PDA

Επιστροφή στο Forum : F30 316i sprint booster and chip tuning

ioannis z4
17-08-16, 13:50
Φίλοι και συνοδηγός BMW. Αν και θα με νοείται ως Ioannis z4 το ονομα παραμένει το ιδιο αλλα το αυτοκίνητο άλλαξε. Έδωσα την z4 για μια 316i f30, 136hp με αυτοματο κιβώτιο. Ακούω διαφορά για sprint booster και παράλληλους εγκεφάλους (chip) για αύξηση επιτάχυνσης,απόκρισης στο γκάζι και ιπποδύναμης. Τα ερωτήματα ειναι τα εξής
1. Υπαρχει κάποιος που σε αυτο το μοτέρ ή σε σειρά 1 να τα εχει δοκιμάσει να μου πει την εμπειρία του;;
2. Εχει νόημα το sprint booster απο τη στιγμή που το αυτοκίνητο εχει κουμπί sport και sport plus για πιο αμεση ανταπόκριση;;
3. Στο διαδύκτιο (κυρίως σε site του εξωτερικού ) προτείνουν ως βελτίωση στο συγκεκριμένο μοτέρ chip (DTE ή racechip) για plus 30%, sprint booster και φίλτρο k&n με βιντεακΙα στο Yiutube που προκαλούν ενθουσιασμό και ανατριχίλα. Εχει κανεις άποψη για ολα αυτά ή για κάποια απο αυτά;; Ευχαριστω και καλο υπόλοιπο καλοκαιριού!

Blacktan
17-08-16, 17:53
Ανατριχιλα με sprint booster και tuning box ? :)
Οχι δα ...
Τα 140-150 ατια σου μπορεις να τα φτασεις στα 170-180 με αυτα που περιγραφεις αλλα με σοβαρους περιορισμους και lags που συντομα εαν εισαι ανησυχο πνευμα θα σε κανουν να θες να τα ξηλωσεις για το βημα παραπανω των 210-220 μεσω remapping ..
Ακομη και σε αυτα τα επιπεδα θα νοιωσεις ηδονη αλλα ανατριχιλα δεν θα το ελεγα απο 1600κ.εκ 1500κιλων :)

tsaltinho
17-08-16, 18:20
Καποια στιγμη, στο car.gr ηταν ενα 316 με τα 136 αλογα, το οποιο ειχε φτιαχτει μεσα στον βελτιωτικο οικο στον Σπανο και ειχε γινει 204hp αν θυμαμαι καλα.
Το κοστος πρεπει να ηταν κοντα στα 2.500 χιλιαρικα, μιας και ειχε βαλει στις φωτογραφιες την αποδιξη πληρωμης.

Δεν χανεις τιποτα να πας και να ρωτησεις.

ioannis z4
17-08-16, 18:27
Ευχαριστω φιλε μου για την άπαντηση. Σπάνο πηγα και με το παζάρεμα πέσαμε στα 1850 για τον παράλληλο της Schneitser. Ειναι πολλα γιαυτο που τι ει εαν δεις τα σχεδιαγράμματα απόδοσης πριν και μετα. Οτι τη ξύνει ολοι οι άλλοι με κόστος στα 500 ευρω σε παράλληλο. Σίγουρα το remaping ειναι η καλύτερη και η αποδοτικότερη λύση αλλα το αυτοκίνητο ειναι καινούριο και εχει πένταετη εγγύηση και δεν θελω να την χάσω. Οποτε η λύση του remaping με κόστος στα 600 ευρω και 210 άλογα στο stage 2 την εγκαταλείπω. Θελω αυτά τα 30-40 άλογα παραπάνω να αποκτήσει λίγο νεύρο γιατι ειναι το m packet και το βάρος συμπληρώνεται και με 255 λάστιχο πίσω οποτε στις ρεπριζες στα 120-160 υστερεί ακομη και στο sport plus!

ioannis z4
17-08-16, 18:36
Δες το παρακάτω βιντεάκι σε ιδιο αυτοκίνητο....

https://youtu.be/RhPwp_6ylZg

tsaltinho
17-08-16, 18:49
Τι προγραμμα ειναι αυτο ?

Nino
17-08-16, 19:33
:whistle:

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=145

ioannis z4
17-08-16, 19:56
Ευχαριστω φιλε Nino για το link. Ειναι κατατοπιστικό και δεν διαφωνώ να οτι γράφει ο φίλος αλλα η ερώτηση μου ειναι συγκεκριμένη στο κατα ποσο μπορει να βοηθήσει στο δικό μου αυτοκίνητο που το sport και sport plus botton κανει ισως την ίδια δουλειά. Σε αντίθετη περίπτωση ;εαν δεν υπήρχε αυτή η ρύθμιση) δεν θα το συζητούσα θα τοποθέτησε οπωσδήποτε το sprint booster.
Το παραπάνω βιντεάκι ειναι απο έναν Τούρκο "παιχτει" που έβαλε ενα chip παράλληλο οπως υπάρχουν διαφορά στην αγορά και sprint booster.

kavas2
19-08-16, 09:54
Αν θελεις την 5ετη εγγυηση να ισχυει κ με το tune που θα κανεις
Ο schnitzer ειναι μονοδρομος
Εγω τον φοραω στον 1.6 f20 3 μηνες τωρα η διαφορα τεραστια
Ειδικα με το auto
Αν σκεφτεις οτι η τιμη του ειναι πχ οσο τα δερματινα καθισματα
Αξιζει με το παραπανω
Σαν αποδοση χανει λιγο απο το remap(ειδικα στην 1η-2η ταχυτητα κ τελικη)
Αλλα το πριν με το μετα η μερα με την νυχτα
0-100 εχω πεσει στα 7 ρεπριζ διαφορα εως κ 7 sec και γενικα το κιτ μετα τις 2-2.5 χιλιαδες στροφες σε οποιαδηποτε σχεση φορτωνει
Τα drift πανε και ερχονται.αξιζει σε συνδιασμο με την εγγυηση που προσφερει και αν φοβασαι να
Σκαλισεις ecu.αν εισουν εκτος εγγυησης θα σου προτεινα remap
Αυτα απο μενα.οτι θελεις ρωτας