Επιστροφή στο Forum : Μικρό αυτοκίνητο
Θα ήθελα τη γνώμη σας και τη βοήθειά σας.
Ενδιαφερόμαστε για μικρό αυτοκίνητο, που όμως ταξιδεύει με ασφάλεια , ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εταιρικό (περίπου 60.000 ετησίως) .
Μέχρι σήμερα κάναμε τη δουλειά μας , με ένα colt 1.3 του 2008, το οποίο είχαμε μετατρέψει σε υγραέριο και πλέον στα 350.0000 χιλιόμετρα θα έλεγα ότι χρήζει αλλαγής.
Δεν μας πειράζει αν είναι ελαφρώς μεταχειρισμένο , έως 30-40.0000 χιλιόμετρα, μιας και προορίζεται για αρκετά παραπάνω.
Βενζίνη + αέριο ή diesel ( το φυσικό αέριο το αφήνω στην άκρη , μιας και δεν υπάρχει αρκετό δίκτυο και αυτό που κερδίζεις εντός Αττικής, το χάνεις στα ταξίδια... που γεμίζεις μόνο βενζίνη) ???
Μας ενδιαφέρει τόσο το κόστος απόκτησης να είναι χαμηλό όσο και το κόστος χρήσης. Αν υπάρχει και εγγύηση ακόμα καλύτερα.
Σε Καινούργιο βλέπω ότι οι τιμές ξεκινούν από 12500-13000 ευρώ , το οποίο αποτελεί και το ταβάνι μας.
Τα μεταχειρισμένα εισαγωγής, τα φοβάμαι λόγω γυρισμένων χιλιομέτρων....
Γνώμες, προτάσεις , εμπειρίες....
(Στον εξοπλισμό , μας ενδιαφέρουν πράγματα που λίγο πολύ είναι standard (aircon, ηλεκ. παράθυρα, ραδιοcd, abs, esp)
Ευχαριστώ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
04-08-15, 14:52
Βάλε κάτι παραπανω(λιγα) και πάρε kia feed diesel...7 χρόνια εγγύηση για μένα τα λέει όλα..δεν έχω εμπειρία απλα για μένα λέει πολλά το aftermarket support-
:thanks:
πολύ καλή επιλογή... αλλά σε 5 χρόνια που θα έχει με το καλό 300.000 χιλιόμετρα, είτε 10.000 το αγοράσω σήμερα είτε 20.000 το αγοράσω.... πάλι για ένα κομμάτι ψωμί θα το δώσω (βέβαια τότε ίσως το ψωμί ΄να είναι πολύ ακριβό και αν αποτελεί είδος πολυτελείας χαχαχαχαχα χιούμορ :th_Laie_67-1:)
Για δες και το Peugeot 208
Κάνουν άτοκη χρηματοδότηση για 4 χρόνια. 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 4 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και service thumb
https://www.peugeot.gr/
Η φίλη μου η Αλεξάνδρα ενδιαφερόταν να πάρει μικρό, είχαν παλιά το 206 χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι πολύ ευχαριστημένη, τόσο που ο άσσος βρίσκεται σχεδόν μονίμως στο γκαράζ της και παραλίγο να μείνει από μπαταρία :shok:
Για δες και το Peugeot 208
Κάνουν άτοκη χρηματοδότηση για 4 χρόνια. 4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 4 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια και service thumb
https://www.peugeot.gr/
Η φίλη μου η Αλεξάνδρα ενδιαφερόταν να πάρει μικρό, είχαν παλιά το 206 χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι πολύ ευχαριστημένη, τόσο που ο άσσος βρίσκεται σχεδόν μονίμως στο γκαράζ της και παραλίγο να μείνει από μπαταρία :shok:
Βασικά οι περισσότερες εγγυησεις ενώ λένε 4 χρονια πχ , έχουν περιορισμό στα χιλιόμετρα που καλύπτουν ( πχ 100.000 στην πεζο) , όποτε δε μας καλύπτει ιδιαίτερα .
13500 ευρώ το 208 με τον αναιμικό 1.4 με τα 68 ολόκληρα άλογα .
12800 ευρώ το punto με καλύτερο μοτεράκι αλλά παλιό σκάφος
12500 ευρώ το c3 , πιο φρέσκο από το fiat , αλλά δεν ξέρω από μοτεράκι .
Άλλο εκεί κοντά στα χρήματα ;
Βασικά οι περισσότερες εγγυησεις ενώ λένε 4 χρονια πχ , έχουν περιορισμό στα χιλιόμετρα που καλύπτουν ( πχ 100.000 στην πεζο) , όποτε δε μας καλύπτει ιδιαίτερα .
13500 ευρώ το 208 με τον αναιμικό 1.4 με τα 68 ολόκληρα άλογα .
12800 ευρώ το punto με καλύτερο μοτεράκι αλλά παλιό σκάφος
12500 ευρώ το c3 , πιο φρέσκο από το fiat , αλλά δεν ξέρω από μοτεράκι .
Άλλο εκεί κοντά στα χρήματα ;
Τι να πω φίλε μου, δεν ξέρω πολλά.
Σκέφτομαι το Renault Twingo που είναι και πισωκίνητο. Το έχω οδηγήσει εδώ στην Αγγλία και καλό μού φάνηκε. Σχετικά ψηλή θέση οδήγησης και πολύ σπιρτόζικο.
