Επιστροφή στο Forum : Μετατροπη 320ci σε 330 e46
Antonis_46
17-09-16, 20:39
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα .!! Πρώτο μου θέμα και μπαίνω κατευθείαν στα βαθιά..Κάτοχος e46 320 2.0 (m52) και όπως λέει κ ο τίτλος προετοιμάζομαι για μετατροπη. Έχει ήδη βρεθεί υγειής δότης 330 για φαινομενικά πληρέστατη μετατροπη (μοτέρ,σασμάν,εγκέφαλο,καλω δίωση,γέφυρες,διαφορικό,κε τρικός), μαζί λοιπόν με αυτά δημιουργούνται και οι απορίες τεχνικής φύσεως για την υλοποίηση του project. Ξεκινώντας πως θα μπορούσαμε να παραληψουμε το δυνατόν εργασίες, κυρίως ηλεκτρολογικές. Για παράδειγμα ο εγκέφαλος του m52 (tu) συνεργάζεται με τον m54 φυσικά με τον απαραίτητο αναπρογραμματισμο; Από πλευράς καλωδιωσης η εργοστασιακή συνεργάζεται; Ένα άλλος προβληματισμός είναι για τη μετάδοση, η μετατροπη είναι αυτόματη αλλά θα τη δουλέψω manual, υποθέτω πως το υπάρχον σασμάν θα αντεπεξέλθει, υπάρχει ωστόσο αντίστοιχη εμπειρία; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και αναμένω τις απαντήσεις σας
Antonis_46
18-09-16, 15:20
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα .!! Πρώτο μου θέμα και μπαίνω κατευθείαν στα βαθιά..Κάτοχος e46 320 2.0 (m52) και όπως λέει κ ο τίτλος προετοιμάζομαι για μετατροπη. Έχει ήδη βρεθεί υγειής δότης 330 για φαινομενικά πληρέστατη μετατροπη (μοτέρ,σασμάν,εγκέφαλο,καλω δίωση,γέφυρες,διαφορικό,κε τρικός), μαζί λοιπόν με αυτά δημιουργούνται και οι απορίες τεχνικής φύσεως για την υλοποίηση του project. Ξεκινώντας πως θα μπορούσαμε να παραληψουμε το δυνατόν εργασίες, κυρίως ηλεκτρολογικές. Για παράδειγμα ο εγκέφαλος του m52 (tu) συνεργάζεται με τον m54 φυσικά με τον απαραίτητο αναπρογραμματισμο; Από πλευράς καλωδιωσης η εργοστασιακή συνεργάζεται; Ένα άλλος προβληματισμός είναι για τη μετάδοση, η μετατροπη είναι αυτόματη αλλά θα τη δουλέψω manual, υποθέτω πως το υπάρχον σασμάν θα αντεπεξέλθει, υπάρχει ωστόσο αντίστοιχη εμπειρία; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και αναμένω τις απαντήσεις σας
Και με την δηλωση της μετατροπης τι θα κανεις φιλε ?
Και με την δηλωση της μετατροπης τι θα κανεις φιλε ?
Ειναι ενα θεμα στο οποιο εχουμε αναφερθει και παλιοτερα και νομιζω οτι μεχρι 25% αυξηση κυβισμου επιτρεπεται. Εδω εχουμε 50% οποτε δεν νομιζω να μπορει να γινει κατι στα χαρτια του αυτοκινητου.
Απο κει και περα ο κατοχος του αυτοκινητου αποφασιζει αναλογα αν θελει να κυκλοφορει με αδηλωτη μετατροπη με τις οποιες συνεπειες.
Οσο για την μετατροπη, ειναι κατι που εχει γινει στο παρελθον πολλες φορες, και απο μελη του φορουμ και δεν νομιζω να εχει ιδιαιτερες δυσκολιες ειδικα αν υπαρχουν ολα τα πραγματα που απαιτουνται
Και ποιός θα το καταλάβει ρε παιδιά; Εξακυλινδρο το ένα ,εξακυλινδρο και το άλλο. Ούτε ταμπελακια επάνω ούτε τίποτα. Θα του πούνε μήπως τίποτε στο Κτεο για καυσαέρια; Άλλωστε όλοι ξέρουμε τι γίνεται στα Κτεο.
ΤΟ μόνο που μπορεί να συμβεί είναι καρφωτό.Έτσι να το δεχθώ. Αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση σε τυπικό αστυνομικό έλεγχο.
dark knight
19-09-16, 21:35
Τα εχουμε ξαναπει. Δεν υφισταται θεμα ελεγχου απο αστυνομια,αλλα σε περιπτωση ατυχηματος οι ασφαλιστικες το ψαχνουν ειδικα στις περιπτωσεις με απωλεια ζωης. Εκει δινεις την περιουσια σου για να ξεμπλεξεις.
dark knight
19-09-16, 21:38
Γνωμη μου βρες ενα μεταχειρισμενο κιτ σνιτζερ κομπρεσερ σε καλη κατασταση, κανε ενα ριπροφαιλ στους εκκεντροφορους,φορα και τα εμπρος φρενα απο 330 πακετο με καλη αναρτηση και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο οσον αφορα τη νομιμοτητα
Καλά σε περίπτωση ατυχήματος την εκατσες. Δεν ξεμπλεκεις τον Θεό μπαρμπα να έχεις. Εκτός και αν σε λένε Λυκουρεζο.:whistle:
Εγω προσωπικά δεν έχω δει κανένα κιτάκι του σνιτζερ να πηγαινει.
Ισως επειδη πλέον όλα έχουν πολλά χλμ
Εγω προσωπικά δεν έχω δει κανένα κιτάκι του σνιτζερ να πηγαινει.
Ισως επειδη πλέον όλα έχουν πολλά χλμ
πώς να πάει όταν το μοτέρ είναι δίλιτρο σε βαρύ καρότσι και επιπλέον με κάργα ζεστό αέρα στην εισαγωγή. ούτε ιντερκούλερ δεν έβαλαν οι τσίπηδες με θερμοκρασίες ελλάδας.
αν το κανεις για επιδοσεις οχι...δεν υπαρχει κ τεραστια διαφορα 320 με 330....αφου μπαινεις στη διαδικασια βαλε ενα M...οσο για τη νομιμοτητα θα πρεπει να ευθυγραμιστουν οι πλανητες για να εχεις σοβαρο προβλημα....οσο δεν προκαλεις δεν θα εχεις θεμα....ειδικα σε 330......ολοιδια ειναι....