Επιστροφή στο Forum : Αλλαγή μοτερ Ν40 σε Ν42?
SoNiC_77Gr
15-08-19, 20:49
Καλησπερα και Χρονια Πολλα σε ολους (λογο ημερας!)
Σε προηγουμενο θεμα ειχα αναφερει οτι εχω προβλημα με τον κινητηρα μου Ν40Β16Α (Ε46 316) καθως καιει λαδι αρκετο (1 λιτρο στα 750 χλμ πλεον) οπως επισης δεν μπορει να κρατησει ρελαντι, σβηνει κ οταν ειναι ζεστο ζοριζεται να παρει μπροστα προφανως λογο χαμηλης συμπιεσης. Για την ιστορια, το πηγα σε δυο διαφορετικους μαστορες που τους εμπιστευομαι κ μου ειπαν τα ιδια. Περα απο τσιμουχακια βαλβιδων υπαρχει τεραστια πιθανοτητα να θελω κ ελατηρια εμβολων στα 250.000 χιλμ που εχει το μοτερ αυτη την στιγμη. Οπως κ να'χει η τιμες που ακουσα για γενικη επισκευη παιζουν απο 1200-1600 ευρω αν ειναι μονο αυτα κ οχι κατι αλλο!
Στο θεμα μας τωρα, ακουσα καποιες προτασεις αντι για επισκευη να βαλω N42B20A που μπαινει κουτι κ μαζι με τοποθετηση θα μου βγει στα 1100 περιπου. Περα απο το γεγονος οτι ειναι διλιτρο με οτι αυτο συνεπαγεται (αυξημενα τελη, ισως λιγο μεγαλυτερη καταναλωση) σαν ιδεα πως ακουγεται? Η αληθεια ειναι οτι το μεγαλυτερο μου κολλημα ειναι στο οτι δεν ξερω τι μοτερ θα ειναι, ποσα χιλιομετρα θα εχει πραγματικα κ τι ζορια θα εχει φαει. Μην δωσω δηλαδη 1100 κ σε 1-2 χρονια παθω τα ιδια κ θελω παλι αλλα 1200++ για επισκευη γιατι θα τα σουταρω ολα κ θα παρω Yaris, δεν μας περισσευουν κιολας αλλιως θα ειχαμε Μ3 η εστω ενα 2.5λιτρο 6κυλινδρο..
Υπαρχει καποιος τροπος να σιγουρεψω εστω καπως οτι το μοτερ ειναι αξιοπιστο, περα απο το να το παρω κ να το παω αντιπροσωπεια να το τσεκαρουν? Μου προτειναν καποιον που ειναι γνωστο ονομα σαν αξιοπιστια στον χωρο με ανταλλακτικα κ παλια σε αγωνες (δεν θα αναφερθω σε ονομα λογο διαφημισης) αλλα και παλι το σκεφτομαι, η να τα δωσω τα χρηματα για επισκευη στο δικο μου κ να εχω το κεφαλι μου ησυχο που το ξερω το μοτερ?
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/09/IMG20200918172007-1.jpg
Αυτό φαίνεται μόνο με μέτρημα συμπίεσης κυλίνδρων.
Αν σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο αρκετά ώστε να αποσβέσεις.
Η βέλτιστη θεωρω λύση, είναι να ανακατασκευασεις το δικό σου.
Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τον μάστορα για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Γιατί ειναι κρίμα να έχεις δώσει τόσα λ7 και να συνεχίζει να καίει λάδια.
Αν από την άλλη,
Αν βάλεις άλλο μοτέρ.
Δεν θα του κάνεις service όσο είναι στον πάγκο?
Δεν θα αλλάξεις τυχόν περιφερειακά, αντλία νερου, δεν θα κοιτάξεις μεταλλα, Vanos seals, Τσιμουχακια κτλπ?
Λάδια, παραφλου,ATF, δίσκο, θα αλλάξεις ούτως ή άλλως.
Συνεπώς η διαφορά θεωρώ θα βγει πολύ κοντά.
Δύο πράγματα εμένα με θα με αγχωναν.
Το ποσό εμπιστεύομαι την δουλειά του Μάστορα και κατά πόσο θα είναι καλό το νέο μοτέρ στην περίπτωση αλλαγής.
Και τα δύο έχουν ρίσκο,
Εύχομαι ότι και επιλέξεις να έχει επιτυχία...
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
SoNiC_77Gr
18-08-19, 02:13
Αυτό φαίνεται μόνο με μέτρημα συμπίεσης κυλίνδρων.
Ειναι απο τα πρωτα πραγματα που θα κανω πρωτου προχωρησω σε οποιαδηποτε κινηση!
Αν σκοπεύεις να κρατήσεις το αυτοκίνητο αρκετά ώστε να αποσβέσεις.
Η βέλτιστη θεωρω λύση, είναι να ανακατασκευασεις το δικό σου.
Με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τον μάστορα για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Γιατί ειναι κρίμα να έχεις δώσει τόσα λ7 και να συνεχίζει να καίει λάδια.
Αν από την άλλη,
Αν βάλεις άλλο μοτέρ.
Δεν θα του κάνεις service όσο είναι στον πάγκο?
Δεν θα αλλάξεις τυχόν περιφερειακά, αντλία νερου, δεν θα κοιτάξεις μεταλλα, Vanos seals, Τσιμουχακια κτλπ?
Λάδια, παραφλου,ATF, δίσκο, θα αλλάξεις ούτως ή άλλως.
Συνεπώς η διαφορά θεωρώ θα βγει πολύ κοντά.
Δύο πράγματα εμένα με θα με αγχωναν.
Το ποσό εμπιστεύομαι την δουλειά του Μάστορα και κατά πόσο θα είναι καλό το νέο μοτέρ στην περίπτωση αλλαγής.
Και τα δύο έχουν ρίσκο,
Εύχομαι ότι και επιλέξεις να έχει επιτυχία...
Το αμαξι δεν σκοπευω να το δωσω, αν γινει ανακατασκευη στον δικο μου κινητηρα μακαρι να βγαλει αλλα 250 χιλιαδες χιλιομετρα δεν με πειραζει καθολου. Ειναι ρισκο αλλο μοτερ αυτο εχω στο μυαλο μου, ευτυχως στα δυο συνεργεια που εχω απευθυνθει επειδη ξερουν το αμαξι απο την πρωτη στιγμη που το πηρα στα χερια μου τους εμπιστευομαι για την δουλεια τους, το μοτερ το αλλο ομως δεν μπορω να το εμπιστευτω τοσο ευκολα κ παντα θα γυριζει πιστευω στο μυαλο μου μηπως κατι δεν παει καλα σε βαθος χρονου.