Μια άλλη σκέψη (και παρακαλώ μην βαρέσετε) είναι το Dacia Sandero 1.5 Diesel το απλό ή Stepway. Οδήγησα και το 1.5 πετρέλαιο και το 1.2 βενζίνη και εντυπωσιάστηκα σχετικά για τα λεφτά του. Πάει και δεν καίει. Το αγοράζεις φτηνά, γύρω στα 10 χιλιάρικα ή και λιγότερο, το κρατάς 2-3 χρόνια και μετά bye bye.
Το Toyota Aygo και το νέο Yaris, τι σού λένε? Εγγύηση 6 χρόνια (εκτός αν άλλαξε) και ιαπωνική αξιοπιστία.
Όσον αφορά τους κινητήρες, PSA group (Peugeot, Citroën) με τους ίδιους στα μικρά μοντέλα.
Από την άλλη Renault-Dacia γκρουπ με τους ίδιους κινητήρες
Μάλλον αυτό θα δούμε αύριο....
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5969377/
είναι ελληνικό και έχει εγγύηση
Δίνουμε το δικό μας και 10.000 ευρώ (δεν το λες και προσφορά) και το αγοράζουμε....
Βασικά το πρόβλημα είναι το δικό μας, ΔΕΝ το θέλει κανένας.
Δεν το λες παρτάλι... αλλά με τόσα χιλιόμετρα... τι να το κάνει κάποιος...
έχει κανείς γνώμη / άποψη για το αυτοκίνητο ή τον έμπορο ;;;
Δίνουμε το δικό μας και 10.000 ευρώ (δεν το λες και προσφορά) και το αγοράζουμε....
Sorry αλλα σου περνει το δικο σου 1600 Ευρω;; :hyper:
https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&category=&make=198&model=542&variant=&price-from=&price-to=®istration-from=%3E2008®istration-to=%3C2008&mileage-from=&mileage-to=&engine_power-from=&engine_power-to=&engine_size-from=%3E1300&engine_size-to=%3C1300&fuel_type=&exterior_color=&significant_damage=f&doors=&number_plate_ending=&gearbox_type=&drive_type=&euroclass=&airbags-ranged=&kteo=&seats-from=&seats-to=&sort=&rg=&radius=&postcode=&modified=&hi=1&st=&offer_type=sale
Το δικό μας έχει 350.000 χιλιόμετρα ...
m_power_lunatic
06-08-15, 20:44
Την επομενη που θα το δωσεις θα λειπει το 3 απο τα χλμ οποτε ΜΗΝ το δωσεις για 1.600 ευρω....
Την επομενη που θα το δωσεις θα λειπει το 3 απο τα χλμ οποτε ΜΗΝ το δωσεις για 1.600 ευρω....
Το φαντάζομαι μεν , αλλά εγώ δεν υπάρχει πιθανότητα να το κάνω . Προτιμώ να το πετάξω ...
m_power_lunatic
06-08-15, 23:52
Οχι να ΜΗΝ το κανεις αλλα μην το δωσεις για 1600 ευρω.
Να μην πετάξεις το δικό σου
Από τις τιμές των άλλων που βλέπω, το δικό σου θα πάει στα ¤2.500, οπότε...
Δεν τολμώ να σου πω να το κρατήσεις, αλλά αν μπορείς γιατί όχι? Μπορεί να το δώσεις κάπου με την άνεσή σου, αφού έχει και πλήρες σερβις ως εταιρικό. Προσωπικά το πολλά χιλιόμετρα εμένα δεν με πειράζουν, αν το αυτοκίνητο είναι προσεγμένο. Εχω 2 με γύρα στα 400.000 χλμ το καθένα και δεν θα τα άλλαζα για άλλο με λιγότερα που δεν ξέρω από πού προέρχονται.
Το Γιάρις..πόσα χρόνια εγγύηση έχει? Καινούριο πόσο κάνει (για να δεις αν παίρνεις ευκαιρία ή όχι). Δόσεις άτοκες δίνει ο έμπορος? Και από service?
Τελευταία ερώτηση¨Το Κολτ έχει πρόβλημα???? Αν όχι, τολμώ να προτείνω, κράτησέ το μέχρι τελικής πτώσης!!!!
Sorry αλλα σου περνει το δικο σου 1600 Ευρω;; :hyper:
[/url]
Αυτή είναι λίγο πολύ σαν trade in τιμή. Πάντα το βάζουν χαμηλά και όποιος θέλει...:ranting2:
Ο έμπορος θα προσπαθήσει να το πουλήσει, ακόμα και με τα γνήσια χλμ, δίνοντας και μια μικρή 3μηνη ίσως εγγύηση και με δόσεις, γύρω στα 2.500 το πολύ 2.800 ευρώ. Τελικά ίσως τα καταφέρει να το δώσει 2.100-2.200 ευρώ
Το δικό μας έχει 350.000 χιλιόμετρα ...
Θα κάνει άλλα τόσα, αν είναι φροντισμένο! thumb
Να μην πετάξεις το δικό σου
Από τις τιμές των άλλων που βλέπω, το δικό σου θα πάει στα ¤2.500, οπότε...
Δεν τολμώ να σου πω να το κρατήσεις, αλλά αν μπορείς γιατί όχι? Μπορεί να το δώσεις κάπου με την άνεσή σου, αφού έχει και πλήρες σερβις ως εταιρικό. Προσωπικά το πολλά χιλιόμετρα εμένα δεν με πειράζουν, αν το αυτοκίνητο είναι προσεγμένο. Εχω 2 με γύρα στα 400.000 χλμ το καθένα και δεν θα τα άλλαζα για άλλο με λιγότερα που δεν ξέρω από πού προέρχονται.
