PDA

Επιστροφή στο Forum : Best BMW engine ever?????

nik200
26-02-18, 11:33
το θεμα εχει μπει σε διαφορα bmw forums του εξωτερικου....η ερωτηση-γκαλοπ- ειναι πολυ απλη...ανεξαρτητως χρηματων και αγωνιστικο ή μη..ποιο πιστευετε κατα την ταπεινη σας γνωμη..ειτε ειχατε ειτε οχι...οτι ειναι το καλυτερο μοτερ που εχει βγαλει η αγαπημενη μας μαρκα...????

εγω θα παω σε s54b32 απο νορμαλ καθως το ειχα και απλα το αγαπω για το συναισθημα του παρα το γεγονος οτι δεν ηταν και οτι πιο γρηγορο εχω οδηγησει ή ειχα....μετα ενα s85 ισως?το χω ζησει ελαχιστα και παρα το γεγονος οτι ακουγονται πολλα περιεργα για αυτο...πιστευω οτι ειναι μαλλον ειναι απο τα καλυτερα!αυτος ο ηχος!!!!

και p85 απο φορμουλισια....ναι το p85 ειναι αυτο που γυριζε στις 19800rpm!!!ανατρεξτε στο google και θα το βρειτε!

Ptboul
26-02-18, 12:47
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2649&highlight=850csi

όχι; :1:

Τότε ο S85B50 (τον οποίο έχω οδηγήσει).

BILL007
26-02-18, 18:14
:+1: στο S85

https://www.youtube.com/watch?v=oS3XJRQKcDY

απο ειδικές κατασκευές θα πάρω το V12 το 6λιτρο του Concept Car M8

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2018/02/premieraiatacumaratasingurulbmwm81990mot-1.jpg

nik200
27-02-18, 09:56
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=2649&highlight=850csi

όχι; :1:

Τότε ο S85B50 (τον οποίο έχω οδηγήσει).

σαν το μυδραλιο τιποτα...το σιγκεκριμενο παντα λεμε!!:th_Laie_67-1:

nik200
28-02-18, 11:45
επειδη εχουμε πιασει μονο τα πολυ ακριβα, ας κανω και μια αναφορα στα πολυ ωραια is...

εχω οδηγησει και m42b18 και m44b19...σε καροτσες ε30-ε36 και ε36 compact...στα ε30 και compact τα βρισκω εξαιρετικες επιλογες...γιατι παρεα με το χαμηλο βαρος εχουν και τον αξονα ε30 πισω...και τα αμαξια πραγματικα γινονται παιχνιδια αν εχεις εμπειρια απο παλια αυτοκινητα..στο ε36 δυστυχως φαινεται το βαρος αρκετα και φιμωνει αυτο το στροφαριστο μοτερακι...σαν ομως μια all around λυση...που τα κανει ολα-εστω και αν κοστιζει το κατιτις παραπανω στο βενζιναδικο- ειναι παρα πολυ καλα...εχουν ψυχουλα τα is..και μπορεις ανετα να περασεις ομορφα πισω απο το τιμονι τους..δεν ειναι τυχαιο που πολλοι τα ονομασαν baby m3's και αλλοι τοσοι τα αγαπησαν...ναι σιγουρα δεν ειναι εξακυλινδρα 325-328 αλλα βγαζουν γουστα...

ο απογονος αυτων ειναι το n45b20...το οποιο ομως και αυτο εχω οδηγησει (bmw 320si) και το οποιο δυστυχως δεν μ αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις...προσεξτε εξαιρετικο αμαξι σε στησιμο και feeling αλλα το μοτερ φαινεται λιγο...ειναι παρα πολυ βαρυ με αποτελεσμα να μην ταριαζει στην καροτσα...δυναμη επισης ψηλα...αλλα πολυ κουφιο χαμηλα....μετα τις 4000rpm παει συμπαθητικα...αλλα μεχρι εκει..missed opportunity if you ask me...

και τωρα θα γινω ιεροσυλος...μια και εχουμε πιασει τα στροφαριστα...ο παππους ολων αυτων ειναι ο s14b23...ενα μοτερ που επισης δεν τρελαθηκα...εχω οδηγησει 2 φορες σε μετατροπες δυστυχως ε30...αλλα και τις δυο δεν μ κανε το κλικ...καταρχας τρομερα αροπο ακομα και σε ελαφρια καροτσα ε30..και φυσικα ποτε δεν μ φανηκε οτι ειναι 200ps...ναι εχει στροφαρισμα-ψυχη και ταιριαζει στη καροτσα του ε30..αλλα δεν ξερω...ισως περιμενα πολυ παραπανω απο ολα τα videos που εχουμε δει...φυσικα δεν μπορω να ειμαι και αντικειμενικος εχοντας παντα ενα m30 στο ε30...που πραγματικα του δινει φτερα!!!μπορει και τα s14 που οδηγησα να μην πηγαιναν-οπως μεγαλη πλειονοτητα των m στην ελλαδα...επιφυλασομαι λοιπον...μεχρι την επομενη φορα που θα ρθει στα χερια μ κατι τετοιο..

Ptboul
28-02-18, 12:36
ο απογονος αυτων ειναι το n45b20...το οποιο ομως και αυτο εχω οδηγησει (bmw 320si) και το οποιο δυστυχως δεν μ αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις...προσεξτε εξαιρετικο αμαξι σε στησιμο και feeling αλλα το μοτερ φαινεται λιγο...ειναι παρα πολυ βαρυ με αποτελεσμα να μην ταριαζει στην καροτσα...δυναμη επισης ψηλα...αλλα πολυ κουφιο χαμηλα....μετα τις 4000rpm παει συμπαθητικα...αλλα μεχρι εκει..missed opportunity if you ask me...

