Επιστροφή στο Forum : Project E39 money pit - Chapter 2: Ενδείξεις πίνακα οργάνων
GiannisRob
30-05-22, 19:30
Φίλοι και συνάδελφοι καλημέρα και πάλι.
Δευτέρα 30 του μηνός Μαϊου σήμερα, και αφού πλήρωσα τον ΕΦΚΑ Απριλίου, με τα ρέστα έβαλα 2€ βενζίνη, ίσα ίσα για να πάρει μπροστά ο Μ54, να τον ακούσω, και να θυμηθώ τι είναι το επόμενο πράγμα που πρέπει να συμμαζέψω στο ρημάδι.
Φίλοι και συνάδελφοι, αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τον πίνακα οργάνων, στον οποίο δεν δουλεύουν σωστά ΜΟΝΟ το 40% των οργάνων. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή, πιο αναλυτικά:
ΌΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ:
Σε συνθήκες ήπιας, φιλικής προς την τσέπη και το περιβάλλον, οδήγησης ο δείκτης δεν κουνιέται και γράφει μηδέν. Θα κουνηθεί λίγο στην εκκίνηση, άντε μέχρι το 6 ή 8, και μετά πάλι 0. Σε άγρια πράγματα, ανηφόρες, κλπ, θα δείξει κάπου μεταξύ 5 και 10. Σπάνια θα φτάσει στο 15. Η μέση κατανάλωση που έχω είναι γύρω στα 12 lt/100 km, καθώς κάνω πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη. Άρα ο δείκτης δε δείχνει σωστά. Αυτό είναι φυσιολογικό; Τι μπορεί να φταίει;
ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ:
Με το μοτέρ κρύο, όταν βάλεις μπροστά, ο δείκτης πάει με τη μία στο 1/4. Μετά πάει καρφί στο κόκκινο, σχετικά γρήγορα, και στη συνέχεια κατεβαίνει προς τη μέση, όπου και μένει σταθερά. Στο τοπικό συνεργείο στο οποίο είμαι μόνιμος θαμώνας, κάθε φορά που τους το λέω, ξύνουν νευρικά τα λερωμένα κούτελα τους, με τα ακόμα πιο λερωμένα χέρια τους, και μου λένε ότι δεν αξίζει να πετάξω άλλα λεφτά στο παλιόπραμμα. Βέβαια, ότι ξέρουν να επισκευάσουν αποτελεί μια επένδυση σε ένα εξαιρετικό σκαρί που θα αντέξει σίγουρα άλλα 20 χρόνια και θα εκπληρώσει όλα μου τα οδηγικά γούστα, εκτός ίσως από το σκληρό off roading.
Αυτό που σκέφτηκα να κάνω, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει τον κώλο μου, είναι να πριζάρω το αμάξι ένα πρωί, και με το ΙΝΡΑ να δω τι θερμοκρασίες γράφει μέχρι να ζεσταθεί. Αυτό φαντάζομαι θα μου δείξει αν είναι θέμα καντράν ή αισθητήρα;
Καμιά ιδέα;
Μόλις το λύσουμε αυτό και η σύντροφος ξεχάσει την καινούρια καραμέλα (θέλει καινούριες κουρτίνες στο σαλόνι), θα πάμε στο Chapter 3.
Να σου στειλω το «διαβαστηρι»;
GiannisRob
30-05-22, 20:49
Να σου στειλω το «διαβαστηρι»;
Μπα, δε νομίζω να βρει τίποτα.
Έχω το ΙΝΡΑ στο λάπτοπ και δε βρίσκει τίποτα. Σκοπεύω να πάρω και το ISTA+/ Rheingold (που λογικά έχει και το ΤIS μέσα), μην τυχόν και βρει και αυτό τίποτα.
Τώρα, αν πιστεύεις ότι το διαβαστήρι σου ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες και τα παλιά πενβέ, τι να σου πω, να καταδεχθείς να έρθεις να σε κεράσω καφέ και να μου το διαβάσεις μία στα γρήγορα.
Εστειλα ενα pm αλλα μαλλον τα εκανα μανταρα στο reply.
Θα λειπω την επιμαχη ημερομηνια.
Το διαβαστηρι μου μονο την αληθινη θερμοκρασια θα δειξει.
GiannisRob
31-05-22, 17:47
Κάνοντας την καθιερωμένη εβδομαδιαία στάση στο συνεργείο (πρέπει να με βλέπουν σαν sugar daddy), είπαμε να το σηκώσουμε, μήπως και εντοπίσουμε ένα θόρυβο που την τελευταία βδομάδα έρχεται από πίσω δεξιά. Ε, long story short, θέλω ένα καινούριο άκρο, γιατί έχει φθαρεί ο πύρος που έχει στο κάτω μέρος του μουαγιέ και τα σινεμπλόκ που είναι εκεί έχουν παλατζάρει. Δεν ξέρω αν τα περιγράφω καλά, αλλά ήδη νιώθω ένα πόνο στο στήθος και έχω καλέσει το 166 και τη BMW Assistance.
Στειλε το στον Sreten με δυο χιλιαρικα στο ντουλαπακι και θα το παρεις ολοκαινουργιο
GiannisRob
31-05-22, 19:06
Έχω σκεφτεί να το στείλω στο διάολο, αλλά το Volvo έχει κίνηση στο λάθος άξονα.
Όταν βρεθούμε, θα έχω το BMW Scanner να δούμε real time τις μετρήσεις θερμοκρασίας.
Αν δεν έχεις αλλάξει θερμοστάτη, κάνε το άμεσα. Μπορεί να κολλάει. Ο δικός μου (εργοστασιακός) κολλούσε κλειστός, το όργανο έφτανε στα 3/4 και μετά έπεφτε αμέσως. Τον αντικατέστησα και ο επόμενος (γνήσιος) άρχισε πάνω στον χρόνο να κολλάει ανοικτός, οπότε αργούσε πολύ να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας το μοτέρ. Ο τρίτος (γνήσιος επίσης) άρχισε πάλι στον χρόνο πάνω να χάνει από τη φλάντζα, η δε φάνα έκανε squirt το παραφλού σε όλο το μηχανοστάσιο. Ο τέταρτος δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα, οπότε δουλεύει σωστά.
Επίσης, αν σε παρηγορεί, μόλις πλήρωσα ένα σεβαστό ποσοστό του ΑΕΠ για να αλλάξω δίσκους και τακάκια (φοράω από Μ5). Τα παρήγγειλα από Autodoc γιατί δεν υπήρχαν εδώ, οπότε περίμενα 20+ ημέρες να έρθουν. Σε αυτό το διάστημα φρέναρα με το πόδι όπως ο Fred Flintstone.
