στον λαμδα και τον νοξ..

αν πει τα ιδια παω σε μαστορα εξω πληρωνω και κανω διαγνωση σωστη,χωρις να του πω τι εχει..απλα δεν μιζαρει πλεον σωστα..τιποτα αλλο δεν εχει καλα παει..και ρελαντι και στον δρομο ανοιγει καλα..μπορει η ζημια του μπεκ να εκαψε μπουζι? 16 .000 τα εχω ,εναμιση χρονο.

nikos valvetronic
16-01-23, 22:54
Γ@μω τα μπεκ μου μέσα...dreamer δεν το κάνεις καρμπυρατερ? Θα ακούς και το ρούφηγμα τουλάχιστον

GiannisRob
16-01-23, 23:21
Καρμπυρατέρ; Να καίει βενζίνη και σβηστό;

DIM27
17-01-23, 07:18
Λιγοτερα θα του κοστιζει.!!!!

dreamer
17-01-23, 09:34
ποσο πεθυμησα το απλο καρμπυρατερ,δεν λεγεται..απλα πραγματα..αμα γινοταν σιγουρα θα το εκανα μονο και μονο για να ξεφυγω απο τους τεχνικους του διαγνωστικου..και αν ειναι να πληρωσω μπεκ καθε 5 χρονια μια χαρα με συμφερει.

για την ιστορια πηγα και μιλησα με τον τεχνικο,ειχαν κανει προσαρμογες 2 φορες..αφου εσβησε δικαιωθηκε και αυτος που ειπε οτι μπορει να γινει και εγω που ειχα ηδη ξανα τετοια εμπειρια..

για το μιζαρισμα πρεπει να το βαλουμε ξανα μηπως δειξει κατι..μου ειπε να το παρακολουθησω και να ξαναπαω..μηπως σταματησει και αυτο..

dreamer
06-02-23, 16:29
σε συνεχεια των προβληματων μπεκ και οτι μερικες φορες παιρνει μπρος μονο αν παρατεινω το πατημα συμπλεκτη και φυσικα το μη μηχανικο της αφαιρεσης διπλωματος..εχουμε και αυτο:

4600646007460084600946010

ερωτηματα:

1)ειναι αυτο που νομιζω? φλαντζα κυλινδροκεφαλης?

αν το συνδυασω με λιγο ασπρο καπνο που νομιζα οτι ειναι απο το κρυο,δεν εχει συνεχεια ασπρο ..οταν μαρσαρω βγαζει..μερες πριν εβγαζε και στο ρελαντι για λιγο..

υ.γ. εχω και το κιτρινο φωτακι στο καντραν με το αμαξι πανω στην ραμπα που γραφει σερβισ,αν και ειναι ρυθμισμενο για τον μαρτιο να βγει ετσι κιαλλιως εχει καμμια σχεση με το θεμα η' ειναι απλως συμπτωση?

2) το οτι δεν μιζαρει σωστα ειναι απο αυτο το προβλημα η' θα εχω και αλλο μετα?

και μια υποθετικη ερωτηση..

3) ειναι δυνατον να μην το ειδαν στην αντιπροσωπεια οταν αλλαζαν μπεκ? αμεσως μετα αν θυμαστε ειχα κιτρινο φως στο καντραν ,κινητηρα,οπου μου ειπαν οτι ηταν νοξ και λαμβδα ..αφου εσβησε,αρχισε αμεσως την μεθεπομενη μερα το θεμα με το μιζαρισμα..δλδ..σε 2 μερες μετα την επισκευη των μπεκ,βγηκαν τοσα θεματα ,ειναι ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΔΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΨΥΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ? καλα ο νοξ και το λαμδα μπορει να ειναι η μπαρουφα που βγαινει καθε φορα που αλλαζουμε μπεκ,λογω κακης προηγουμενης καυσης..η φλαντζα τοσο συπτωση ειναι να πεσει μαζι με τα μπεκ?

4 ) επειδη δνε ανεφερα που εκανα την επιδιορθωση μπεκ,μπορουν να μου κανουν επιτηδες ζημια σε οτι αφορα την φλαντζα? να το προκαλεσουν δλδ? η' ειναι συμπτωση του διαολου?

5 ) τι προκαλει την ζημια στην φλαντζα αυτη?

6) επειδη ηρθε ο νεος απο την πινεζα να το βγαλουμε βολτα,το αυτοκινητο με χαλια φλαντζα νομιζω οτι δνε πρεπει να μετακινηθει σωστα?

