Επιστροφή στο Forum : Λάστιχα? Michelin VS Pirelli VS GoodYear
ποια πιστευτείτε ότι είναι τα καλύτερα ?
Pirelli
michellin
goodyear
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/01/maxresdefault-1.jpg
Michelin και Pirelli οι κορυφαίες εταιρίες αυτή τη στιγμή. Ειδικά οι Sport σειρές τους.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Εξαρτάται!!ειναι ένα θεμα που σιγουρα θα ακούσεις διαφορετικές γνωμες!εγω θα έλεγα Michelin πρωτα αλλά στην εξίσωση θα εβαζα και continental!!
ολες ειναι καλες εταιρειες...
αλλα αναλογα την διασταση και την χρηση καποια ειναι καλυτερη απο αλλες.οπως επισης καποιες σειρες σε ιδια διασταση ,καποιες φορες στην μια μαρκα ειναι καλυτερες απο τις αλλες.μιλαμε τωρα για λεπτομερειες αλλα να σου δωσω παραδειγματα:
στις ζαντες 16' εχουν ολες πολυ καλα ελαστικα σε συμβατικα.αν θες μαλακο πελμα σαν βουτυρο παιρνεις μισελιν.γερο ελαστικο συνολικα γκουντγιαρ.ελαχιστα σκληρο πλαινο πιρελι,λιγο πιο σταθερο σε στροφες ακομα πιο σκληρο βριτζεστοουν.
στις 17αρες και οι 3 εχουν απο μια σειρα που ειναι αστερια.πιρελι ζιρο νερο,γουντγιαρ εφ1 ιγκλ,μισελι πιλοτ σπορτ.σημερα που μιλαμε η μισελιν και η πιρελι λενε οι κριτικες απο πελατες οτι λιγο ανωτερα απο τα γουντγιαρ εφ1.ενω παλιοτερες σειρες εφ1 ηταν σαφως ανωτερες.
και υπαρχουν και καποιοι γενικοι κανονες για μενα μετα απο δοκιμη χρονων σε διαφορες διαστασεις.τα γκουνγιαρ και τα πιρελι ειναι ιδανικα για την ελληνικη ασφαλτο γιατι ειναι μετρια σε σκληροτητα ,οποτε αντεχουν στους χαλια δρομους και δεν σκιζουν ευκολα .σε αντιθεση με τα μισελιν που εχουν το πιο αφρατο πελμα αλλα για αλλους ευρωπαικους δρομους γιατι σε εμας και γλυστρανε στην βροχη ελεω σκονης αλλα και γιατι εχουν πολυ μαλακά πλαινα και σκιζονται ευκολα.
επισης θεωρω ειδικα για τα bmw οτι τα γκουντγιαρ και τα κοντινενταλ συνεργαζονται πιο καλα στον δρομο.αποψη μου.
αποτι καταλαβαινεις δεν υπαρχει το απολυτο,αλλα για μενα στην ελλαδα ειναι οι 3 καλυτερες και πιο αξιοπιστες εταιρειες.
Continental sport contact 5 αριστο λαστιχο με μετρια γομα ,ανθεκτικη και μαλακη συναμα...τα εχω 3 χρονια με αρκετο καμπερ πισω και ουτε σκαλοπατι δεν εχουν κανει ...πολυ καλο all around ....επισης τα καινουρια sport contact 6 παρα πολυ καλα αλλα πιο ****** σαν γομα με οτι αυτο συνεπαγεται..πιο γρηγορο ζεσταμα, πιο καλη προσφυση αλλα μικροτερη ζωη
Επειδή τώρα είναι να αλλάξω και σκέφτομαι αν θα ξαναβάλω goodyear ή να πάω αλλού .. πάντως ήταν εντάξει μόνο περισσότερο κράτημα θα ήθελα ... (τα f1 supersport φαίνονται πολύ καλά αλλά και η τιμή .. ξεφεύγει ) 18R:whistle:
Αναμεσα σε αυτά που ρωτάς εγώ θα πήγαινα πρώτα σε Pirelli και μετά σε Michelin :)
εγω προσωπικα michelin...
