PDA

Επιστροφή στο Forum : F20 βενζίνη, κροτάλισμα σε comfort mode

vded
26-04-15, 20:26
Καλησπέρα στην παρέα, όντας νέος κάτοχος και το αυτοκίνητο (F20 βενζίνη) είναι ακόμη καινούριο - έχω κάνει 600 ολόκληρα χιλιόμετρα - έχω 2 ερωτησούλες.

1) Όταν είναι κρύο το αυτοκίνητο πάντα οι στροφές με το που παίρνει μπροστά είναι περίπου 1200 (και τρέμει το αμάξι) και μετά σε κάποια δευτερόλεπτα, άντε σε σκάρτο λεπτό πέφτουν σταδιακά στις 700-800 που είναι και το νορμάλ. Αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν πάω π.χ. για καφέ και το ξαναβάλω μπροστά σε μία ώρα πάλι.
Προφανώς είναι κάτι το φυσιολογικό.

2) Αυτό που μου κάνει όμως περισσότερο εντύπωση είναι το εξής. Στο Comfort mode όταν αλλάζω τις ταχύτητες όπως δείχνει το αμάξι (δηλαδή στις 2000 στροφές) ακούω ένα κροτάλισμα μετά όταν πατώ γκάζι και είμαι με την επόμενη σχέση στο κιβώτιο. Είναι έντονο ειδικά με ανοιχτό το παράθυρο. Μάλιστα σήμερα ο κολλητός που καθόταν συνοδηγός του έκανε πολύ εντύπωση το δυνατό αυτό κροτάλισμα. Όσο πιο γρήγορα βυθίζω το γκάζι τόσο περισσότερο ακούγεται.
Αν το γυρίσω σε Sport mode ακούγεται πολύ λιγότερο.

Άλλοι κάτοχοι F20/F21 βενζίνη το έχουν αυτό;

tokiko
26-04-15, 20:57
Πόσα κυβικά είναι?

1) έτσι κάνει όταν είναι κρύο αλλά για το τρέμουλο εξαρτάται πόσο τρέμει, πήγαινε στην αντιπροσωπία να το μετρήσουν με το διαγνωστικό.

2) σαφώς και είναι δύσκολο να σου δώσει κάποιος απάντηση που να είναι και 100% σωστή, αλλά έτσι όπως το λες νομίζω ότι αλλάζεις ταχύτητες καθώς ο κινητήρας έχεις λίγες στροφές. Το ότι δείχνει στο καντράν πότε να αλλάξεις ταχύτητα δε σημαίνει ότι πρέπει και να το ακολουθείς. Το ίδιο έκανε και σε γνωστού μου ε90 316...κάποιοι το λένε ''χτυπάει πειράκια'' αυτό όμως είναι από μόνο του διαφορετική έννοια...

Πήγαινε στην αντιπροσωπεία εξήγησέ τους και ζήτα να κάνουν μια διάγνωση...στο μεταξύ δοκίμασε να αλλάζεις ταχύτητες καθώς έχεις περισσότερες στροφές. Υπόψιν ότι είναι ακόμα καινούργιο και θέλει στρώσιμο.

vded
26-04-15, 21:08
1600 είναι Μιχάλη.

Ναι, το πρόγραμμα Comfort μου δείχνει να αλλάζω τις ταχύτητες στις 2000 στροφές, και μετά η επόμενη σχέση πέφτει στις 1500 στροφές περίπου. Εκεί αν βυθίσω το γκάζι ακούγεται έντονα.

Φίλος με Ε87 είχε το ίδιο θέμα, ρώτησε στην εδώ αντιπροσωπεία, και του είχαν πει οτι είναι απολύτως φυσιολογικό λόγω άμεσου ψεκασμού και αυτό που ακούγεται είναι τα μπεκ.

tokiko
26-04-15, 21:13
Εφόσον είναι 1600 είναι πολύ πιθανό να ισχύει το παραπάνω, επειδή είναι χαμηλές οι στροφές για 2α π.χ, στην προσπάθειά του ο κινητήρας να σηκώσει συμπίεση για να μη σβήσει ψεκάζει περισσότερο καύσιμο...γιαυτό ίσως και στο sport να ακούγεται λιγότερο.