Το Γιάρις..πόσα χρόνια εγγύηση έχει? Καινούριο πόσο κάνει (για να δεις αν παίρνεις ευκαιρία ή όχι). Δόσεις άτοκες δίνει ο έμπορος? Και από service?
Τελευταία ερώτηση¨Το Κολτ έχει πρόβλημα???? Αν όχι, τολμώ να προτείνω, κράτησέ το μέχρι τελικής πτώσης!!!!
Να ξεκινήσω από το τελευταίο και πιο σημαντικό. Το αυτοκίνητο χρειάζεται άμεσα αντλία βενζίνης που η αντιπροσωπεία μας ζήτησε 400 ευρώ !!!! Κάποια ανταλλακτικά του Σαρακάκη είναι φωτιά και λάυρα. :whistle:
Δεν το έψαξα παραέξω.
Δε θέλει λάστιχα, φρένα, έχει κάνει όλα τα service του κλπ.
Να δώσω λοιπόν 400, και να προσπαθήσω να το παζαρέψω για να πετύχω στην καλύτερη 500 ευρώ επιπλέον κέρδος... Δε θα το κάνω. Πολλοί οι λόγοι. Ένας έμπορος το βρίσκω λογικό να το πάρει χαμηλά και να κερδίσει. Άλλωστε αυτός μπορεί να κάνει δόσεις στον υποψήφιο πελάτη κλπ. Εμένα δεν είναι η δουλειά μου.
Το Yaris σήμερα θα πάει στην Toyota, για έλεγχο, και θα μάθουμε και πόσο χρόνο έχει εγγύηση ακόμα. Καινούργιο νομίζω ξεκινάει από 14500 ευρώ.
Όχι δεν είναι ευκαιρία. Αλλά δε βρίσκω και ευκαιρίες, για αυτό ρώτησα εδώ μέσα.
Η αγορά από εμάς θα γίνει με μετρητά. Όχι για με δόσεις.
οπότε αν βλέπετε κάποιο στις αγγελίες που μπορείτε να προτείνεται .....
Τελικά Δευτέρα θα πάμε για έλεγχο στην Toyota...
αυτό πως σας φαίνεται ;;;
Δεν έχει εγγύηση σίγουρα.
Έχει πιο αδύναμο μοτέρ
Είναι vw group
Τα παραπάνω είναι τα αρνητικά....:th_Laie_67-1:
Εγώ τα τελευταία χρόνια έχω έχω πολύ σε υπόληψη τα Hyundai. Το i10 κοστίζει περίπου στα λεφτά που κοιτάς. Δε βλέπω κάπου αν βγαίνει σε diesel όμως. Πάντως το 1.250cc με τα 89 άλογα το δίνει μικτό κύκλο 4.9λ/100.
Τελικά Δευτέρα θα πάμε για έλεγχο στην Toyota...
αυτό πως σας φαίνεται ;;;
Δεν έχει εγγύηση σίγουρα.
Έχει πιο αδύναμο μοτέρ
Είναι vw group
Τα παραπάνω είναι τα αρνητικά....:th_Laie_67-1:
Δεν υπάρχει λινκ...
Πάντως γερμανικά ή γερμανικής σχέσης θα έλεγα γιοκ (εξαιρούνται τα μπεμβε φυσικά)...αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...τωρινής κρίσης συνέπεια... :whistle:
Εγώ τα τελευταία χρόνια έχω έχω πολύ σε υπόληψη τα Hyundai. Το i10 κοστίζει περίπου στα λεφτά που κοιτάς. Δε βλέπω κάπου αν βγαίνει σε diesel όμως. Πάντως το 1.250cc με τα 89 άλογα το δίνει μικτό κύκλο 4.9λ/100.
Τώρα που το λες, το θυμήθηκα. :original:
Όταν είχα έρθει Αθήνα πέρσι τα Χριστούγεννα αεροπορικώς, το είχα νοικιάσει από τα αεροδρόμιο. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ αυτοκινητο το i10 :thumbsup: Πήγαινε άνετα στον αυτοκινητόδρομο με 120χλμ/ώρα χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο ακόμα και στα 130. Πάρα πολύ καλοί χώροι και μικρή κατανάλωση. Ευχαρίστως θα το ξανανοίκιαζα ή αν έμενα Ελλάδα πιο πολύ διαστημα θα το αγόραζα!
Δεν του κάνω διαφήμιση, απλά νομίζω είναι σημαντικό να λέμε τα καλά.
Α και το πήγα πάνω στο Λυκαβηττό (με τον Κίραν μαζί) και στην ανοιχτή αλάνα του έκανα μίνι-ντόνατς με σηκωμένο το χειρόφρενο :shok: και κάτι νεαροί με ένα Peugeot 306 και την μουσική τεντορία γυρνουσαν το κεφάλι να δουν από πού έρχονται τα στριγκλίσματα των ελαστικών!!! :th_Laie_67-1:
Να ξεκινήσω από το τελευταίο και πιο σημαντικό. Το αυτοκίνητο χρειάζεται άμεσα αντλία βενζίνης που η αντιπροσωπεία μας ζήτησε 400 ευρώ !!!! Κάποια ανταλλακτικά του Σαρακάκη είναι φωτιά και λάυρα. :whistle:
Δεν το έψαξα παραέξω.