ευχαριστω για τις απαντησεις σας

dreamer
06-02-23, 16:39
η ερευνα εγινε απο εμενα στην πυλωτη μου διοτι δεν εχω διπλωμα οπως εχω πει και δεν μπορω να παω σε συνεργειο..παρατηρωντας μονο και διαβαζοντας τα ευρηματα απο τις παρατηρησεις ,αρχιζοντας απο το μιζαρισμα ,την αυξημενη καταναλωση 12.08 πηγε οσο καθεται στην πυλωτη,επειδη το βαζω μιση ωρα μπρος εκει για την μπαταρια..εχει κανει με συνοδηγο λιγα χιλομετρα μονο ουτε 350..και φυσικα μεσα απο το φορουμ διβαζοντας..

Stamatis
06-02-23, 19:44
Σύμπτωση. Τσεκαρεις λαδια και εισαι οκ. Κινειται.

dreamer
06-02-23, 20:07
Σύμπτωση. Τσεκαρεις λαδια και εισαι οκ. Κινειται.

λαδια ειαι οκ,με ψηφιακο δεικτη,δεν εχω βεργα..και το ψυκτικο απο που νομιζεις οτι εφυγε?

Stamatis
06-02-23, 20:47
Αν εχει πιει παραφλου το κυκλωμα η θα εχεις σαπουναδα στα λαδια η λαδια στα νερα.
Η το παραφλου θα ειναι γαλακτερο και γλιτσιασμενο η τα λαδια σου (σπανιο) θα ειναι σπασμενα.
Ανοιξε το καπακι πληρωσης και βαλε μεσα δαχτυλο. Αν σου κανει οκ το λαδι στο μοτερ, δες και το παραφλου σου παλι με δαχτυλακι. (Προσοχη το παραφλου σκοτωνει-πλυσιμο καλο στα χερια μετα και μην ακουμπησεις στομα ματια κτλ).
Εγω καταλαβαινω παντως πως θελεις εναν καλο ελεγχο στο αμαξι και μια λεπτομερη καταγραφη.
Για αρχη, καθαρισε καλα την διαρροη που βλεπεις με απορρυπαντικο για τα πιατα και σφουγγαρακι και περιμενε να την ξαναδεις.
Στην αναγκη ανοιξε το μοτερ και κοιτα το οσο δουλευει. Καινεχε το νου σου στη θερμοκρασια.

dreamer
06-02-23, 23:09
Αν εχει πιει παραφλου το κυκλωμα η θα εχεις σαπουναδα στα λαδια η λαδια στα νερα.
Η το παραφλου θα ειναι γαλακτερο και γλιτσιασμενο η τα λαδια σου (σπανιο) θα ειναι σπασμενα.
Ανοιξε το καπακι πληρωσης και βαλε μεσα δαχτυλο. Αν σου κανει οκ το λαδι στο μοτερ, δες και το παραφλου σου παλι με δαχτυλακι. (Προσοχη το παραφλου σκοτωνει-πλυσιμο καλο στα χερια μετα και μην ακουμπησεις στομα ματια κτλ).
Εγω καταλαβαινω παντως πως θελεις εναν καλο ελεγχο στο αμαξι και μια λεπτομερη καταγραφη.
Για αρχη, καθαρισε καλα την διαρροη που βλεπεις με απορρυπαντικο για τα πιατα και σφουγγαρακι και περιμενε να την ξαναδεις.
Στην αναγκη ανοιξε το μοτερ και κοιτα το οσο δουλευει. Καινεχε το νου σου στη θερμοκρασια.

σαπουναδα στα λαδια δεν εχει το τσεκαρα...στο νερο δεν εβαλα δαχτυλο, οπτικα μονο φαινεται να εχει κανονικο χρωμα,δεν φαινεται δλδ. λαδιλα.

το θεμα ειναι οτι δεν εχω θερμομετρο δεικτη..γιαυτο ρωταω αν μπορω να το κινησω χωρις δεικτη,μην αναψει και ειμαι στον δρομο..μου ειπαν οτι βγανει λαμπακι στο μπισι μονο οταν ανεβει πολυ.

Stamatis
07-02-23, 12:50
Αναβει λαμπακι οταν ο αισθητηρας βρει πανω απο 118 βαθμους μπροστα και το κυκλωμα γυρισει τα νερα χωρις να πεσει η θερμοκρασια.
Δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου, αλλα μπορεις να το κινησεις και αν αναψει λαμπακι αμεσως δεξια και σβηνεις.
Ομως στο ρελαντι θα ειναι πιο ευκολο και γρηγορο να το ζεστανεις για ενα τσεκαρισμα.
Διαρροη στα νερα μπορει να εχεις απο παντου οποτε καλο καθαρισμα, συμπληρωνεις, ρελαντι, το νου σου στο λαμπακι και ελεγχο.
99/100 θα βρεις τη διαρροη σου.

