PDA

Επιστροφή στο Forum : Καθαρισμός μπεκ σε Ν43 or not?

maris7
25-09-19, 14:30
καλησπερα μετα απο επισκεψη σε εξουσιοδοτημενο της bmw (λογω ρεταρισματος σε κρυο κινητηρα μονο χαμηλα)εγινε διαγνωμη βουλωμενων μπεκ(3ος και 4ος)και κλεισαμε ραντεβου για καθαρισμα
εχεις καποιος αναλογη εμπειρια?αξιζει?η τσαμπα το τρεξιμο
βεβαια η τιμη πεφτει κατα πολυ απο το να παμε σε αντικατασταση για αυτο το συζηταμε

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2019/09/BMW_piezo_injectors_cleaning_3-1.jpg

dreamer
25-09-19, 17:41
καλησπερα μετα απο επισκεψη σε εξουσιοδοτημενο της bmw (λογω ρεταρισματος σε κρυο κινητηρα μονο χαμηλα)εγινε διαγνωμη βουλωμενων μπεκ(3ος και 4ος)και κλεισαμε ραντεβου για καθαρισμα
εχεις καποιος αναλογη εμπειρια?αξιζει?η τσαμπα το τρεξιμο
βεβαια η τιμη πεφτει κατα πολυ απο το να παμε σε αντικατασταση για αυτο το συζηταμε

σε εξουσιοδοτημενο η' εξιδικευμενο? γιατι το πρωτο (εξουσιοδοτημενο) ειναι η αντιπροσωπεια και αποτι ξερω στην αντιπροσωπεια αλλαζουν τα μπεκ δεν τα καθαριζουν,οπως εκανα εγω..παντως ρισκο ειναι ,αν σου δινουν καποια καλη εγγυηση καντο,αλλιως προτεινω αλλαγη που εχουν εγγυηση .

tsaltinho
26-09-19, 15:22
εχω την εντυπωση πως αυτα τα μπεκ στον Ν43 δεν καθαριζονται.
Εχει ξανακανει αυτη τη δουλεια ο μαστορας σε παρομιου τυπου κινητηρα?

panos320
27-09-19, 07:11
Έχω κάνει καθάρισμα σε μπεκ αλλά δεν είδα καμία απολύτως διαφορά.Ο άνθρωπος που ανέλαβε την δουλειά μου είπε πως τα μπεκ της BMW είναι τελείως διαφορετικά σε κατασκευή σε σύγκριση με του γκρουπ VAG στα οποία ο καθαρισμός-επισκευη επιτυγχάνει σε ποσοστό σχεδόν 90%.Εκανα λοιπόν τον καθαρισμό και μετά από ενάμιση μήνα έβαλα 4 καινούργια και το αμάξι στην κυριολεξία δουλεύει καλύτερα και από καινούριο με υποδειγματικό ρελαντί και λογικοτατη πλέον κατανάλωση.Και ο δικός μου κινητήρας είναι ο Ν43Β20.

maris7
27-09-19, 15:04
σε εξουσιοδοτημενο η' εξιδικευμενο? γιατι το πρωτο (εξουσιοδοτημενο) ειναι η αντιπροσωπεια και αποτι ξερω στην αντιπροσωπεια αλλαζουν τα μπεκ δεν τα καθαριζουν,οπως εκανα εγω..παντως ρισκο ειναι ,αν σου δινουν καποια καλη εγγυηση καντο,αλλιως προτεινω αλλαγη που εχουν εγγυηση .
μαλλον εξιδικευμενο σε γνωστο μαγαζι στο ιλιον οπου του εχω τυφλη εμπιστοσυνη, σε γνωστη αντιπροσωποια στη συγγρου οπου και το αγορασα ειχα συνεχως θεματα οπου δεν τα ελυσαν ποτε και εχω κατασταλαξει στον πρωτο

QUOTE=tsaltinho;597520]εχω την εντυπωση πως αυτα τα μπεκ στον Ν43 δεν καθαριζονται.
Εχει ξανακανει αυτη τη δουλεια ο μαστορας σε παρομιου τυπου κινητηρα?[/QUOTE]

