Επιστροφή στο Forum : Αγγλία και αγορά ανταλλακτικών?
γνωριζει κανεις τι ισχυει τελικα για παραγγελιες απο αγγλια? πληρωνουμε τελωνειο σαν απο τριτη χωρα,οπως απο αμερικη η΄ισχυει τελικα μια συμφωνια που ειχε συζητηθει και μετα παρθηκε πισω κ.λ.π.?
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2021/01/lubrexitinfographicukcustomstariffannoun-1.jpg
γνωριζει κανεις τι ισχυει τελικα για παραγγελιες απο αγγλια? πληρωνουμε τελωνειο σαν απο τριτη χωρα,οπως απο αμερικη η΄ισχυει τελικα μια συμφωνια που ειχε συζητηθει και μετα παρθηκε πισω κ.λ.π.?
υ.γ το βαζω εδω γιατι με ενδιαφερει να γορασω αποα γγλια,αν πρεπει μπορει ο μοντ να το μεταφερει αλλου,παρακαλω.
Σίγουρα ισχύει το ΦΠΑ + το πέρασμα μέσα απο το τελωνείο. Άλλοι δασμοί κανονικά δεν υπάρχουν, αλλά αυτά είναι υπεραρκετά για να σου φουσκώσουν τον λογαριασμό σε πολύ μεγαλό βαθμό.
https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-bretania-teloneio-dasmoi-brexit-kai-ellada
https://www.bmwfans.gr/4images/data/media/10/uk_elta.png
Tόσο πολύ καλή τιμή έχεις βρεί που σε συμφέρει μετά όλων αυτών να το πάρεις απο Αγγλία? :think:
Για εισαγωγές από Αγγλία ισχύει το εξής.
Το αντικείμενο υπόκειται σε εκτελωνισμο άρα η διαδικασία παράδοσης γίνεται αρκετά πιο χρονοβόρα λόγω επιπλέον εγγράφων από τον πωλητή κλπ.
Κατά τον εκτελωνισμο πληρώνεις ΦΠΑ και κόστη εκτελωνισμου και δασμους για αντικείμενα που δεν έχουν χώρα προέλευσης την Αγγλία.
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι αν κάποιο αντικείμενο το αγοράζεις από Αγγλία αλλά η χώρα προέλευσης είναι πχ η Κίνα θα πληρώσεις δασμους και ΦΠΑ. Αν παράγεται στην Αγγλία θα πληρώσεις μόνο ΦΠΑ.
Ο πωλητής επίσης οφείλει να σου πουλήσει άνευ ΦΠΑ.
Γενικά μπέρδεμα.
Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να ψωνίζεις πλέον από Αγγλία. Μπορείς να τα βρεις τα ίδια είτε Ελλάδα είτε σε άλλη χώρα της ΕΕ, Γερμανία, Πολωνία κλπ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ευχαριστω παιδια..παλαιοτερα ψωνιζα απο αμερικη και πιστεψε με βασιλη αξιζε η διαφορα τιμης ακομα και με τα μεταφορικα.βεβαια,αν και ισχυαν τα ιδια με τωρα τοτε οι τελωνες εκαναν τα στραβα ματια και χρεωναν το γωνστο 3ευρω στα ελτα οταν παραλαμβανες.αυτο επι 8 χροναι εφερνα τα παντα εκτος ηλεκτρονικων ,εκει το επαιζες ρισκαρες...στα αλλα ομως δεν πληρωνα τιποτα αλλο εκτος 3 ευρω.
μετα απο μια τελευταια οπου πρωτη φορα με χρεωσαν για μια αποστολη,συνηθισμενη οπως παντα,δασμους και φπα και τα εστειλα πισω δεν ξαναπροσπαθησα απο το 2012.
ετσι αρχισα να κανω το ιδιο απο αγγλια.η ποικιλαι βεβαια δεν ειναι ιδια ,ουτε οι τιμες λογω νομισματος αλλα ηταν η δευτερη καλυτερη αγορα για ευκαιριες.τωρα αποτι βλεπω παει κιαυτη.
