Επιστροφή στο Forum : Jaguar xj6 series II 1975 Restoration (by takis n nikos)- what can possibly go wrong?
Μια και εχει γινει η περιγραφη ας ξεκινησουμε απο τα γεγονοτα απο τοτε που το jag επεσε στα χερακια και ολα ξεκινησαν τελεια με μια φλαντζαρισμενη μηχανη.....τακης διεγνωσε οτι εμεινε απο νερα, γεματο το ψυγειο βεβαια, αλλα δεν παιζει αυτο ρολο...:th_Laie_67-1::whistle:ετσι κανουν αυτα....
453394534045341453424534345344
45345
Υγ..παρατηρηστε οτι το μοτερακι μ γενικα δεν ειχε δει το χρωμα του παραφλου....πρωτες παναγιες που ακουσε τακης...
Υγ2...το καπακι επειδη ειχε γινει γκοφρε..πλανηστικε ελαφρα..για να γινει παλι ευθεια
Το αυτοκινητο φλαντζαρε τον Μαιο του 2019...μεχρι σημερα 2021 δουλευει φυσιολογικα..ο πατερας μ, που ουδεμια σχεση με τα αμαξια ειχε-παρα το jag- πει.... "οτι ο τακης τα ξερει αυτα"...ρε λες να ειναι καλος ο τακης????
Υγ..οχι δεν ειναι καλος ο τακης...οταν εγω ο υπερασχετος τον διορθωνω και εχει φτασει 70 χρονω....:whistle:
Επισης να τονισουμε οτι Τακης στο "ετσι κανουν αυτα", ειχε ενα δικιο...μετα απο ενδελεχες ψαξιμο σε διαφορα jag sites της αγγλιας ειδα οτι και εκει παρα τη διαφορα θερμοκρασιας...οι φλαντζες πηγαιναν συννεφο...α ρε αθανατη british leyland..μυρωδια θερμοκρασιας και τσουπ παρε μια φλατζουλα στη μασχαλη....
Μη γκρινιαζεις, ετσι κανουν αυτα.
Δώσε υλικό της καταστροφής στο λαό!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :th_Laie_67-1::warriorsmiley:
Επομενη ηταν η σειρα για να τσεκαρουμε για σκουρια...ευτυχως το αμαξι ουσιαστικα δεν ειχε τιποτα πλην λιγο στο πατωμα του οδηγου επιφανειακη...ευκολακι λοιπον...περασαμε μινιο-πισσαρισμα και πισσοχαρτα για ηχομωνωση περα απο προστασια απεναντι στην υγρασια ταυτοχρονα...
45346
4534745348
45349
45350
45351
45352
45353
45354
45355
45356
45357
45358
Ταυτοχρονα, οσο φτιαχναμε τα πατωματα ειπα να κανω ενα detailing μεσα...παρατηρηστε το πριν και το μετα....αρχικα στα λαθισματα..
45362
45363
45364
45365
45366
45367
45368
Πισω καθισμα...
45369
45370
45371
45372
45373
Υγ...Πραγματικα αλλαξαν χρωμα!!
Και τελος οι πλαινες χουφτες καθαριστηκαν καθως οι πλαινες ταπετσαριες ειχαν φτιαχτει παντελως λαθος στο παρελθον και ξαναφτιαχτηκαν απο την αρχη..
45374
45375
45376
45377
TΙ ΑΜΑΞΑΡΑ?!?!!? Mπράβο ρε Νίκο!!! :hyper::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::th umbsup::thumbsup:
Συνεχιζουμε...καθαρισμος ζαντων....
45378453794538045381
45382
45383
Υγ...ομορφες δεν εγιναν οι μαμα ζαντες???
Υγ2...μαμα ή sovereign ζαντες??
Και ενα καλο detailing μεσα ηταν σχεδον λυτρωτικο ...πραγματικα δοκιμαστε το (μονο με καλα προιοντα ομως ...αλλιως παιζει να γινει χαλια...)
45384
45385
Υγ...ειμαστε work in progress...μη παρεξηγειτε αυτα που λειπουν...
Διπλα τασακια. Ποσο incorrect για την εποχη μας ε?
Διπλα τασακια. Ποσο incorrect για την εποχη μας ε?
Στην τελευταια φωτο..θα δεις και τα τασακια που μπαινουν στις πισω πορτες και τα χω καθαρισει στο καθισμα του συνοδηγου. 4 τασακια λοιπον!!!
Στην τελευταια φωτο..θα δεις και τα τασακια που μπαινουν στις πισω πορτες και τα χω καθαρισει στο καθισμα του συνοδηγου. 4 τασακια λοιπον!!!
Βάλε κυρ.Στέφανεεεεε :thumbsup:
Βάλε κυρ.Στέφανεεεεε :thumbsup:
και το 34άρι είχε πίσω αναπτήρα, τασάκι ξεχωριστό στις πίσω πόρτες και φωτισμό για τον κάθε επιβάτη. :D
Η φινέτσα των jags όμως είναι ανεπανάλιπτη.
Συνεχεια...καθαρισμα χωρου αποσκευων..το οποιο δε βγηκε οπως ηθελα και θα ξαναγινει...
45387
45388
45389
45390
Υγ...δε τελειωνει αυτο το πραμα!!!
Συνεχιζουμε...πρωτες δοκιμες οι καινουργιες πλαινες ταπετσαριες....επιτηδες διαλεξα να κανει αντιθεση στο χρωμα...για πειτε καμια γνωμη!!!!
45391
45392
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: :thumbsup::thumbsup:
Συνεχιζουμε με τον καθαρισμο του χωρου αποσκευων...45393453944539545396
45397
Μπηκε ενα καινουργιο ηχομωνοτικο να καλυψει τα παλια και τα πλαινα τμηματα περαστηκαν με trim dresser με αρκετα καλο αποτελεσμα στην τελευταια φωτο!!
Πολύ ωραία δουλειά και ωραία παρουσίαση.
Δε ρίχνεις ένα βάψιμο στα πλαϊνά;
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: :thumbsup:
Πολύ ωραία δουλειά και ωραία παρουσίαση.
Δε ρίχνεις ένα βάψιμο στα πλαϊνά;
Κατσε να δουμε τι θα κανει αυτο το trim dressing αμα το περασω κανα-δυο φορες ακομα..παντως ηδη εχει διαφορα!!
Ρε παιδι μου παντως αυτα τα παλια αμαξια οτι και να λενε εχουν μια πολυ διαφορετικη γοητεια. Τωρα μολις με γυρισε σπιτι το jag. Με λιγη φροντιδα και καμια βολτα που και που το αμαξι εχει μεταμορφωθει!!Δουλευουν ολα σωστα αρκει να το πηγαινεις βολτα.Δεν ειναι οπως τα σημερινα,ολο λαμπακια και ηλεκτρικα, μια μπαταρια και εφυγες. Τα αμαξια πεθαινουν αμα δεν τα κινεις, ποσο μαλλον τα παλια!Μην τα παρατατε, δειχτε τους λιγη αγαπη και αυτα θα σας το ξεπληρωσουν..!!!
Χτες παρολλα τα κρυα...ειχα λιγο χρονο..οποτε εφτιαξα το map!Το map δεν εχει σχεση με μετρητες αερα κτλ κτλ..αλλα ειναι ενα κουμπακι μεσα που απλα αναβει στην κεντρικη κονσολα για να διαβασεις τον χαρτη!!!!!
45399
Υγ..ειναι το πρωτο κουμπι απο τα δεξια..και κοκκινιζουν στο κατω μερος τους οταν ειναι πατημενα...εξυπνο?μαλλον δεν εχουμε εφευρει τα τελευταια χρονια εμεις τον τροχο!!!:whistle:
Υγ2..παρατηρηστε επισης οτι τη στιγμη της φωτογραφιας στα αριστερα κουμπακια , το τερμα αριστερα σου δειχνει ποιο ρεζερβουαρ χρησιμοποιεις. Το κοκκινο πατημενο κατω λαμπακι εδω ειναι βελακι και σου δειχνει το αριστερο!!!
Δε μας το είπες ότι έχει 2 ρεζερβουάρ. Οπότε έχει 2 τάπες πλήρωσης;
Μόλις παρατήρησα τη φωτογραφία, ναι.
Δε μας το είπες ότι έχει 2 ρεζερβουάρ. Οπότε έχει 2 τάπες πλήρωσης;
Μόλις παρατήρησα τη φωτογραφία, ναι.
Εργα τεχνης!
45400
Καινουργιος-μεταχειρα μεσαιος καθρεφτης!!
45401
45402
45403
45404
Παμε και σε λιγο ωραιο detailing!καποιο παλιο καλο χερακι ειχε βαλει στραβα την κονσολα του air condition (1975 υπενθυμιζω!!) και του ραδιοφωνου κασσετα-pioneer εποχης...οποτε αφου λυθηκαν...ας τα καθαρισουμε και πραγματικα καλα...njoy!!
45405
45406
45407
45408
45409
45410
Υγ...ελπιζω το αποτελεσμα να σας αρεσει!!!
Υγ...ελπιζω το αποτελεσμα να σας αρεσει!!!
Πολύ καλό το αποτέλεσμα Νικο!!! Μπράβο για την ενασχόληση!
Παμε και ενα καθαρισμα τα πισω οπισθεν φαναρια γιατι φαινοντουσαν χαλια!!
45411
45412
45413
45414
45415
Υγ..δυστυχως μεσα εχουν χαλασει οπως βλεπετε...αλλα αμα βρω θα τα αντικαταστησω...η βουρτσα εκανε επικη δουλεια..δεν της το ειχα!!!δυστυχως δεν εβγαλα ακριβως το πριν..αλλα το μετα ειναι πολυ πολυ ωραιο!!
Υγ..δυστυχως μεσα εχουν χαλασει οπως βλεπετε...αλλα αμα βρω θα τα αντικαταστησω...η βουρτσα εκανε επικη δουλεια..δεν της το ειχα!!!δυστυχως δεν εβγαλα ακριβως το πριν..αλλα το μετα ειναι πολυ πολυ ωραιο!!
Αυτό μέσα τι είναι?!? Σφουγγάρι?!!?
Σαν φλάτζα στεγανοποίησης μου κάνει που έχει ξεραθεί με τα χρόνια. Ίσως μπορείς να φτιάξεις και στο χέρι αν δεν υπάρχει σαν part πλέον :original:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2021/12/industrialrubbersheet500x500-1.jpg
Αυτό μέσα τι είναι?!? Σφουγγάρι?!!?