Δε θέλει λάστιχα, φρένα, έχει κάνει όλα τα service του κλπ.
Να δώσω λοιπόν 400, και να προσπαθήσω να το παζαρέψω για να πετύχω στην καλύτερη 500 ευρώ επιπλέον κέρδος... Δε θα το κάνω. Πολλοί οι λόγοι.
.
Δεν προσπαθώ να σου αλλάξω γνώμη, αλλά αν είναι μόνο η αντλία βενζίνης, τότε δίνεις τα 400 και το κρατάς για ένα χρόνο τουλάχιστο. Θα τα βγάλει τα λεφτά του.
Αφού είναι εταιρικό, δεν θεωρούνται τα 400 έξοδα εταιρίας που απαλλάσσονται από φόρο?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/6639703/
Για το παραπάνω ρώτησα .... Κ ξέχασα το λινκ ...
Τα μικρά Hyundai, τα έχω σε εκτίμηση από την εποχή του Getz, που κ εγώ το νοίκιασα κάπου , κ μετά έπεισα δυο δικούς να αγοράσουν τέτοιο . Κ εμείς αυτό θα είχαμε αγοράσει αν δεν ήταν κολλημένος ο Πωλητης στη Hyundai , όπου με εκνεύρισε κ φεύγοντας μπήκα στην πρώτη αντιπροσωπεία που βρήκα ( ήταν η Mitsubishi ) , κ πήρα το colt .
Για τα έξοδα δίκιο έχεις . Περνάνε στο Μαγαζι αφού είναι εταιρικό .
Bazil Van Sinner
08-08-15, 09:11
Bαγγέλη,έχω πολυ καλό φίλο που δουλεύει με εταιρικό i10 diesel ,
του έχει βγάλει πρόβλημα στο σασμάν,
το γκάζι του είναι ικανοποιητικό,όπως και η ποιότητα κύλισης.
Του έχουν κατεβάσει 3 φορές τα χιλιόμετρα,ώστε να γράφει 60,000 οταν θα πηγαίνει στο συνεργείο ......
Γενικά επειδή το έψαξα και γώ για μικρό diesel διαπίστωσα ότι το 99% των αυτοκινήτων που πωλούνται ,είτε είναι εισαγωγής είτε ελληνικά έχουν μ.ο. χιλιομέτρων στο οδόμετρο 80.000 χλμ. .......
Ένα με 15 πχ θα σου στοιχίσει 12 αφού θα πάρεις πίσω το ΦΠΑ, γιατί δεν πας σε καινούργιο;
Leasing? Αφού το ενοίκιο είναι έκπιπτει.
E60_Arkadia
08-08-15, 11:35
Ειμαι πολυ κοντά στην αγορά Leasing σε 116d.Η πιο καλή λύση.Σκεψου το
Ισως αν μας πεις τιμές, να πειστεί ο vagmag!
Υπάρχει το λεγόμενο Benefit in kind (που έχει η Αγγλία) και πόσο είναι;
mitsos_chania
08-08-15, 17:46
Και γω για την ιδια χρηση κατεληξα σε leasing Βαγγελη.
Εαν κατσεις και κανεις τους υπολογισμους θα δεις οτι αξιζει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ισως αν μας πεις τιμές, να πειστεί ο vagmag!
Υπάρχει το λεγόμενο Benefit in kind (που έχει η Αγγλία) και πόσο είναι;
Τι είναι το benefit in kind ?
Γενικά τα leasing στην Αγγλία έχουν καλές προσφορές .
Ένα με 15 πχ θα σου στοιχίσει 12 αφού θα πάρεις πίσω το ΦΠΑ, γιατί δεν πας σε καινούργιο;
Leasing? Αφού το ενοίκιο είναι έκπιπτει.
Η αγορά αυτοκινήτου ειναι κ αυτή στον συμψηφισμό ΦΠΑ ;
Πολύ καλή περίπτωση , αλλά για εμένα ... Όχι τον πωλητή !:whistle:
Είμαστε καλή επιχείρηση αλλά είναι υπερβολή η 116d .... Για εμάς .
Και γω για την ιδια χρηση κατεληξα σε leasing Βαγγελη.
Εαν κατσεις και κανεις τους υπολογισμους θα δεις οτι αξιζει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Θα μπορούσες να αναλύσεις τους υπολογισμούς ;
Όσες φορές τους έχω κάνει , δεν έχω καταφέρει να με πείσω !
Αν κ πήραμε 2 Prius κάποτε με αυτόν τον τροπο ... Ακόμα δεν έχω πεισθεί .
Διάβασα κ για το i20 το νέο !
Πολύ καλό αυτοκίνητο φαίνεται ο έχει κ 5 χρόνια εγγύηση ανεξάρτητα των χιλιομέτρων .
mitsos_chania
08-08-15, 20:26
Θα μπορούσες να αναλύσεις τους υπολογισμούς ;
Όσες φορές τους έχω κάνει , δεν έχω καταφέρει να με πείσω !
Αν κ πήραμε 2 Prius κάποτε με αυτόν τον τροπο ... Ακόμα δεν έχω πεισθεί .
Εστω οτι εχεις ενα οχημα με leasing.
Το ενοικιο του ειναι 200¤+φπα(τοσο εχει το Ι20diesel,ιδανικη περιπτωση για πωλητη)
Ασφαλειες,τελη κυκλοφοριας service και λαστιχα ειναι μεσα σε αυτη την τιμη.