Πάλι με πρόλαβες Νίκο μιας και ήταν το δεύτερο μοτέρ για το οποίο ήθελα να γράψω..

Συμφωνώ με όσα γράφεις, ωστόσο (δεν έχω φυσικά την εμπειρία σου) θεωρώ πως βοηθιέται το αμάξι από την κλιμάκωση του κιβωτίου του.

nik200
28-02-18, 12:48
Πάλι με πρόλαβες Νίκο μιας και ήταν το δεύτερο μοτέρ για το οποίο ήθελα να γράψω..

Συμφωνώ με όσα γράφεις, ωστόσο (δεν έχω φυσικά την εμπειρία σου) θεωρώ πως βοηθιέται το αμάξι από την κλιμάκωση του κιβωτίου του.

Ισχυει είναι θεοκοντο..αλλα και πάλι ρε γμτ...

nik200
01-03-18, 11:33
ας παμε τωρα και στα ωραια εξακυλινδρα!

παμε απο τα παλια λοιπον...οχι τα πολυ παλια m20-m30 που ηταν πραγματικα αθανατα και η μαμα bmw κρατησε για παρα πολλα χρονια στην παραγωγη και ουσιαστικα την εδραιωσαν την μαρκα σαν σοβαρο παιχτη στο παγκοσμιο αυτοκινητιστικο στερεωμα..τα μονα προβληματα τους ηταν η ταση για θερμοκρασιες και οτι "αρπαζε" ο εκκεντροφορος διοτι βουλαναν τα λουκια που ανεβαζαν το λαδι πανω..(ναι μου χουν τυχει και τα δυο..)

επομενα ειναι οι βασιλιαδες της πλατειας, (φυσικα αδηλωτα) τα m316 e36 που εγιναν μετατροπη σε 325-328..οταν καταλαβαν οι καγκουρες ιδιοκτητες οτι ο τιμιος m40-m43 δεν μπορουσε να γυρισει καλα καλα την πρωτη!τα οργια που εχουν γινει με αυτα ειναι επικα...και μια μετατροπη plug n play γινοταν horror movie οταν εμπαινε ο m50b25 ή πιο σπανια ο m52b28 με 80χιλ. χιλιομετρα απο γερμανια....συνηθως 300 φυσικα για του λογου το αληθες!!μετα απο πολυ παιδεμα και τον μπαμπη το μηχανικο να εχει ξαναπαει στο τελ. για να καταφερει να δουλεψει το εργαλειο...τα μοτερακια αυτα διναν πλεον φτερα στο m316 του λαου..η οποια μεταμορφωταν σε μπεμπα..γεμιζοντας ταυτοχρονα τα φανοποια της γειτονιας...οταν ο επιδοξος χερας νομιζε οτι "το χει"...το μπλοκε φυσικα δεν χρειαζοντουσαν!τα μοτερακια αυτα ηταν εξαιρετικα..επισης πολυ αξιοπιστα και με μονο προβλημα τα υδραυλικα ωστηρια μετα απο πολλα πολλα χιλιομετρα...αξιζει να σημειωθει οτι ανετα αυτα τα μοτερ φταναν τις 300-400χιλ..πολλα εχουν και πολυ παραπανω χωρις να εχουν ανοιχτει ποτε!προσωπικα δεν ειχα ποτε τετοιο μοτερ αλλα ειχα πολλους φιλους με τετοια και πραγματι ηταν σκυλια...ακομα και στην πιστα..

nik200
01-03-18, 11:50
παμε τωρα και στο βασιλια της μετατροπης..που τολμησαν πολλοι...και οπου οι περισσοτεροι πληρωσαν αδρα...δεν ειναι αλλος απο τον s50b30 (μ3 286) που γεμισε η ελλαδα!να γραφτει επισης οτι ο μπαμπης ο μηχανικος δεν τολμαγε γενικα να αγγιξει τον s50b32 γιατι δεν ηταν "αξιοπιστος"..κατι το οποιο φυσικα δεν ισχυει..λιγακι πιο ευαισθητος απο τον s50b30..που ηταν πραγματικα bulletproof..αλλα αν τον προσεχες και ησουν τυπικος ηταν και αυτος σκυλι.....το ε36 με αυτα τα δυο μοτερ ηταν πραγματικα υπεροχο αμαξι..ο γραφων κοντεψε καποια στιγμη να παρει ενα μ3 286 (μετατροπη)...και ειναι κριμα πραγματικα που ο παγκοσμιος τυπος ψιλοεθαψε αυτο το αμαξι....σε σχεση με το μ3 ε30...προσωπικα θεωρω οτι ναι ειχε χασει καποια γοητεια..αλλα δεν επαυε να ειναι ενα εξαιρετικο συνολο...οποιος δεν εχει οδηγησει...αξιζει να το δοκιμασει..δεν πιστευω οτι ενας πραγματικος οδηγος χρειαζεται κατι παραπανω..ακομα και σε 286 μορφη..ειναι υπεραρκετο....και μπορει να διδαξει καμποσα συγχρονα hatchback 300 ιππων τι παει να πει αισθηση!!!!για να επιστρεψω στο θεμα και τα δυο μοτερ ειναι στροφαριστα..και μετα τις 4000 πανε πολυ δυνατα με προτιμηση προσωπικη στο μικρο 286..καθως ο προπομπος του s54 (s50b32)...ηταν αρκετα αροπος χαμηλα...στο κατω κατω δεν μπορεις να δουλευεις ολη μερα πανω απο τις 4000rpm για να παρει το αμαξι τα ποδια του!δεν εχουμε honda!σκεφτειτε οτι μεχρι και ο s54....θεωρειται αροπος χαμηλα....στον s50β32 ηταν λιγο τραγικα τα πραγματα!απο κει και περα οσοι το εχουν ας μας πουν μια γνωμη...