απο οτι μου ειπε σε 30 τουλαχιστον Ν43Β20 με απολυτη επιτυχια
μαλλον θα το κανω και βλεπουμε θα σας ενημερωσω στις επομενες μερες

maris7
27-09-19, 15:09
μαλλον εξιδικευμενο σε γνωστο μαγαζι στο ιλιον οπου του εχω τυφλη εμπιστοσυνη, σε γνωστη αντιπροσωποια στη συγγρου οπου και το αγορασα ειχα συνεχως θεματα οπου δεν τα ελυσαν ποτε και εχω κατασταλαξει στον πρωτο

QUOTE=tsaltinho;597520]εχω την εντυπωση πως αυτα τα μπεκ στον Ν43 δεν καθαριζονται.
Εχει ξανακανει αυτη τη δουλεια ο μαστορας σε παρομιου τυπου κινητηρα?

απο οτι μου ειπε σε 30 τουλαχιστον Ν43Β20 με απολυτη επιτυχια
μαλλον θα το κανω και βλεπουμε θα σας ενημερωσω στις επομενες μερες[/QUOTE]

Έχω κάνει καθάρισμα σε μπεκ αλλά δεν είδα καμία απολύτως διαφορά.Ο άνθρωπος που ανέλαβε την δουλειά μου είπε πως τα μπεκ της BMW είναι τελείως διαφορετικά σε κατασκευή σε σύγκριση με του γκρουπ VAG στα οποία ο καθαρισμός-επισκευη επιτυγχάνει σε ποσοστό σχεδόν 90%.Εκανα λοιπόν τον καθαρισμό και μετά από ενάμιση μήνα έβαλα 4 καινούργια και το αμάξι στην κυριολεξία δουλεύει καλύτερα και από καινούριο με υποδειγματικό ρελαντί και λογικοτατη πλέον κατανάλωση.Και ο δικός μου κινητήρας είναι ο Ν43Β20.
τα 4 καινουργια σου στοιχισαν?να μαντεψω 4Χ280=1120 συν εργασια συν φ.π.α ενα 1500αρι τα θεωρω πολλα με τοσα αλλαζεις ολη την μηχανη

dreamer
27-09-19, 15:27
πανε και σε αλλες αντιπροσωπειες και πες τους οτι εχω διαγνωση για μπεκ.ποσο κοστιζουν να γινουν αλλαγη? θα σου πουν αυτοι κανα 1200αρι.δεν μπορω να πληρωσω τοσα,πριν 4 χρονια ειχαν τα μισα χρηματα τωρα γιατι τοση αυξηση οι γερμανοι? θα σου πουν τα χαζα τους αυτοι και μετα ισως να σου κανουν προταση για ερωτηση γερμανια για μειωμενο κοστος με συμετοχη των ιδιων.κατι σαν γκουντγουιλ αλλα οχι τοσο φτηνα γιατι το εχεις χρονια.αν αναλαβουν αυτοι να κανουν ερωτηση/διαμεσολαβηση γερμανια μπορουν να πετυχουν κατι καλο.αν δεν το κανουν τοτε φυγε,δεν χανεις κατι.και αυτοι τετοιες δουλειες θελουν για να βγαλουν τζαμπα χρημα.τα εργατικα κανα 200αρι ειναι,αν μειωσουν τα μπεκ στην υπεραξια τους τοτε μποερι να φυγεις με καινουρια μπεκ με ενα 500αρι-700αρι.με εγγυηση κιολας.τοσο κοστιζαν πριν κανουν 100% αυξηση οι μοναχοί :laughing::laughing:

panos320
27-09-19, 17:34
Η αλλαγή των μπέκ και των μπουζί μαζί με επαναπρογραμματισμό, γιατί το αυτοκίνητο φορούσε ακόμη το πρώτο firmware, μου στοίχισε 1.180 € μαζί με τα εργατικά.Μου έκαναν κάποια έκπτωση προφανώς αλλά δεν γνωρίζω με σιγουριά εάν ήταν και η μεγαλύτερη που μπορούσαν να δώσουν.Στην δική μου περίπτωση,goodwill δεν υπήρχε γιατί το αυτοκίνητο αγοράστηκε τον Ιανουάριο του 2008 και έίχε περίπου 165.000 χιλιόμετρα,οπότε δεν υπήρχε περίπτωση.
Συμφωνώ οτι τα χρήματα είναι τραγικά πολλά ,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει και διαφορετική λύση γιατί το αυτοκίνητο απλά δεν δούλευε.Πνιγόταν στην βενζίνη.Απο το να έχεις λοιπόν ένα αυτοκίνητο να κάθεται με σχεδόν μηδενική πλέον αξία λογω τελών κυκλοφορίας και παλαιότητας,ακουμπάς την χιλιάδα και ευελπίστείς να σε πάει άλλα τόσα χιλιόμετρα πρώτου το παροπλίσεις στην πίσω αυλή σου.

