PDA

Επιστροφή στο Forum : M135 vs Golf GTI

nikos valvetronic
09-03-15, 22:07
https://www.youtube.com/watch?v=3VwgvIqXg3A

Εντάξει οι περισσότεροι από εμάς (όλοι δηλαδή :winkcool:) θα επέλεγαν το Μ.
Δείτε όμως λίγο μετά το 3:00... Τι πήγε στραβά? Υδρολίσθηση? Προβληματίστηκα...:think:

Harisp
09-03-15, 22:38
Για πέταμα το Bmw...

Πέρα από την πλάκα, μπορεί να έχουν συμβεί χίλια δύο πράγματα.
Να το έχουν(όχι μόνο το top gear) λιώσει στα παντιλίκια και να έχει φθαρμένα ελαστικά, να είχε κρατήσει περισσότερο νερό το συγκεκριμένο σημείο και πολλά άλλα.

Bazil Van Sinner
09-03-15, 22:41
Να το οδηγάει ο Κλάρκσον ....φτάνει :whistle:

Να λέει πάλι καλά που δεν άρχισε τις τούμπες :shok:

nikos valvetronic
09-03-15, 22:50
Νομίζω τις τούμπες τις γλύτωσε λόγω μειωμένης πρόσφυσης.Δεν ξέρω αν ο Κλαρξον είναι τόσο κουλομαρίας αλλά ακόμα και με φθαρμένα λάστιχα ρε συ δεν έπρεπε να τον "ισίωσει" το DSC??

Bazil Van Sinner
09-03-15, 22:56
Nίκο νομίζω αυτοί οδηγούν με DSC Off,πάντα.
Ναί όντως λόγο της γλύστρας πρέπει να την γλύτωσε.

Thomelef
09-03-15, 23:02
Το 135 είναι μια μπούρδα και μισή. Το επειδή έχει άλογα πάει παντού πιο γρήγορα, πολύ απλά δεν ισχύει.

Απλά το μοτέρ αυτό δεν είναι για αυτό το αμάξι. Αυτό και τπτ άλλο.

Οπότε, αφήστε στην άκρη τις προβλέψεις περί ελαστικών και το αν τα χέρια του κλαρκσον είναι τα κατάλληλα. Το αμάξι απλά δεν κουμανταρεται, γιατί η δύναμη είναι μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να διαχειριστεί το υπόλοιπο αμάξωμα.

nikos valvetronic
09-03-15, 23:07
Ναί όντως λόγο της γλύστρας πρέπει να την γλύτωσε.

Και εγώ αυτό σκέφτηκα Βασίλη αλλά δεν βλέπω κανένα τριγωνάκι ανναμένο στο κέντρο του ταμπλό.Δεν ξέρω κιόλας που το εμφανίζει βέβαια στον άσσο υπόθεση κάνω!

wheelman
09-03-15, 23:15
Άμα θυμάμαι καλά τα είχε απενεργοποιήσει όλα για την εκκίνηση και το έχασε κάπου στα 180χλμ

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

Stunt Mike
09-03-15, 23:18
Εγω παντως απ'οτι καταλαβα,τα ηλεκτρονικα του Γκολφ δουλευουν πιο αμεσα και αποτελεσματικα σε τετοιες περιπτωσεις απο της Μ135,που μαλλον ειναι λιγο πιο ''φιλελευθερα''.....Δεν πειραζει...καλυτερα.....Αμα δεν μπορεις να πας γρηγορα με 100hp,ουτε με 300hp θα πας γρηγορα......Αμα ειναι να με πηγαινει μονο του και να με κανει ''χερα'' ενω δεν ειμαι,καλυτερα να παω με το τρενο....Vagites...πφφφ...

mrclouzo
09-03-15, 23:18
Για τις κουλομαρίες τύπου Clarkson υπάρχει και η xdrive. Γιατί δεν δείχνουν με την κάμερα που κοιτάει μπροστά το πλάνο που το χάνει αλλά επέλεξαν αυτή από το πλάι? Προφανώς υδρολίσθηση και όλα τα ηλεκτρονικά στο off. Αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο και όταν συμβαίνει πρέπει να μην αφήσεις απότομα το γκάζι και να διατηρήσεις σταθερό το τιμόνι. Ο ψηλός πετούσε χαρταετό ενώ φαίνεται σε όλο το video ότι έβρεχε πάρα πολύ και ο δρόμος (ο διάδρομος απογείωσης βασικά) κρατούσε πολύ νερό σε αρκετά σημεία. Φυσικά και δεν φταίει το αυτοκίνητο.

savvas bmwdakias
09-03-15, 23:33
Νομίζω τις τούμπες τις γλύτωσε λόγω μειωμένης πρόσφυσης.Δεν ξέρω αν ο Κλαρξον είναι τόσο κουλομαρίας αλλά ακόμα και με φθαρμένα λάστιχα ρε συ δεν έπρεπε να τον "ισίωσει" το DSC??

