Επιστροφή στο Forum : Σωληνακια υψηλης σε Ε90
Ακουω γνωμες για σωληνακια σε E90 320si.
Σκεφτομαι hel, stoptech και τακακια ferodo ds 2500
Που μπορω να τα βρω ελλαδα και ποιος κανει αξιοπιστη εγκατασταση;
Επισης τι υγρα φρενων;
Vassilis ///M
22-11-15, 13:06
Καλημέρα...
Από αυτή τη light μετατροπή μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις...
Τώρα σωληνάκια υψηλής ή αλλιώς αεροπορικού τύπου όλες οι εταιρίες-μάρκες αξιόπιστες είναι...
Σε συνδιασμός κιόλας με τα τακάκια που προανέφερες θα έχεις άψογο φρένο με σωστή βέβαια εξαέρωση...
Εγώ π.χ. φοράω σωληνάκια της Goodrich και υγρά φρένων ΑΤΕ SuperBlue Racing...
Μην το σκέφτεσαι καν προχώρα...thumb
ghost-rider
22-11-15, 13:07
Eγω γενικα θα πω για το τακακι μονο...
Το ds 2500 ειναι πολυ μετριο τακακι.
Αν θες κατι ανωτερο απο τα ate πηγαινε αλλου.
Κοιτα τα ebc η τα pagid.
Κι εγώ τα ιδια ΑΤΕ blue racing έχω. Γενικά τα pagid τακακια είναι πολύ αξιόλογη και οικονομική λύση. Δεν νομίζω να είναι ανώτερα των ΑΤΕ ferodo ή textar πάντως αφού όπως έγραψα είναι τα πλεον οικονομικά και επώνυμα.
ειχα την εντύπωση πως τα συγκεκριμένα της Ferodo θεωρούνται κορυφαία...
αλλά βλέπω οτι ο ''μύθος'' καταρίπτεται με τα οσα γράφετε...
κρατάω λοιπόν τα εξής:
1. οποια μάρκα σωληνάκια και να επιλέξω θα είμαι οκ...
2. θέλω προτάσεις για τακάκια (παρακαλώ να μην τρίζουν, ειναι τρομερά εκνευριστικό)
3. που μπορώ να τα βρω Ελλάδα για να μην αρχίζω ψαξίματα σε ebay εκτός αν το κόστος έχει τρομερή διαφορά
να υπενθυμίσω οτι τι si φοράει αεριζόμενους μπρος πίσω με αντίστοιχες διαστάσεις 300Χ24 και 300Χ20
Εγώ φοράω εδώ και 40κ χλμ ferodo premier μπρος πισω. Είμαι ικανοποιημενος από θέμα απόδοσης και μαυρίλας και ακόμα έχουν πάρα πολύ ψωμι. Αλλά τα πίσω κάποιες φορές σφυριζουν. Τώρα θα έβαζα pagid ή textar που είναι πιο οικονομικά από τα ferodo ή τα ΑΤΕ. Όσον αφορά τα δικά μου, 320ι με Ν46, κοστολογικα η σειρά ειναι από τα ακριβά στα φτηνά ΑΤΕ, φεροντο πρεμιερ, textar και τέλος τα pagid.
Πριν που είχα ΑΤΕ και textar είχα μαυρίλα αλλά ποτέ σφυριγμα. Οι δίσκοι ακόμα δεν έχουν αλλαχθει
Εγώ φοράω εδώ και 40κ χλμ ferodo premier μπρος πισω. Είμαι ικανοποιημενος από θέμα απόδοσης και μαυρίλας και ακόμα έχουν πάρα πολύ ψωμι. Αλλά τα πίσω κάποιες φορές σφυριζουν. Τώρα θα έβαζα pagid ή textar που είναι πιο οικονομικά από τα ferodo ή τα ΑΤΕ. Όσον αφορά τα δικά μου, 320ι με Ν46, κοστολογικα η σειρά ειναι από τα ακριβά στα φτηνά ΑΤΕ, φεροντο πρεμιερ, textar και τέλος τα pagid.
Πριν που είχα ΑΤΕ και textar είχα μαυρίλα αλλά ποτέ σφυριγμα. Οι δίσκοι ακόμα δεν έχουν αλλαχθει
τα ferodo premier ειναι φθηνότερα απο τα ferodo DS 2500. μου τα πρότεινε φίλος που τα φοράει και είναι ευχαριστημένος και χωρίς θόρυβο. γιαυτό ρώτησα.
το σετ για τα DS κοτίζει 200 ευρω, πρεπει να είναι απο τα πιο ακριβά!
Ναι σωστά. Γιαυτό μίλησα για τα πρεμιερ ως φτηνότερα των ΑΤΕ. Υπαρχουν και αλλα φεροντο που ειναι πιο οικονομικα και απο τα τεξταρ. Τα πρεμιερ θεωρουνται upgrade των στανταρτ. Γενικά τα ds2500 θέλουν ζέσταμα και δεν θεωρούνται τόσο πόλης. Όπως και τα 3000
Δεν θα καταλάβεις διαφορά με τα σωληνάκια , εκτός και αν έχεις κάνει πολλά χλμ και είναι ξερά.
Ρίξε μια ματιά και στα EBC .
Δεν θα καταλάβεις διαφορά με τα σωληνάκια , εκτός και αν έχεις κάνει πολλά χλμ και είναι ξερά.