ηθελα να παραγγειλω φρενα απο ebc και ενα πτερυγιο καρχαρια που δουλευει στο μοντελλο μου για να βγαλω το τσουνι που προεξεχει.και αλλα βεβαια πραγματα μπορει να παραγγελνα..αλλα τωρα πρεπει να ψαξω εδω η αλλες χωρες.σε σχεση με αγγλια υστερουν σε παραδοση βεβαια.
ευχαριστω παιδια..παλαιοτερα ψωνιζα απο αμερικη και πιστεψε με βασιλη αξιζε η διαφορα τιμης ακομα και με τα μεταφορικα.βεβαια,αν και ισχυαν τα ιδια με τωρα τοτε οι τελωνες εκαναν τα στραβα ματια και χρεωναν το γωνστο 3ευρω στα ελτα οταν παραλαμβανες.αυτο επι 8 χροναι εφερνα τα παντα εκτος ηλεκτρονικων ,εκει το επαιζες ρισκαρες...στα αλλα ομως δεν πληρωνα τιποτα αλλο εκτος 3 ευρω.
μετα απο μια τελευταια οπου πρωτη φορα με χρεωσαν για μια αποστολη,συνηθισμενη οπως παντα,δασμους και φπα και τα εστειλα πισω δεν ξαναπροσπαθησα απο το 2012.
ετσι αρχισα να κανω το ιδιο απο αγγλια.η ποικιλαι βεβαια δεν ειναι ιδια ,ουτε οι τιμες λογω νομισματος αλλα ηταν η δευτερη καλυτερη αγορα για ευκαιριες.τωρα αποτι βλεπω παει κιαυτη.
ηθελα να παραγγειλω φρενα απο ebc και ενα πτερυγιο καρχαρια που δουλευει στο μοντελλο μου για να βγαλω το τσουνι που προεξεχει.και αλλα βεβαια πραγματα μπορει να παραγγελνα..αλλα τωρα πρεπει να ψαξω εδω η αλλες χωρες.σε σχεση με αγγλια υστερουν σε παραδοση βεβαια.
Αν γκουγκλαρεις ebc τακακια Ελλάδα θα βρεις αρκετά μαγαζιά που φέρνουν οπότε μήπως να μιλήσεις μαζί τους?
σετχαριστω για την βοηθεια..καλα ναι ,υπαρχουν,βεβαια οι τιμες απο αγλλια ηταν πολυ καλυτερες,γενικα το μεγαλο νησι ειχε τα παντα και συμφερε..ας ελπισουμε να τα βρουν με την ενωση και να αλλαξει ξανα το εμποριο,να γινει ελευθερο οπως πριν..δεν ειναι μονο τα φρενα ειναι και αλλα στο μελλον..το κακο ειναι οτι καποιοι πονηροι,που δεν τους κατηγορουν ,εμποροι εινια,μολις ειδαν τις αλλαγες ετρεξαν να αρμεξουν..δυστυχως οι αγορες των υπολοιπων ευρωπαιων δεν ειναι τοσο δυνατες σε ποικιλια οσο της αγγλιας,αλλα θα συμβιβαστουμε .
σετχαριστω για την βοηθεια..καλα ναι ,υπαρχουν,βεβαια οι τιμες απο αγλλια ηταν πολυ καλυτερες,γενικα το μεγαλο νησι ειχε τα παντα και συμφερε..ας ελπισουμε να τα βρουν με την ενωση και να αλλαξει ξανα το εμποριο,να γινει ελευθερο οπως πριν..δεν ειναι μονο τα φρενα ειναι και αλλα στο μελλον..το κακο ειναι οτι καποιοι πονηροι,που δεν τους κατηγορουν ,εμποροι εινια,μολις ειδαν τις αλλαγες ετρεξαν να αρμεξουν..δυστυχως οι αγορες των υπολοιπων ευρωπαιων δεν ειναι τοσο δυνατες σε ποικιλια οσο της αγγλιας,αλλα θα συμβιβαστουμε .
Πάντως για τα δικά μου ψώνια, ανακάλυψα ότι τακακια performance friction z-rated έχουν ίδια τιμή στην Ελλάδα και κάποια άλλα πράγματα που θέλω τα βρίσκω τελικά σε καλύτερες τιμές από Γερμανία (atomic-shop.eu) ή Πολωνία (4turbo.pl και Thompson.com.pl). Κάτι λάδια που έφερνα από Αγγλία βρήκα τον εισαγωγέα και στην Ελλάδα, ίδια τιμή.