Για να μη λέμε πράγματα που δεν ισχύουν όμως πήγαινε για μία διάγνωση η οποία είναι και δωρεάν.

vded
27-04-15, 19:31
Το πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία. Το έκανε βόλτα ο αρχιμηχανικός και όντως το άκουσε το κροτάλισμα αυτό. Μπεκ δεν είνα σίγουρα μου είπε γιατί εν κινήσει δεν ακούγονται.
Μάλλον για πειράκια μου είπε, να δοκιμάσω με 100αρα, αλλά προχθές φούλαρα 95αρα και θα κάνω κανά μήνα τώρα να την κάψω (η 116 χρησιμοποιείται σαν τρίτο αμάξι). Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί έχω βάλει βενζίνη απ'όταν αγόρασα το αμάξι σε διαφορετικά πρατήρια (τώρα έχω 620 ολόκληρα χιλιόμετρα).
Αν συνεχίσει μου είπε ο μηχανικός, να το αφήσω εκεί να το ψάξουν περαιτέρω. Τα 335 είχαν αυτό το θέμα - το κροτάλισμα - και προερχόταν από τη wastegate της τουρμπίνας μου ανέφερε. Κι επειδή η BMW έλεγε ότι έτσι είναι η λειτουργία των κινητήρων αυτών, δεν περνούσε εγγύηση, και μ'έναν προγραμματισμό άλλαζαν 1 εκατοστό την κίνηση ενός άξονα (τάδε έφη αρχιμηχανικός στο περίπου όπως το κατάλαβα).

tokiko
27-04-15, 19:47
Ναι άμα είναι να τα στείλουμε για απόσυρση και να πάρουμε ασκόνες ζάσταβα καντέτ ότι έχει distributor και καρμπιρατέρ και να πηγαίνουμε στους αρχιμηχανικούς να ρυθμίζουν το advance με το πιστόλι και να ακούνε μέσα από το κατσαβίδι αν χτυπάει τίποτα...έλεος...100αρα ΔΕΝ υπάρχει στο εξωτερικό μόνο super unleaded...thumb

Όταν πατάς γκάζι ΔΕΝ ακούγεται το wastegate στο 335 πες του γιατί για να ακουστεί πρέπει πρώτα να φορτώσει η τουρμπίνα...συνεπώς όταν αφήνεις το γκάζι και ξεφυσάει τότε ακούγεται το 'rattling'.
Αυτοκίνητο με τεχνολογία του 2015 και μιλάμε για πειράκια και οκτάνια...Μάλλον ο αρχιμηχανικός ξέρει καλύτερα από το διαγνωστικό.

https://www.youtube.com/watch?v=N6J947MMmFI

:thumbsdown:

vded
27-04-15, 20:06
Πάντως μου κάνει τρομερή εντύπωση αμάξι του 2015 να ακούγονται πειράκια συνέχεια (άλλωστε η 95αρα είναι εντός προδιαγραφών). Νομίζω ότι κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει..μήπως χρειάζεται κι άλλο στρώσιμο να έρθουν σε σωστή λειτουργία όλα τα μέταλλα; Δε ξέρω τι άλλο να φανταστώ, 1-1.5 μήνα έχω το αμάξι και γι'αυτό άλλωστε αγόρασα καινούριο, δε θέλω να έχω σχέση με τα συνεργεία.

skaros
27-04-15, 20:20
Δε ξέρω τι άλλο να φανταστώ, 1-1.5 μήνα έχω το αμάξι και γι'αυτό άλλωστε αγόρασα καινούριο, δε θέλω να έχω σχέση με τα συνεργεία.