Εν συνεχεία, ακουγόταν θόρυβος από τον τεντωτήρα του ιμάντα οπότε άλλαξα και τους δυο τεντωτήρες μαζί με τους ιμάντες τους οποίους είχε κάνει μουνi το παραφλού. Κι επειδή ο μηχανικός τεντωτήρας που φοράνε τα Μ54 έχει δυο βίδες στήριξης με αποτέλεσμα να στρεβλώνει τη βάση του φίλτρου λαδιού και να ραγίζει, πήρα τον υδραυλικό τεντωτήρα που κάνει διπλάσια και βάλε τιμή αλλά έχει τρεις βίδες στήριξης. Βέβαια δεν βάζουν την τρίτη βίδα στο κιτ, οπότε έφαγα τον κόσμο να βρω M10χ150 με σωστό σπείρωμα. Αφού σκέφτηκα να βγάλω από το Μ3 προσωρινά.
Την ίδια μέρα, διαπιστώνω πως κάνει θόρυβο και το ρουλεμάν του μπροστινού δεξιού τροχού, οπότε θα αλλάξω προληπτικά και τα δυο.
Και χθες γέμισα το ρεζερβουάρ με 173 ευρώ βενζίνη, πήγα επαγγελματικό ταξίδι, γύρισα με λαμπάκι και έβαλα άλλα 162 ευρώ σήμερα το πρωί.
Μιλάμε για μποuρδέλα ολκής.
Να μαζευτουμε να σας ριξω ενα χερι ξυλο;
Δειχνει να το γουσταρετε….
Εμένα ό,τι δεν έχει φάει σε ανταλλακτικά, το έχει φάει σε βενζίνη.
GiannisRob
02-06-22, 10:20
Κάνοντας την καθιερωμένη εβδομαδιαία στάση στο συνεργείο (πρέπει να με βλέπουν σαν sugar daddy), είπαμε να το σηκώσουμε, μήπως και εντοπίσουμε ένα θόρυβο που την τελευταία βδομάδα έρχεται από πίσω δεξιά. Ε, long story short, θέλω ένα καινούριο άκρο, γιατί έχει φθαρεί ο πύρος που έχει στο κάτω μέρος του μουαγιέ και τα σινεμπλόκ που είναι εκεί έχουν παλατζάρει. Δεν ξέρω αν τα περιγράφω καλά, αλλά ήδη νιώθω ένα πόνο στο στήθος και έχω καλέσει το 166 και τη BMW Assistance.
45707
Στην παραπάνω φωτογραφία, το (1) είναι το άκρο, το οποίο στο κάτω μέρος του έχει το σινεμπλόκ (2). Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που αντί να χαλάσει το σινεμπλόκ, χάλασε η φωλιά του στο άκρο, και το σινεμπόκ, που κατά τα άλλα είναι σε άριστη κατάσταση, χορεύει πεντοζάλη μέσα στη φωλιά, και μέσα στο αυτοκίνητο ακούγεται λες και πηδιούνται δύο σκίουροι στο πορτ μπαγκάζ. Είχα (και έχω ακόμα) γαλλικό από την πρώτη μέρα της καριέρας μου ως ιππότης της ασφάλτου. Νόμιζα ότι η Ρενώ κάνει τα πάντα ανάποδα (πως κλειδώνει η πόρτα, ή προς τα που πας το λεβιέ των υαλοκαθαριστήρων, πχ...). Τελικά το BMW είναι πιο ανάποδο. Δεν ξέρω τι άλλο να περιμένω πια. Θεωρώ πλεον πιο πιθανό να δω μια μέρα τη σύντροφο να κατουράει όρθια, παρά το Ε39 να λειτουργεί σωστά.
GiannisRob
02-06-22, 10:33
Όταν βρεθούμε, θα έχω το BMW Scanner να δούμε real time τις μετρήσεις θερμοκρασίας.
Αν δεν έχεις αλλάξει θερμοστάτη, κάνε το άμεσα. Μπορεί να κολλάει. Ο δικός μου (εργοστασιακός) κολλούσε κλειστός, το όργανο έφτανε στα 3/4 και μετά έπεφτε αμέσως. Τον αντικατέστησα και ο επόμενος (γνήσιος) άρχισε πάνω στον χρόνο να κολλάει ανοικτός, οπότε αργούσε πολύ να φτάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας το μοτέρ. Ο τρίτος (γνήσιος επίσης) άρχισε πάλι στον χρόνο πάνω να χάνει από τη φλάντζα, η δε φάνα έκανε squirt το παραφλού σε όλο το μηχανοστάσιο. Ο τέταρτος δεν έχει κλείσει χρόνο ακόμα, οπότε δουλεύει σωστά.
Επίσης, αν σε παρηγορεί, μόλις πλήρωσα ένα σεβαστό ποσοστό του ΑΕΠ για να αλλάξω δίσκους και τακάκια (φοράω από Μ5). Τα παρήγγειλα από Autodoc γιατί δεν υπήρχαν εδώ, οπότε περίμενα 20+ ημέρες να έρθουν. Σε αυτό το διάστημα φρέναρα με το πόδι όπως ο Fred Flintstone.
Εν συνεχεία, ακουγόταν θόρυβος από τον τεντωτήρα του ιμάντα οπότε άλλαξα και τους δυο τεντωτήρες μαζί με τους ιμάντες τους οποίους είχε κάνει μουνi το παραφλού. Κι επειδή ο μηχανικός τεντωτήρας που φοράνε τα Μ54 έχει δυο βίδες στήριξης με αποτέλεσμα να στρεβλώνει τη βάση του φίλτρου λαδιού και να ραγίζει, πήρα τον υδραυλικό τεντωτήρα που κάνει διπλάσια και βάλε τιμή αλλά έχει τρεις βίδες στήριξης. Βέβαια δεν βάζουν την τρίτη βίδα στο κιτ, οπότε έφαγα τον κόσμο να βρω M10χ150 με σωστό σπείρωμα. Αφού σκέφτηκα να βγάλω από το Μ3 προσωρινά.
Την ίδια μέρα, διαπιστώνω πως κάνει θόρυβο και το ρουλεμάν του μπροστινού δεξιού τροχού, οπότε θα αλλάξω προληπτικά και τα δυο.
Και χθες γέμισα το ρεζερβουάρ με 173 ευρώ βενζίνη, πήγα επαγγελματικό ταξίδι, γύρισα με λαμπάκι και έβαλα άλλα 162 ευρώ σήμερα το πρωί.