dreamer
16-02-23, 17:03
ειδα που ηταν και ησυχασα..ηταν πολυ ψηλα στον κινητηρα και μπροστα..φανηκε οτι ηταν διακλαδωτης και τελικα αυτο ηταν..μικρη ζημια..το μιζαρισμα εσιαξε λιγο,πρεπει να κανω χιλιομετρα και βλεπουμε..να ηρεμησω και λιγο!..ευχαριστω σταματη..ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

dreamer
16-02-23, 23:39
εκτος απο το μιζαρισμα εχω και μεγαλυτερη καταναλωση..ειμαι στα 10 τωρα ενω ειχα φυσιολογικα πριν τα μπεκ,8.7..νοξ και λ που ειπαν αυτοι οτι ηταν το λαμπακι μετα τα μπεκ και εσβησαν μονα τους δεν ξαναψαν..το βαλαμε και διαγνωστικο ξανα χθες και δεν εδωσε βλαβη..αποτι ξερω τα μπουζι αν αρπαξαν ανεβαζουν την καταναλωση οπως και ο λ.. τα εχω μονο 16000 χιλ. η κακη καυση της τροφοδοσιας μπορει να τα επηρεασε?

dreamer
08-05-23, 19:08
πηγα σε εξιδικευμενα 2 και αντιπροσωπεια ξανα και ακρη δεν εβγαλα. η καταναλωση. ειναι οκ,επεσε,λαμπακια δενε χω ,τα μπουζι δνε ειναι.τι ειναι?
τα συπτωματα.2 μερες αφου παρελαβα το αυτοκινητο με τα καινουρια μπεκ.το πρωι κρυο παιρνει με την μια.κανω 8-10 χιλομετρα διαδρομη.το αφηνω και παω. π.χ για ψωνια για μισηωρα περιπου.γτρναω στο αμαξι ,παω να μιζαρω και η' παιρνει μετα απο 6'' μιζαρισμα ειτε με την δευτερη.αυτο το θεμα εχω.καθε πρωι ομως που φευγω με την μια.μετα παλι με παιδευει,οχι παντα ,εχω παρατηρησει οταν ειναι λιγοτερο απο μιση ωρα μπορει να παρει με την μια,αλλα μπορει.
επισης επειδη εχω παντα απενεργοποιημενο το σταρτ-στοπ ,ειπα να το ενεργοποιησω να δω αν θα παρει με την μια.και παιρνει δεν καταλβαινει τιποτα.αρα μονο οταν εχει κανει μικρη διαδρομη κρυωσει και μετα μιση ωρα δεν παιρνει.μονο τοτε.μυστηριο.
γυρισα με αυτο το συπτωμα εδω και 2 μηνες σε 4 συνεργεια και δεν βρηκαν τιποτα,ουτε κατεγραψε τιποτα. 2 εξειδικευμενα-ενα γενικο και 1 αντιπροσωπεια. και ρωτησα και στην αλλη αντιπροσωπεια ,της οποιας ο συμβουλος μου ειπε οτι υπαρχει ενα 3αρι που εχει τα ιδια συπτωματα και το ψαχνουν 3 χρονια!
οι πιθανες αιτιες που ειπαν οι 2 απο τους 3 ειναι αισθητηρας μεσα στο ρεζερβουαρ,φιλτρο βενζινης και μετα αντλια υψηλης.

και εγω ρωταω πονηρα και ξαστερα.πριν παω αντιπροσωπεια να αλλαξω δωρεαν μπεκ,δεν ειχα τιποτα .αλλαζω τα μπεκ δωρεαν και μετα εχω ολο συπτωσεις προβληματα.και δεν ειναι η πρωτη φορα

δικο σας

Stamatis
08-05-23, 19:26
Το κερατο τους. Στειλε μου τη διευθυνση σου να σου ταχυδρομησω το διαγνωστικο γαμω το μου γαμω. Να μπριζωσεις να παρουμε τιμες να δουμε τι ειναι off οταν το κανει και να καταλαβουμε πεντε πραματα.
Ρε συ, εχουνε πατησει καλα τα μπεκ και οι πολλαπλασιαστες εμενα αυτο γιατι μου κανει σαν flood?

dreamer
13-05-23, 21:47
α ρε προεδρε ευχαριστω νασαι καλα.. αντλια υψηλης μου ειπε ενα παληκαρι τεχνικος,του εκανε το ιδιο,γιαυτο δεν φαινεται σε σφαλμα,λεει.
αν ειναι αυτο ποια απο αυτες βαζω?

https://www.strparts.gr/bmw-1-e87-2003-2013-1600cc-116-122ps-2007-2011/antlia-psekasmou-kausimon-antlia-upsilis-piesis

θα ρωτησω αλλα μου φαινεται αυτη ειναι :https://www.strparts.gr/antlia-kausimon-bosch-0261520141-42783

dreamer
13-05-23, 21:55
εχει κιαυτος:
https://www.maxxparts.gr/bmw-1-e81-116-i-122hp/antallaktika/trofodosia-anaflexi/antlia-kausimon