Μακάρι φίλε να μην έχεις, αλλά μάλλον όσο πιο σύγχρονο είναι, τόση περισσότερη επαφή υπάρχει με τα συνεργεία! :ranting2:
Μας έχει καλομάθει η bmw... (άλλου παπά ευαγγέλιο βέβαια)

Εγώ στην θέση σου θα έβγαζα τη βενζίνη που είναι μέσα για να κάνει τη διάγνωση ο μηχανικός άμεσα, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Μην γυρίσει και πει καμία μ@λ@κία μετά -είτε αυτός, είτε η bmw- τύπου 'δεν αναγνωρίζουμε' ή 'φταίνε τα νοθευμένα καύσιμα της χώρας'!! :gun_bandana:

DIM27
28-04-15, 08:07
Παντως τα νοθευμενα καυσιμα ειναι γεγονος.

Lefterisk
28-04-15, 17:59
Η φτωχή ποιοτητα καυσιμων στα περισσότερα πρατηρια της χωρας μας ειναι γεγονος οτι και να λενε. Στο εξωτερικό η super plus unleaded ειναι 98αρα. Η 95αρα ονομάζεται super unleaded.
Μην τον τρελαινουμε τον ανθρωπο να αδειςζει ρεζερβουαρ κλπ. Καλο είναι να μην το αφησεις το θεμα ομως κ να δοκιμασεις απο καποιο πρατηριο πιο σοβαρο κ σε ωρες κ ημερες που γινεται κ ελεγχος οχι πχ κυριακη μεσημέρι. Στη θεση σου θα εβαζα σουπερ πλας αμόλυβδη για τα πρωτα χλμ του στρωσίματος μιας κ ακους αυτους τους θορυβους. Προς το παρον δοκιμασε να αλλαζεις ταχύτητα λιγο πιο ψηλα να μπορεσεις κ μονος σου να εντοπισεις τυχον αλλαγη στη συμπεριφορα του κινητηρα κ να ξαναπας στην αντιπροσωπεια λιγο πιο διαβασμένος ως προς την πραγματικη συμπεριφορα του αυτοκινητου σου

vded
28-04-15, 22:47
Η 95αρα βγήκε, το στέγνωσα, έβαλα 100αρα Shell, και πάλι τα ίδια...
Έχει αρχίσει να μου σπάει τα νεύρα αυτό το πράγμα σε αμάξι που έχει 650 χιλιόμετρα...
Με βλέπω να πηγαίνω πάλι από τον αντιπρόσωπο και να το αφήνω μέχρι να βρουν τι σκατά κροταλίζει. Στην κίνηση, όταν ξεκινώ και όταν βάζω δευτέρα ακούγομαι σαν ντίζελ.
Σήμερα που το δοκίμασα λίγο παραπάνω, διαπίστωσα ότι ακούγεται το κροτάλισμα και στο Sport mode. Ήχος που έρχεται σίγουρα από την πλευρά του οδηγού ή από μπροστά ή από σχεδόν κάτω από τον οδηγό. Δε μπορώ να τον απομονώσω πλήρως.
Με κλειστά τα παράθυρα δεν ακούγεται. Τώρα που έφτιαξε ο καιρός και είμαι με ανοιχτά ακούγεται ενοχλητικά.

vded
28-04-15, 22:56
Όταν αλλάζω ταχύτητες (σε οποιοδήποτε mode) στις 2000 στροφές και η επόμενη σχέση έρχεται περίπου στις 1400 στροφές τότε κροταλίζει ανεξάρτητα πόσο γκάζι θα δώσω. Απλά όσο περισσότερο το βυθίζω τόσο μεγαλύτερο το κροτάλισμα. Αν αλλάξω στις 3000 στροφές και πέσει στις 2400 τότε δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Δεν είναι λύση όμως αυτή, γιατί αν θέλω να κινηθώ ας πούμε οικονομικά, ή μέσα στην κίνηση, τότε είναι εκνευριστικό.
Επίσης, διαπίστωσα όταν παίρνω το αμάξι μετά απο 1 μέρα π.χ. που είναι κρύο, περιμένω κανά λεπτό να πέσουν οι στροφές για να ξεκινήσω και τότε για 2-3 λεπτά δεν ακούγεται τίποτα. Αρχίζει και ακούγεται δηλαδή όταν ζεσταθεί το αμάξι.

