Επιστροφή στο Forum : M54x air scoop αξιζει?
dark knight
24-06-22, 16:54
το συγκεκριμενο air scoop κατευθυνει μεγαλυτερη ποσοτητα αερα και με μεγαλυτερη ταχυτητα στην εργοστασιακη εισαγωγη του Μ54. ειναι αντιγραφο γνωστης εταιρειας και λογικα θα αποδιδει σε σχετικα μεγαλες ταχυτητες. διαβασα στο φανατικς σχετικα με ανησυχιες για συγκεντρωση νερου, εφοσον βρεχει. αν ισχυε κατι τετοιο τοτε στα εβο και s2000 που τοποθετουνται εδω και 20 χρονια θα ειχαν απαγορευτει, Αν εχει κανεις εμπειρια ας την μοιρασετι μαζι μας
Vassilis ///M
25-06-22, 12:15
Είχα βάλει κι εγώ στο Μ3 ....απλά για γέλια είναι...μην περιμένεις αποτελέσματα...
Εγώ το έβαλα γτ δεν είχα που να χαλάσω ένα 50αρικο και λέω δε γαμιέται...
dark knight
25-06-22, 13:55
Βασιλη εχω που να χαλασω το 50ρικο χαχα. Ηλπιζα οτι σε μεγαλες ταχυτητες κατι θα εκανε
Define μεγάλες ταχύτητες.
dark knight
26-06-22, 16:50
Εννοω απο 100 χλμ και πανω
Μην πετάς τα λεφτά σου. Forced induction is what you need.
dark knight
26-06-22, 17:01
Αρη ολα συνεισφερουν αν συνδιαστουν σωστα.αλλοι βαζουν στοχο να περασουν ενα Μ3. Εγω με το ταπεινο Β22 θελω να φτασω ενα δυνατο ε39
GiannisRob
26-06-22, 22:42
There is no replacement for displacement. Στα ελληνικά αυτο μεταφράζεται ως "πούλα το φέρετρο και πάρε ένα VW με τούρμπο και πριν το πας να το δει η γυναίκα σου, σταμάτα να του βάλεις ένα πρόγραμμα".
Εγώ προσωπικά συμβιβάστηκα ότι το Ε39 το μόνο που μπορεί να μου προσφέρει είναι να κάει βενζίνη με ωραίο ήχο, με στυλ και άνεση, αλλά σε slow motion. Ευτυχώς που και που σπάει η μονοτονία καίγοντας κανένα πολλαπλασιαστή.
Στη Scuderia Kato Platani, τα μόνα άλογα που αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι κα@λιάρικα είνα τα σουηδικά.
Στη Scuderia Kato Platani, τα μόνα άλογα που αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι κα@λιάρικα είνα τα σουηδικά.
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
το συγκεκριμενο air scoop κατευθυνει μεγαλυτερη ποσοτητα αερα και με μεγαλυτερη ταχυτητα στην εργοστασιακη εισαγωγη του Μ54.
:th_Laie_67-1:
Όπως λέει και το όνομά του, είναι cold-air intake (CAI), άρα το μοναδικό που κάνει είναι να φέρνει ambient air (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) στην εισαγωγή, τίποτα άλλο. Αυτό που λες είναι τα ram-air intakes, τα οποία πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένα, να τοποθετηθούν σωστά, και δουλεύουν μόνο σε πολύ υψηλές ταχύτητες (πάνω από 150-160χαω). Συνηθίζονται στις μηχανές και όχι τόσο στα αυτοκίνητα. Επίσης τα RA είναι άχρηστα σε F/I κινητήρες, αφού η μικρή υπερπίεση που δημιουργούν (σε πολύ υψηλές ταχύτητες) δεν επηρεάζει στο παραμικρό την υπερπίεση που δημιουργεί το turbo ή το s/c.
Για τα νερά μην σε αγχώνει πάντας, τα μοναδικά CAI συστήματα που έχουν το πρόβλημα που αναφέρεις (hydro-lock) είναι αυτά που κατεβάζουν την χοάνη χαμηλά στους θόλους, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα να ρουφήξουν νερό, αν βυθιστούν π.χ. σε κάποια λακούβα (been there, done that :whistle: ) Ακόμα και αυτά όμως έχουν τις λεγόμενες "κάλτσες" ή τις υδροπαγίδες για να μειώσουν ή και να εξαλείψουν αυτό το πρόβλημα. Στην περίπτωση που αναφέρεις, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.