Stamatis
14-05-23, 00:55
Οτι σου πει ο Στρατουδακης. Παρε τηλεφωνο και πες του πως εχεις ταλαιπωρηθει και δεν θελεις αλλα μπλεξιματα. Αναμεσα σε μπος και χιτατσι πες του, τι να βσλω.

deepBLUE
30-05-23, 00:43
πηγα σε εξιδικευμενα 2 και αντιπροσωπεια ξανα και ακρη δεν εβγαλα. η καταναλωση. ειναι οκ,επεσε,λαμπακια δενε χω ,τα μπουζι δνε ειναι.τι ειναι?
τα συπτωματα.2 μερες αφου παρελαβα το αυτοκινητο με τα καινουρια μπεκ.το πρωι κρυο παιρνει με την μια.κανω 8-10 χιλομετρα διαδρομη.το αφηνω και παω. π.χ για ψωνια για μισηωρα περιπου.γτρναω στο αμαξι ,παω να μιζαρω και η' παιρνει μετα απο 6'' μιζαρισμα ειτε με την δευτερη.αυτο το θεμα εχω.καθε πρωι ομως που φευγω με την μια.μετα παλι με παιδευει,οχι παντα ,εχω παρατηρησει οταν ειναι λιγοτερο απο μιση ωρα μπορει να παρει με την μια,αλλα μπορει.
επισης επειδη εχω παντα απενεργοποιημενο το σταρτ-στοπ ,ειπα να το ενεργοποιησω να δω αν θα παρει με την μια.και παιρνει δεν καταλβαινει τιποτα.αρα μονο οταν εχει κανει μικρη διαδρομη κρυωσει και μετα μιση ωρα δεν παιρνει.μονο τοτε.μυστηριο.
γυρισα με αυτο το συπτωμα εδω και 2 μηνες σε 4 συνεργεια και δεν βρηκαν τιποτα,ουτε κατεγραψε τιποτα. 2 εξειδικευμενα-ενα γενικο και 1 αντιπροσωπεια. και ρωτησα και στην αλλη αντιπροσωπεια ,της οποιας ο συμβουλος μου ειπε οτι υπαρχει ενα 3αρι που εχει τα ιδια συπτωματα και το ψαχνουν 3 χρονια!
οι πιθανες αιτιες που ειπαν οι 2 απο τους 3 ειναι αισθητηρας μεσα στο ρεζερβουαρ,φιλτρο βενζινης και μετα αντλια υψηλης.

και εγω ρωταω πονηρα και ξαστερα.πριν παω αντιπροσωπεια να αλλαξω δωρεαν μπεκ,δεν ειχα τιποτα .αλλαζω τα μπεκ δωρεαν και μετα εχω ολο συπτωσεις προβληματα.και δεν ειναι η πρωτη φορα

δικο σας

Αν θες πήγαινε στον Σιττα - Φλασκή (https://bmwsittasflaskis.business.site) στην Καλλιθεα Ελ Βενιζέλου 322 εκ μέρους μου και ζήτησε τον Χρήστο τον Φλασκή .
Είναι εξαιρετικός μηχανικός καλό παιδί ,γνώστης και κάνει καλύτερες τιμές για τα μέλη του φόρουμ μας

dreamer
05-07-23, 00:11
το προβλημα τελικα λυθηκε.επειδη δεν βρηκα ακρη με τους εξω πηγα ξανα στην αντιπροσωπεια μετα απο προσκληση του ιδιου τεχνικου που μου αλλαξε τα μπεκ. πηρανε μετρησεις που δεν τις εδιναν καινουρια τα μπεκ οταν ειχαν μπει και διαπιστωσαν οτι ενα απο αυτα κατουρουσε.επισης τα λαδια ειχαν μεσα πολυ καυσιμο και οταν τα αλλαξαν μυριζαν αρκετα. μου βαλανε 4 κανουρια μπεκ ξανα και μου αλλαξανε λαδια και φιλτρο.μεχρις στιγμης παει μια χαρα ησυχα και ωραια.ολα δουλευουν νορμαλ και το ρελαντι και η εκκινηση.

μου λειπει λιγο ο γαργαλιστος αγωνιστικος ηχος που ειχε με το μοτουλ ,καλο ομως ειναι και αυτο το λαδι αν και ακριβη η αλλαγη και το λαδι με το φιλτρο.

σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες και την βοηθεια και ειδικα τον σταματη.