mark e92
28-04-15, 23:07
Το πήγα σήμερα στην αντιπροσωπεία. Το έκανε βόλτα ο αρχιμηχανικός και όντως το άκουσε το κροτάλισμα αυτό. Μπεκ δεν είνα σίγουρα μου είπε γιατί εν κινήσει δεν ακούγονται.
Μάλλον για πειράκια μου είπε, να δοκιμάσω με 100αρα, αλλά προχθές φούλαρα 95αρα και θα κάνω κανά μήνα τώρα να την κάψω (η 116 χρησιμοποιείται σαν τρίτο αμάξι). Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί έχω βάλει βενζίνη απ'όταν αγόρασα το αμάξι σε διαφορετικά πρατήρια (τώρα έχω 620 ολόκληρα χιλιόμετρα).
Αν συνεχίσει μου είπε ο μηχανικός, να το αφήσω εκεί να το ψάξουν περαιτέρω. Τα 335 είχαν αυτό το θέμα - το κροτάλισμα - και προερχόταν από τη wastegate της τουρμπίνας μου ανέφερε. Κι επειδή η BMW έλεγε ότι έτσι είναι η λειτουργία των κινητήρων αυτών, δεν περνούσε εγγύηση, και μ'έναν προγραμματισμό άλλαζαν 1 εκατοστό την κίνηση ενός άξονα (τάδε έφη αρχιμηχανικός στο περίπου όπως το κατάλαβα).

Ποιος μηχανικός λέει αυτές τις βλακειες για το 335? Τέτοια προβλήματα δεν είχε πες του.
Μακάρι να βρεις άκρη φίλε.

tokiko
28-04-15, 23:39
Στα έχω γράψει ήδη...
Πήγαινε για μια διάγνωση στην οποία να είσαι παρόν!
Φαντάζομαι δε θα ήθελες να γίνει κάποια λανθασμένη ενέργεια εν αγνοία σου...

Κι επειδή η BMW έλεγε ότι έτσι είναι η λειτουργία των κινητήρων αυτών, δεν περνούσε εγγύηση, και μ'έναν προγραμματισμό άλλαζαν 1 εκατοστό την κίνηση ενός άξονα (τάδε έφη αρχιμηχανικός στο περίπου όπως το κατάλαβα).

DIM27
29-04-15, 07:40
Όταν αλλάζω ταχύτητες (σε οποιοδήποτε mode) στις 2000 στροφές και η επόμενη σχέση έρχεται περίπου στις 1400 στροφές τότε κροταλίζει ανεξάρτητα πόσο γκάζι θα δώσω. Απλά όσο περισσότερο το βυθίζω τόσο μεγαλύτερο το κροτάλισμα. Αν αλλάξω στις 3000 στροφές και πέσει στις 2400 τότε δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Δεν είναι λύση όμως αυτή, γιατί αν θέλω να κινηθώ ας πούμε οικονομικά, ή μέσα στην κίνηση, τότε είναι εκνευριστικό.
Επίσης, διαπίστωσα όταν παίρνω το αμάξι μετά απο 1 μέρα π.χ. που είναι κρύο, περιμένω κανά λεπτό να πέσουν οι στροφές για να ξεκινήσω και τότε για 2-3 λεπτά δεν ακούγεται τίποτα. Αρχίζει και ακούγεται δηλαδή όταν ζεσταθεί το αμάξι.
Το οτι το κροταλισμα αρχιζει με το που ζεσταθει ο κινητηρας ενισχυει την περιπτωση της προαναφλεξης.Με αυτοκινητο ολοκαινουργιο πηγαινετο εκει που το αγορασες και παρτο μονο αν ειναι ενταξει.

