Επιστροφή στο Forum : Διαρροη στον κινητηρα λαδιου λογο αλοιωμενης φλατζας προτεινομενες λυσεις.
BMW FOR EVER
10-01-16, 21:07
Καλησπερα σε ολα τα παιδια του φορουμ εχω ενα προβλημα με την Ε46.Καταρχιν το αυτοκινητο ειναι το coupe σαν σκαφος η μηχανη του εχει βελτειωθει εχει γινει 16v και φοραει πολλα πραγματα επανω οπως εκκεντροφορια κεφαλαρι απο το is και αλλα πολλα.Το αυτοκινητο περασε στα χερια μου εδω και δυο μηνες ειναι πολυ στηβαρο και ροπατο,αλλα εχουμε μια διαροη στον χωρο του κινητηρα απο κατω σταζει ελαφρως απο τις βιδες του προεντατηρα και χανει πολυ σιγα λαδακι.Πηγα και το σηκωσα και το ειδα με μαστορα αυτο δεν το λεω ετσι.Η μηχανη του ανακατασκευαστηκε πριν 10000 χιλιομετρα απλα απ οτι καταλαβα ο μαστορας ξεχασε να βαλει καινουργιες φλατζες και κολα στα επιμαχα σημεια,διορθωστε με αν κανω λαθος.Δεν χανει πολυ σταζει αργα πολυ αργα αλλα δημιουργει κυλιδες και με τρελαινει οταν το βλεπω αυτο.Ο μαστορας που εκανε την ανακατασκευη ο οποιος το ειδε αφου το πηγα εγω μου ειπε να το αφησω ετσι και οτι δεν εχει προβλημα,και οτι δεν αξιζει να ανοιξουμε μηχανη παλι για αυτο και αν θελω αργοτερα να το συνδυασω με κατι αλλο(ακου τωρα λογικη ετσι).Επαναλαμβανω οτι το αυτοκινητου εχει γινει ανακατασκευη κινητηρα ειναι πλεον 16v και πολυ ζωντανο φοραει πολλα πραγματα και κεφαλαρι απο is.Εχει κανεις αντιμετωπισει παρομοιες διαροες και αν ναι τι μου προτινετε να κανω?Στο εμποριο υπαρχουν διαφορα σφραγιστηκα διαροων οπωσ και φλατζοκολλες για το χωρου του κινητηρα δουλευουν ομως η θα κανω καμια πατατα?Θα ηθελα την γνωμη σας γιατι ειμαι μπερδεμενος,ευχαριστω.
Για αρχη αλλαζεις μηχανικο...Αφου τον ξεχεσεις...
Και δευτερον κανεις αυτο που σου ειπε και ο ιδιος...
Ξανακατεβαζεις καπακι και τα κανεις ολα σωστα, σε αλλον μηχανικο.
Καινουριες φλαντζες κτλ.
Αμα μπλεξεις με πασαλιματα, ποιος σου λεει οτι δεν θα ανοιξει αλλου;
Οι διαρροες ετσι αντιμετωπιζονται. Καντο σωστα.
Τη μηχανη εχεις και εβαλες καφαλαρι απο is?
katsaraios
11-01-16, 03:33
Για αρχη αλλαζεις μηχανικο...Αφου τον ξεχεσεις...
Και δευτερον κανεις αυτο που σου ειπε και ο ιδιος...
Ξανακατεβαζεις καπακι και τα κανεις ολα σωστα, σε αλλον μηχανικο.
Καινουριες φλαντζες κτλ.
Αμα μπλεξεις με πασαλιματα, ποιος σου λεει οτι δεν θα ανοιξει αλλου;
Οι διαρροες ετσι αντιμετωπιζονται. Καντο σωστα.
Τη μηχανη εχεις και εβαλες καφαλαρι απο is?
M43 μοτερ θα ειχε...
Διαρροη λαδιου αν εχεις απο την φλαντζα του καρτερ δεν ειναι τοσο τραγικο να αλλαχτει και δεν κοστιζει πολυ.