Vassilis ///M
05-07-23, 12:00
Tα δικά σου μπεκ τα πήρες πίσω ή τα κράτησαν ???

dreamer
05-07-23, 12:13
οταν αλλαζονται δωρεαν με good will η' οταν γινεται μεσα σε εγγυηση και αλλαζονται ολα,δεν επιστρεφουν το ανταλλακτικο.αν το πληρωσεις τοτε ναι. ρωτησα πριν την πρωτη αλλαγη αν μπορω να εχω το ενα που ηταν καλο ωστε να το χρησιμοποιησω οταν ξαναμεινω . και μου αρνηθηκαν γιατι τα αλλαζουν ολα δωρεαν.ειναι οδηγια απο το μοναχο.

dreamer
06-07-23, 16:52
καταλαβαινω οτι υπαρχει υποψια και καχυποψια ,και απο εμενα για το τι πραγματικα εγινε.η εξηγηση που δινουν μοιαζει σαν να εβαλαν μεταχειρισμενα μπεκ η' τουλαχιστον να μην αλλαξαν το ενα το δικο μου που ηταν καλο και αυτο μετα να κατουρησε. εαν ηταν να τα πληρωσω σιγουρα δεν θα πηγαινα εκει να τα αλλαξω,αλλα καπου που να εβλεπα την εργασια και τα μπεκ θα τα αγοραζα εγω καινουρια απο καπου..οταν ομως πηγα εκει λογω οτι θα γινοταν δωρεαν,επρεπε να δεχθω τους ορους τους.

φιλος μου μου ειπε οτι στην δικια τους αντιπροσωπεια πηγε προσφατα ενα ιδιο αμαξι με κανουρια υποτιθεται αλλαγμενα μπεκ απο αλλη αντιπροσωπεια.το ενα ομως ενω δεν περασαν λιγοι μηνες κατουρουσε ηδη.του αλλαξαν λοιπον στην αντιπροσωπεια του φιλου μου αυτο το ενα.αρα μπορει να του εβαλαν και εκεινου μεταχειρισμενο η' τελικα να υπαρχουν ελλατωματικα κομματια μεσα σε κανουρια μεσα σε παρτιδες.κατι που η bmw hellas που επικοινωνησα το βρισκει δυσκολο.εγω οχι. επισης ενα επισημο ανταλλακτικων ,μου ειπε τοτε οτι υπαρχει περιπτωση να συμβαινει και οτι εχουν δωσει στα εξουσιοδοτημενα μερικα ελλατωματικα και τους τα γυρισαν πισω.σημερα που μιλησα το αρνηθηκαν.μπουρδελο η κατασταση.

εχω ακομα μια πληροφορια οτι σε ορισμενες αντιπροσωπειες βαζουν μεταχειρισμενα μπεκ που δουλευουν και ετσι μετα απο καποια χρονια και αναλογα την χρηση ,θελουν αλλαγμα.μαζυεουν ολα τα καλα ,οπως το ενα το δικο μου που ειχε μεινει και τα βαζουν αλλου.οτι η σειρα 11-12 η προσφατη σειρα ,που μου συστησε και ο σταματης απο τον λιθουανο δεν κατουραανε τα μπεκ ,δεν χαλανε πλεον,ειναι το ανταλλακτικο που εφτιαξε την κατασταση.κανονικα αυτα πρεπει να εχει πανω αφου υποτιθεται οτι δεν ειχαν και περιμεναν καινουρια μπεκ

πληροφορηθηκα οτι για να δω τι μπεκ εχω ,πρεπει να ανοιξω το καπακι,οχι εγω,δεν εχω τα εργαλεια και την γνωση.αλλα καποιος αλλος τεχνικος και να βγαλω φωτο τα μπεκ να δω τους κωδικους,εαν ειναι 11 τοτε σιγουρα ειναι καινουρια.τα 12 μπαινουν σε μεγαλυτερο κινητηρα αλλα και στον δικο μου.οποτε καιταω για 11αρια.αν ειναι μικροτερα του 11 τοτε ειναι μεταχειρισμενα.

οποτε σε λιγο που θα αλλαξω μπουζι ,θα βγαλω φωτο και θα τις δειξω εδω να μου πειτε τι σκατα μπεκ βαλανε.

υ.γ. θα αρχισω να ηχογραφω γιατι παραεγινε με την κατασταση!

Stamatis
06-07-23, 20:09
Τα μπεκ σε αυτο το μοτερ πρεπει να κωδικοποιηθουν με τον αριθμο που εχουν πανω τους.
Αυτο εγινε;
Αν εγινε, εχει γινει καταγραφη.
Αν δεν εγινε, τα μπεκ και ο εγκεφαλος ειναι σε αλλο μηκος κύματος.
Κάθε νεου τυπου μπεκ ψεκασμού καυσίμου έχει σχεδιαστεί με διαφορετική ισχύ και ταχύτητα ροής και αν δεν δηλωθει σωστα χεσε μεσα.
Μην το αναλυουμε παραπανω, διαβαζεις τον εγκεφαλο, βλεπεις τι νουμερα εχει, τσεκαρεις τα μπεκ με το νουμερο που λενε και αποφασιζεις.