maris7
27-09-19, 21:55
Η αλλαγή των μπέκ και των μπουζί μαζί με επαναπρογραμματισμό, γιατί το αυτοκίνητο φορούσε ακόμη το πρώτο firmware, μου στοίχισε 1.180 € μαζί με τα εργατικά.Μου έκαναν κάποια έκπτωση προφανώς αλλά δεν γνωρίζω με σιγουριά εάν ήταν και η μεγαλύτερη που μπορούσαν να δώσουν.Στην δική μου περίπτωση,goodwill δεν υπήρχε γιατί το αυτοκίνητο αγοράστηκε τον Ιανουάριο του 2008 και έίχε περίπου 165.000 χιλιόμετρα,οπότε δεν υπήρχε περίπτωση.
Συμφωνώ οτι τα χρήματα είναι τραγικά πολλά ,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει και διαφορετική λύση γιατί το αυτοκίνητο απλά δεν δούλευε.Πνιγόταν στην βενζίνη.Απο το να έχεις λοιπόν ένα αυτοκίνητο να κάθεται με σχεδόν μηδενική πλέον αξία λογω τελών κυκλοφορίας και παλαιότητας,ακουμπάς την χιλιάδα και ευελπίστείς να σε πάει άλλα τόσα χιλιόμετρα πρώτου το παροπλίσεις στην πίσω αυλή σου.

συμφωνω σε ολα αλλα κουβεντα κανουμε,και πρεπει αυτη η bmw να σοβαρευτει επιτελους
απο την πρωτη μερα που το πηρα ειχα θεματα και ακομα εχω(μια το ενα μια το αλλο)
Α ξεχασα παω σιγα σιγα και για nox οποτε αλλο ενα 700ρακι και βλεπουμε
περαστικα μας

panos320
28-09-19, 07:57
Εγώ τον nox τον άλλαξα στις 105.000 περίπου.Αλλη πονεμένη ιστορία και αυτή.Βρηκα από ένα τρακαρισμένο με 7.000 χλμ!!!!!.Το έδωσε ο ιδιοκτήτης σε μια μάντρα με ανταλλακτικα μόνο για BMW ο οποίος τυγχάνει να είναι παλιός μας πελάτης.Πηγα και πήρα ότι χρειαζομουνα.Ο nox μου στοίχισε 180€. Δυστυχώς ο κινητήρας είχε ήδη πωληθεί εάν δεν κάνω λάθος στην τοπική αντιπροσωπεία.....

demanu
04-10-19, 11:19
Δοκιμασέ το. Έψαχνα άνθρωπο να καθαρίζει μπεκ αμέσου ψεκασμού και δεν έβρισκα στην περιοχή μου. Ακόμα και να μην πετύχει ο καθαρισμός, θα ξέρεις τουλάχιστον ποια έχουν πρόβλημα (διαρροή, λάθος σχήμα ψεκασμού κλπ)

maris7
04-10-19, 15:14
θα το δοκιμασω σιγουρα αλλα μου ετυχαν κατι αναποδιες με νοσοκομεια και το παραμελησα θα ενημερωσω

demanu
05-10-19, 10:52
Λίγο προσοχή μόνο με το βάλε-βγάλε στα ελαστικά στεγανοποιητικά που έχουν στην άκρη. Πάρε 4 να έχεις. Φθηνά είναι αν δεν απατώμαι.

Επίσης για να μην τρέχεις άδικα σιγουρέψου ότι θα πας κάπου που δοκιμάζουν-καθαρίζουν μπεκ αμέσου ψεκασμού.
Στην περίπτωσή μου, θα τα έβγαζα να τα πάω για καθαρισμό, και ευτυχώς έτυχε παιρνόντας από το συνεργείο σε άσχετη φάση να μπω να δω τον εξοπλισμό. Καμία σχέση....
Ήταν μόνο για εμμέσου ψεκασμού (παρόλο που το διευκρίνησα τηλεφωνικά) και εκτός από τη χαμηλή πίεση δοκιμής (κάπου 6-10bar max) δεν μπορούσε καν να τα ανοίξει αφού δεν μπορούσε να παράξει την κατάλληλη τάση (~170V).

