Επιστροφή στο Forum : ΚΟΜΠΙΑΣΜΑΤΑ ΣΕ 316i E36
drakos316i
15-02-16, 10:03
Καλημερα σε όλο το φόρουμ! Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικα με ένα προβλημα που αντιμετοπιζω. Εχω ενα 316ι Ε36 δεν το εχω πολυ καιρο στην κατοχη μου και εχει παρουσιαστει το εξης προβλημα, το αυτοκινητο οταν φτανει στις 3500 με 4000 στροφες αρχιζει και κανει κομπιασματα - μπερδεματα, αλλάζω ταχύτητα φτανει παλι μεχρι 3500-4000 στροφες παλι τα ιδια, αυτο συμβαινει σε ολες τις ταχυτητες, ειναι σαν να μπαινει κοφτης, το αυτοκινητο γονατιζει. Εχω διαβασει παρομοια ποστ εδω αλλα δεν εχω βγαλει ακρη ακομα. Στο αυτοκινητο εχω αλλαξει (λουφτ-μπουζι-φιλτρο αερα-φιλτρο βενζινης-ραουλο στο τρισιμπιτερ-πολαπλασιαστη) εχουν ελεγθει ολα τα σωληνακια για τυχον διαρροες, εχει ελεγχει η τρομπα βενζινης ολα ειναι κανονικα χωρις κανενα προβλημα. Σημερα εχω κανονισει να το παω σε εγκεφαλο... Θα ηθελα γνωμες και ιδεες. Συγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω πολυ!!
Panos 316T
15-02-16, 12:06
καλώς ήρθες και καλή διαμονή
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=12856
Αρχικά καλωσηρθες στην παρέα μας! :viannen_01:
Σχετικά με το πρόβλημα και εφόσον έχεις αλλαξει ήδη όλα αυτά, από κάτι που θυμάμαι σε ένα ποστ για 36αρι παίζει και να υπάρχει θέμα με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Στο συνεργείο που πας δοκιμάστε με κάποια τραμπα έναν μήπως τελικά φταίει αυτό :original:
καλώς ήρθες και καλή διαμονή
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=12856
Με προλαβες Πάνο!!!:thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup :
Καλώς ήρθες και απο εμενα. Κοίταξε την βαλβίδα ανακούφισης αναθυμιάσεων του ρεζερβουάρ. Βρίσκεται στον χώρο του κινητήρα, δεξιά απο το δυναμό μπροστά απο την μονάδα του ABS. Είναι ένα μικρό βαρελάκι που καταλήγουν ένα σωληνάκι και μια φυσα καλωδίου. Αν έχει κολλήσει αυτή, μου έχει συμβεί, δεν μπορεί η τρόμπα να τραβήξει μεγαλύτερη ποσότητα βενζίνης και κάνει το κόμπιασμα αυτό.. Χτύπησέ την λίγο μήπως ξεκολλήσει...
drakos316i
15-02-16, 12:23
[QUOTE=dklitiro;563280]Καλώς ήρθες και απο εμενα. Κοίταξε την βαλβίδα ανακούφισης αναθυμιάσεων του ρεζερβουάρ......
Καλημερα το εχω κοιταξει και αυτο, την βγαλαμε και τελειως εκτος αλλα το προβλημα ηταν το ιδιο
drakos316i
15-02-16, 12:31
Σας ευχαριστω πολυ, θα το παω στον εγκεφαλο σημερα και θα σας ενημερωσω
Panos 316T
15-02-16, 13:11
Ποντάρω στον αισθητήρα στροφάλου...
Διόλου απίθανο! Λογικά δεν θα πρέπει να φανεί και στην διαγνωση σαν βλάβη?
Panos 316T
15-02-16, 13:46
δε νομίζω...
άσε που αυτά που θα τους βγάλει το διαγνωστικό μπορεί να τους μπερδέψει περισσότερο :th_Laie_67-1:
άσε που αυτά που θα τους βγάλει το διαγνωστικό μπορεί να τους μπερδέψει περισσότερο :th_Laie_67-1:
:D :D :D :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
Καλως ηλθες κ απο εμενα, καλη διαμονη κ καλα ποσταρισματα.
Αυτο που ειχε συμβει σε γνωστο με Ε30 κ παρομοια συμπτωματα,
Ηταν ο εκκεντροφορος που ειχε παραδωσει πνεύμα, βεβαια το αμαξι ειχε
σχεδον 450χ χλμ οταν εγινε αυτο.
Ευχομαι να ειναι κατι ποιο απλό στην περιπτωση σου.
Και παλι καλως ήρθες,
κ αν θες, βαλε κ καμια φωτο απο την μπεπα σου.