Vassilis ///M
08-07-23, 11:33
το προβλημα τελικα λυθηκε.επειδη δεν βρηκα ακρη με τους εξω πηγα ξανα στην αντιπροσωπεια μετα απο προσκληση του ιδιου τεχνικου που μου αλλαξε τα μπεκ. πηρανε μετρησεις που δεν τις εδιναν καινουρια τα μπεκ οταν ειχαν μπει και διαπιστωσαν οτι ενα απο αυτα κατουρουσε.επισης τα λαδια ειχαν μεσα πολυ καυσιμο και οταν τα αλλαξαν μυριζαν αρκετα. μου βαλανε 4 κανουρια μπεκ ξανα και μου αλλαξανε λαδια και φιλτρο.μεχρις στιγμης παει μια χαρα ησυχα και ωραια.ολα δουλευουν νορμαλ και το ρελαντι και η εκκινηση..

Πως μέτρησαν και διαπίστωσαν ότι το ένα κατουρούσε?? τι μετρήσεις πήραν ??

Stamatis
08-07-23, 11:50
Μαλλον πηραν running values απο τους κυλινδρους, γιατι για να τα μετρησαν δυσκολο

dreamer
08-07-23, 16:36
μετρησαν λενε με ενα ειδικο προγραμμα που εχουν.μαλλον αυτο που λεει ο σταματης.

αμα δεν ξερεις, σε καθετι καινουριο που ακους ,απλα ακους και μεταφερεις.

θελω να διαπιστωσω αν εκαναν καποια πατατα και προσπαθησαν να τα καλυψουν με μια αλλαγη λαδιου,αν λενε ψεμματα η' αν λενε την αληθεια.καποιος μου ειπε οτι πετάνε τα ελαττωματικά και επαναπροωθούν τα υπόλοιπα.δεν καταλαβαινω γιατι να το κανουν αυτο ,αφου δεν τα πληρωνουν απο την τσεπη τους,η μαμα το κανει.

πως γινεται να σου λενε οτι ενα μπεκ κατουρουσε και εκανε διαροη καυσιμου στο λαδι και το λαδι ηταν γεματο καυσιμο και γιαυτο δεν επαιρνε μπρος.οτι θα μου βαλουν ξανα 4 μπεκ καινουρια ,συσκευασμενα απο το σακουλακι αλλα πρεπει να πληρωσω το λαδι και φιλτρο για να μπουν..δεχθηκα να προχωρησουν και να πληρωσω την αλλαγη λαδιων ..ετσι κιαλλιως θα αλλαζα λαδια αλλα τα πληρωσα διπλασια αποτι εξω.ηθελα να δω τι θα κανουν και μετα να αντιδρασω.

το να φταιει τωρα μονο το νοθευμενο λαδι με καυσιμο για την μη εκκινηση ,μου φαινεται καπως ,αλλα στο bitog,εχει ξεκινησει μια συζητηση ακριβως τωρα οτι μπορει να ισχυει αυτο και την παρακολουθω.αν θελετε μεταφερω το θεμα εδω να πειτε και εσεις γνωμες,δεν ξερουν μονο αυτοι απο αυτοκινητα. εγω πιστευω οτι αφησαν το 1 που ηταν σχετικα καλο και μετα κατουρησε και αναγκαστηκαν τελικα να το αλλαξουν με καινουριο.μπορει ενα μονο που κατουραει να δινει προβλημα στην εκκινηση?

οταν πηγα να πληρωσω βλεπω στην αποδειξη οτι δεν υπαρχει η αλλαγη των μπεκ..και η αντιπροσωπεια και η μαμα και μια αλλη αντιπροσωπεια που ρωτησα σε γνωστο ,μου ειπαν οτι οταν αλλαζεται ενα ανταλλακτικο στην εγγυηση δεν δινεται ξανα παραστατικο..και πως ειμαι εγω κατοχυρωμενος οτι εγινε αυτο που λενε τους λεω..γινεται εσωτερικα και αν παρουσιαστει προβλημα και ειμαι ας πουμε σε αλλη πολη τοτε αν δεν δεχθουν εκει την ημερομηνια της εγγυησης ,παιρνω μια αποδειξη απο την αλλη αντιπροσωπεια και τους την παω..ομως δεν θα χρειαστει γιατι ολα γινονται εσωτερικα ,ψηφιακα δλδ. καταγραφονται..να το δεχθω αφου το λενε ολοι ..στο κλειδι παντως οτι εργασια γινεται που δεν ειναι σερβις προγραματισμενο δεν καταγραφεται δλδ. αλλαγη μπεκ,διαροες κ.λ.π. αυτο παλι πρωτη φορα το ακουω..παει δλδ καποιος να παρειιστορικο αυτοκινητου και βλεπει μονο ,μπουζι,λαδια και τα γνωστα..αν εχει φυγει ψυγειο,βαλβιδες κ.λ.π. δεν φαινονται ..τελεια.