Ισως κ να ξεφυγει η τιμη αν μπω στην διαδικασια να αλλαξω ολα αυτα που ανεφερες οσον αφορα το νεο μοτερ, γιατι η τιμη που αναφερθηκε σε αλλαγη μοτερ στα 1100 τοποθετημενο δεν περιλαμβανει αλλαγες στα ενδοτερα..
Ισως κ να ξεφυγει η τιμη αν μπω στην διαδικασια να αλλαξω ολα αυτα που ανεφερες οσον αφορα το νεο μοτερ, γιατι η τιμη που αναφερθηκε σε αλλαγη μοτερ στα 1100 τοποθετημενο δεν περιλαμβανει αλλαγες στα ενδοτερα..
Αν δεν συμπεριλαμβανονται τα παραπανω που αναφερει ο Ηλιας τοτε προφανως θα σε τρωει γτ οντως περνεις "γουρουνι στο σακι", οσο και αν σου πασαρει σα καλο το καποιο μοτερ ο καθε "μαστορας".
Σκεψου πως το μοτερ θα ειναι στο παγκο μπροστα σου.
Αυτο καθιστα ολους τους ελεγχους και αλλαγες ευκολοτερες, γρηγοροτερες και με μικροτερο κοστος.
Προσωπικη παντα γνωμη:
Ενα μοτερ που ελεγχθει σωστα εσωτερικα στο παγκο,
αντικατασταθουν ολα τα υγρα του και ολα τα ευπαθη περιφεριακα,
βιδωθει σωστα και κουμπωσει στο αμαξι σου σιγουρα θα ειναι καλυτερη λυση
και φυσικα χωρις να κανουμε λογο για το μεγαλυτερο κυβισμο
και τη βελτιωση του ολου συνολου οδηγησης και εμπειριας που θα υπαρχει πλεον
nikos valvetronic
18-08-19, 13:34
Φίλε θα στο ξαναπούμε τα μοτέρ αυτά δεν πάσχουν από κάτω.Καινε λάδια από τσιμουχακια ακόμα και τόσα πολλά που καίει το δικό σου. Γιατί δεν παίρνεις μια συμπίεση να δεις τι γίνεται στο μοτέρ σου; Αλλαγή μοτέρ σίγουρα είναι ρίσκο δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγάλει και πόσα χιλ έχει. Το συνεργείο θα σου δώσει κανενος είδους εγγύηση; Γνώμη μου φτιάξε το κεφαλάρι σου και δες πως θα πάει.Ουτος ή άλλως είναι κάτι που θα το έκανες σε μια γενική έτσι δεν είναι;
nikos valvetronic
18-08-19, 13:50
Εγώ έχω δίλιτρο, η διαφορά στα γκάζια είναι αρκετά μεγάλη και σε μικτή χρήση το δίλιτρο είναι πιο οικονομικό.Απο όσο κατάλαβα όμως δεν καίγεσαι για το κάτι παραπάνω. Για να σε "καψω" λίγο όμως να ξέρεις ότι Ν40 και Ν42 εχουν ίδιο κορμό ακριβώς.Δηλαδη 16αρι 18αρι και δίλιτρο έχουν ίδιο part number μπλοκ κινητήρα. Οπότε φτιάχνεις κεφαλάρι και στην σπάνια περίπτωση που σου καίει ακόμα κάποια λάδια περνεις στροφαλομπιελες από δίλιτρο περνάς ελατήρια κανείς πρόγραμμα και είσαι κούκλος διλιτρος νόμιμος! Μάλλον too much για σένα όπως κατάλαβα αλλά έχει το στα υπόψη σου!
SoNiC_77Gr
18-08-19, 16:23
Αν δεν συμπεριλαμβανονται τα παραπανω που αναφερει ο Ηλιας τοτε προφανως θα σε τρωει γτ οντως περνεις "γουρουνι στο σακι", οσο και αν σου πασαρει σα καλο το καποιο μοτερ ο καθε "μαστορας".
Σκεψου πως το μοτερ θα ειναι στο παγκο μπροστα σου.
Αυτο καθιστα ολους τους ελεγχους και αλλαγες ευκολοτερες, γρηγοροτερες και με μικροτερο κοστος.
Προσωπικη παντα γνωμη:
Ενα μοτερ που ελεγχθει σωστα εσωτερικα στο παγκο,
αντικατασταθουν ολα τα υγρα του και ολα τα ευπαθη περιφεριακα,
βιδωθει σωστα και κουμπωσει στο αμαξι σου σιγουρα θα ειναι καλυτερη λυση
και φυσικα χωρις να κανουμε λογο για το μεγαλυτερο κυβισμο
και τη βελτιωση του ολου συνολου οδηγησης και εμπειριας που θα υπαρχει πλεον
Η αληθεια ειναι οτι αν θα επαιρνα το μοτερ αυτο που μου προτειναν θα το πηγαινα να το κοιταξω σε δικο μου μηχανικο, οποτε ολα τα παραπανω που αναφερεις σε θεμα ελεγχου-αλλαγης λογικα θα γινουν.
Φίλε θα στο ξαναπούμε τα μοτέρ αυτά δεν πάσχουν από κάτω.Καινε λάδια από τσιμουχακια ακόμα και τόσα πολλά που καίει το δικό σου. Γιατί δεν παίρνεις μια συμπίεση να δεις τι γίνεται στο μοτέρ σου; Αλλαγή μοτέρ σίγουρα είναι ρίσκο δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγάλει και πόσα χιλ έχει. Το συνεργείο θα σου δώσει κανενος είδους εγγύηση; Γνώμη μου φτιάξε το κεφαλάρι σου και δες πως θα πάει.Ουτος ή άλλως είναι κάτι που θα το έκανες σε μια γενική έτσι δεν είναι;
Εγώ έχω δίλιτρο, η διαφορά στα γκάζια είναι αρκετά μεγάλη και σε μικτή χρήση το δίλιτρο είναι πιο οικονομικό.Απο όσο κατάλαβα όμως δεν καίγεσαι για το κάτι παραπάνω. Για να σε "καψω" λίγο όμως να ξέρεις ότι Ν40 και Ν42 εχουν ίδιο κορμό ακριβώς.Δηλαδη 16αρι 18αρι και δίλιτρο έχουν ίδιο part number μπλοκ κινητήρα. Οπότε φτιάχνεις κεφαλάρι και στην σπάνια περίπτωση που σου καίει ακόμα κάποια λάδια περνεις στροφαλομπιελες από δίλιτρο περνάς ελατήρια κανείς πρόγραμμα και είσαι κούκλος διλιτρος νόμιμος! Μάλλον too much για σένα όπως κατάλαβα αλλά έχει το στα υπόψη σου!