Βασιλη ειναι σαν σφουγγαρακια που εσωκλειουν το φαναρι για να μη μπει υγρασια. αυτα με τα χρονια χαλανε, οποτε το φαναρι δεν παταει-σφραγιζει καλα, μπαινει η υγρασια και το καιει. Τωρα εγω τα πατησα να δω αν ειχαν υγρασια, ευτυχως οχι, αλλιως με εβλεπα με το πιστολακι των μαλλιων να τα στεγνωνα!!!
Κοιτα, μπορω να κολλησω σφουγγάρι απο το πορτ μπαγκαζ που εφτιαξα!μια χαρα θα δουλεψει!!!
Κάνε κάτι, μη το αφήσεις έτσι.
Καταρχας χρονια πολλα σε ολους με υγεια για σας και τις φαμιλιες σας!!!!
το projectaki σιγα σιγα τελειωνει αν και αυτα δεν τελειωνουν ποτε! Περιμενω μεσα στις μερες να μου ερθουν και οι χουφτες,οι οποιες ξαναντυθηκαν γιατι ετσι εκρινα οτι επρεπε. ειναι αυτες που μπαινουν πανω στις πλαινες ταπετσαριες, και αφου τις τοποθετησω, τελειωσουμε (για τωρα) με το εσωτερικο. Με αυτα και αυτα φτανουμε γυρω στο 90% της δουλειας που επρεπε να γινει και το μονο αμεσο που χρειαζεται ειναι να παει το αμαξι μετα στο φανοποιο γιατι εχει πεταξει κατι σκουριτσες σε καποια σημεια, λογω κακου τριψιματος πριν 4 χρονια που βαφτηκε, και θα γινει σουπερ..
το αμαξι οπως και τωρα θα βγαινει για να μη χαλαει, μια και επιτελους ο νομος μας το επιτρεπει!!!χωρις την ψυχη στο στομα και με ασφαλεια αυτοκινητου παρακαλω θα μπορουμε να τα κυκλοφορουμε..
φυσικα η ενασχοληση δε σταματα.. εχω καμποσο υλικο να φτιαχνω..stay tuned
υγ..σας θερμο-ευχαριστω για την υποστηριξη. για μενα, οσοι με ξερουν καλυτερα, ξερουν ποση σημασια εχει να το κανω οσο το δυνατον καλυτερο. καθαρα ερασιτεχνικα λοιπον το παλευουμε!!!
υγ2..ο τακης ειναι λιγο ανωτερος απο ερασιτεχνης, και αμα δεν επιβλεπω απο πολυ κοντα, πιστεψτε με στις φωτος θα βλεπατε τερατα...
υγ2..ο τακης ειναι λιγο ανωτερος απο ερασιτεχνης, και αμα δεν επιβλεπω απο πολυ κοντα, πιστεψτε με στις φωτος θα βλεπατε τερατα...
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Καλη απολαυση λοιπον.
Ο νεος νομος, τι προβλεπει (χοντρικα);
Ρωταω μηπως και ξεθαψω και εγω τιποτα απο το παρελθον.
Καλη απολαυση λοιπον.
Ο νεος νομος, τι προβλεπει (χοντρικα);
Ρωταω μηπως και ξεθαψω και εγω τιποτα απο το παρελθον.
Πολυ χοντρικα...μπορεις να βγαινεις κανονικα, οχι οπως παλια για συντηρηση και συνεργειο και καλα...δινεις καποια λεφτα για ιστορικες στις ομοσπονδιες αλλα δινεις αναγκαστικα και κατι λιγα για ασφαλεια αυτοκινητου και εισαι και καλυμενος σε περιπτωση στραβης!!!
Με 200 ευρώ κυκλοφορείς ότι θες πια.
Επιπλέον, για την κυκλοφορία επιβατικού αυτοκινήτου ιστορικού ενδιαφέροντος με κυβισμό έως και 999 κ.εκ. καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας ύψους 50 ευρώ, για αυτά με κυβισμό από 1.000 κ.εκ. έως και 1.999 κ.εκ. 100 ευρώ, ενώ με κυβισμό άνω των 2.000 κ.εκ. καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας 200 ευρώ.
Για όσο κρατήσει βέβαια, γιατί θεωρώ με αυτό το πλαίσιο δεν πρόκειται να πάει μακρυά και θα αποτύχει (food for thought, ο στόλος αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι ηδη 25-30 έτη ο μέσος όρος και ίσως και παραπάνω - Ε36 ηδη στο 30 και ο νοών νοείτω...). Δυστυχώς για μια ακόμα φορά λύσεις των άκρων και σε λίγο καιρό θα αναμασάμε πάλι τα ίδια προβλήματα...:thumbsdown:
είναι η έκδοση των ιστορικών πινακίδων να γίνεται από το υπουργείο Υποδομών, αντί των ενώσεων (ΦΙΛΠΑ και ΕΟΟΕ) που εκδίδουν σήμερα τα στοιχεία κυκλοφορίας.
Οι ασφαλιστικές άραγε πόσο θα πάνε τα ασφάλιστρα για αυτά τα αυτοκίνητα? :think:
https://www.carandmotor.gr/nea/poies-oi-nees-rythmiseis-gia-ta-istorika-ohimata
https://www.gocar.gr/news/feed/36021,Istorika_Aytokinhta_Oles_oi_allages_poy_.htm l
Στο θεμα μας...αλλη μια ωραια λεπτομερεια που αξιζε τον κοπο ηταν η αντικατασταση του χρωμιομενου trim στην κεντρικη κονσολα καθως ειχε γερασει το παλιο...αφου googlara και με δυσκολια βρηκα το trim inox chrome ευκαμπτο..ξεκινησα
45417
45418
45419
45420
45421
Υγ..για να σας προλαβω..δεν εχει τελειωσει καθως πρεπει να βγει η κονσολα και να πατησει παντου σωστα...αλλα η διαφορα πιστευω ειναι εμφανης το πριν με το μετα!!!!
Α, τέτοιο είναι; Είχαμε πάρει κι εμείς πριν 25-30 χρόνια και βάλαμε στο Kadett του πατέρα μου, τότε.
Μερικες τελικες πινελιες...δεν αποκαλυπτω...ακομα
45422
45423
Οχι που δε θα προλαβαινα...
45425
45426
45428
Καλη χρονια να χουμε!!!
Νικελ εξατμισεις...γυαλισμα..και αφου πεταξα ενα 10+αρι plus σε μλκιες που μου συστησε η autoplus...πηγα παλι σε σωστο μαγαζι detailing και πηρα το σωστο εργαλειο, τη σωστη αλοιφη...παρεπιπτωντως οτι δειτε κοκκινο στις φωτος ειναι το iron remover για να βγαλουμε αρχικα επειφανειακη σκουρια..
45452
45453
45454
45455
45456
Τελεια δεν ειναι...αλλα 10 φορες καλυτερη σιγουρα!!!
Παμε και στο αριστερο tip
45457
45458
45459
45460
45461
Το αριστερο δεν γυαλισε οσο το δεξι..αλλα και παλι σε σχεση με πριν το χαος..
Για πες ρε Νίκο τα προϊόντα, να κάνουμε και το E30.
Για πες ρε Νίκο τα προϊόντα, να κάνουμε και το E30.
1)Auto finesse iron out
2)Auto finesse Mercury
Εγω προσωπικα εχω ενθουσιαστει με τη συγκεκριμενη μαρκα..και πραγματι ειναι φοβερα προιοντα...αντιστοιχα ειναι και οι chemical guys...και μετα παμε σε πιο κλασικες μαρκες βλεπε autoglym, meguirs κτλ κτλ..
Υγ...μεχρι προτινος οι κλασικοι παιζαν μπαλα μονοι τους...οι καινουργιοι ομως αμα σας πω οτι μου φαινονται πιο επαγγελματικοι!!!!
ειναι πολυ καλη εταιρεια με αξιολογα προιοντα που δυστυχως αν και 10 χρονια στην αγορα δεν εχουν τυχει ακομα μεγαλης αναγνωρισης και μαρκετινκ στην ελλαδα.ειναι απο τις νεες εταιρειες με προιοντα περιποιησης που ειναι water based σε αντιθεση με τις παλιες εταιρειες που χρησιμοποιουσαν κυριως silicone based.
Νικελ εξατμισεις...γυαλισμα..και αφου πεταξα ενα 10+αρι plus σε μλκιες που μου συστησε η autoplus...πηγα παλι σε σωστο μαγαζι detailing και πηρα το σωστο εργαλειο, τη σωστη αλοιφη...παρεπιπτωντως οτι δειτε κοκκινο στις φωτος ειναι το iron remover για να βγαλουμε αρχικα επειφανειακη σκουρια..
Το αριστερο δεν γυαλισε οσο το δεξι..αλλα και παλι σε σχεση με πριν το χαος..
Ποιό ήταν αυτό το iron remover Nίκο?:) Το Auto finesse iron out?
Ποιό ήταν αυτό το iron remover Nίκο?:) Το Auto finesse iron out?
Ακριβως...
Ακριβως...
Θα το δοκιμάσω μαζί με το γυαλιστικό σου γιατί εχω ακριβώς το ίδιο θέμα!!! Το γυάλισμα το έκανες με το χέρι ή με αλοιφαδόρο?
Θα το δοκιμάσω μαζί με το γυαλιστικό σου γιατί εχω ακριβώς το ίδιο θέμα!!! Το γυάλισμα το έκανες με το χέρι ή με αλοιφαδόρο?
Χερι και υπομονη φιλε....πολλοι χρησιμοποιουν συρματακι για τετοιες φασεις σε νικελ..θα δοκιμασω και αυτο...αλλα λιγακι το φοβαμαι...ιδωμεν
Χερι και υπομονη φιλε....πολλοι χρησιμοποιουν συρματακι για τετοιες φασεις σε νικελ..θα δοκιμασω και αυτο...αλλα λιγακι το φοβαμαι...ιδωμεν
Δε θα δοκίμαζα συρματάκι Νίκο! Σίγουρα θα το τραυματίσει πιστεύω ;)
Next...καθαρισμος,ταινια διπλης οψης και check the net for placement, njoy the φωτος..
45468
45469
45470
45471
45472
45473
Μετα απο κανα χρονο προσπαθειας..εβγαλα και το παλιο σημα....:shok::th_Laie_67-1::ranting2:
45474
Μετα απο κανα χρονο προσπαθειας..εβγαλα και το παλιο σημα....
Κακώς φίλε! Αυτό ειναι ΒΙΝΤΑΤΖ και θα ανέβαζε την αξία του αυτοκινήτου! ΕΓΚΛΗΜΑ! :th_Laie_67-1:
Next...καθαρισμος,ταινια διπλης οψης και check the net for placement, njoy the φωτος..
:thumbsup::thumbsup:
Οχι. Ποτε.
Purple metal shine, της california customs.
Εχω αν θες.
Ετοιμη και η εταζερα...καινουργιο χαρτονι και δερματινη!!
