PDA

Επιστροφή στο Forum : Αυτόματος Κλιματισμός/ Ρυθμίσεις λειτουργίας

George bmw 114i
10-10-15, 11:08
Θα ήθελα φίλοι μου τα φώτα σας σχετικά με τη λειτουργία του αυτ. κλιματισμού την οποία ομολογώ δεν την έχω καταλάβει καλά.

Θέμα 1: τον χειμώνα πρέπει ή όχι να είναι μόνιμα ανοιχτό το air condition κατά τη διάρκεια της θέρμανσης, γιατί μόλις επιλέξεις το "auto" το ανάβει. Στο manual λέει ότι αυτό "ψύχει και ξηραίνει τον αέρα και μετά τον αναθερμαίνει".

Θέμα 2: αφού ρυθμίζω την επιθυμητή θερμοκρασία ηλεκτρονικά, τι ρόλο παίζει η χειροκίνητη επιλογή "ζεστού- κρύου" στους κεντρικούς αεραγωγούς της κονσόλας. Εάν για παράδειγμα έξω έχει 35 βαθμούς, βάλω τη θερμοκρασία να μου το κάνει 20 και γυρίσω το χειροκίνητο διακόπτη στο φουλ ζεστό, αυτό τι θα κάνει;

Θέμα 3: γιατί το αυτοκίνητο "γράφει κανονικά" την επιλογή μου να έχω σβηστό τον κλιματισμό και τον ανοίγει πάντα όταν βάζω μπρος;

ΥΓ. Ο αισθητήρας θαμπώματος και το σύστημα αυτόματης επιλογής ανακύκλωσης αέρα είναι εξαιρετικά καλά και χρήσιμα, όπως επίσης δεν έχω μυρίσει ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά της υγρασίας από το aircondition (κάτι καλό έχουν κάνει με τα φίλτρα υποθέτω)

ΥΓ. Οι οδηγίες χρήσεις της BMW υπερβολικά γενικές σε όλα τα σημεία!

Nikos!
10-10-15, 19:44
Εγώ το είχα πάντα auto και air condition χειμώνα καλοκαίρι και απλά άλλαζα τη θερμοκρασία.

Έτσι τα τζάμια δε θολωναν ποτέ γιατί, μόνο με τον ξυρο αέρα του ac δε θολωνουν.

Ο χειροκινητος διακόπτης ζεστού κρύου έχει να κάνει μόνο με τον κεντρικό αεραγωγο οπότε το είχα πάντα στη μέση. Καλοκαίρι στο κρύο και αν είχε πολύ κρύο στο ζεστό.

Sent from my D6603 using Tapatalk

mark e92
11-10-15, 11:25
Αν εχεις κλειστό το A/C νομίζω θα θαμπώσουν τα τζάμια.

Nikos!
11-10-15, 11:45
Αν εχεις κλειστό το A/C νομίζω θα θαμπώσουν τα τζάμια.

Βέβαια και θα θολωσουν.

Sent from my D6603 using Tapatalk

george.x82
11-10-15, 13:17
Τελικά κανείς δεν ξέρει πώς δουλεύει αυτός ο κ@@@@ αυτόματος κλιματισμός!
Είχα ρωτήσει κι εγώ κάποτε αλλά δεν είχα ξεκάθαρες απαντήσεις (με την καλή έννοια , χωρίς ειρωνία)
Το αμάξι είναι του θείου αλλά μάλλον θα πρέπει να του κάνουν πάλι ένα μαθημα στην αντιπροσωπεία γιατι κι εγώ δεν βρήκα κατι!