PDA

Επιστροφή στο Forum : Ε36 Σινεμπλοκ, ζαμφορ, κλπ

///Maniac
26-06-19, 00:39
Καλησπερα σε ολους παιδια! Σε λιγο καιρο θελω να κανω ενα γενικο τσεκ-απ στο δεσιμο του αυτοκινητου και θελω να αλλαξω συνεμπλοκ και να βαλω απο ε36 μ3...συγκεκριμενα ξερω οτι θα βαλω τα ομοκεντρα και οχι τα παρακεντρα απο ε36 μ3 321...ξερω οτι υπαρχουν αυτα τα 2 ειδη για τον εμπρος αξονα..για πισω ξερει κανεις αν πρεπει να τσεκαρω κατι αντιστοιχο και αν εχουν διαφορα του μ3 απο το απλο ε36 ? επισης θελω να τσεκαρω και ζαμφορ ..εκει υπαρχει διαφορα απο τα απλα ε36 και τα μ3? ...Γενικα θελω οτι αναλωσιμο αλλαζω απο εδω και μπρος να αποτελει βελτιωση μιας και εχω ξεμπλεξει απο ολα τα υπολοιπα οπως αναρτησεις, ζαντολαστιχα, θολομπαρες κλπ απο πλευρας στησιματος... οποιος ξερει και εχει ασχοληθει παρακαλω πολυ ας με διαφωτισει ..ευχαριστω! thumb

BILL007
26-06-19, 11:44
ζαμφορ ..εκει υπαρχει διαφορα απο τα απλα ε36 και τα μ3?

εδώ ένα σχετικό πινακάκι για τα E36 ;)

E36 Anti-roll Bars

Manufacturer

Front(mm)
Rear(mm)

Notes

BMW - OEM 1995 M3
22.5
19

BMW - OEM 1996+ M3
23
20

BMW - OEM 325/328 Base
24
15

BMW - OEM 325/328 Sport Package
25.5
18

Eibach M3 style
26
24
adjustable

Eibach 325/328/318
28
21
adjustable

UUC Motorwerks
25.4
23.8
adjustable

Turner Motorsports
30
24
adjustable

RD
27
22.2
adjustable

Dinan
22.2
22.2
adjustable

H&R
28
21
adjustable

https://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1020484-Sway-bar-comparisons-needed

///Maniac
26-06-19, 13:41
Με συγχωρεις...επρεπε να γραψω ζαμφορακια ..εννοουσα τα μικρα μπαρακια στις ροδες και οχι τις αντιστρεπτικες (που δεν ηξερα οτι και αυτες λεγονται ζαμφορ) ...ωστοσο μιας και το ανεφερες οι αντιστρεπτικες του 318ις ειναι ιδιες με του 325 αν δεν κανω λαθος?

nik200
27-06-19, 11:32
1) βαλε τα παρακεντρα εμπρος..τραγικη διαφορα σε μουτρο...
2)με ζανφορ μην παιζεις..το αμαξι γινεται πολυ αποτομο και απολυτο οσο χοντραινεις και αυτο φαινεται στα χιλιομετρα...πιστευω οτι με m3 λυσεις θα σαι αψογα..μετα παμε σε καταστασεις πιστας στην ελλαδα- με αυτους τους δρομους...

///Maniac
27-06-19, 15:05
Να μην βαλω δηλαδη τα ομοκεντρα? Σαν αυτα που εχει τωρα το αμαξι δηλαδη αλλα μασιφ απο μ3? απ οσο ξερω τα ομοκεντρα ειναι απο μ3 εβο 3,2 ενω τα παρακεντρα απο μ3 3,0...Η διαφορα που εχουν τα ομοκεντρα με τα παρακεντρα ειναι οτι τα παρακεντρα αλλαζουν και το καστερ για πιο αμεση επαναφορα στο τιμονι η και κατι αλλο? Επισης απο αντιστρεπτικες εννοεις να αφησω τις μαμα, η να βαλω απλα απο εργοστασιακες λυσεις οπως μ-πακ, μ3 κλπ ? Επισης στον πισω αξονα υπαρχει κατι αντιστοιχο οπως τον μπροστινο με τα σινεμπλοκ? Εκει υπαρχουν διαφορες απο τα απλα ε36 και τα μ3?

PetrosD
27-06-19, 18:14
Η διαφορα που εχουν τα ομοκεντρα με τα παρακεντρα ειναι οτι τα παρακεντρα αλλαζουν και το καστερ για πιο αμεση επαναφορα στο τιμονι η και κατι αλλο?

