PDA

Επιστροφή στο Forum : Λιώνει το χερούλι;; (!!)

topmar
16-09-16, 22:59
Καλησπέρα,

δεν ξέρω εάν έχει αντιμετωπίσει και άλλος το πρόβλημα που θα περιγράψω, αλλά το περιγράφω επακριβώς στον τίτλο του θέματος αυτού....

Λοιπόν, εδώ και 10 μέρες, παρατήρησα το εσωτερικό μέρος του χερουλιού της πόρτας του συνοδηγού, να βγάζει μια μαύρη κολλώδη ουσία, σαν να έχεις μαστίχα κολλημένη στο χέρι, να λιώνει δηλαδή το υλικό του και να λερώνει το χέρι!! Ειδικά εάν το ξύσεις με το νύχι, βγαίνει κομμάτι σαν μαστίχα ένα πράγμα....

Έψαξα στο ίντερνετ και είδα ότι είναι συχνό φαινόμενο στη σειρά 3 Ε90-91-92-93, επειδή χρησιμοποιήθηκε ανακυκλώσιμο υλικό στο εξάρτημα αυτό. Προκαλείται δε κυρίως σε θερμές χώρες, αλλά και από την επίδραση μερικών χημικών ελαίων που έχουμε στα χέρια (κρέμες, αντηλιακά κλπ) με την συχνή επαφή με το συγκεκριμένο εξάρτημα.

Σαν καινούριο για να αλλάξει είναι κανένα 40-50€ το εξάρτημα + εργασία, η οποία είναι δύσκολη καθόσον είναι πρεσαριστο το χερούλι στην πόρτα και έχει μπελά για να βγει (υπάρχουν βίντεο στο ίντερνετ). Το πρόβλημα είναι ότι όπως διάβασα στο ίντερνετ, και σε αυτούς που αλλαχθηκε στην εγγύηση μέσα, πάλι εμφάνισε το πρόβλημα αυτό μετά από καιρό, άρα είναι προβληματικό το εξάρτημα αυτό.

Σκέφτηκα να το ντύσω με τεχνοδερμα από πάνω, όπως είναι, σε ταπετσερη της περιοχής μου, όπως ντύνει και τα τιμόνια (ράψιμο με βελόνα).

Καμία άλλη ιδέα για επισκευή;
Πάρτε 2 φωτογραφίες από την κατάσταση του.

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2016/09/681845191f345c06d0ee8692214ce894-1.jpg

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2016/09/5e2346cec05147f05d85aaa56d228fd2-1.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

mark e92
16-09-16, 23:36
Γνωστό πρόβλημα
Αν μπορέσεις βγαλτο όλο με διαλυτικο και μετά ή βαψτο ή άστο έτσι.

topmar
17-09-16, 08:23
Γνωστό πρόβλημα
Αν μπορέσεις βγαλτο όλο με διαλυτικο και μετά ή βαψτο ή άστο έτσι.
Το έχεις και εσύ στο δικό σου; Να το χαλάσω τελείως δηλαδή;

Η λύση του ταπετσερη δεν είναι καλή;

gant
17-09-16, 11:09
Και στα 46αρια το ίδιο συμβαίνει, βάψτο και τέλειωσες.

topmar
17-09-16, 11:36
Και στα 46αρια το ίδιο συμβαίνει, βάψτο και τέλειωσες.
Τελικά το έξυσα όλο το χερούλι σήμερα και έβγαλα όλο το μαστιχοειδες υλικό αυτό, το καθάρισα με ασετον και είναι καθαρό τουλάχιστον.....

Μαύρο είναι, δεν φαίνεται διαφορά με το εξωτερικό κομμάτι του χερουλιού, γιατί να το βάψω;

Andri
18-09-16, 18:43
Στα e90 αν θυμάμαι καλά πωλείται ξεχωριστά το ανταλλακτικό, ενώ στα e92 πάει μαζί με την ταπετσαρία. Αν σε ενδιαφέρει να το φτιάξεις κάνε μία ερώτηση....

topmar
18-09-16, 18:49
Στα e90 αν θυμάμαι καλά πωλείται ξεχωριστά το ανταλλακτικό, ενώ στα e92 πάει μαζί με την ταπετσαρία. Αν σε ενδιαφέρει να το φτιάξεις κάνε μία ερώτηση....
Ερώτηση που; Στην αντιπροσωπεία;;

Andri
18-09-16, 18:50
Ναι....!

topmar
18-09-16, 19:30
Ναι....!
Στο realoem το βρήκα ήδη, είναι 2 εξαρτήματα, το 51417230850 με κόστος 20$ και το 51419150336 με κόστος 10$....μαζί με τα βιδακια κλπ σύνολο όλα 35$ τα βγάζει στο realoem....