Για εγγυησεις δεν εχω ρωτησει γιατι απλα πηρα μονο μια γνωμη, οταν με το καλο ανοιξουν παλι ολοι απο Σεπτεμβρη θα κανω την κινηση να μαθω κ γι'αυτο εννοειται.
Μωρε κανεναν δεν χαλαει το κατι παραπανω, μακαρι να μπορουσα να πηγαινα κ σε 6κυλινδρο αλλα το αμαξι το χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση οποτε καταλαβαινεις.. Ισχυει με εκαψες! Δηλαδη η διαφορα τους ειναι μονο στα μεταλα κ στο προγραμμα? (περα απο τα κυβικα)
Η αληθεια ειναι οτι αν θα επαιρνα το μοτερ αυτο που μου προτειναν θα το πηγαινα να το κοιταξω σε δικο μου μηχανικο, οποτε ολα τα παραπανω που αναφερεις σε θεμα ελεγχου-αλλαγης λογικα θα γινουν.
Για εγγυησεις δεν εχω ρωτησει γιατι απλα πηρα μονο μια γνωμη, οταν με το καλο ανοιξουν παλι ολοι απο Σεπτεμβρη θα κανω την κινηση να μαθω κ γι'αυτο εννοειται.
Μωρε κανεναν δεν χαλαει το κατι παραπανω, μακαρι να μπορουσα να πηγαινα κ σε 6κυλινδρο αλλα το αμαξι το χρησιμοποιω σε καθημερινη βαση οποτε καταλαβαινεις.. Ισχυει με εκαψες! Δηλαδη η διαφορα τους ειναι μονο στα μεταλα κ στο προγραμμα? (περα απο τα κυβικα)Και εγώ το έχω απορία
Γιατί δεν μετράς συμπίεση, να είσαι σίγουρος?
Μια άλλη παράμετρος είναι να πνίγεται το μοτέρ από το λάδι και να νομίζουν ότι είναι από συμπίεση
( Το έχω δει σε βαγκ βέβαια, αλλά ίδιο story).
Αν βγάλεις τα μπουζί θα το καταλάβεις πανευκολα.
Όσο για τα μοτέρ όπως τα λέει ο Νίκος είναι.
Ναι τα κυβικά προέρχονται από αυξημένη διαδρομή του εμβόλου
SoNiC_77Gr
18-08-19, 21:13
Και εγώ το έχω απορία
Γιατί δεν μετράς συμπίεση, να είσαι σίγουρος?
Μια άλλη παράμετρος είναι να πνίγεται το μοτέρ από το λάδι και να νομίζουν ότι είναι από συμπίεση
( Το έχω δει σε βαγκ βέβαια, αλλά ίδιο story).
Αν βγάλεις τα μπουζί θα το καταλάβεις πανευκολα.
Όσο για τα μοτέρ όπως τα λέει ο Νίκος είναι.
Ναι τα κυβικά προέρχονται από αυξημένη διαδρομή του εμβόλου
Ενα απο τα πρωτα πραγματα που θα κανω ειναι να μετρησω συμπιεση οταν με το καλο ανοιξει το συνεργειο απο αρχες Σεπτεμβρη, μεχρι τοτε απλα παρακαλαω να μην με αφησει στον τοπο. Δεν το μετακινω σχεδον καθολου, σημερα του εκανα ετσι μια γυρα καμια ωρα μετα απο 5 μερες σε ακινησια. Αυτο με το λαδι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα γιατι σε προηγουμενο service που εκανα (πριν κανα χρονο περιπου) το 1 μπουζι οταν το βγαλαμε να το αλλαξουμε ηταν λουσμενο στο λαδι, αλλα μπορει βεβαια να μην ειναι μονο αυτο. Γενικα το καταλαβαινω οτι το αμαξι δεν πηγαινει οπως πηγαινε σιγουρα αυτο..
Οσον αφορα προγραμματισμο επειδη τωρα μου βαλατε φωτιτσες, αυτο γινεται μονο αντιπροσωπεια η κ σε εξωτερικα συνεργεια?
Ενα απο τα πρωτα πραγματα που θα κανω ειναι να μετρησω συμπιεση οταν με το καλο ανοιξει το συνεργειο απο αρχες Σεπτεμβρη, μεχρι τοτε απλα παρακαλαω να μην με αφησει στον τοπο. Δεν το μετακινω σχεδον καθολου, σημερα του εκανα ετσι μια γυρα καμια ωρα μετα απο 5 μερες σε ακινησια. Αυτο με το λαδι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα γιατι σε προηγουμενο service που εκανα (πριν κανα χρονο περιπου) το 1 μπουζι οταν το βγαλαμε να το αλλαξουμε ηταν λουσμενο στο λαδι, αλλα μπορει βεβαια να μην ειναι μονο αυτο. Γενικα το καταλαβαινω οτι το αμαξι δεν πηγαινει οπως πηγαινε σιγουρα αυτο..
Οσον αφορα προγραμματισμο επειδη τωρα μου βαλατε φωτιτσες, αυτο γινεται μονο αντιπροσωπεια η κ σε εξωτερικα συνεργεια?Ευελπιστώ λοιπόν το μόνο πρόβλημα σου να είναι τα τσιμουχάκια,( που θεωρώ και το ποιο πιθανό) και να έχει αίσιο τέλος η ιστορία.
Όσο για τον προγραμματισμό,
Και ένα εξειδικευμένο με γνώσεις και προσβάσεις μπορεί να το κάνει.
Βάσικα,
από την στιγμή που μιλάμε για oem χαρτογράφηση μέχρι και μόνος σου το κάνεις γιατί δεν απαιτεί γνώσεις στην Αλλαγή των χαρτών αλλά μόνο να "ρίξεις" το πρόγραμμα.
Αν ξέρεις φυσικά...
SoNiC_77Gr
18-08-19, 22:13
Ευελπιστώ λοιπόν το μόνο πρόβλημα σου να είναι τα τσιμουχάκια,( που θεωρώ και το ποιο πιθανό) και να έχει αίσιο τέλος η ιστορία.
Όσο για τον προγραμματισμό,
Και ένα εξειδικευμένο με γνώσεις και προσβάσεις μπορεί να το κάνει.
Βάσικα,
από την στιγμή που μιλάμε για oem χαρτογράφηση μέχρι και μόνος σου το κάνεις γιατί δεν απαιτεί γνώσεις στην Αλλαγή των χαρτών αλλά μόνο να "ρίξεις" το πρόγραμμα.
Αν ξέρεις φυσικά...
Ε ας μην βαλω το χερακι μου καλυτερα, ναι με ηλεκτρονικα κ τετοια το κατεχω αλλα οταν μιλαμε για τετοια θεματα καλυτερα ας το δει καποιος που ξερει μην πληρωνω κ αλλα μετα.. :whistle:
SoNiC_77Gr
24-08-19, 19:09
Υπαρχει περιπτωση καποιος απο εδω να γνωριζει καποιο συνεργειο που να ξερει να περασει το προγραμμα κ να τον εμπιστευομαστε για να τραβαω τα μαλλια μου? Μιλαω παντα για Αθηνα.