BILLYS
01-03-18, 13:48
Εγώ είμαι του φαν Ν54:thumbsup:

BILL007
01-03-18, 14:27
Νίκο συμφωνώ απόλυτα με τις περιγραφές σου!! :+1:

Οσο για το Ν54 άλλο ένα επικό μοτέρ! :thumbsup:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2018/03/bmw335iareproblememotorulbmwn54problemat-1.jpg

BILLYS
01-03-18, 14:45
Δύο υβριδικές RB , VARGAS και με έναν αναπρογραμματισμο είσαι αλλού.
Next year project:whistle:

stef
01-03-18, 14:59
Δύο υβριδικές RB , VARGAS και με έναν αναπρογραμματισμο είσαι αλλού.
Next year project:whistle:

Και με 500 καλά είσαι...;)

deepBLUE
01-03-18, 16:21
Η άποψη μου είναι πως το καλύτερο μοτέρ ever της bmw ήταν και είναι το Μ54 3.0 και πραγματικά απορώ πως δεν είναι στην λίστα .

nik200
01-03-18, 16:31
Η άποψη μου είναι πως το καλύτερο μοτέρ ever της bmw ήταν και είναι το Μ54 3.0 και πραγματικά απορώ πως δεν είναι στην λίστα .

Βαγγέλη δεν το ξεχασα...απλα δεν πρόλαβα να αναφερθώ στα μοτέρ του ε46...

Υγ...να προστεθεί παρακαλώ!!!!

zaharias
01-03-18, 18:01
Βαγγέλη δεν το ξεχασα...απλα δεν πρόλαβα να αναφερθώ στα μοτέρ του ε46...

Υγ...να προστεθεί παρακαλώ!!!!

Επισης να προστεθει και ο S62 του Μ5 Ε39..

PetrosD
01-03-18, 19:09
Και ο S38B38. Επίσης ο V12 6l έχει όνομα: S70/2

dreamer
01-03-18, 19:37
N54 ηχος-ορχηστρα,δυναμη-θηριο ...δεν υπαρχει λεμε...αν και δεν ειχα την τυχη να οδηγησω πολλους ,αυτον εχω οδηγησει και εμεινα εκπληκτος!

nik200
01-03-18, 20:42
Ν54 φοβερό μοτέρ, Αλλά πάντα κατά την ταπεινή μ γνώμη δεν φτάνει το συναίσθημα των m...οτι χάνει βέβαια σε συναίσθημα το έχει όμως σε απόδοση...απλα άπιαστο!

BILL007
01-03-18, 21:59
Και ο S38B38. Επίσης ο V12 6l έχει όνομα: S70/2

O S70/2 είναι μοτέρ παραγωγής και μπήκε στο McLaren F1. Το Μ8 prototype δεν έχει αυτόν, αλλά κάποιο "συγγενή" που δεν βγήκε ποτέ σε γραμμή παραγωγής :original:

BILL007
01-03-18, 22:03
Για τη δημοσκόπηση παίζουμε λίγο πρωτοποριακά. Όταν αναφέρεται ένα μοτέρ τότε μπαίνει στη λίστα :electrician2:,αλλιώς θα είχαμε μια λίστα σεντόνι :p

savvas bmwdakias
01-03-18, 22:39
Δυστυχως δεν ειχα την τυχη να εχω στην κατοχη μου καποιο απο αυτα τα μοτερ. Εχω οδηγησει αρκετα bmw το πιο δυνατο ηταν ενα 328 Ε36 Μ52b28 το οποιο προοριζοταν για δοτης στο Ε36 το cabrio που ειχα. Δυο φορες εφτασα πριν την αγορα δυο Ε36 με μοτερ Μ50b25 και μια φορα εφτασα πριν την αγορα ενως 330 M54b30. Ολα αυτα βεβαια αδηλωτα, ο φοβος με εκανε να κανω πισω και ετσι αρκουμουν στο οτι επαιρνα cabrio αμαξωματα. Αυτο το εξακυλινδρο αποθημενο θα μας μεινει. Αφου σκεφτομαι καποια στιγμη να αγορασω και να ανακατασκευασω ενα μοτερακι ειτε m52b28 ειτε s50b32 και μετα να παρω την καροτσα.

savvas bmwdakias
01-03-18, 22:44
Για τη δημοσκόπηση παίζουμε λίγο πρωτοποριακά. Όταν αναφέρεται ένα μοτέρ τότε μπαίνει στη λίστα :electrician2:,αλλιώς θα είχαμε μια λίστα σεντόνι :p

Bill νομιζω εχει γινει ενα λαθος.Νομιζω στα 328 η κωδικη ονομασια ειναι m52 και οχι m50. Οπως και στο 325 με βανος και 170 παλι m52 ειναι.

savvas bmwdakias
01-03-18, 23:09
323 το ορθων 2500cc .

nik200
02-03-18, 00:19
Πάμε λοιπόν και στα ε46...το αμάξι του Έλληνα προ κρίσης, που αγαπήθηκε και παγκοσμίως παρα πολύ...εμενα προσωπικά μ εχει μέινει το φανταστικό του περπάτημα σαν αμάξι που δήλωνε αρχοντιά από μίλια!