Εαν υπολογισεις οτι το ενοικιο μπαινει στα εξοδα (200¤*0,70=140¤*12μηνες=1680¤)
Εστω λοιπον στην 5ετια εχεις 60μηνες*200¤=12000¤
12000-(5*1680¤)=3600¤
Αφαιρεσε και τα λεφτα που θα δωσεις σε λαστιχα σερβις απο τα 3600¤ και θα δεις εαν αξιζει.
Ολα αυτα βεβαια ισχυουν εαν η επιχειρηση σου ειναι κερδοφορα
Σημ:οι υπολογισμοι αυτοι ειναι δικοι μου και προχειροι,και δεν φερω ευθυνη
Sent from my iPad using Tapatalk
Η αγορά αυτοκινήτου ειναι κ αυτή στον συμψηφισμό ΦΠΑ ;
Φίλος που είναι πολ. Μηχ. Ετσι κάνει.
Ρώτησε τον λογιστη σου, μπορεί να αξίζει.
Εστω οτι εχεις ενα οχημα με leasing.
Το ενοικιο του ειναι 200¤+φπα(τοσο εχει το Ι20diesel,ιδανικη περιπτωση για πωλητη)
Ασφαλειες,τελη κυκλοφοριας service και λαστιχα ειναι μεσα σε αυτη την τιμη.
Εαν υπολογισεις οτι το ενοικιο μπαινει στα εξοδα (200¤*0,70=140¤*12μηνες=1680¤)
Εστω λοιπον στην 5ετια εχεις 60μηνες*200¤=12000¤
12000-(5*1680¤)=3600¤
Αφαιρεσε και τα λεφτα που θα δωσεις σε λαστιχα σερβις απο τα 3600¤ και θα δεις εαν αξιζει.
Ολα αυτα βεβαια ισχυουν εαν η επιχειρηση σου ειναι κερδοφορα
Σημ:οι υπολογισμοι αυτοι ειναι δικοι μου και προχειροι,και δεν φερω ευθυνη
Sent from my iPad using Tapatalk
Καταρχήν ευχαριστώ για την ανάλυση .
Τα 200 ευρώ μηνιαίως είναι πολύ καλό , αλλά δε νομίζω ότι ανταποκρίνεται για 60.000 χιλιόμετρα ετησίως . Συνήθως ανεβαίνει αρκετά το ενοίκιο ...
Τον πολλαπλασιασμό του 200 με το 0,70 δεν καταλαβαίνω , αν μπορείς να εξηγήσεις .
Είμαστε κερδοφόρα επιχείρηση ( κακό αυτό αν το μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ) .
Βέβαια το ότι δηλώνουμε κέρδη , δε σημαίνει ότι τα έχουμε κ στην τσέπη μας, μιας κ πολλά βρίσκονται σε πιστώσεις στην αγορά , σε στοκ , κ αλλά σε επιταγές που δεν πληρώθηκαν κ δε θα πληρωθούν ....
Τι είναι το benefit in kind ?
.
Αν έχεις εταιρεία και το αυτοκινητο είναι εταιρικό, τότε με βάση τις εκπομπές CO2 υπάρχει ένας συντελεστής βάσει του οποίου ο χρήστης φορολογείται (σαν να είχε το αναλογούν εισόδημα, το οποίο ουσιαστικά το λαμβάνει σε είδος, που είναι η χρήση του οχήματος).
Αν η εταιρεία πληρώνει και το καύσιμο, τότε ο χρήστης φορολογείται και επί αυτού.
Γι αυτό και οι πιο πολλές εταιρείες leasing το κάνουν για business users only.
Ολα τα έξοδα συντήρησης και αγοράς βγαίνουν κατευθείαν από τον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό και επιστροφή όλου του ΦΠΑ από την εφορία
mitsos_chania
12-08-15, 19:15
Καταρχήν ευχαριστώ για την ανάλυση .
Τα 200 ευρώ μηνιαίως είναι πολύ καλό , αλλά δε νομίζω ότι ανταποκρίνεται για 60.000 χιλιόμετρα ετησίως . Συνήθως ανεβαίνει αρκετά το ενοίκιο ...
Τον πολλαπλασιασμό του 200 με το 0,70 δεν καταλαβαίνω , αν μπορείς να εξηγήσεις .
Οντως τα 200ευρω δεν ειναι για 60000 αλλα δεν θα ειναι τρομερα μεγαλη η διαφορα,ειδικα με το αναλογο παζαρι.
Ο συντελεστης 0.7 που εβαλα ειναι λογω του οτι δεν εκπιπτει ολοκληρο το ενοικιο αλλα το 70%.
nikos valvetronic
13-08-15, 07:40
Βαγγέλη Ibiza έχει ο Day για εταιρικό, ρώτα εντυπώσεις από κατανάλωση και
αξιοπιστία.Για χιλιομετροφάγο πάντως εγώ θα πήγαινα σε Yaris ή κορεάτες thumb
Επίσκεψη σήμερα σε 3 αντιπροσωπείες .
Hyundai i20 1.1d : 12800 με το κλειδί στο χέρι .
Θετικά : το αυτοκίνητο είναι μεγάλο , τόσο σε χώρους όσο κ σε πορτμπαγκάζ , είναι Ομορφο , η ποιότητα του πολύ καλή (πολύ ανώτερου αυτοκινήτου θα έλεγα ) , πολύ καλύτερη από τα αλλά που είδαμε , εγγύηση 5 χρόνια κ απεριόριστα χιλιόμετρα .