Καλως ηλθες κ απο εμενα, καλη διαμονη κ καλα ποσταρισματα.
Αυτο που ειχε συμβει σε γνωστο με Ε30 κ παρομοια συμπτωματα,
Ηταν ο εκκεντροφορος που ειχε παραδωσει πνεύμα, βεβαια το αμαξι ειχε
σχεδον 450χ χλμ οταν εγινε αυτο.
Ευχομαι να ειναι κατι ποιο απλό στην περιπτωση σου.
Και παλι καλως ήρθες,
κ αν θες, βαλε κ καμια φωτο απο την μπεπα σου.
+1 στον εκκεντροφορο. Εγω (σε Ε36 Μ40) τον αλλαξα στα ~280.000χλμ με μεταχειρο και τωρα στα 320.000+ το ξανακανει στα ποιο ψηλα (5000-6000στρ)
Λογικα και σενα καπου εκει θα ξεκινησε, αλλα αν δεν το πας τοσο ψηλα, δεν θα το προσεξεις. Επισης παιζει να σου μυριζει καυσαερια (οχι ακαυστη) και να εχει "τραχυ" ρελαντι (οχι αριθμιες η σκαμπανεβασματα. ποιο πολυ τρεμουλο το μοτερ στο ρελαντι)
drakos316i
21-02-16, 19:26
Παιδια καλησπερα συγνωμη που αργησα να απαντησω... τελικα πηγα το αυτοκινητο σε ενα συνεργειο που αναλαμβανει μονο bmw, ο τυπος δεν το εβαλε καν στον εγκεφαλο απλα του πατησε κανα δυο γκαζιες και μου ειπε με την μια οτι ειναι εκκεντροφορος :( . Βεβαια μου ειπε οτι με το που το ανοιξουμε θα φανει αμεσως με γυμνο ματι οτι θα εχει προβλημα. Τωρα θα χρειαστω την γνωμη σας εκτος αν πω βλακεια (μου το λετε στα ισια) μου προτεινε να αλλαξω ολο το σετ (εκκεντροφορο, ιμαντα, ωστηρια, κοκορακια) 380¤ με εργασια. Απλα εγω σκεφτομουν (βλακεια?) αν ειναι να δωσω τοσα χρηματα μηπως ειναι προτιμοτερο να παρω ενα ολοκληρο μοτερ με λιγοτερα περιπου 300¤ και να εχω και καποιο αλλο ανταλακτικο αν χρειαστει στο μελλον?
Panos 316T
21-02-16, 20:25
300 το μοτερ που δεν θα ξερεις σε τι κατασταση ειναι και συν τα εργατικα
Απο την αλλη 380 και ξερεις την κατασταση ,τι και πως.
Παντως μου κανει εντυπωση σε μ43 να ακουω εκκεντροφορο.ποσα χλμ εχεις;
drakos316i
21-02-16, 20:34
300 το μοτερ που δεν θα ξερεις σε τι κατασταση ειναι και συν τα εργατικα
Απο την αλλη 380 και ξερεις την κατασταση ,τι και πως.
Παντως μου κανει εντυπωση σε μ43 να ακουω εκκεντροφορο.ποσα χλμ εχεις;
Καλησπερα το αυτοκινητο ειναι μοντελο το 92 οποτε μ43 η μ40? δεν ειναι ειρονικο απλα δεν ξερω :). επισης το εχω στην κατοχη μου περιπου 45 μερες θελω να πιστευω οτι αυτοι που το ειχαν πρεπει να το προσεχαν παρα πολυ (απο λαδια και γενικα απο σερβις (αυτο ειναι ειρονικο)
drakos316i
21-02-16, 20:35
ξεχασα χιλ. 148.000
drakos316i
21-02-16, 22:14
25 χρονια 148000!!!!
ναι φιλε μου ηταν σε γκαραζ αραγμενο και το βγαζανε μονο καθε καλοκαιρι μια δυο φορες για να πανε στο εξοχικο τους. (το ξερω αυτο)
Kazakos Garage
22-02-16, 08:57
Αν ειναι Μ40 παιζι και οστιρια εκκεντροφορο φαγομενα..
ή και εκκεντροφορου....
ναι φιλε μου ηταν σε γκαραζ αραγμενο και το βγαζανε μονο καθε καλοκαιρι μια δυο φορες για να πανε στο εξοχικο τους. (το ξερω αυτο)
Τοτε ο εκκεντροφορος δεν ταπαιξε λογω χρησης αλλα απο "οστεοπορωση"λογω γηρατειων.Ισως ειναι ομως καποιος αισθητηρας.