Μοτερικα δύο μοτέρ που πραγματικά ξεχωριζαν υπήρχαν και ταίριαζαν γάντι στο βαρυ 46...ο πρώτος είναι ο m54b30..ενα φοβερό μοτέρ σε ποιότητα λειτουργίας Αλλά και απόδοση!ασπαστο και παρα τα 231ps του θα ορκιζόμουν ότι είναι 250!!!τόσο γεμάτο ήταν....some say οτι με κακοσυντηρημενα m3 δεν ειχαν και τρελλες διάφορες στον δρομο!!!!βάλε και έναν μέτριο οδηγό να αλλάζει λαθος στο m...και έτσι βγαίναν οι φήμες :th_Laie_67-1::thumbsup:...
S54b32:φυσικά και δεν μπορώ να ειμαι αντικειμενικός.. Αλλά είναι ένα κόσμημα της αυτοκίνησης....μονο και μονο οι δύο ροπές του 4-6 και 6-8 αρκούν για να το ερωτευτείς...ειναι και αυτός ο ήχος!!!!εντάξει σταματάω....
Ένας καλός συμβιβασμός στο ε46 ήταν και ο m54b22...με τον οποίο ήρθα σε επαφή αρκετά πρόσφατα....πολυ τίμιο μοτέρ και πάει συμπαθητικό το 46...δεν είναι κακη λυση if you ask me!

Αλλά μοτέρ Δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει οπότε όποιος θέλει ας προσθέσει μια γνώμη ακόμα.. .

nik200
02-03-18, 10:18
λοιπον μ φαινεται οτι ολοι εδω εχουν-ειχαν m3 e46??????:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

για να δουμε τι λενε και εξω....

https://www.bmwblog.com/2015/07/06/best-bmw-engines-of-all-time/
https://www.supercars.net/blog/5-best-bmw-engines-time/
https://drivetribe.com/p/top-10-greatest-bmw-engines-QaHejvnnQUqJizPIp9CzIw?iid=PWhDUIHeTWW6mhA-_FiBlQ
https://www.bimmerboost.com/content.php?6689-All-time-ranking-of-BMW-M-engines-Best-production-BMW-Motorsport-motors-list

BILL007
02-03-18, 10:47
Εγώ στα μη εξακύλινδρα για το Ε46, θα πω για το Μ43TU.
Ο τελευταίως των Μοικανών με την ντίζα στο γκάζι. Αξιόπιστο όσο δεν πάει και με ελάχιστα ψευτοπεριφερειακά ή αλλιώς light turbo, μπορούσες να δείς 160 άλογα που δεν τα φτύνεις.

Οι καταναλώσεις του υψηλές για μέσα στην πόλη, μιας και ο 1.5 τόνος καρότσα του πέφτει αρκετός και η τεχνολογία του συγκεκριμένου μοτέρ είναι παλιά (ένα μοτέρ που σχεδιάστηκε στις αρχές του 1990 και φορέθηκε σε non TU στα Ε36 και Ε34).
Ωστόσο, στα ταξίδια είχε πολύ καλύτερες τιμές.

Απο βλάβες τίποτα το σοβαρό. Για εμένα το καλύτερο 4κύλινδρο μοτέρ για το έτος του 2000 και τη σειρά Ε46.

https://www.unixnerd.demon.co.uk/images/m43tu.jpg

nik200
02-03-18, 10:56
Ο τελευταίως των Μοικανών με την ντίζα στο γκάζι. Αξιόπιστο όσο δεν πάει και με ελάχιστα ψευτοπεριφερειακά ή αλλιώς light turbo, μπορούσες να δείς 160 άλογα που δεν τα φτύνεις.

Οι καταναλώσεις του υψηλές για μέσα στην πόλη, μια και ο 1.5 τόνος καρότσα του πέφτει αρκετός και η τεχνολογία του συγκεκριμένου μοτέρ είναι παλιά (ένα μοτέρ που σχεδιάστηκε στις αρχές του 1990 και φορέθηκε σε non TU στα Ε36 και Ε34).

Απο βλάβες τίποτα το σοβαρό. Για εμένα το καλύτερο 4κύλινδρο μοτέρ για το έτος του 2000 και τη σειρά Ε46.

λοιπον bill εχεις δικιο...πηρε φιλος προσφατα z3 1.9 m43...και ενω δεν εχω οδηγησει εγω μ λεει εχει πολυ ροπη!!το αμαξωμα του ζ3 το παει αερατα αυτο το μοτερ..δεν το περιμενε ουτε ο ιδιος...ευπειθως αναφερω οταν παρω βολτα!

Dimimav
02-03-18, 11:16

Οι καταναλώσεις του υψηλές για μέσα στην πόλη, μια και ο 1.5 τόνος καρότσα του πέφτει αρκετός και η τεχνολογία του συγκεκριμένου μοτέρ είναι παλιά (ένα μοτέρ που σχεδιάστηκε στις αρχές του 1990 και φορέθηκε σε non TU στα Ε36 και Ε34).

Ο θείος πρέπει να είχε πάρει αυτό το μοτέρ στο κουπέ που αγόρασε πίσω το 2000-01 και το είχε κάνει τούρμπο
μέχρι που το πούλησε ήταν απροβληματιστο.for more details please ask alexm

BILL007
02-03-18, 12:20
λοιπον bill εχεις δικιο...πηρε φιλος προσφατα z3 1.9 m43...και ενω δεν εχω οδηγησει εγω μ λεει εχει πολυ ροπη!!το αμαξωμα του ζ3 το παει αερατα αυτο το μοτερ..δεν το περιμενε ουτε ο ιδιος...ευπειθως αναφερω οταν παρω βολτα!