Κάπου τόσο δηλαδή και στην αντιπροσωπεία υπολογίζω.... Η εργασία πρέπει να κοστίζει αρκετά....

Είναι το Νο 18 στην φωτογραφία

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2016/09/8979aa2b2da6d1f2c92fee33065f14db-1.jpg

panos320
18-09-16, 22:12
Συντοπίτη φιλε μου μην στενοχώριεσαι άδικα.Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ.Το εσωτερικό μέρος της λαβής το πήρα από την αντιπροσωπία στις Σέρρες με 17€.Εγω άλλαξαν και το εξωτερικό βέβαια γιατί είμαι ψυχαναγκαστικος!!!!!!!!.Αφου είσαι από Σέρρες,την τοποθέτηση της λαβής την έκανα σε μαγαζί με ηχοσυστήματα στον Λεύκωνα μιας και τα πιασηματα της λαβής επάνω στη ταπετσαρία γίνονται με λιώσιμο και πίεση.Δεν είναι βιδωτα.Φανταζομαι να καταλάβεις πιο μαγαζί εννοώ.Ευκολη δουλειά και σχετικά γρήγορη.Ελπιζω να σε βοηθησα.

topmar
18-09-16, 22:16
Συντοπίτη φιλε μου μην στενοχώριεσαι άδικα.Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ.Το εσωτερικό μέρος της λαβής το πήρα από την αντιπροσωπία στις Σέρρες με 17€.Εγω άλλαξαν και το εξωτερικό βέβαια γιατί είμαι ψυχαναγκαστικος!!!!!!!!.Αφου είσαι από Σέρρες,την τοποθέτηση της λαβής την έκανα σε μαγαζί με ηχοσυστήματα στον Λεύκωνα μιας και τα πιασηματα της λαβής επάνω στη ταπετσαρία γίνονται με λιώσιμο και πίεση.Δεν είναι βιδωτα.Φανταζομαι να καταλάβεις πιο μαγαζί εννοώ.Ευκολη δουλειά και σχετικά γρήγορη.Ελπιζω να σε βοηθησα.
Τόσο φτηνά;; Κατάλαβα ποιο λες, είμαι πελάτης του εδώ και χρόνια...

ΥΓ: Να βρεθούμε, στείλε πμ τηλέφωνο

panos320
18-09-16, 22:52
Τοσο κάνει με τον Φ.Π.Α.Το μόνο που μου ζήτησαν είναι ο αριθμός πλαισίου για να μην γίνει λάθος στο χρώμα. Το δικό μου αμάξι είναι ίδιο χρώμα με το δικό σου εξωτερικά και του φοραω ζάντες στο σχέδιο του Μ5 Ε60, για να καταλάβεις και ποιός είμαι γιατί συναντιούνται οι δρόμοι μας συχνά πυκνά!!!!!!

topmar
18-09-16, 22:55
Τοσο κάνει με τον Φ.Π.Α.Το μόνο που μου ζήτησαν είναι ο αριθμός πλαισίου για να μην γίνει λάθος στο χρώμα. Το δικό μου αμάξι είναι ίδιο χρώμα με το δικό σου εξωτερικά και του φοραω ζάντες στο σχέδιο του Μ5 Ε60, για να καταλάβεις και ποιός είμαι γιατί συναντιούνται οι δρόμοι μας συχνά πυκνά!!!!!!
Έχεις πμ

ΔημήτρηςΜ3
20-09-16, 23:00
Το χερούλι αλλάζει πολυ εύκολα το παίρνεις το αλλάζεις μόνος και τελειώσες

topmar
20-09-16, 23:29
Το χερούλι αλλάζει πολυ εύκολα το παίρνεις το αλλάζεις μόνος και τελειώσες
Ένα βίντεο που είδα στο ίντερνετ, έδειχνε πολύπλοκο....

topmar
21-09-16, 14:33
Λοιπόν, σήμερα ρώτησα στην τοπική αντιπροσωπεία της BMW για το κόστος του εσωτερικού μέρους του χερουλιού.....

Η αλήθεια είναι ότι έκανε 17€ περίπου..... Έκανε.... Γιατί από τον Ιούλιο που είχαμε τις εξωπραγματικές αυξήσεις στις τιμές των ανταλλακτικών BMW, εκτινάχθηκε η τιμή στα 47€ (!!)....