Εννοειται μου στελνετε μεσω pm.
nikos valvetronic
25-08-19, 22:04
Εσύ αν κάνεις αυτήν την κίνηση θα χρειαστείς μια αλλαγή στην χαρτογράφησή σου
και όχι το μαμά πρόγραμμα του δίλιτρου γιατί τα 18άρια και τα διλιτρα έχουν valvetronic.
Οπότε κάνε μια έρευνα για προγραμματιστή, από Αθήνα δεν γνωρίζω δυστυχώς!
SoNiC_77Gr
28-08-19, 01:26
Δεν μου εχεις αναψει φωτιες, με εχεις πεταξει μεσα σε ηφαιστειο να ξερεις! Χαχαχα
Κατι βρηκα με λιγο ψαξιμο με 350 θα γινει προγραμματισμος σε δυναμομετρο αφου πρωτα μου ειπαν στρωθει το μοτερ σε χαμηλες στροφες για να μην εχω καποιο προβλημα μεχρι να γινει ο προγραμματισμος.
Περα απο μπιελες κ στροφαλο δεν θα χρειαστω κατι αλλο, πχ πιστονια γιατι απο οτι εμαθα με τα δικα μου ειναι η ιδια διαμετρος σωστα?
SoNiC_77Gr
19-09-19, 14:33
Επανερχομαι μετα απο καποια νεα πανω στο θεμα.
Εγινε μετρηση συμπιεσης η οποια εδειξε οντως οτι υπαρχει προβλημα κ οχι μονο απο τσιμουχακια. Ο μηχανικος με ενημερωσε οτι κανονικα επρεπε να εχω συμπιεση κοντα στα 170 κ μετρηση εδειξε 125. Πλεον παρατηρω περισσοτερο καπνο απο την εξατμιση οταν παταω γκαζι κ εχει μεινει αρκετη ωρα σε ρελαντι, οπως επισης κ οτι γενικα το μοτερ εχει κοψει αρκετα σε θεμα δυναμης.. κοινως δεν τραβαει!
Γενικη επισκευη μοτερ κοστος στα 1200 ευρω. Οποτε σκεφτομαι πιο σοβαρα πλεον να κανω κ αυτη την μικρη "αναβαθμιση" με στροφαλο κ μπιελες απο Ν42 συν το προγραμμα που θα παμε ολα μαζι με αγορα ανταλλακτικων στα συν 550 ευρω!
Αναμονη λοιπον μεχρι να γινει εισαγωγη στο γιατρο για τα τελικα αποτελεσματα! ✌
Ν40 και Ν42 εχουν ίδιο κορμό ακριβώς.Δηλαδη 16αρι 18αρι και δίλιτρο έχουν ίδιο part number μπλοκ κινητήρα. Οπότε φτιάχνεις κεφαλάρι και στην σπάνια περίπτωση που σου καίει ακόμα κάποια λάδια περνεις στροφαλομπιελες από δίλιτρο περνάς ελατήρια κανείς πρόγραμμα και είσαι κούκλος διλιτρος νόμιμος! Μάλλον too much για σένα όπως κατάλαβα αλλά έχει το στα υπόψη σου!
Αυτό ισχύει?
οτι n40 και n42 εχουν το ίδιο μπλοκ?
nikos valvetronic
19-09-19, 21:56
Επανερχομαι μετα απο καποια νεα πανω στο θεμα.
Εγινε μετρηση συμπιεσης η οποια εδειξε οντως οτι υπαρχει προβλημα κ οχι μονο απο τσιμουχακια. Ο μηχανικος με ενημερωσε οτι κανονικα επρεπε να εχω συμπιεση κοντα στα 170 κ μετρηση εδειξε 125. Πλεον παρατηρω περισσοτερο καπνο απο την εξατμιση οταν παταω γκαζι κ εχει μεινει αρκετη ωρα σε ρελαντι, οπως επισης κ οτι γενικα το μοτερ εχει κοψει αρκετα σε θεμα δυναμης.. κοινως δεν τραβαει!
Γενικη επισκευη μοτερ κοστος στα 1200 ευρω. Οποτε σκεφτομαι πιο σοβαρα πλεον να κανω κ αυτη την μικρη "αναβαθμιση" με στροφαλο κ μπιελες απο Ν42 συν το προγραμμα που θα παμε ολα μαζι με αγορα ανταλλακτικων στα συν 550 ευρω!
Αναμονη λοιπον μεχρι να γινει εισαγωγη στο γιατρο για τα τελικα αποτελεσματα! ✌
Θα περιμένουμε τις εξελίξεις thumb
SoNiC_77Gr
25-09-20, 12:35
Και μετα απο καιρο αναμονης, lockdown, οικονομικων προβληματων και ολων αυτων των ωραιων καταστασεων.. ξαναμπηκαμε στο παιχνιδι!
Ξαναενημερωνω οτι το αμαξι ειναι E46 316 Ν40Β16Α (116hp)
Εγινε ερευνα αγορας, εβαλα κατω τα οικονομικα και αποφασισα να κανω ανακατασκευη στο δικο μου μοτερ με μια μικρη δοση αναβαθμισης.
Οποτε μπηκα στην διαδικασια αναζητησης στροφαλου και μπιελων απο τον Ν42Β20, βρεθηκαν ευτυχως σε πολυ καλη κατασταση καθως εγινε και μετρηση πριν την αγορα για να ειμαστε σιγουροι.
Το επομενο βημα, συνεργειο ξηλωμα μοτερ και με τα μπουνια στο ρεκτιφιε. Ο μαστορας οπως με ενημερωσε το μοτερ ηταν σε πολυ κακη κατασταση (260.000 χιλιομετρα, 1 λιτρο λαδι ανα 800km, πολυ χαμηλη συμπιεση σε φαση να σβηνει το μοτερ κ να μην μπορει να κρατησει ρελαντι σε αποτομο σταματημα, καταναλωση εντος πολης στα 10.1 σταθερα η ενδειξη, το αμαξι δουλευε ετσι για 13 μηνες μιας και δεν μας τρεχουν τα λεφτα απο τα μπατζακια..).
Η νεκροψια εδειξε οτι και τα τσιμουχακια βαλβιδων αλλα και τα ελατηρια των εμβολων ειχαν φθορα..
Το ρεκτιφιε ολοκληρωθηκε και ξεκινησε το μονταρισμα. Παρακατω και μια γευση απο την διαδικασια..
