PDA

Επιστροφή στο Forum : e36 m50tub25 TURBΟ/ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ

AlexDK
24-10-15, 05:30
χαιρετε και παλι!! εψαξα (λιγο) αλλα δεν βρηκα σχετικο thread

Θα ηθελα να με βοηθησετε λιγο στα εξης:

Ποια απο τις δυο ειναι η καλυτερη λυση σε θεμα οικονομικου/ αξιοπιστιας και αποφυγης "εκπληξεων"? (μιλαω μονο για stock μοτερ)

Ποιο κιτ προτεινετε και περιπου κοστος?

Και αν εχετε να μου προτεινετε καποιον καλο μηχανικο που εχει ασχοληθει με το αντικειμενο
:thanks: :warriorsmiley:

Panos 316T
24-10-15, 09:32
Για πες μας τι χρηση του κανεις , ποιος ο πραγματικος σου σκοπος σου και το μπατζετ που διαθετεις νεαρε μου μπας και ριξουμε λιγο φως στην υποθεση.

VanVIC
24-10-15, 09:46
... μπας και ριξουμε λιγο φως στην υποθεση.

"φώς" το λένε τώρα Πάνο ;
Εγώ ξέρω πως σε τέτοιες περιπτώσεις... "λάδι στη φωτιά" το λένε :whistle:

Stunt Mike
24-10-15, 13:37
χαιρετε και παλι!! εψαξα (λιγο) αλλα δεν βρηκα σχετικο thread

Θα ηθελα να με βοηθησετε λιγο στα εξης:

Ποια απο τις δυο ειναι η καλυτερη λυση σε θεμα οικονομικου/ αξιοπιστιας και αποφυγης "εκπληξεων"? (μιλαω μονο για stock μοτερ)

Ποιο κιτ προτεινετε και περιπου κοστος?

Και αν εχετε να μου προτεινετε καποιον καλο μηχανικο που εχει ασχοληθει με το αντικειμενο
:thanks: :warriorsmiley:

Money talking young man!!Πες μας τι ακριβως περιμενεις και για τι ποσό μιλαμε,οτι εισαι διατεθειμενος να σπρωξεις......Αλλιως τζαμπα η κουβεντα....

AlexDK
28-10-15, 01:12
Για πες μας τι χρηση του κανεις , ποιος ο πραγματικος σου σκοπος σου και το μπατζετ που διαθετεις νεαρε μου μπας και ριξουμε λιγο φως στην υποθεση.

Το θελω καθαρα για καθημερινη χρηση..εχω δει οτι ο m50 εχει αντοχες μεχρι και 500hp κλειστο μοτερ (οι σουηδοι το εχουν κανει φλεγον θεμα απ οτι εχω δει στο youtube, αν και θα ηθελα επιβεβαιωση απο εσας) ΩΣΤΟΣΟ!! δεν επιδιωκω τετοια νουμερα.... Θα ηθελα να παιξω γυρω στα 350 με 400hp...

"φώς" το λένε τώρα Πάνο ;
Εγώ ξέρω πως σε τέτοιες περιπτώσεις... "λάδι στη φωτιά" το λένε :whistle:

Κ εγω ετσι το νιωθω...απλα ελπιζω να μη γινει κυριολεξια αυτο το λαδι στη φωτια :th_Laie_67-1:

Money talking young man!!Πες μας τι ακριβως περιμενεις και για τι ποσό μιλαμε,οτι εισαι διατεθειμενος να σπρωξεις......Αλλιως τζαμπα η κουβεντα....