Θερμοστάτη, όχι, δεν έχω αλλάξει. Την πρώτη μέρα που το έφερα Πάτρα, βέβαια, άλλαξα ψυγείο και όλα τα κολάρα του κυκλώματος ψύξης. Ίσως γι' αυτό δεν έχω διαρροές. Θα το βάλω στο πρόγραμμα.
Πάντως, τα τελευταία δύο ταξίδια επαγγελματικής φύσεως τα έκανα με το Volvo. Στην εύλογη απορία συναδέλφου, πως αισθάνομαι να κυκλοφορώ με δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο όταν η τιμή της βενζίνης φλερτάρει με το 2,30€/λτ., του απάντησα ότι είμαι πολύ τυχερός που έχω κρατήσει το Volvo, ώστε να μπορώ να κινούμαι οικονομικά. Δε θες να ξέρεις πως με κοίταγε μετά ο άνθρωπος...
Το να γκρινιαζεις για την τιμη της βενζινης ειναι μπαναλαριο και μιζερη αστικη αντιληψη.
Τα bmw ειναι για τις αρχοντοι οχι για τις λινατσες.
Σε παρακαλω να επανελθεις στο επιπεδο που αρμοζει σε ενα τετοιο αρμα.
Το να γκρινιαζεις για την τιμη της βενζινης ειναι μπαναλαριο και μιζερη αστικη αντιληψη.
Τα bmw ειναι για τις αρχοντοι οχι για τις λινατσες.
Σε παρακαλω να επανελθεις στο επιπεδο που αρμοζει σε ενα τετοιο αρμα.
:th_Laie_67-1:
GiannisRob
15-06-22, 12:53
Αυτή τη βδομάδα τη βγάλαμε τσάμπα. Μόνο ένα ζανφοράκι χτυπάει, αλλά ως λάρτζ που είμαι (στη φαντασία μου) θα τα αλλάξω και τα δύο.
Αυτα βλεπω και παω μπρος-πισω για εκεινο το 540 που εχω βαλει στο ματι.
Ενα ζαμφορακι, ενα πολλαπλασιαστακι, ενα γ@μωκερατακι…
Και δεν ειναι τοσο το κοστος, οσο η μ@λακια του να τρεχω στους μηχανικους καθε βδομαδα.
GiannisRob
15-06-22, 15:30
Και δεν ειναι τοσο το κοστος, οσο η μ@λακια του να τρεχω στους μηχανικους καθε βδομαδα.
Είναι οι δύο όψεις του νομίσματος, ταβάριτς.
Η μιά όψη λέει ότι αγοράζεις ένα σύνολο πολύπλοκων μηχανισμών που οιονεί είναι όλοι χαλασμένοι, αποδεχόμενος ότι καθότι 20 χρονών και δεδομένου ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις από κάτω θα βρεις ανταλλακτικά για Ε39, συμβιβάζεσαι με το ότι κάθε τόσο θα τρέχεις δύο μεσημέρια για κάτι που εν τέλει κοστίζει 20€.
Στην άλλη όψη το νόμισμα γράφει ότι "υπολόγισε κανά 5άρι χιλιάρικα σε preventive maintenance που λέει και ο Σρέτεν". Κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά θα έχεις ένα πραγματικά αξιόπιστο Ε39.
Εγώ προσωπικά, βαριέμαι πραγματικά να τρέχω στα συνεργεία, ειδικά με τόση ζέστη. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί δεν άλλαξα και τα ζανφόρ όταν άλλαξα την υπόλοιπη ανάρτηση.
Κάτι τέτοια διαβάζω και από τη μια δειλιάζω να προχωρήσω σε Ε46 330 coupe...και smg... και με 240.000 χλμ...
Από την άλλη προσπαθώ να παρηγορηθώ και λέω, αν είναι από νοικοκύρη τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα... βέβαια μετά έρχονται και κάτι μαύρες σκέψεις τύπου "λες να πίνω καφέδες σε συνεργεία όλη την ώρα?"
Και διαβάζεις και για το θρυλικό Μ54 που δεν παθαίνει τίποτα στο διαδίκτυο αλλά διαβάζω και τον S8N που πήρε Ε39 με 7,5κ και του έχει φτάσει 18κ...και είναι και 5αρα, όχι 3αρα που θα πήγαινε μόνο με τις πόρτες...
Ένας φίλος, βέβαια, λέει "η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις με αδιάφορα αυτοκίνητα", και τα 46αρια εξ απ' ανέκαθεν μου άρεσαν.
Σχετικά με κατανάλωση:
523 με Ν52Β25, 3 άτομα μέσα και 160-170 με Α/C στην Εθνική 10lt/100.
Μετά από 800 χλμ ταξίδι, άνετα πήγαινες για τρέξιμο
Με 2 άτομα και "ταξιτζιδικα" 130 σταθερά 8/100.
Ταξιτζίδικα το Χ5 Ε53 που ήταν πίσω, 10/100 και ο Μ54Β30 έκαψε ένα λίτρο λάδι στα 2500 χλμ.
nikos valvetronic
15-06-22, 23:09
Αυτή τη βδομάδα τη βγάλαμε τσάμπα. Μόνο ένα ζανφοράκι χτυπάει, αλλά ως λάρτζ που είμαι (στη φαντασία μου) θα τα αλλάξω και τα δύο.
:grin::grin:
Δηλαδή το ραπόρτο είναι εβδομαδιαίο ε?? Όμως Σταμάτη με το κερατάκι και το παπαράκι χτίζεται ένα κομμάτι της σχέσης μας με τα ρημάδια μας ! Άσε.. αφού
όταν βγει από το μάστορα αμαν κάνουμε να το βγάλουμε στο δρόμο για να δούμε διαφορά.
Δηλαδή το ραπόρτο είναι εβδομαδιαίο ε?? Όμως Σταμάτη με το κερατάκι και το παπαράκι χτίζεται ένα κομμάτι της σχέσης μας με τα ρημάδια μας ! Άσε.. αφού
όταν βγει από το μάστορα αμαν κάνουμε να το βγάλουμε στο δρόμο για να δούμε διαφορά.
Παλια το γουσταρα το περα δωθε.
Πλεον αν δεν ειναι εντελως αψογο, παιρνει πουλο κατευθειαν.
Το Mini το σουταρα στο 6μηνο αδιαβαστο, το 120 στον εναμισι χρονο. Κανενα ελεος πλεον και καμμια ενοχη οταν κατι δεν ανταποκρινεται στις απαιτησεις που εχω. Η δουλευει η παιρνει δρομο.
Αυτο το ξερουν και τα 2 που εχω τωρα στο γκαραζ και για αυτο ειναι φρονιμα. Χχαχαχα.