Το 8 βάλβιδο σε συνδιασμό με την ντίζα στο γκάζι δίνουν διαφορετική αίσθηση απο τα βλαβητρόνικ και όλα τα υπόλοιπα 4κύλινδρα στο Ε46.

Nίκο έχω και άλλες διαπιστώσεις απλά δεν θέλω να τις γράψω τώρα. Θα περιμένω και το δικό σου review για να συγκρίνουμε, γιατί μάλλον θα μεροληπτήσω ως πρώην κάτοχος.

nik200
02-03-18, 14:51
Συνέχεια λοιπόν και πάμε στα dark ages....της bmw, λόγω bangle, Αλλά και του κόσμου ολόκληρου ελέω κρισης.

Στην Ελλάδα γενικότερα το ε90-ε92 και δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα Αλλά έγινε και άπιαστο όνειρο πολύ πριν μας σώσει ο Τσίπρας, λέμε και κάνα καλό που και που...ηταν και κείνο το πισω μέρος που θύμιζε μάζντα ήρθε και απόγινε η κατάσταση.. .σαφέστατα ένα πολύ καλύτερο και πιο άκαμπτο πλαισιο από το μαλακό 46αρι και πολύ ανώτερο πισω σύστημα ανάρτησης....πραγματικα καμία σχέση με τα παλιά!έλα που δεν αρκούσε όμως....μεσα τα μαύρα χάλια...πιο απλοϊκό πεθαίνεις (σόρρυ ε90 guys)..

Μοτερικα λοιπόν έχουμε και λέμε 316 με 122 ps (n43b16) Ενώ δεν το πήγαινε άσχημα το αμάξι έδειχνε λιγος για το πλαίσιο κτήνος!
Next n45b20...320si κατά κόσμον....φοβερο αμάξι.. που αδικούνταν από το μοτέρ...εστριβε απίστευτα μέχρι φυσικά το όριο της έλλειψης μπλοκε...πολλα θεματάκια όμως σαν αμάξι γενικά.. .Δεν θεωρείται και η πιο αξιόπιστη στιγμή της μαρκας!
Ν54b30...ο καινούργιος 2jz...φονιας m3 για πλάκα..με ένα πρόγραμμα...και αξιοπιστία πλην 2006-7 λόγω αστοχίας τουρμπίνων Hitachi.. .Μετά το έλυσε το θέμα!Από κει και πέρα όμως το αμάξι ήταν μέτριο....και έκανε μόνο για gt..εξου και ο γράφων πήγε σε 135 που ενώ δεν ήταν καθόλου τέλειο σαν αμάξι, έβγαζε μια κ@υλα...φυσικα σκοτώστρα σε άπειρα χέρια...αν νόμιζες ότι έχεις m3...τεσπα..
Τέλος s65b40...αρρωστο μοτέρ.. άρρωστο αμάξι..και επιτέλους ροπή και χαμηλά....v8 διάταξη rules...ηχος άντε γεια και τα ψηλά του σε στοιχειώνουν....ποια turbo και αηδίες...εχασε λίγο από το σκληροπυρηνικο του 46 αλλά σαν αποτελεσματικότητα στο δρόμο είναι αλλού...sorry m3 e46...

doctore
02-03-18, 16:37
Από όλα τα BMW μοτέρ πιο πολύ μου αρέσουν το S70/2 και το S70/3 του McLaren F1 με ξερό κάρτερ,
και το S54B32HP του CSL με ξερό ήχο.

nik200
05-03-18, 09:55
να υποθεσω οτι το s65b40 το χουμε βαλει μαζι με τον σ85β50 στην ψηφοφορια...λογω οτι ειναι ιδια μοτερ ουσιαστικα-με παραλλαγες φυσικα??

nik200
05-03-18, 10:29
ας παμε τωρα και στα m5...

προσωπικα εχω μπει και εχω οδηγησει και ε34 και ε39....δυστυχως εχω κατσει μονο διπλα σε ε60...οι δυο πρωτες σειρες ειναι αγαπημενα μ αυτοκινητα στο top 10 ολων των αυτοκινητων που εχω οδηγησει μεχρι σημερα...αλλα ας τα πιασουμε ξεχωριστα...

το ε34 ηταν ενα αμαξι γενικα αδιαφορο-μαουνα απο παλια...ελα ομως που δεν ηξερα μεχρι που μου το εμπιστευτηκαν!εχει μια φοβερη γοητεια που θυμιζει ενα παρα πολυ ολοκληρωμενο ε30..βασικα οι αντιδρασεις του ειναι σμιλευμενες ε30..χωρις τα περιττα που κανει το ε30 δηλαδη!ο τροπος που κρυβαν τον ογκο και την μαζα τους αυτα τα αμαξια με εκπλησει ακομα και σημερα..ο s38b38 (340ps) ειναι ενα μοτερ χαρισματικο που εχει πολλους οπαδους και επ ουδενι δεν ειναι s54 αλλα εχει τρελλα απλωματα και διαθεση μεγαλη για στροφαρισμα...δεν θα ξεχασω στην πιστα που αυτο το αμαξι με αναρτηση 520..εβγαζε τρομερα κομματια με το πλαι χωρις να τρομαζει οδηγο και συνεπιβατες που απλα πηγαιναν βολτα (thank u doc)...αυτο ηρθε να μ υπενθυμισει χρονια μετα ο "ρωσος" του youtube που ολοι χαζεψαμε...να κανει παπαδες με αυτο..μεσα στην κινηση (φαουλ)...τεσπα ηθελε να παει hollywood ο κυριος αλλα η ζωη του τα φερε αλλιως..rest in piece man!