εχοντας δοκιμασει για χρονια τα supersport και τα 4s...το πρωτο ειναι το καλυτερο δρομισιο λαστιχο σε μεγαλες διαστασεις..και ενω εχει βγει απο το παρα ποτε..η ford μεχρι και σημερα (και αλλες εταιριες) το βαζουν σε rs και st...το 4s παλι ειναι λιγο πιο all around λαστιχο...χανεις ελαφρα σε αισθηση αλλα σε αντοχη και κρατημα ισως να ειναι και καλυτερο!!!
σε μια προσφατη γνωριμια με pirelli p zero...παλι σε μεγαλες διαστασεις...απογοητευτηκα. .απο ενα λαστιχο που προσφερει πολυ προσφυση αλλα καμια συμμετοχικοτητα...και απλα πολυ αντοχη...δεν το συστηνω...καθως το ιδιο αμαξι με michelιn και pirelli το ενα "ακουγε"-μεταφραζε οτι του ελεγες σωστα και το αλλο οχι...
Ο μόνος φόβος μου για τα miechelin είναι ότι επειδή έχουν μαλακή γόμα δεν ξέρω αν θα αντέξουν τους ελληνικούς δρόμους..
Ποσα χιλιομετρα κανεις τον χρονο ?
Ο μόνος φόβος μου για τα miechelin είναι ότι επειδή έχουν μαλακή γόμα δεν ξέρω αν θα αντέξουν τους ελληνικούς δρόμους..
μια χαρα αντεχουν φιλε...εκτος αμα θες να το κανεις suv και να καβαλας πεζοδρομια...αν θες αυτο εισαι σε λαθος forum..σε λαθος κουβεντα..και σε λαθος μαρκα...
αν περιμενεις απο ενα λαστιχο motorsport να πας στον Μπαλο, να ανεβεις Ζαγοροχωρια με 18-19 ζαντα..προφανως ΔΕΝ κανουν αυτα τα λαστιχα για σενα...
τελος οσο και αν μισω τους ταριφες...τα μονα που βγαζουν χιλιομετρα και δεν χανουν αποτελεσματικοτητα σε ολη τη διαρκεια τη ζωης τους ναι ειναι τα michelin...και ναι το ειπε ταριφας και συμφωνω!!!
υγ..στα michelin πρεπει να προσεχεις το πλαινο που ειναι σχετικα μαλακο...τιποτε αλλο!
Σωστός όπως πάντα ο Nik200!!!
Σωστός όπως πάντα ο Nik200!!!
George εδω μπαινουμε για να μοιραστουμε απο την εμπειρια μας...σαφεστατα και δεν ειμαι ο φωτεινος παντογνωστης...απλα οπως με βοηθησαν και εμενα να μαθω...ας βοηθησω κ εγω αν μπορω..
George εδω μπαινουμε για να μοιραστουμε απο την εμπειρια μας...σαφεστατα και δεν ειμαι ο φωτεινος παντογνωστης...απλα οπως με βοηθησαν και εμενα να μαθω...ας βοηθησω κ εγω αν μπορω..
Εμένα πάντως ότι εμπειρία σού έχεις μοιραστεί με βοήθησε πολύ σε απορίες πού εχω!!
εγω προσωπικα michelin...
εχοντας δοκιμασει για χρονια τα supersport και τα 4s...το πρωτο ειναι το καλυτερο δρομισιο λαστιχο σε μεγαλες διαστασεις..και ενω εχει βγει απο το παρα ποτε..η ford μεχρι και σημερα (και αλλες εταιριες) το βαζουν σε rs και st...το 4s παλι ειναι λιγο πιο all around λαστιχο...χανεις ελαφρα σε αισθηση αλλα σε αντοχη και κρατημα ισως να ειναι και καλυτερο!!!
σε μια προσφατη γνωριμια με pirelli p zero...παλι σε μεγαλες διαστασεις...απογοητευτηκα. .απο ενα λαστιχο που προσφερει πολυ προσφυση αλλα καμια συμμετοχικοτητα...και απλα πολυ αντοχη...δεν το συστηνω...καθως το ιδιο αμαξι με michelιn και pirelli το ενα "ακουγε"-μεταφραζε οτι του ελεγες σωστα και το αλλο οχι...
ποια είναι η γνώμη σου για Conti Sport Contact 5?