GiannisRob
15-06-22, 23:39
Δηλαδή το ραπόρτο είναι εβδομαδιαίο ε??
Αφού το ρδελομπού χαλάει σε εβδομαδιαία βάση, το ραπόρτο ακολουθεί με διαφορά φάσης π/2 (που έλεγε κάποιος, κάποτε).
Άσε που κάπου πρέπει να τα πω, για να το βγάλω από μέσα μου. Οι περισσότεροι φίλοι μου κυκλοφορούν με κάτι Skoda, Toyota και ΚΙΑ. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν. Αν τα πω στη γυναίκα, διαμαρτύρεται ότι χαλάω περισσότερα λεφτά στο αμάξι, απ' ότι στο σπίτι, και καταλήγω να χαλάω περισσότερα λεφτά και στο σπίτι. Τι άλλες επιλογές έχω;
Tι άλλες επιλογές έχω;
Υστερική γκόμενα σε κλιμακτήριο που να συμπεριφέρεται σαν κόμπρα που έχει πιεί δέκα ρεντ μπουλ και ταυτόχρονα ζηλιάρα σύζυγο που να σε τσεκάρει κάθε μισή ώρα μήπως την κερατώνεις. Μια απόλυτα υγιής κατάσταση που δεν θα σου αφήνει ψυχικά περιθώρια να ασχολείσαι με λαμαρίνες.
Κατεβαίνω Costa Navarino μια με δυο φορές την εβδομάδα, λόγω παρακολούθησης έργου.
Μέχρι πρότινος κατέβαινα με το εταιρικό αυτοκίνητο του εργοταξιάρχη, ένα καινούργιο Toyota ProAce City Verso 1.5td. Το έκανα σε 3 ώρες με μια σύντομη στάση, έκαιγα 80 ευρώ πετρέλαιο aller-retour, πήγαινα άνετα κι ερχόμουν ξεκούραστα, κάνοντας τις βασικές προσπεράσεις και κινούμενος λίγο πάνω από τα νόμιμα όρια. Κανείς δεν μου έδινε σημασία στο δρόμο, πόσω μάλλον εκεί που πήγαινα.
Τον τελευταίο μήνα κατεβαίνω με το 39. Το κάνω σε 2 ώρες και 15-20 λεπτά, καίω 165-178 ευρώ aller-retour, φτάνω σαν τον Ρόκυ Μπαλμπόα μετά τον τρίτο γύρο με τον Ιβάν Ντράγκο, επιστρέφω πιο πτώμα κι από την πρωταγωνίστρια στο Weapons of Ass Destruction, σε κάθε μπλόκο με σταματούν έστω και για τυπικό έλεγχο, βαλκάνιοι μεσόκοποι υπάλληλοι σε βενζινάδικα είναι οι μόνοι που κάνουν θετικά σχόλια για το αυτοκίνητο (τύπου ΓΑΜΑΘ?).
Επίσης, έχω γίνει τόσο κολλητός με τον μηχανικό μου σε σημείο που με λυπήθηκε και τον τελευταίο χρόνο μου έδωσε ένα τοπογραφικό, μια τακτοποίηση, 2 ενεργειακά πιστοποιητικά και μια ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου να του κάνω.
Αυτά έχω να πω, καληνύχτα σας.
dark knight
20-06-22, 21:07
καλο το ρεκορ Αρη, σε χρονο. Σε ποσο χρονο καλυπτεις Μεσσηνη-costa, ειναι κωλοδρομος και ακρως επικινδυνος. αφου αναλαμβανεις τοπογραφικα σου ερχομαι.....
GiannisRob
20-06-22, 21:53
Επίσης, έχω γίνει τόσο κολλητός με τον μηχανικό μου σε σημείο που με λυπήθηκε και τον τελευταίο χρόνο μου έδωσε ένα τοπογραφικό, μια τακτοποίηση, 2 ενεργειακά πιστοποιητικά και μια ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου να του κάνω.
Δε σε λυπήθηκε Άρη. Τα ακίνητα που θα μετρήσεις/ τακτοποιήσεις/ πιστοποιήσεις με το Ε39 σου τα απέκτησε.
:p
Μη σου πω και το ακίνητο στο Costa Navarino δικό του θα είναι.
Τον τελευταίο μήνα κατεβαίνω με το 39. Το κάνω σε 2 ώρες και 15-20 λεπτά, καίω 165-178 ευρώ aller-retour, φτάνω σαν τον Ρόκυ Μπαλμπόα μετά τον τρίτο γύρο με τον Ιβάν Ντράγκο, επιστρέφω πιο πτώμα κι από την πρωταγωνίστρια στο Weapons of Ass Destruction, σε κάθε μπλόκο με σταματούν έστω και για τυπικό έλεγχο, βαλκάνιοι μεσόκοποι υπάλληλοι σε βενζινάδικα είναι οι μόνοι που κάνουν θετικά σχόλια για το αυτοκίνητο (τύπου ΓΑΜΑΘ?).
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕΕΕ!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
GiannisRob
21-06-22, 17:58
45729
Σετ/ ζευγάρι κλειδιά για να λύνεις το υδραργυρικό. Ότι προσγειώθηκαν στο σπίτι με DHL.
Αναγκαίο εργαλείο...
Εμείς που έχουμε παλιά αυτοκίνητα, τα αλλάζουμε όλα αυτά μόνοι μας. Η ανάγκη μας έσπρωξε να μάθουμε να μην έχουμε ανάγκη τους μηχανικούς παρά μόνο για κάτι πολύ πολύ σοβαρό.
Ρε παιδιά γιατί παιδευεστε? Δώστε τα τα ρημαδια και πάρτε Skoda, Kia και Toyota...:whistle:
Ρε παιδιά γιατί παιδευεστε? Δώστε τα τα ρημαδια και πάρτε Skoda, Kia και Toyota...:whistle:
Που δε βγάζουν προβλήματα! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Κατεβαίνω Costa Navarino μια με δυο φορές την εβδομάδα, λόγω παρακολούθησης έργου.
Μέχρι πρότινος κατέβαινα με το εταιρικό αυτοκίνητο του εργοταξιάρχη, ένα καινούργιο Toyota ProAce City Verso 1.5td. Το έκανα σε 3 ώρες με μια σύντομη στάση, έκαιγα 80 ευρώ πετρέλαιο aller-retour, πήγαινα άνετα κι ερχόμουν ξεκούραστα, κάνοντας τις βασικές προσπεράσεις και κινούμενος λίγο πάνω από τα νόμιμα όρια. Κανείς δεν μου έδινε σημασία στο δρόμο, πόσω μάλλον εκεί που πήγαινα.