Stunt mike απ οσο εχω δει εσυ εχεις ασχοληθει μ ενα παρομοιο project με διαφορα οτι τ εχεις για χρηση στην πιστα....οσο για το ποσο ειπα πιο πανω τι ακριβως ζηταω κι ελπιζω εσυ να μου πεις τι ποσο θα πρεπει να κοιταω! :thumbsup:

Stunt Mike
28-10-15, 01:36
Κλειστο μοτερ και υπερπιεση σε Μ50-52,ειναι μια μεγαλη κουβεντα.....τα 350-400 που σκεφτεσαι,θελουν μια τουρμπινα Τ3 και ανω και πιεσεις 1bar+.....και ναι για χρηση δρομου,πιστονια-μπιελες αντεχουν....Οχι ομως το υπολοιπο μοτερ....Περαν του οτι θες αγραφο για αρχη,θελει βιδες στο καπακι,πειρους μπιελων,κουζινετα,ελατηρια πιστονιων κτλ ολα θελουν ενισχυση.Αυτο δεν καλειται ακριβως ''κλειστο μοτερ''......Ολα αυτα λοιπον,μιλαμε για περιπου 5-8000 πραγματα.....Και δισκο-πλατο?Εργασιες?Θελει πολυ ψαξιμο να βρεις καλα μεταχειρισμενα πραγματα μπας και γλυτωσεις κοστος.....Εγω βαζω τ'αμαξι μεσα για αναβαθμιση παντως...Καποια πραγματα μπορω να στα πουλησω πριν τα βαλω αγγελια....πολλαπλη εξαγωγης,μπεκ,φλαντζα χοντρη αχρησιμοποιητη να ριξεις συμπιεση....

AlexDK
28-10-15, 05:01
Κλειστο μοτερ και υπερπιεση σε Μ50-52,ειναι μια μεγαλη κουβεντα.....τα 350-400 που σκεφτεσαι,θελουν μια τουρμπινα Τ3 και ανω και πιεσεις 1bar+.....και ναι για χρηση δρομου,πιστονια-μπιελες αντεχουν....Οχι ομως το υπολοιπο μοτερ....Περαν του οτι θες αγραφο για αρχη,θελει βιδες στο καπακι,πειρους μπιελων,κουζινετα,ελατηρια πιστονιων κτλ ολα θελουν ενισχυση.Αυτο δεν καλειται ακριβως ''κλειστο μοτερ''......Ολα αυτα λοιπον,μιλαμε για περιπου 5-8000 πραγματα.....Και δισκο-πλατο?Εργασιες?Θελει πολυ ψαξιμο να βρεις καλα μεταχειρισμενα πραγματα μπας και γλυτωσεις κοστος.....Εγω βαζω τ'αμαξι μεσα για αναβαθμιση παντως...Καποια πραγματα μπορω να στα πουλησω πριν τα βαλω αγγελια....πολλαπλη εξαγωγης,μπεκ,φλαντζα χοντρη αχρησιμοποιητη να ριξεις συμπιεση....

Καταλαβα απολυτως τι εννοεις και προφανως εχεις δικιο. Αν υποθεσουμε οτι θα δουλεψω 0.5 με 0.8 bar maximum με μαμα εγκεφαλο που θα ειναι το πιο safe σαν επιλογη θα χρειαστουν παλι ΟΛΑ αυτα που ανεφερες για ενισχυση? Ξερω οτι ψιλοπραγματα θα πρεπει να αλλαχτουν οπως μπουζονια.

Ολα αυτα που μου ειπες (ορθως) αντιστοιχουν σ ολα αυτα που θελω να αποφυγω να κανω...πχ να ψαχνω απο εδω κι απο κει για πραγματα και μαλιστα μεταχειρια.....αν ασχοληθω θα επιλεξω ενα απο αυτα τα κιτ τουρμπο

https://www.ebay.com/itm/T3-10P-TURBO-KIT-GT35-TURBOCHARGER-MANIFOLD-INTERCOOLER-92-99-BMW-E36-M50-M52-l6-/400463986391?hash=item5d3d837ed7:g:GWgAAOSwdvpWDYY Q&vxp=mtr

Δηλαδη η ιστορια που εχω στο μυαλο μου ειναι η αγορα ενος τετοιου κιτ και μετα αλλαγη σε δισκο πλατω και μπεκ....τιποτε αλλο...μοτερ κλειστο....το θεμα ειναι αν δουλεψω 0.5-0.8 πιεση το καταφερνω η παλι θα περιμενω ποτε θα γινει ρυζι το μοτερ? Και τι κοιταω? 300hp maximum?