ποια είναι η γνώμη σου για Conti Sport Contact 5?
Τα χω δοκιμασει ελαχιστα...πλησιαζει το michelin...αλλα δεν ειναι michelin..ειναι χειρότερο...απο το λιγο που τα ξερω...
Όσο ειναι καινούργιο πλησιάζει λιγο τα Michelin όντως,αλλά μετα από χιλιόμετρα θα καταλαβεις τη διαφορά τους!!
ok, βγηκε εδω και καιρο σε 205/55/16 που φοραω εγω το michelin pilot sport 4 .
αποτι ακουω και εδω μεσα και στο εξωτερικο αλλα και σε διαφορα τεστ ,θεωρειται το καλυτερο ελαστικο,στις αλλες διαστασεις. οδηγοι ορκιζονται σαυτο.υπαρχουν πολλες κριτικες.καποιες αναφερουν οτι εχουν παραπονο μονο απο την αντοχη τους.λαστιχας ομως που μιλησα μαζι του και ειναι επισημος διανομεας μου ειπε οτι βγαζει ανετα 60.000 χιλ.αυτος μου ειπε οτι ειναι ενισχυμενο ενω αλλος οτι ειναι πιο μαλακο απο το πριμασυ.επισης για καποιους υπηρχαν θεματα στον υγρο δρομο.ξεφευγε λιγο,γλιστρουσε.αλλος λαστιχας παρα πολυ εμπειρος μου ειπε οτι αργει να πιασει θερμοκρασια και ξεραινεται οποτε μετα γινεται πολυ σκληρο.πιο σκληρο απο τα ρανφλατ που εχω τωρα αποκλειεται.
εμενα η εμπειρια μου απο τα αλλα michelin που εχω βαλει μεχρι τωρα ,οχι michelin pilot sport,ειναι οτι στην ελληνικη ασφαλτο στο στεγνο δρομο ειναι πολυ μαλακά και αψογα και στον υγρο δρομο γλυστρουσαν τα ατιμα.ισως επειδη εχουμε πολυ σκονη εδω.βεβαια δεν ηταν michelin pilot sport που θεωρειται το κορυφαιο της γκαμας.
θελω να το δοκιμασω το ρημαδι γιατι ολοι μιλανε γιαυτο το ελαστικο και ειναι ευκαιρια τωρα που βγηκε στην διασταση μου.απλα δεν ξερω για τα κυβικα μου και το αυτοκινητο μου εαν ειναι ιδανικο.αν θα μπορεσω δλδ. να το ζεστανω και να δω τις πραγματικες ιδοτητες του.
αλλες επιλογες σε συμβατικα ειναι το πιρελι το p7.ολοι οι λαστιχαδες μου λενε να βαλω αυτο.γιατι ειναι το πιο σκληρο στα πλαινα και ταιριαζει περισοτερο με το αυτοκινητο μου.για τις στροφες ,καμπυλες μιλαμε και για μαγουλιασμα.επσιης το κοντι πριμιουμ κοντακτ 6 μου λενε οτι εχει πολυ καλο κρατημα,αλλα εγω μονο το σπορτ κοντακτ γουσταρα.τα πριμιουμ τα θεωρω ανοστα.το σπορτκοντακτ 2 βγαινει στην διασταση μου και ειναι καλο ελαστικο.το θυμαμαι απο παλια.κανει γι μενα.βεβαια και το πιλοτ βγαινει σε 94 w που σημαινει οτι εχει ενισχυση στο νυχι και στο πλαινο.θα κραταει μαλλον στο μαγουλιασμα.τα ποτενζα ποτε δεν μου αρεσαν,τα βρισκω πολυ κουτσουρα για ελλαδα.δεν ζεσταινονται με τιποτα.μετα υπαρχουν και τα efficient grip perfomance που ειναι μαλακά ομως αν και ολοι το θεωρουν το καλυτερο τουρινγκ ελαστικο,οχι σπορτ ομως.
εγω οδηγω νευρικα.
τι λετε να το παρω το michelin pilot sport 4? ταιριαζει στο αυτοκινητο μου και τις απαιτησεις των ελληνκων δρομων? σαυτην την διασταση θα ειναι καλη επιλογη?