Spyros E81
29-04-15, 18:26
Παιδιά όντας κάτοχος δυο Σειρας 1 116i N43 στο παρελθον το "πρόβλημα" που αναφέρει ο κολλητός μου vded προκειτε για ενα συγκεκριμένο ήχο (όμοιο με αυτον οταν "βαραει" πυρακια ) ο οποίος προερχόταν όταν απο πολύ χαμηλες στροφές κάτω απ τις 1500rpm παταγες τέρμα το γκάζι και ηταν αποτέλεσμα των μπεκ υψηλής που φορανε τα εν λόγω μοτερ (μέσα στο πλαίσιο του Efficient dynamic χαρακτήρα) και σε εκείνη την φαση ( rpm's) επειδή είναι ρυθμισμένα για φτωχό μίγμα ξαφνικα τους δίνεις την εντολή για να ψεκασουν περισσότερο.Αυτό το είχα ρωτήσει και στον Σπανό σε γνωστό μου και αυτό μου είχε δώσει ως απάντηση.Ρωτηστε ή δοκιμαστε να φερετε σε αυτήν την κατασταση τα μπεκ σε οποιοδήποτε μοντελο με N43 και καινούργιων turbo μοτέρ καθώς και των facelift ΜINI cooper και θα παρατήρησετε αυτον τον ήχο.Κατα την γνώμη-εμπειρια μου ( τον έχω προσεξει τον ήχο και σε 325i E92 N53) όντως είναι ένας σπαστικός ήχος αλλά δεν είναι κάποιο πρόβλημα ουτε μπορεί να επιλυθεί.

George bmw 114i
30-04-15, 11:53
Κι εγώ τον εχω ακούσει αυτό τον ήχο με ανοιχτά παράθυρα, σαν πιράκια, σαν λαμαρίνα που τραντάζεται από την κίνηση... κάπως έτσι, αλλά όχι πάντα. Δεν μπορώ να εντοπίσω ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κάνει, αλλά σίγουρα μιλάμε για 1η και 2ερα και με ζόρικη εκκίνηση, πχ σε ανηφόρα. Το αυτοκίνητο έχει 13 χιλ. χλμ. Επίσης, στο ρελαντί υπάρχουν μικρό- τραντάγματα, ακόμη και με ζεστό κινητήρα κάποιες φορές. Νομίζω ανάλογα την κλίση, δεν μπορώ να το πιάσω ακριβώς. Μάλλον είναι όπως τα λέει ο Spyros Ε81, πρέπει να είναι η φυσιολογική λειτουργία...

vded
04-05-15, 17:16
Σήμερα το πρωί το πήγα στην αντιπροσωπεία. Μετά από ενδελεχή έλεγχο, μου είπαν ότι κάποιο αξονάκι της τουρμπίνας είναι που ακούγεται έτσι.
Δεν είναι εκτός προδιαγραφών και ότι δεν είναι και το πρώτο αμάξι που το κάνει αυτό.
Θα το κρατήσουν μέσα, να στείλουν αύριο το πρωί case στη BMW να τους ρωτήσουν πως πρέπει να συνεχίσουν.

vded
06-05-15, 19:22
Αλλαγή τουρμπίνας, στην εγγύηση.

Lefterisk
06-05-15, 20:14
και λυθηκε το προβλημα σου τελικα;

panose30
06-05-15, 20:24
Απο αξιοπιστια σκιζει η bmw ,απο το κακο στο χειροτερο

vded
06-05-15, 23:07
και λυθηκε το προβλημα σου τελικα;
Την επόμενη εβδομάδα θα μπορώ να το απαντήσω αυτό, εις αναμονή κάποιων ανταλλακτικών.

vded
22-05-15, 11:47
Αργήσαμε λίγο, γιατί περιμέναμε κάποιες βίδες και παξιμάδια να έρθουν από τη Γερμανία. Η αντιμετώπιση των ανθρώπων στην αντιπροσωπεία (έκθεση + συνεργείο), απλά υποδειγματική.
Μιας και το αυτοκίνητο είναι κούτα ακόμη, μέχρι και η τελευταία βίδα θα μπει καινούρια. Βέβαια για να αλλαχτεί η τουρμπίνα και να μπει η φλάτζα που έρχεται μαζί πρέπει να λυθεί το μισό αμάξι. Η αλήθεια είναι ότι με έπιασε η ψυχή μου προχθές που το είδα σε γυμνή κατάσταση. Η τουρμπίνα έρχεται σαν ένα κομμάτι μαζί με την πολλαπλή εξαγωγής.
Σήμερα θα το πάρω το μεσημέρι και θα μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.

