PDA

Επιστροφή στο Forum : Ντουμάνια πετρελαίου και ρύπανση...

BILL007
31-08-15, 12:03
Πια η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Τις τελευταίες 10 μέρες που κινούμαι στους ελληνικούς δρόμους έχω παρατηρήσει ένα μέσο όρο άνω του 50% απο ταξί να βγάζουν μαύρα ντουμάνια!!!!Καλά για τις νταλίκες ούτε λόγος...
Η συντήρηση ενος πετρελαιοκίνητου μάλλον σπάνια έννοια για επαγγελματίες οδηγούς!?!!?!? :shok::shok::shok::shok:

Κανένας έλεγχος πιά?
Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον και στους συμπολίτες μας? :thumbsdown: :thumbsdown::ranting2::ranting2: :thumbsdown::thumbsdown:

Μακάρι να υπήρχε ένα νούμερο που να μπορείς να καταγγείλεις επώνυμα τέτοια οχήματα!

https://s28.postimg.org/xcvd4ddf1/taxi.png

doctore
31-08-15, 12:11
...
Τις τελευταίες 10 μέρες που κινούμαι στους ελληνικούς δρόμους έχω παρατηρήσει ένα μέσο όρο άνω του 50% απο ταξί να βγάζουν μαύρα ντουμάνια!!!!
...

50% ??

Ντρέπεσαι να πεις 90% !!!

Αλλά και τα ΙΧ, αγροτικά, μικρά επαγγελματικά δεν πάνε πίσω.

Ντουμάνι και οικονομία εις βάρος του άλλου.

BILL007
31-08-15, 12:13
To θεμα είναι τι μπορεί να γίνει Βασίλη με όλους αυτούς...

Δεν χρειάζεται όργανο μέτρησης για να καταλάβει κανείς ότι πρέπει να φάνε πρόστιμο...

Εγώ βλέπω ανυπαρξία ελέγχων απο πλευράς του κράτους και επίσης δεν βλέπω τη δυνατότητα οι ίδιοι οι πολίτες επώνυμα να μπορούν κάπως να βοηθήσουν στο θέμα που μας αφορά όλους...

ntinos
31-08-15, 12:14
Προσωπικα, δεν εχω δει κανενα ΙΧ πετρελαιο να βγαζει ντουμανια.

Απο την αλλη εχω δει καποια (λιγα) βενζινα να βγαζουν

BILL007
31-08-15, 12:18
Απο την αλλη εχω δει καποια (λιγα) βενζινα να βγαζουν

Επίσης αλήθεια είναι ότι έχω δει απο πολλά 46άρια άσπρο καπνό τώρα τελευταία στο δρόμο...

ntinos
31-08-15, 12:19
Θα εξελεξαν Πάπα :D

mixalis
31-08-15, 13:47
Πια η κατάσταση έχει ξεφύγει...

Τις τελευταίες 10 μέρες που κινούμαι στους ελληνικούς δρόμους έχω παρατηρήσει ένα μέσο όρο άνω του 50% απο ταξί να βγάζουν μαύρα ντουμάνια!!!!Καλά για τις νταλίκες ούτε λόγος...
Η συντήρηση ενος πετρελαιοκίνητου μάλλον σπάνια έννοια για επαγγελματίες οδηγούς!?!!?!? :shok::shok::shok::shok:

Κανένας έλεγχος πιά?
Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον και στους συμπολίτες μας? :thumbsdown: :thumbsdown::ranting2::ranting2: :thumbsdown::thumbsdown:

Μακάρι να υπήρχε ένα νούμερο που να μπορείς να καταγγείλεις επώνυμα τέτοια οχήματα!

https://www.bmwfans.gr/forum/

Το κακό είναι ότι μέχρι τώρα αφήνανε ( λόγω αναδουλειάς ) μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ από κάθε αλλαγή λαδιών :whistle:, τώρα όμως έχουν ξεχάσει σχεδόν όλοι την διεύθυνση του τρομπά τους :thumbsdown:, τι να σου κάνουν και τα κακόμοιρα τα μπεκ όταν θέλουν και λίγο καθάρισμα......thumb

DIMITr|S
31-08-15, 15:55
το εχω παρατηρησει και εγω...οχι τοσο να βγαζουν μαυρο.....αλλα ολα αυτα τα επαγγελματικα τα ταξι και τα ιχ ντιζελ κανουν αποπνυκτικη την ατμοσφαιρα στο κεντρο της πατρας....μυριζει πολυ εντονα πετρελαιο ειδικα τις ωρες αιχμης

Bazil Van Sinner
31-08-15, 16:05
T
Εγώ βλέπω ανυπαρξία ελέγχων απο πλευράς του κράτους ...
Mα όλα έχουν κάρτα καυσαερίων απο τα ΙΚΤΕΟ που είναι καλύτερα και ποιό σωστά απο τα δημόσια :hystericalbs1::hystericalbs1:

αλλα ολα αυτα τα επαγγελματικα τα ταξι και τα ιχ ντιζελ κανουν αποπνυκτικη την ατμοσφαιρα στο κεντρο της πατρας....μυριζει πολυ εντονα πετρελαιο ειδικα τις ωρες αιχμης

Εκεί καίνε λιιιίγο καραβίσιο πετρέλαιο :whistle:

Nino
31-08-15, 16:25
ανυπαρξια ελεγχων...
μα καλα... καθε δυο χρονια ολα τα οχηματα δεν περνανε ΚΤΕΟ και καθε χρονο καρτα καυσαεριων, απο τα καλα και αδιαφθορα ιδιωτικα κτεο...

Bitz
31-08-15, 16:38
ανυπαρξια ελεγχων...
μα καλα... καθε δυο χρονια ολα τα οχηματα δεν περνανε ΚΤΕΟ και καθε χρονο καρτα καυσαεριων, απο τα καλα και αδιαφθορα ιδιωτικα κτεο...

Τα ταξι καθε χρονο και καρτα καθε εξαμηνο.

Moufas E46
31-08-15, 16:41
ολοι οι ταξιτζηδες στην αθηνα το πρωτο πραγμα που κανουνε ειναι να αφαιρεσουνε το φιλτρο μικροσωματιδιων DPF για προφανεις λογους. οποτε μη σας κανει εντυπωση αυτο που βλεπετε στα περισσοτερα ταξι. και για να μην αδικησω μονο τους ταξιτζηδες αυτο κανουνε και ιδιωτες. φιλος με πολο εισαγωγης που πηρε μεταχειρισμενο πριν λιγο καιρο το αφαιρεσε και μου ειπε το συστηνουν πολλα συνεργεια. οσο αφορα το κτεο και τους ελεγχους που ειπε ο γιαννης νινο στα επαγγελματικα ειναι καθε χρονο και οχι ανα 2 που ειναι στα δικα μαςthumb

BILL007
31-08-15, 16:51
ολοι οι ταξιτζηδες στην αθηνα το πρωτο πραγμα που κανουνε ειναι να αφαιρεσουνε το φιλτρο μικροσωματιδιων DPF για προφανεις λογους. οποτε μη σας κανει εντυπωση αυτο που βλεπετε στα περισσοτερα ταξι. και για να μην αδικησω μονο τους ταξιτζηδες αυτο κανουνε και ιδιωτες. φιλος με πολο εισαγωγης που πηρε μεταχειρισμενο πριν λιγο καιρο το αφαιρεσε και μου ειπε το συστηνουν πολλα συνεργεια. οσο αφορα το κτεο και τους ελεγχους που ειπε ο γιαννης νινο στα επαγγελματικα ειναι καθε χρονο και οχι ανα 2 που ειναι στα δικα μαςthumb

Ακριβώς Γιάννη! To DPF είτε είναι χαλασμένο είτε αφαιρεμένο (το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)... Αλλά δεν τους βλέπει κανείς????

Και μετά θέλουν να φτιάξουν οικονομία...Εδω δεν μπορούμε να φτιάξουμε "τα απλά και αυτονόητα"...:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

Moufas E46
31-08-15, 16:54
Ακριβώς Γιάννη! To DPF είτε είναι χαλασμένο είτε αφαιρεμένο (το αποτέλεσμα είναι το ίδιο)... Αλλά δεν τους βλέπει κανείς????

Και μετά θέλουν να φτιάξουν οικονομία...Εδω δεν μπορούμε να φτιάξουμε "τα απλά και αυτονόητα"...:thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

ειναι τα ιδιωτικα κτεο που θα αντικαθιστουσανε τα διεφθαρμενα δημοσια και θα κανανε σωστους ελεγχους. δυστυχως ολα αλλαζουν και ολα ιδια μενουνε :ranting2:

Moufas E46
31-08-15, 17:00
εδω διαφημιζονται ελευθερα σα κατι το φυσιολογικο και νομιμο https://www.ecu-center.gr/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF-skoda-superb/

BILL007
31-08-15, 17:25
εδω διαφημιζονται ελευθερα σα κατι το φυσιολογικο και νομιμο https://www.ecu-center.gr/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF-skoda-superb/

AΠΛΑ ->
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/08/Nuclear_Facepalm_Poster_by_Nianden_What_-1.jpg

Nikos320
31-08-15, 17:36
Δυστυχώς κάποιοι πληρώνουν για να βγάζουν ντουμάνια τα εργαλεία τους,δεν είναι μόνο θέμα κακής συντήρησης. Ειδικά στα φορτηγά φτιάχνονται για να βλέπουν ντουμάνια, τσιγκλάνε τρόμπες κτλ εγώ έχω το άκρως αντίθετο μικρόβιο δεν θέλω ούτε το vito ούτε τα φορτηγά μου αλλά και τα μηχανήματα μου ακόμα να βγάζουν άχνα,θέλω να είναι πένα.Πάντως χωρίς να είμαι υπέρ των ιδιωτικών κτέο επειδή περνάω εγώ ο ίδιος κανά 6αρη φορές τον χρόνο οφείλω να πω ότι ο έλεγχος στα επαγγελματικά γίνεται πολύ αυστηρά, τελευταία φορά που πέρασα φωτογράφισαν τα πάντα,μέχρι και τα λαμπάκια τις όπισθεν.

Skyline_IS
31-08-15, 17:46
Πλεον η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη με αρκετά ταξί να βγάζουν ντουμάνια συμπεριλαμβανομένου και των αστικών λεωφορείων που όσο παιρνάει ο καιρός γίνονται ακόμα χειρότερα..

Αρκετοί είναι και οι βενζινόφιλοι με το μπλέ καπνό τους.. Δεν τους βλέπει κανένας?? Τροχαία, μικτό?

doctore
31-08-15, 23:04
Το πρόβλημα με τα ταξί λύνεται ως εξής:
Είσαι στη λεωφόρο και περιμένεις ταξί.
Βλέπεις να κατεβαίνει αβένσις ή παρόμοιο 15ετίας.
Δεν σηκώνεις το χέρι και περιμένεις το επόμενο το οποίο θα εμφανιστεί σε
λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.
Είναι απλό το θέμα. Το κόμιστρο είναι το ίδιο.
Οπότε προτιμάμε τον ταρίφα που σέβεται τον πελάτη και τους υπόλοιπους.

katsaraios
31-08-15, 23:41
Κανονιστε να χρειαστειτε ταξι και να σας πετυχει ο Τουμπας......
Την βαψατε καταγραφει :th_Laie_67-1:

GVIT
31-08-15, 23:55
thumb:thumbsup:

gant
01-09-15, 10:36
Πλεον η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη με αρκετά ταξί να βγάζουν ντουμάνια συμπεριλαμβανομένου και των αστικών λεωφορείων που όσο παιρνάει ο καιρός γίνονται ακόμα χειρότερα..

Αρκετοί είναι και οι βενζινόφιλοι με το μπλέ καπνό τους.. Δεν τους βλέπει κανένας?? Τροχαία, μικτό?

Γιώργη, σίγουρα θα έχεις βρεθεί πίσω από λεωφορείο του ΟΑΣΘ να μαρσάρει από στάση. :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Bitz
01-09-15, 10:54
Φημες λεμε οτι το 46αρι του Τασου καπνιζει περισσοτερο απο ταξια και λεωφορεια.

BILL007
01-09-15, 13:26

:think:

Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο σωστό αυτό. Επειδή οι περισσότεροι είναι "παράνομοι" δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακούλι. Μπορεί να είναι 15ετίας το ταξί και να είναι σωστά συντηρημένο (λέμε τώρα)...

Πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί έλεγχοι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και κάπως να δωθεί η ευκαιρία να βοηθήσουν και οι πολίτες.

doctore
01-09-15, 14:30
:think:

Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι και τόσο σωστό αυτό. Επειδή οι περισσότεροι είναι "παράνομοι" δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακούλι. Μπορεί να είναι 15ετίας το ταξί και να είναι σωστά συντηρημένο (λέμε τώρα)...

Πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί έλεγχοι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και κάπως να δωθεί η ευκαιρία να βοηθήσουν και οι πολίτες.

Μέχρι να ανοίξει πραγματικά ο κλάδος των μεταφορών, ο καταναλωτής
πρέπει να προσέχει που δίνει τα λεφτά του.
Ένα αβένσις 15ετίας έχει 2,5 εκ χλμ.
Κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβει ο ιδιοκτήτης ότι δεν κάνει και να το αποσύρει μόνος του. Είναι ρυπογόνο, επικίνδυνο, και υγειονομική βόμβα.

Μέχρι να το καταλάβει εγώ θα παίρνω άλλο ταξί που μπορεί να ανέβει το
Κηφισό χωρίς να τον προσπερνάνε τα ΚΤΕΛ.
Όπως σε όλες τις παροχές υπηρεσιών, θα δώσω τα λεφτά μου σε αυτόν
που με σέβεται ως πελάτη.

Libanner
01-09-15, 14:53
Αυτο με τα ντουμανια καπνους είναι συχνο θέαμα για όσους μένουν Αθήνα χρόνια τώρα.Απλά το βλέπαμε μόνο στα ταξί που ήταν πετρελαιοκίνητα,πλέον που επιτρέται σε όλους το βλέπουμε και στα άλλα ΙΧ,προχτές συγκεκριμένα είδα μια σειρά ένα πετρέλαιο άσπρη ο προφυλακτήρας είχε γίνει κατάμαυρος και πίσω έβγαινε τρελό ντουμάνι.
Πιστεύω οτι ήταν πολύ κακή ιδέα να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση εντός Αθήνας γιατί μπορει απο θέμα διοξειδίου του άνθρακα να εχουν χαμηλές εκπομπές,όμως τα μικροσωματίδια που βγάζουν είναι πολύ χειρότερα.Αν συνυπολογίσουμε τους ανυπαρκτους ελεγχους και το παρα πολυ κακο πετρέλαιο κίνησης (πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε θείο) στην Ελλάδα το πρόβλημα θα λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις τα επόμενα χρόνια.

Να και κάτι σχετικό προς τα εκει πρέπει να κινηθεί και το Ελληνικό κράτος αν και δε παράγουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλα εντάξει
https://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33046&subid=2&pubid=7400022

Bitz
01-09-15, 16:34
Κάποια στιγμή πρέπει να το καταλάβει ο ιδιοκτήτης ότι δεν κάνει και να το αποσύρει μόνος του. Είναι ρυπογόνο, επικίνδυνο, και υγειονομική βόμβα.

Ανοιχτος ειναι ο κλαδος των μεταφορων ντοκτορε....και βαση νομου στην δωδεκαετια τα ταξι κοβονται.

freddys
01-09-15, 16:38

Οτι και να λεμε,εδω το ταξι αλλαζει ταχυτητα στις 5.000σαλ με οτι αυτο συνεπαγεται σε οικονομια και ρυπους.Εννοειται πως πλεον ζητας το καλυτερο στις υπηρεσιες που σου παρεχουν.Air Condition θεωρειται εξαιρεση ασχετα που μπορεις να ψησεις αυγο σε τηγανι με το χερι εξω.Πλεον για να τους αναγνωριζεις κοιτας ποιος εχει κλειστα παραθυρα και δροσια για να μην συζητησουμε για το τσιγαρο...

doctore
01-09-15, 16:48
Ανοιχτος ειναι ο κλαδος των μεταφορων ντοκτορε....και βαση νομου στην δωδεκαετια τα ταξι κοβονται.

Μπορώ να νοικιάσω Ford Transit από Rent a Car και να μετακομίσω μόνος
μου όπως γίνεται σε άλλες χώρες ?

Δεν μπορώ, άρα δεν είναι ανοιχτός ο κλάδος των μεταφορών.

Στα ταξί Αθήνας πρέπει να το κάνουνε 8 χρόνια.

Bitz
01-09-15, 16:58

Ολα γινονται....τα υπολοιπα σε καμια συναντηση Βασιλη.

wheelman
01-09-15, 17:32

Μπορείς Γιατρέ μου...

https://www.hertz.gr/Van