Πάντως παίζει και προσφορά από την Michelin αυτήν την εποχή απ'ότι μου είπαν στο βουλκανιζατέρ.
Πάντως παίζει και προσφορά από την Michelin αυτήν την εποχή απ'ότι μου είπαν στο βουλκανιζατέρ.
Τι είδους προσφορά;
τα 4 τα χω οδηγησει σε alfa romeo spider...και ηταν φανταστικα (σε αντιθεση με το αμαξι...)...μακρυα απο τα pirelli...ξυλα.....
Τι είδους προσφορά;
Για 225/45/17 συγκεκριμένα τα έδινε 400€
Για 225/45/17 συγκεκριμένα τα έδινε 400€
Εδώ και καιρό είναι σε αυτή την τιμή. Και τα 225/40/18 είναι επίσης σε αυτό το εύρος τιμής
Εδώ και καιρό είναι σε αυτή την τιμή. Και τα 225/40/18 είναι επίσης σε αυτό το εύρος τιμής
Sent from my iPhone using TapatalkOk!εγώ μετέφερα τί μου είπαν στο βουλκανιζατέρ!thumb
Πάντως θεωρώ πολύ καλή τη τιμή για Michelin.
Ok!εγώ μετέφερα τί μου είπαν στο βουλκανιζατέρ!thumb
Πάντως θεωρώ πολύ καλή τη τιμή για Michelin.
Καλή τιμή όντως. Λένε βέβαια τα πάντα για να πουλήσουν :-)
Έχω δοκιμάσει σρ 16άρα ζάντα (205/55) τα παρακάτω στο bmw f20 (όχι runflat) :
michelin energy saver + (77.000 km καινούργια με την αγορά του αυτοκινήτου) με δείκτη ταχύτητας W
michelin pilot sport 3 (58.000 km) με δείκτη ταχύτητας V
michelin cross climate + (30.000 km) με δείτη ταχύτητας V
Τα καλύτερα με διαφορά ήταν τα michelin energy saver +. Τα pilot sport 3 είχαν χαμηλότερη πρόσφυση αλλά ήταν πιο προδευτικά όταν έχαναν την πρόσφυση. Επίσης τα pilot sport 3 είχαν λίγο καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι απο τα υπόλοιπα αλλά είχαν και υψηλότερο θόρυβο κύλισης. Εάν θα ξαναέβαζα τώρα θα έβαδα τα energy saver + ή τα primacy 4. Τα cross climate + είνα ειδική κατηγορία (all season) και τα έβαλα για το χιόνι όπου έχουν μεγάλη διαφορά από τα άλλα 2. Σε υψηλές θερμοκρασίες (25+) έχουν χειρότερα πρόσφυση από τα άλλα 2.
η πρωτη μου εμπειρια σε αλλο αυτοκινητο με michelin ηταν το energy saver.οταν το εβαλα μετα τα πιρελλι που ειχαν φοβερο κρατημα στον δρομο,σε ευθειες και στροφες και κολλουσαν στην βροχη,πηγα σε αυτα ,michelin energy saver.πταν εκανα την πρωτη βολτα μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση ποσο μαλακά ηταν και αθορυβα. βεντουζα στην ασφαλτο ,αλλα ταυτοχρονα σαν να ειχα απο κατω συνεφα.τοσο ****** μου φανηκαν.εκει καταλαβα τι σημαινει γομα michelin στην οποια κυριολεκτικα ορκιζονται οδηγοι σε ολο τον κοσμο.προσφατα μαλιστα διαβασα σε ενα φορουμ τα σχολια ενος υπαλληλου της goodyear για την γομα των michelin .ειπε οτι ενω στην εταιρεια του εχουν καταπληκτικα ελαστικα και ειναι ποιοτικα εξαιρετικα.κατι το οποιο το επιβεβαιωνω και εγω σαν χρηστης τους,δεν μπορουν να φτιαξουν γομμα σαν των γαλλων.εχει λεει καποιο μυστικο τροπο να φτιχνουν παντα μια τοσο καλη γομμα.
μεχρι εδω ομως.γιατι μετα αρχισε να ψιλοβρεχει .μπηκα με τα michelin energy saver στην ασφαλτο και νομιζα οτι ημουν σε διαγωνισμο πατιναζ .οταν αρχισε να βρεχει και οι δρομοι γεμισαν νερα ,καπως βελτιωθηκε η κατασταση αλλα οχι οτι αισθανομουν σιγουρια και ασφαλεια απο τα ελαστικα μου.