Κάτι άλλο που πρέπει να διευκρινήσεις είναι ότι τα μπεκ δεν λύνονται για να μπουν στον υπέρηχο. Πρέπει να τους δώσει τάση για να μείνουν ανοιχτά κατά τον καθαρισμό.

maris7
05-10-19, 18:03
σε εξιδικευμενο της bmw θα παω και αυτος τα στελνει καπου απευθειας

GeoGR
01-12-19, 17:43
σε εξιδικευμενο της bmw θα παω και αυτος τα στελνει καπου απευθειας

Καλησπέρα σας,

Τελικά πήγες για καθαρισμό μπεκ; Αν ναι είδες διαφορά;

Ευχαριστώ,

maris7
01-12-19, 21:42
ναι τα ανελαβε ολα ο κολαιτης τα τρια καθαριστικαν το ενα αλλαχτηκε κοστος για ολα μαζι 450
το αμαξι λειτουργει αψογα

GeoGR
03-12-19, 12:48
Σε κατανάλωση είδες βελτίωση?

maris7
03-12-19, 22:34
εννοειται και σε καταναλωση αλλα ποιο πολυ στις επιδοσεις δεν περιμενα οτι απο τα μπεκ ειχε πεσει τοσο πολυ ο κινητηρας πραγματικα αγνωριστο

michaelp900
04-12-19, 05:36
εννοειται και σε καταναλωση αλλα ποιο πολυ στις επιδοσεις δεν περιμενα οτι απο τα μπεκ ειχε πεσει τοσο πολυ ο κινητηρας πραγματικα αγνωριστο

Αν εξαιρέσουμε την αλλαγή του ενός μπεκ, το κόστος για το καθάρισμα μόνο ποιο ήταν;!

Sent from my iPhone using Tapatalk

maris7
04-12-19, 21:45
300 το νεο μπεκ και 150 καθαρισμα και εργασια

michaelp900
04-12-19, 23:32
300 το νεο μπεκ και 150 καθαρισμα και εργασια

Με τον αισθητήρα Nox έχεις κάνει τίποτα;

dreamer
05-12-19, 09:33
μιας και ρωτησες ,αχρειαστο να ειναι ,αλλα ξερεις κανενα εδω θεσσαλονικη να καθαριζει μπεκ?

maris7
05-12-19, 17:29
ναι εβαλα προγραμμα οπου απενεργοποιησα nox,egr και αισθητηρες L με κοστος αλλα 350 σε προγραμματιστη

dreamer
06-12-19, 08:25
ποσο καιρο εχεις που εκανες το προγραμμα?και πως παει?ειχες καποιο θεμα η' ολα ομαλα? στον ιδιο το εκανες?

maris7
06-12-19, 22:49
οχι σε δικο μου προγραμματιστη εγινε αυτο το εχω περασει σχεδον 6 μηνες οπου πηρα και ευσημα για τον κολαιτη καθως δουλευει πολυ καλα

michaelp900
07-12-19, 05:52
οχι σε δικο μου προγραμματιστη εγινε αυτο το εχω περασει σχεδον 6 μηνες οπου πηρα και ευσημα για τον κολαιτη καθως δουλευει πολυ καλα

Απο την εμπειρία σου μέχρι τώρα θα μπορούσες να μας πεις ίσως υπέρ και κατά;

dreamer
07-12-19, 08:48
και να μας πεις και τον τεχνικο που το εκανες ανοιχτα,δεν ειναι διαφημιση αφου εισαι ευχαριστημενος

maris7
07-12-19, 16:15
μονο θετικα εχω να πω και οτι θα το ξαναεκανα και φυσικα θα γλυτωσω και σε μελλοντικα εξοδα για L egr nox οπου ειναι πανακριβος για την δουλεια που κανει.
υποψην ο τοπικος μου μηχανικος εβγαλε τον εγκεφαλο και τον εστειλε σε προγραμματιστη στη θεσσαλονικη απο οτι μου ειπε, προγραμματιζει εγκεφαλους σε dragster και σε αυτοκινητα υψηλων επιδοσεων το ονομα αυτου δεν το ξερω, η τιμη αυτη ειναι εντελως φιλικη επιδει μου φτιαχνει ολα τα αυτοκινητα της δουλειας αν θελετε μπορω να σας στειλω το τηλεφωνο του μηχανικου να μιλησετε βρισκετε στα μεγαρα και ειναι λατρης των bmw και κατοχος bmw M3 E36

dreamer
07-12-19, 17:47
ωπα,ωπα ναταμαας.θεσσαλονικη ε? ε ας μας πει το ονομα αυτου στην θεσσαλονικη .αφπυ και εμεις θεσσαλονικη ειμαστε και εμεις να του τηλεφωνησουμε το ιδιο θα μας πει,το ονομα του τεχνικου θα ζητουσαμε.για τιμη δεν μας πειραζει αρκει να κανει δουλεια.

maris7
07-12-19, 21:49
απο δευτερα θα περασω απο εκει θα τον ρωτησω τα στοιχεια του προγραμματιστη και θα ενημερωσω(αν μου το δωσει γιατι αυτοι που συνεργαζονται με καλους προγραμματιστες το κρατανε κρυφο για τους ευνοητους λογους)
ενημερωτικα να αναφερω οτι οι εγκεφαλοι της bmw ειναι οι ποιο δυσκολοι για προγραμματισμο και μετα της mercedes οπου τα αναλαμβανουν πολυ λιγο,ι στην αθηνα που ψαχνωμουν δεν βρηκα κανεναν μονο τον δημητριαδη αλλα η τιμη ειναι φευγα διοτι προγραμματιζει gtr,gt3,evo κτλ

dreamer
28-12-19, 10:18
μηπως ρωτησες για τον τεχνικο θεσσαλονικη?

dreamer
28-12-19, 15:32
Λίγο προσοχή μόνο με το βάλε-βγάλε στα ελαστικά στεγανοποιητικά που έχουν στην άκρη. Πάρε 4 να έχεις. Φθηνά είναι αν δεν απατώμαι.

Επίσης για να μην τρέχεις άδικα σιγουρέψου ότι θα πας κάπου που δοκιμάζουν-καθαρίζουν μπεκ αμέσου ψεκασμού.
Στην περίπτωσή μου, θα τα έβγαζα να τα πάω για καθαρισμό, και ευτυχώς έτυχε παιρνόντας από το συνεργείο σε άσχετη φάση να μπω να δω τον εξοπλισμό. Καμία σχέση....
Ήταν μόνο για εμμέσου ψεκασμού (παρόλο που το διευκρίνησα τηλεφωνικά) και εκτός από τη χαμηλή πίεση δοκιμής (κάπου 6-10bar max) δεν μπορούσε καν να τα ανοίξει αφού δεν μπορούσε να παράξει την κατάλληλη τάση (~170V).

Κάτι άλλο που πρέπει να διευκρινήσεις είναι ότι τα μπεκ δεν λύνονται για να μπουν στον υπέρηχο. Πρέπει να τους δώσει τάση για να μείνουν ανοιχτά κατά τον καθαρισμό.

οι τροποι που το κανουν αυτοι ειναι ο σωστος?

https://www.youtube.com/watch?time_continue=725&v=OwuOpVoYpwI&feature=emb_logo

maris7
29-12-19, 10:23
δυστηχως δεν μου ειπε για τον προγραμματιστη του(ολοι οι μηχανικοι βελτιωσεων τους κρτανε κρυφους) αλλα μπορω να σας δωσω το τηλεφωνο του μηχανικου να ρωτησετε οτι θελετε
το κανει σιγουρα και ο δημητριαδης αλλα πηγαινει 550 η ταριφα

demanu
31-12-19, 12:28
οι τροποι που το κανουν αυτοι ειναι ο σωστος?

Στον καθαρισμό αναφέρεσαι? Αν και δεν τον δείχνουν παρά μόνο σε εικόνα στην αρχή του video, φαίνεται ότι βάζουν τα μπεκ σε λουτρό υπερήχων ανοιγοκλείνοντάς τα (1000rpm 6msec). Θα προτιμούσα να τα κρατούν συνεχώς ανοιχτά, για λόγους τριβών κλπ. Δε γνωρίζω κάποια προβλεπόμενη διαδικασία, το παραπάνω είναι απλά εκτίμησή μου.