BILL007
21-09-16, 14:50
Λοιπόν, σήμερα ρώτησα στην τοπική αντιπροσωπεία της BMW για το κόστος του εσωτερικού μέρους του χερουλιού.....

Η αλήθεια είναι ότι έκανε 17€ περίπου..... Έκανε.... Γιατί από τον Ιούλιο που είχαμε τις εξωπραγματικές αυξήσεις στις τιμές των ανταλλακτικών BMW, εκτινάχθηκε η τιμή στα 47€ (!!)....

χαχααχαχχααχχαχααχ!!!!! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!! χααχχαχαχααχαχ!!!! :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1: :facepalm: :facepalm:

Όσες αντιπροσωπείες και συνεργεία είχαν στοκ σε οτιδήποτε, κερδίσανε το τζόκερ! :p

kapamaru1
21-09-16, 20:47
Το έχω δεί σε σειρά 1 αυτό που έπαθες. Εγώ στη θέση σου θα το περνούσα ένα Plasti Dip...

panos320
22-09-16, 07:13
Σοβαρά μιλάς; Και είχα κατά νου να ρωτήσω για αλλαγή συμπλέκτη! !!!!!Θα μου ζητήσουν κανένα 2χιλιαρο!!!!!!

I_MNL
23-09-16, 11:31
Τελικά το έλυσες το προβλημα ικανοποιητικά Μάριε; :original:

topmar
23-09-16, 12:00
Το έχω δεί σε σειρά 1 αυτό που έπαθες. Εγώ στη θέση σου θα το περνούσα ένα Plasti Dip...
Και τί παραπάνω θα κάνει το plasti dip; Για το οπτικό κομμάτι ή από αίσθηση στο πιάσιμο;;

Σοβαρά μιλάς; Και είχα κατά νου να ρωτήσω για αλλαγή συμπλέκτη! !!!!!Θα μου ζητήσουν κανένα 2χιλιαρο!!!!!!
Εγώ είχα ρωτήσει για το δικό μου πέρσι και μου είχαν πει κάνα 800€ για το ανταλλακτικό μόνο.... Τώρα το βλέπω το 2χιλιαρο.....

Τελικά το έλυσες το προβλημα ικανοποιητικά Μάριε; :original:
Όχι, προς το παρόν το άφησα όπως είναι, προέχει άλλο μερεμέτι στο σπίτι να κάνω....

Lefterisk
28-09-16, 22:29
κριμα που δεν ειδες τον οδηγο που εχω φτιαξει
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=22537

topmar
28-09-16, 22:46
κριμα που δεν ειδες τον οδηγο που εχω φτιαξει
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=22537
Άργησες Λευτέρη.....το χερούλι από EBay το πήρες; Πόσο;

kapamaru1
29-09-16, 12:52
Και τί παραπάνω θα κάνει το plasti dip; Για το οπτικό κομμάτι ή από αίσθηση στο πιάσιμο;;

Στο πιάσιμο θα έχει σίγουρα διαφορά. Έχει λαστιχένια αίσθηση. Απλά είναι μια οικονομική λύση. Δεν ξέρω βέβαια αν σε κάτι που θα πιάνεις κάθε μέρα θα κρατήσει.
Απλά για πλαστικά γύρω γύρω απο το ραδιόφωνο που είχα δει ήταν σαν καινούργια.

BILL007
29-09-16, 12:59
Άργησες Λευτέρη.....το χερούλι από EBay το πήρες; Πόσο;

ευχαριστω Ηλια για την απαντηση. τα ειχα προμηθευτει απο το αγγλικο ebay κ το κοστος ηταν λιγο πιο κατω απο 10 ευρω. φυσικα εβρισκα κ ακομα πιο φτηνα αλλα κ πιο ακριβα. απλα ο προμηθευτης μου ειχε εγγυηθει οτι δεν θα μου σπασουν με την πρωτη χρηση.

:original: :original:

topmar
29-09-16, 13:08
:original: :original:

Thanks, το είδα μετά.....το έψαξα στο Ebay.co.uk και το βρήκα ακριβότερο από Ελλάδα (!!), στις 47 λίρες και χωρίς να υπολογίσω τα μεταφορικά, όταν εδώ το βρήκα 47€.....

Άντε και το πήρα από εδώ, ο Λευτέρης θα έρθει να μου το περάσει?? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

ΥΓ: Θα κεράσω μπουγάτσα Σερραϊκή και Σουβλάκια!!

Lefterisk
09-10-16, 23:28
εισαι μακρια Μαριε...