ετσι διαβασα πολλες αποψεις.νομιζα οτι επειδη η ελληνικη ασφαλτος ειναι γεματη σκονη και στον βρεγμενο και μετα απο πολλα χιλιομετρα που θα ειναι παλια οτι γιαυτο γλυστρανε.βαλε και τις ανωμαλιες.ναι εχουν φοβερη γομα,ισως την μαλακοτερη που ταυτοχρονα γινεται ενα με την ασφαλτο αλλα δεν κανει για κακη ασφαλτο γεματη προβληματα,σκονες ,λακουβες,ανωμαλιες κ.λ.π. δεν κανει δλδ για ελλαδα που μαλλν θελει ενα ελαστικο περισοτερο αντοχης παρα ανεσης. τα ιδια παραπονα κανουν για τον βρεγμενο και αρκετοι οχι ολοι και σε καλες ασφαλτους των βορειων και αρτιων δρομων.αρα δεν ειναι τυχαιο.ισως ομως τελικα να ειναι και το αντιτιμο για την αψογη συμπεριφορα στον στεγνο δρομο.δεν γινεται να εχεις αν ελαστικο που να ειναι τελειο παντου.θα ειναι μετριο,αντοχης μεν αλλα μετριο.εκει τελιωσε η γνωριμια μου με την michelin .εκτοτε δεν δοκιμασα ξανα.σιγουρα απο τοτε βγηκαν και αλλα σχεδια πιο καλα ,μπορει και αντοχης.ομως παντα διαβαζω ακομα και το primacy που θεωρειται ενα ελαστικο αντοχης με το καλο χαρακτηριστικο της μαλακης γομμας ως ενα σημειο οτι εχει τα θεματα του στον βρεγμενο. γιαυτο αναρωτιομουν αν ηρθε η ωρα να ξαναδοκιμασω.δεν εχω αυτοκινητο επιδοσεων.εκει μαλλον δεν θα συζητουσα καν.αλλα εκει εχουν και οι αλλες εταιρειες πολυ καλα εξισου ελαστικα,οχι τοσο ****** οπως παντα η michelin αλλα με αλλα καλα χαρακτηριστικα.
Η δικιά μου εμπερεία με τα Michelin energy saver plus ήταν πολύ καλή και στο βρεγμένο. Δεν ξέρω εάν ήταν τα ίδια που εσύ αναφέρεις γιατί υπάρχουν και τα σκέτα michelin energy saver (χωρίς το plus). Διαφορά σε όλα τα Michelin που έχω δοκιμάσει βλέπω στο βργμένο μετά τα 40.000 km όπου υπάρχει πτώση στην απόδοση. Στο στεγνό η συμπεριφορά διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα (ειδικά στο φρενάρισμα) μέχρι το τέλος της ζωής τους. Το καλό με τα michelin είναι ότι έχουν μαλακά πλαινά το οποίό κάνει το λάστιχο πολύ προοδευτικό αλλά και πιο ευάλωτο σε λακούβες, ανωμαλίες και πεζοδρόμια.
Σε άλλο αυτοκίνητο χρησιμοποιώ τα continental και είμαι επίσης ευχαριστημένος (όχι τόσο όσο με τα Michelin). Τα τελευταία χρόνια εκτός απο michelin και continental είχα δοκιμάσει bridgestone (DUELER H/P SPORT) και είχα πάθει πλάκα με τη συμπεριφορά τους με βροχή στην εθνική. Όμως μετά τα 10.000km σε βρεγμένο επαρχιακό δρόμο τρόμαξα αρκετές φορές με τη συμπεριφορά τους. Θεωρώ ότι για εμένα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Michelin είναι η προοδευτική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες. Είναι τα λάστιχα που εμένα δεν με τρομάζουν πότε σε όλες τις συνθήκες. Κοντά σε αυτή τη συμπεριφορά είναι και τα Continental εάν και δεν ισχύει αυτό για όλη την γκάμα της Cοntinental. Άλλα λάστιχα όπως bridgestone, pirelli, goodyear είναι διαφορετικής φυλοσοφίας και θεωρώ ότι είναι προσανατολισμένα στις απόλυτες επιδόσεις και υστερούν στην προοδευτικότητα και στο χρόνο ζωής.