4547845479
45480
Δεν υπαρχει πιο ωραιο πραγμα απο την αναγνωριση της προσπαθειας και γιαυτο σας ευχαριστω ολους εδω!!!
Ελα ομως που γινεται χαμος και στο δρομο!!σημερα λοιπον με προσεγγισε κυριουλης γυρω στα 60 οπου εχει 2-3 τετοια παρακαλω και ανταλαξαμε τηλεφωνα για know how..αλλα και κανα ανταλλακτικο αμα περισσευει...υπαρχουν φαινεται λιγοι τρελοι ακομα....
Στα δικα μας τωρα...περιμενω σηματακια jaguar πλαι και πισω και μπηκαν και σωστες μοκετουλες εμπρος...
Ετοιμες και οι αλλες 2 ζαντες...δεν τις ειχα προλαβει ολες πριν αλλα ασχοληθηκα...iron out, πολυ πιεστικο και λιγο τριψιμο τα xρωμιομενα στεφανια και ενα πραγματικα ωραιο αποτελεσμα!!!!njoy
45485
45486
45487
4548845490
Σας ακουω...τι λετε να μπουν?????
Υγ...(εγω εχω ψηθει!!!)
Σας ακουω...τι λετε να μπουν?????
Υγ...(εγω εχω ψηθει!!!)
ΜΠΑΞΕΕΕ ΝΙΚΟ!!! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Αυτό θα πει ιστορικό αυτοκίνητο :tt1:
Εξυπακουεται.
Δεν είναι τόσο απλό το πράμα.
Με τις μαμά αναδεικνύεται ο κλασσική του πλευρά, με τις άλλες οι σπορ του καταβολές του ιαγουάρου.
Εγώ θα τις μπαζοέβγαζα ανάλογα με την περίσταση :laughing:
Δεν είναι τόσο απλό το πράμα.
Με τις μαμά αναδεικνύεται ο κλασσική του πλευρά, με τις άλλες οι σπορ του καταβολές του ιαγουάρου.
Εγώ θα τις μπαζοέβγαζα ανάλογα με την περίσταση :laughing:
Αυτό ακριβώς κι εγώ.
Δυστυχως θα σας στεναχωρησω για τωρα...παλεψα να βαλω σημερα τις ζαντες..αλλα καποια μπουλονια ειχαν αντιθετη αποψη....συγκεκριμενα τουλαχιστον 1 σε καθε ζαντα τρωγοταν οταν εβαζα το σταυρο και γυρναγε τρελλα..σταματησα για να μη το φαω τελειως...αποτελεσμα μηδεν...Τακης, ως απο μηχανης θεος, με διαβεβαιωσε οτι θα τα καταφερει! επιφυλασομαι!!!
45502
Υγ....παντα μια ζαντα απο κατω, οταν σηκωνετε βαρυ αμαξι, μονοι σας...με εχει σωσει αυτο το κολπο χρονια τωρα!!!!
Τα αλλαζεις ολα τα μπουλονια φυσικα. Trust me on this, σημερα ηταν ενα, αυριο θα ειναι αλλο.
Εννοείται τα αλλάζεις. Είχα πάθει το ίδιο με ένα μπουλόνι στο BMW στη Γερμανία. Ο μηχανικός που πήγα να το βγάλει, πρώτα το χτύπησε με ένα βαρύ σφυρί από πάνω, προς τα μέσα μερικές φορές. Μετά προσπάθησε να το ξεβιδώσει και τα κατάφερε. Κάνε το ίδιο.
Percussive shocking λέγεται αυτή η τεχνική.
Μάλλον τις sovereign - πως τις λένε. :think:
Μάλλον τις sovereign - πως τις λένε. :think:
Λαθος δικο μ, ειναι απο σειρα 3!!!
Δεκτες ολεςςςς οι γνωμεςςς παιδιαα!!!!υποκειμενικο ειναι εξαλλου!!
Ας υποθεσουμε πως βρισκομαστε απεναντι στην Μισελ Φαϊφερ οπου εδω και 61 χρονια το μονο που κανει ειναι να ωριμαζει και οχι να γερναει.
Και ενω φοραει την στενη μαυρη τουαλετα της, κραταει στο χερι το κομψο δερματινο τσαντακι με την αλυσιδιτσα του και εχει τονισει την ομορφια της χωρις να κρυψει καμμια ρυτιδα ερχεται ενα βημα εμπρος και παρατηρουμε τα αθλητικα nike air max που εχει επιλεξει να συμπληρωσει την εμφανιση της.
Δεν ειναι E30 να πεις «λευκα φλας, bbs αραχνη και χαμηλωμα».
XJ ειναι… ασε που με τις σιδερενιες θα ειναι και πιο comfy στο δρομο.
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=45504&d=1642506930&thumb=1
ΑΣΥΖΗΤΗΤΑ!
Μετα απο αρκετο παιδεμα...και πεταμα τα μπουλονια απο τις αλλες ζαντες...njoy
45505
45506
45507
Φυσικα και τα αλλα λαστιχα ειχαν και προκα...
45508
4550945510
Υγ..μετα απο μερικα χιλιομετρακια...το αμαξι "περπαταει" σιγουρα καλυτερα απο οτι με τις αλλες!!!τι σου κανει το "μαμα"....!!!!
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Ηταν μια απο "αυτες" τις μερες...οτι επιασε τακης το κανε πουτανα....
45511
45512
45513
Αυτο που βλεπετε ειναι κολα...οταν λεμε οτι γεμισε το αμαξι το εννοω...
Συνεχιζουμε...το δερματακι που πατα το πλαινο ηχειο στα ποδια του οδηγου....κοιταξτε μεταμορφωση...και μετα τακης τοποθετησε....
45514
45515
45516
Υγ..αυτη ειναι η κεραια..που κολλησε...
45517
Υγ2....ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ.....ακομα καθαριζω....με συγχωρειτε για τα γαλλικα μ...αλλα πραγματικα τα κανε μανταρα...γκρρρρρρ
nikos valvetronic
21-01-22, 22:24
Νικ ο κατασκευαστής εκεί είχε πρόβλεψη για τα ηχεία? Μου φαίνεται λίγο ξένο έτσι. Βέβαια εκείνα τα χρόνια ελάχιστα αμάξια είχαν
μαμά ράδιο και ηχεία αλλά εδώ είσαι Jag.! Εκείνο το AIR είναι το τσοκ??
Τωρα αν πω εγω πως η ζαντα θα μου αρεσε να ειναι ιδιο χρωμα με το αμαξι και να κανει αντιθεση με τα χρωμια θα ειμαι καγκουρας?
Νικ ο κατασκευαστής εκεί είχε πρόβλεψη για τα ηχεία? Μου φαίνεται λίγο ξένο έτσι. Βέβαια εκείνα τα χρόνια ελάχιστα αμάξια είχαν
μαμά ράδιο και ηχεία αλλά εδώ είσαι Jag.! Εκείνο το AIR είναι το τσοκ??
Κι ομως εκει ειναι η θεση, οσα χρονια το χουμε εκει ηταν...θα βγαλω φωτο στα ποδια του συνοδηγου να δειτε που δεν εχει πειραχτει ποτε...στο επομενο μοντελο-σειρα 3- μου φαινεται τα μετακομισαν στην πορτα τα ηχεια!!
Υγ..το air ειναι αερισμος για τα ποδια, δηλαδη οταν βαλεις τη θερμανση..και εχεις ανοιξει και αυτο παει και εκει..!αλλιως οχι
Δειτε και απο δεξια...η βιδα σιγουρα εχει μπει μετα..
45521
Τις προαλλες λοιπον, με την επερχομενη κακοκαιρια ειπα και εγω να μετακινησω την κουκλα σε κατι στεγασμενο. Ολα καλα και ωραια μεχρι εδω...φτανοντας ομως ειδα αυτο...καποιο κολαρο ειχε αποφασισει να τρυπησει και να σταζει για τα καλα...
45533
Αναγκαστικα λοιπον κουκουλα..και ο θεος βοηθος...
45534
45535
45536
Γενικα δε θελω να βαζω κουκουλες σε τετοιες καταστασεις αλλα εδω δεν μπορουσα να κανω αλλιως...και το αμαξακι για 3 μερες ηταν προστατευμενο, τελος καλο ολα καλα
Υγ...το προβλημα με τις κουκουλες ειναι οταν μεινουν βρεγμενες...αυτο απαγορευεται, εκει μπορει να κανεις απειρη ζημια σε χρωμα και αμαξωμα
Τί έσταξε;
Κολαρο ψυγειου....
Στην ένωση; Τρύπησε; Το έφτιαξε; Άντε πες λεπτομέρειες.
Τη μερα που πηγα να το παρω, ειδα οτι το μεγαλο κολαρο του ψυγειου ειχε σαπισει και εχανε..αντε βρες το τωρα..γιαυτο και εμεινε το αμαξι εκει...δε το χω φτιαξει ακομα..ακομα χιονια εχει ρε πετραν!!!
Τη μερα που πηγα να το παρω, ειδα οτι το μεγαλο κολαρο του ψυγειου ειχε σαπισει και εχανε..αντε βρες το τωρα..γιαυτο και εμεινε το αμαξι εκει...δε το χω φτιαξει ακομα..ακομα χιονια εχει ρε πετραν!!!
Δεν ξέρω τι σχήμα και μήκος έχει, αλλά ελλείψει άλλης επιλογής, μπορείς να πας σε μαγαζί με σωληνώσεις σιλικόνης και να παραγγείλεις ένα με τις σωστές διαστάσεις
Δεν ξέρω τι σχήμα και μήκος έχει, αλλά ελλείψει άλλης επιλογής, μπορείς να πας σε μαγαζί με σωληνώσεις σιλικόνης και να παραγγείλεις ένα με τις σωστές διαστάσεις
δεν ειναι δυσκολο κολαρο...θα βρουμε..
Μια και το αμαξι θελει κολαρο ακομα...ας κανουμε κουκλες τις ζαντες!!!
Εχουμε και λεμε..στις σιδεροζαντες...ενα σπρευ γκριζο απο την skf ειναι οτι πρεπει αφου πρωτα τις τριψουμε με γυαλοχαρτο (400, 240 επελεξα)...πρωτη φορα λοιπον και για μενα...με 7 βαθμους κελσιου...
45538
45539
45540
45541
45542
45543
2η ζαντα
4554445545
45546
45547
45548
45549
Υγ..και λιγο βαψιμο τα λαστιχα δε βλαπτει...:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Και το τελικο αποτελεσμα..!!
45551
45552
Και οι αλλες δυο ζαντες...το πριν...
45557
45558
Και το μετα!!!!
45559
45560
ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ !!!!