παμε τωρα και στο ακομα καλυτερο ε39...5 λιτρα...σχεδον αζοριστα 400ps..με προβληματακια στα μπλοκ αρχικα...και ενα αμαξι ποιημα...για μενα αυτο και το μ3 46 ειναι τα καλυτερα αμαξια της bmw ever...χαρακτηρας με το τσουβαλι..εστριβε, εκανε παντες ακομα και με 4ες αν δεν φοβοσουν και ποτε μα ποτε δεν σε τρομαζε...αυτο το πραγμα μετεφερε και την οικογενεια σ?????????μακαρι ολοι οι μπαμπαδες του κοσμου να ηταν ετσι!!!!!το μοτερ ηταν γεματο παντου..και με τα ξεσπασματα των τυπικων m ψηλα....αλλα δεν χρειαζοταν καν να το δουλεψεις εκει!τι αλλο να ζητησει κανεις απο ενα μοτερ?η καροτσα σε εκανε μαγκα και ας μην ηξερες καν να οδηγας...τοσο προοδευτικο και ευκολο ηταν.....αν δεν ειχαμε αυτο το χαζο φοροτεχνικο συστημα της χωρας μας..σιγουρα θα ειχα ενα τετοιο αμαξι στο γκαραζ μ..απο τα πιο ολοκληρωμενα αμαξια ever....και μια σοφη επιλογη για εναν petrolhead...

το ε60 δεν το γνωριζω καλα...εχω διαβασει ομως οτι εχασε κατι σε σχεση με την καροτσα του ε39...το φρενηρες μοτερ...ναι αυτο που κανει καλυτερο ηχο απο gallardo..ειχε τα ζητηματακια του..αλλα σε επιβραβευε με το χαρακτηρα του που πλεον θυμιζε λειτουργια αγωνιστικου!!!πολλοι το κατηγορησαν για ελλειψη ροπης χαμηλα...κατι αταιριαστο για την καροτσα και την κατηγορια...αλλα τρελλα ξεχωριστο...προσωπικα το styling δεν με τρελαινει...αλλα αυτα ειναι γουστα..οι κατοχοι pliz ας μας πουνε κι αλλα γιαυτο το υπεροχο αμαξι...

BILL007
05-03-18, 10:31
να υποθεσω οτι το s65b40 το χουμε βαλει μαζι με τον σ85β50 στην ψηφοφορια...λογω οτι ειναι ιδια μοτερ ουσιαστικα-με παραλλαγες φυσικα??

Μπήκε Νίκο ;)

BILL007
05-03-18, 10:32
ας παμε τωρα και στα m5...

παμε τωρα και στο ακομα καλυτερο ε39...5 λιτρα...σχεδον αζοριστα 400ps..με προβληματακια στα μπλοκ αρχικα...και ενα αμαξι ποιημα...για μενα αυτο και το μ3 46 ειναι τα καλυτερα αμαξια της bmw ever...χαρακτηρας με το τσουβαλι..εστριβε, εκανε παντες ακομα και με 4ες αν δεν φοβοσουν και ποτε μα ποτε δεν σε τρομαζε...αυτο το πραγμα μετεφερε και την οικογενεια σ?????????μακαρι ολοι οι μπαμπαδες του κοσμου να ηταν ετσι!!!!!το μοτερ ηταν γεματο παντου..και με τα ξεσπασματα των τυπικων m ψηλα....αλλα δεν χρειαζοταν καν να το δουλεψεις εκει!τι αλλο να ζητησει κανεις απο ενα μοτερ?η καροτσα σε εκανε μαγκα και ας μην ηξερες καν να οδηγας...τοσο προοδευτικο και ευκολο ηταν.....αν δεν ειχαμε αυτο το χαζο φοροτεχνικο συστημα της χωρας μας..σιγουρα θα ειχα ενα τετοιο αμαξι στο γκαραζ μ..απο τα πιο ολοκληρωμενα αμαξια ever....και μια σοφη επιλογη για εναν petrolhead...

:+1:00000000

nik200
05-03-18, 11:21
και για οσους δεν ξερουν τον m12...διαβαστε!

https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M12
https://www.bmwblog.com/2017/01/24/watch-bmw-build-powerful-f1-engine-ever-bt52-1280-horsepower/

nik200
06-03-18, 19:24
Bill βοηθά έχω ξεμείνει από μοτερια!!!!Για θύμισε κανενα...

Dr. Yamastura
06-03-18, 22:25
Pomonalover με απογοητεύεις...:)
μ30β35 old time classic.. για πολλά χρόνια και σε πολλές καρότσες...

nik200
06-03-18, 22:35
Pomonalover με απογοητεύεις...:)
μ30β35 old time classic.. για πολλά χρόνια και σε πολλές καρότσες...