Για να μην ανοιγω άλλο θέμα, προς φθινόπωρο πάω για λάστιχα.
235/35/19 μπροστά
265/30/19 πίσω.
Τώρα φοράω τα conti 6.
Δεν έχω άσχημα σχόλια αλλά ειδικά τα πίσω άντεξαν τρία χρόνια με περίπου 30.000 χλμ.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο διάβασα θετικα σχόλια και specs για τα νέα KUMHO PS91.
Προχθές δε στο συνεργειο κάτοχος 335 που το συζητάγαμε έλεγε τα καλύτερα για τα FALKEN AZENIS F510.
Κάποιο σχολιο;
Η δικιά μου εμπερεία με τα Michelin energy saver plus ήταν πολύ καλή και στο βρεγμένο. Δεν ξέρω εάν ήταν τα ίδια που εσύ αναφέρεις γιατί υπάρχουν και τα σκέτα michelin energy saver (χωρίς το plus). Διαφορά σε όλα τα Michelin που έχω δοκιμάσει βλέπω στο βργμένο μετά τα 40.000 km όπου υπάρχει πτώση στην απόδοση. Στο στεγνό η συμπεριφορά διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα (ειδικά στο φρενάρισμα) μέχρι το τέλος της ζωής τους. Το καλό με τα michelin είναι ότι έχουν μαλακά πλαινά το οποίό κάνει το λάστιχο πολύ προοδευτικό αλλά και πιο ευάλωτο σε λακούβες, ανωμαλίες και πεζοδρόμια.
Σε άλλο αυτοκίνητο χρησιμοποιώ τα continental και είμαι επίσης ευχαριστημένος (όχι τόσο όσο με τα Michelin). Τα τελευταία χρόνια εκτός απο michelin και continental είχα δοκιμάσει bridgestone (DUELER H/P SPORT) και είχα πάθει πλάκα με τη συμπεριφορά τους με βροχή στην εθνική. Όμως μετά τα 10.000km σε βρεγμένο επαρχιακό δρόμο τρόμαξα αρκετές φορές με τη συμπεριφορά τους. Θεωρώ ότι για εμένα το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Michelin είναι η προοδευτική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες. Είναι τα λάστιχα που εμένα δεν με τρομάζουν πότε σε όλες τις συνθήκες. Κοντά σε αυτή τη συμπεριφορά είναι και τα Continental εάν και δεν ισχύει αυτό για όλη την γκάμα της Cοntinental. Άλλα λάστιχα όπως bridgestone, pirelli, goodyear είναι διαφορετικής φυλοσοφίας και θεωρώ ότι είναι προσανατολισμένα στις απόλυτες επιδόσεις και υστερούν στην προοδευτικότητα και στο χρόνο ζωής.
πιθανον τα + να ειναι καλυτερα.τα δικα μου δεν ηταν +. τα pirelli εχουν χασει αυτο που ηταν εδω και χρονια.αντιθετα η goodyear εχει κανει μεγαλες προοδους ,και διαφωνω μαζι σου υποκειμενικα,εχουν και προοδευτικοτητα και μεγαλο χρονο ζωης .επειδη αυτα επιλεγω εδω και 8 χρονια ειναι πολυ καλα σαυτον τον τομεα.εχω αυτην την στιγμη 40.000 χιλμ . και κρατανε και σε στεγνπ και σε βρεγμενο οπως καινουρια.και εχουν και αλλα 5.000 χιλ . ανετα.σιγουρα δεν εχουν την μαλακή αισθηση που εχουν τα Michelin αν και το goodyear efficient grip εχει αλλαξει την αποψη πολλων οδηγων σχετικα μαυτο.τωρα λενε οτι το 2 ειναι ακομα καλυτερο.γενικα ειναι πιο πισω στην γομμα και την αισθηση που αφηνουν τα μαλακά Michelin,αλλα τα πλησιαζουν πολυ στην προοδευτικοτητα.εχω εντυπωσιαστει πολυ.και αυτο μαζι με το οτι δεν σχιζεται ευκολα το κανουν για ενα απο τα πιο ποιοτικα ελαστικα,η ποιοτητα των ελαστικων της goodyear ειναι πολυ ψηλα.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://shop.formulatireco.com/pirelli-color-edition-pirelli-p-zero-max-performance/&ved=2ahUKEwits4TF4e_oAhWtBhAIHQeYDzEQFjABegQIARAB&usg=AOvVaw2MK3uSdGyIFP1lsrgaOsjG&cshid=1587136868075
Ξέρει κάποιος αν κυκλοφορούν color tyres ελλαδα;
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://shop.formulatireco.com/pirelli-color-edition-pirelli-p-zero-max-performance/&ved=2ahUKEwits4TF4e_oAhWtBhAIHQeYDzEQFjABegQIARAB&usg=AOvVaw2MK3uSdGyIFP1lsrgaOsjG&cshid=1587136868075
Ξέρει κάποιος αν κυκλοφορούν color tyres ελλαδα;
μ φαινεται η zestino φερνει....για μπες κανα site..