45561
45562
Με τα φουσκωματάκια στο φτερό δεν θα κάνεις κάτι;
Με τα φουσκωματάκια στο φτερό δεν θα κάνεις κάτι;
Θα παω να βρισω..τον φανοποιο φιλο του τακη..που το εβαψε...ειναι ενα απο τα επομενα..stay tuned
Υγ..εχει και αλλα 10 τετοια....
Πιθανότατα έχει σκουριά από κάτω, οπότε απλό βάψιμο δεν θα κάνει τίποτα, θέλει είτε ΠΟΛΥ τρίψιμο, είτε κόψιμο και κόλλημα νέου μετάλλου
Πιθανότατα έχει σκουριά από κάτω, οπότε απλό βάψιμο δεν θα κάνει τίποτα, θέλει είτε ΠΟΛΥ τρίψιμο, είτε κόψιμο και κόλλημα νέου μετάλλου
Ευτυχως αυτα ειναι επιφανειακα τα μισα..αλλα εχει και σε αλλα σημεια αρκετα χειροτερα...και ολα αυτα οφειλονται στο οτι οταν βαφτηκε το 2016 δεν τριφτηκε οπως επρεπε το ταλαιπωρο αμαξακι και μετα να μπει απο πανω το αντισκωριακο, υπαρχουν φοβερα προιοντα πλεον να τονισω!!!
Τωρα μολις τελειωσω απο οτι μηχανικο χρειαζεται ακομα..το αμαξι θα παει στον ιδιο, γιατι φυσικα εχει πληρωθει, και θα τσεκαριστει παντου...φυσικα οτι χρειαστει να γινει θα γινει..ειτε κοψιμο ειτε βαψιμο προφανως!!
Ρεγουλαρισμα πισω καπω και σηματακι καθως κατι καλοπαιδα το ειχαν κλεψει...
45572
45573
45574
Και επειδη παντα σε τετοια projects υπαρχουν και αναποδιες..παρε και ενα σασμανακι στη μασχαλη...οταν ξαφνικα περα απο το κολαρο αρχισαν να τρεχουν και αλλα υγρα κατω απο το αμαξι...τακης εν δρασει..
45599
45600
45601
45602
Το φτιαχνουμε λοιπον...το βγαζω δοκιμη να το στρωσω και μετα τα 70km/h ακουω ενα ελασμα να πεταγεται απο το πισω μερος του αυτοκινητου και ενα θορυβο απο το διαφορικο πισω..για να μη σας μακρυγορω ο σταυρος ειχε σχεδον βγει...κανω στην ακρη προφανως και βριζοντας τακη...
45603
Φτιαχτηκε και αυτο και ολα δειχνουν να δουλευουν σωστα..προς το παρον..το σασμαν εχει γινει βελουδο και σχεδον ανεπαισθητο στις αλλαγες...ετσι για να μη κραζω μονο...!!
Με το καλο να το φτιάξεις Νίκο!!! :(
Με το καλο να το φτιάξεις Νίκο!!! :(
Ειναι ηδη ετοιμο!!! ολα οκ!
μπραβο που προσεχετε οσοι μπορειτε κλασικα αυτοκινητα,πολυ καλη δουλεια συγχαρητηρια
Ολα βαινουν καλως...η αμαξαρα παει υπεροχα, αργα ακομα γιατι στρωνω σασμαν, αλλα υπεροχα...και επομενη μας σταση ο φανοποιος...μαλλον απο βδομαδα!!!
45616
:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup: :thumbsup:
Ηρθαν και τα σηματακια μας!!!!
45617
45618
45619
Λοιπον..για να μπει το μπρος σημα πρεπει να βγει η μασκα..οποτε με την ευκαιρια καθαριστηκαν για αλλη μια φορα!!
45620
45621
4562245623
45624
45625
45626
Λοιπον..για να μπει το μπρος σημα πρεπει να βγει η μασκα..οποτε με την ευκαιρια καθαριστηκαν για αλλη μια φορα!!
ΕΡΩΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!!!!!
Ενω γενικα ειμαι κατα στα βαψιματα των ελαστικων εκανα μια δοκιμη στα λαστιχα μας με ψαγμενο προιον που δεν φαινεται τσιγγανια...satin της auto finesse
Το πριν:
45628
Το μετα:
45629
45630
Είχα δοκιμάσει και εγώ -πολύ παλιά- τέτοιου είδους "βάψιμο" στα λάστιχα, όχι με spray αλλά ειδικό προϊόν, ήταν σαν πολύ μαλακό κερί, αν θυμάμαι καλά, που το πέρναγες με πινέλο, και υποτίθεται ότι "έτρεφε" το ελαστικό συν του έδινε πίσω λίγο πιο μαύρο χρώμα. Δεν θυμάμαι αν είχα κάποιο θέμα με τα ελαστικά μετά από καιρό, πάντως τη δουλειά που έλεγε την έκανε....
Είχα δοκιμάσει και εγώ -πολύ παλιά- τέτοιου είδους "βάψιμο" στα λάστιχα, όχι με spray αλλά ειδικό προϊόν, ήταν σαν πολύ μαλακό κερί, αν θυμάμαι καλά, που το πέρναγες με πινέλο, και υποτίθεται ότι "έτρεφε" το ελαστικό συν του έδινε πίσω λίγο πιο μαύρο χρώμα. Δεν θυμάμαι αν είχα κάποιο θέμα με τα ελαστικά μετά από καιρό, πάντως τη δουλειά που έλεγε την έκανε....
οπως το λες..δεν ειναι τιποτε φοβερο..αλλα σε παλια λαστιχα οπως εδω τα κανει να δειχνουν αρκετα ομορφα χωρις να φαινονται καγκουρικα και υπερβολικα, οπως κανουν οι μαντραδες γενικα σε ταμπλο και λαστιχα!!!το αποτελεσμα με εχει ικανοποιησει..δε περιμενα κατι καλυτερο..το συστηνω
και μετα απο ολα αυτα,εμεινα και στο δρομο τις προαλλες, αλλα ας τα παρω απο την αρχη...
Μια και ειμαι ακομα σε φαση στρωσιματος του σασμαν γενικα προσπαθω να το βγαζω οσο μπορω το αμαξι να πατησουν σωστα ολα μεσα. Για την ιστορια εχω κανει 160km αλλα τα τελευταια ειχαν λιγο περιπετεια παραπανω...παρεα λοιπον με τα σηματακια πιο πανω αλλαξαμε και λαδακια μια και ειχαν να αλλαχτουν 5 χρονια (υπολογιζω)..την τριτη λοιπον που μας περασε ερχεται η ευκαιρια και πρεπει να πεταχτω στον αγιο στεφανο για δουλιτσα-χαρτουρα..ευκολακι καθως θα παραλαμβανα κατι χαρτια απο μια συνεργατιδα μου..ολα καλα και αγια λοιπον παμε βαζουμε 50 ευρω βενζινη, 26 λιτρα τονιζω, και μπαινουμε μια αττικη οδο. Πραγματι το βαπορακι μας παει ανετα με μια 100αρα ακουγοντας ταυτοχρονα μουσικουλα χωρις το παραμικρο κιχ να χαλαει την ηρεμια μας. Φτανω λοιπον Αγιο Στεφανο, κανω τη δουλιτσα μου και ξεκιναω τον δρομο του γυρισμου..1 η ωρα λοιπον το μεσημερι και βγαινω και παλι εθνικη για να γυρισω στο γραφειο..η εθνικη να εχει φραξει πριν απο την βαρυμπομπη, οτι ακριβως δεν πρεπει να γινει με ενα αμαξι 47 χρονων με φουλ αμφιβολη αξιοπιστια που επαιρνε ακομα και στην αγγλια φωτια...επειδη λοιπον το καλο το μονοπατι ξερει και αλλο παλικαρι-ευτυχως δυο φανες γρηγορες που ελεγχονται απο μεσα παιρνουν μπροστα μην εχουμε ανατιναξη- παραφλου εχουμε, κυκλωμα σωστο εχουμε βαζω και την θερμανση και ο θεος βοηθος...για να μη μακρυγορω το καημενο για 1 ωρα κολλημενο στην κινηση δεν σηκωσε ποτε θερμοκρασια αλλα για κακη μ τυχη καταναλωσε για πλακα τα 26 λιτρα που ειχα βαλει..
ενω λοιπον ολοι εχουν πηξει αντιλαμβανομαι οτι το αμαξι αρχιζει τα σκορτσαρισματα και βγαινω αναγκαστικα στη λεα, οπου ενας τερμα μλκς φορτηγατζης βλεπει ενα jaguar με αλαρμ και σχεδον σβηστο να ερχεται και δεν ανοιγει δρομο, κακο ψοφο να χει εκει που ειναι. με τα πολλα ανοιγει το δρομο αλλα ηδη το αμαξι μου εχει σβησει μεσα στην εθνικη οδο και πηγαινω με τη φορα να βγω εκτος οπου βρω..δυστυχως ειμαι ατυχος και βγαινω στην εξοδο μεταμορφωσης οπου ειναι ανηφορια και καπου στη μεση της στροφης μενω!!!!!
Απο δω και μπρος αρχιζει το γελιο...
ερχεται φορτηγατζης ο οποιος δεν περναει με τιποτα και βαζουμε σπρωχτο το jag στην ακρη...αλλα και παλι δεν περναει..
επομενη ερχεται η αστυνομια οπου τους εξηγω οτι εμεινα και μου κανουν καζουρα τι καμπανα θα φαω
τριτον σκανε αλλα 5 ατομα που θελουν να σπρωξουν το jag στην ανηφορια, αλλα πιστεψτε με δε τα καταφεραν!!!
ευτυχως που ο γραφων παντα εχει μπιτονι στο πορτ μπαγκαζ και πεταγονται οι αστυνομικοι να μου φερουν..
μεσα σε 10 λεπτα εχουν γινει τα παραπανω και αφου με εχει βρισει η μιση εθνικη το jag περνει μπρος καιγοντας ευκολα κανα λιτρο απο τα 5 του μπιτονιου...και ανεβαινω ανηφορια..οι αστυνομικοι με χαιρετουν κλεινοντας μου το ματι και γω παω στο βενζιναδικο να βαλω αλλα 50 μπας και φτασω σπιτι μου!!!!
ΟΧΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ..πως θα ειχα ζησει ολα τα παραπανω αμα δεν ειχα αυτο το αμαξι!!!!!
υγ..ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΦΙΣΤΙ..να πως δενεσαι με μια μαρκα...:th_Laie_67-1::ranting2::hystericalbs1::whistle::shok:
Οχι ρε. Οι αλφιστι βγαζουνε πυροσβεστηρα με το πρωτο σκορτσαρισμα.