Νικο αν προσεξεις στα πλανα που δειχνει απο μεσα αναβει η κιτρινη ενδειξη που δειχνει οτι τα συστηματα ειναι off. Δεν νομιζω με ενεργοποιημενo το dsc να γυρνουσε ετσι με αναποδο τιμονι. Μετα που στηθηκαν στην ευθεια δεν νομιζω να ηταν on . Οι κοντρακηδες το ξερουν τουλαχιστον οτι το πρωτο πραμα που κανεις ειναι να βγαλεις το αντισπιν. Τωρα για την σβουρα δεν εχω αποψη μιας και φαινεται μονο απο μεσα. Λετε να κανανε τοσο λαθος στην bmw που χωρις ηλεκτρονικα να εχει τετοια καταληξη το 135?

sheriff
09-03-15, 23:39
Να ρωτησω κατι υποθετικα και που δεν μπορει να γινει στο δρομο γιατι υπαρχουν και εμποδια και πανω απο ολα τρελο αγχος!
Στην συγκεκριμενη περιπτωση που ειχε απλα οταν αρχισε να φευγει αν πατουσε το κουμπι στο on θα σωζοταν?

Koyotte
09-03-15, 23:52
Να ρωτησω κατι υποθετικα και που δεν μπορει να γινει στο δρομο γιατι υπαρχουν και εμποδια και πανω απο ολα τρελο αγχος!
Στην συγκεκριμενη περιπτωση που ειχε απλα οταν αρχισε να φευγει αν πατουσε το κουμπι στο on θα σωζοταν?

Νομίζω, σε πρώτη φάση θα ενεργοποιουσε το tcs, συνεχίζοντας να το πατάει θα έμπαινε και το esp, 2 sec θα έτρωγε σίγουρα, οπότε ακόμα κι αν το έκανε, είναι πολύς ο χρόνος, δεν προλάβαινε να διορθώσει κάτι.

tokiko
10-03-15, 00:45

Με 200 χιλιόμετρα τι να σου κάνει το DSC...?

tokiko
10-03-15, 00:55
Στο 3:15 που δείχνει τη 200αρα είναι ξεκάθαρα μοντάζ διότι δε δείχνει κάποια ένδειξη ενώ στο 3:17 φαίνεται ότι έχει απενεργοποιημένο το dtc ή τουλάχιστον δείχνει αυτή την ένδειξη!!
Pause λοιπόν στο 3:15 και στο 3:17 έτσι για να ξέρουμε και τι μας γίνεται...

turbodog
10-03-15, 01:05

Σιγα μην προλαβαινε! Εδω και με τα ηλεκτρονικα ON σε κατι περιεργα χασιματα εφευγε ο κ@λος στο Μ3 και μετα θυμοτανε οτι ειναι ενεργοποιημενο το συστημα ευσταθειας!
Χαρακτηριστικα θυμαμαι, μερα βροχερη, την παρατεταμενη αριστερη οπως ερχεσαι απο παραλιακη και πας για πειραια (στο υψος που χωριζει για να πας για Συγγρου), μολις βρεθηκα κατω απο την γεφυρα, ο δρομος εκει εχει ενα χασιμο,ανωμαλια. Εκει λοιπον αυτο που με εσωσε ηταν η διορθωση με αναποδο, καθαρα απο θεμα τυχης και αντανακλαστικων, καθως το DSC παροτι ενεργοποιημενο, κοιμοταν κανονικα. Το αστειο ειναι οτι μετα την διορθωση, ξυπνησε και αρχισε να κανει τα δικα του αλλα τοτε ηταν πλεον αργα. Αν δεν ημουν και λιγο τυχερος θα το ειχαμε τετακαρει/καρφωσει καπου.
Καλα και αγια τα ηλεκτρονικα αλλα μην περιμενετε θαυματα και ακαριαιες αντιδρασεις σε πολυ δυσκολες καταστασεις. Αλλλωστε μην ξεχνατε οτι ειναι βοηθηματα. Ο οδηγος συνεχιζει να παιζει τον πρωτο ρολο στην οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου.

Harisp
10-03-15, 01:13
Το 135 είναι μια μπούρδα και μισή. Το επειδή έχει άλογα πάει παντού πιο γρήγορα, πολύ απλά δεν ισχύει.

Απλά το μοτέρ αυτό δεν είναι για αυτό το αμάξι. Αυτό και τπτ άλλο.

Οπότε, αφήστε στην άκρη τις προβλέψεις περί ελαστικών και το αν τα χέρια του κλαρκσον είναι τα κατάλληλα. Το αμάξι απλά δεν κουμανταρεται, γιατί η δύναμη είναι μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να διαχειριστεί το υπόλοιπο αμάξωμα.