μεχρις στιγμης επειδη παει καλα το αυτοκινητο και αυτο με ενδιαφερει ,και θελω να ηρεμησω ξεγνοιαστος μην θυμωσει που την ψαχνω και μου την πει και πεταξει παλι κανα λαμπακι ,κανω πισω να κανω κανα μπανιο..καλοκαιρι ειναι,μετα βλεπουμε..

dreamer
08-07-23, 16:41
το θεμα ειναι οτι δυστυχως την αντιπροσωπεια αποτι καταλαβα καποτε μπορει να την χρειαστεις,ετσι οπως ειναι τα σημερινα αυτοκινητα και ο τροπος συμδεσης με γερμανια σε εχουν δεμενο για μερικα πραγματα. ξερετε ποσα αυτοκινητα ξαναπανε πισω στην αντιπροσωπεια απο αλλους εξιδικευμενους επισκευαστες? πολλες φορες οι ιδιοι οι εξειδικευμενοι επειδη δεν εχουν την διαγνωση που εχει η αντιπροσωπεια τα πανε αυτοι εκει αν δεν βρισκουν ακρη.το εχω δει με τα ματια μου.πρεπει να τηρουμε τις ισοροπιες μαζι τους .

Vassilis ///M
09-07-23, 13:30
Μαλλον πηραν running values απο τους κυλινδρους, γιατι για να τα μετρησαν δυσκολο

Γίνετε αυτό με inpa / ista ??? ή παίρνουν τιμές απο τα fuel trims των bank1 και bank 2 ???

Stamatis
09-07-23, 14:51
Το ISTA-D αναλογα με την εκδοση εχει ενα μενου injection volumes και βγαζει αποτελεσμα μαζι με το rough running values.
Το επισημο της bmw που εχουν φερει στα συνεργεια απο το 19 και μετα, ειναι πιο εξελιγμενο, μπορει να δουλεψει καθε κυλινδρο ξεχωριστα και βλεπει τις διορθωσεις και βγαζει ενα «περιπου» συμπερασμα που σε οδηγει στο να αλλαξεις το μπεκ με ενα αλλο και να ξαναδοκιμασεις.
Δεν το εχω δοκιμασει αυτο, αλλα το παλιο, κατα 80% καταλαβαινει ποτε ενα μπεκ δεν παει καλα. (20% το αμαξι διορθωνει και το μπεκ ειναι ακομα σε κατασταση ζω-πεθαινω και εκει σε ταλαιπωρει λιγο).

dreamer
09-07-23, 19:46
φιλος μου ειπε οτι τα 11αρια εχουν βγει απο το 2018 και μετα και αυτα δεν βγαζουν πλεον προβλημα.αν τον ιανουαριο μου εβαλαν καινουρια τοτε ειναι 11αρια . επισης δεν γινεται να εχουν βαλει καινουρια 11αρια και παλια μαζι,δεν ειναι συμβατοι οι χρονισμοι. θα το δουμε αυτο οταν βγει καπακι.

ομως τωρα χαλκιδικη στον δρομο 2 φορες λαμπακι(το ελεγα,δεν το ελεγα εγω ,θυμωσε κιολας)..

αναψε λαμπακι πιεσης λαδιου.

46226

οταν αναψε , πηγα στην ακρη του δρομου και εσβησα μηχανη..εκινησα και εσβησε και τις 2 φορες και πηγα σπιτι.

βαλβιδα πιεσης λαδιου αλλαξα περσυ ,νομιζω παει και αισθητηρας μαζι. οποτε τι σκατα παλι? παω για αντλια ?

εγω επιμενω και το λεω.περσυ για ενα καπακι φιλτρου λαδιου ,πηγα στην αντιπροσωπεια και εφυγα με βαλβιδα και αισθητηρα πιεσης λαδιου.
φετος παω για μπεκ και αλλαζω σωληνα ψυκτικου και τωρα αντλια? πως γινεται να μην φευγω ποτε απο εκει με ενα προβλημα και να βγαινουν μετα και αλλες ζημιες?τοσο συμπτωση?

οσο ειχα τα παλια λαδια δεν αναβε τιποτα.τωρα με τα νεα αναψε κατι σχετικο με λαδια. αν βαλανε και λαδια καινουρια.εμπιστοσυνη μηδεν.

το λαμπακι αυτο :
θα δωσει βλαβη στο διαγνωστικο? εχει καταγραφει?
θα δωσει ακριβη βλαβη η' θελει ψαξιμο παλι?
να παω με οδικη δεδομενου οτι εκανα αρκετα χιλομετρα αφου εσβησε το λαμπακι? η' ειναι ασφαλες να το οδηγησω για 2 χιλ. που ειναι το συνεργειο?