Μη μασας, εχεις jaaaaaaag που λεει και ο Κλαρκσον
Μα το αμάξι δεν έβγαλε βλάβη. Απλά θέλει 100€ μπιτζίνα πήγαινε - έλα δουλειά, ενώ το φυσικό της περιβάλλον είναι ένα ομιχλώδες πρωϊνό πέριξ του Ουέστμινστερ (και όχι το ΣύΣκατο του κηφισού) :winkcool:
Ας γέμιζες φιλαράκι, όπως κάνω εγώ!
Οχι ρε. Οι αλφιστι βγαζουνε πυροσβεστηρα με το πρωτο σκορτσαρισμα.
Μη μασας, εχεις jaaaaaaag που λεει και ο Κλαρκσον
I have a jag, but i do not steal...kind of a problem :hystericalbs1:
Ας γέμιζες φιλαράκι, όπως κάνω εγώ!
Να σαι καλα ρε πετρο..και στο γαμο σου τετοια θα σου λεω!!!
Καλή παρομοίωση, αλλα και εκει κανα 10λεπτο θα αντεχε το ντεποζιτο.
ρε , μηπως δεν εβαλες english tweed και leather gloves και παρεξηγηθηκε?
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: OXI ΡΕ ΝΙΚΟ!!!!! Σορρυ που γελάω!
Παιδια αν ηταν να μη γελαμε με ολες τις χαζομαρες που κανουμε δεν θα τα λεγαμε καν!!!Χαιρομαι αμα με τις ιστοριες μ κανω και 5 ανθρωπους να γελανε...τοσο απλα
:popcorn::thumbsup:https://bmwfans.gr/forum/images/smilies/vespa_2/thumbsup.gifhttps://bmwfans.gr/forum/images/smilies/vespa_2/thumbsup.gifhttps://bmwfans.gr/forum/images/smilies/vespa_2/thumbsup.gifhttps://bmwfans.gr/forum/images/smilies/vespa_2/thumbsup.gif
Ενα ακομα που επρεπε να αλλαχτει καιρο καθως το αμαξι ΔΕΝ ΦΡΕΝΑΡΕ ηταν το σεβρο...οποτε εγινε κ αυτο!45636
45637
Υγ..αφου σταματαγε με το πανω...να λεμε κ ευχαριστω!!!
Τον υαλοκαθαριστηρα τον εχεις βαλει αναποδα επιτηδες για να πιανει περισσοτερο τζαμι η σου ξεφυγε?
Τον υαλοκαθαριστηρα τον εχεις βαλει αναποδα επιτηδες για να πιανει περισσοτερο τζαμι η σου ξεφυγε?
Τακης εβαλε υαλοκαθαριστηρα bosch...μαλλον λαθος...θα κοιταξω παλιες φωτος για συμπερασμα!!!
λοιπον εψαξα λιγο στο googli...και πραγματι την ιδια απορια εχουν πολλοι....το σωστο ειναι πραγματι αναποδα...δηλαδη να ξεκινουν απο την πλευρα του συνοδηγου..οι υαλοκαθαριστηρες....γιατι πολυ απλα το αμαξι ηταν δεξιοτιμονο...και εδω ειναι το λαθος..στα αριστεροτιμονα..προφανως και δεν το αλλαξαν στην jag αυτο ποτε...
Στην πραγματικοτητα ομως αν το αφησεις ετσι...ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ..ΠΡΑΓΜΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!!!γιαυτο και μαλλον τα μαστορια ανα τον κοσμο το σκεφτηκαν να τους βαλουν αναποδα...απλα τι γινεται..επειδη η τοποθετηση εχει γινει για δεξια...αμα τον βαλεις αριστερα..προφανως και θελει μικροτερον καθως πεφτει σχεδον εξω οπως βλεπετε στην φωτο!!!Κοινως ειναι τοποθετημενη η βαση του λιγο προς τα δεξια....και αν βαλεις τον ιδιο..πεφτει λιγο εξω...
καταλαβατε λοιπον γιατι δεν το πηρα χαμπαρι??γιατι ενω βγαινει λιγο εξω..δουλευει μια χαρα....μπροστα απο τον οδηγο!!!
υγ....εργονομια βρεττανικη forever!!!!:th_Laie_67-1::shok::ranting2::hystericalbs1:
λοιπον εψαξα λιγο στο googli...και πραγματι την ιδια απορια εχουν πολλοι....το σωστο ειναι πραγματι αναποδα...δηλαδη να ξεκινουν απο την πλευρα του συνοδηγου..οι υαλοκαθαριστηρες....γιατι πολυ απλα το αμαξι ηταν δεξιοτιμονο...και εδω ειναι το λαθος..στα αριστεροτιμονα..προφανως και δεν το αλλαξαν στην jag αυτο ποτε...
Στην πραγματικοτητα ομως αν το αφησεις ετσι...ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΑ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ..ΠΡΑΓΜΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!!!γιαυτο και μαλλον τα μαστορια ανα τον κοσμο το σκεφτηκαν να τους βαλουν αναποδα...απλα τι γινεται..επειδη η τοποθετηση εχει γινει για δεξια...αμα τον βαλεις αριστερα..προφανως και θελει μικροτερον καθως πεφτει σχεδον εξω οπως βλεπετε στην φωτο!!!Κοινως ειναι τοποθετημενη η βαση του λιγο προς τα δεξια....και αν βαλεις τον ιδιο..πεφτει λιγο εξω...
καταλαβατε λοιπον γιατι δεν το πηρα χαμπαρι??γιατι ενω βγαινει λιγο εξω..δουλευει μια χαρα....μπροστα απο τον οδηγο!!!
υγ....εργονομια βρεττανικη forever!!!!:th_Laie_67-1::shok::ranting2::hystericalbs1:
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Μονη λυση λοιπον, βαζεις τον δεξι απο μπροστα υαλοκαθαριστηρα σε μια θεση πιο πανω, and no harm no foul!!
45653
Συνεχεια..
1)βαση μηχανης δεξια, η αλλη εχει αλλαχτει κομμενη, αλλαχτηκε
2) φλαντζες καρτερ εχαναν ελαφρως, αλλαχτηκαν.
3)μπουζια και πλατινες δυναμο αλλαχτηκαν
4)φιλτρο αερα αλλαχτηκε, καθως το παλιο ειχε τρυπα!!!45654
45655
45656
45657
45658
45659
45660
Υγ. Φιλτρο βρηκαμε ενα παλιο..το οποιο ηθελε ξεσκουριασμα!!!
Γυαλοχαρτο και ο θεος βοηθος!!!
Εχε υποψη σου και την uniflux που εχει ¨φιλτρο¨ με το μετρο.
Μπορεις να κανεις πατεντουλα και να αντικαταστησεις την χαρτινη επιφανεια ευκολα.
Εχε υποψη σου και την uniflux που εχει ¨φιλτρο¨ με το μετρο.
Μπορεις να κανεις πατεντουλα και να αντικαταστησεις την χαρτινη επιφανεια ευκολα.
Δείχνει να έχει για μοντέλα αυτοκινήτων https://www.uniflux-filters.ro/catalog-pdf.php, που έχει με το μέτρο?
Ειναι η σειρα ΧΑ, αναλογα τα χαρακτηριστικά που θελεις, στελνουν ρολο.
Το ξερω ειχαμε κανει ομαδικη για Moto Guzzi.
Απο Ρουμανια εστειλαν.
Και εκει που λες..ουφ τα φτιαξαμε ολα..ας το παω μια βολτα...
Το αμαξι ενω πηγαινε μια χαρα..οταν το αφηνες με ταχυτητα, drive στο αυτοματο, να σβηνει μετα απο 20 δευτερα..παμε λοιπον να ρυθμισουμε καρμπυρατερ (καθως ειχαμε αλλαξει μπουζια-πλατινες)...για την ιστορια τα 2 su ειναι σχετικα ευκολα να ρυθμισεις σε σχεση με weber γιαυτο και το τολμησα!!!!ψαχτηρι στο youtube τι κανουν οι αλλοι με jag...και καταληγω στα πιο κατω!!!
45675
Δυο βιδες λοιπον, η πανω ρελαντι και η πλαι το μειγμα!!!
45676
Και επειδη εδω προσφερουμε γνωση..βαζουμε μπρος το αμαξι, αφηνουμε να ζεσταθει καλα και μετα ρυθμιζουμε..με μισες στροφες στην αρχη βρισκουμε πρωτα ρελαντι και μετα το μειγμα..τωρα εδω τα πραματα ειναι και λιγο θεμα αυτιου...χρειαστηκε να παω καμποσες φορες στην εξατμιση να ακουσω παλμους..τονιζω θελει πολυ υπομονη..και σιγα σιγα..
Εγω παρα το γεγονος οτι εφτασα και να ακουυγεται πολυ σωστα..και να πηγαινει ωραια στο δρομο..δυστυχως δεν απεφυγα την αποτυχια, δηλαδη να σβηνει...και τωρα το πιο σοβαρο απο ολα!!!αν το καρμπυρατερ για οποιονδηποτε λογο χανει αερα απο καποια φλαντζα του..ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ. Τελος..γιαυτο και πρωτα επισκευαζουν τα καρμπυρατερ και μετα τα ρυθμιζουν...δειτε λοιπον και το γιατι!!
45677
Εν αναμονη λοιπον φλαντζας....
Υγ..στα jag xj ρυθμιζεις ρελαντι γυρω στις 1000rpm..που θα παει στις 600rpm οταν μπει η ταχυτητα..ενας μπουσουλας γενικος!!
Νικο, καλο ειναι να δανειστεις ενα οργανο συντονισμου καρμπυρατερ (αν δεν εχεις) για να τα φερεις ακριβως σε ομοια ρυθμιση...
Παρεπιπτοντως τα s.u τα εχει σε ιδιαιτερη εκτιμηση ο πατερας μου και μαλιστα τα "παιζει στα δαχτυλα" οσον αφορα συντηρηση και ρυθμισεις, βλεπεις κατοχος mini 1275...
Δεν εχω ξαναγραψει στο θεμα σου αν και το παρακολουθω και εχω να πω μπραβο που ασχολειστε με τον πατερα σου με το jag και που κανετε παρεα τα μαστορεματα! Αυτες οι στιγμες πατερα-γιου ειναι που μενουν και αν ειναι ενα πραγμα που απολαμβανω περισσοτερο με τον πατερα μου ειναι αυτα τα Κυριακατικα πρωινα με καστανιες, γερμανοπολυγωνα και ελληνικο καφε.
Καλη συνεχεια και να μας κρατας ενημερους με την πορεια της αγγλιδας!
Νικο, καλο ειναι να δανειστεις ενα οργανο συντονισμου καρμπυρατερ (αν δεν εχεις) για να τα φερεις ακριβως σε ομοια ρυθμιση...