Δήλαδή στα 200 σπινιάρισε από την ανεξέλενκτη δύναμη και το έχασε;
Το δικό μου που είναι και 100 άλογα πάνω από αυτό, δεν ξέρω αν σπινιάρει στα 200.

Η ευκολία με την οποία μηδενίζουμε τα πάντα είναι φοβερή.

Εγώ έκανα μια λογική υπόθεση για φθαρμένα λάστιχα ή στρώμα νερού στο σημείο.
Εσύ προφανώς κάτι παραπάνω θα γνωρίζεις και έκρινες ότι η bmw έβγαλε ένα άχρηστο αμάξι που δεν πατάει πουθενά(στα 200 το έχασε, μην ξεχνιόμαστε).

Οκ...πάσο.

I_MNL
10-03-15, 01:14
...Αμα δεν μπορεις να πας γρηγορα με 100hp,ουτε με 300hp θα πας γρηγορα......Αμα ειναι να με πηγαινει μονο του και να με κανει ''χερα'' ενω δεν ειμαι,καλυτερα να παω με το τρενο....Vagites...πφφφ...

Αισθάνομαι καλύτερα τώρα, γιατί νόμιζα πως με πιο πολλά άλογα πιο καλά! :original:
Μια που δεν έχω και αμάξι με τόσα πολλά άλογα ούτως ή άλλως...

I_MNL
10-03-15, 01:27

Ρίχνοντας μια ματιά στο πίνακα οργάνων, φαίνεται πως το DSC είναι ON στο drag race, εκεί δηλαδή που το έχασε και βγήκε στα χωράφια
Ενώ όταν έκανε τα παντιλίκια το DSC ήταν OFF

I_MNL
10-03-15, 01:34
Καλα και αγια τα ηλεκτρονικα αλλα μην περιμενετε θαυματα και ακαριαιες αντιδρασεις σε πολυ δυσκολες καταστασεις. Αλλλωστε μην ξεχνατε οτι ειναι βοηθηματα. Ο οδηγος συνεχιζει να παιζει τον πρωτο ρολο στην οδηγικη συμπεριφορα του αυτοκινητου.

+1
Έτσι ακριβώς!

Thomelef
10-03-15, 08:10
ντάξει...άλλα ντ'αλλων. βιάστηκα να σχολιάσω μάλον. είδα πολύ λίγο απο το βίντεο, μέχρι εκεί που το πεμβε ήταν πίσω απο την γκόλφο και ακολουθούσε με τις πόρτες. εξου και το σχόλιο μου. μετά είδα το τι πράγμα σχολιάζετε.

προφανώς και πέρασε απο κάποιο σημείο που δεν έπρεπε. γενικά υπάρχουν καταστάσεις που ότι ηλεκτρονικά και να έχεις, δεν σε σώζουν.

nik200
10-03-15, 10:00
ενα αμαξι πιο απολυτα στημενο-αναρτησιακα...το οποιο βασιζεται πιο πολυ στα ελαστικα του...για την προσφυση...και στην αναρτηση για την "απολαυση" στην οδηγηση....προφανως και θα υδρολισθησει...πιο ευκολα απο ενα πιο fool proof αμαξι....το οποιο ειναι πιο ενδοτικο....υπο ολες τις συνθηκες

πχ....m3 e46....παρα πολυ νευρικο αμαξι στην βροχη...λιγα μουτρακια παραπανω απο το στεγνο...και ο κωλος εκανε τα δικα του...με σωστο γκαζι ηταν καλο..αλλα αμα ησουν αγαρμπος..δεν το προλαβαινες ευκολα το τετακε!

περα απο αυτα...μετραει και παρα πολυ το λαστιχο που φοραει το αμαξι στο θεμα υδρολισθησης...απο θεμα διαστασης (οσο πιο μεγαλο τοσο χειροτερα) μεχρι και το ποσο φιλικο ειναι σαν λαστιχο...

nik200
10-03-15, 10:03
δειτε εδω πχ.. ενα rx8 το οποιο υδρολισθησε απο το πουθενα...

https://www.youtube.com/watch?v=ImdW8vw3NpA

doctore
10-03-15, 22:37
...
Εντάξει οι περισσότεροι από εμάς (όλοι δηλαδή :winkcool:) θα επέλεγαν το Μ.
Δείτε όμως λίγο μετά το 3:00... Τι πήγε στραβά? Υδρολίσθηση? Προβληματίστηκα...:think:

Υδρολίσθηση.
Το BMW έχει πιο φαρδιά πίσω λάστιχα από το Golf, πήγαινε και με 190 ...
245/35/18 δεν είναι για τέτοιες λίμνες.

Μ135 any day :thumbsup:

playmaker
10-03-15, 23:23

Θα είχε κανενα toyo r φαγωμένο...