Μπήκα στο FB της εταιρείας.
Με ενδιαφέρουν τα ελαστικα όπως φαίνονται στο link της pirelli.
Όχι με χρωματιστό πέλμα.
Τελικά αρχές Σεπτεμβρίου παω σε KUMHO PS91.
Παραγγελία από εξωτερικό μιας και εδώ δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα σε 265-30-19.
Ο λαστιχας πάντως έχει μόνο καλά λόγια να πει..
Τιμή στα 650 φορεμένα.
Για να δουμε...
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, ελαστικά KORMORAN έχει χρησιμοποιήση κάποιος, να μας πει εντυπώσεις? είναι λένe θυγατρική της MICHELIN!
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, ελαστικά KORMORAN έχει χρησιμοποιήση κάποιος, να μας πει εντυπώσεις? είναι λένe θυγατρική της MICHELIN!
Μακριά
Sent from my iPad using Tapatalk
Έχω βάλει στο polo του γιου σε 215/45/17.
Σκληρό και γλιστράει.
nikos valvetronic
21-09-20, 22:53
Αυτό με τις θυγατρικές πια έχω βαρεθεί να το ακούω..
Παιδιά πάρτε το χαμπάρι πως, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα πράματα
σε τούτο τον κόσμο, ότι πληρώνεις παίρνεις. Όλες οι μεγάλες εταιρίες
έχουν αγοράσει/συγχωνεύσει και από μια δεύτερη/τρίτη μάρκα για να
διευρύνουν το αγοραστικό τους κοινό. Δηλαδή τα έσοδα τους. Καμία σχέαη δεν έχει το καλύτερο
Kormoran με το φθηνότερο Michelin.
Τα FALKEN AZENIS FK510 τα φοραει κάποιος να μας πει εντυπώσεις;
Κανένα από αυτά. Σόρυ. Πολύ ακριβά για καθημερινή χρήση.
Στον Αλπίνο (E90 ALPINA D3 2007) έχω Yokohama
Στον Μπέμπη τον Μικρό τον 316 (E36 316i 1998) έχω Vredestein Quatrac (μικτό μισό θερινό μισό χειμερινό). Μπήκαν το 2014 και ακόμα εκεί είναι, γιατί ο πατέρας μου δεν κάνει χιλιόμετρα...
Για να μην ανοιγω άλλο θέμα, προς φθινόπωρο πάω για λάστιχα.
235/35/19 μπροστά
265/30/19 πίσω.
Τώρα φοράω τα conti 6.
Δεν έχω άσχημα σχόλια αλλά ειδικά τα πίσω άντεξαν τρία χρόνια με περίπου 30.000 χλμ.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο διάβασα θετικα σχόλια και specs για τα νέα KUMHO PS91.
Προχθές δε στο συνεργειο κάτοχος 335 που το συζητάγαμε έλεγε τα καλύτερα για τα FALKEN AZENIS F510.