Επίσης Amazon τσέκαρε Γερμανία το οποίο πλέον είναι στα αγγλικά. [emoji6]
Οπότε τελικά δε στεναχωριεμαι και πολύ να σου πω την αλήθεια. Από μια πλευρά καλύτερα.
Άρα φίλε μου αν ψάξεις θα βρεις πολλά πράγματα εκτός Αγγλίας χωρίς το άγχος του τελωνειου.
Καλή τύχη! [emoji846]
Όπως τα λες Νίκο! :+1:00000000000000
αλλα ηταν η δευτερη καλυτερη αγορα για ευκαιριες.τωρα αποτι βλεπω παει κιαυτη.
Δυστυχώς! Για τώρα ετσι ειναι :( Ας ελπίσουμε στο μέλλον να γίνουν κάποιες ενέργειες.
niko kai bill ναι ετσι ειναι τωρα δυστυχως,ειχαμε καλομαθει,ηταν ολα και στα αγγλικα.η παγιδα τωρα ειναι και αυτο που λεει ο νικος..παραγγελνεις κατι απο αγγλικο σαιτ και αν ερχεται απο τριτη χωρα,δεν παραγεται δλδ στην αγγλια ,την παθαινεις..εγω εφερνα και αλλα πραγματα,ας πουμε αθλητικα βιταμινες κ.α μεχρι τωρα δεν ειχαν ανταγωνιστη ,ειχα ψαξει παντου..μπορει ομως τωρα να το δουν και οι αλλες χωρες της ευρωπης ,το κενο που δημιουργηθηκε ,και η δικια μας χωρα και να ανοιξουν νεες πορτες,γιατι οχι..πρεπει οπως λετε να αρχισουμε ξανα το ψαξιμο..σιγουρα και εγω δεν ηθελα να φερνω απο εξωτερικο..και θελω να ενισχυω τους δικους μας αλλα και για πιο γρηγορα..θυμαμαι ομως το shinerama,παραδοση απο δευτερα -πεμπτη ουτε απο αττικη να ερχοταν..καποιες εταιρειες ,βασικα ολες οσες ειχα βρει για τα αγαθα-προιοντα που εφερνα το πολυ 5 μερες..παει το παραμυθι,παμε για αλλα!
μακρια απο αγγλια εφαγα ηδη πιστολια πηρα side skirts M3 180 ευρω και πληρωσα τελωνειο και τις υπολοιπες χρεωσεις αλλα 214 ευρω
και παλι αξιζει διοτι στην ελλαδα δεν υπαρχουν τωρα απο εβδομαδα μου ερχεται και ο προφυλακτηρας θα γελασουμε.....
μακρια απο αγγλια εφαγα ηδη πιστολια πηρα side skirts M3 180 ευρω και πληρωσα τελωνειο και τις υπολοιπες χρεωσεις αλλα 214 ευρω
Αυτά τα είχες δει?
https://maxtondesign.com/product-eng-2145-SIDE-SKIRTS-DIFFUSERS-BMW-M3-E92-E93.html
Πολωνία παίδες. [emoji6]
πολυ καλη η τιμη αλλα ψαχνω μονο για γνησια
και κατι ακομα η αγορα ειναι απο ιδιωτη και δεν υπαρχει τιμολογιο το αποτελεσμα ειναι να ΜΗΝ εκτελωνιζεται και γυριζει πισω
και κατι ακομα η αγορα ειναι απο ιδιωτη και δεν υπαρχει τιμολογιο το αποτελεσμα ειναι να ΜΗΝ εκτελωνιζεται και γυριζει πισω
:shok:
Λογικά θα υπάρχει declaration form που θα πρέπει να βάλει ο ιδιώτης στοιχεία.
δεν ξερω την declaration form αλλα μετα απο ενα μηνα το παρελαβα με την αποδηξη του paypal(μου εκαναν και χαρη)
Ο αντιπρόσωπος για τα συγκεκριμένα τακάκια είναι ο Σύρος στο Μοσχάτο και έχει και πολύ καλές τιμές
Λογικό αν δε έχει φτιάξει pro-forma invoice ο πωλητής.