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
σε λατρευω !!! μερικοι εδω μεσα ειστε θεοτρελοι και γελαω αφανταστα αλλα εσυ φιλε δεν υπαρχεις!
45 λεπτα κοστιζουν 100 ευρω!!!
ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Μ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΕΤΡΗΣΑ ΒΕΝΖΙΝΗ...ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟ...ΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ..ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:
σε λατρευω !!! μερικοι εδω μεσα ειστε θεοτρελοι και γελαω αφανταστα αλλα εσυ φιλε δεν υπαρχεις!
ά, που να τον γνωρίσεις και από κοντά. Εξαίρετος νέος!
45790
45791
GiannisRob
11-11-22, 18:40
Αν κάτι με χαρακτηρίζει είναι η αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίζω τα προβλήματα της καθημερινότητας. Γι' αυτό, μόλις 6 μήνες αφότου αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ με το ζήτημα της ένδειξης θερμοκρασίας, τελικά έκανα κάτι.
Αντικατέστησα το θερμοστάτη με γνήσιο, αγορασμένο από τη μάνα BMW, γιατί μάνα είναι μόνο μία. Επίσης, αντικατέστησα τον αισθητήρα θερμοκρασίας ψυκτικού μέσου που βρίσκεται αμέσως μετά το ψυγείο (κωδικός ανταλλακτικού 13621433077) με έναν από το εμπόριο, γιατί ναι μεν μάνα είναι μόνο μία, αλλά του Κίτσου η μάνα κάθοταν.
Αφού τα έκανα αυτά, στον πίνακα οργάνων δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.
Έχω αγοράσει και τον άλλο αισθητήρα θερμοκρασίας ψυκτικού, αυτόν που κάθεται κάτω από την εισαγωγή, μεταξύ 5ου και 6ου κύλινδρου (κωδικός ανταλλακτικού 12521741900) αλλά δεν τον τοποθέτησα, γιατί ο μάστορας λάκισε, θεωρώντας πως ότι σωληνάκι υποπίεσης υπάρχει εκεί κάτω θα διαλυθεί κατά την αποσυναρμολόγηση, και ότι αυτές οι δουλειές γίνονται αρχές της εβδομάδας. Εγώ διαφωνώ, οπότε αν υπάρχει κανείς που μπορεί να μου πεις πως αλλάζει ο αισθητήρας χωρίς να βγει η εισαγωγή, ή έστω έχει τίποτα οδηγίες, σε φωτογραφίες, βίντεο ή κόμικς, που να βοηθήσουν στο να το χαλάσω μόνος μου την Κυριακή, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Αυτά προς το παρόν. Μια τρύπα στο νερό κάναμε, η οποία κόστισε μισό βασικό μισθό.
Αν θες σου ποσταρω τον ορθοξο τροπο απο εκει που τα βλεπω.
Η σου κανω ενα share το TIS να αρχισεις και εσυ να γινεσαι ε-γνωστης. Οτι θες.
GiannisRob
11-11-22, 23:04
Αν θες σου ποσταρω τον ορθοξο τροπο απο εκει που τα βλεπω.
Η σου κανω ενα share το TIS να αρχισεις και εσυ να γινεσαι ε-γνωστης. Οτι θες.
Νομίζω ότι, ναι, ήρθε η ώρα να πραγματοποιησω ακριβές ζημιές με εργοστασιακή τεκμηρίωση.
GiannisRob
12-11-22, 14:05
Αν κάτι με χαρακτηρίζει είναι η αμεσότητα με την οποία αντιμετωπίζω τα προβλήματα της καθημερινότητας. Γι' αυτό, μόλις 6 μήνες αφότου αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ με το ζήτημα της ένδειξης θερμοκρασίας, τελικά έκανα κάτι.
Αντικατέστησα το θερμοστάτη με γνήσιο, αγορασμένο από τη μάνα BMW, γιατί μάνα είναι μόνο μία. Επίσης, αντικατέστησα τον αισθητήρα θερμοκρασίας ψυκτικού μέσου που βρίσκεται αμέσως μετά το ψυγείο (κωδικός ανταλλακτικού 13621433077) με έναν από το εμπόριο, γιατί ναι μεν μάνα είναι μόνο μία, αλλά του Κίτσου η μάνα κάθοταν.
Αφού τα έκανα αυτά, στον πίνακα οργάνων δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.
Έχω αγοράσει και τον άλλο αισθητήρα θερμοκρασίας ψυκτικού, αυτόν που κάθεται κάτω από την εισαγωγή, μεταξύ 5ου και 6ου κύλινδρου (κωδικός ανταλλακτικού 12521741900) αλλά δεν τον τοποθέτησα, γιατί ο μάστορας λάκισε, θεωρώντας πως ότι σωληνάκι υποπίεσης υπάρχει εκεί κάτω θα διαλυθεί κατά την αποσυναρμολόγηση, και ότι αυτές οι δουλειές γίνονται αρχές της εβδομάδας. Εγώ διαφωνώ, οπότε αν υπάρχει κανείς που μπορεί να μου πεις πως αλλάζει ο αισθητήρας χωρίς να βγει η εισαγωγή, ή έστω έχει τίποτα οδηγίες, σε φωτογραφίες, βίντεο ή κόμικς, που να βοηθήσουν στο να το χαλάσω μόνος μου την Κυριακή, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Αυτά προς το παρόν. Μια τρύπα στο νερό κάναμε, η οποία κόστισε μισό βασικό μισθό.
Σήμερα το πρωί, με το που πάω να βγω από το γκαράζ, βλέπω το δείκτη της στιγμιαίας κατανάλωσης να καρφώνεται στο τέρμα και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αργά. Βγαίνω παραλία, και σε πορεία η κατανάλωση έδινε γύρω στα 9. Και θεώρησα ότι έλυσα τελικά το πρόβλημα των ενδείξεων οργάνων.
Η χαρά μου κράτησε περίπου 3 λεπτά, γιατί μετα η κατανάλωση είχε πάλι ένα offset καμιά 15αριά λίτρα στα 100, και η θερμοκρασία πήγε στα κόκκινα, πριν καταλήξει στη μέση.
Επόμενο βήμα, μάλλον, πριν βγει η εισαγωγή για αντικατάσταση του δεύτερου αισθητήρα, η αλλαγή καντράν...
Εγω ψηφιζω να βαλεις το id4motion αντι για το δικο της.
Ψηφιακο, προγραμματιζομενο, με πολλαπλες λειτουργιες, κιμπαρικο, για τον αντρα που ειναι απλωτος, ψαγμενος, φορτωγκας και αισθησιακος.