Stunt Mike
28-10-15, 11:05
Πανω απο 0.45 δεν διαβαζει ουτε το μαφ,ουτε ο μαμισιος εγκεφαλος...Αρα μεχρι περιπου το 0.7(αν βαλεις μεγαλυτερο μαφ) θα δουλευεις το μοτερ σου στην τυχη με μαμα ηλεκτρικα(συνηθως φουλ πλουσιο για να μην σπασει)....Πανω απο 0.5 το καπακι σου θ'ανασηκωνεται και θα καιει φλαντζες για ψωμοτυρι..Αρα θες βιδες...Σε γενικες γραμμες το κιτακι αυτο δνε ειναι κακο για ηπιες λυσεις αλλα η τουρμπινα χωρις ψυξη νερου εχει πολυ περιορισμενο χρονο ζωης ενω συνηθως αυτες οι τουρμπινες μετα απο λιγο σφυριζουν,δεν σηκωνουν πιεση ή εχουν διαρροες....Το ιντερκουλερ ειναι υπερβολικα μικρο για τα κυβικα σου,δεν κανει....Αν λοιπον εχεις σκοπο να φτιαξεις ενα 325 Ε36 που καποια στιγμη θα φτασει 300+,καλο ειναι να βαλεις και τα αντιστοιχα πραγματα απο τωρα....Και με τα κινεζικα κιτακια,δεν θα παει μακρια και θα χρειαστει να πεταξεις τα σημαντικοτερα απο τα εξαρτηματα,μολις θελησεις να ξεπερασεις το 0.45.....Ψαξε για μεταχειρισμενα σοβαρα τουρμποπραγματα....

Panos 316T
28-10-15, 13:46
Κοντο βημα , ενισχυμενο δισκο πλατο , δυο ημισλικ ελαφρωμα ,ενα σοβαρο σερβις και εισαι μπομπα!

AlexDK
28-10-15, 20:25
Πανω απο 0.45 δεν διαβαζει ουτε το μαφ,ουτε ο μαμισιος εγκεφαλος...Αρα μεχρι περιπου το 0.7(αν βαλεις μεγαλυτερο μαφ) θα δουλευεις το μοτερ σου στην τυχη με μαμα ηλεκτρικα(συνηθως φουλ πλουσιο για να μην σπασει)....Πανω απο 0.5 το καπακι σου θ'ανασηκωνεται και θα καιει φλαντζες για ψωμοτυρι..Αρα θες βιδες...Σε γενικες γραμμες το κιτακι αυτο δνε ειναι κακο για ηπιες λυσεις αλλα η τουρμπινα χωρις ψυξη νερου εχει πολυ περιορισμενο χρονο ζωης ενω συνηθως αυτες οι τουρμπινες μετα απο λιγο σφυριζουν,δεν σηκωνουν πιεση ή εχουν διαρροες....Το ιντερκουλερ ειναι υπερβολικα μικρο για τα κυβικα σου,δεν κανει....Αν λοιπον εχεις σκοπο να φτιαξεις ενα 325 Ε36 που καποια στιγμη θα φτασει 300+,καλο ειναι να βαλεις και τα αντιστοιχα πραγματα απο τωρα....Και με τα κινεζικα κιτακια,δεν θα παει μακρια και θα χρειαστει να πεταξεις τα σημαντικοτερα απο τα εξαρτηματα,μολις θελησεις να ξεπερασεις το 0.45.....Ψαξε για μεταχειρισμενα σοβαρα τουρμποπραγματα....

Περιεκτικοτατη απαντηση σ ευχαριστω... Απ οτι καταλαβα με μισες δουλειες δεν θα παει μακρια το πραγμα και θα ειμαι με την ψυχη στο χερι !! (Αυτο που φανταζομουν δηλαδη :drive: !) με λυση κομπρεσσορα παιζει να μην πειραξω μοτερ ή παλι ισχυουν τα ιδια??

Κοντο βημα , ενισχυμενο δισκο πλατο , δυο ημισλικ ελαφρωμα ,ενα σοβαρο σερβις και εισαι μπομπα!

