Επιστροφή στο Forum : ΠΝΠ (Πράξη Νομοθερικού Περιεχομένου)
Θα ήθελα τη βοήθειά σας ...
Πλέον πρέπει, εκτός από επιχειρηματίες, μαγαζάτορες, τραπεζίτες, λογιστές, χαμάληδες, ψυχολόγοι , καραγκιόζηδες κλπ , να γνωρίζουμε και όλες τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που βγαίνουν ώστε να ξέρουμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε τουλάχιστο με τις τράπεζες.
Επειδή τα προϊόντα που έχουμε σε στοκ τελειώνουν, επειδή καθημερινά αισθανόμαστε μία κοροϊδία από τις τράπεζες (ίσως και άγνοια ) , καλά θα είναι, να είμαστε και όσο ενημερωμένοι γίνεται πάνω σε αυτά τα θέματα.
Γνωρίζεται που μπορούμε να διαβάζουμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αυτές που βγαίνουν ;;;;
Προς στιγμήν θέλω να βεβαιώσω ότι χρήματα που μας στέλνει κάποιος από εξαγωγή που κάναμε, μπορούν να σταλθούν ξανά σε προμηθευτή στο εξωτερικό. Η σημερινή απάντηση που έχω πάρει από τις τράπεζες είναι ότι δεν ξέρουν, ότι ισχύει μόνο για χρήματα που λάβαμε από τις 20/7 και μετά (και όχι από 30/6 που έκλεισαν οι τράπεζες..... ισχύει ;;; ) , και ότι ακόμα δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί το όλο σύστημα.
Βοήθεια!!!!!
Για να πληρωσεις προμηθευτές στο εξωτερικό πρέπει να πας από τη τράπεζα σου και καταθέσεις τιμολόγια η pro forma invoices συμπληρωνοντας μια φόρμα.
Όλα τα αιτήματα εγκρινονται από τη ΤτΕ και παίρνουν 15-20 μέρες.
Αυτά δε θα τα βρεις σε καμία πνπ.
Οι πνπ δεν αναφέρουν τη διαδικασία απλά την απόφαση.
Στην εφημερίδα της κυβέρνησης ανεβαίνουν οι πνπ.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Για να πληρωσεις προμηθευτές στο εξωτερικό πρέπει να πας από τη τράπεζα σου και καταθέσεις τιμολόγια η pro forma invoices συμπληρωνοντας μια φόρμα.
Όλα τα αιτήματα εγκρινονται από τη ΤτΕ και παίρνουν 15-20 μέρες.
Αυτά δε θα τα βρεις σε καμία πνπ.
Οι πνπ δεν αναφέρουν τη διαδικασία απλά την απόφαση.
Στην εφημερίδα της κυβέρνησης ανεβαίνουν οι πνπ.
Αιτήσεις έχουμε κάνει.... εγκρίσεις ΔΕΝ έχουμε πάρει !
Απλά κάπου αναφέρεται , ότι χρήματα που μπαίνουν στο εξωτερικό από τράπεζες, μπορούν να ξανασταλούν στο εξωτερικό.....
Ψάχνω την εφημερίδα της κυβέρνησης... αλλά διαβάζω σελίδα... σελίδα....
Το ξέρω. Και πελάτες μου το ίδιο.
Έγκριση κανένας.
Χαλι μαύρο η κατάσταση...
Από Σεπτέμβριο δυστυχώς τα πράγματα θα αγριέψουν και άλλο εαν δεν αρθούν αυτές οι γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και ο χειμώνας θα είναι δύσκολος
Φανταστείτε να γυρίζαμε και σε δραχμή τι θα γινόταν
Επί του θέματος, όπως αναφέρει και ο Νίκος πιο πάνω σε καμια ΠΝΠ δεν θα βρεις την διαδικασία, παρά μόνο αποφασίζουμε και διατάζουμε...
Λογικά εφόσον είναι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πρέπει να βρίσκονται στο εθνικό τυπογραφείο αναρτημένες για να μπορεί να τις διαβάσει ο καθένας :think: https://www.et.gr/
Από Σεπτέμβριο δυστυχώς τα πράγματα θα αγριέψουν και άλλο εαν δεν αρθούν αυτές οι γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και ο χειμώνας θα είναι δύσκολος
Φανταστείτε να γυρίζαμε και σε δραχμή τι θα γινόταν
Επί του θέματος, όπως αναφέρει και ο Νίκος πιο πάνω σε καμια ΠΝΠ δεν θα βρεις την διαδικασία, παρά μόνο αποφασίζουμε και διατάζουμε...
Δεν ψάχνω τη διαδικασία....
Το νόμο, θέλω, ώστε να είμαι ενήμερος απέναντι στην τράπεζα
Ευχαριστώ
Αν κ πιθανόν δεν ενδιαφέρει πολλούς , τελικά ισχύει ότι χρήματα που μπαίνουν από το εξωτερικό ( από εξαγωγή εμπορευμάτων ) , μπορούν να σταλούν ξανά στο εξωτερικό ( εισαγωγή εμπορευμάτων ) .
Το site μάλιστα της eurobank , υπολογίζει μόνο του ,τα ποσά που μπήκαν από το εξωτερικό στο λογαριασμό κ αφήνει αυτό το ποσό να χρησιμοποιηθεί για πληρωμή στο εξωτερικό ακόμα κ ηλεκτρονικά !
Η Πειραιώς μας είπε να απευθυνθούμε στο κατάστημα .
Φυσικά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα , μιας κ οι εξαγωγές δεν μπορούν να καλύψουν, το εμπόρευμα που χρειαζεται η εσωτερική αγορά .
Σημερα πληρωσα προμηθευτη εξωτερικου μεσω ΕΤΕ επιβεβαιωνω , αλλα μονο λογω του οτι εχω και εισερχομενα εμβασματα απο εξω.
Δηλαδη μπορω να στελνω χρηματα εξω ισοποσα με τα χρηματα που εχω λαβει απο εξω.
Και μονο φυσικα με το καταλληλο παραστατικο πληρωμης εισαγωγης.
Δεν ψάχνω τη διαδικασία....
Το νόμο, θέλω, ώστε να είμαι ενήμερος απέναντι στην τράπεζα
Ευχαριστώ
Μα δεν υπάρχει κάποιος νόμος, υπάρχει διαδικασία που την ορίζει η κάθε τράπεζα κι αυτή δεν αναφέρεται πουθενά.
Οι ΠΝΠ λένε ότι μπορούν γίνουν εμβάσματα στο εξωτερικό μέχρι ένα όριο με κατάθεση τιμολογίων ή proforma.
Αυτό. :original:
Βαγγελη εχεις ΠΜ ...
Έχεις απάντηση .
Αυτό που έκανες στην ΕΤΕ με φυσική παρουσία κ εγώ στην Πειραιώς αύριο , στην euro bank μου επέτρεψε να το κάνω online .
Η κίνηση έγινε ... Τι να πω ... Ελπίζω να φτάσουν τα χρήματα ...
Ρε που έχουμε μπλέξει ...