Η γυναικα σου θα διαφωνησει, αλλα ετσι κανουν ολες.
https://id4motion.shop/products/bmw-3-series-e46-digital-cluster?rq=wo_bmw~cj_3-series~hj_e46
Χιλια τριακοσια ευρω ειναι, πως κανει ετσι πχια;
GiannisRob
12-11-22, 17:28
Εγια τον αντρα που ειναι απλωτος, ψαγμενος, φορτωγκας και αισθησιακος.
Μέσα έπεσες. Για την ιστορία, είμαι τσιγκούνης, μονόχνωτος, οπτικά αδιάφορος, σαν τον πρίγκιπα Γουίλλιαμ χωρίς τον οίκο των Γουνδσορ από πίσω μου και έχω κάνει και κοιλίτσα. Χαρισματικό δε με λες και σίγουρα όχι αισθησιακό.
Οπότε το πολύ πολύ να βάλω ένα high instrument cluster, αντί για το απλό που έχει πάνω τώρα.
Εγω ψηφιζω να βαλεις το id4motion αντι για το δικο της.
Ψηφιακο, προγραμματιζομενο, με πολλαπλες λειτουργιες, κιμπαρικο, για τον αντρα που ειναι απλωτος, ψαγμενος, φορτωγκας και αισθησιακος.
Η γυναικα σου θα διαφωνησει, αλλα ετσι κανουν ολες.
https://id4motion.shop/products/bmw-3-series-e46-digital-cluster?rq=wo_bmw~cj_3-series~hj_e46
Χιλια τριακοσια ευρω ειναι, πως κανει ετσι πχια;
Άχου τί αηδία! :facepalm:
GiannisRob
14-11-22, 00:11
Πάντως για την ιστορία, εκτός από διάφορα συμπαρομαρτούντα του κυκλώματος ψύξης, αντικατέστησα και τη μισή ντίζα του καπώ, γιατί κόπηκε και η ανάγκη του μοτέρ σε λάδι είναι αντίστοιχη της δικής μου σε αλκοόλ, οπότε κρίηκε απαραίτητη. Τουλάχιστον κόπηκε από την πλευρά του λεβιέ και όχι του καπώ. Επίσης, έσπασε και το στοπ του πεντάλ του συμπλεκτη.
Επειδή την άλλη βδομάδα θέλω ρεπώ από βλάβες γερμανικών οχημάτων, σήμερα που είχα να κάνω καμιά 200αριά χιλιόμετρα δουλειάς, πήγα με το Volvo. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΡΔΕΛΟΜΠΟΥ ΔΕ ΧΑΛΑΕΙ!
45922459234592445925
Νομίζω ότι κοιτάζεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.
Δεν πρόκειται για βλάβες αλλά για προσπάθεια του αυτοκινήτου να ελαφρύνει, αποβάλλοντας άχρηστα εξαρτήματα.
E60_Arkadia
14-11-22, 20:36
Εμενα παντως το επιπλο με τονΜ54 και με 304.000 χλμ δεν εχει βγαλει κατι
Έτσι είναι, Κώστα. Υπερβολές του Κίτρινου Πελοποννησιακού Τύπου.
Μπορώ να πω ότι αυτό είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που είχα ποτέ. Με εξαίρεση το εμετικό Κλιό.
Βέβαια, όλα τα υπόλοιπα ήταν VAG, οπότε είναι σα να μπαίνω σε μπουρδέλο στη Ζιμπάμπουε και να λέω πως αυτή που διάλεξα ήταν η πιο παρθένα απ' ολες.
Μπορώ να πω ότι αυτό είναι το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που είχα ποτέ. Με εξαίρεση το εμετικό Κλιό.
Βέβαια, όλα τα υπόλοιπα ήταν VAG, οπότε είναι σα να μπαίνω σε μπουρδέλο στη Ζιμπάμπουε και να λέω πως αυτή που διάλεξα ήταν η πιο παρθένα απ' ολες.
Ειναι τυχερος που δεν ειμαι πλεον moderator. Αλλοιως κατω απο το ονομα του θα εγραφε drama queen.
GiannisRob
14-11-22, 22:21
Εμενα παντως το επιπλο με τονΜ54 και με 304.000 χλμ δεν εχει βγαλει κατι
Έχεις σίγουρα BMW?
Στην τράπεζα έχω δύο πάγιες εντολές. Το νοίκι μου και το συνεργείο.
Ειναι τυχερος που δεν ειμαι πλεον moderator. Αλλοιως κατω απο το ονομα του θα εγραφε drama queen.
Να ξέρεις, για να ανέβω ένα ΣουΚου Αθήνα, πρέπει να πάρω ένα διακοποδάνιο, όπως παλιά. Όχι για τα έξοδα διαμονής, σίτισης και διασκέδασης, αλλά για τα έξοδα επισκευής του συμπαθούς τετράτροχου, που θα καταγράφει ένα καινούριο σφάλμα στον εγκέφαλο ανά 20 χιλιόμετρα.
Διαβάζοντας τα ανωτέρω, μου δημιουργήθηκε μια -εύλογη πιστεύω- απορία: λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποια στιγμή πριν από περίπου 12-13 χρόνια έψαχνα να βρω μια Ε39 Μ5, τι διαμετρήματος σφαίρα φαίνεται να απέφυγα, αφού δεν το πήρα τελικά ? :wassat:
Να κανεις το σταυρο σου και με τα δυο χερια. Αυτο μονο.
GiannisRob
15-11-22, 17:47
Να κανεις το σταυρο σου και με τα δυο χερια. Αυτο μονο.
Αληθινός διάλογος με θεία, σχετικά πρόσφατα:
- Τι κάνεις πιδάκι μ';
- Άστα θεία, όλη μέρα και όλη νύχτα δουλεύω. Καθημερικές και σαββατοκύριακα. Σπανακόπιτα είναι αυτό;
- Ναι, χθες την έφτιαξα. Γιατί όλη μέρα καμάρι μ; Δεν τα βγάζεις πέρα;
- Όχι θεία, έκανα το λάθος να πάρω παλιό πενβέ. Μου ρουφάει το αίμα με το μπουρί της σόμπας.
- Ούι! Τι έκανες εκεί βρε σατανά; Να πας να εξομολογηθείς! Φέρε την πίτα πίσω!
- Όχι την πίτα θεία, όχι την πίτα...
True story bro!
Αληθινος διαλογος Νο2 αφου ακουσε πως το 750 εχει δυο εγκεφαλους:
-χρειαζεται ενας εντελως ανεγκεφαλος για να παρει μπεμβε με δυο εγκεφαλους. Οβερ μαϊ ντεν μπόντι.