Το θελω καθαρα για καθημερινη χρηση πανο!! Το κοντο βημα θα με βασανιζει στο ταξιδι και γενικοτερα σε ανοιχτο δρομο και το ελαφρωμα που συνεπαγεται ξηλωμα καθισματων δεν μ αρεσει σαν ιδεα...αν ηταν ετσι θα παιρνα civic :P

Stunt Mike
28-10-15, 21:01
Σιγουρα ειναι πιο ευκολη η λυση του κομπρεσορα και δεν ειναι απαραιτητο να ανοιξεις μοτερ,αλλα και παλι δεν μιλαμε για μεγαλυτερη πιεση απο το 0.6bar....Θα πηγαινει σαν καλο Μ3 με περισσοτερη ροπη ομως και δεν χρειαζεσαι αμεσα δισκο-πλατο κιολας.Και παλι ομως,ποσα χλμ εχει το μοτερ σου??γιατι δυσκολα να'χει λιγοτερα απο 200.000....

Stunt Mike
28-10-15, 23:33
Το θελω καθαρα για καθημερινη χρηση..εχω δει οτι ο m50 εχει αντοχες μεχρι και 500hp κλειστο μοτερ (οι σουηδοι το εχουν κανει φλεγον θεμα απ οτι εχω δει στο youtube, αν και θα ηθελα επιβεβαιωση απο εσας) ΩΣΤΟΣΟ!! δεν επιδιωκω τετοια νουμερα.... :thumbsup:

Κι επειδη ειδα οτι και σε ετερο φορουμ εγραψες κατι παρομοιο,να σ'ενημερωσω οτι φυσικα και ΔΕΝ ισχυει κατι τετοιο.....Αλιμονο αν γινοταν....Ειναι οπως στα'γραψα πιο πριν....Εχουμε κανει διατριβη σε αυτο το μοτερ πλεον και ξερουμε....

AlexDK
29-10-15, 01:45
Σιγουρα ειναι πιο ευκολη η λυση του κομπρεσορα και δεν ειναι απαραιτητο να ανοιξεις μοτερ,αλλα και παλι δεν μιλαμε για μεγαλυτερη πιεση απο το 0.6bar....Θα πηγαινει σαν καλο Μ3 με περισσοτερη ροπη ομως και δεν χρειαζεσαι αμεσα δισκο-πλατο κιολας.Και παλι ομως,ποσα χλμ εχει το μοτερ σου??γιατι δυσκολα να'χει λιγοτερα απο 200.000....

Αυτο μου ειναι αγνωστο... Υπαρχει τροπος να το δω καπως? Και ποσο πανω κατω θα μου κοστισει για κομπρεσσορα ξερεις?

Κι επειδη ειδα οτι και σε ετερο φορουμ εγραψες κατι παρομοιο,να σ'ενημερωσω οτι φυσικα και ΔΕΝ ισχυει κατι τετοιο.....Αλιμονο αν γινοταν....Ειναι οπως στα'γραψα πιο πριν....Εχουμε κανει διατριβη σε αυτο το μοτερ πλεον και ξερουμε....

Ναι εγραψα και στο αλλο γιατι ειχε περισσοτερα θεματα βελτιωσεων και θεωρησα οτι θα υπηρχαν περισσοτερα μελη για να με βοηθησουν ισως...ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες που μου εδωσες και δεν αμφιβαλλω οτι εχεις κανει διατριβη σ αυτο το μοτερ απλα για μενα οσο περισσοτερες αποψεις τοσο το καλυτερο, χωρις παρπαρεξηγηση!! Η αληθεια ειναι οτι κι εγω κατι παρομοιο φανταζομουν...μεχρι και τα χοντα που εχουν μοτερ γνωστα για τις αντοχες τους σπανε καποια στιγμη αν τουρμπισεις κλειστο μοτερ κι εχω και παραδειγματα δικων μ φιλων με μωλις 0.7 πιεση maximum

Τεσπα παντως με καλυψες αρκετα και μαλλον δεν θ ασχοληθω με το θεμα τουρμπο προς το παρων, οχι πριν παρω αποφαση για σοβαρη δουλεια τουλαχιστον! Τωρα για κομπρεσσορα αν υπαρχει μια safe λυση θα ενδιαφερομουν...:cheers: