Επιστροφή στο Forum : E46 επαναφορα τιμονιου
panhassiotis
18-11-15, 02:56
Καλησπερα σε ολους. Μετα απο ευθυγραμμιση που εκανα, παρατηρησα πως οταν "κοβω" το τιμονι, δεν επανερχεται πληρως! Ο μαστορας βεβαια μου ειπε πως μπροστα ηταν χαλια ευθυγραμμισμενο και οντως καταλαβα ποιο δεμενο τιμονι, χωρις τζογους, πλην ομως παρατηρησα αυτο που αναφερω! Γνωριζει κανεις να βοηθησει; Ευχαριστως να απαντησω σε διευκρινιστικες ερωτησεις.
panhassiotis
18-11-15, 02:57
Δεν μπαινω απο μονος μου σε λεπτομερειες, μπας και ειναι κατι απλο και λυθει ευκολα η απορια μου.
ghost-rider
18-11-15, 07:47
1) Σου μειωσε πολυ τη συγκλιση. Ή στη μηδενισε.
Εμπρος θες συγκλιση 0,1 μοιρες τουλαχιστον.
2) Θεωρησε οτι η κρεμεγιερα εχει τζογους και την εσφιξε.
Εχει σημαδια επανω. Ελεγξε τη.
Αν ειναι βεβαιο οτι την εχει σφιξει πρεπει να τον βαλεις να στη χαλαρωσει μεχρι να επανελεθει η επαναφορα.
3) Δεν μου ερχεται αλλος λογος που μπορει να επηρεασει την επαναφορα του τιμονιου. Περίμενε και τους υπόλοιπους:original:
Τα συνεμπλοκ των εμπρος ψαλιδιων δεν ευθυνονται μερικως για την επαναφορα?
Sent from my OnePlus One using Tapatalk
panhassiotis
18-11-15, 08:44
Απο σινεμπλοκ, φοραω powerflex κι οσο αφορα τους τζογους, πριν την ευθυγραμμιση, οντως μου φαινοταν "χαλαρο" το τιμονι. Υποτιθεται ομως οτι ειναι καλο μαστορακι για να μπερδευτει και να νομισει...! Οπως ειπες ομως, περιμενω κι αλλες γνωμες πριν παω πισω...!
panhassiotis
18-11-15, 08:50
Να σημειωσω οτι μετα τα 60-70χλμ, αν κοψω τιμονι, επανερχεται κανονικα!
Καλησπερα σε ολους. Μετα απο ευθυγραμμιση που εκανα, παρατηρησα πως οταν "κοβω" το τιμονι, δεν επανερχεται πληρως! Ο μαστορας βεβαια μου ειπε πως μπροστα ηταν χαλια ευθυγραμμισμενο και οντως καταλαβα ποιο δεμενο τιμονι, χωρις τζογους, πλην ομως παρατηρησα αυτο που αναφερω! Γνωριζει κανεις να βοηθησει; Ευχαριστως να απαντησω σε διευκρινιστικες ερωτησεις.
Πες μας εαν το αμάξι σου είναι χαμηλωμένο και τι ζαντολάστιχα φοράς...:rally:
tasos.kamv
18-11-15, 11:58
1) Σου μειωσε πολυ τη συγκλιση. Ή στη μηδενισε.
Εμπρος θες συγκλιση 0,1 μοιρες τουλαχιστον.
2) Θεωρησε οτι η κρεμεγιερα εχει τζογους και την εσφιξε.
Εχει σημαδια επανω. Ελεγξε τη.
Αν ειναι βεβαιο οτι την εχει σφιξει πρεπει να τον βαλεις να στη χαλαρωσει μεχρι να επανελεθει η επαναφορα.
3) Δεν μου ερχεται αλλος λογος που μπορει να επηρεασει την επαναφορα του τιμονιου. Περίμενε και τους υπόλοιπους:original:
H κύρια αιτία που νιώθεις αργή επαναφορά.
Συμφωνώ απολυτα με τον κο Ηλία! thumb
panhassiotis
18-11-15, 12:55
Ελατηρια schnitzer, αμορτισερ χαμηλωματος bilstein, ελαστικα 225/40/18 με ζαντα αυθεντικη bmw.δεν ειναι θεμα η αργη επαναφορα φιλε τασο! Αν υποθεσουμε οτι στριβω το τιμονι 2 φορες, επανερχεται κανονικα μεχρι το τελευταιο τεταρτημοριο. Μετα μενει εκει. Στα λιγα χλμ ομως. Απο 100 κ πανω δεν το κανει. Ρωταω εσας που γνωριζετε, πριν παω στο μαστορα κ ζητησω τα ρεστα...
Πόσο σύγκλιση σου έβαλε, ξέρουμε;
panhassiotis
18-11-15, 13:09
Δυστυχως οχι! Στο mx5 ενος φιλου, χαμηλωμενο και λογω πισω κινησης το λεω, εχανε βεβαια λιγο, αλλα σαφως καλυτερα απο το δικο μου στο θεμα επαναφορας.
Σε 1η φάση δες αν η βίδα της κρεμαγιέρας είναι πειραγμένη...
αν είσαι ρελαντί, σταματημένος, τέρμα δεξιά μέχρι τέρμα αριστερά και το ανάποδο, πηγαινοέρχεται το τιμόνι χωρίς σκαλώματα?
Σε ρωτάω γιατί τα έχω αλλάξει όλα, κρεμαγιέρα , αντλία, σταυρό εκτός κολόνας...
panhassiotis
18-11-15, 15:01
Νομιζω πως ειναι κομπλε, αλλα θα το δοκιμασω και σου λεω jimk.
panhassiotis
18-11-15, 18:10
Jimk, δοκιμασα αυτο που ειπες και δουλευει αψογα!
Jimk, δοκιμασα αυτο που ειπες και δουλευει αψογα!
Από αντλία είσαι κομπλέ 99%
Δες την βίδα της κρεμαγιέρας αν είναι πειραγμένη...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ελατηρια schnitzer, αμορτισερ χαμηλωματος bilstein, ελαστικα 225/40/18 με ζαντα αυθεντικη bmw.δεν ειναι θεμα η αργη επαναφορα φιλε τασο! Αν υποθεσουμε οτι στριβω το τιμονι 2 φορες, επανερχεται κανονικα μεχρι το τελευταιο τεταρτημοριο. Μετα μενει εκει. Στα λιγα χλμ ομως. Απο 100 κ πανω δεν το κανει. Ρωταω εσας που γνωριζετε, πριν παω στο μαστορα κ ζητησω τα ρεστα...
Το ένστικτό μου τώρα που το ξανασκέφτομαι... Πάει σε αυτό...
Έχει 2 ρουλεμάν-μεντεσέδες όπως θες πες το, η μια κίνηση είναι πάνω κάτω και η άλλη δεξιά αριστερά... Σταυρός λέγεται συνδέει κολόνα με κρεμαγιέρα... Εμένα είχε πρόβλημα στην μία από τις 2 κινήσεις...
Αλλάχτηκε και έκανα το σταυρό μου...
Πάτα στο google: steering shaft lower joint assembly
https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/18/7f1c4b8f55006bb17af71c79b2c31a34.jpg
Πριν κάνεις ευθυγράμμιση δούλευαν όλα ρολόι;
panhassiotis
18-11-15, 18:49
Πριν κανω ευθυγραμμιση, δεν το ειχα τσεκαρει τοσο πολυ! Η αληθεια ειναι οτι ειχα κατι τζογους και ψιλα κοσκινισματα, τα οποια πλεον δεν τα εχω! Σε γενικες γραμμες ο τυπος εκανε πολυ καλη δουλεια, πλην τις αποριας που εχω για την επαναφορα! Παιρνω γνωμες απο ολους εσας και φυσικα καποια απο τις επομενες μερες θα τον ξαναεπισκεφθω!
Πριν κανω ευθυγραμμιση, δεν το ειχα τσεκαρει τοσο πολυ! Η αληθεια ειναι οτι ειχα κατι τζογους και ψιλα κοσκινισματα, τα οποια πλεον δεν τα εχω! Σε γενικες γραμμες ο τυπος εκανε πολυ καλη δουλεια, πλην τις αποριας που εχω για την επαναφορα! Παιρνω γνωμες απο ολους εσας και φυσικα καποια απο τις επομενες μερες θα τον ξαναεπισκεφθω!