I_MNL
11-03-15, 01:08

Θα πρέπει να πήγαινε με καμμιά 90αριά μίλια (140χλμ/ωρα) στην έξω λωρίδα

HLIAS - E36
11-03-15, 10:34
Tώρα σοβαρά μιλάτε? Τόσα σχόλια για τις στημένες εκπομπές? Αυτά τα βίντεο έχουν και σενάριο... Τι να λέμε τώρα? Και εκτός αυτού, για τη μ@λ@κία της στιγμής ένα αυτοκίνητο δεν το βγάζεις "άχρηστο"... Τώρα για τα ηλεκτρονικά κλπ τα είπε όλα ο Stund Mike...!!! thumb

Ας μην αναφέρω το θράσος τους κάνοντας την κίνηση να τοποθετήσουν ένα Volkswagen δίπλα σε μία BMW και μάλιστα ///Μ...
Είπαμε, να είμαστε και κάπου ανθρώποι...:th_Laie_67-1:

BMW και πάλι BMW..........και τα μυαλά στα κάγκελα...!!!:thumbsup:

dark knight
04-05-15, 00:55
https://www.youtube.com/watch?v=MXyD1SGaiiE"]https://www.youtube.com/watch?v=MXyD1SGaiiE μη χαλασουμε την παραδοση , η σειρα 1 δεν εχει καμια ελπιδα(παντα), στο Top gear

nik200
04-05-15, 16:16
εγω παλι πιστευω οτι we are getting out of track σε αυτο το σημειο....αφηνουμε το συναισθημα μας να μιλησει και δεν βλεπουμε τα πραγματα ως εχουν.....

μιλαμε για την κατηγορια hatchback....την κατηγορια που αλωσαν τα τελευταια 20-30 χρονια οι ιαπωνες και που οπως αποδειχτηκε στην πραξη εχει κοινο ανθρωπους ασχετους με την οδηγηση, καθαρα πρακτικους και οχι ιδιαιτερα ευπορους....που αποζητουν ενα οχημα foolproof-με χωρους-αισθητικα mediocre..χωρις καμια εξαρση ή προκληση....τι απο ολα αυτα ειναι μια bmw σειρας 1????????

1)το καλυτερο οδηγικα αμαξι-ελεω πισω κινησης....αλλα who cares????
2)styling εξεζητημενο....επισης κατι που ο mediocre αστος δεν θελει....
3)χωροι....μεχρι προτινος τα μαυρα χαλια....επισης λογω πισω κινησης....τωρα το εκαναν ψηλο...και ακομα πιο ασχημο....
4)οδηγικα....challenging....αλλα αυτος με το corolla πιο πριν το θελει καν αυτο?????????

αμα βαλετε ολα τα παραπανω...μηπως η επιλογη ενος ασσου ειναι λιγο εκκεντρικη αποφαση???οπως αναφερει και ο clarcson σε καποια φαση...το hatchback πισωκινητο που ειχε οδηγησει τελευταια ηταν το talbot και το chevette (aka....kadett city που ειχα εγω!!!!)..εχετε ιδεα ποσο υπερστροφικα ηταν αυτα τα αμαξια-ελεω μεταξονιου???...μην βλεπετε που ο ασσος ειναι αρκετα μεγαλο αμαξι πλεον-κακα τα ψεμματα το πισωκινητο θελει μεταξονιο!!!!!...αρα μηπως ειναι σοφη πλεον η αποφαση της bmw να κανει προσθιοκινητο τον ασσο(?????)...οσο και αν εμεις δεν συμφωνουμε......

αρα το αποτελεσμα της συγκρισης..που βγαζει παντα το golf μπροστα δεν ειναι καθολου ακυρο....για αυτους που απευθυνονται σε αυτα τα αμαξια....

eru657
04-05-15, 18:21
οπότε εγώ είμαι η εξαιρεση που πήγα και τον πήρα με κριτήρια ότι είναι πισωκίνητος και ζυγισμένος και ας είναι ψόφιος ο δικός μου (116d ed)? Το οτι μ'αρέσει εμφανησιακά έχω καταλάβει ότι είμαι από τους πραγματικα λίγους (σχεδόν μόνος μου :Ρ)...
Και επειδή η παραγγελεία έγινε τον Σεπτέβρη του 14 και θυμάμαι που ψαχνόμουν... το γκόλφ με τον 1.6 tdi του γκρουπ με το 5ταχυτο κιβωτιο, τη μετριότατη θέση οδήγησης, εσωτερικό αδιάφορο και ακριβότερο αμάξι του άσσου (δεδομένου των εκπτώσεων της ελληνικης αντιπροσωπειας και τα extra που κοιτούσα εγω) είναι πιο λογική επιλογή?

Απ'την άλλη το Top Gear είναι του συναισθήματος και του fun to drive...