σιγα-σιγα τοπικ για προτζεκτ εκανα πλακα-πλακα

Stamatis
09-07-23, 20:11
Μετρα το λαδι σου με το κομπιουτερ του αυτοκινητου (πιστευω να ξερεις πως γινεται) και πηγαινε στο συνεργειο.
Εκει ζητα εκτυπωση απο το διαγνωστικο και επισης εκτυπωση απο το shadow memory.
Και βαλτην εδω να καταλαβουμε τι εχει γινει στο αμαξι.
Η shadow memory ευτυχως δεν σβηνει παρα μονο με εγκατασταση νεου software στον εγκεφαλο οποτε θα δουμε τα παντα.

dreamer
09-07-23, 23:39
το λαδι μια χαρα ενδειξη εχει ,το μετρουσα σε ολη τη διαδρομη.διαροη κατω στο παρκινκ πυλωτη μεχρι στιγμης τιποτα.

εγω να ζητησω σταματη αλλα αυτοι θα μου δωσουν? ειδικα αν εχουν κανει καποια λαμογια η' ειπαν καποιο ψεμα? εχω δικαιωμα να παρω εκτυπωση? εχει παρει κανεις ποτε απο την αντιπροσωπεια?
εδω ενα αποδεικτικο οτι μου εβαλαν νεα μπεκ ξανα δεν δινουν.

αυτη η μνημη ειναι κοινη για ολες τις αντιπροσωπειες της ελλαδας? την χειριζεται δλδ. η bmw hellas ? ειναι στης γερμανιας ,πανε εκει τα αποτελεσματα ? αν ειναι να παω σε αλλη που θα μου δωσουν.

γιατι αν παω εγω εκει και ζητησω κατι τετοιο ειναι σαν να τους λεω οτι εσεις δεν ξερετε ,παω σε αλλο μαστορα να μου πει τι να κανω με τα δικα σας αποτελεσματα. η΄οτι δεν σας εμπιστευομαι που ειναι χειροτερο και παει μαζι με το πρωτο.ειναι διαφορετικο να πας εσυ και οποιος αλλος γνωριζει και να τους πει,δωστε μου τα αποτελεσματα να τα δω εδω και εγω.εκει μπορει να τα εδιναν.να τα παρω εγω και να φυγω δυσκολο. θα το προσπαθησω ομως.

Stamatis
10-07-23, 01:10
Αν εχεις λαπτοπ πες μου να σου στειλω το ista να παρεις και ενα καλωδιο να το κανεις μονος σου.

dreamer
10-07-23, 23:04
ετσι οπως παμε σταματη θα αγορασω ενα συνεργειο! ειλικρινα σου λεω ,αν η ζημια ηταν τετοια που να μπορω να το κουνησω θα ερχομουν εκει..να σε παω να δεις και καμμια συναυλια νορμαλ ,ολο μποφιλιου εισαι:original:

επειδη και εμενα το λαμπακι αναψε 2 φορες σε ρελαντι σε φαναρι ο ghost-rider δινει εξηγησεις:

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=25963&page=2

εγω βεβαια αλλαζω λαδια οπως ολοι εδω στον ενα χρονο και το πολυ 12.000 αν μου ξεφυγει. ενδεχομενως ομως να εγινε ζημια με την νοθεια των λαδιων απο το καυσιμο και να επηρεασε την λιπανση εκει μεσα?

αν οχι μακαρι να ειναι βαλβιδα ..ξανα.. μιας και την αλλαξα ακριβως πριν ενα χρονο.τουλαχιστον ειναι φθηνη ζημια..ειδωμεν εκλεισα ραντεβου τεταρτη.

Vassilis ///M
14-07-23, 16:34
φιλος μου ειπε οτι τα 11αρια εχουν βγει απο το 2018 και μετα και αυτα δεν βγαζουν πλεον προβλημα.αν τον ιανουαριο μου εβαλαν καινουρια τοτε ειναι 11αρια . επισης δεν γινεται να εχουν βαλει καινουρια 11αρια και παλια μαζι,δεν ειναι συμβατοι οι χρονισμοι. θα το δουμε αυτο οταν βγει καπακι.

Πες στον φίλο σου ότι δεν έχει ιδέα απο μπεκ...
Τα 11αρια έχουν απο το 2014 που βγήκαν και ΝΑΙ μπορούν κι αυτά επίσης να χαλάσουν. . .
μία φορά να βάλεις κακό και σκάρτο καύσημο ξεκινάνε και δακρύζουν (κατουράνε). . .
Έχω δει εκατοντάδες 11αρια που ήταν για πέταμα πάνω στον χρόνο κιόλας. . .