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/09/IMG20200918172007-1.jpg https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/09/IMG20200918172330-1.jpg https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/09/IMG20200918172338-1.jpg https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2020/09/IMG20200924132146-1.jpg
Εγινε αλλαγη εννοειται σε ολες τις σωληνωσεις του ψυκτικου συστηματος μιας και ειχαν αρχισει να δειχνουν σημαδια φθορας. Αλλαγη επισης και στο δισκο-πλατο επι της ευκαιριας και εννοειται ολα τα τριγυρω, οπως γλιστρες, καδενα κτλπ)
Η πρωτη εκκινηση εγινε χωρις προβλημα, δοκιμαστηκε το μοτερ για αρκετη ωρα μεχρι να πιασει θερμοκρασια, σβησιμο να παγωσει μετα ξανα τα ιδια και ελεγχος για διαρροες.
Αυριο σειρα εχει το συστημα της εξατμισης. Ο καταλυτης εχει γινει σκονη και θρυψαλα λογο λαδιων αλλα και χιλιομετρων. Οποτε ευκαιρια για αλλαγη με εναν μεταλικο 200αρι καθως και ενα τελικο look m3 με τις ασυμμετρες αποληξεις για να ομορφυνει λιγο..
Οπως ενημερωθηκα απο στον μαστορα, το αμαξι δουλευει καλα αλλα στα αποτομα ανεβασματα μπορει να μου κανει κοψιματα και επισης δεν ανεβαζει γρηγορα στροφες. Ανεβαινουν αλλα πιο αργα απο το νορμαλ. Αυτο ειναι θεμα προγραμματισμου οπως μου ειπε γιατι τριπλοτσεκαρε να δει οτι ολα εχουν ρυθμιστει σωστα απο την πλευρα του. Οποτε ξεκιναμε σιγα σιγα το στρωσιμο και σταδιακα μεχρι τα 2500km θα πρεπει να ανεβαζω στροφες και ταχυτητα, να γινει συσφιξη στο καπακι και μετα να παει για προγραμματισμο.
Στα πρωτα 300-400km και μαστορας και προγραμματιστης μου ειπαν αλλαγη λαδιων. Οταν πιασω τα 2500km και χωρις να ξεφυγω ποτε πανω απο τις 5000 στροφες το παω για ρυθμιση στο δυναμομετρο.
Η πρωτη μου εντυπωση που το εκανα μια μικρη βολτα ειναι ενα εντελως διαφορετικο αμαξι παρολο που δεν το πηγα πανω απο 3000 στροφες και πανω απο 70km/h. Σιγουρα διαφορετικος ηχος στο μοτερ πιο ηρεμο.
Εκει που κολλησε λιγο το ματι μου ειναι στην καταναλωση που με ανοιχτο το A/C εδειξε 11.1-13.5 l/100 και με επιασε ενα μικρο σοκ, αλλα λεω οκ αφου ψεκαζει οτι να'ναι τωρα αρυθμιστο ειναι, ελπιζω με τον προγραμματισμο να στρωσει καλυτερα! (αλλιως με βλεπω για αεριο :hyper: )
Συντομα η συνεχεια με οτι εξελιξη υπαρξει!
nikos valvetronic
25-09-20, 23:55
Φίλε ειλικρινά σε παραδέχομαι που έκανες το βήμα. Εύχομαι να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα
και να χαρείς το αυτοκίνητο σου. Κάνε το στρώσιμο με το καλό και αναμένουμε εντυπώσεις μετά
το πρόγραμμα! Θα ήμουν πολύ περίεργος να δω ένα πάτημα με μαμά δίλιτρο μιας και μην
ξεχνάμε ότι το 316 έχει πολύ κοντό διαφορικό!
Όσο για την κατανάλωση μην δίνεις σημασία θα στρώσει το νούμερο μετά το πρόγραμμα.
Να ρωτήσω και εγώ κάτι, να μην ανοίγω άλλο θέμα.
Ξέρουμε αν το ίδιο ισχύει και για τον Ν45Β16 ; Ή εδώ δεν παίζει τίποτα;
nikos valvetronic
03-10-20, 22:08
Το ίδιο μοτέρ είναι από hardware, τα ίδια ισχύουνthumb
Το ίδιο μοτέρ είναι από hardware, τα ίδια ισχύουνthumbΝίκο
Θέλει part number λέει, αλλιώς δεν πείθεται [emoji16][emoji16]
isou κανά μπαξιμο θα κάνουμε??
Send from Redmi Note 7 using Tapatalk
nikos valvetronic
03-10-20, 22:18
:thumbsup:
Έτσι Ηλία μπάξτε γιατί χανόμαστε!!
Φίλε ειλικρινά σε παραδέχομαι που έκανες το βήμα. Εύχομαι να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα
και να χαρείς το αυτοκίνητο σου. Κάνε το στρώσιμο με το καλό και αναμένουμε εντυπώσεις μετά
το πρόγραμμα! Θα ήμουν πολύ περίεργος να δω ένα πάτημα με μαμά δίλιτρο μιας και μην
ξεχνάμε ότι το 316 έχει πολύ κοντό διαφορικό!
Όσο για την κατανάλωση μην δίνεις σημασία θα στρώσει το νούμερο μετά το πρόγραμμα.Πλάκα πλάκα,
Τι βήμα φοράει το Σεντάν με τον Ν40?
Το δικό μου με Μ43 φόραγε 3,23
nikos valvetronic
05-10-20, 23:08
Ελα Λιάκο σε ξέχασα!
3.64 φοράει το σεντάν 316 το Ν40 αλλά και το Ν45. Αυτό δεν θέλει 6άρι το 7άρι της Πόρσε θέλει χαχαχα
44979
SoNiC_77Gr
10-10-20, 12:17
Επειδη μπερδευομαι λιγο με τα νουμερα.. Για να δουλεψει δηλαδη σωστα πρεπει να βρω διαφορικο με μικροτερο νουμερο απο το 3.64 που φοραει τωρα?
Τι διαφορες υπαρχουν θετικα/αρνητικα?
Ελα Λιάκο σε ξέχασα!
3.64 φοράει το σεντάν 316 το Ν40 αλλά και το Ν45. Αυτό δεν θέλει 6άρι το 7άρι της Πόρσε θέλει χαχαχα
44979Έλα ρε το ίδιο με τον κόμπακτ.
Δεν ξέρω,
μάλλον συνήθισα το 90αρι,
Γιατί όποτε μπαίνω στο κόμπακτ ασυναίσθητα πάω για έκτη, που πραγματικά νομίζω ότι του λείπει...
Πρέπει να βρω σασμάν από κανένα "κομμένο" Άσσο για να κάνουμε χαίρι μου φαίνεται [emoji23][emoji23][emoji23]
Επειδη μπερδευομαι λιγο με τα νουμερα.. Για να δουλεψει δηλαδη σωστα πρεπει να βρω διαφορικο με μικροτερο νουμερο απο το 3.64 που φοραει τωρα?
Τι διαφορες υπαρχουν θετικα/αρνητικα?Δεν νομίζω ότι χρειάζεται...
Άπο την στιγμή που δεν πείραξες,
Σασμάν κ διαφορικό δεν βρίσκω τον λόγο για αλλαγή setup επειδή πρόσθεσες ιπποδύναμη.
(Αν ήταν +100hp,θα έλεγα ότι οκ τελειώνει γρήγορα)
Αν όμως γενικότερα δεν είσαι ικανοποιημένος από τον συγκεκριμένο συνδιασμό το καταλαβαίνω να θέλεις κάποια αλλαγή.
Τες πα,
Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα.
http://www.bokchoys.com/differential/Speed.htm
SoNiC_77Gr
11-10-20, 12:15
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται...
Άπο την στιγμή που δεν πείραξες,
Σασμάν κ διαφορικό δεν βρίσκω τον λόγο για αλλαγή setup επειδή πρόσθεσες ιπποδύναμη.
(Αν ήταν +100hp,θα έλεγα ότι οκ τελειώνει γρήγορα)
Αν όμως γενικότερα δεν είσαι ικανοποιημένος από τον συγκεκριμένο συνδιασμό το καταλαβαίνω να θέλεις κάποια αλλαγή.
Τες πα,
Δες εδώ για να πάρεις μια ιδέα.
http://www.bokchoys.com/differential/Speed.htm
Ευχαριστω για το info!
Απλα πλεον εχω την αισθηση οτι σε ανοιγμα σε εθνικη η 5η εχει ψωμι να δωσει και ανετα αν υπηρχε 6η την εβαζα ευκολα. Μπορει να ειναι και ιδεα μου αλλα νομιζω πριν την "αναβαθμιση" δεν ειχα αυτο το feeling..
Ευχαριστω για το info!
Απλα πλεον εχω την αισθηση οτι σε ανοιγμα σε εθνικη η 5η εχει ψωμι να δωσει και ανετα αν υπηρχε 6η την εβαζα ευκολα. Μπορει να ειναι και ιδεα μου αλλα νομιζω πριν την "αναβαθμιση" δεν ειχα αυτο το feeling..Το ίδιο αίσθημα έχω και εγώ στο κόμπακτ της γυναίκας μου ( Ν40 1,6).
Για αυτό είπα ότι μάλλον θα καταλήξω σε σασμάν από Άσσο.
Θεωρητικά με ένα λίγο μακρύτερο διαφορικό πχ 3,15 η 3,23 θα είσαι καλύτερα.
Απλά δεν ξέρω την κλιμάκωση του συγκεκριμένου σασμάν για να υπολογίσουμε σωστά το f.d.r.
nikos valvetronic
19-10-20, 23:40
Sonic το λέει? Ολοκληρωσες το στρώσιμο ή ακόμα το πας κυρία??!!
SoNiC_77Gr
24-10-20, 21:10
Sonic το λέει? Ολοκληρωσες το στρώσιμο ή ακόμα το πας κυρία??!!
Ακομα δεν το εχω ολοκληρωσει.. Πηγαινοερχομαι αυτη την περιοδο σε ταξιδια με την δουλεια κ το αμαξι εχει μεινει ψιλοστασιμο τις μισες μερες οποτε δεν εχω προλαβει ακομα να πιασω τα χιλιομετρα κ να παω να κανω κ τον προγραμματισμο!
Ενημερωτικα η καταναλωση ειναι στα 9.4 lt/100km με νορμαλ οδηγηση (μεχρι 3000 στροφες + 18αρες!) κ εντος πολης παντα. Θελω να κανονισω να κανω ενα διημερο για να μαζεψω καμια 500αρια χιλιομετρα σε εθνικη γιατι αποφευγω να του γραφω πολλα χιλιομετρα μεσα στην πολη (ενας λογος παραπανω που εχω καθυστερησει!)
Sonic μένουμε συντονισμένοι να μας ενημερώσεις! Ελπίζω να πάνε όλα καλά φίλε! Με καίει πολυ αυτό το πρότζεκτ :+1::+1:
Ακομα δεν το εχω ολοκληρωσει.. Πηγαινοερχομαι αυτη την περιοδο σε ταξιδια με την δουλεια κ το αμαξι εχει μεινει ψιλοστασιμο τις μισες μερες οποτε δεν εχω προλαβει ακομα να πιασω τα χιλιομετρα κ να παω να κανω κ τον προγραμματισμο!
Ενημερωτικα η καταναλωση ειναι στα 9.4 lt/100km με νορμαλ οδηγηση (μεχρι 3000 στροφες + 18αρες!) κ εντος πολης παντα. Θελω να κανονισω να κανω ενα διημερο για να μαζεψω καμια 500αρια χιλιομετρα σε εθνικη γιατι αποφευγω να του γραφω πολλα χιλιομετρα μεσα στην πολη (ενας λογος παραπανω που εχω καθυστερησει!)Μη μας κρατάς σε αγωνία,
Δώσε feedback στον Λαό [emoji16][emoji16][emoji16]
SoNiC_77Gr
16-03-21, 22:49
Παιδες καλησπερα!
Συγνωμη για την αναμονη.. δυσκολη περιοδος και εχουν παει ολα λιγο πισω!
Τα χιλιομετρα τα εχω πιασει και μεταξυ μας.. εχω χεσ..## πανω μου με την διαφορα στο αμαξι χωρις ακομα να εχει προγραμματιστει και χωρις να το πιεσω πανω απο 4.5-5 χιλιαδες στροφες..
Ενταξει προφανως και δεν βαζει φωτια στον δρομο, δεν ειναι 6κυλινδρο αλλα η διαφορα απο τα 116 φαινεται ακομα και με τις 18αρες που φοραω. Χρηση 100% εντος πολης και με νορμαλ οδηγηση της ταξης αλλαγη στις 2.5-3.5 χιλιαδες στροφες η καταναλωση ειναι στα 10.3-10.4.. :original:
nikos valvetronic
17-03-21, 20:31
Μπράβο ρε Sonic, δεν πειράζει κάποια στιγμή θα το κάνεις και το πρόγραμμα. Πάντως στα χαμηλομεσαία να ξέρεις ότι
το 2.0 αλλά και τα 2.2 εξακύλινδρα δεν έχουν την ζωντάνια του τετρακύλινδρου. Ειδικά εσύ που δουλεύεις πόλη και είσαι
και 'κοντός' είσαι μια χαρά τώρα.