Αρνητικά : είναι μόλις 1.100 κυβικά με 75 άλογα κ 18 κιλά ροπή . Μου φαίνεται περίεργο να δώσω τόσα χρήματα για Hyundai 1.1 ( υπόψην δεν έχω κολλήματα με τις μάρκες )
Renault Clio 1.5 dci: 13400 με το κλειδί στο χέρι .
Θετικά : το αυτοκίνητο είναι επίσης μεγάλο κ πολύ Ομορφο . Έχω ακούσει κ διαβάσει τα καλύτερα για την οδηγική του συμπεριφορά .
Αρνητικά : μόλις 3 χρόνια εγγύηση κ 100.000 χιλιόμετρα . Γίνετε κ 5 χρόνια με 200 ευρώ αλλά τα χιλιόμετρα παραμένουν 100.000.... Πράγμα που δε μας βολεύει . Από ποιότητα .... Τενεκές ... Πολύ πλαστικό ... Πολύ ψεύτικο . 1500 κυβικά επίσης όμως 75 άλογα κ 20 κιλά ροπή .
Citroen c3 1.4d : 12500 με το κλειδί στο χέρι .
Θετικά : η τιμή ... Δε νομίζω ότι μου άρεσε . Πιο ποιοτικό από το Clio , αλλά κ αυτό απέχει αιώνες από τον Κορεάτη .
Αρνητικά : επίσης τενεκές , καλύτερος τενεκές , αλλά ψεύτικο ... Μοτέρ αδύναμο , μόλις 68 άλογα . Εγγύηση 2 χρόνια κ 100.000 χιλιόμετρα .
Γνώμες ;
Επίσκεψη σήμερα σε 3 αντιπροσωπείες .
Hyundai i20 1.1d : 12800 με το κλειδί στο χέρι .
Θετικά : το αυτοκίνητο είναι μεγάλο , τόσο σε χώρους όσο κ σε πορτμπαγκάζ , είναι Ομορφο , η ποιότητα του πολύ καλή (πολύ ανώτερου αυτοκινήτου θα έλεγα ) , πολύ καλύτερη από τα αλλά που είδαμε , εγγύηση 5 χρόνια κ απεριόριστα χιλιόμετρα .
Αρνητικά : είναι μόλις 1.100 κυβικά με 75 άλογα κ 18 κιλά ροπή . Μου φαίνεται περίεργο να δώσω τόσα χρήματα για Hyundai 1.1 ( υπόψην δεν έχω κολλήματα με τις μάρκες )
Renault Clio 1.5 dci: 13400 με το κλειδί στο χέρι .
Θετικά : το αυτοκίνητο είναι επίσης μεγάλο κ πολύ Ομορφο . Έχω ακούσει κ διαβάσει τα καλύτερα για την οδηγική του συμπεριφορά .
Αρνητικά : μόλις 3 χρόνια εγγύηση κ 100.000 χιλιόμετρα . Γίνετε κ 5 χρόνια με 200 ευρώ αλλά τα χιλιόμετρα παραμένουν 100.000.... Πράγμα που δε μας βολεύει . Από ποιότητα .... Τενεκές ... Πολύ πλαστικό ... Πολύ ψεύτικο . 1500 κυβικά επίσης όμως 75 άλογα κ 20 κιλά ροπή .
Citroen c3 1.4d : 12500 με το κλειδί στο χέρι .
Θετικά : η τιμή ... Δε νομίζω ότι μου άρεσε . Πιο ποιοτικό από το Clio , αλλά κ αυτό απέχει αιώνες από τον Κορεάτη .
Αρνητικά : επίσης τενεκές , καλύτερος τενεκές , αλλά ψεύτικο ... Μοτέρ αδύναμο , μόλις 68 άλογα . Εγγύηση 2 χρόνια κ 100.000 χιλιόμετρα .
Γνώμες ;
Πάρε το hyundai , από την στιγμή που έχει 5 χρόνια εγγύηση και απεριόριστα χιλιόμετρα είναι το μεγαλύτερο θετικό. . Επισης όπως τα περιγράφεις βλέπω περισσότερα θετικά στο hyundai. .. μια χαρά είναι και τα 1100cc για ντίζελ με 18 κιλά ροπή.
Κοίτα και το καινούριο Suzuki Swift (βενζίνη.πετρέλαιο) , 5 χρόνια εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθειαthumb
Sorry που το λέω αλλά C3 1.4d έχω στη δουλειά και ποιοτικά το αυτοκίνητο είναι χάλι μαύρο...
Το renault είναι ποιοτικά ανώτερο!!
Νομίζω έχεις απαντήσει την ερώτησή σου!
5 χρόνια εγγύηση με απεριοριστα χιλιόμετρα, αυτό μιλάει μόνο του
Σε συνδυασμό με καλούτσικη τιμή και επιδόσεις και ικανοποιητική ποιότητα.
Άντε καλορίζικο το Χιουντάι!
Sorry που το λέω αλλά C3 1.4d έχω στη δουλειά και ποιοτικά το αυτοκίνητο είναι χάλι μαύρο...
Το renault είναι ποιοτικά ανώτερο!!
+μφωνώ.
Είχα νοικιάσει ένα (τερατάκι) Clio GT στη Βουδαπέστη.
Μου άρεσε πάρα μα πάρα πολύ και το βρήκα μια χαρά ποιοτικό. :original:
Νομίζω το i20 είναι η καλύτερη πρόταση.