Παίζει να στην έσφυξε φίλε... Άμα δε δεις... Δε μπορούμε να λέμε αερολογίες... Δε σου φένεται ποιο δυσκίνητο το τιμόνι από πριν; Αν ναι στην έσφυξε...
panhassiotis
18-11-15, 18:58
Νομιζω οτι ειμαστε σε καλο δρομο τωρα φιλε μου...! Δυσκινητο δεν θα το ελεγα. Σφιχτο-δεμενο, ναι! Να ηταν χαλαρη πριν και να μου εκανε κοσκινισματα και τωρα να την εσφιξε, παιζει! Το θεμα ειναι ομως τι ειναι το σωστο! Για να εχει προβλημα η κρεμαγιερα, τον ρωτησα και ειπε οχι!
nikos valvetronic
19-11-15, 01:00
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/07/IMG_20140723_161239_zpsabb688cf-1.jpg
Αυτές είναι τιμές στο δικό μου με 225/40-18 και χαμήλωμα 3cm - 1,5cm περίπου
μπρος-πίσω.Το τιμόνι έχει σωστή επαναφορά και σφιχτή αίσθηση σε όλες τις
ταχύτητες πάντως.
panhassiotis
19-11-15, 12:53
Καλημερα σε ολους! Λοιπον, πηγα στο συνεργειο και ανεφερα στο μαστορα το θεμα που ειχα και μου ειπε τα εξης: ε βεβαια, τι περιμενες; Αφου ηταν χαλαρη η κρεμαγιερα; Δουλεψε το λιγο και θα στρωσει. Οταν του ζητησα τις τιμες των ρυθμισεων για να τις δειξω σε μελη του forum που ειμαι, γελασε και μου λεει προτιμω να μην το κανω! Δεν παιζουν ρολο λεει οι τιμες μονο, αλλα και οι λοιπες ρυθμισεις! Με λιγα λογια μυστικα του επαγγελματος λεει! Υπεθεσα οτι κοροιδευει, αλλα οταν του ειπα να το ξαναπαω αυριο να το δουμε, μου λεει θα λειπει στην κυπρο, γιατι πρεπει να φτιαξει το αυτοκινητο του πατσουρεα για τον αγωνα.......!! Αρα μαλλον δεν κοροιδευε...! Και τελος για να μην σας κουραζω, του ζητηςα μια τιμη για τα μελη και κανει προσφορα 20¤ την ευθυγραμμιση, πλην ομως, δεν κανει λεει απλες ευθυγραμμισεις, "στηνει" αυτοκινητα!
Καλημερα σε ολους! Λοιπον, πηγα στο συνεργειο και ανεφερα στο μαστορα το θεμα που ειχα και μου ειπε τα εξης: ε βεβαια, τι περιμενες; Αφου ηταν χαλαρη η κρεμαγιερα; Δουλεψε το λιγο και θα στρωσει. Οταν του ζητησα τις τιμες των ρυθμισεων για να τις δειξω σε μελη του forum που ειμαι, γελασε και μου λεει προτιμω να μην το κανω! Δεν παιζουν ρολο λεει οι τιμες μονο, αλλα και οι λοιπες ρυθμισεις! Με λιγα λογια μυστικα του επαγγελματος λεει! Υπεθεσα οτι κοροιδευει, αλλα οταν του ειπα να το ξαναπαω αυριο να το δουμε, μου λεει θα λειπει στην κυπρο, γιατι πρεπει να φτιαξει το αυτοκινητο του πατσουρεα για τον αγωνα.......!! Αρα μαλλον δεν κοροιδευε...! Και τελος για να μην σας κουραζω, του ζητηςα μια τιμη για τα μελη και κανει προσφορα 20¤ την ευθυγραμμιση, πλην ομως, δεν κανει λεει απλες ευθυγραμμισεις, "στηνει" αυτοκινητα!
Δεν πρόκειτε να στρώσει φίλε! Καλά δε του είπες ότι σκαλώνει το τιμόνι; Τι μας νοιάζει η κύπρος κ που θα πάει; Πλάκα μας κάνεις; Του κάνεις κ διαφήμιση του πυρηνικού επιστήμονα;
Πες του φίλε μυστικά στο αμάξι μου δε θέλω, ότι πειράζεις θα με ενημερώνεις από πριν...