Τελικά μόνο στρόφαλο - μπιέλες χρειάζονται από το άλλο μοτέρ ή και άλλα πράγματα;
Τελικά μόνο στρόφαλο - μπιέλες χρειάζονται από το άλλο μοτέρ ή και άλλα πράγματα;
Το θεμα ειναι να βρεις καποιον που να εχει ασχοληθει με υπερκυβισμο ,αλλιως δεν θα βγαλεις ακρη και θα μεινεις καιρο χωρις αμαξι.
Το θεμα ειναι να βρεις καποιον που να εχει ασχοληθει με υπερκυβισμο ,αλλιως δεν θα βγαλεις ακρη και θα μεινεις καιρο χωρις αμαξι.
Αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέμε ,άρα βγάζεις βάζεις τι θέμα θα μπορεί να υπάρχει; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω.
Αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λέμε ,άρα βγάζεις βάζεις τι θέμα θα μπορεί να υπάρχει; Ρωτάω γιατί δεν ξέρω.
Οτι ειναι πατεντα και δεν εισαι σιγουρος οτι θα δουλεψει ,υποθετεις , οτι θες χαρτογραφηση στον εγκεφαλο σου για να δουλεψει σωστα που σημαινει οτι παιρνοντας το αμαξι απο το συνεργειο δεν εισαι ετοιμος και ενα κοστολογιο που ξεπερναει πλεον μια μετατροπη σε 2200 η σε 3000 , εχουμε και λεμε προγραμμα 400 ευρω , φλαντζα και ολο το σετ με τσιμουχακια 250 ευρω ,ελατηρια πιστονιων 150 ευρω ,στροφαλος μπιελες αν βρεις μεταχειρισμενα 300-400 ευρω κουζινετα 100 ευρω + εργασια αλλα 400-500 ευρω + οτι αλλο προκυψει απο αναλωσιμο αρα μιλαμε για 1800-2000 μινιμουμ για πατεντα με αμφιβολο αποτελεσμα αν δεν ειναι γνωστης αυτος που θα το κανει ,σε αυτα τα χρηματα βαζεις εξακυλινδρο πουλας το δικο σου και εχεις και χρηματα για δυο χρονια για τα παραπανω τελη που θα πληρωσεις και πολυ περισσοτερη δυναμη και αξιοπιστια .
Οτι ειναι πατεντα και δεν εισαι σιγουρος οτι θα δουλεψει ,υποθετεις , οτι θες χαρτογραφηση στον εγκεφαλο σου για να δουλεψει σωστα που σημαινει οτι παιρνοντας το αμαξι απο το συνεργειο δεν εισαι ετοιμος και ενα κοστολογιο που ξεπερναει πλεον μια μετατροπη σε 2200 η σε 3000 , εχουμε και λεμε προγραμμα 400 ευρω , φλαντζα και ολο το σετ με τσιμουχακια 250 ευρω ,ελατηρια πιστονιων 150 ευρω ,στροφαλος μπιελες αν βρεις μεταχειρισμενα 300-400 ευρω κουζινετα 100 ευρω + εργασια αλλα 400-500 ευρω + οτι αλλο προκυψει απο αναλωσιμο αρα μιλαμε για 1800-2000 μινιμουμ για πατεντα με αμφιβολο αποτελεσμα αν δεν ειναι γνωστης αυτος που θα το κανει ,σε αυτα τα χρηματα βαζεις εξακυλινδρο πουλας το δικο σου και εχεις και χρηματα για δυο χρονια για τα παραπανω τελη που θα πληρωσεις και πολυ περισσοτερη δυναμη και αξιοπιστια .
Ευχαριστώ για την απάντηση.Όλα αυτά που γράφεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και σαφώς είναι πολλά τα λεφτά. Απλά και εξαλύλινδρο να πάρω έτσι θα το βάλω πάνω;Κάτι θα φτιάξεις και εκεί. Και θα χρειαστεί και εκεί άλλα πράγματα για να γίνει σωστά και αυτό.
Σίγουρα αναλογικά, λεφτά που θα δώσεις και τι θα κερδίσεις σε δύναμη δεν συμφέρει. Καλύτερα να δώσω το δικό μου και να πάρω ένα έτοιμο. Άλλο θέμα αυτό πάλι.
Αλλά αν είναι τόσο "απλό' όσο το βγάλε το ένα βάλε το άλλο,ουσιαστικά επισκευάζεις το μοτέρ σου και θα κερδίσεις και κάτι σε δύναμη και δεν μπλέκεις με όλα τα υπόλοιπα.Όλα αυτά στην θεωρία πάντα και είναι η γνώμη η δική μου.
Αν και όταν τελικά γίνει κάτι τέτοιο το αποτέλεσμα θα δείξει.
SoNiC_77Gr
04-06-21, 22:40
Λοιπον παλικαρια επανερχομαι μετα απο καιρο, μιας και λογο της καταστασης ολα πηγαν πισω και απο θεμα χρονου και απο οικονομικης αποψης!
Το αμαξι ανεβηκε δυναμομετρο και στο πρωτο πατημα εδειξε στα 126 αλογα. Η αληθεια ειναι πως περιμενα ελαφρως παραπανω, αλλα οκ. Μετα απο την νεα χαρτογραφιση εγκεφαλου και καθως με ενημερωσε ο προγραμματιστης οτι το αμαξι δεν εχει βγαλει 100% την δυναμη του ανεβηκε στα 137 αλογα. Μου τονισε οτι το αμαξι "ξεμενει" απο καυσιμο στις μεσαιες και μετα αρπαζει και δινει μεχρι κοφτη, γι'αυτο τον λογο και δεν μπορει να βγαλει την παραπανω δυναμη. Το καταλαβαινω και εγω στον δρομο, εχοντας μεσα 5η αν πλακωθω στα φρενα και κατεβασω 2α και δωσω γκαζι κανει σαν κομπιασμα το αμαξι και μετα ξεκιναει και δινει.
Μου ειπε οτι αυτο ειναι η απο μπεκ η απο αντλια καυσιμου. Θα τσεκαρω και τα δυο για να ειμαι σιγουρος και θα επιστρεψω για νεο ελεγχο οπως μου προτεινε.
Επισης μου προτεινε οτι εφοσον εχει γινει πλεον το μοτερ 2λιτρο ιδανικο ειναι να βαλω και το χταποδι απο το 2λιτρο μοτερ, καθως του 1.6 ειναι πιο μικρο και μπουκωνει το μοτερ με τα καυσαερια.
Οπως και να'χει παντως σιγουρα το αμαξι εχει αλλο αερα, πιο ανετο και λιγο πιο ευκολο στο παιχνιδι σε σχεση με πριν.. μην ξεχναμε οτι εχω 18αρες, ειναι βαρη σαν αμαξι και το μοτερ ηταν χαλια.. ακομα και τα 116 αλογα σιγουρα δεν ηταν 116 απο ενα σημειο και μετα, οποτε εμενα η διαφορα μου φαινεται τεραστια.