Η καινούρια τουρμπίνα,

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/05/23katu0-1.jpg

katsaraios
22-05-15, 16:02
Στον Γεωργακοπουλο?

vded
22-05-15, 19:43
Σωστά, στον Γεωργακόπουλο, από εκεί αγόρασα και το αμάξι.

Το αυτοκίνητο το παρέλαβα το μεσημέρι, πλέον δεν ακούγεται τίποτα, ακόμα και στις αλλαγές με χαμηλές rpm η λειτουργία του είναι υποδειγματική.
Τα παιδιά της αντιπροσωπείας έκαναν εξαίσια δουλειά, και χαίρομαι για την επιλογή μου γιατί η αντιμετώπισή τους ήταν άκρως επαγγελματική.

katsaraios
22-05-15, 19:54

Το αυτοκίνητο το παρέλαβα το μεσημέρι, πλέον δεν ακούγεται τίποτα, ακόμα και στις αλλαγές με χαμηλές rpm η λειτουργία του είναι υποδειγματική.
Τα παιδιά της αντιπροσωπείας έκαναν εξαίσια δουλειά, και χαίρομαι για την επιλογή μου γιατί η αντιμετώπισή τους ήταν άκρως επαγγελματική.

Απο τους καλυτερους και εξυπηρετικοτερους επαγγελματιες στον χωρο...
Καλα χλμ thumb

vded
22-05-15, 19:56
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, πράγματι μακάρι όλοι οι επαγγελματίες του χώρου να ήταν τόσο σοβαροί στη δουλειά τους. Έχοντας περάσει από πολλές μάρκες/αντιπροσωπείες είναι μακράν ο σοβαρότερος.

efe
10-06-15, 23:16
Έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με το κροτάλισμα. έλεγξε σε παρακαλώ τα λάδια σου. λογικά θα δεις ότι θα μειωθεί ο ήχος. και εγώ στην αρχή νόμιζα οτι δεν παιζει ρόλο αλλα θα δεις ότι στην αρχη τρωει πιο γρηγορα λάδι από οτι αργότερα. εχω 42000χλμ 116i βενζινη. να σας πω την αλήθεια με αυτόν τον δείκτη λαδιού δεν βγάζω άκρη για αυτό προσοχή.

katsaraios
11-06-15, 02:33
Έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με το κροτάλισμα. έλεγξε σε παρακαλώ τα λάδια σου. λογικά θα δεις ότι θα μειωθεί ο ήχος. και εγώ στην αρχή νόμιζα οτι δεν παιζει ρόλο αλλα θα δεις ότι στην αρχη τρωει πιο γρηγορα λάδι από οτι αργότερα. εχω 42000χλμ 116i βενζινη. να σας πω την αλήθεια με αυτόν τον δείκτη λαδιού δεν βγάζω άκρη για αυτό προσοχή.

Αλλαξε τουρμπινα γραφει ο ανθρωπος,τι λαδια....

Nikos320
11-06-15, 02:49

Πραγματικά και ο ίδιος ο κύριος Γεωργακόπουλος και η κυρία Γεωργία αλλά και τα παιδιά πίσω στο συνεργείο είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω πετύχει σε αντιπροσωπία,πολύ συνεργάσιμοι σε όλα.

efe
11-06-15, 09:43
Δεν ξερω αλλα δεν ειχα διαβασει τα 2 -3 τελευταια post. ενταξει μη βαρατε!!!

efe
11-06-15, 09:46
ο Γεωργακόπουλος πού βρίσκεται?Αθήνα ή Καλαμάτα?

efe
11-06-15, 09:51
Εμένα πάντως όταν τους το είχα παει το ρίξανε ότι δεν ειχε πολύ λάδι το αμάξι και ούτε λόγος για αλλαγή τουρμπίνας, για αυτό εγραψα και για το λάδι. Τώρα το δικό μου είναι εκτος εγγύησης. Μπορούμε να μάθουμε αν πράγματι αυτός ο ήχος θα δημιουργήσει σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον ή όχι?

xenos
11-06-15, 16:10
ο Γεωργακόπουλος πού βρίσκεται?Αθήνα ή Καλαμάτα?

Καλαμάτα.