Εκει τελειωσε και το σεναριο.
Θες βοήθεια στο σκάψιμο; thumb
Αληθινος διαλογος Νο2 αφου ακουσε πως το 750 εχει δυο εγκεφαλους:
-χρειαζεται ενας εντελως ανεγκεφαλος για να παρει μπεμβε με δυο εγκεφαλους. Οβερ μαϊ ντεν μπόντι.
Εκει τελειωσε και το σεναριο.
το λεω και για τους 3 σας σταματης,γιαννης και αρης με αφορμη αυτην την δηλωση του σταματη..αν καποτε σας παρατησουν οι γυναικες σας και δεν εχετε να φατε ,εξαιτιας των πενβε...σκεφτειτε να αρχισετε να βγαζετε χρηματα γραφοντας κωμικα σεναρια..αρκει να μην τα ξαναφατε σε πενβε..ασε καλυτερα ,μαλλον εκει θα τα ξαναφατε..
GiannisRob
16-11-22, 10:32
Φίλε μου αν δεις τη σύντροφο και μετά δεις τη φάτσα μου, να σου πω τι θα σκεφτείς:
1. Ρε τι κωλάρα είναι αυτή (δε με έχεις δει ακόμα)
2. Ρε τι είναι τούτους (με είδες)
3. Αυτή με αυτόν αποκλείεται. Μα πως γύρισε να τον κοιτάξει;
4. Λες να τον έχει 30 πόντους όμως; Μόνο έτσι εξηγείται!
Επειδή ακριβώς γι' αυτό το λόγο πήρα το Ε39, για να αναπληρώσω μερικές δεκάδες εκατοστά, σου λέω ότι χρειάζεται ένα τρομερό είδος ανθρώπου, που του αρέσει να βασανίζεται και να υποφέρει, να προσπαθεί και να μη βλέπει αποτελέσματα, αλλά πάραυτα να ελπίζει, μόνο ένα τέτοιο είδος ανθρώπου θα ερχόταν το βράδυ να κοιμηθεί δίπλα μου (ροχαλίζω σα σαξόραλο με τρύπια εξάτμιση). Οπότε δύσκολα να βρει χειρότερα.
Φίλε μου αν δεις τη σύντροφο και μετά δεις τη φάτσα μου, να σου πω τι θα σκεφτείς:
1. Ρε τι κωλάρα είναι αυτή (δε με έχεις δει ακόμα)
2. Ρε τι είναι τούτους (με είδες)
3. Αυτή με αυτόν αποκλείεται. Μα πως γύρισε να τον κοιτάξει;
4. Λες να τον έχει 30 πόντους όμως; Μόνο έτσι εξηγείται!
Επειδή ακριβώς γι' αυτό το λόγο πήρα το Ε39, για να αναπληρώσω μερικές δεκάδες εκατοστά, σου λέω ότι χρειάζεται ένα τρομερό είδος ανθρώπου, που του αρέσει να βασανίζεται και να υποφέρει, να προσπαθεί και να μη βλέπει αποτελέσματα, αλλά πάραυτα να ελπίζει, μόνο ένα τέτοιο είδος ανθρώπου θα ερχόταν το βράδυ να κοιμηθεί δίπλα μου (ροχαλίζω σα σαξόραλο με τρύπια εξάτμιση). Οπότε δύσκολα να βρει χειρότερα.
μολις περιεγραψες καμμια 300 ελληνικα βινυλια(ειμαι και εγω late -αντα ,για το βινυλιο παει αυτο) καψουρας και τυφλου ερωτα..για την ιστορια ουτε εσυ εχεις δει εμενα,φανταζομαι κατι σαν εσενα,με συντροφο ομως που ειναι 20 χρονια μικροτερη,αρχες -αντα,ξερω επεσες κατω τωρα,εγω να δεις οταν ανοιγω τα ματια μου διπλα της..η απολυτη ερωτικη ξεφτιλα..και οχι ουτε σε εμενα εξηγειται για τον γνωστο λογο!
κατσε φρονιμα και υσηχος..θα σου δανεισω το jag...και εκει θα εκτιμησεις....
GiannisRob
21-11-22, 11:51
Χθες (Κυριακή), το πρωί αντί να πάω εκκλησία, πήγα για μαστόρεμα, γιατί ως κάτοχο Ε39 δεν με δέχεται κανένας χώρος λατρείας, πέρα από συνεργεία και ανταλλακτικάδικα. Το μενού της ημέρας ήταν κόκκορας μακαρονάδα, με συνοδευτικά μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με ξυδάκι και σκόρδο, αλλά πριν από αυτό, είχε τοποθέτηση σωληνακίων φρένων αεροπορικού τύπου, μάρκας Goodridge.
Τα πήρα πριν κανα μήνα από Αγγλία και ήρθαν Ελλάδα στην αποσκευή καλού φίλου (επιπέδου κουμπαριάς) που ταξίδευε από τη μητέρα της αποικιοκρατίας στο ταπεινό μας προτεκτοράτο. Οπότε δεν ξέρω τι γίνεται με τελωνεία. Η άγνοια είναι ευτυχία και στην προκειμένη μεταφράζεται και σε χρήμα. Χρήμα, που έτσι και αλλιώς πάλι στο Ε39 θα ξοδευτεί βέβαια.
Για να μην μακρυγορώ, τα σωληνάκια τοποθετήθηκαν και η διαφορά είναι σημαντική, τουλάχιστον στο ελάχιστο που το δοκίμασα χθες. Επειδή αύριο αναμένεται στην Πάτρα ο πρωθυπουργός, η κακοκαιρία ξεκίνησε από χθες το πρωί, με έντονες βροχοπτώσεις, ενώ σήμερα προστέθηκαν ισχυροί άνεμοι. Λίγο νωρίτερα από το παράθυρο του γραφείου έβλεπα μια παλιά ξύλινη στέγη να κατεβαίνει το δρόμο, ακολουθώντας σε μικρή απόσταση δύο κάδους σκουπιδιών, έναν κανονικό και έναν ανακύκλωσης, που επέπλεαν κανονικά στη μέση του δρόμου κάνοντας γκελ σε κάθε δεύτερο παρκαρισμένο οιωνεί πλεούμενο ΙΧ. Καταλαβαίνετε ότι σε τέτοιες συνθήκες το Ε39 έμεινε σπίτι γιατί σιγά μην είναι και αδιάβροχο.