Παρεπιπτοντως τα s.u τα εχει σε ιδιαιτερη εκτιμηση ο πατερας μου και μαλιστα τα "παιζει στα δαχτυλα" οσον αφορα συντηρηση και ρυθμισεις, βλεπεις κατοχος mini 1275...
Δεν εχω ξαναγραψει στο θεμα σου αν και το παρακολουθω και εχω να πω μπραβο που ασχολειστε με τον πατερα σου με το jag και που κανετε παρεα τα μαστορεματα! Αυτες οι στιγμες πατερα-γιου ειναι που μενουν και αν ειναι ενα πραγμα που απολαμβανω περισσοτερο με τον πατερα μου ειναι αυτα τα Κυριακατικα πρωινα με καστανιες, γερμανοπολυγωνα και ελληνικο καφε.
Καλη συνεχεια και να μας κρατας ενημερους με την πορεια της αγγλιδας!
εχεις δικιο..πραγματι χρειαζεται το συγκεκριμενο οργανο...πραγματικα λυνει χερια...το σκεφτομουν να το παραγγειλω..δυστυχως τακης δεν εχει...
ο πατερας μ δυστυχως εφυγε απο τη ζωη πριν 1.5 χρονο, οποτε ειμαι μονος μ να φτιαχνω την κυρια κομησσα του!!ειμαι σιγουρος οτι απο καπου χαμογελα και μας βλεπει ομως!!
υγ..τακης ειναι ο μηχανικος...
Με συγχωρεις Νικο! Ισως δε το προσεξα οτι ο Τακης ειναι ο μηχανικος!
Με συγχωρεις Νικο! Ισως δε το προσεξα οτι ο Τακης ειναι ο μηχανικος!
Βρε δε πειραζει..σιγα..
"ΡΕ ΤΑΚΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ???"
"ΤΟΥΤΟ ΔΩ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ"
"ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠ@ΥΡΔΕΛΟ??"
αυτες ειναι μονο μερικες απο τις ατακες που ακουστηκαν στη χτεσιμη βολτα με το jag και τον τακη συνοδηγο, τις αλλες δεν μπορω να τις αναφερω καν...
πραγματι κυριοι το δευτερο su δεν ανοιγε σωστα-σχεδον καθολου για την ακριβεια..και οποτε το αμαξι σερνοταν..αντε τωρα να το καταλαβεις οταν λες εχω ενα αμαξι 1800 κιλα 3ταχυτο αυτοματο.....λες ποσο να χει 0-100?? 12-13..κι ομως φιλοι μ το αμαξι εχει 8.8 απο το εργοστασιο...γιατι τα 170ps δεν λενε κατι αλλα δεν θα χει και 35 κιλα ροπη (δεν θυμαμαι ποσο)..το αμαξι λοιπον σε κολαει στο καθισμα και παει υπεροχα στο δρομο..ΤΩΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΒΟΛΤΕΣ...JAG IS BACK!!
υγ..καλο πασχα να εχουμε..
"ΡΕ ΤΑΚΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ???"
"ΤΟΥΤΟ ΔΩ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ"
"ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠ@ΥΡΔΕΛΟ??"
αυτες ειναι μονο μερικες απο τις ατακες που ακουστηκαν στη χτεσιμη βολτα με το jag και τον τακη συνοδηγο, τις αλλες δεν μπορω να τις αναφερω καν...
πραγματι κυριοι το δευτερο su δεν ανοιγε σωστα-σχεδον καθολου για την ακριβεια..και οποτε το αμαξι σερνοταν..αντε τωρα να το καταλαβεις οταν λες εχω ενα αμαξι 1800 κιλα 3ταχυτο αυτοματο.....λες ποσο να χει 0-100?? 12-13..κι ομως φιλοι μ το αμαξι εχει 8.8 απο το εργοστασιο...γιατι τα 170ps δεν λενε κατι αλλα δεν θα χει και 35 κιλα ροπη (δεν θυμαμαι ποσο)..το αμαξι λοιπον σε κολαει στο καθισμα και παει υπεροχα στο δρομο..ΤΩΡΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΩΡΑΙΕΣ ΒΟΛΤΕΣ...JAG IS BACK!!
υγ..καλο πασχα να εχουμε..
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup::thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
καλο πασχα με υγεια..αρχιζω να πιστευω οτι αυτος ο τυπος ο μηχανικος που σε συνοδευει ειναι στην φαντασια σου ...για να του ριχνεις το φταιξιμο!!!?? :hystericalbs1:
καλο πασχα με υγεια..αρχιζω να πιστευω οτι αυτος ο τυπος ο μηχανικος που σε συνοδευει ειναι στην φαντασια σου ...για να του ριχνεις το φταιξιμο!!!?? :hystericalbs1:
ΤΑΚΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ....εχω και αποδειξεις!!!
45681
Υγ...εχω ενα stockholm syndrome με τακη...αμα παθει τιποτα μεγαλος ανθρωπος, ποιον να εμπιστευτω να μ "φτιαχνει" (????) jag
Σιγουρα δεν ειναι ηθοποιος που πληρωσες για να κατσει διπλα στο αμαξι?
ΤΑΚΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ....εχω και αποδειξεις!!!
:th_Laie_67-1:
βολτα πριν λιγo..το αμαξι συνεχιζει να πηγαινει οπως πρεπει...φανταστικα...αλλα...
τρομαξα απο τη καταναλωση....για 30km εκαψε τουλαχιστον 15 ευρω....ανοιχτος δρομος παντα....
:shok::shok::ranting2: υγ..πηγαινα σα μλκς αλλα ελεος!!!!
Δεν θελω γκρινιες. Ειπαμε, εχομεν Τσανκουαρ (που λεγανε και οι παλαιοι μαστοροι) ειμεθα υπερανω.
Δεν θελω γκρινιες. Ειπαμε, εχομεν Τσανκουαρ (που λεγανε και οι παλαιοι μαστοροι) ειμεθα υπερανω.
Σωστο...
δηλαδή λές για κατανάλωση 22-24lt/100Km ;
δηλαδή λές για κατανάλωση 22-24lt/100Km ;
Χτες που δοκιμαζα τα γκαζια του, πιστευω 25-30 λτ\100...αλλα το ψοφησα στις γκαζιες..σημερα που το παω πιο χαλαρα..20 -22..και φυσικα λογω καρμπυρατερ αμα απο σταση το πατας εκει καιει απειρα μεχρι να υπερνικησει τη μαζα...εκει πεταει μεσα βενζινα καργα...:th_Laie_67-1::shok::thumbsdown:
45682
no swear please... jaguar = english gentleman
45684
O αδερφός ενός φίλου μου έχει το ίδιο σε λευκό και το χρησιμοποιεί για καθημερινό εδώ και χρόνια..
Δηλώνει 20-22lt /100km..
O αδερφός ενός φίλου μου έχει το ίδιο σε λευκό και το χρησιμοποιεί για καθημερινό εδώ και χρόνια..
Δηλώνει 20-22lt /100km..
εκει ειναι..εξαρταται και ποσο εχεις "ανοιξει" βενζινες στα su....
Δηλώνει 20-22lt /100km..
:th_Laie_67-1:
Στην Αυστρία δηλώνουν 10 λίτρα κάτω πάντως :)
https://www.spritmonitor.de/en/detail/775913.html?cdetail=1
Να ευχαριστησω τον Πετρο για τις φωτος....
Και στην Αυστρια ειναι ψευτες μου φαινεται...:whistle::whistle::whistle:
Εχεις καλυτερη καταναλωση αν φορας σανδαλι με ασπρη καλτσα. Εχει feeling το γκαζι.
Εχεις καλυτερη καταναλωση αν φορας σανδαλι με ασπρη καλτσα. Εχει feeling το γκαζι.
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Λοιπον συνεχιζουμε...πλαφονιερες παραγγελια απο εξω...ηρθαν και τοποθετηθηκαν!!
45693
45694
45695
45696
GiannisRob
17-05-22, 18:20
Εξαιρετικός, Νίκο!
Μια απορία έχω μόνο. Από που αγοράζεις ανταλλακτικά για δαύτο, όπως η πλαφονιέρα, που δεν είναι τυπικό αναλώσιμο?
Πριν απαντησει ο Νικος, σε πληροφορώ πως τα ανταλλακτικα για τα «παλια» ειναι πιο ευκολα και αμεσα διαθεσιμα σε σχεση με τα «καινουργια» και μπορει να σε εκπληξουν ευχαριστα με τις τιμες τους αναλογικα με ενα οχημα 10ετιας η 20ετιας. (Εκτος αν μιλαμε για συνομοταξία Porsche 911 που ακομα και εκει αν δεν πας σε oem παλι φθηνα τη βγαζεις. Πληθωρα μαγαζιων για αυτα). Μην παραξενευτεις αν ακουσεις κανα 60€ Και διαθεσιμα σε 4 μερες).
Παιδια εγω εχω μεινει πραγματικα εκπληκτος απο το ebay...δεν εχω δοκιμασει amazon ακομα...αλλα αμα χρειαστει θα γινει και αυτο!!
Εχε και τον David Manners κατα νου. Απο τιμες μου λενε πως ειναι σωστος.
Κατ' αρχάς, όλος ο καλός κόσμος στο car.gr και στο marketplace τις ονομάζει ΜΠλαφονιέρες και όχι πλαφονιέρες. Θα τις γραμμένες και ως μπλαφωνιαίραις.
Έπειτα, πέρα από τον David Manners να έχεις κατά νου και τον Austin Powers. Κι εκείνος Shaguar οδηγεί, θα ξέρει να σε καθοδηγήσει.
Αυτά τα λίγα και ουσιαστικά από μένα.
Πριν απαντησει ο Νικος, σε πληροφορώ πως τα ανταλλακτικα για τα «παλια» ειναι πιο ευκολα και αμεσα διαθεσιμα σε σχεση με τα «καινουργια» και μπορει να σε εκπληξουν ευχαριστα με τις τιμες τους αναλογικα με ενα οχημα 10ετιας η 20ετιας. (Εκτος αν μιλαμε για συνομοταξία Porsche 911 που ακομα και εκει αν δεν πας σε oem παλι φθηνα τη βγαζεις. Πληθωρα μαγαζιων για αυτα). Μην παραξενευτεις αν ακουσεις κανα 60€ Και διαθεσιμα σε 4 μερες).
Που να δείτε τι τράβηξα, που το βρήκα και κυρίως πόσο πλήρωσα για ένα ανταλλακτικό με πασίγνωστη ευπάθεια για CRX του 1991 (το panel του καλοριφέρ που σπάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο). Το βρήκα ΗΠΑ, το πλήρωσα σχεδόν χρυσάφι και έκανε και ένα μήνα να έρθει (γιατί ο τσίπης πωλητής δεν ήθελε να το στείλει airmail και ασφαλισμένο και το έστειλε β' προτεραιότητα ανασφάλιστο)
Κατ' αρχάς, όλος ο καλός κόσμος στο car.gr και στο marketplace τις ονομάζει ΜΠλαφονιέρες και όχι πλαφονιέρες. Θα τις γραμμένες και ως μπλαφωνιαίραις.