Μόλις σήμερα το απόγευμα παραλάβαμε !
Hyundai i20 1.1 diesel 75Ps
Πρώτες εντυπώσεις :
Μεγάλο αυτοκίνητο για μικρό !!!
Μαλακά πλαστικά στο ταμπλό. Όμορφη κοσνόλα, ταμπλό , ράδιο κλπ ...
Πολύ καλή ορατότητα.
Το μοτέρ μας είπαν μέχρι τις 2500στροφές για 1000 χιλιόμετρα (δεν ξέρω αν ισχύουν για τους ντίζελ αλλά θα το κάνω).
Τραβάει καλά, δεν αισθάνεσαι αδυναμία στην κίνηση.
΄Το κιβώτιο πολύ καλό, εύχρηστο και σωστά συνδυασμένο δείχνει με το μοτέρ όσο το δοκίμασα.
Πολύ καλή ποιότητα κύλισης, και απόσβεσης των κραδασμών, από κρατήρες που επικρατούν στο δρόμο !
Ενώ έχει ποιότητα καλή , μεγαλύτερης κατηγορίας, έκαναν οικονομία σε πράγματα που πιάνει το χέρι , όπως το τιμόνι, το πλαστικό της ζώνης , το κλειδί που ανοίγει το αυτοκίνητο (όχι δεν έχει ούτε ένα κουμπί....) .
Ξέρω πήρα Hyundai, , ξέρω ότι πήρα και την πιο απλή έκδοση, η οποία όμως έχει φώτα ημέρας, θυρα usb, aux, κλπ και κλείσιμο πόρτας golf , αλλά τσιγκουνεύτηκαν σε χαζά πράγματα.
Ξέρω πάντα γκρινιάρης είμαι... Που να δείτε στο άλλο θέμα , που περιγράφω για τις πινακίδες χαχαχαχα
Καλοτάξιδο να είναι και καλές δουλειές να έχουμε . (Κυριακή θα κατέβω για εβδομαδιαίο ταξίδι Αθήνα και θα έχω περισσότερες εντυπώσεις)
ευχαριστώ για τις γνώμες και τις απόψεις.
Καλα χλμ Βαγγελη να χεις..thumb
:mpaks:
Καλοτάξιδο.
Πιστεύω πως έκανες την καλύτερη επιλογή.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Τι χρώμα το πήρες;
Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι!
Τι χρώμα το πήρες;
Ευχαριστώ πολύ .
Το χρώματα είναι μπλε μουντό χαχαχαχα όχι μεταλλικό .
Πάντα είχα τα Hyundai για value for money αυτοκίνητα και τώρα το επιβεβαιώνεις. Καλοτάξιδο Βαγγέλη!
Στάλθηκε από το One Plus One μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Kαλορίζικο και καλοτάξιδο! Άριστη επιλογή! :thumbsup:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα φίλε.
Ταξίδι μέχρι τη Λαμία σήμερα .
Η συνολική κατανάλωση μέχρι τώρα στα 5,7 λέει το trip .
Περιλαμβάνει την κίνηση στην πόλη , την πορεία στη Θεσσαλονίκη που πέτυχα , κ ταξίδι μέχρι τα 130 .
Το είχα γεμίσει με 50 λίτρα , μιας κ το παρέλαβα εντελώς άδειο (έλεγε ότι απομένουν μόλις 6 χλμ ) . Πλέον μετά κ τα χιλιόμετρα του ταξιδιού λέει ότι έχει αλλά 840 !!! Αν δεν είναι αισιόδοξο , είναι εντυπωσιακό .
Πολύ καλός έλεγχος του αμαξώματος . Το έχω φορτώσει κ 350 κιλά !!!
Άριστα φρένα . Ακομα κ στις στροφές πατάει πολύ καλά κ το τιμόνι είναι άριστο !!!
Στις στροφές είναι άριστο ! Στην ευθεία κ στις καμπές ΔΕΝ είναι καλό . Δείχνει σκληρό , αλλά μόλις λίγο το γυρίσεις , κ ενώ τελικά δε χρειάζεται πολύ δύναμη για να το κάνεις , στην επαναφορά θέλει περισσότερη προσπάθεια για να γυρίσει .
Δεν μου άρεσε στην εθνική ... Σαν να πρέπει να το ζυγίζω συνέχεια κ αυτό θέλει κ δύναμη !!!
Καλός ήχος από το ηχοσύστημα ! Δεν πήρα usb stick , μαζί μου κ άκουγα ράδιο όπου έπιανε κάτι της προκοπής ...
Χειροκίνητη ρύθμιση καθρεπτών ! Χρόνια είχα να το δω σε νέο αυτοκίνητο !
Είχα γράψει ότι το κλειδί δε φέρει κάποιο κουμπί επάνω . Ενώ το αυτοκίνητο έχει κεντρικό κλείδωμα , το οποίο μάλιστα ενεργοποιείται κ ασφαλίζει μόλις ξεκινήσεις , δεν έχει κουμπί . Αποτέλεσμα να κλειδώνεις κ να ξεκλειδωνεις την πόρτα του οδηγού . Το κακό είναι ότι είναι μόνο του οδηγού . Ξεφόρτωσε λοιπόν από το κάθισμα του συνοδηγού , έκλεισα την πόρτα κ έπρεπε να ξαναπάω στην πλευρά του οδηγού για να κλείδωσω . Κ αυτό είχα καιρό να το ζήσω !!!
