Επιστροφή στο Forum : ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Ε90 316 122HP
Γειά σας παιδιά.
Μαζί με όλα τα προηγούμενα προβλήματα, έχω εδω και καιρό παρατηρήσει αυξημένη κατανάλωση. Απο τότε που άλλαξα μπαταρία στο αμάξι, έχω φτάσει να καίω 11!!! αντί για 8.5 που έκαιγα πρίν. Το αμάξι είναι του 2009.
Εχει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα στην κατανάλωση?
ευχαριστώ,
Νίκος
Αν το κινείς σε πόλη δεν μου ακούγονται και τραγικά τα 10/11lt.
Τσεκ τα κλασσικά: μπουζί, maf, φίλτρο αέρα, βενζινάδικο και τέλος ας μπει και σε διαγνωστικό.
maf? Τι είναι το maf?
Αισθητήρας ροής της μάζας αέρα. Ρυθμίζει την εκάστοτε απαιτούμενη ποσότητα αέρα στην εισαγωγή γιά ψεκασμό.
Τι είπες τώρα. Υπάρχει τέτοιο πράγμα?
μάλλον ξεκινα απο τα πιο βασικα, οπως ελεγχο πιεσης αερα στα ελαστικα σου...
μετα πας σε ποιοτητα καυσιμου (δηλαδη αλλαζεις βενζιναδικο)
και ως 3η φαση ξεκινας απο τα τεχνικα (διαγνωστικό-μπουζι-"λ"-μαφ κλπ)
Τα λάστιχα πάντα φουσκομένα, βενζιναδικο μια ζωη shell της γειτονιας, εκτος και αμα εχει αλλαξει κατι το τελευταιο διαστημα, service εκανα πριν απο κάνα 2μηνο, μπουζι, κλπ. Υπαρχει περίπτωση να χρειάζετε να γίνει κάποιοσ προγραμματισμός στον εγκέφαλο? (οχι στο δικό μου φυσικά... χοχοχο)
Τα λάστιχα πάντα φουσκομένα, βενζιναδικο μια ζωη shell της γειτονιας, εκτος και αμα εχει αλλαξει κατι το τελευταιο διαστημα, service εκανα πριν απο κάνα 2μηνο, μπουζι, κλπ. Υπαρχει περίπτωση να χρειάζετε να γίνει κάποιοσ προγραμματισμός στον εγκέφαλο? (οχι στο δικό μου φυσικά... χοχοχο)
Μετά την αλλαγή μπαταρίας, φυσικά χρειάζεται δήλωση με διαγνωστικό στην BMW.......τη δήλωσες εσύ κανονικά στον εγκέφαλο?
Και κάτι άλλο, οι καταναλώσεις που βλέπεις όπως λες, είναι στις ενδείξεις του BC ή πραγματικές με μέτρηση στην αντλία?
Η μπαταρια δεν μπορει να επηρεασει την καταναλωση, μονο την μακροζωια της σε βαθος χρονου απο μη βελτιστη φορτιση, αν δεν εχει δηλωθει σωστα η αλλαγη της
Το τελευταιο μου γεμισμα με v-power δεν εχει ακομα τελειώσει. Την κατανάλωση την βλέπω στο καντραν. Συνήθως έβγαζα γύρω στα 800χιλιομετρα. Προηγούμενη φορα είμουν στα 780. Τωρα έτσι όπως πάει, με αυτά που έχω κάνει και με τα υπόλοιπα χιλιομετρα που μου δείχνει να έχει το ντεπόζιτο, ζήτημα εάν θα κάνω σύνολο τα 650χιλιομετρα. Η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνετε. Την δήλωσα την μπαταρία σε συνεργείο της BMW. Δεν μπορώ να καταλάβω...
οι καταναλώσεις σου για κίνηση μέσα στην πόλη είναι φυσιολογικές.
μήπως πιο πριν είχες μεικτές διαδρομές?
αν όντως έχεις αυξημένη κατανάλωση ξαφνικά και χωρίς να σου ανάβει κάποιο check κινητήρα τότε καλό είναι αν και ακριβό βέβαια σχετικά να αλλάξεις την κοινώς DISA που υπάρχει στην πολλαπλή εισαγωγής σου και που ουσιαστικά σου ρυθμίζει με ένα κλαπέτο τη ροή μάζας εισερχόμενου αέρα στο θάλαμο καύσης
Η DISA τι είναι?
Υπάρχει περίπτωση να φεύγει άκαυστη η βενζίνη απο την εξάτμιση?
Η DISA τι είναι?
Υπάρχει περίπτωση να φεύγει άκαυστη η βενζίνη απο την εξάτμιση?
σου εξήγησα τι είναι , είναι ένα κλαπέτο, μια πεταλούδα στην εισαγωγή που ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα δηλαδή χαμηλά ή ψηλά ανοίγει και κλείνει ωστε να βελτιώνει την απόδοση και την οικονομία.
και είναι υπεύθυνη για μεταβολές στην κατανάλωση του καυσίμου όταν δεν λειτουργεί σωστά.
https://bmwfans.info/parts-catalog/E90N/Europe/316i-N43/L-N/oct2008/browse/engine/intake_manifold_system/
το εξάρτημα με αριθμό 17.
άκαυστη δεν πετάει πίσω γιατί θα σου έβγαζαν ένδειξη οι αισθητήρες λ και NOx
Ευχαριστώ. Ελπίζω να μην είναι αυτό που λές γιατι τα 200ευρό που κάνει, μου έκοψε τα πόδια...
Ευχαριστώ. Ελπίζω να μην είναι αυτό που λές γιατι τα 200ευρό που κάνει, μου έκοψε τα πόδια...
Γενικά μην υπολογίζει τιμες ισοτιμίας με ευρώ απο realoem.
Αυτές ειναι τιμες εξωτερικού. Ελλάδα βάλε καπέλο πολλά % πανω !
Μήπως ξέρει κανείς κατά που πέφτει το σωληνάκι της βενζίνης?