τωρα εχω δυο φτερα και ενα καπο σε φιλο μου στο σαουθαπτον και δεν ξερω πως να τα φερω ελλαδα για να γλυτωσω τελωνειο καποια γνωμη για να μην μεινουν εκει?
τωρα εχω δυο φτερα και ενα καπο σε φιλο μου στο σαουθαπτον και δεν ξερω πως να τα φερω ελλαδα για να γλυτωσω τελωνειο καποια γνωμη για να μην μεινουν εκει?
Γιατί άμα περάσουν τελωνείο πόσο θα πληρώσεις? :think: Έχεις ενημερωθεί για κόστος?
Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να στα στείλει με μηδενικό κόστος (αξία αντικειμένου εννοώ) ως δώρο αλλά πάλι χρειάζεται να φτιάξει ένα προφορμα και να κάνει εξαγωγή.
Είναι λίγο μπλεξιμο η φάση.
Δε μιλάς με κάποιον στο τελωνειο στην Αθήνα πως μπορεί φίλος σου να σου στείλει δικά του ανταλλακτικά μηδενικής αξίας ως δώρο?
ειχα μια συζητηση με καποιον που τα ξερει καλα τα τελωνειακα και αυτο με τα δωρα πλεον το ψαχνουν πολυ, ακομα και για μικροδεματα ποσο μαλλον αυτα...αν εφαρμοζουν πιστα την οδηγια τοτε δυσκολα..ισως σε λιγο καιρο αλλαξουν τα πραγματα για το εμποριο μεταξυ της αγγλιας και της ευρωπης,ποιος ξερει? συζητιεται πολυ ,εχουν και οι 2 χασιμο.
ενημερωτικα παντα εμαθα οτι ολες οι εταιριες στην αγγλια φτιαχνουν υποκαταστηματα εικονικα σαν ΙΚΕ δικο μας στην ιρλανδια για να αποστελονται απο εκει λογω τελωνειου
ε τοτε γιατι εκαναν τοση φασαρια?? θα μας τρελανουν αυτοι οι αγγλοι..ολα δικα τους τα θελουν..οχι οτι δεν μας συμφερει ..
Straight six
23-02-21, 12:05
Καλησπέρα, διαβάζοντας τα παραπάνω να περιμένω και εγω, τουλάχιστον το μισό του κόστος του υλικού που έχω ποστάρει παρακάτω σαν καπέλο από το τελωνείο, ή μπορεί και περισσότερα?
45129
ειχα κανει μια αγορα απο αμερικη σε αλλο ειδος αλλα το ιδιο ποσο..μου χρεωσαν 80 ευρω πανω και το εστειλα πισω ,ευτυχως χωρις χρεωση δικη μου με διακανονισμο..τους κοροιδεψα οτι εχω φυγει εξωτερικο και θα κανω καιρο να παραλαβω οποτε δεν προκειται να παραλαβω.ειναι γνωστο κολπο αν το πουλησεις σωστα..βεβαια να πω οτι ημουν καλος πελατης οποτε το εχαψαν γιατι δεν τους ειχα δωσει ξανα αφορμη.στις 10 αποστολες την επαθα σε 1.απο τοτε δεν το ξανατολμησα..το παρπανω ποσό εξαρταται απο το ειδος να ξερεις..και φυσικα μιλαμε αν ειναι απο ταχυδρομειο απλο.αν σου παραδοθει με κουριερ τοτε τα εκτελωνιστικα ανεβαινουν πολυ.
dark knight
01-03-21, 11:30
καλο μηνα σε ολους. εχω διαβασει από την αρχη την ενοτητα. θελω να παραγγειλω 2 τεμαχια του ιδιου προιοντος από Αγγλια. δεν είναι κινεζικα. η αξια ανα τεμαχιο είναι 21 ευρω χωρις τα μεταφορικα. να προχωρήσω στην αγορα?
νομιζω μεχρι 25 ευρω ειναι ελευθερα με απλο ταχυδρομειο βεβαια...φυσικα θα κανεις 2 φορες παραγγελια.μολις φυγει η μια μετα την αλλη..αλλα βεβαιαωσου καλυτερα για το 25 ευρω..