Το σασμάν μάλλον είναι κοντό πολύ . Με 6η κ 2000 στροφές έχει μόλις 95 χλμ .
Είναι πολύ εύχρηστο όμως , όπως κ ο συμπλέκτης . Πολύ μαλακά στη χρήση κ πολύ γλυκό κούμπωμα . Το ανακάτεμα της σούπας , γίνεται χωρίς κόπο κ σχεδόν φυσικά . Καθόλου κουραστική διαδικασία .
Αυτά .
Μη μου πεις ότι δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα....δηλαδή οι καθρεπτες είναι ηλεκτρικοί σε άλλο επίπεδο εξοπλισμού;
Μη μου πεις ότι δεν έχει ηλεκτρικά παράθυρα....δηλαδή οι καθρεπτες είναι ηλεκτρικοί σε άλλο επίπεδο εξοπλισμού;
Τα εμπρός παράθυρα είναι ηλεκτρικά !!!
Σήμερα το μενού είχε Μπραλο , Ορχομενό , Αλίαρτο , Εύβοια κ Αθήνα . Τα χιλιόμετρα είναι πλέον 650 , κ η κατανάλωση είναι 5,4 !!!
Ο Μπράλος δεν βοήθησε την κατανάλωση αλλά η επαρχιακή οδός βόλεψε ! Το τιμόνι δεν με προβλημάτισε στην επαρχιακή οδό . Ήταν θετικό θα έλεγα !
Πιθανόν πολλούς να μην ενδιαφέρει η αναφορά σε ένα Hyundai , στο δικό μας φόρουμ , αλλά μπορεί κάποιοι ψάχνοντας μικρό αυτοκίνητο να θέλουν κάποιες πληροφορίες .
Στην οικογένεια υπάρχει getz 1100 και δεν το αλλάζω με τίποτα.
Πολυεργαλειο.
Θεωρώ με τον καιρό και τα χλμ. Η κατανάλωση θα πέσει.
Getz..το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου!
5,2 το trip . Φουλάραμε 47 λίτρα , 934 χλμ . Μια χαρά !!!
Σήμερα η διαδρομή είχε κ αρκετές στροφές τόσο σφιχτές αλλά κ ανοικτές καμπές .
Για όσους γνωρίζουν , έκανα τη διαδρομή για Αλιβέρι .
Η κατανάλωση είναι πλέον στο 5,1 ( έπεσε αμέσως μετά τη φωτογραφία χαχαχαχα ) , και μου έκανε εντύπωση γιατί το πίεσα κ λίγο στις στροφές .
Πολύ θετική η συμπέριφορα του αυτοκινήτου . Έχει πολύ καλή είσοδο στη στροφή , δε νιώθεις ότι η μούρη θα γλιστρήσει , νιώθεις το τιμόνι αρκετά βαρύ , και δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να στρίψει με τη φόρα .
Δεν έχει την τεράστια δύναμη , αλλά η ροπή κ το κοντό κιβώτιο βοηθάνε να κρατάς καλό ρυθμό , επιςης έχει πολύ καλό turn in, καλύτερο από το Picasso , κ έτη φωτός καλύτερο από το Prius .
Στο άφημα του γκαζιού , ο κωλος δείχνει να συμμετέχει .
Γενικά μου άφησε άριστη εντύπωση . Ίσως περίμενα να γέρνει πολύ , να είναι σχετικά αδύναμο κλπ , κ με έχει ίσως κ ενθουσιάσει με τη συμπεριφορά του . Η ποιότητα κύλισης , η απόσβεση στις λακούβες είναι ευρωπαϊκή ( θα την περίμενα από golf , Leon κλπ ), κ είναι καλύτερη από το Citroen .
Δεν έχει start stop , το οποίο ενώ στην Bmw με εκνευρίζει με το ποσο άγαρμπο είναι , κ στο Citroen το θεωρώ υποδειγματικό , εδώ μου λείπει , μιας κ η ραφιναρισμένη λειτουργία του μοτέρ ( όταν είναι ζεστό ) , μου δίνει την εντύπωση ότι θα ήταν ανεπαίσθητο .
Από αύριο κίνηση στην πόλη , όπου περιμένω να ανεβεί η κατανάλωση .
Καλύτερα που δεν έχει s/s.
Μέσα στην κίνηση δεν θα δεις μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση.
Εχει θορυβο στο ταξιδι;
Όχι ιδιαίτερο .
Θα το έλεγα πολύ ήσυχο .
Βέβαια δεν ταξίδεψα με πάνω από 140 .
Το f30 μεταφέρει σε κάποια οδοστρώματα περισσότερο θόρυβο στην καμπίνα από τα ελαστικά . Δίνει αίσθηση golf ... Κ είναι κολακευτικό για την Hyundai .
Η κατανάλωση στο 5,2 .
Με ενθουσίασε που στο τελευταίο δρομολόγιο της ημέρας , νέα περαμος στο δρόμο χωρίς διόδια , ήταν μέχρι κ διασκεδαστικό !
Πολύ καλό τιμόνι , πολύ καλό κράτημα . Το σχόλιο αφορά τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου . Το χάρηκα , .....
Η κατανάλωση δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο πάντως... Όταν με smart 1000 άτμο είσαι στα 5,7-5,8 μέσα στην Αθήνα!
Κατά τ άλλα η Hyundai έχει ανεβάσει πολύ τα standards!!
Καλορίζικο & καλοτάξιδο εύχομαι