Κάποιο σχολιο;
Έχω παραπλήσια διάσταση στον Αλπίνο. Με Yokohama. Καταπληκτικά. Στο στεγνο και στο βρεγμένο. Και καλή τιμή Αγγλία. Τα μπροστινά έκαναν...40000 μίλια δηλαδή 64000χλμ από το 2017 που τα έβαλα. Το μεσαίο τμήμα με 4χιλ όπως το είδα χθες
stavros116
24-10-20, 19:08
Ραγισμα σε ζαντα. Επιδιορθωνεται?
44986
Ραγισμα σε ζαντα. Επιδιορθωνεται?
44986
Είχα και εγώ τέτοιο σε 19αρα, την έφτιαξα και σε 1 μήνα ξανάνοιξε. Είχα πάει σε καλό μάστορα αλλά όπως μου είπε μετά είναι δύσκολο να μην ξανά ανοίξει λόγω run flat.
Στο τέλος πήρα καινούργια...
ναι ενω οταν δεν ειχαμε ρανφλατ δεν εσπαζαν οι ζαντες..οτιναναι...οκ,δεν ειμαι υπερμαχος των ρανφλατ και σιγουρα μπορουν να ραγισουν ζαντα αλλα μην τα ριχνουμε ολα και σαυτα..
stavros116
25-10-20, 15:11
To ερωτημα παραμενει... Αν ξερει καποιος... επισκευαζεται ή οχι?
nikos valvetronic
25-10-20, 15:35
Επισκευάζεται σίγουρα. Σε δική μου 18αρα bmw style 32 το ράγισμα είχε φτάσει μέχρι την μέση του πλάτους της ζάντας. 4 χρόνια μετά την επισκευή τις πούλησα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τις έκανα Θεσσαλονίκη στον Καπόνη.
stavros116
25-10-20, 15:49
Επισκευάζεται σίγουρα. Σε δική μου 18αρα bmw style 32 το ράγισμα είχε φτάσει μέχρι την μέση του πλάτους της ζάντας. 4 χρόνια μετά την επισκευή τις πούλησα χωρίς κανένα πρόβλημα. Τις έκανα Θεσσαλονίκη στον Καπόνη.
Ευχαριστω φιλε μου... Αυτο το ραγισμα δεν ειναι και πολυ μεγαλο... Ευχομαι να επισκευαστει...
αυτος ειναι ανατολικα ετσι φιλε? επειδη δεν εχω ιδεα και εχω και εγω καποια στραβωματα ,πηγα και διαβασα καποια παλια τοπικ που λενε να μην παμε σε καποιον που τις βαζει σε τορνο..ποια αλλη τεχνικη υπαρχει δλδ?
τα τελευταια χρονια σε ενα f20 116d , στην συνεχεια σε ενα volvo v40 d4 και τελος στο bmw 118i ειχα παντα διασταση 225/40/18 σε 8 αρα ζαντα . Λαστιχα αλλάζω στα 40κ χλμ αυστηρα , εχω δοκιμασει
toyo T1 πολύ ωραιο λαστιχο με καλη διάρκεια και σταθερο στο φρεναρισμα ειτε στο γτεγνο ειτε στο βρεγμενο απο θόρυβο δν εθα τα ελεγα και τα ποιο αθόρυβα
goodyear F1 σε σειρά 2 και 3, τα 2 τέλεια τα 3 ωραια αλλά με αντοχη οχι καλη ειδικα στα πλαινα μην μου πείτε γιατι δεν ξερω
continental 6 μια χαρα σε ολα αλλα σε διάρκεια ζωης μέτρια για καποιο λογο απο τ 25κ χλμ και μετα ψάρευαν
michelin pilot sport 4 απο τα ποιο ωραια αθορυβα ανωτερα απο τα conti και με καλη διάρκεια ζωης
goodyear supersport για μενα το απολυτο οτι καλυτερο εχω βαλει ποτε σε λάστιχο
pirelli pz4 δεν εχω κατι να τους προσαψω αλλα ειναι ακομα πολυ νωρίς ουτε 1000 χλμ δεν εχουν κανει , δειχνουν καλα αλλα θα επανέλθω μετα τα 10κ χλμ
αυτα ειναι προσωπική γνωμη ολα στην ιδια διασταση και με το ιδιο στυλ οδηγησης
goodyear supersport οτι κριτικη εχω διαβασει τα αποθεωνουν,πρεπει να ειναι τα καλυτερα ελαστικα !