Παραδέχετε ότι στην έσφυξε;
panhassiotis
19-11-15, 15:34
Φυσικα παραδεχτηκε οτι την εσφιξε, αλλα στο ξαναλεω! Απο την πρωτη μερα που αγορασα το αυτοκινητο (μεταχειρισμενο το 2007), ενιωθα το τιμονι χαλαρο! Τουλαχιστον τωρα ειναι στιβαρο! Δεν ξερω αν εχει "αρπαξει" η κρεμαγιερα ή οχι (απο οτι ειπε μια χαρα ειναι), απλα εγω λεω οτι βλεπω στο αμαξι και στη συμπεριφορα του. Κι οσο αφορα τη διαφημιση, δεν κανω! Απλα ενημερωνω αν καποιος θελει να τον δοκιμασει! Το προβλημα - και ειναι αυτονοητο- ειναι οτι δεν ειμαι μαστορας και δεν μπορω να ξερω αν αυτο που κανει καποιος ειναι σωστο ή οχι! Οταν λοιπον πας το αμαξι σε καποιον και κατι φτιαχνει, αλλα "χαλαει" κατι αλλο, πως μπορει να ξερει ο καθενας τι ειναι σωστο και τι οχι!
Δεν πρόκειτε να στρώσει φίλε! Καλά δε του είπες ότι σκαλώνει το τιμόνι; Τι μας νοιάζει η κύπρος κ που θα πάει; Πλάκα μας κάνεις; Του κάνεις κ διαφήμιση του πυρηνικού επιστήμονα;
Πες του φίλε μυστικά στο αμάξι μου δε θέλω, ότι πειράζεις θα με ενημερώνεις από πριν...
Παραδέχετε ότι στην έσφυξε;
:+1:με τα παραπάνω!
Άλλαξε μάστορα... Τόσο απλά...
Μυστικά του επαγγέλματος και λοιπές βλακείες εν έτει 2015 δεν στέκουν.
ghost-rider
19-11-15, 16:26
Φιλε, δεν υπαρχει ευθυγραμμισας που στηνει αυτοκινητα.
Υπαρχει οδηγος που ξερει τι γωνιες θελει.
Ο ευθυγραμμισας που κανει σωστα τη δουλεια του σου δινει και μια εκτυπωση με τις γωνιες σου πριν φυγεις.
Ολα τα αλλα ειναι μλκιες.
Φυσικα παραδεχτηκε οτι την εσφιξε, αλλα στο ξαναλεω! Απο την πρωτη μερα που αγορασα το αυτοκινητο (μεταχειρισμενο το 2007), ενιωθα το τιμονι χαλαρο! Τουλαχιστον τωρα ειναι στιβαρο! Δεν ξερω αν εχει "αρπαξει" η κρεμαγιερα ή οχι (απο οτι ειπε μια χαρα ειναι), απλα εγω λεω οτι βλεπω στο αμαξι και στη συμπεριφορα του. Κι οσο αφορα τη διαφημιση, δεν κανω! Απλα ενημερωνω αν καποιος θελει να τον δοκιμασει! Το προβλημα - και ειναι αυτονοητο- ειναι οτι δεν ειμαι μαστορας και δεν μπορω να ξερω αν αυτο που κανει καποιος ειναι σωστο ή οχι! Οταν λοιπον πας το αμαξι σε καποιον και κατι φτιαχνει, αλλα "χαλαει" κατι αλλο, πως μπορει να ξερει ο καθενας τι ειναι σωστο και τι οχι!
Τι να σου πω, εσύ αποφασίζεις για το αμάξι σου, αν το ένιωθες χαλαρό έτσι πρέπει να είναι Bmw οδηγάς, δεν είναι κανένα kadett ή manta ... αν είχε κενά η κρεμαγιέρα θέλει αλλαγή ή επισκευή...:thanks:
panhassiotis
19-11-15, 17:00
Κι εγω μαζι σας!! Οποτε εχουμε καποιον που να ξερουμε οτι θα μας κανει σωστη ευθυγραμμιση και θα μας εκτυπωσει και τιμες;
Δεν ξερω απο ποια περιοχη εισαι οποτε απλα προτεινω:
Διονυσοπουλος στο Αγιο Ιωαννη !
Εχω ακουσει τα καλυτερα πηγα και εμεινα ευχαριστημενος !
Ειναι λιγο τσιμπημενος αλλα φαινεται οτι γνωριζει το αντικειμενο!
Αν είσαι Αθήνα πας στον Τάσο-ελαστικά : Λ. Αθηνών 255 και Θηβών, τηλ. 210-5313574 -5
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 8:00π.μ. – 7:00μμ.
Σάββατο 8:00 – 4:00μμ.
Και ζητάς τον Θανάση...
Αν θες στο στέλνω το κινητό του με PM...
Από ποια περιοχή είσαι? δε μας είπες...
panhassiotis
20-11-15, 01:28
Χαλανδρι ειμαι, αλλα προκειμενου να κανω δουλεια μου, παω οπουδηποτε...