Έπειτα, πέρα από τον David Manners να έχεις κατά νου και τον Austin Powers. Κι εκείνος Shaguar οδηγεί, θα ξέρει να σε καθοδηγήσει.
Αυτά τα λίγα και ουσιαστικά από μένα.
Μπλαφονιεραις!
Φοιλε διχνις μαιγαλως εγνοστις κε πσαγμενο ατομο. Σαιβασμως.
Μίπος ισε αίποιστυμωνας;
Και ενα detailing στο χωρο του μοτερ...το πριν
45697
45698
Και το μετα..
45699
45700
Υγ..απειρες ωρες δουλειας και παλι σχετικα καλο αποτελεσμα...δεν μπορεις να κανεις πολυ καλυτερα..επειδη τα δοκιμασα και σε αλλα αμαξια τα συγκεκριμενα προιοντα εκαναν απιστευτη δουλεια...σαν καθαριστικο ειναι το eradicate της auto finesse και αφου ψεκασουμε με το πινελο μας βγαζουμε την πολυ βρωμια που σκουπιζουμε με πανι μετα...αυτος ειναι και ο σωστος τροπος!!
Μηχανοστάσιο σαν την τράτα του Στέλιου Καζαντζίδη, στον Άγιο Κωνσταντίνο.
Αυτο δουλευε αδερφε :th_Laie_67-1::whistle:
Και οπως ημαστε λοιπον μια ωραια πρωια...που εχω βαλει μπρος...αρχιζει και βαραει πανω το μοτερ...φωναζω Τακη και το ξεκινω παλι..σε 5 δευτερα φωναζει σβησε...το μοτερ δεν ανεβαζε λαδια στο εκκεντρο...βρισιδια κακο εγω...κατω γεφυρα..και ειχε σπασει τα δοντακια της τρομπας λαδιου..ευτυχως το προλαβαμε....ειδαμε και τα μεταλλα...τι λετε πρεπει να τα αλλαξω???
45702
45703
Αυτά που φαίνονται είναι χαρακιές ?!?!? Είναι αισθητές στην αφή ? Αν ναι, τότε θα πρέπει να τα αλλάξεις....
Οχι ρε. Με μια αλοιφη θα εισαι κομπλε.
Τα αλλαζεις αλλα συγγνωμη για την ερωτηση, ο Τακης «τοχει» με το αθλημα;
Γιατι στην αλλαγη στα μεταλλα δεν ειναι μονο ο μαστορας, αλλα και η διαδικασια που θα ακολουθησει.
GiannisRob
26-05-22, 16:09
Αγαπητέ Νίκο, τα έδρανα είναι για πέταμα. Πέρα από τις χαρακιές, έχει pitting corrosion, όπως λένε και στο χωριό μου.
Γιάννη, λογικά είσαι από το Adenau δίπλα στην πίστα του Nurburgring, έτσι?
GiannisRob
26-05-22, 17:44
Από το ξανθό μου μαλλί το κατάλαβες; Ναι, από κει είμαι, μετά σπούδασα τη μηχανολογία στην Αγγλία, στο πανεπιστήμιο του Πούτσεστερ, και τελικά κατέληξα ερωτικός μετανάστης στην Πάτρα.
Εγω νομιζω σε πηρε χαμπαρι απο το πεδιλο με την ασπρη καλτσα
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
συγγνωμη για την ερωτηση, ο Τακης «τοχει» με το αθλημα;
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
τι ερωτηση ειναι αυτη ??? :grin:
φυσικα και το εχει ,δεν φαινεται?
45705
ΦΗΛΕ ΛΟΙΓΑ ΓΙΑ ΤΑΚΗ..
ΕΧΟΙ ΚΛΗΣΕΙ 3 ΣΥΝΕΡΓΗΑ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡ (ΤΡΟΥ ΣΤΟΡΙ)
Σε συνεχεια του γκαλοπ....τα μεταλλα αντεχαν τελικα??????
Ποσα χιλιομετρα ακομα αντεχουν...?
Hint εχουμε ενα μοτερ που δεν ξεπερνα τις 3-3.500 rpm...
Δεν μπορω να μιλησω αρμοδιως καθως δεν εχω ειδικευση παρα μονον εμπειρικη γνωση επι του θεματος.
Μηχανολογικα λοιπον δεν θα τοποθετηθω.
Ως ψυχολογος/κοινωνιολογος ομως, θα αναφερθω στον Φροϋντ και στο « Οι δαίμονες δεν υπάρχουν, όπως και οι θεοί άλλωστε. Είναι απλά δημιουργήματα της ψυχικής δραστηριότητας του ατόμου» οποτε, ανεξαρτητα με το ποσο αντεχουν, αν τα βλεπεις ως δαιμονες που θα σε βασανισει η ακεψη τους, θελουν αλλαγη.
Αυτο επειδη ρωτησες.
Α και πουσαι….
50€ Κανει η επισκεψη.
λοιπον...
πραγματι τα μεταλλα ειχαν θεμα...αλλα...
για το jag που παει αργα και δε θα ξεπερασει ποτε τις 3500rpm...θα μπορουσαν ανετα να βγαλουν αλλα 10-20 χιλιαδες χιλιομετρα..ναι φυσικα δεν ειναι τριμεταλικα οπως στα m..και δεν χρειαζεται να δειξουν χαλκινα για να εχουν ζημια αλλα ειμαστε μακρυα απο αυτο..τουλαχιστον με τον τροπο οδηγησης ενος jag..τα μεταλλα εικαζω οτι εχουν να αλλαχτουν τουλαχιστον 25 χρονια..και φυσικα δεν πονανε εκει αυτα τα αυτοκινητα...απλα σαν προληπτικη συντηρηση γιαυτο γινονται τωρα οπως πρεπει να εχουμε ενα αμαξι στην εντελεια..μαζι με του στροφαλου θα αλλαχτουν και των κουζινετων μια και καλη..το κοστος ειναι σχετικα μικρο οποτε ας γινουν ολα..απο αυριο λοιπον κυριοι φωτος...πολλες καλημερες!!
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2022/06/Jaguar20XJ620Series201203-1.jpg
https://classics.honestjohn.co.uk/reviews/jaguar/xj6xj12/specs/
Λοιπον...η αντλια λαδιου που χαλασε και παραλιγο να μας σπασει το μοτερ μας...
45720
Απο τη μια το προλαβα αλλα ηταν αρκετο να μη στειλει λαδακια πανω(καπακι) με αποτελεσμα τον ενα φαγωμενο εκκεντροφορο και τρια καπελωτα off
45721
Τα τρια αμυγδαλα μπρος ειναι χαλια
45722
Τα καπελωτα κατω απο τα φαγωμενα αμυγδαλα..ειπαμε το ενα παρασερνει το αλλο...
45723
Καινουργιο εκκεντρο -πηγε και αυτο λιγο τορνο γιατι δεν ηταν τελειο- αλλα ολα οκ!!!
45724
Βαφτηκε και το καρτερ...
45725
Τα παλια μεταλλα στροφαλλου και κουζινετων (ναι λειπουν 6 ξερω...!!)....τα καινουργια μεσα..δυστυχως δεν εχω φωτο...και παμε για στρωσιμο!!!
45726
Πολυ βενζινα μετα και 20km ολα καλα (yet!!)
Χουατ αρ διζ παπαρακια μαστορα;
Χουατ αρ διζ παπαρακια μαστορα;
Αυτη ειναι γραμμη του air condition
Mετα απο απειρη βενζινη και 110km ολα οκ..45728
Mε το καλό το στρώσιμο!!! :thumbsup:
TZAΓΚ και τα μυαλά στα κάγκελα!
Ωραίο 70s σκηνικό, κάπου στα Νότια προάστια - ιδανικά στο Καβούρι, ο φράχτης, το αμάξι και φυσικά η θάλασσα. Σαν να περιμένεις παράνομο ραντεβού.
Την εικόνα χαλάει η σακούλα που μας προσγειώνει απότομα και τα δύο αμάξια στο βάθος.
nikos valvetronic
23-06-22, 22:55
https://www.youtube.com/watch?v=fliILaCkQts
Άν ο οδηγός του Volvo (volvo δεν είναι?) είχε το Jag θα πήγαινε αλλιώς η φάση, αλλά γενικά φαίνεται
ότι δεν πολυγουστάρει την πίεση το εργαλείο !! Έχει σιλουέτα πάντως μοναδική.
https://www.youtube.com/watch?v=fliILaCkQts
Άν ο οδηγός του Volvo (volvo δεν είναι?) είχε το Jag θα πήγαινε αλλιώς η φάση, αλλά γενικά φαίνεται
ότι δεν πολυγουστάρει την πίεση το εργαλείο !! Έχει σιλουέτα πάντως μοναδική.
Κι ομως ειναι το τιμονι που ειναι πολυ αργο, και οχι το αμαξωμα που δεν ακολουθει...δεν παυει ομως να μην αρεσκεται σε φουλ πιεση
Το τελειο jag??α ρε harry....μας εχεις καψει
https://youtu.be/P_GNk0Yn6lg
Υγ...αν δεν εχετε δει αυτη τη σειρα βιντεο..αξιζει με 1000...
Υγ2...δειτε πως στριβει αυτο που εχει και αλογα και χαμηλωμα...
Και παμε για τις τελευταιες πινελιες του καλοκαιριου...
για αρχη αλλαχτηκαν τα πισω ακρα καθως τα silentblock ειχαν κοπει
45746
45747
Επισης τα πανω σινεμπλοκ των διπλων ψαλιδιων μπροστα
45748
45749
Πλυθηκαμε...
45750
Και πηγαμε και μια ευθυγραμμιση στο club 585 των αδερφων τσεπερτζη στο σταυρο αγιας παρασκευης που ειναι γνωστοι χρονια
45751
Εχω διανυσει 150χιλιομετρα απο την αρχη του στρωσιματος και το μοτερακι γουργουριζει υπεροχα..ειναι σφιχτουλι ακομα οποτε δε παταμε..αλλα ολα πανε κατ ευχιν!!