Ως προς την ογκομέτρηση,
α) χρησιμοποιούν ελάχιστη πίεση (6,5bar από ότι φαίνεται στην αρχή του video). Σε μεγάλη πίεση, στα μπεκ του Ν43 βλέπεις νέφος, ενώ στο video βλέπεις κάτι σαν "ομπρέλα".
β) ανοίγουν τα μπεκ για πολύ μεγάλο χρόνο (κάποια msec, ενώ ενδεικτικά στο N43 ανοίγουν το μέγιστο κάτω από 0,7-0,8msec, κοντά στον κόφτη).

Αν θες, δες εδώ για κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ψεκασμού των μπεκ https://bimmerprofs.com/management-of-injectors/

Τέτοια σχολαστική "ογκομέτρηση" δε θεωρώ λοιπόν ότι είναι σκόπιμη ή ουσιαστική. Θα προτιμούσα απλό οπτικό έλεγχο του σχήματος ψεκασμού με μεγάλη πίεση και φυσικά έλεγχο διαρροής με μεγάλη πίεση πάλι (για να ελεγχθεί ότι κλείνουν σωστά).

Επαναλαμβάνω, δε γνωρίζω κάποια προβλεπόμενη διαδικασία και γράφω απλά τις σκέψεις μου.

dreamer
31-12-19, 20:02
ευχαριστω για την απαντηση.ναι στον καθαρισμο αναφερομαι.παντως οτι βιντεο βρηκα αυτην την διαδικασια και παρομοιο μηχανημα ειχαν.μηπως ετσι γινεται τελικα? θα ηταν καλο αφου εχει αποψη και δειχνεις να γνωριζεις,να ρωτησεις καποιον που κανει ενα τετοιο καθαρισμο εστω και μεσω ιντερνετ για να βγαλεις συμπερασμα και να μας διαφωτισεις.εγω δεν εχω ιδεα.ωραιο το λινκ , πολυ επιστημονικο!

dreamer
31-12-19, 20:12
εγω αλλαξα μπεκ λιγο μετα την εγγυηση με γκουντγουιλ.αλλα επειδη βλεπω οτι ειναι πολυ ευαισθητα ειμαι υποψιασμενος οτι και να κανω προληπτικα θα χαλασουν.βαζω βενζινη απο 2 που θεωρω οτι ειναι καλα μαγαζια,κανω και τον χειμωνα βολτες μακρινες της 1ας ωρας με τερμα στροφες και τοξεκαπνιζω,βελτιωτικο δεν εχω βαλει ακομα και δεν ξερω αν θα κανει δουλεια εκει γιατι ειναι αμεσου ψεκασμου και δεν αφηνω το ντεποζιτο να χαμηλωσει η σταθμη του.ομως ο μηχανισμος αμεσου ψεκασμου ειναι τετοιος που οπως εχω διαβασει παροτι εεχει πολλα πλεονεκτηματα μπουκωνει τα μπεκ.επειδη παλι ειμαι κοντα στα 4-5 χρονια μετα την αλλαγη των μπεκ αυτην την φορα αν δεν συμβαλλει η γερμανια η΄η μαμα εδω δεν κανω αλλαγη ,παω για καθαρισμο ,οποτε θελω να ειμαι προετοιμασμενος!

demanu
03-01-20, 23:45
Δεν έχω κάποιον υπόψιν να ρωτήσω...

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δε θα απευθυνόμουν σε κάποιον που κάνει δοκιμές με 6bar, σα να είναι εμμέσου ψεκασμού.

Δες αν θες εδώ εδώ πως καθαρίζονται τα μπεκ πετρελαίου https://youtu.be/KEv6M4UU_6I?t=205

https://www.youtube.com/watch?v=KEv6M4UU_6I

Έχω ακούσει ότι κάποιες σειρές μπεκ (νομίζω από την 11 και μετά?), είναι ok και δε χαλάνε εύκολα. Αν τα άλλαξες πριν 5 χρόνια λογικά έχεις από τις "καλές" σειρές. Οπότε θα έλεγα μην προβληματίζεσαι ιδιαίτερα...