Πραγματικές εντυπώσεις θα σας πω μετά την αναχώρηση του ΠΘ από την περιοχή, οπότε και σύμφωνα με το δελτίο καιρού θα επιστρέψει η ξαστεριά.
Μέχρι τότε, ιδού η ρόδος:
45940
45941
αστα να πανε ειναι μ τελωνειο. ενδιαφερθηκα εγω περσυ..ουτε ο αντιπροσωπος εδω δεν θελει να φερει..περιμενω λοιπον να φυγει η γκαντεμια-της.. καταιγιδας,δεν υπονοω κατι αλλο- να γινει και κανενα ευχελαιο στην πολη ,μυστικα ,μην σας παρει και χαμπαρι και ενδιαφερομαι πολυ να μαθω τας αποδοσεις των σωληνακιων..by the way, αυτα που υπηρχανν τα σωληνακια ειχαν φθαρει η' ετσι τα αλλαξες για να βαλεις την αεροπορια?
GiannisRob
22-11-22, 13:15
by the way, αυτα που υπηρχανν τα σωληνακια ειχαν φθαρει η' ετσι τα αλλαξες για να βαλεις την αεροπορια?
Τα σωληνάκια που είχε ήταν μια χαρά, αλλά για ειρήνη μυαλού και προληπτική συντήρηση θα τα άλλαζα έτσι και αλλιώς. Οπότε γιατί όχι αεροπορία;
Πραμα που δουλευει δεν το πειραζουμε.
Ηρακλειτος
GiannisRob
21-12-22, 20:12
Σήμερα το πρωί, με το που πάω να βγω από το γκαράζ, βλέπω το δείκτη της στιγμιαίας κατανάλωσης να καρφώνεται στο τέρμα και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει αργά. Βγαίνω παραλία, και σε πορεία η κατανάλωση έδινε γύρω στα 9. Και θεώρησα ότι έλυσα τελικά το πρόβλημα των ενδείξεων οργάνων.
Η χαρά μου κράτησε περίπου 3 λεπτά, γιατί μετα η κατανάλωση είχε πάλι ένα offset καμιά 15αριά λίτρα στα 100, και η θερμοκρασία πήγε στα κόκκινα, πριν καταλήξει στη μέση.
Επόμενο βήμα, μάλλον, πριν βγει η εισαγωγή για αντικατάσταση του δεύτερου αισθητήρα, η αλλαγή καντράν...
Για την ιστορία, ο αισθητήρας θερμοκρασίας ψυκτικού που βρίσκεται κάτω από το καπάκι, μεταξύ 5ου και 6ου κυλίνδρου αντικαταστάθηκε και απ' ότι φαίνεται το πρόβλημα λύθηκε. Παρότι η αντιπροσωπεία και το εξειδικευμένο συνεργείο της καρδιάς μου διερρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι πρέπει να βγεί η εισαγωγή και το μισό μηχανοστάσιο για να αντικατασταθεί ο συγκεκριμένος αισθητήρας, τελικά ο Άρης είχε δίκιο και δεν χρειάζεται. Αρκεί μια ενδοσκοπική κάμερα, ένα έκκεντρο κλειδί για αισθητήρες λ, δύο σταυροί της μισής ίντσας, τρία εξτένσιον, μια καστάνια, ένα ζευγάρι χέρια από Τυραμόλα, αίμα, δάκρυα, ιδρώτας, υπομονή, καφές, αλκοόλ, και ένα ιερό βιβλίο για να πάρεις ιδέες για καντίλια, αφού τελειώσουν τα τυποποιημένα. Ο μηχανικός μου, που αλλάζει λάδια στο Clio και το S60 (γιατί σε αυτά δεν χαλάει κάτι άλλο) είναι πολύ μάγκας και το κατάφερε. Εγώ, όχι.
Οι νόμοι της φύσης και της φυσικής είναι γραμμένοι σε πέτρα με ανεξίτηλο μαρκαδοράκι για CD και είναι εδώ για να μείνουν. Ειδικά ο νόμος διατήρησης των υποσυστημάτων που λειτουργούν σε σχέση με αυτά που γ@μιούνται. Σαν τη διατήρηση της ορμής και της ενέργειας ένα πράγμα.
Αφού λοιπόν επισκευάσαμε το ζήτημα της ένδειξης θερμοκρασίας, συνειδητοποιήσαμε ότι η αντλία νερού κάνει φασαρία σαν τον ντράμερ των Μετάλλικα. Με τη φωνή από το παιδάκι της ραδιοφωνικής διαφήμισης των Τζάμπο να μου λέει χαιρέκακα "2 μέρες για τα Χριστούγεννα" κατάφερα και βρήκα μια αντλία SKF την οποία και πήρα στα χέρια μου πριν από λίγο και ελπίζω να προλάβουμε να τοποθετήσουμε αύριο. Πλέον χρωστάω χάρες σε πολύ περίσσότερο κόσμο απ' ότι αν κατέβαινα για βουλευτής Αχαΐας με το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών και έβγαινα.
Τέλος πάντων, είμαι άξιος της μοίρας μου και μου αξίζει να περάσω τις γιορτές οδηγόντας το Yaris της συντρόφου, η οποία όταν της τα έλεγα γέλαγε, και μετά συνειδητοποίησε πόσα χρήματα έχω δαπανήσει στο γ@μήδι φέτος σε σχέση με οτιδήποτε άλλο, οπότε και σταμάτησε να γελάει. Και αυτή, και εγώ.
Μπορείτε πλέον να στοιχηματίσετε για το ποιο είναι το επόμενο πράγμα που θα χαλάσει, αφού αντικατασταθεί η αντλία νερού.
Αν η αντλία γλύστραγε και δεν ανέβαζε πίεση, τότε ακολουθεί ψυγείο (μεγάλο ή καλοριφέρ) ή το δυσκολότερο κολλάρο ψυκτικού που υπάρχει πάνω στο όχημα...
Το επομενο πραγμα που θα χαλασει ειναι η διαθεση σου.
Γιατι θα σε αφησει απο πολλαπλασιαστη.
Ανημερα τα Χριστουγεννα.
Εχεις καβα;
GiannisRob
21-12-22, 21:23
Το επομενο πραγμα που θα χαλασει ειναι η διαθεση σου.
Γιατι θα σε αφησει απο πολλαπλασιαστη.
Ανημερα τα Χριστουγεννα.
Εχεις καβα;
Οχι. την ήπια όλη.
GiannisRob
22-12-22, 20:06
Αφού λοιπόν επισκευάσαμε το ζήτημα της ένδειξης θερμοκρασίας
Πολύ βιάστηκα. Δεν το λύσαμε. Θα επανέλθω.