Ενημερωνω προς καποιους φιλους που μου εχουν στειλει προσωπικο μηνυμα οτι, για την αναβαθμιση του μοτερ αλλαξα μονο στροφαλο και μπιελες απο το 2λιτρο δεν χρειαστηκε κατι αλλο. Αυτο μεχρι που εμαθα οτι το ιδανικο ειναι να βρω και χταποδι για ποιο σωστη ροη καυσαεριων και παραπανω αλογα. Επισης αλλαξα για προληπτικο λογο περισσοτερο και τον καταλυτη με εναν λιγο πιο ελευθερο και ενα τελικο κλασσικο look m3.
(περασα ΚΤΕΟ κανονικοτατα για οποιον εχει απορια..!)
SoNiC_77Gr
04-06-21, 23:09
Επισης να αναφερω και κατι εξτρα μεσα σε ολα αυτα..
Το γνωριζω οτι το ιδανικο ειναι αντι να μπεις στην διαδικασια να τα κανεις ολα αυτα, στα ιδια λεφτα βαζεις ενα 6κυλινδρο τουμπανο και εισαι μια χαρα! Ομως οταν παιζει το οικονομικο κομματι, το κομματι της συντηρησης οταν χρησιμοποιεις ενα αμαξι σε καθημερινη βαση για διαδρομες εντος πολης 25 χιλιομετρων την ημερα τοτε τα σχεδια αλλαζουν. Και επισης μεσα σε ολα, οταν ειναι να βαλεις ενα αλλο μοτερ επειδη ποτε δεν εισαι σιγουρος τι εχει πρεπει να το ανοιξεις και περα απο την αγορα της μετατροπης να χρειαστει να ριξεις και επιπλεον χρηματα για να το φερεις σε μια σωστη κατασταση.
Σε αυτη την περιπτωση προτιμω να φτιαξω το δικο μου που ξερω τι εχει, τι του εχω κανει και στην τελικη δεν θα κλαιω καθε φορα που θα το βαζω μπροστα γιατι θα θελω να το πατησω και θα σκεφτομαι την βενζινη και την συντηρηση και θα πηγαινω με το ποδι στο γκαζι ισα να γλυφει.. Ασε που το παρανομο μια-δυο-τρεις καποια στιγμη θα σου κατσει στραβη και θα το φας το προστιμο στο αλλαγμενο αδηλωτο μοτερ.
Η επιλογες ηταν η φτιαχνω το δικο μου και το κραταω για αλλη μια 10ετια (ελπιζοντας να εχουν φτιαξει λιγο τα πραγματα στο κομματι της υποδομης για τα ηλεκτρικα!), η θα το εδινα με μιση καρδια και θα επαιρνα ενα μικροτερο καινουριο απλα και μονο για να κανω την δουλεια μου, μιας και δεν υπαρχει κατι που να μου τραβαει το ενδιαφερον στα καινουρια μικρα.. Για μεγαλυτερα δεν το συζητω, δυστηχως μας εχουν καταστρεψει οικονομικα ειναι απλησιαστα.. ποσο δε τα bmw που οσο και αν θελω ειναι απλα ενα ονειρο μακρινο..
Μπραβο σου .
Εκανες πολύ καλή δουλειά.
Να το χαίρεσαι.
nikos valvetronic
06-06-21, 23:25
Μπράβο ρε Sonic, πολύ καλά έκανες. Κι εγώ το είχα μετρήσει κάποτε και έδειξε 139 hp με πρόγραμμα και 250.000 στο κοντέρ
αλλά βέβαια αυτά είναι σχετικά και δεν το είχα μετρήσει και πριν. Εσύ ακόμα και 116 να έβγαζες σημαίνει ότι πήρες 20 άλογα και λογικά κανένα 4αρι κιλά ροπή.
Για το χταπόδι δεν το ήξερα αυτό. Αντλία είχα αλλάξει κι εγώ στα 220.000 και είναι κάτι που γενικά αλλάζεται συχνά στα 46αρια και ίσως να θέλει και η δική σου
αλλά αν είχε θέμα λογικά θα το έδειχνε και ψηλά νομίζω. Καλές βόλτες να έχεις τώρα, πας για 500.000 χλμ :original:
SoNiC_77Gr
09-06-21, 21:26
Μπραβο σου .
Εκανες πολύ καλή δουλειά.
Να το χαίρεσαι.
Ευχαριστω πολυ!!
Μπράβο ρε Sonic, πολύ καλά έκανες. Κι εγώ το είχα μετρήσει κάποτε και έδειξε 139 hp με πρόγραμμα και 250.000 στο κοντέρ
αλλά βέβαια αυτά είναι σχετικά και δεν το είχα μετρήσει και πριν. Εσύ ακόμα και 116 να έβγαζες σημαίνει ότι πήρες 20 άλογα και λογικά κανένα 4αρι κιλά ροπή.
Για το χταπόδι δεν το ήξερα αυτό. Αντλία είχα αλλάξει κι εγώ στα 220.000 και είναι κάτι που γενικά αλλάζεται συχνά στα 46αρια και ίσως να θέλει και η δική σου
αλλά αν είχε θέμα λογικά θα το έδειχνε και ψηλά νομίζω. Καλές βόλτες να έχεις τώρα, πας για 500.000 χλμ :original:
Ευχαριστω φιλε! Ολα απο την δικη σου ιδεα ξεκινησαν να ξερεις..!
Οσον αφορα την αντλια την ειχα αλλαξει πριν 4-5 χρονια αν θυμαμαι καλα, δεν ξερω κατα ποσο χρειαζεται αλλαγη κ απο οσο με ενημερωσε κ ο προγραμματιστης τα μπεκ που φοραει το αμαξι αντεχουν για παραπανω αλογα, εκτος κ αν εχουν αρχισει κ τα παιζουν κ χρειαζονται καθαρισμο. Θα δοκιμασω ενα τεστ την αντλια με την πρωτη ευκαιρια να δω οτι απο πιεση καυσιμου ειμαι οκ και μετα βλεπουμε αναλογος. Δεν ειναι οτι μου δημιουργει προβλημα, αλλα για να δουλευει αψογα το αμαξι θελω να δω τι ειναι αυτο που το επηρεαζει..
nikos valvetronic
09-06-21, 22:11
Ευχαριστω πολυ!!
Ευχαριστω φιλε! Ολα απο την δικη σου ιδεα ξεκινησαν να ξερεις..!
Ωχχχ ε τότε πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου! Πότε έχεις γενέθλια να σου πάρω δώρο ένα χταπόδι 2λιτρο να απογειωθεί το εργαλείο!! χαχαχα