45752
Τωρα μονο βολτιτσες και τα μαστορεματα απο σεπτεμβρη παλι!!!ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Καλές διακοπές Νικ και να το χαίρεσαι!!! ΑΜAΞΑΡΑ!!!!!!! :cheers::tt1:
nikos valvetronic
05-07-22, 22:47
Νικ η αναγνώρηση προκύπτει από την γενικότερη αγάπη που έχει το φορουμ μας για το αυτοκίνητο πόσο
μάλλον για κάτι τόσο παλιό και ιδιαίτερο και ακόμα πιο πολύ γνωρίζοντας τη σχέση σου με το αμάξι του
πατέρα σου. Επίσης προσωπικά θα ήθελα πάρα πολύ να είχα προσωπικό χρόνο και χώρο να μαστορεύω
τα αυτοκίνητα μου αλλά διαπιστώνω ότι όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο πολύ δουλεύω! (κάτι δεν κάνω σωστά..)
Όπως καταλαβαίνεις μας έκανες χάρη που μας ταξίδεψες σε αυτό το project με τις φωτογραφίες και τις
περιγραφές σου σαν να είμασταν εκεί. Άρα μάλλον εμείς σε ευχαριστούμε.
Καλό καλοκαίρι και καλές αρχοντικές βόλτες !
https://youtu.be/P_GNk0Yn6lg
να χεσω τις ακραποβιτσ και ολα τα συναφη..αυτο ειναι ωμη δυναμη και ο τραχυς αγνος ηχος ενος καθαροαιμου v12 βρετανικου σπορ αυτοκινητου! τιποτα δεν συγκρινεται μαυτο! οταν οι αγγλοι εφτιχναν πραγματικα τα καλυτερα αυτοκινητα στον κοσμο!
καλες διακοπες μηχανικαρα του φορουμ,και σε εσενα και στον φανταστικο σου φιλο και μηχανικο :th_Laie_67-1: ...μαθαμε ,γελασαμε..( γιατι κατι μου λεει οτι δεν πρεπει ακομα να μιλαμε στον αοριστο:whistle: μακαρι να μην βγαλει κατι αλλο) και ευχαριστηθηκαμε ολο αυτο προτζεκτ,εγω προσωπικα σαν λατρης της αγγλικης κουλτουρας και των αυτοκινητων της ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
GiannisRob
06-07-22, 09:24
οταν οι αγγλοι εφτιχναν πραγματικα τα καλυτερα αυτοκινητα στον κοσμο!
Ο Harry ήταν όντως ξεκάθαρος. Αν σφίξεις την ανάρτηση ή βάλεις πιο χαμηλοπρόφιλο ελαστικό, θα κόψει την πρώτη κολώνα, περίπου στη βάση του παρπρίζ.
Το τελειο δεν βελτιωνεται.
Την εποχη που ειχε σχεδιαστει ηταν η επιτομη της μηχανολογιας.
Μονο αν μελετησει κανεις την απλοτητα του θερμικου που ειναι υπευθυνο για την ψυξη σε αντιδιαστολη με την υλοποιηση του ολου κυκλωματος θα καταλαβει το μυαλο πισω απο το μηχανημα.
Τζαγκουαρ με κοϊλοβερ και φλοιδες λαστιχα ειναι σαν να βαλεις αρβυλες στη Σοφια Λωρεν.
It is what it is. An icon.
Ολα ειναι δρομος...
45763
45764
Συνεχεια...ειχα μεγαλη απορια τι θα εβρισκα στους μαρσπιεδες του jag..καθως ηταν το μονο που δεν ειχαμε σηκωσει οταν ξεσαπιζαμε το αμαξι...οποτε ειπα να τα κανω μονος...μεγα λαθος...5 βιδες ηταν νομιζα...
45855
45856
45857
Ενω στο μαρσπιε..δεν ειχε κατι..η βαση του νικελενιου..ειχε θεμα...οπως και καποιες βιδες...δειτε
45858
Τριφτηκαν με γυαλοχαρτο 100-120 και ηρθε η σειρα τους για μινιο...
45859
45860
Βγηκαν και οι βασεις που πατανε...
45861
45862
Μινιο...
45863
45864
Οι μαρσπιεδες καθαριστηκαν...και ηταν μια χαρουλα...
45865
45866
Put them back...φυσικα αλλαχτηκαν ολες οι βιδες..για να ειμαστε σιγουροι...
45867
45868
45869
45870
Και τελευταια πινελια φρεζατες βιδες καινουργη..look closely
45871
45872
45873
...μετα απο τοση δουλεια της αξιζε μια βολτα..
45874
45870
Όλα περτικαλί και ένα άσπρο; Δε θα το άντεχα να ήξερα ότι είναι έτσι.
Επειδη μ κανει παραπονα, αμα την αγνοω, σαν κομησσα που ειναι..την εβγαλα βολτιτσα
46011
46012
Υγ..φτου φτου κιχ δεν εχει κανει...μαλλον καταλαβε οτι δεν ειμαστε για αλλα εξοδα..v8 loading..
GiannisRob
12-02-23, 22:34
Νίκο σε σκεφτόμουνα χθες...
Χθες έκατσα και έσφαξα την κονσόλα του Volvo για να αλλάξω την ποτηροθήκη (αυτή με το ρολτοπ) την οποία ο κερατάς ο Σβεν (ο Σουηδός μηχανικός που τη σχεδίασε) την έκανε να βιδώνει από κάτω, για να κατασκίσει ο Γιάννης (ο Έλληνας μηχανικός που την χάλασε) 12 από τα 10 δάχτυλα του. Στην προσπάθεια να βγάλω όλο αυτό το μπεζ πλαστικό από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο λεβιές ξεκουμπήθηκε και τον πρόλαβα λίγο πριν μπει σε τροχιά, κυνηγώντας κάποιο κινεζικό μετεορολογικό αερόστατο. Για να μην πολυλογώ, αφού βγήκε που βγήκε, ξέθαψα το κουτί με τα καθαριστικά που με είχες βάλει (καλώς!) να πάρω για τα καθίσματα του Ε39.
Ο λεβιές έφαγε τόσο τρίψιμο, που ψήλωσε άλλα 5 εκατοστά, και επίσης εμφανίστηκε πάλι το shift pattern που ήταν σταμπωμένο πάνω στο δέρμα. Μετά έκανα και το τιμόνι. Τεράστια αλλαγή, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα δύο δερμάτινα αντικείμενα ήταν από σκούρο γκρι δέρμα, και όχι από μαύρο γυαλιστερό, όπως νόμιζα τα τελευταία χρόνια.
Νίκο σε σκεφτόμουνα χθες...
Χθες έκατσα και έσφαξα την κονσόλα του Volvo για να αλλάξω την ποτηροθήκη (αυτή με το ρολτοπ) την οποία ο κερατάς ο Σβεν (ο Σουηδός μηχανικός που τη σχεδίασε) την έκανε να βιδώνει από κάτω, για να κατασκίσει ο Γιάννης (ο Έλληνας μηχανικός που την χάλασε) 12 από τα 10 δάχτυλα του. Στην προσπάθεια να βγάλω όλο αυτό το μπεζ πλαστικό από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο λεβιές ξεκουμπήθηκε και τον πρόλαβα λίγο πριν μπει σε τροχιά, κυνηγώντας κάποιο κινεζικό μετεορολογικό αερόστατο. Για να μην πολυλογώ, αφού βγήκε που βγήκε, ξέθαψα το κουτί με τα καθαριστικά που με είχες βάλει (καλώς!) να πάρω για τα καθίσματα του Ε39.
Ο λεβιές έφαγε τόσο τρίψιμο, που ψήλωσε άλλα 5 εκατοστά, και επίσης εμφανίστηκε πάλι το shift pattern που ήταν σταμπωμένο πάνω στο δέρμα. Μετά έκανα και το τιμόνι. Τεράστια αλλαγή, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα δύο δερμάτινα αντικείμενα ήταν από σκούρο γκρι δέρμα, και όχι από μαύρο γυαλιστερό, όπως νόμιζα τα τελευταία χρόνια.
Ελα ρε αλλαξαν χρωμα!!!!χαιρομαι αν εκανα ενα ακομα ανθρωπο λιγο πιο υπομονετικο...κατι που για μενα αρχικα παντως ηταν τρομακτικα δυσκολο!!
Υγ.hope i helped man!!
nikos valvetronic
14-02-23, 21:38
Έβγαλες καμιά φώτο Γιάννη?
GiannisRob
15-02-23, 15:50
Κάτι έχω, Νίκο!
46015
46016
46017
46018
46019
46020
46021
nikos valvetronic
15-02-23, 22:25
Εσύ έδωσες μάχη ρε φίλε. Αυτό που σε ένα τμήμα χρησιμοποιούν οι κατασκευστές 6 διαφορετικές ποιότητες πλαστικού
τι χούι είναι ρε γμτ??? Ενώ η υπόλοιπη κονσόλα δείχνει να επανήλθε τα πλαινά κάθετα πλαστικά δεν έχουν καλά γεράματα.
Λογικά μόνο με βάψιμο ε ? Το συρταράκι σου πάντως μια χαρά. Γιατί στα bmw κάποια στιγμή γίνεται κομματάκια.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πέρασες κάποιες ώρες δημιουργικές και αγχολιτικές αν και μπροστά στου 39 αυτό είναι ξεπέτα χαχαχα
GiannisRob
15-02-23, 23:51
Δεν έχω φωτογραφία τα χέρια μου, πως ήταν όταν τελείωσα. Αν τα έβλεπες θα μου έλεγες ότι έπαιζα ξύλο με 6 άγριες γάτες και έχασα.
Πάντως, όντως έχεις δίκιο. Αν και το S60 γενικά έχει πάρα πολύ καλά πλαστικά στο εσωτερικό του, αυτά τα δύο κομμάτια στην κεντρική κονσόλα είναι για τα σκουπίδια. Ειδικά αυτά, που γδέρνονται από τσάντες, μπουφάν, κλπ, έχουν γίνει χάλια. Σκληρά πλαστικά, χωρίς κάποια μαλακή επικάλυψη. Απλά βαμμένα. Δε με χαλάει βέβαια, γιατί έχω άλλη μία κονσόλα στην αποθήκη και κάθεται, από την οποία θα ξηλώσω τα πλαστικά αυτά όταν καταφέρω να βρω και μια φούσκα χειροφρένου.
Το συρταράκι είναι αυτό που διαλύθηκε, και δυστυχώς άλλαζε από κάτω. Ήταν ταλαιπωρημένο, έφαγε και μια αγκωνιά και παρέδωσε το πνεύμα. Κατά τα άλλα, είναι χοντρό και ποιοτικό λάστιχο, με μασίφ αλουμίνιο για χερούλι. Καμιά σχέση με αυτό του Ε39 που είναι φτιαγμένο από τη φθηνή εκδοχή Κυριακάτικης εφημερίδας του επαρχιακού κίτρινου τύπου. Το οποίο, φυσικά, αντικαθίσταται από πάνω, χωρίς να σφάξεις το μισό αυτοκίνητο.
Κακες παρεες..
46076
46077
46078