Ρίξε μια ματιά και στα EBC .
Το θεωρεις σαν αλλαγη λοιπον ακυρη; ολοι λενε πως οτι και να κανεις σε φρενα αν δεν βαλεις σωληνακια αεροπορικου τυπου δεν θα δεις αλλαγη. Οποτε θεωρησα σωστο να αλλξω αυτα μαζι με τακακια μιας κ ερχεται καιρος για τακακια ετσι κ αλλιως. Μεγαλυτερα φρενα δεν προκειται να βαλω μιας και το κοστος των περιπου 5000 το θεωρω υπερβολικο σε συνδιασμο οτι το si εχει ηδη πολυ καλα φρενα και δεν τους λειπει η δυναμη πεδησης.
Ισως καποτε να βαλω κ δισκους με τα ιδιαχαρακτηρηστικα απλα τρυπητους κ χαρακτους
Ούτε δίσκους να αλλάξεις, μόνο ένα τακακι θα χρειαστείς.
ghost-rider
22-11-15, 21:53
Σωληνακια βαλε για τη χαρα του μπαξιματος.
Ειναι must.
Αμα ηταν κανα αρχαιο με σωληνακια της πλακας θα καναν δουλεια τα αφτερ μαρκετ.
Επειδη ομως εχει τυχει να σφαξω μπροστινο μαρκουτσι εργοστασιακο... Ειναι κτηνος.
Η διαφορα ειναι στην ψυχολογια.
Παρολα αυτα κ εγω μεταλλικα εχω.
Goodridge αν το γραφω σωστα.
Κατοσταρικο η τετραδα θυμαμαι.
Πέτρο, γιατί θέλεις να κάνεις αυτή τη μετατροπή?
Σε φυσιολογικές, καθημερινές συνθήκες (ακόμα και με αρκετό "κυνήγι" στη Πεντέλη) δεν είδα να χρειάζεται το si κάτι τέτοιο. Γενικώς έχει πάρα πολύ καλά φρένα και πολύ άμεσα στην αίσθηση. Θυμάμαι ότι όσοι έμπαιναν για πρώτη φορά και πάταγαν φρένο, από συνήθεια στη δύναμη που έβαζαν με το δικό τους, κοκάλωνε το αυτοκίνητο.
Νομίζω ότι θα πετάξεις λεφτά. Περισσότερο ουσιαστικές διαφορές νομίζω θα δεις αν αλλάξεις φρένα και βάλεις πχ τα Performance.
Τι κόστος μετατροπής μιλάμε?
Πέτρο, γιατί θέλεις να κάνεις αυτή τη μετατροπή?
Σε φυσιολογικές, καθημερινές συνθήκες (ακόμα και με αρκετό "κυνήγι" στη Πεντέλη) δεν είδα να χρειάζεται το si κάτι τέτοιο. Γενικώς έχει πάρα πολύ καλά φρένα και πολύ άμεσα στην αίσθηση. Θυμάμαι ότι όσοι έμπαιναν για πρώτη φορά και πάταγαν φρένο, από συνήθεια στη δύναμη που έβαζαν με το δικό τους, κοκάλωνε το αυτοκίνητο.
Νομίζω ότι θα πετάξεις λεφτά. Περισσότερο ουσιαστικές διαφορές νομίζω θα δεις αν αλλάξεις φρένα και βάλεις πχ τα Performance.
Τι κόστος μετατροπής μιλάμε?
η μετατροπή που λεώ εγώ Νίκο θα πάει περίπου 250 ευρώ πιο πολύ γιατί τα τακάκια είναι πανακριβα που έλεγα να βάλω.
δεν έχω δει πρόβλημα στα φρένα της si φυσικά απλά αν όντως είχε μια εστω και μικρή βελτίωση το σκέφτομαι μιας και απέχει πολύ απο το να βάλω κιτ Performance ή Brembo κλπ που το κόστος είναι 1700 και 3500 αντίστοιχα
Πάλι δε θα χρειαστεί να αλλάξεις τακακια ?
Εμένα κάτι textar που μου είχε βάλει το γνωστό συνεργείο στο Γέρακα με άφησαν πάρα μα πάρα πολύ ικανοποιημενο.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Πάλι δε θα χρειαστεί να αλλάξεις τακακια ?
Εμένα κάτι textar που μου είχε βάλει το γνωστό συνεργείο στο Γέρακα με άφησαν πάρα μα πάρα πολύ ικανοποιημενο.
Sent from my D6603 using Tapatalk
250 μαζι με τα τακάκια εννοώ
Kostas Maras
23-11-15, 21:22
Θα σου πρότεινα να ψαχτείς για καλό τακακι κι όσο για τα σωληνάκια, άποψη μου είναι να τα αφήσεις ως έχουν...........εγω για παράδειγμα φοράω κιτ performance και στην αρχή έβαλα αεροπορικού τύπου.....μετά τα έβγαλα και έβαλα φτιαχτά ενισχημένα όπως τα εργοστασιακά! Με τα αεροπορικού τύπου ήταν απόλυτο και το abs έμπαινε για πλάκα......αλλάζοντας τα το φρένο έγινε προοδευτικό και αξιόπιστο!
250 μαζι με τα τακάκια εννοώ
Θα σου πρότεινα να το αφήσεις όπως είναι.