συνομιλια με dr.. τα παλια χρονια...
πομονα να λεω εγω....τι να κλασει μπροστα στο s50 μ να λεει ο χρηστος....:ranting2::facepalm:

ρε πως αλλαζουν οι καιροι........!!!!!!:thumbsup:

Dr. Yamastura
06-03-18, 22:50
Νίκο δεν συγκρίνω τα δύο μοτέρ.
Σαφώς καλύτερο το s50 κατά τη γνώμη μου.
Απλά το Μ30 είναι θρυλικό,λόγω του ότι μπήκε σε πάρα πολλά μοντέλα της εταιρείας και για πολλά χρόνια.1968-1994
Στα συν του ότι είναι σκυλί μαύρο σαν το σ50.
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M30

nik200
07-03-18, 09:16
Νίκο δεν συγκρίνω τα δύο μοτέρ.
Σαφώς καλύτερο το s50 κατά τη γνώμη μου.
Απλά το Μ30 είναι θρυλικό,λόγω του ότι μπήκε σε πάρα πολλά μοντέλα της εταιρείας και για πολλά χρόνια.1968-1994
Στα συν του ότι είναι σκυλί μαύρο σαν το σ50.
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M30

ασυγκριτα ποσα...
και αν πρεπει να συγκρινουμε μ30 με καποιο μοτερ ειναι σιγουρα ο μ54...που θεωρω οτι ειναι ο διαδοχος του!
καλος ειναι μωρε και ο s50:shok::shok:

BILL007
07-03-18, 10:53
Bill βοηθά έχω ξεμείνει από μοτερια!!!!Για θύμισε κανενα...

Νίκο έχεις ξεμείνει γιατί τα είπαμε όλα τα εργοστασιακά street legal της τελευταίες 35ετίας με εξαίρεση τα τελευταία που έχουν βγει.

Εγώ με την ευκαιρία του Μ54 θα κάνω μια αναφορά στο "Μ54" που έβαλε η Alpina στο E46 και πιο συγκεκριμένα για το μοντέλο το Alpina B3S στα 3.4lt (που βρέθηκα πολύ κοντά στην αγορά του πριν μερικά χρόνια, οπότε το είχα ψάξει).

Το συγκεκριμένο μοτέρ μόνο Μ54 δεν ήταν!!! Το block του ήταν iron απο Μ52 (NAI καλά διαβάζετε Μ52 με iron cast και όχι aluminum!!! https://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1438584-Setting-the-facts-straight-with-M52-M50-328is-aluminum-iron-block-stuff) που ουσιαστικά ήταν και στο Μ50 του E34!! Μαγικά κόλπα απο την Alpina που ήξερε τι αντέχει για να δώσει boost :thumbsup:

Στα - βάζουμε τα παρακάτω:
1) Μεγάλη κατανάλωση λαδιών (κάποιοι έλεγαν και για λίτρο ανα 2000χλμ!!!)
2) Προβλήματα στη φλάτζα λόγω της αρκετά μεγαλύτερης διατομής του κυλίνδρου. Το επιθετικο άνοιγμα παραπάνω και απο το 3.3 που είχε φτιάξει πριν ήταν απόλυτα υπεύθυνο γι'αυτό το θέμα (Alpina has increased the bore from 86,4 mm to 87 mm which has increased the displacement to 3346 cm3)
3) Προβλήματα στο σύνολο της μετάδοσης, κυρίως στο αυτόματο κιβώτιο -switchtronic- λόγω της αυξημένης ροπής
4) Υψηλή κατανάλωση με minimum κατά την Alpina τα 10lt/100 για ανοιχτό δρόμο!!! :shok:

Στα +
1) Αlpina -> Δεν περιγράφω άλλο! :th_Laie_67-1: (Φοβερή ροπή και ήχος για το αμάξωμα του Ε46!!!)

2) Χρόνοι για Ε46

Performance
Alpina claims(Switch-tronic):
Saloon: 0-100 km/h in 5,4(6,3) seconds, 0-1000 metres in 24,9(25,9) seconds and a top speed of 270(265) km/h.
Coupe: Exactly the same as the saloon but higher top speed, 271(266) km/h.
Touring: 0-100 km/h in 5,8(6,6) seconds, 0-1000 metres in 25,4(26,6) seconds and a top speed of 266(261) km/h.
Convertible: 0-100 km/h in 5,8(6,6) seconds, 0-1000 metres in 25,6(26,7) seconds and a top speed of 264(259) km/h.

In the german magazine Auto Motor und Sport the B3 S got some very impressive times: 0-100 km/h in 5,2 seconds, 0-160 km/h in 11,7 seconds and 0-200 km/h in 18,2 seconds.

In another german magazine, Auto Zeitung, they tested a B3 S with Switch-Tronic and it accelerated from 0-100 km/h in 5,9 seconds.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2018/03/b3s7-1.jpg

Κάποια στιγμή θα επανέλθω με thread γι'αυτό το αμάξι thumb I_MNL (https://www.bmwfans.gr/forum/member.php?u=2800)

dark knight
07-03-18, 20:03
S85 παρολο που δεν ψηφισα μονο αυτό. τα καλυτερα μοτερ μετα το S85 είναι τα S38B38, S54B32 kai to m54b30

nik200
08-03-18, 10:52
και τελευταιο αφησα το αγιο δισκοποτηρο για εμας τους bmw lovers....

M3 CSL....και ενω εχω ξαναγραφει στο παρελθον 5 πραγματακια πιστευω οτι πρεπει να πω μερικα ακομα...

καταρχην δεν ισχυουν οι χαρακτηρισμοι οτι το αμαξι ειναι σκληρο, κοπαναει και αλλα ομορφα...καμια σχεση...το αμαξι ειναι πολυ πιο ανετο απο οσο φανταζεσαι....απλα αισθανεσαι λιγο παραπανω τι γινεται απο κατω σου..and thats about it..μεσα βλεπεις τα carbon και ουσιαστικα καταλαβαινεις οτι εισαι σε κατι πολυ ξεχωριστο..ακους εκει να μην μπορεις να στηριξεις το χερι σου στην πορτα..σαν τους καγκουρες να πρεπει να ανοιξεις παραθυρο για να το κρεμασεις !!!!