Αυτό κάνουν. Αυτό θέλεις. Βάλε τα έκκεντρα. (έτσι λέγονται, όχι παράκεντρα).

///Maniac
27-06-19, 18:36
Εγω θελω να ειναι απλα μασιφ το σινεμπλοκ για καλυτερη αισθηση και κρατημα...δηλαδη στην ουσια να βαλω του μ3 εβο...τωρα δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι σωστο να βαλω τα εκκεντρα (που εχουν την τρυπα δηλαδη στην ακρη και οχι στη μεση) και να αλλαξουν οι ρυθμισεις τις αναρτησης..συν οτι αλλο αλλαξει (αν αλλαζει και κατι αλλο)... επισης επειδη δεν εχω τοπ μαουντ απο μ3 δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν σωστο να βαλω τα εκκεντρα ..δεν εχω ξαναασχοληθει με το θεμα κιολας...

PetrosD
28-06-19, 15:19
Αφού σου λέμε ότι είναι σωστό (και ρωτάς τη γνώμη μας). Αλλιώς κάνε ό,τι θες.

wheelman
28-06-19, 19:06
Εγω θελω να ειναι απλα μασιφ το σινεμπλοκ για καλυτερη αισθηση και κρατημα...δηλαδη στην ουσια να βαλω του μ3 εβο...τωρα δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι σωστο να βαλω τα εκκεντρα (που εχουν την τρυπα δηλαδη στην ακρη και οχι στη μεση) και να αλλαξουν οι ρυθμισεις τις αναρτησης..συν οτι αλλο αλλαξει (αν αλλαζει και κατι αλλο)... επισης επειδη δεν εχω τοπ μαουντ απο μ3 δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν σωστο να βαλω τα εκκεντρα ..δεν εχω ξαναασχοληθει με το θεμα κιολας...Από την στιγμή που θα τα αλλάξεις πας για ευθυγράμμιση.

Το πώς θα ρυθμίσεις είναι ένα άλλο θέμα...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

nik200
02-07-19, 11:07
Εγω θελω να ειναι απλα μασιφ το σινεμπλοκ για καλυτερη αισθηση και κρατημα...δηλαδη στην ουσια να βαλω του μ3 εβο...τωρα δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι σωστο να βαλω τα εκκεντρα (που εχουν την τρυπα δηλαδη στην ακρη και οχι στη μεση) και να αλλαξουν οι ρυθμισεις τις αναρτησης..συν οτι αλλο αλλαξει (αν αλλαζει και κατι αλλο)... επισης επειδη δεν εχω τοπ μαουντ απο μ3 δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν σωστο να βαλω τα εκκεντρα ..δεν εχω ξαναασχοληθει με το θεμα κιολας...

φυσικα και να παρεις top mounts...το 36 δουλευει υπεροχα με λιγο καμπερακι...και καστερ...το αμαξι απο υποστροφικο μεταμορφωνεται...και η μουρη γινεται φανταστικη..μασιφ σινεμπλοκ ή m3 ή powerflex..δοκιμασμενες λυσεις που δεν κανουν ζημιες στο αμαξωμα..δεν ειναι φτηνα αλλα κανουν δουλεια...επισης μια φοβερη λυση ειναι η kw 2 που δουλευει αριστα σε κολλητο μ..οτι καλυτερο μπορεις να βαλεις σε αυτο το αμαξι...ναι κανει 1300 αλλα..worth every penny...λιγο σκληρη αλλα αλλο αμαξι...

///Maniac
03-07-19, 22:58
Για τον πισω αξονα κραταμε τα μαμα συνεμπλοκ? Η και εκει υπαρχει καποια βελτιωση απο μ3 κλπ ? Επισης τα τοπ μαοπνυτ τα αλλαζω για να αυξησω το καμπερ που τωρα δε μπορω να φτασω απο μαμα ευρος? Τωρα για προσωρινα ειμαι γυρω στις -1,7 μοιρες εμπρος και -1,9 πισω, αν και θα ηθελα μπροστα λιγο παραπανω ..πισω ειναι πολυ καλο νομιζω...αναρτηση ρυθμιζομενη εχω της vogtland, ωστοσο η απορια μου ειναι ποιο απο τα 2 ειδη συνεμπλοκ του μ3 να βαλω και τι διαφορετικο προσφερει το καθενα