BMW FOR EVER
11-01-16, 11:22
Το αυτοκινητο ειναι απο Γερμανια δεν υπαρχει κατι παρομοιο στην Ελλαδα εχουν πεσει πολλα χρηματα πανω του ειναι πλεον αλλο αυτοκινητο σε ροπες και γενθκα σε αποκριση γκαζιου,σαν παρθενικο ηταν το 8v 1900cc τωρα πλεον ειναι 1900cc 16v με πολλα αλλα προγραμματα μεσα στον εγκεφαλο εκκεντροφορια μπιελες κτλπ ολα αλλαγμενα,μεχρι και μπουτον strart stop εχει πανω.Απλα εχω αυτο το θεμα που ειναι αμελητεο μεν αλλα ειναι πολυ ενοχλητικο.Και ο μονος λογος που δεν θελω να μπω στην διαδικασια να ανοιξω παλι μηχανες κλπ ειναι γιατι δεν εχει ουτε 10000 που την ανοιξε ο προκατοχος μου για τις παραπανω βελτιωσεις.(Το αυτοκινητο το εχει παρουσιασει ο προηγουμενος σε συναντηση του κλαμπ καποιοι το ξερουν σιγουρα.)Ξερει κανεις γιατι κοστος επισκευης μιλαμε?Η διαροη ειναι μικρη σταγονες απο την πλευρα του προεντατηρα σταζει και περιπου στην μεση στην ενωση απο κατω.
Μαλλον θα εννοεις τον εντατηρα καποιου ιμαντα, σωστα? Αν θες βγαλε καμια φωτογραφια να δουμε απο που ακριβως χανει.
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
BMW FOR EVER
11-01-16, 11:47
Οχι φιλε μου ειναι απο τον προεντατηρα της καδενας εχει δυο καδενες το δικο μου μεσα απ οτι μου ειπε.Φωτο πρεπει να το σηκωσω παλι ειναι και τερμα χαμηλο το ρημαδι.
BMW FOR EVER
11-01-16, 11:53
Οταν το σηκωσα μου ειπε αυτος οτι δεν εχω σοβαρη διαροη ουτε σταζει καπου να δημιουργησει προβλημα,διεκρινε μικρη διαροη κοντα στις βιδες του τεντωτηρα της καδενας,και ακριβως απο κατω σε μια ενωση σταγονα,καρτερ και ολατα υπολοιπα ειναι απολυτως στεγανα δεν υπαρχει ουτε ιχνος λαδιου,αλλα το αμαξι οπου το αφηνω πιτσιλαει σταγονες ειδικα στο μονιμο σημειο που το αφηνω εφτιαξε ιδιωτικη πισινα 5-30 castrol edge χαχαχαχα.Σημερα τον ξαναπηρα τηλεφωνο του ειπα για φλατζοκολλες και τα σφραγιστηκα του εμποριου μου ειπε δεν κανουν δουλεια,πρεπει να ανοιχτει.Μολις τον ρωτησα για κοστος μου λεει ετωρα δεν μπορω να σου πω αντε βγαλε ακρη τωρα....
Υπολόγιζε γύρω στα 5 με 6 κατοστάρικα.Κλασσική βλάβη σε Μ43 μοτέρ.Ολα χάνουν κάποια στιγμή.
BMW FOR EVER
11-01-16, 15:34
Υπαρχει περιπτωση να παθει κατι στην μηχανη του μεχρι να το επιδιορθωσω?
Οταν λετε Μ43 τι ενοειτε ρε παιδες με αυτο?Και που μπορω να το δω αυτο αν οντως ειναι Μ43.Η αδεια γραφη αυτα https://prntscr.com/9oqi3t :shok:
VasilisG85
11-01-16, 15:43
Υπολόγιζε γύρω στα 5 με 6 κατοστάρικα.Κλασσική βλάβη σε Μ43 μοτέρ.Ολα χάνουν κάποια στιγμή.
χαχαχαχα,
ε όχι και όλα..... :P :P
VasilisG85
11-01-16, 15:44
χαχαχαχα,
(Στο όλα χάνουν κάποια στιγμή πήγαινε αυτό το σχόλιο..)
Υπαρχει περιπτωση να παθει κατι στην μηχανη του μεχρι να το επιδιορθωσω?
Οταν λετε Μ43 τι ενοειτε ρε παιδες με αυτο?Και που μπορω να το δω αυτο αν οντως ειναι Μ43.Η αδεια γραφη αυτα https://prntscr.com/9oqi3t :shok:
Δες εδώ
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M43#M43B19
χαχαχαχα,
Φτύστο μη το ματιάσεις!thumb
BMW FOR EVER
11-01-16, 16:00
Εγω θα το ψαω και αλλο και θα κανω το καλυτερο που μπορω οποιος εχει καμια ιδεα ας την παραθεση στο φορουμ,σας ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια.
m43 ειναι ο τυπος του κινητηρα.. χτυπα το vin no σου στο realoem και θα στο βγαλει..