απο κει και περα..εχουμε το φτιαγμενο μοτερ του φτιαγμενου μοτερ!and thats fine by me...η δυναμη παραπανω βρισκεται αρκετα καλα κρυμμενη στις τελευταιες 2000rpm..οπου εκει γινεται το σωσε....ναι ο ηχος ειναι εκει ψηλα με τα ferrari και σε στοιχειωνει...αν μ βρειτε αλλο μοτερ εξακυλινδρο σε σειρα με ηχο κοντα σε αυτο ....τελος σκιζω το διπλωμα μ....ειναι αρκετα ειδικο σαν μοτερ και πραγματικα μπορει να διχασει αν χρειαζεται καν η υπαρξη του!!!σαν να λες γιατι υπαρχει ο f20c...και να απαντησω..ετσι γιατι μπορουμε!!!!!!

τωρα οδηγικα το αμαξι ηταν αλλου...εκει φαινοντουσαν καμποσο οι διαφορες απο μαμα m3...το αμαξι ηταν τρελλα στριφτερο..χωρις να κανει τα περιττα ισως που κανει ενα μ3...ο κωλος συμμετειχε οσο επρεπε για να μπει το αμαξι...δεν αναλωνοταν σε φλυαριες που ειναι τελειες για το ματι των απ εξω..αλλα στοιχιζουν στο χρονομετρο...προσοχη το αμαξι το συγκεκριμενο δεν φοραγε καν τα ειδικα λαστιχα που το βγαζε η bmw αλλα κατι απλα continental για μαμα μ3...αλλα και παλι δεν κουναγε το αμαξι αν δεν το προβοκαρες εσυ..το turn in φανταστικο και αερινο..οπως γενικα το εχουν τα ε46...αλλα με ακομα λιγοτερη μαζα...ναι εκει φαινοταν η διαφορα..στο δρομο-στην πορεια οχι και τοσο..!!!παρα τα παραπανω το αμαξι ειναι προοδευτικο και φιλικο για αυτο που ειναι...ναι ειναι πιο δυσκολο απο ενα απλο μ3..αλλα επ ουδενι δεν θα τρομαξει εναν καλο οδηγο...και εδω να κανω μια παρενθεση...μπορει να λεμε οτι το csl ηταν το πιο γρηγορο m3 e46 αλλα πραγματικα οποιος το πηρε για αυτο...χανει παντελως το νοημα...φτιαχτηκε για στροφες και εκει ζει και αναπνεει...και ειναι δυσκολο καποιο αμαξι ακομα και σημερα να το ακολουθησει εκει...μην κολαμε στα ψυχρα νουμερα...ειναι απο τα καλυτερα αμαξια ever να εχεις και να πας περα απο την πιστα και μια βολτα στα λιμανακια και περα απο αυτα....γιαυτο και κοστιζε και τοσο παραπανω.....the sum of its parts δεν δικαιολογει το ποσο καλυτερο ειναι ή γιατι κοστιζει τοσο....ελα ομως που ισως ειναι το τελειο ε46...

για μενα προσωπικα το μ3 ε46 ειναι υπεραρκετο....αν θες ομως το οτι καλυτερο....μονοδρομος το csl!

nik200
30-03-18, 10:22
συνεχεια...

προσφατα οδηγησα ενα ζ3 1.9 με το μοτερ m43b19 που δεν ειχα δοκιμασει ever....και καπου αναφερθηκαμε παραπανω...

εν ολιγοις το μοτερακι ειναι πολυ καλο και ταιριαζει γαντι στο οχι και ιδιαιτερα ελαφρυ ζ3....η ροπη το παει αερατα και στα μισογκαζα πραγματικα το αμαξι παει πολυ ικανοποιητικα για τα 118ps του..πιστευω οτι ειναι μια καλη επιλογη για το συγκεκριμενο αμαξι...το μονο που παρατηρησα και δεν μ αρεσε ηταν στο τερμα γκαζι οπου εκει πλεον δεν μπορει το μοτερ να παει οπως αρχικα δειχνει..και ειναι απλα ενα συνηθισμενο μοτερακι με αυτα τα αλογα..χωρις κραδασμους..ηλεκτρικο..και χωρις να βοηθαει και ιδιαιτερα στις παντες...μια και δεν εχει στροφαρισμα...απο την αλλη δεν καιει και ιδιαιτερα..ειναι φουλ αξιοπιστος..και κανει την δουλεια του ομορφα..δινοντας μια ποιοτητα στο μετριο ομολογουμενως ζ3..

το κακο χαρακτηριστικο του αυτοκινητου...ειναι ο αξονας απο ε30 πισω...αυτο ομως δινει και ολο το χαρακτηρα καθως μπορεις να το γυριζεις ολη μερα..ποιος ειπε οτι γιαυτα δεν τα αγαπαμε?????

zaharias
02-04-18, 09:39
Ο Μ54 περασε τον S54... στη δημοσκοπηση.. :D

nik200
02-04-18, 10:49
Ο Μ54 περασε τον S54... στη δημοσκοπηση.. :D

μ φαινεται ολοι δωσαν το s54 για m54!

E60_Arkadia
02-04-18, 22:13
Δεν ανοίγουμε και ένα poll για τον χειρότερο;;;

nik200
03-04-18, 10:42
Δεν ανοίγουμε και ένα poll για τον χειρότερο;;;

ενω συμφωνω...δυστυχως η bmw παντα προσεχε τι μοτερ εβαζε στα αμαξια της....και ηταν τουλαχιστον στα ανω μεσο ορο της κατηγοριας αντικειμενικα....περα απο τα διαμαντια της.....